Archief - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Archief


Margriet 1 overloopt Rood Wit in 2e helft.
Groesbeek, 27 september 2020

Margriet was op bezoek bij Rood Wit in Groesbeek en liet een verbouwereerde ploeg na afloop van de wedstrijd achter. „Het was dramatisch”, zei middenvelder Emir Tiganj. „Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik met zo’n groot verschil heb verloren. We konden het allemaal eigenlijk niet geloven.”, zei hij tegen de verslaggever van Dagblad De Gelderlander. Margriet-trainer Maarten van Vugt was dik tevreden, hij vond dat het veldspel en de conditie van zijn ploeg de doorslag had gegeven.

De eerste helft ging het allemaal nog redelijk gelijk op. Met name de eerste 30 minuten was het een gelijkwaardige strijd met over en weer kleine kansen. In de 26e minuut was het Jeffrey van Vlijmen die een mooie goal maakte voor de Ossenaren. Zijn schot van zo’n 25 meter  vloog letterlijk in de touwen (0-1). Daarna begon het steeds beter te lopen bij Margriet en mocht Rood Wit blij zijn dat het met de rust nog 0-1 stond.

De tweede helft zou Margriet met flitsend combinatiespel de Rood Witten al snel op grotere afstand zetten. Rob van de Ven schoot in de 54e min. de 0-2 binnen. Vervolgens zou Jeffrey van Lieshout in de 60e min. voor de 0-3 tekenen. Het was de ingevallen Joey Schuurmans, met net een week training achter de rug na een vakantie met aansluitend 10 quarantainedagen, die in de 83e min. voor de 0-4 zorgde. In de slotfase zou in de 87e min. Jeslin van Dijk uiteindelijk de eindstand op het scorebord brengen, 0-5.

Met dit resultaat staat Margriet nu bovenaan in deze klasse en alleen Ysselsteyn zou naast de Ossenaren kunnen komen, maar zij zagen hun wedstrijd tegen Groesbeekse Boys door Corona afgelast worden.

Germania komt naar Oss.
Komend weekend komt Germania, ook uit Groesbeek, op bezoek in Oss.
Vorig twee seizoenen speelde Germania ook in de 3e klasse D, maar dan in  District Oost en behaalde resp. een 7e en 9e plaats. Toch heeft deze club een rijke historie. Ze kwamen voor het laatst uit in de derde klasse in het seizoen 1999/2000 en vanaf dan was wisselend drie seizoenen in de 2e klasse, 11  seizoenen in de 1e klasse en 4 seizoenen hoofdklasse.

Deze tegenstander zag ook hun wedstrijd afgelast worden tegen sv United wegens Corona. Zij verloren hun eerste wedstrijd bij Vitesse’08 in Gennep met 7-1. Dat wil zeker niet zeggen dat Margriet gelijk de favoriet voor de overwinning is, datzelfde Vitesse’08 verloor zondag j.l. van en bij EGS’20 met 1-0. Het is nog veel te vroeg in het seizoen om favorieten aan te wijzen, maar dat je de eerste twee wedstrijden ruim wint en met een doelsaldo van 7 voor en 0 tegen  de ranglijst mag aanvoeren, is toch een mooie opsteker.

Margriet 2 staat ook na 2de wedstrijd nog met lege handen
Gemert, 27 september 2020

Margriet 2 moest vandaag om 10.00 uur al aantreden tegen Gemert 2. Zoals al eerder beschreven was de voorbereiding niet perfect en tot overmaat van ramp wordt de ziekenboeg er ook niet kleiner op. Al in de warming-up viel Damy van Haren uit en na 35 minuten spelen was het ook klaar voor spits Wouter Bouwman. Beide heren waren op de weg terug na een blessure. Positief was wel dat 2 spelers van Margriet 1 vandaag weer voor het eerst minuten konden maken (Jorn van Bakel en Veron Lionarons).

Margriet kreeg in de beginfase slecht grip op de gelouterde ploeg van Gemert. Steeds werd de vrije man gevonden in de ploeg van Gemert en een aantal maal werd er een schot gelost op het doel van Jurre van Soest. Echter waren de schoten van dermate afstand dat ze een makkelijke prooi waren voor de keeper. Na 20 minuten begon het beter te lopen en kwam Margriet meer in de combinatie op het middenveld. Echte kansen creëren lukte nog niet. Na het wegvallen van Wouter Bouwman kwam gelegenheidsspits Cliff van Rodijnen binnen de lijnen. Maar ook met Cliff kwam Margriet niet verder dan halverwege de helft van Gemert.

Na de onderbreking werd Margriet langzaam aan steeds dominanter op het veld. Margriet kwam wat verder op het veld te spelen, kreeg wat corners, maar toen sloeg het noodlot toe. Gemert kwam op voorsprong vanuit een buitenspelsituatie waar de scheidsrechter geen gehoor aan wou geven. Toen Margriet gelijk maakte met Jorn van Bakel (waar ook een vleugje buitenspel aan zat) floot de scheidsrechter de goal wel af. In de allerlaatste seconde werd het ook nog 2-0 voor Gemert en zat de wedstrijd er op. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar, maar de uitslag was helaas niet in evenwicht.

Volgende week komt Berghem Sport 2 op bezoek in Oss. Margriet zal er alles aan moeten doen om dan de eerste punten van het seizoen binnen te slepen!


Margriet Za1 voelt zich zwaar bekocht!
Oosterhout, 26 september 2020

Margriet Za1 - SCO Za1, de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen een ploeg die vorig seizoen bovenin meedraaide. Een uitdaging voor trainer Ron Smits, aangezien de ziekenboeg maar liefst 6 man telde. Gelukkig was met Mats van Liebergen (M2) en terugkerend speler Rutger van Mierlo iedere positie bezet om de toeschouwers waar voor hun geld te geven.

En dat deden ze, Margriet begon sterk aan de wedstrijd waarbij Morris Landman door middel van een 1 op 1 situatie na een prima assist van Indy van der Aalst in de 2de minuut al de score opende. Ook kon Joel van Lith in deze sterke openingsfase de bal via een kluts binnen tikken (2-0, min 14). In de 2de fase van de 1ste helft kwam SCO iets meer in het spel, helaas kwam de score via een afstandsschot van de nummer 10 op 2-1 (min 35). Hierop namen de Margrieters weer het initiatief en dat resulteerde in 2 dotten van kans van Rens Wuestenenk, zijn 1 op 1 poging werd echter gestopt en zijn schot van randje 16 net over. Op slag van rust begon de scheidsrechter zijn eigen spel te spelen en beoordeelde een bal in het strafschopgebied op het bovenbeen van Joël van Lith als hands waarop hij zijn 2de gele kaart pakte en het veld moest verlaten. De 2-2 (pen) was een feit en de mannen konden met 1 man minder en een gelijke stand de rust in.

In de tweede helft moest de trainer inspelen op deze onterechte beslissing en liet hij het duo Rutger en Morris op vele lange ballen lopen. Deze tactiek bleek te werken, want ondanks de numerieke minderheid waren de beste kansen voor Margriet. De scheids vergat echter eerst een penalty te geven na een duidelijk overtreding op Yasin Erdem (schoen was zelfs uit) en vervolgens weigerde hij een overtreding op Morris Landman te bestraffen met een pingel, maar legde hij deze exact op de 16 meter lijn. Om de wanprestatie van de beste man compleet te maken volgde een 1 op 1 situatie tussen Morris en de centrale verdediger, deze wist Morris niet te houden en kon hem alleen stoppen met een ingestudeerde judo-worp, hij kan echter toch de 3-2 binnen schieten, waarop een fluitsignaal volgde, iedereen dacht doelpunt of rode kaart verdediger van SCO, echter werd het doelpunt onterecht afgekeurd vanwege een overtreding die heel sportpark Amsteleind niet heeft gezien. Dit zorgde ervoor dat Margriet een spelletje van 10 tegen 12 moest spelen, een oneerlijke strijd waarbij heel hard gewerkt moest worden. Dit deden ze uiteraard maar mocht uiteindelijk niet baten, de 2-3 viel waarbij de irritaties hoog opliepen. Zo hoog dat Indy van der Aalst ook zijn 2de gele kaart pakte en Margriet nog met 9 man verder moest. De ruimtes werden groter waarop SCO ook in de laatste minuten de 2-4 binnen schoot. Kortom een wedstrijd waar meer veel meer in zat, die we allang hadden moeten beslissen, waarbij er hard gewerkt is, alleen de hoofdrolspeler toch vooral de scheids was.

Doelpuntenmakers:

2e min. Morris Landman 1-0
14e min. Joël van Lith 2-0
28e min SCO 2-1
35e min SCO 2-2
78e min SCO 2-3
90e min SCO 2-4Margriet 1 en 2 loten vrij in de 2e bekerronde
Oss, 24 september 2020

Margriet 1 en 2 zijn voor de volgende bekerronde vrijgeloot, net als (in onze klasse) Nooit Gedacht, Rood Wit en Excellent.
Deze ronde wordt gespeeld (in principe) in het weekend van 14/15 november a.s. In onze klasse spelen enkele teams wel, Handel gaat op bezoek bij Avanti'31, Ysselstein gaat naar Mersolo en Boekel Sport mag op bezoek bij VOW.

In de reserveklassen zijn van de 1e klasse reserve ook enkele teams vrijgeloot samen met Margriet 2, dat zijn sv Budel 2, Boekel Sport 2. Wel in actie komen EVVC 2 dat bij Erp 2 op bezoek gaat, NWC 3 ontvangt DFO'20 2 en Somenren 3 gaat op bezoek bij SV Venray 2. De wedstrijden vinden in principe plaats in het weekend van 16/17 oktober a.s.

Goede seizoen opening voor Margriet met zege
Oss, 20 september 2020

Na een wisselende voorbereiding en beker, moest Margriet met de bekerwedstrijd van donderdag jl. tegen CITO nog in de benen, de strijd op eigen terrein aangaan met het onbekende Groesbeekse Boys. Margriet wist in de openingsfase al enkele kansen te creëren, waarbij o.a. een schot van Luuk Haas net langs de verkeerde kant van de paal ging. Margriet bleef de eerste helft de bovenliggende partij, want de bezoekers uit Groesbeek combineerden wel leuk, maar gevaar was er voor de Ossenaren niet bij.

Rob van de Ven was goed op dreef en maakte het zijn tegenstander steeds erg lastig. In de 23e minuut scoorde hij weliswaar, maar hij stond op dat moment met één voet net buitenspel en de uitstekend leidende scheidsrechter Aron Ulijn keurde het doelpunt dan ook af. Even later was het in de 26e minuut toch raak. Een fraaie crosspass kwam bij spits Rob van de Ven terecht, die handig wegdraaide van zijn tegenstander en de bal langs doelman Mike Verriet in de touwen joeg. Ook hierna bleef Margriet domineren, ving de uitvallen van de Groesbekers goed op en had geluk dat een als voorzet voorgeschoten bal als “lucky shot”  bijna binnenviel, maar via de binnenkant van de 2e paal terug het veld in sprong. De rust ging dan ook in met een voorsprong voor de Margrieters.

Na rust zou aanvankelijk Groesbeekse Boys iets meer aandringen, maar bleek onvermogend te zijn in de afwerking of de bal werd tijdig weggewerkt door de Osse verdedigers, waarbij het duo Mounir Al Mansouri en Kevin Korsten een degelijke wedstrijd op de mat legden. Op links stond Floris de Vries als vanouds te verdedigen zoals hij dat voor zijn blessureleed van vorig seizoen deed. De kansen voorin die er waren werden echter te weinig effectief benut, wel werd er hard gewerkt en goed meeverdedigd, waarbij opviel dat Etiandro Garcia Pimentel heel wat meters maakte.
Margriet zou, na enkele wissels, uitlopen naar 2-0. Op het middenveld werd de bal veroverd en direct via de vleugel voorgetrokken, waarbij Jeffrey van Lieshout zijn tegenstanders te slim af was en zijn schot was onhoudbaar (2-0).
De laatste 20 minuten probeerde Groesbeekse Boys nog extra druk op de aanval te zetten en schoof met meer mensen naar voren. Echter ontbrak bij hen de zuiverheid van een eindpass en de afwerking van kleine kansen was uitermate slecht. Mocht de bal een keer tussen de palen terecht komen was er altijd de Osse sluitpost Mark Ruijtenburg die alle ballen pakte.

Weer een Groesbeekse tegenstander
Volgende week gaat voor Margriet de reis naar Groesbeek, dit maal voor een ontmoeting met Rood Wit. Ook al een onbekende ploeg die bij de openingswedstrijd tegen Handel laat in de wedstrijd  de zege met 0-1 naar zich toe trok. Saillant detail: Margriet krijgt in de eerste drie wedstrijden alle Groesbeekse ploegen op rij en daarna de nieuwe fusieclub EGS'20.
Bij Margriet loopt langzaam de ziekenboeg leeg, zo maakte vandaag Roy Govers via een invalbeurt weer minuten en kan mogelijk volgende week Jorn van Bakel, na lange tijd,ook de eerste meters maken, of dat bij het eerste of tweede is wordt pas later in de week bekend. Ook Joey Schuurmans zal van de week weer trainen na zijn vakantie en quarantaine mag hij weer aan de bak.
Margriet 2 wordt weggecounterd in eerste competitiewedstrijd van het seizoen
Oss, 20 september 2020

Margriet 2 had alles behalve een goede seizoensvoorbereiding. Uiteindelijk speelde het in heel de voorbereiding maar één vriendschappelijke pot en gingen er 2 bekerwedstrijden niet door op de geplande speeldagen. Aanstaande dinsdag speelt Margriet nog de 3de bekerwedstrijd, maar vandaag kwam SV Budel 2 al op bezoek voor de eerste wedstrijd in de reserve eerste klasse.

Margriet begon zoekende aan de eerste helft. Al na een kleine 10 minuten werd Margriet verrast door een diepe bal op een van de spitsen van SV Budel. Vanaf rechts schoot de spits de bal fantastisch over keeper Youri Pataki in de verre hoek. Kort daarna ging het mis na een verkeerde ingooi. SV Budel onderschepte de bal, zocht de diepte en kwam wederom tot scoren. Na het eerste kwartier kreeg Margriet meer vat op de wedstrijd. Langzaam drong het SV Budel naar achteren en na ongeveer een halfuur spelen maakte Ramon Verbiesen de aansluitingstreffer nadat hij de bal van Thijm van Thiel ontving. Margriet bleef dominant na de goal, maar had moeite met het creëren van kansen. Net voor rust kwam SV Budel er nog eens gevaarlijk uit, maar deze keer werd de counter onschadelijk gemaakt.

Na de rust ging het snel. SV Budel kwam wederom 2x tot scoren in de beginfase en deze 1-4 achterstand kwam Margriet niet meer te boven. Geen enkel moment in de tweede helft kon Margriet druk krijgen op de verdediging van SV Budel en de wedstrijd bloedde langzaam dood. Naast het begin met 0 punten zal Margriet ook Jesse Gloudemans de komende weken moeten missen. In de 88ste minuut kreeg hij namelijk de directe rode kaart te zien na een harde overtreding.

Lang de tijd om de nederlaag te verwerken krijgt Margriet 2 niet, want aanstaande dinsdag staat de derby tegen sv O.S.S. 2 op het programma. Deze wedstrijd is in het kader van het bekertoernooi en beide teams hebben 6 punten uit 2 wedstrijden. Margriet heeft echter aan een gelijkspel genoeg omdat het een beter doelsaldo heeft.

Margriet Za1 verliest openingswedstrijd in matige derby
Oss, 19 september 2020

Vooraf waren we blij dat de ziekenboeg enigszins leeg begon te lopen, echter raakte Jessie alsnog geblesseerd op de laatste training en was Luc toch niet fit genoeg om te kunnen spelen, Jurgen en Aaron staan sowieso nog langer langs de kant.

Het begin was veelbelovend, Margriet begon goed en na een bal van Jean-Paul op Morris, gebruikte deze zijn lichaam ijzersterk in een duel om vervolgens met links keurig af te ronden, 3 minuten gespeeld en 0-1 voor.
Margriet liet vervolgens het spel aan Top, maar meer dan verdwaalde lange ballen leverde dat niet op.
Deze werden dan ook vaak gemakkelijk opgepakt om vervolgens zelf weer aan aanvallen te kunnen denken, helaas kozen we zelf ook vaak voor de moeilijke oplossing i.p.v. een vrijstaande middenvelder in te spelen.
Na 20 minuten spelen was het echter ineens weer gelijk, de spits van Top mocht te makkelijk wegdraaien bij Brian en zocht slim het been op van Indy om zich te laten vallen, terwijl hij de bal zelf al niet meer bij kon.
De Top-begeleiding schreeuwde moord en brand, zoals zo’n beetje bij elke beslissing van de scheids of vermeende overtreding en deze keer ging hij hierin mee en gaf hij de pingel, 1-1.
Hierna volgde een fase die zich vooral op het middenveld afspeelde, met weinig noemenswaardige dingen, de 2-1 van Top viel dan ook letterlijk volledig uit de lucht.
Een hoge corner viel over alles en iedereen heen en een speler van Top kon deze bij de 2e paal zo binnen frommelen, een zeer onnodige achterstand.
De laatste 10 minuten van de eerste helft ging Margriet op zoek naar de gelijkmaker, de grootste kans was hierbij wederom voor Morris, hij kwam echter een teenlengte te kort na een goede voorzet van Rens.

Wat er vervolgens in de limonade heeft gezeten bij Top is een groot vraagteken, de afspraken die we in de rust hebben gemaakt kwamen we geen moment na en de 2e helft kunnen we dan ook afdoen als matig.
Veel te veel lange ballen, combinaties die na 3x overspelen stokten. Top was niet veel beter, maar wist wel te profiteren na een fout aan onze kant en besliste zo de wedstrijd een kwartier voor tijd.
Genoeg werk aan de winkel voor aankomende zaterdag, hopelijk hebben we weer een aantal jongens meer tot onze beschikking, we zullen iig vol voor onze eerste winst gaan thuis tegen SCO uit Oosterhout die hun eerste wedstrijd gelijk speelde.

03e min 0-1 Morris Landman
20e min 1-1 Top
35e min 2-1 Top
72e min 3-1 Top

Margriet 2 won in de beker en is koploper
Oss, 13 september 2020

Margriet 2 speelde de tweede bekerwedstrijd tegen Herpinia 2 en had weinig moeite, het werd uiteindelijk 5-1
De goals waren van:
Ramon Verbiesen 3x
Jesse Gloudemans 1x
Kevin van Tongeren 1x
De beslissing wie er door gaat volgt pas op dinsdag 22 september a.s., aanvang 20.00 uur, dan wordt de inhaalwedstrijd gespeeld tegen SV OSS 1920 2, dat net als Margriet 2 een zestal punten heeft vergaard. De Margrieters hebben echter een beter doelsaldo. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.
Margriet blijft steken op 1-1 in de beker tegen NLC’03
Oss, 12 september 2020
Dat het mooi voetbalweer was, wil nog niet betekenen dat er buiten dat nog veel meer te genieten was. NLC’03 was duidelijk gekomen om niet te verliezen en was de eerste helft nauwelijks bij het Osse strafschopgebied gekomen.  Slechts één keer wisten ze doelman Jurre van Soest het moeilijk te maken, maar hij plukte de bal keurig uit de lage hoek. Margriet viel dus vrijwel continue aan en dat mocht ook van NLC’03.

Margriet mocht domineren, was technisch sterker, maar aanvankelijk ontbrak de juiste eindpass. Margriet miste enkele basisspelers (o.a. Joey Schuurmans was op vakantie en Jorn van Bakel is nog niet volledig hersteld). Dat mag echter met een brede selectie geen probleem opleveren.  Het tempo lag ook te laag om de NLC-verdediging werkelijk uit elkaar te spelen. Jousef Khelil was dichtbij. Hij kwam alleen op de uiterst ervaren doelman Thomas Fransen  af, maar die bleef goed kijken en wist de bal te bemachtigen.  Jeffrey van Lieshout was doorgebroken, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, terwijl Jeslin van Dijk een schot loste dat door doelman Fransen over werd getikt. Uit een vrije trap was Luuk Haas bij de tweede paal met het hoofd, maar de bal ging rakelings naast.

Na de thee was aanvankelijk het spelbeeld hetzelfde, maar NLC’03 kwam er vaker uit met lange ballen.  In de 59e min. leidde dat tot een voorzet op links in de Osse verdediging en de bal werd in het strafschopgebied aanvankelijk weggekopt, maar niet goed geraakt en achterin kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Stephan de Man, die niet aarzelde en hard inschoot. Jurre van Soest zat met een snoekduik nog wel aan de bal, maar niet genoeg om het te keren. De 0-1 was daarmee een feit, want al ben je sterker, val je meer aan, maar als je niet scoort loop je het risico dat je zo’n ongelukkige goal tegen krijgt.

Margriet trok hierna alle registers open, maar NLC’03 liet zich niet doldraaien, ondanks dat het tempo nu wel hoger ging. Zo zag Jordy Spooren een hard schot door doelman Fransen tot corner verwerkt worden, ging een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen net over. Tien minuten voor tijd ging echter doelman Fransen in de fout. In een poging de bal te veroveren sprintte hij naar de zijkant van het strafschopgebied, pakte glijdend de bal van de voet, maar schoof door naar buiten het strafschopgebied en bleef de bal daarbij vasthouden. Hij probeerde nog scheidsrechter Theo Bruekers te beïnvloeden door snel te roepen dat hij geduwd was, maar de goed leidende Bruekers liet zich niet van de wijs brengen, er was niets onrechtmatig gebeurd. Fransen kreeg rood en één van de veldspelers kwam in het doel te staan. Margriet bleef aanvallen, maar bleef onmachtig om te scoren tot Jeffrey van Vlijmen een vrije trap ineens het doel in joeg en de stand gelijk trok in de 82e minuut. Er werd daarna nog ruim 13 minuten gespeeld (inclusief de extra tijd) , maar het was te vergeefs, de stand bleef ongewijzigd.


Update:
A.s. donderdag spelen Margriet en CITO tegen elkaar om 20.15 uur op Sportpark Amstelhoef. CITO verslikte zich zondag ook bij Boskant en speelde eveneens met 1-1 gelijk. Zowel Margriet als CITO hebben nu 4 punten uit 2 wedstrijden en treden a.s. donderdag  aan om de poulewinst. Het zal er dus om spannen in deze poule en dat belooft donderdagavond veel strijd van beide kanten.Margriet Za1 speelt laatste bekerwedstrijd gelijk
Well, 12 september 2020

Het was zo ver, de laatste bekerwedstrijd voordat de zwart gele mannen van Margriet ZA1 aan hun competitie kunnen beginnen. Op het programma stonden de mannen van WSV Well. Een op papier moeilijk in te schatten team vanwege hun eerdere resultaten tegen De Braak en GVV. Beide wedstrijden waren verloren maar alsnog, doelsaldo gelijkwaardig aan Margriet. Geen onderschatting waren dan ook de woorden die de trainer mee gaf voor de wedstrijd.

Helaas begon Margriet wat slordig. Via een 1 op 1 situatie kwam Well op voorsprong. Gelukkig werd al vrij snel de gelijkmaker binnen geschoten door Morris op aangeven van Joël. Hierna kwam Margriet iets meer aan voetballen toe. De uit de JO19-1 meegenomen Mo kwam gemakkelijk langs zijn tegenstander waarna Rens de 1-2 binnen kon schieten. Margriet kon met een voorsprong de rust in gaan.

Helaas kwamen ze niet goed de rust uit. 1 minuut na de aftrap schoot de linksbuiten van Well de bal tegen het netje na onoplettendheid van de verdedigers. Een slordige tweede helft volgde. Na allebei nog een penalty te hebben gescoord schoot Well op 2 minuten voor tijd de 4-3 binnen. Hierop antwoordde invaller Roel van Tuijl 1 minuut voor tijd met een hard afstandsschot tegen de netten aan. Een eindstand van 4-4 was het resultaat. De mannen kunnen met veel leerpunten terug naar Oss om volgende week klaar te staan voor de derby SV Top - Margriet. Een wedstrijd voor “het eggie” we hebben er zin in!

14e min 1-0 SV Well
18e min 1-1 Morris Landman
37e min 1-2 Rens Wuestenenk
46e min 2-2 SV Well
62e min 2-3 Morris Landman
74e min 3-3 SV Well
88e min 4-3 SV Well
89e min 4-4 Roel van Tuijl

Sponsorhome VEGA-lounge blijft tot nader order gesloten.
Oss, 7 september 2020

Helaas kunnen we onze sponsoren niet als gebruikelijk ontvangen in het Sponsorhome.
De ruimte is te klein om aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen.

Het Sponsorhome zal dan ook bij thuiswedstrijden gesloten moeten blijven, helaas, maar het is in deze tijd niet anders.

Uiteraard zijn onze sponsoren van harte welkom op het Sportcomplex binnen de richtlijnen die gelden.


Margriet  zet Boskant met 0-3 opzij.
St. Oedenrode, 6 september 2020

Margriet wist wat het moest doen tegen Boskant, dat zich massaal terugtrok rond eigen strafschopgebied.
In de 19e minuut opende Jeffrey van Vlijmen de score (0-1), waarna in de 37e minuut Rob van de Ven de 0-2 op het scorebord bracht.
Vervolgens kregen 2 spelers van Boskant de rode kaart te zien en liep Margriet uit naar 0-3 via Jeslin van Dijk in de 58e minuut.
Het bleef een matige wedstrijd, waarin Boskant de Ossenaren niet verder kon inspireren om verder uit te lopen.

Margriet Za1 boekt eerste zwaarbevochten overwinning!
Oss, 5 september 2020

Na de kansloze nederlaag van de week ervoor, tegenstander was een goed ingespeeld team wat een klasse hoger bovenin acteert, maar waarbij we het als team gewoon lieten lopen moesten we vandaag wraak nemen. Tegenstander was SV de Braak 1, uitkomend in dezelfde klasse en op eenzelfde manier samengesteld en dus ook voor het eerste jaar startend met een zaterdagtak.
De Helmonders hadden de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen met 4-1 van een andere vierdeklasser.
Ondanks de goede, 'te lange' wedstrijdbespreking waarin alles duidelijk leek te zijn, was de warming-up slap en zonder beleving.
Dit werd nogmaals aangegeven voor de wedstrijd en blijkbaar werd dat signaal goed opgepakt.
Al in de eerste minuut kwam Margriet op voorsprong na een knappe actie over links van spits Morris Landman die bediend werd door Rens Wuestenenk.
Hierna had Margriet veelal de bal, maar was het tempo veel te laag om de massaal terugzakkende Helmonders het lastig te maken.
Typerend was dat Margriet de 1-1 tegen kreeg, nadat zij zelf een corner mochten nemen, maar de bal na 10 seconden aan de overkant in het mandje lag.
De restorganisatie stond niet goed, er werd maar half, zeg maar niet ingegrepen en vanuit een breedtebal was het simpel 1-1.
Je zou denken dat Margriet wakker zou zijn, maar het tegendeel bleek waar, overal niet scherp, een stapje te laat en veel overtredingen moeten maken daardoor. 5 minuten later zouden de Helmonders al op voorsprong komen, zoals vaker kwam Margriet overal te laat en een uitspringende bal vanuit de 2e lijn werd door hun aanvoerder van 20 meter binnen geschoten, waar Bart de bal nog wel beroerde maar de achterstand niet kon voorkomen.
SV de Braak had wat ze wilden en groeven zich nog dieper in, Margriet deed hierbij alle dingen die ze niet moesten doen.
Laag baltempo, lange ballen, veld niet breed houden en zo kwam de eerste helft tot een einde, teleurstellend!

In de rust aangegeven dat het beter en met name scherper zal moeten, je kunt veel afspraken maken, maar het begint bij de beleving en de wil om te willen winnen.
De 2e helft was beter, maar nog steeds verre van goed, Margriet had voortdurend de bal maar creëerde eigenlijk weinig tot niets.
Indy vd Aalst en Daan van Haaren kwamen in het veld en vielen beide goed in, een kwartier voor tijd besloten we om 1 op 1 te gaan spelen.
Brian 'de klok' Heurkens werd voorin naast Morris gepositioneerd en de flanken werden bezet door invallers Wes Kroezen en assistent Rutger van Mierlo.Dit sorteerde direct effect, na een overtreding op Wes aan de linkerkant van het veld, ging Indy vd Aalst achter de bal staan. Deze leverde een perfecte voorzet af waar Indy Bouwmeester de bal keurig kon binnenkoppen 2-2. We wilden echter meer en bleven 1-1 spelen op zoek naar de voorsprong, deze zou niet veel later volgen. Via Wes en Rens, belandde de bal bij Morris, deze was zijn directe tegenstander de baas en schoor met links de 3-2 binnen. Nog 10 minuten te gaan en we herstelde onze oude formatie weer, de Helmonders gingen pompen, maar het ontbrak aan overleg.
De grootste niet te missen kans was echter nog voor Margriet, Wes brak door aan de linkerkant en bediende Rutger op maat voor open doel, deze wist echter niet wat hij met deze kans aan moest en via zijn hak ging de bal voorlangs het doel, positieve was dat iedereen een boete hierbij kreeg voor te vroeg juichen, waarvoor bedankt Rut!

Zo sloten we de 2e bekerwedstrijd af met de eerste winst, positief dat we deze wedstrijd wonnen, maar het voetbal van beide kanten hield niet over. Op naar zaterdag waar de laatste bekerwedstrijd SV Well op ons wacht.


Margriet    -  CITO afgelast
Oss, 29 augustus 2020

De bekerwedstrijd Margriet - CITO is zaterdagmiddag laat afgelast.
Een selektiespeler van Margriet heeft vandaag laat een positieve Coronatestuitslag gekregen.
Hierop werd onmiddellijk de wedstrijd afgelast.

Margriet 2 ook afgelast op zondag
Ook Margriet 2, dat zondag thuis tegen Nulandia 3 zou voetballen voor de Districtsbeker, is om dezelfde reden afgelast.
Immers trainen beide teams (nog) niet gescheiden.

Piet de Jongh terug als Voorzitter Margriet
Oss, 28 augustus 2020

Tijdens de Algemene ledenvergadering zal het bestuur van de RKSV Margriet  Piet de Jongh  
voordragen als bestuurslid met als functie Voorzitter

Piet is 2 jaar geleden gestopt als voorzitter van onze vereniging en heeft toen 8 jaar lang deze functie met verve bekleed.

Piet zal de komende maanden door het bestuur worden ingewerkt en hij zal zich gaan voorbereiden op een nieuwe termijn als bestuursvoorzitter van de RKSV Margriet.

Margriet in laatste 20 minuten ten onder bij DAW.
Schaijk, 25 augustus 2020

De oefenwedstrijd tegen DAW werd uiteindelijk met 6-2 verloren. In deze fase is dat niet zo erg, zeker niet als je in de tweede helft veel wisselingen toepast om ook iedereen te laten spelen en de gelegenheid te geven om zich te manifesteren. Dan heb je in ieder geval de mogelijkheden binnen de selectie afgetast. De komende bekerwedstrijden, waarin al echt iets te winnen is, zijn weer een stapje verder en belangrijker.
Roy Govers en Rob v.d. Ven tekenden voor de Osse doelpunten.  In de laatste twintig minuten gaf Margriet de wedstrijd uit handen en liep DAW uit naar 6-2.

Zaterdagavond a.s. 29 augustus volgt de 1e bekerwedstrijd tegen stadgenoot CITO in de poule. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.


Margriet wint oefenwedstrijd bij hoofdklasser AWC in Wychen met 0-1
Wychen, 23 augustus 2020

Margriet was tegen hoofdklasser AWC de underdog en werd aanvankelijk flink onder druk gezet. Voetballend was AWC sterk, het had ook al 4 oefenwedstrijden achter de rug. Margriet liet verdedigend goed werk zien en toen doelman Mark Ruijtenberg een penalty wist te stoppen, kwam de geel-zwarte formatie steeds beter in het spel en met gevaarlijke uitvallen wisten ze het de Wychense ploeg achterin echt moeilijk te maken. Joey Schuurmans lobt de bal over de doelman, maar het miste nog de goede snelheid. Ook Rob v.d. Ven kwam alleen voor de doelman en probeerde ook een lob, maar te zacht. Jeffrey van Vlijmen haalde uit en zag via de vingertoppen van de doelman en de lat de bal rakelings overgaan.

Ook AWC had kansjes, maar faalde in de afwerking en na rust zou Margriet nog gemotiveerder op de mat terugkeren. Uiteindelijk was het de ingevallen J019-1 speler Mats van Liebergen, die in de 65e minuut was ingevallen, die in de 80e minuut de 0-1 maakte. Wat AWC ook probeerde het bleef de eindstand.


Competitieprogramma hele seizoen bekend, Margriet 1 start thuis tegen Groesbeekse Boys.
Oss, 22 augustus 2020

Afgelopen nacht maakte de k.n.v.b. het volledige competitieprogramma bekend. De hoofdmacht start op 20 september a.s. met een thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys en gaat de week daar op naar Groesbeek voor de ontmoeting met Rood Wit. De grote stadsderby's zijn op 22 november tegen en bij FC Schadewijk en op 6 december thuis tegen Nooit Gedacht.De Margrietreserves beginnen thuis op 20 september a.s. tegen SV Budel 2 en gaan de week daar op naar Gemert 2.De eerste oefenwedstrijden zitten er op!
Oss, 16 augustus 2020

Margriet 1 speelt gelijk tegen Vesta'19 1.
Het vaandelteam van Margriet speelde vandaag op een zeer warme zondagmiddag thuis haar 1e oefenwedstrijd tegen 4e klasser Vesta '19 1.
Margriet was de iets betere ploeg , maar men vergat de vele kansen die men kreeg af te maken. Een positieve ontwikkeling is dat Floris de Vries weer kon meedoen na een langdurige blessureperiode. Ook was er minder goed nieuws Bart v.d. Heuvel, net als de Vries langdurig geblesseerd, moest afhaken omdat hij ook dit seizoen voor minstens een half jaar rust moet nemen. Verder viel ook Bilal El Ghezaoui weg uit de selectie. Om onbekende reden leverde hij zijn spullen in.
In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en kwam Vesta19 op gelijke hoogte.'Ook vorig jaar in de voorbereiding speelden beide ploegen
gelijk (1-1) tegen elkaar.
Doelpunten:
3e min    1-0  Joey Schuurmans
16e min  2-0  Rob van de Ven

80e min  2-1  Lars Lenting
85e min  2-2  Rob Megens
Al met al een leuke oefen pot, waarin de Margrieters net iets te weinig scoorde.

Margriet 2 boekt forse overwinning op Vesta'19 2.
De oefenwedstrijd tegen Vesta'19 2 gaf een monsterscore van 7-0. De doelpunten waren van:
- Wouter Bouwman 2x
- Ramon Verbiesen 1x
- Esat Tutus 1x
- Jesse Gloudemans 1x
- Loe van Dijk 1x
- Cliff van Rodijnen 1xWedstrijden bekerrondes bekend.
Oss, 25 juli 2020, bron k.n.v.b.

In het bekertoernooi van k.n.v.b. zuid 2 zijn de wedstrijden vandaag bekend gemaakt van de poulefases.
Alleen de poulewinnaars gaat door naar de volgende fase in het tournooi.
Margriet 1 start 30 augustus met een thuiswedstrijd tegen CITO 1, aanvang 14.30 uur
Margriet 2 start 30 augustus net een thuiswedstrijd tegen Nulandia 3 , aanvang 11.00 uur

Het is nog mogelijk dat wedstrijden, na onderling overleg tussen de clubs,  verplaatst worden naar andere dagen/tijdstippen.

Volledig bekerprogramma poule 204 Margriet 1 , klik hier.

Volledig bekerprogramma poule 104 Margriet 2, klik hier.


Bekerindeling Margriet 1 en 2 bekend.
Oss, 24 juli 2020, bron k.n.v.b.

De k.n.v.b. heeft de bekerindeling bekend gemaakt.

Margriet 1 krijgt als tegenstanders: Boskant, CITO en NLC'03 (alle tegenstanders komen uit in de 4e klasse)

Margriet 2 krijgt als tegenstanders: Herpinia 2, Nulandia 3 (beide 3e klas reserve) en sv OSS 1920 2 (2e klas reserve)

De wedstrijden zullen worden gespeeld in de weekenden  van 29/30 augustus, 05/06 september en 12/13 september.
Zaterdag 25 juli wordt de nummering bekend en daarmee ook het wedstrijdschema.

Meer wissels toegestaan bij bekerwedstrijden.
Oss, 16 juli 2020, bron k.n.v.b.

Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, is de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21.

De regels omtrent het wisselen van spelers zijn als volgt:
Standaardvoetbal (amateurvoetbal): 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)
Vrouwenvoetbal Eredivisie t/m 3 klasse: 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)

Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 3 momenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen. Een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen

Nieuwe indeling leidt tot meer reiskosten en lagere inkomsten.
Oss, 14 juli 2020, van de redaktie

Margriet 1, dat uitkomt in de derde klasse D Zuid 2, zal  met de indeling met de Groesbeekse, Oost-Brabantse en Noord Limburgse ploegen ruim 36,6 % meer reiskosten hebben. Voor de uit-wedstrijden zal gerekend moet worden op bijna 1050 km gedurende het seizoen. Vorig seizoen zou dat iets meer dan 750 km zijn geweest. De bezoekersaantallen zullen terug lopen, want uit ervaring is bekend dat bij langere reizen er minder supporters meekomen.
Iets waar de k.n.v.b. kennelijk allemaal geen rekening mee houdt. Er zijn dan ook veel ontevreden geluiden over de indelingen.

Margriet 2 heeft een kleine daling in reiskosten van 10,5 %, dat ruim 80 km minder betekent, maar wel met 10 i.p.v. de gebruikelijke 11 tegenstanders.

Overzicht Sportparkadressen gereed
Oss, 14 juli 2020

Het overzicht van alle Sportparkadressen, clubkleuren, reisafstanden van de 3e klasse D en de 1e klasse reserve van Zuid 2 zijn gereed en kunnen als PDF gedownload worden. Afgelopen seizoenen werd dit maar liefst 470 maal gedaan.
K.N.V.B. maakte de competitie indeling bekend,
aardverschuiving in 3e klasse D
Oss, 10 juli 2020, van de redaktie

De afgelopen weken gonsde het van geruchten en werden wel al enkele teams, op aanvraag, gepromoveerd. FC Schadewijk had als koploper op het moment van het stillegen van de competitie wel zo'n aanvraag ingediend, doch de k.n.v.b. wees dit verzoek af.

Veranderingen:
Voor de 3e klasse D zien we wel erg veel verschuivingen. Alle ploegen die geleend waren uit Zuid 1 zijn verdwenen, dit zijn o.a. de Helmondse ploegen SV DE Braak en het opgeheven RKPVV, verder nog SCG'18, Schijndel, Avanti'31, Nijnsel/TVE, Den Dungen en BMC

Nieuw:
Fusieclub EGS'20(Escharen), Germania (Groesbeek), Groesbeekse Boys (Groesbeek), Hapse Boys (Haps), SV United (Meerlo), Vitesse'08 (Gennep), Ysselsteyn (Ysselsteyn) en Rood Wit (Groesbeek).

1e klasse reserve
Hier zijn minder verschuivingen, wel blijken er maar 11 ploegen in deze klasse te zijn ingedeeld i.p.v. de 12 van vorig seizoen. Hier verdwenen Deurne 2, Oss '20 2 en Wittenhorst 2. Nieuw zijn promovendus Berghem Sport 2 en SV Budel 2.
Cijfers en Feiten bijgewerkt
Oss, 27 juni 2020

De rubriek "Cijfers en Feiten" is bijgewerkt.
Vanaf heden is het mogelijk om de eindstanden van alle seizoenen van Margriet 1 terug te vinden.
Dit kan door in de linkerkolom op de pagina te klikken op het betreffende seizoen.
In enkele gevallen is het niet geheel gelukt, maar wordt een tussenstand weergegeven.
Vaak zijn ook bijzonderheden vermeld.

Alle credits gaan naar onze feitendetective, Henry Reijnders, die menig uurtje speurwerk heeft gedaan om U deze feiten te kunnen presenteren.Selectie Margriet seizoen 2020/2021
Oss, 17 juni 2020

De selectie van de RKSV Margriet seizoen 2020-2021 zal bestaan uit de volgende spelers:
Kevin Korsten, Jorn van Bakel, Roy Govers, Luuk Haas, Floris de Vries, Bas Bressers, Veron Lionarons, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Joey Schuurmans, Mounir Al Mansouri, Rob van de Ven, Jordy Spooren, Jurre van Soest, Mark Ruijtenburg, Bilal El Ghezaoui, Bart van de Heuvel, Jousef Khelil, Rob Ooms, Ramon Verbiesen, Wouter Bouman, Emiel van de Schepop, Cliff van Rodijnen, Ruud Dielis, Damy van Haren, Dannie Aragon, Loe van Dijk en Noud Heijmans.


Nieuw :
Etiandro Garcia Pimentel (OJC Rosmalen). Uit de eigen jeugdopleiding komen over: Youri Pataki (O19), Kevin van Tongeren (O19), Max van de Berg (O19), Jeffrey van Lieshout (O19), Mats van Liebergen (O19), Jeslin van Dijk (O19), Luc Wolters (O19) en Bram Verstegen(O19).
Esat Tustus, Vivian Maba starten weer na een jaar rust.
De selectie staat onder leiding van hoofdtrainer Maarten van Vugt en trainer Margriet 2 Maikel Maas.

Eerste training :
De eerste training is vooralsnog gepland op dinsdag 11 augustus. Publiek is welkom, zodat er kennis gemaakt kan worden met de nieuwe selectie.

Vertrokken:
Morris Landman (Margriet zaterdag 1), Jessie van de Kamp (Margriet zaterdag 1), Kay van de Haterd (lager team Top), Wouter Witlox (OSS’20 zaterdag), Martijn Vertogen (OSS”20 zaterdag), Jimmy van Berkom (SV Ruwaard), Joel van Lith (Margriet zaterdag 1), Kevin van der Lee (sv TOP zaterdag), Jesse Gloudemans en Terence Luers (lager team OSS’20).

De volledige selectie Zaterdag 1 bestaat uit:

Rens Wuestenenk, Serkan Yeniturk, Indy Bouwmeester, Morris Landman, Joey van Lith, Jessie van de Kamp, Cas de Bruin, Indy van der Aalst, Luc Reuvers, Brian Heurkens, Wes Kroezen, Jean-Paul Latour, Vincent de Jong, Joel van Lith, Bart Aarts, Yasin Erdem, Aaron Trommelen, Jurgen Pennings en Cemre Ozudogru.


Website wordt aangepast aan nieuwe seizoen.
Oss, 17 juni 2020

De komende weken zal deze website worden aangepast aan het nieuwe seizoen.
Dit proces zal in de loop van juli gereed zijn.

Gé Wagemakers treedt af als voorzitter rksv Margriet, Gerard van der Kroon neemt waar.
Oss, 10 juni 2020

Vandaag werd bekend gemaakt dat Gerard van der Kroon (foto) het Voorzitterschap van rksv Margriet zal waarnemen.Gé Wagemakers, sedert 19 november 2018 Voorzitter, trad per direct af en schreef:
De afgelopen periode heb ik mij moeten richten op mijn gezin en mijn zaak die door de Coronamaatregelen is gesloten. Persoonlijk moet ik keuzes maken om mijn gezondheid te verbeteren en deze crisis op zakelijk vlak te doorstaan. Ik heb daarom besloten om mijn functie als voorzitter van de RKSV Margriet per direct neer te leggen.

Dit besluit valt mij zwaar, maar ik kan nu niet anders dan bovengenoemde verantwoordelijkheden centraal stellen.
Opheffing RKPVV op een haar na een feit!
Oss, 29 mei 2020

Donderdagavond jl. stemden de meeste leden in een digitale vergadering voor opheffing van de club, maar er waren er onvoldoende aanwezig voor een rechtsgeldig besluit. Bij een volgende vergadering is een meerderheid van de aanwezigen genoeg.

De Helmondse politiek besloot in 2017 om het sportpark van RKPVV medio dit jaar af te stoten. De kleine club is er niet in geslaagd een nieuw onderkomen te vinden. De voorbije weken zochten veel leden hun heil al elders.
(bron: Eindhovens Dagblad)

Update: Op 31 mei maakte Voorzitter Jos Slabroek bekend :
RKPVV heeft volgend seizoen niet de beschikking over een accomodatie en heeft miv 1 juli as het lidmaatschap van de KNVB opgezegd. RKPVV is er volgend seizoen niet bij.

Eerste mutaties in Margrietselektie bekend
Oss, 15 mei 2020

Morris Landman en Jessie van de Kamp gaan komend seizoen uitkomen voor zaterdag 1.
Wouter Witlox en Martijn Vertogen gaan terug naar OSS’20 waar zij ook uit gaan komen voor zaterdag 1.

We zijn blij dat Morris en Jessie voor Margriet behouden blijven en wellicht maken zij later hun rentree in de hoofdmacht van Margriet.

Maikel Maas komend seizoen trainer Margriet 2
Oss, 14 mei 2020


Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Maikel Maas trainer zijn van Margriet 2.
Naast zijn trainerschap van de JO19.1 zal hij nu dus ook het tweede selectieteam van onze club gaan leiden. Maikel is een ervaren trainer van zowel jeugd- als senioren en weet als geen ander hoe hij jeugd in moet passen en met hen toewerkt naar het eerste elftal.

Met hoofdtrainer Maarten van Vugt zal hij samen gaan werken waarbij prestaties en ontwikkeling hand in hand zullen gaan.


Helmondse clubs Helmondia en RKPVV verdwijnen mogelijk
Oss, 14 mei 2020

Al eerder berichtten we dat het in Helmond spookt onder de voetbalverenigingen. Helmondia verdwijnt als club en ook 4e klasser MULO , samen vormen ze komend seizoen SV De Braak dat zal uitkomen in de 3e klasse. Of dat weer de 3e klasse D is hangt af van de nieuwe indeling door de k.n.v.b.

Ook hebben we bericht dat het niet goed ging met RKPVV. De gemeente heeft al langer geleden de huur van het sportpark opgezegd per 1 juli 2020  en RKPVV heeft naarstig gezocht naar een nieuwe accommodatie. Tot op heden is dat niet gelukt en ziet het er naar uit dat RKPVV zich zal opheffen en al de 5e club is in de voetbalhisorie van Helmond die van het voetbaltoneel verdwijnt.
Het Eindhovens Dagblad berichtte:

Einde voetbalclub RKPVV uit Helmond na 92 jaar nabij
Voetbalclub RKPVV uit Helmond lijkt na bijna 92 jaar te gaan verdwijnen. Volgens voorzitter Jos Slapak is dat de meest logische stap.

RKPVV heeft de voorbije maanden van alles geprobeerd om te kunnen blijven bestaan. De kleine club moet per 1 juli zijn sportpark in De Warande verlaten, een gevolg van een politiek besluit uit 2017. Helmond wil toe naar minder en vitalere voetbalverenigingen.
Er zijn volgens hem vier opties uitgewerkt. Eén ervan is dat RKPVV zichzelf opheft. Maar de club zou ook kunnen proberen om als zelfstandige vereniging in te trekken bij HVV Helmond, Bruheze of Stiphout Vooruit.

Digitaal dankzij noodwet
Deze boodschap zal het bestuur binnenkort ook overbrengen tijdens een algemene ledenvergadering. Want die gaat er toch komen, vóór 1 juni is het plan. Was Slapak eerder vanwege de coronacrisis weinig hoopvol over de mogelijkheid zo’n bijeenkomst te houden, inmiddels is hij optimistisch. „Dankzij een noodwet kunnen we digitaal vergaderen. Zo gaan we het doen.”
Ondertussen heeft een aantal leden van RKPVV al eieren voor zijn geld gekozen. Zeker vier spelers vroegen de voorbije weken overschrijving aan naar een andere vereniging.

Formeel verdwijnt dadelijk alleen het sportpark van RKPVV, niet de club zelf. Maar of die er alsnog in slaagt een nieuwe accommodatie te vinden, daaraan twijfelt inmiddels ook Slapak. „De kans dat we kunnen intrekken bij een andere club is erg klein. Het meest realistische scenario is dat we onszelf opheffen.”


Margriet 1 en 2 gaan weer trainen.
Oss, 11 mei 2020

Met ingang van deze week mogen de selekties 1 en 2  het kunstgras op om na een gedwongen stop van ruim 2 maanden weer te gaan trainen.
Uiteraard binnen de 1,5 meter regel, want voorlopig moet die afstand wel gehouden worden.
Margriet 1 gaat twee maal per week trainen, op dinsdag en donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.
Margriet 2 gaat één maal trainen op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Tijdens de trainingen is het niet mogelijk om te komen kijken, het sportpark is dan ook op slot.

Er is een protocol opgesteld voor de senioren, dat exact aangeeft wie er aanwezig mogen zijn en hoe zich te gedragen.


Oud bestuurslid Jan Coolen overleden.
Oss, 11 april 2020
In memoriam
Ons bereikte het bericht dat Erelid Jan Coolen op 78 jarige leeftijd is overleden. Jan was maar liefst 63 jaar lid van de RKSV Margriet. Hij is algemeen- en jeugdbestuurslid geweest. Daarnaast had hij meerdere taken achter de schermen, zoals de clubkrant die we in het verleden hadden en deed hij samen met zijn vrouw de was.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Bestuur Stichting Amsteleind Promotion
Bestuur RKSV MargrietOud-hoofdtrainer Marcel Kuijpers overleden.
Oss, 8 april 2020
In memoriam
Ons bereikte het bericht dat maandagavond jl. Marcel Kuijpers op 81-jarige leeftijd is overleden.  
Hij was hoofdtrainer van Margriet gedurende de drie seizoenen van 1983/1984 t/m 1985/1986.

Marcel blijft in onze herinnering de uiterst gedreven trainer die Margriet 1 in zijn eerste jaar leidde naar een kampioenschap in de 3e klasse en onder hem speelde Margriet 1 vervolgens twee jaar in de tweede klasse. Marcel was een professional eerste klas in zijn trainersvak, echt gedreven.

Hoewel Marcel de laatste jaren problemen had met zijn gezondheid, was het toch het coronavirus dat hem uiteindelijk versloeg.
Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en verdere familie alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur Stichting Amsteleind Promotion
Bestuur RKSV MargrietBericht k.n.v.b. inzake beeindiging competitie 2019/2020
Zeist, 31 maart 2020

Beste voetballiefhebber,
 
Met het oog op de vanavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om   verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij helaas moeten  besluiten dat de amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden   hervat.
We vinden het ontzettend spijtig dat onze 1,2 miljoen leden en de   duizenden ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van   onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt.   Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.
 
 Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt.   Sommige verenigingen zijn helaas flink getroffen met meerdere zieken en/of   zelfs overledenen en zij zijn opgelucht als ze straks het verenigingsleven   weer aan de praat krijgen. Veel verenigingen hebben aangegeven niet meer te   willen voetballen en zeker nu niet bezig te zijn met competities. We hebben daar begrip voor.
 
 Bovendien kunnen door de overheid verlengde maatregelen de amateurcompetities   niet meer op een gewenste manier worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij   de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om wedstrijden door te   schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de   zomervakantie al op 4 juli start in 1/3 van Nederland.
 
 Geen eindstanden dit seizoen
 Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten, hebben we besloten   dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen,   promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet   uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde   klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van   de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. We zijn van mening dat dit het   meest eerlijke en heldere besluit is. En we realiseren ons dat dit voor   sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer   spijtig.
 
 Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen   uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de   B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals   gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.
 
 Contact met belangenorganisaties
 Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er de afgelopen tijd   veelvuldig contact geweest met de vertegenwoordigers van verschillende   verenigingen in het land, onze ledenraad en de belangenverenigingen in het   amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat, hoe logisch deze   beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2   miljoen leden en financiële gevolgen heeft voor de bijna 3.000 verenigingen.   Uiteraard ondersteunen we alle verenigingen hierin. Dit doen we zelf en onder   andere samen met NOC*NSF en de overheid door ons sterk te maken voor   bijvoorbeeld een noodfonds voor de sport.
 
 In deze Q&A  geven we antwoord op de meest gestelde vragen.  
 
 Tot slot: hoewel iedereen niets liever dan de velden vol met voetbalplezier   ziet, hoop ik dat iedereen begrijpt dat zolang dat niet veilig kan, dit   gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we er met   z’n allen voor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat   we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.
 
 Houd afstand, Blijf gezond en let op elkaar!
 
 Met sportieve groet,
 Jan Dirk van der Zee
 
 Directeur-bestuurder Amateurvoetbal
 
 * De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een   Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie   O19.


Bericht k.n.v.b. inzake de coronamaatregelen.
Zeist,24 maart 2020


Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, wil de KNVB wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was.

De Rijksoverheid heeft het onderstaande richting de sportwereld bevestigd:

Tot en met 6 april: Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
Op bovenstaande wordt gehandhaafd;
Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden;
Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien) worden georganiseerd.
DRIE SCENARIO'S
De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni.

Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s.

Drie scenario’s waar wij nu mee werken luiden als volgt:

De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
De competities worden niet uitgespeeld.
De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.

* Vooralsnog alleen betaald voetbal


Margriet start met zaterdag 1
23-3-2020

Vanaf komend seizoen gaat Margriet spelen met een seniorenteam op zaterdag. Dit team zal onder leiding staan van Ron Smits. Ron is een bekende Margrieter en is zowel als speler van Margriet 1 als jeugdtrainer jarenlang actief geweest voor Margriet. Nu gaat hij met spelers met een Margrietverleden en andere geïnteresseerden invulling geven aan deze nieuwe ontwikkeling binnen RKSV Margriet.

Zaterdag 1 zal in de namiddag gaan spelen, wat zorgt voor een positieve boost binnen onze vereniging. Op deze manier zijn we als club aantrekkelijk voor spelers die liever op zaterdag spelen en op zondag wat anders willen doen.
Onzekerheid blijft, amateurcompetitie moet 30 juni klaar zijn.
22 maart 2020

De competities in het amateurvoetbal dienen uiterlijk 30 juni afgerond te zijn. Dat laat KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee vrijdag jl weten. In een schrijven aan alle clubs geeft hij antwoord op veelgestelde vragen.

Door de onzekerheid over de verdere ontwikkeling van het coronavirus kan Van der Zee lang niet alle vragen beantwoorden. ,,We doen een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen.’’ Alle wedstrijden zijn tot nu toe uitgesteld tot en met 6 april. ,,Voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s.’’
Het streven is om alle competities in de A-categorie (eerste elftallen plus hoogste categorieën bij de reserves, vrouwen en jeugd) volledig af te werken om de promoties en degradaties te kunnen bepalen. ,,Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.’’
Van der Zee meldde daarnaast dat er sowieso geen dubbel programma tijdens het Paasweekeinde wordt ingelast, maar dat de clubs wel rekening dienen te houden met doordeweekse wedstrijden. ,,En wanneer de crisis lang aanhoudt, bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.’’


Margriet naar Den Dungen
Oss, 11 maart 2020
Er zit een langzame verbetering in de weersvoorspellingen, die zullen het doorgaan van de wedstrijd tussen Den Dungen en Margriet weinig kunnen deren. Bovendien heeft Den Dungen een uitstekend kunstgrasveld. Het enige wat het doorgaan van de wedstrijd nog kan tegenhouden is het corona-virus.  

We gaan er maar van uit dat de wedstrijd doorgaat, waarbij in ieder geval vast staat dat het gebruikelijke handen schudden achterwege blijft en iedere speler zijn eigen bidon gebruikt, dit volgens de aanwijzingen van het RIVM en de K.N.V.B.
Den Dungen mag zich de favoriet noemen. De ploeg staat op de tweede plaats met 3 punten meer dan Margriet, maar ook nog met een wedstrijd minder gespeeld.
Die inhaalwedstrijd spelen ze pas op zaterdag 11 april a.s. bij Nooit Gedacht. Op die datum wordt ook pas bekend wie de 2e periodetitel pakt. Daarin heeft Boekel Sport de beste papieren, ze hebben aan een gelijkspel genoeg (tegen Nijnsel) om die op 11 april binnen te halen. Bij verlies van Boekel Sport zijn de kandidaten, naast Den Dungen, verder nog Schadewijk en Excellent.

De wedstrijd tussen Den Dungen en Margriet is de eerste wedstrijd voor de 3e periode. Belangrijk om die nieuwe reeks goed van start te gaan. Qua doelsaldo ontlopen beide ploegen elkaar niet. Den Dungen speelt verdedigend wat stabieler en heeft pas 16 doelpunten tegen, Margriet 24. Aanvallend is  Den Dungen de mindere met 26 voor, maar Margriet heeft er al 33 gescoord.

De productie van Den Dungen is tot dusver in handen van slechts 4 spelers, t.w. topscoorder Jeffrey Sterks met 11 doelpunten, gevolgd door Jens van Grinsven en Tom Schuurman met ieder 6, tot slot nog Loek van Grinsven met 1 doelpunt. In thuiswedstrijden verloor Den Dungen slechts drie maal, zo waren Excellent, Schadewijk en RKPVV te sterk en uit verloren ze alleen van Helmondia.

In de heenwedstrijd in Oss, gespeeld op 24 november, werd het 2-2. Een uitslag waarmee de Ossenaren niet tevreden waren. Margriet was duidelijk sterker, Joey Schuurmans scoorde twee maal en tien minuten voor tijd werd het alsnog 2-2 door een dubieuze strafschop, pas gegeven na appelleren binnen en buiten het veld, terwijl Jorn van Bakel toch duidelijk de bal speelde. Margriet speelde toen beter dan het dit jaar heeft gedaan, was sterker en voelde de uitslag meer als het verlies van 2 punten. De mannen uit Den Dungen vierden het gelijke spel als een soort van overwinning.

Margriet heeft met de overwinning afgelopen zondag op SCG’18 hopelijk de weg terug omhoog weer gevonden na de negatieve prestatiespiraal waarin de ploeg terecht was gekomen. Vooral de tweede helft was het een sublieme wedstrijd van de formatie van Maarten van Vugt.  Dit vasthoudend hopen we dat Margriet a.s. zondag weer punten mee terug naar Oss neemt.

Margriet 1 maakt achterstand goed en wint.
Oss, 8 maart 2020

Was het de vorige wedstrijden steeds Margriet dat op voorsprong kwam om in de tweede helft de overwinning uit handen te geven, werden nu eens de rollen omgedraaid. Met rust leidde SCG’18 met 0-1 en in het tweede bedrijf pakte Margriet uit en won uiteindelijk met 3-1.

De Ossenaren begonnen onzeker, waar de bezoekers de eerst 20 minuten het initiatief hadden. Het was Dennis van Nistelrooij die voor de bezoekers uit Sint Michelsgestel via de stip een 0-1 voorsprong gaf. Aanleiding was een onzeker optreden van doelman Mark Ruijtenburg die bij het uitkomen de bal miste en daarbij een speler ondersteboven liep. Hierna werd Margriet wakker en kreeg kansen. Zo waren Rob van de Ven en Joey Schuurmans dichtbij een doelpunt, schoot Luuk Haas rakelings naast en werd een doelpunt van Joey Schuurmans, via een fraaie omhaal afgekeurd wegens buitenspel. Volkomen ten onrechte, maar de overigens goed leidende scheidsrechter van Rossum trapte  in het vlaggen van clubgrensrechter Cooijmans.  Zo brak de rust aan met een 0-1 achterstand.
Na rust zou het spelbeeld kantelen. Margriet gooide het tempo omhoog en kreeg kansjes. Toen Morris Landman de moe gestreden Rob van de Ven kwam vervangen, stond hij nauwelijks in het veld toen hij binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Joey Schuurmans ontfermde zich over deze taak en maakte de gelijkmaker.

Margriet bleef het tempo hooghouden en beheerste het middenveld. SCG’18 raakte zichtbaar vermoeid en hier en daar werden krampjes waargenomen bij SCG’18 spelers. Bij een van de vele aanvallen was het Bilal El Ghezaoui die als laatste de bal over de lijn drukte en Margriet op voorsprong zette. Grensrechter Cooijmans vlagde weer hevig, maar ditmaal trapte scheidrechter van Rossum er niet in. Er stond achterin de goal immers nog een speler van SCG’18 geposteerd en dan kan er geen sprake zijn van een buitenspelsituatie.
Nu moest SCG’18 komen, maar bleef op een enkele halve kans na krachteloos om het de Margrietverdediging lastig te maken. Met name Jorn van Bakel liep alle gaten dicht en trok regelmatig mee naar voren.
Linksback Roy Govers zou uiteindelijk 10 minuten voor tijd de overwinning veilig stellen door de 3-1 op het scorebord te brengen.

Komend weekend gaat de reis naar Den Dungen, een ploeg die vandaag ook won en op de 2e plaats staat.
A.s. woensdag blikken we vooruit op deze site.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Kevin Korsten (Bas Bressers), Jousef Khelil (Jordy Spooren), Martijn Vertogen, Rob van de Ven (Morris Landman), Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui.

Naar het fotoverslag KLIK HIER


Margriet 2 incasseert in de laatste seconde de gelijkmaker
Oss, 8 maart 2020

Margriet 2 speelde vandaag thuis tegen direct concurrent Boekel Sport 2. Het was een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende. In de eerste helft was het Jurre van Soest die een aantal maal moest redden en waren er aan de andere kant kleine mogelijkheden voor Margriet.
Pas in de tweede helft werd er een doelpunt gemaakt. Net zoals vorige week was het een ingestudeerde vrije trap waar Margriet succes mee boekte. Damy van Haren trapte en Ramon Verbiesen werkte uiteindelijk af. Na deze goal tikte de tijd langzaam weg. Margriet kwam een paar keer goed weg in de laatste fase van de wedstrijd, maar moest toch nog een tegengoal incasseren en wel in de 96ste minuut. De scheidsrechter trok er 5 minuten bij, ondanks dat er heel de tweede helft niks was gebeurd. Jesse Gloudemans kreeg in de 93ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om de 3 punten veilig te stellen. Hij ging, samen met Joël van Lith, alleen op de keeper af, maar zijn inzet was zeer zwak en een makkelijke prooi voor de keeper. Uiteindelijk was het letterlijk de allerlaatste seconde toen Boekel wist te scoren.
Een erg zuur gelijkspel dus vandaag. Volgende week gaat Margriet op bezoek in Someren, wederom een concurrent. Deze wedstrijd winnen is van levensbelang. Bij winst blijft Margriet uit de gevarenzone, bij verlies ziet de wereld er ineens een stuk minder roze uit.

Margriet tegen SCG’18, nieuwe kans
Oss, 4 maart 2020

Komende zondag weer een thuiswedstrijd voor Margriet. Nu tegen fusieclub SCG’18. Een club die is ontstaan door fusie tussen de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel (opgericht 29 juli 1929) en vv SCI, gestart in 1948 als H.V.V. (Halderse Voetbal Vereniging) en sinds 1952 genaamd S.C.I. (Sport Club Irene).

SCG’18 staat op een 12e plaats met 16 punten uit 15 wedstrijden, Margriet heeft er 6 meer, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Qua doelpunten is Margriet duidelijk de meerdere van SCG’18.  De productiviteit van de Osse ploeg is hoger met 30 gemaakte doelpunten tegenover slechts 16 voor SCG’18. Ook in verdedigend opzicht een zelfde beeld : Margriet 23 tegen, SCG’18 heeft er al 31 tegen.

Van een echte topscoorder is geen sprake bij de ploeg uit Sint Michelsgestel Arthur Bot en Dennis van Nistelrooy maakte er ieder 3 en Kaj de Visser en Luuk van Loon beide 2, daarnaast nog zes spelers die 1 keer het net wisten te vinden.

Hoewel op papier Margriet favoriet is, mag SCG’18 zeker niet onderschat worden. Afgelopen weekend ondervond Nooit Gedacht dat ook en verloor in Sint Michelsgestel met 2-1. SCG’18 schuwt fysiek spel niet en dat ligt de ploeg van trainer Maarten van Vugt niet echt, dat bleek afgelopen week tegen Schijndel wel. SCG’18 verdedigt compact en als je dan niet scherp genoeg bent en de eindpass ontbreekt en het tempo te laag is, geef je SCG’18 de gelegenheid om snel uit te breken.

Dit jaar is SCG’18 begonnen met 3 overwinningen op rij uit 3 wedstrijden, want Nooit Gedacht, Avanti’31 en BMC waren het haasje.
De “winning mood” zit er dus in bij de mannen uit Sint Michelsgestel. Iets dat Margriet nog ontbeert, zij wisten dit jaar pas 4 punten te behalen uit 5 wedstrijden. Het kan dus spannend worden a.s. zondag op de Amstelhoef waar scheidsrechter van Rossum is aangesteld om alles in goede banen te leiden.


Margriet laat zich foppen door Schijndel
Oss, 1 maart 2020

Scheidrechter Kevin van Dalen had de eerste helft weinig te doen en leek de wedstrijd redelijk in de hand te hebben. De tweede helft trapte hij vaak in het Getafe-achtig gedrag van Schijndelse spelers en trok veelvuldig een gele kaart. Soms terecht, maar zeker niet altijd. Zo gaf hij een tweede gele kaart aan Jeffrey van Vlijmen die de bal speelde, maar zijn tegenstander bleef met acteursallure gillend liggen. Van Dalen gaf geel, het was van Vlijmens tweede en hij kon vervroegd onder de douche. Met 10 man wist Margriet nog wel gevaar te stichten, maar zag van Dalen de gelijkmaker afkeuren op aangeven van assistent scheidsrechter Habraken van Schijndel. Het was echter een zuiver doelpunt.  Diezelfde Habraken bleef maar opmerkingen maken richting vooral  Margrietaanvoerder Joey Schuurmans en hoopte waarschijnlijk dat hij Schuurmans een reactie kon ontlokken. Deze trapte er gelukkig niet in, maar scheidsrechter van Dalen greep ook niet in.

De eerste helft was een matige wedstrijd  en het was Bilal El Ghezaoui die Margriet op voorsprong zette. De tweede helft was maar net begonnen toen hij, spits Rob van de Ven en Joey Schuurmans voor het Schijndels doel alle drie op rij een goede kans misten. Margriet kwam met 10 man te staan en Schijndel profiteerde uit de eerste corner die ze mochten nemen. Thomas Jan van Raaij was mee opgekomen om het overtal uit te drukken. Stond  helemaal vrij en schoot diagonaal in. Vijf minuten later was het Stan Guns die andermaal profiteerde van de overtalsituatie, doorbrak en doelman Ruijtenburg in de verre hoek versloeg.

Wat Margriet ook probeerde om de gelijkmaker te scoren, het zat niet mee en meerdere kansen gingen verloren. Rob van de Ven zag een zuiver doelpunt afgekeurd worden en tikte later nog net langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk was er in verhouding tot alle tijdrekken, onnodige duikelingen en geveinsde blessures aan Schijndelse zijde zelfs nog te weinig tijd bijgetrokken, want de druk van Margriet had de gelijkmaker kunnen afdwingen.
Was dat terecht geweest? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel,  Martijn Vertogen (71’Morris Landman), Roy Govers, Lars van de Kamp, Jousef Khelil (76’ Luuk Haas), Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui


Naar de fotoreportage, KLIK HIER


Margriet 2 weet weer wat winnen is.
Oss, 1 maart 2020

Margriet 2 heeft de eerste punten na de winterstop binnen weten te halen in de thuiswedstrijd tegen Deurne 2. De ploeg van Boy Hoefnagels legde een goed partij op de mat en zegevierde met 2-1.

Nadat Margriet goed opende met veel balbezit en wat kleine kansjes hier en daar, was het Deurne dat de score opende. Balverlies op het middenveld zorgde voor een gevaarlijke aanval en vanuit een moeilijke hoek schoot Deurne kiezelhard raak in de lange hoek. Margriet bleef rustig haar eigen spel spelen en kwam na een halfuur op gelijke hoogte. Een corner werd door Wouter Bouwman over de grond gegeven. Veron Lionarons stapte over en Ramon Verbiesen schoof de bal achter de doelman in de goal. Met deze gelijke stand gingen beide teams de kleedkamers in.

Na de rust waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd en was het moeilijk om kansen te creëren. Het duurde uiteindelijk tot de 75ste minuut voordat er een goal viel en het was Margriet dat mocht juichen. Een diepe bal van Ramon Verbiesen leek net de hard te zijn en de keeper van Deurne kwam uit. Emiel van de Schepop liep samen met een verdediger van Deurne naar de bal en keeper en verdediger kwamen hard met elkaar in contact. Emiel was net op tijd om er met de bal vandoor te gaan en liep zo op een leeg doel af. Zo werd het zowel 2-1 voor Margriet als dat Deurne met 10 man kwam te staan want de verdediger kwam niet goed uit de botsing met de keeper. Margriet speelde het goed uit en trok de overwinning over de streep.

Margriet 2 heeft nu even wat lucht door deze belangrijke 3 punten. Volgende week komt Boekel Sport 2 op bezoek in Oss en dan zal er weer gepresteerd moeten worden. In Boekel werd Margriet afgedroogd en Boekel is nu een van de grootste concurrenten. Het is dus zaak dat Margriet Boekel Sport onder zich houdt en alleen een overwinning kan dat realiseren.


Nieuwe poging voor Margriet en Schijndel/de Wit
Oss, 25 februari 2020

Komend weekend wordt, als de weergoden gunstig zijn,  het afgelaste programma gespeeld van 9 februari j.l. Een nieuwe poging die waarschijnlijk wel zal lukken, want het ziet er niet naar uit dat er komend weekend weer een zware storm zal zijn. Er wordt nog wel wat regen verwacht, maar dat moet het kunstgrasveld bij Margriet wel aankunnen.

Omdat op 16 februari nog wel werd gevoetbald, ondanks de storm, is er wel een kleine verandering in de voorbeschouwing t.o.v. de voorbeschouwing die we op 5 februari schreven. Schijndel/ de Wit ging in eigen huis kopje onder tegen runner-up Den Dungen met 1-3. Margriet pakte bij Boekel Sport een punt door een 1-1 gelijkspel. Schijndel staat nu op de 9e plaats met 3 punten minder dan Margriet dat op de 6e plek vertoeft. Het blijft dus een crusiaal duel. Komt Schijndel/ de Wit op gelijke hoogte of loopt Margriet uit op ze.

Lees ook nog even de voorbeschouwing van 5 februari j.l.,


Margriet komt bij Boekel Sport niet verder dan 1-1
Boekel, 16 februari 2020

Het gelijke spel van Margriet bij Boekel Sport kwam onder moeilijke weersomstandigheden en een zwaar veld tot stand. Daar hebben echter beide teams last van. Na een Osse voorsprong met de rust, kwam Boekel in de 2e helft langszij. Een resultaat waar de Ossenaren het minst blij mee kunnen zijn, de afstand tot koploper Schadewijk liep op tot 8 punten.
De eerste helft had Margriet de wind mee en dat was ook duidelijk merkbaar.  Boekel werd veelvuldig op eigen helft teruggedrongen en na een half uur was het Jeffrey van Vlijmen die met een vlijmend schot Margriet op voorsprong bracht. Tevens de ruststand.

Na rust waren aanvankelijk de rollen omgedraaid. Boekel viel nu met windsteun aan en Margriet verdedigde. De in de rust ingevallen Guus Goosens zou een hoofdrol opeisen. Eerst in, voor Boekel, positieve zin toen een vrije trap via de paal terug het veld in stuitte en voor zijn voeten terecht kwam. Zijn uithaal was onhoudbaar en de stand was weer gelijk (1-1).

Margriet herpakte zich en kon een aantal malen uitbreken, maar kwam niet tot scoren. Ook niet toen Boekel Sport met 10 man verder moest. Doelpuntenmaker Guus Goosens maakte een uiterst smerige overtreding, hij trapte van achteren na op de hakken van Mounir Al Mansouri. De uitstekend leidende scheidsrechter de Graaf pakte onverbiddelijk de rode kaart en Goosens kon afdruipen naar de kleedkamer. Boekels trainer Marc v.d. Ven gaf na afloop aan dat hij dit een veel te zware straf vond. Er was zelfs geen sprake van een doorgebroken speler. Een lezing geheel bezijden de waarheid, het was een uiterst onsportieve daad die hele erge gevolgen had kunnen hebben en daar telt maar èèn straf voor : Rood.  

Ondanks dat Margriet de laatste vier minuten in overtal was, werd er niet meer gescoord.
Na het Carnavals weekend  wordt op 1 maart de wedstrijden ingehaald die door storm Ciara centraal door de k.n.v.b. waren afgelast. Voor Margriet betekent dit dat Schijndel/de Wit naar Oss komt.  A.s. woensdag een voorbeschouwing.


Margriet 2 is door eigen fouten kansloos in Nuland
Nuland, 16 februari 2020

Margriet 2 heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door te verliezen van Nulandia 2. Na het verlies tegen Wittenhorst is Nulandia de 2de concurrent op een rij die met Margriet met lege handen achterlaat.
Margriet begon niet goed aan de wedstrijd. Al snel kwam Nulandia op voorsprong toen keeper Jimmy van Berkom in de fout ging. Een houdbaar schot werd verkeerd ingeschat en ging via de keeper het doel in. Kort daarna braken 2 spelers van Nulandia uit en oog in oog met de keeper werd het balletje simpel breed getikt en afgemaakt. Margriet zelf wist in de eerste helft op een spaarzame kans na niks te creëren.
Na de rust had Margriet de wind mee en kwam het iets makkelijker tot aanvallen. Ramon Verbiesen bracht vervolgens de spanning terug door met een bekeken bal de keeper te verschalken. Echter duurde de hoop na deze goal niet lang. Binnen 2 minuten lag de bal er namelijk ook aan de andere kant in. Uiteindelijk liep Nulandia in de slotfase nog naar 5-1 uit en kon Margriet zonder punten naar huis.
Margriet staat nu op de 10de plaats en dit zou aan het einde van de rit nacompetitie betekenen. Het is dus zaak om snel weer punten te gaan pakken!


Margriet naar Boekel Sport
Oss, 12 februari 2020
Als de weergoden dit weekend wat gunstiger zijn kan er mogelijk zondag weer gevoetbald worden. Voor Margriet betekent dat een uitwedstrijd tegen Boekel Sport. In de eerste wedstrijd was Margriet oppermachtig en won met 3-0 van de Boekelse vereniging. Echter toen was Boekel nog staartploeg en die status is inmiddels achterhaald. Boekel staat nu op de vierde plaats na een enorme spurt naar boven.

Boekel is inmiddels de meest productieve ploeg met 32 doelpunten voor. Het pakte echter ook veel doelpunten tegen (24) maar dat was vooral in de beginfase van de competitie. Het saldo is dus +8, even veel als Margriet heeft met 28 voor en 20 tegen. Saldo derhalve ook +8.

Toch is Boekel Sport a.s. zondag licht favoriet. Het verloor voor het laatst op 3 november jl. en is daarna al 6 wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien is Boekel thuis een ijzersterke tegenstander die, gesteund door een fanatieke aanhang, vecht voor elke meter. Het gaat dan vaak goed met grote overwinningen, zoals dit seizoen tegen SCG (5-1), BMC(7-1) en Schadewijk(3-1), maar het kan ook misgaan, van Schijndel werd, tegen de verhouding in, nipt met 2-3 verloren.  In de streekderby tegen Handel verloor Boekel met 1-5 en begin van de competitie verloor het van SC Helmondia met 1-2.

Boekels topscoorder is Tim Schuijers, die 2e staat op de topscoorderslijst van de 3e klasse D met 12 doelpunten, maar ook Juul Hurkmans met 6, Rens v.d. Wijst met 4 en Twan Merks met 3 doelpunten mogen we niet vergeten.  Verder nog 1 speler met 2 en 5 spelers met 1 doelpunt op hun naam, terwijl FC Schadewijk in eigen doel scoorde tegen Boekel.
Boekel staat met een punt meer dan Margriet op de 4e plaats, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Die inhaalwedstrijd tegen Nijnsel was vastgesteld voor 1 maart, maar is weer opgeschoven naar Paaszaterdag 11 april om plaats te maken voor de competitieronde die afgelopen weekend werd afgelast .
Margriet oefende tegen 2e klasser Berghem Sport en won ruim.
Berghem, 11 februari 2020
Dinsdagavond 11 februari speelde Margriet bij Berghem Sport een oefenwedstrijd en won uiteindelijk met 1-6. Een leuke opsteker tegen deze 2e klasser die op de tweede plaats staat in 2H. Margriet nam via Rob van der Ven in de 17e min. al een voorsprong, waarna v.d. Ven in de 28e min. voor de 0-2 zorgde.
Een minuut later wist Donny van Herpen voor Berghem Sport te scoren (1-2), maar Margriet liep voor rust uit door doelpunten van Roy Govers (35e min.) en Rob van der Ven ( 43e min.) maakte daarmee een onvervalste hattrick.
Na rust zou Joey Schuurmans de stand in de 60e min. naar 1-5 tillen en maakte Jorn van Bakel er uiteindelijk 1-6 van in de 73e minuut. Een goede generale repetitie voor het treffen van a.s. zondag tegen Boekel Sport.  


Margriet ontvangt Schijndel/de Wit
Oss, 5 februari 2020

A.s. zondag mag Margriet bewijzen dat afgelopen zondag een collectieve “off-day” was door revanche op zichzelf te nemen en de punten in Oss te houden.
Zijn daar kansen toe? Of komt Margriet simpelweg te veel kwaliteit te kort! Natuurlijk kampt hoofdtrainer Maarten van Vught met reeksen van blessures en zijn enkele spelers (ook nieuwe, als  Wouter Witlox en Bart v.d. Heuvel een potentiele versterkingen) dit seizoen nog niet in actie geweest. Daarnaast zijn Bas Bressers, Floris de Vries en Kay van den Haterd langdurig geblesseerd geraakt aan het einde van vorig seizoen, ook zij zullen er voorlopig niet bij zijn.

Nog steeds is het doelsaldo van de Ossenaren positief op +8 ( 28 voor en 20 tegen), maar de doelpuntenmakers, zoals spits Rob v.d. Ven, staan de laatste tijd “droog”. Zijn laatste doelpunt in de competitie dateert al weer van 10 november vorig jaar. Hij scoorde toen twee maal en uitgerekend tegen Schijndel/de Wit. Een wedstrijd die toen in 2-2 eindigde.

Ook Schijndel/de Wit heeft het moeilijk met scoren, zelfs slechter dan Margriet staan ze op een doelsaldo van 0 met 17 voor en 17 tegen. Twee spelers scoorden tot nu toe 4 keer: Tijn Niemeyer en Bert Blummel, Martijn van Grinsven 3 maal, Stan Guns en Tjeerd Pijnenburg ieder 2 maal, resteren nog Mark Onwezen en Tomas Jan van Rooy met beide 1 doelpunt.

De laatste vier wedstrijden gaven bij de Schijndelse ploeg echter een stijgende lijn te zien, eerst werd (net als Margriet) met 2-0 verloren bij BMC, vervolgens werd thuis nipt verloren met 0-1 van de toenmalige koploper SC Helmondia, werd 2020 gestart met een 1-1 bij Nijnsel/TVE en afgelopen zondag wonnen ze thuis met 1-0 van Excellent.

Wil Margriet nog enigszins in het spoor van de kopgroep blijven en zich warm draaien voor een goede eindspurt in de derde periode die op 15 maart begint, zal het toch weer punten moeten gaan pakken te beginnen tegen Schijndel/de Wit.  Voor de tweede periode gaat de strijd nog 3 wedstrijdrondes duren en voor enkele ploegen zelfs nog 4, waarin Boekel Sport de beste papieren heeft.


BMC – Margriet    2-1
Berlicum, 2 februari 2020

Margriet begon goed aan de wedstrijd, zette druk op de tegenstander  die niet van eigen helft af kon komen.
Maar in de 11e minuut een inschattingsfout van een Margrietverdediger en dat strafte BMC meteen af 1-0.
Margriet was even de weg kwijt maar herstelde zich gelukkig toch nog snel. Weer volop druk op de helft van de tegenstander en in de 17e minuut kon Lars v.d. Kamp hard uithalen en de verdiende  1-1 stond op het scorebord.
Na wederom slecht uitverdedigen onderschept BMC de bal gooit hem voor en bij de 2e paal kon men geheel ongedekt inkoppen in de 33e min (2-1).

In de 2e helft een verdedigend BMC dat loerde op de counter. BMC kwam er dan ook verschillende keren gevaarlijk uit. Margriet  kreeg na een goede aanval een grote kans maar werd vrij voor de keeper gemist.
Margriet zette alles op alles om er minimaal een punt uit te halen,Rob van de Ven  ging alleen op de doelman af maar werd omver getrokken door een BMC-er  wat resulteerde in een rode kaart voor hem.

Een teleurstellende uitslag van de Margrieters waar men meer van had verwacht en waarbij niet alle spelers hun niveau haalden. Dat zal wel moeten voor een overwinning. Margriet blijft, doordat een aantal teams door afgelastingen niet speelden, nog op de 6e plaats staan, maar zakte vandaag feitelijk verder weg. Als je nipt van de drie koplopers hebt verloren en soms zelfs onterecht, maar dit soort wedstrijden verliest, kan je niet zeggen dat het team serieus voor de prijzen gaat. Dan moet er meer pit en vechtlust zijn om ook wedstrijden tegen de onderste ploegen te kunnen winnen.

Volgende week een herkansing, dan komt Schijndel/de Wit naar Sportpark De Amstelhoef. Ze staan maar 2 punten onder Margriet op de 8e plek.
A.s. woensdag meer hierover.


Margriet 2 komt slecht uit de winterstop en verliest in Horst
Horst, 2 februari 2020

Margriet startte vandaag goed in de wedstrijd tegen Wittenhorst 2. Al na 5 minuten was het raak voor de Ossenaren.

Een vrije trap van Wouter Bouwman werd knap binnengewerkt door Ramon Verbiesen. Margriet had vervolgens 10 minuten de overhand, maar daarna veranderde het spelbeeld. Wittenhorst was telkens gevaarlijk vanuit de omschakeling en na een half uur spelen was keeper Jurre van Soest te laat en veroorzaakte hij een penalty. Deze werd benut en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten.
Na de rust was het wederom Wittenhorst dat er vaak gevaarlijk uit kwam. Mede dankzij Jurre van Soest bleef de stand lang gelijk. Uiteindelijk viel de goal toch. Een schuiver van buiten het strafschopgebied werd pas laat zichtbaar voor de keeper en daardoor niet te houden. Het lukte Margriet niet meer om grote kansen te creëren in de slotfase maakte Wittenhorst ook nog de 3-1.
Volgende week komt Deurne op bezoek in Oss. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen was Margriet kansloos in Deurne. Zo zal er volgende week meer voor nodig zijn om de punten te halen dan vandaag is laten zien.Margriet naar Berlicumse BMC.
Oss, 29 januari 2020

Komend weekend mag Margriet zich geen zeperd veroorloven om in het spoor te kunnen blijven van de koplopers. Na het tegenvallend resultaat van afgelopen zondag zal er weer eens gewonnen moeten worden en dat kan, want BMC staat helemaal onderaan de ranglijst en heeft tot nu toe pas 9 punten verzameld. Margriet moet zorgen dat de tweede helft van de competitie begint met een overwinning.
BMC boekte 2 overwinningen en speelde 3 maal gelijk. De overige 8 wedstrijden verloren de mannen van hoofdtrainer Manfred van Erp, die na 3 seizoenen afscheid gaat nemen.
Ondanks de lage positie blijft BMC een lastige ploeg. De ene week verrast de ploeg de tegenstander, de andere week een smadelijke nederlaag. De winst was op Schijndel en Avanti’31, terwijl gelijk gespeeld werd tegen Handel, Den Dungen en Nooit Gedacht. Opmerkelijk zijn de verliespartijen tegen Schadewijk (0-6) en Boekel Sport (7-2).
De 9 doelpunten voor en de 33 tegen spreken voor zich, in beide gevallen de slechtsten van de 3e klasse D. Er is dan ook niet een uitgesproken topscoorder want de BMC-ers Sjors van Zoggel scoorde 3 maal, verder nog Noud Voets (2), Robin Smit (2), Gijs v.d. Voort en Thijs Govers ieder 1 maal.
Margriet heeft het tweede beste doelsaldo (+9) van de 3e klasse D. Daarin staan alleen FC Schadewijk en Helmondia samen beter met +12. Ook dit is een reden om a.s. zondag er hard voor te gaan en dit op te vijzelen. Uiteindelijk kan op een gegeven moment een doelsaldo de doorslag geven als b.v. ploegen gelijk eindigen in een periode. Het mag niet aan het veld liggen a.s. zondag, want BMC beschikt over een kunstgras veld en dat is Margriet gewend.
Maar ja, als je als favoriet een wedstrijd in gaat kan gemakzucht er in sluipen, dat heeft het verleden bij Margriet wel eens een rol gespeeld. Daarvoor gewaarschuwd zijnde rekenen we toch op 3 punten.
Verder gaat de aandacht natuurlijk uit naar het duel tussen beide koplopers. FC Schadewijk krijgt medekoploper SC Helmondia op bezoek.


Margriet laat kans liggen en zakt naar middenmoot.
Oss, 26 januari 2020

Het was druk zaterdagavond op Sportpark Amstelhoef aan de Amsteleindstraat in Oss waar beide runners-up r.k.s.v. Margriet en FC Schadewijk elkaar ontmoetten voor de stadsderby én om aansluiting bij de koplopers te behouden. Achteraf blijkt dat die beide verloren, waardoor de winnaar op gelijk hoogte kon komen.

De eerste helft voelde beide ploegen de spanning en dat was ook te zien in de wedstrijd. Margriet viel aan zonder grote kansen te scheppen en Schadewijk verdedigde met verve. Er werd fel gevoetbald, maar er gebeurde in feite weinig voor een dergelijke derby. In de 26e min. kwam Margriet in overtal toen Schadewijkspeler (en oud-margrieter) Danny Laukes wegens commentaar op de leiding zijn 2e gele kaart kreeg en dus rood. Margriet voerde de druk op, maar voor rust werd het overtal niet in doelpunten omgezet.

Na rust was het Margriet dat een voorsprong nam, Martijn Vertogen verschalkte de Schadewijkse doelman met een fraaie boogbal en de voorsprong was een feit. Helaas ook gelijk de overtalsituatie, want Bilal El Ghezaoui, die vorig seizoen voortijdig stopte bij FC Schadewijk, kon het niet nalaten om bij de dug-out van de tegenstander opvallend te gaan staan juichen.  De scheidsrechter interpreteerde dit als provocerend en gaf hem zijn 2e gele kaart daarvoor. Ook hij mocht voortijdig de douche opzoeken. Margriet was gelijk van slag en Schadewijk zette aan. Toen rechtsback Mounir Al Mansouri de bal net iets te zacht terugspeelde op zijn doelman was het de supersnelle Benjamin Duah, topscoorder van Schadewijk, die de bal net kon oppikken en binnentikken.  Dat Duah zo snel is had bekend moeten zijn, vooral Mansouri had dit kunnen weten. |Beiden hebben nog jaren samengespeeld in de Margrietjeugd.
Jordy Hoeks zou nog geen twee minuten later het vonnis vellen en met een schuiver de Schadewijkse ploeg op een 1-2 voorsprong zetten. Wat Margriet ook probeerde, hierna lukte werkelijk geen doelpoging meer en FC Schadewijk trok de overwinning over de eindstreep van een duel waarin totaal 9 gele kaarten vielen, waarvan er 4 voor drie Margrieters waren en 5 voor vier Schadewijkers.
Met dit resultaat zakte Margriet van de gedeelde 3/4e plaats naar de 6e plek op de ranglijst en zag door de overige resultaten dat FC Schadewijk nu medekoploper is, samen met SC Helmondia en RKPVV.  Ook zag Margriet dat Boekel Sport en Den Dungen door volle winst te halen nog over hen heen gingen en een punt voorsprong hebben.

Margriet gaat komende zondag naar BMC in Berlicum, daarover een voorbeschouwing a.s. woensdag.

(wegens ziekte van onze vaste  fotograaf ontbreekt helaas het fotoverslag)Stadsderby Margriet – FC Schadewijk op zaterdagavond
Oss, 22 januari 2020

Een prachtig affiche a.s. zaterdagavond: een echte stadsderby tussen twee ploegen die allebei graag bovenin willen blijven meedoen en die beide met evenveel punten zich op 3 punten van de beide koplopers bevinden. Daarnaast zijn niet alleen de trainers van beide ploegen al jaren goed bevriend. Gaby Kuijpers, de trainer van FC Schadewijk, had van medio 2012 tot medio 2014 het Margriet-vlaggenschip onder zijn hoede. Ook veel spelers kennen elkaar van haver tot gort of hebben ooit voor het andere team gespeeld.

FC Schadewijk heeft een doelsaldo van +11, 26 voor en 15 tegen. Margriet heeft even vaak gescoord, 26 keer, maar kreeg er 16 tegen. Bij FC Schadewijk zijn de doelpuntenmakers Benjamin  Duah (oud-jeugdspeler  van Margriet) met 9 treffers en Dani v.d. Weg met 7 stuks. Verder nog Dani Eveleens met 5  en Luc Ceele, Lucas Groen, Mo Aslan en Tom Liemburg elk 1 doelpunt, daarnaast scoorde Den Dungen in eigen doel.
De laatste 6 wedstrijden haalde FC Schadewijk 10 punten, 3 x winst op Avanti;31,BMC en Den Dungen, het verloor van Boekel Sport en Nooit Gedacht en de laatste wedstrijd speelde het gelijk bij Excellent.
Margriet kwam uit dezelfde reeks van laatste 6 competitiewedstrijden op 8 punten, het won van Handel en Avanti’31, speelde gelijk tegen Den Dungen  en Schijndel en verloor uit bij beide koplopers RKPVV en SC Helmondia.

Of dit wijst op een lichte favorietenrol voor Schadewijk moeten we afwachten. Er is meer te doen bij een stadsderby en zeker ook met de belangen die er spelen. Inzet, passie, de weersomstandigheden en vaak ook een portie geluk bepalen wie de vorm van de dag heeft. Uit ervaring weten we dat Gaby Kuijpers zijn team kan opzwepen. Hopelijk is het publiek, dat in grote getalen wordt verwacht, de winnaar en krijgen ze een spannende en sportieve wedstrijd te zien.


Margriet pakt 3 punten in Handel.
Handel,19 januari 2020

Op een heel zwaar veld was Margriet vandaag de betere ploeg en wist de volle buit mee naar Oss te nemen. De wedstrijd was al 2 keer eerder vastgesteld, maar beide malen afgelast. Niet verwonderlijk want Handel heeft het slechtste veld in de 3e klasse en moet vaak inhalen. Vorig jaar april nog moesten ze 4 reguliere en 5 inhaalwedstrijden spelen.
Ook vandaag scheelde het maar een haar of het was weer niet doorgegaan. Een tricky besluit, want op zo een glad en hobbelig veld ligt een blessure zo maar om de hoek.

Margriet kwam aanvankelijk voortvarend uit de startblokken, maar Handel nam al na 10 minuten het initiatief over en zou een tweetal kansen laten liggen. Teun de Graaf en Thijs Fonken van de gastheren waren erg dicht bij een doelpunt. Margrietdoelman Jurre van Soest was echter uitstekend op dreef en voorkwam een achterstand. Aan de andere kant had Bilal El Ghezaoui een goede kans, maar strandde op Händels doelman.
In de 25 minuut opende Margriet de score. Luuk Haas schiet een corner direct in de touwen .Vlak voor rust was het good old Joey Schuurmans die weer eens zijn specialiteit liet zien. Passeert 3 verdedigers in een solo en rond dan keurig en onhoudbaar af. Rust 0-2.

Na rust kon Handel nauwelijks een vuist maken en Margriet nam een tandje terug. In de 73e minuut neemt invaller Kevin Korsten de derde treffer voor zijn rekening. In een goede aanval kon Rob van de Ven uiteindelijk niet scoren, maar de rebound kwam voor de voeten van de goed meegekomen Kevin Korsten die de bal de touwen injoeg.
Pas in de 88e minuut deed Handel echt iets terug. Geert van de Bosch scoorde rechtstreeks uit een corner.(1-3).Jousef Khelil bepaalde een minuut later de eindstand op 1-4 door een assist van Joey Schuurmans behendig voor zijn tegenstander te komen en in te tikken.

Opstelling Margriet: Jurre van Soest, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas (85. Jousef Khelil), Jordy Spooren, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Martijn Vertogen (52. Kevin Korsten), Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal el Ghezaoui (78. Morris Landman).

Met dit resultaat klimt Margriet naar een gedeelde 3e plek op de ranglijst, samen met FC Schadewijk  hebben ze nu 21punten. Ze volgen de beide koplopers (sc Helmondia en RKPVV) op 3 punten en alle ploegen hebben eenzelfde aantal wedstrijden gespeeld,

A.s. weekend wordt de laatste competitieronde gespeeld van de eerste helft van de competitie.
Margriet en Schadewijk ontmoeten elkaar al op zaterdagavond  om 18.30 uur op Sportpark Amstelhoef. De overige wedstrijden worden op zondag gespeeld.


Margriet uit de beker.
Oss, 16 januari 2020

Het bekeravontuur eindigde voor Margriet 1 vanavond na een 0-3 verlies tegen 2e klasser sv Someren.
In de eerste helft was Margriet voetballend zeker niet minder, maar persoonlijke verdedigingsfouten werden door Someren in de 4e minuut (via Freek van Bussel) en 41e minuut (kopte Wesley van den Boomen raak). bikkelhard afgestraft met doelpunten en de rust ving aan met een 0-2 achterstand.

Margriet kwam met een slechte start uit de kleedkamer en in de 49e minuut was het andermaal Someren dat scoorde toen Koen de Louw, na een fraai aanval, de wedstrijd definitief besliste . Hier kwam de ploeg van Maarten van Vugt niet meer overheen en de wedstrijd kabbelde naar het eind. Someren gaat door en speelt bij de laatste 16 om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Drukke dagen voor Margriet 1
Oss, 15 januari 2020.

Donderdagavond in de beker tegen sv Someren.
Komende donderdagavond om 20.00 uur is sv Someren de tegenstander in de 4e bekerronde.
Beide teams wisten zich in december j.l. te plaatsen bij de laatste 32 ploegen. Margriet versloeg 4e klasser Milfano en sv Someren wist Vianen Vooruit in de penaltyreeks te verslaan. Het was een oersaaie wedstrijd die in 0-0 eindigde en direct daarna volgde de strafschoppenserie waarin doelman Werts uiteindelijk de laatste en winnende scoorde.
In de competitie staat sv Someren op een zesde plaats in de 2e klasse, 7 punten achter koploper Sparta ’25.
Margriet versloeg Mifano met 4-1 via doelpunten van Rob van de Ven, jeugdspeler Jeffrey van Lieshout, Joey Schuurmans en Bilal El Ghezaoui. Afgelopen zondag speelde Margriet een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Heeswijk, het werd 1-1.Trainer Maarten van Vugt kon beschikken over 18 spelers. Morris Landman was terug van een blessure en speelde een helft mee. Bart v.d. Heuvel heeft getraind maar moet nog de reactie afwachten. Loopt het goed is hij binnen afzienbare tijd inzetbaar, hetzelfde geld voor Bas Bresser.
Sv Someren is gezien ze al jaren uitkomen in de  2e, 1e of Hoofdklasse, licht favoriet, maar je weet het nooit………… kom het zelf a.s. donderdagavond zien op Sportpark Amstelhoef.

Zondag inhaal bij Handel.
Voor Margriet begint, als het goed is, de competitie al weer met een inhaalwedstrijd.
Na twee afkeuringen hopen we dat bij deze derde poging het veld in Handel wel bespeelbaar is.
De aftrap in Handel vindt dan plaats op 14.30 uur op Sportpark De Eikenwal aan de Ossenkapelweg in Handel.

Uitspraak staken wedstrijd sc Helmondia-RKPVV d.d 08-12-2019
De strafcommsiie van de k.n.v.b. heeft inmiddels uitspraak gedaan. Bij het staken was er nog 1 minuut te spelen bij een stand van 2-2.
De wedstrijd wordt in overleg met beide verenigingen niet uitgespeeld.  De betreffende speler is door RKPVV onmiddelijk geroyeerd. Beide clubs hebben geen punten in mindering gekregen. Iets dat ons bevreemd want we hebben dat wel eens anders meegemaakt en toen was er geen sprake van fysiek geweld.  De k.n.v.b. heeft over deze speler niets medegedeeld. Het zou toch vreemd zijn als er geen schosring komt, want dan kan hij volgend seizoen zo maar en straffeloos weer elders aan de slag gaan.
De uitslag en punten zijn inmiddels in de standenlijsten opgenomen.


Margriet speelt in oefenwedstrijd gelijk tegen Heeswijk.
Oss, 12 januari 2020

Na de winterstop komt Margriet al snel in aktie en begon met een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Heeswijk.
De Ossenaren  hadden enkele spelers terug uit de ziekenboeg en trainer Maarten van Vugt had dan ook 18 spelers ter beschikking. Die mochten allemaal speelminuten maken.

Margriet kwam in de 9e minuut op een 0-1 achterstand, maar herpakte zich snel en trok de wedstrijd naar zich toe. Ondanks het goede spel, met 60% balbezit voor de thuisploeg, bleef de score tot de rust op het scorebord staan.

Na rust zou spits Rob van de Ven in de 59e minuut de stand op gelijke hoogte brengen en ondanks aandringen van Margriet bleef het zo. Het spel was goed, de combinaties liepen, alleen de kansen werden niet afgemaakt. Toch al met al een leuke en leerzame oefenpartij in de opmaat voor a.s. donderdagavond, wanneer Margriet thuis speelt in de 4e bekerronde tegen 2e klasser sv Someren, aanvang 20.00 uur. Een strijd om een plekje bij de laatste 16.
Margriet 1 weer afgelast, 3e poging op 19 januari a.s.
Oss, 22 december 2019

Margriet zag door de vele regenval, evenals vorige week, het veld bij Handel weer afgekeurd worden.
De k.n.v.b. was er snel bij en stelde de wedstrijd opnieuw vast voor zondag 19 januari 2020, aanvang 14.30 uur.
Hopelijk is dan 3x scheepsrecht!

Dat heeft meerdere consequenties, ten eerste gaat dan de  oefenwedstrijd met Vianen niet door.

Ook de bekerwedstrijd kan niet op die dag plaatsvinden, want de competitie gaat voor de beker. Margriet zal in de beker uitkomen tegen tweede klasser SV Someren, dat vandaag in de reguliere speeltijd 0-0 speelde tegen Vianen Vooruit, maar beter was in de strafschoppenserie die volgden en met 5-3 de volgende ronde bereikte.
Deze bekerwedstrijd zal in ieder geval op een doordeweekse avond gespeeld moeten worden tussen 16 januari en 2 februari a.s. Beide clubs zullen dit in onderling overleg moeten vaststellen. Komen ze er niet uit, stelt de k.n.v.b. een datum vast.


Margriet – Mifano 4-1.
Oss, 17 december 2019.

Het bekeravontuur van Margriet 1 gaat verder. In Oss werd met 4-1 gewonnen van Mifano in een wedstrijd met een hoog tempo en slechte weersomstandigheden met veel windvlagen en heftige regen.

Na een gelijkwaardig eerste half uur kwam de thuisploeg na een half uur uit op voorsprong via Rob van de Ven. Pal na de thee verdubbelde Margriet de voorsprong door  jeugdspeler Jeffrey van Lieshout, waarna Robert Jansen voor Mifano de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot. Mifano probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren maar moest nog twee tegentreffers slikken. In de 74e min. scoorde Joey Schuurmans, waarna in de 88e minuut Bilal El Ghezaoui de eindstand op 4-1 bepaalde
Margriet neemt het in de volgende ronde in Oss op tegen de winnaar van het treffen tussen SV Someren en Vianen Vooruit, welke wedstrijd a.s. zondag 22 december wordt gespeeld. Speeldatum van de volgende ronde is 19 januari 2020.Margriet 1 ziet wedstrijd afgelast worden.
Oss, 15 december 2019

Op zondagochtend werd al vroeg de wedstrijd tegen en in Handel afgelast. Deze afgelasting was de enige in de derde klasse D.
Dezelfde dag werd bekend dat de wedstrijd opnieuw is vastgesteld op a.s. zondag 22 december. Dinsdagavond speelt Margriet nog tegen Mifano 1 in de bekerstrijd en zou aansluitend de winterstop ingaan. Dat is voor Margriet 1 nu dus een kleine week later.Het bekertoernooi is voorbij voor Margriet 2 na zeperd in Volkel.
Volkel, 15 december 2019

Margriet trad vandaag in de derde ronde van de beker aan tegen Volkel 2. Nog steeds enorm gehavend door blessures begon de dag al niet best met 2 ziekmeldingen en 2 spelers van O-19 die nergens te bekennen waren. Boy Hoefnagels ging hierdoor met 11 fitte spelers en 2 nog niet fitte spelers naar Volkel toe. Halverwege de eerste helft sloten er nog 2 spelers aan van het eerste aangezien zij afgelast waren. Echter konden zij ook niet voorkomen dat het bekertoernooi na vandaag voorbij zou zijn.

Uiteindelijk werd het vandaag 6-1 in Volkel en werd goed duidelijk dat Margriet snakte naar de winterstop die nu eindelijk daar is. Hopelijk herstellen de meeste spelers in de komende 2 maanden zodat de gehele selectie weer fit aan de tweede seizoenshelft start! Het enige Osse doelpunt werd vandaag gemaakt door Emiel van de Schepop.Margriet 1 in 3e bekerronde tegen Mifano.
Oss, 15 december 2019

De laatste wedstrijd voor de winterstop is een bekerwedstrijd in de derde ronde om de k.n.v.b. districtsbeker Zuid 2. Tegenstander is a.s. dinsdagavond 4e klasser Mifano uit Mierlo.

Deze ploeg staat momenteel op de 5e plaats in de 4e klasse F  en bereikte deze ronde met een 8-1 thuisoverwinning op EMS (4e klasse D, 2e plaats) uit Roermond. Trainer is Frank van Vijfeijken die de honneurs waarneemt van de eind oktober jl. ontslagen Harold van Doorn. Van Vijfeijken was al eens eerder drie seizoenen trainer bij de Mierlose club.

De afgelopen seizoenen speelt Mifano in de 4e klasse met de laatste twee keer een 5e plek als eindresultaat.

Het team dat zich voor de volgende ronde plaatst, plaatst zich bij de laatste 32 clubs en speelt in januari al de volgende ronde.
Tegenstander daarin is de winnaar van het duel sv Someren tegen Vianen Vooruit, beide uitkomend in de 2e klasse.TC Margriet zoekt nieuwe trainer Margriet 2 voor volgend seizoen.
Oss, 13 december 2019

Boy Hoefnagels trainer van Margriet 2 heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen als trainer van Margriet. Boy is vijf seizoenen actief geweest bij onze club, waar hij begon als trainer van JO19.1. Wij zijn Boy dankbaar voor wat hij voor Margriet heeft betekend.

Dit betekent dat wij voor het nieuwe seizoen op zoek zijn naar een trainer voor ons tweede elftal.
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Willem van Hintum: 06-42082578.


Margriet tegen Handel, een wisselvallige ploeg
Oss, 11 december 2019

A.s. zondag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Margriet gaat naar Handel in het gelijknamige plaatsje. Een ploeg die wisselvallig presteert.

Met 3 keer winst, 3 keer gelijk en 5 verliespartijen staat de ploeg van trainer Tom Jacobs, bezig aan zijn derde seizoen, op een 11e plaats op de ranglijst met 12 punten. Doelsaldo -3 (20 voor en 23 tegen).
De gevaarlijkste mannen zijn Rob Manders  en Teun de Graaf , die resp. 7 en 6 keer scoorden verder nog Giel Bos en Thijs Fonken ieder 2 maal.

Margriet is dan gezien de stand op de ranglijst licht favoriet, maar moet zich zeker al niet rijk rekenen.
Handel is thuis sterker dan in uitwedstrijden en staat bekend om de robuuste aanpak, strijd en doorzettingsvermogen. Meer ploegen hebben zich verkeken op Handel, waaronder vorig seizoen ook Margriet dat in maart dit jaar nog met 0-1 verloor in eigen huis in van beide kanten een draak van een wedstrijd.

Dit seizoen verkeken Nijnsel en Excellent zich al in Handel, terwijl Schijndel en Helmondia in Handel wel wisten te winnen. BMC speelde er een 0-0. In uitwedstrijden werd door Handel 1 x gewonnen (bij Boekel Sport), 2 keer gelijk gespeeld tegen Avanti en Schadewijk en 3 keer verloren ( Nooit Gedacht, RKPVV en SCG’18).

Margriet zal de 4e plaats moeten zien vast te houden, want voor je het weet zak je bij verlies 4 plaatsen op de ranglijst. Zo dicht staat de middenmoot op elkaar.


Margriet 2 pakt verdient een punt tegen de koploper.
Oss, 8 december 2019

De mannen van Margriet 2 hebben vandaag de eerste seizoenshelft in de reserve eerste klasse afgesloten met een gelijkspel tegen Gemert 3.

In het eerste bedrijf ging het spel op en neer. Zowel Gemert als Margriet kwam een aantal maal voor het doel van de tegenstander. Heel spectaculair was de eerste helft echter niet. Het was Gemert, een ervaren team met een aantal oud 1ste spelers in de gelederen, dat twee maal wist te scoren voor de thee. Aan de zijde van Margriet was Emiel van de Schepop het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet ging recht op de keeper af.

In het tweede bedrijf kreeg Margriet beetje bij beetje meer de overhand. Grote kansen creëren was tegen dit Gemert echter lastig. In de 70ste minuut was het dan eindelijk raak. Jesse Gloudemans nam een corner. De corner werd afgeslagen en kwam weer in de hoek bij Jesse terecht. Met een strakke voorzet bereikte hij Kevin van der Lee die binnen knikte, 1-2. De laatste 10 minuten ging centrale verdediger Ruud Dielis als extra spits mee naar voren en met het gewenste resultaat! Margriet had Gemert vol onder druk staan toen Rob Ooms de bal op 25 meter van het doel ontving. Hij twijfelde niet en vuurde de bal richting het doel van Gemert. De bal werd door de keeper gestopt, maar kwam voor de voeten van Ruud Dielis. Een koud kunstje voor Ruud om de verdiende 2-2 tegen de touwen te knallen.

Margriet 2 sluit hiermee de eerste seizoenshelft af met een goede serie wedstrijden die vertrouwen geeft voor de tweede seizoenshelft. Volgende week speelt het nog om 11:00 uur in Volkel voor de derde ronde van de bekerMargriet houdt met 10 man voorsprong vast.
Oss, 8 december 2019

Bij een 2-0 voorsprong kwam Margriet in de 35e minuut met 10 man te staan door een rode kaart voor doelman Mark Ruijtenburg. Een overdreven actie van scheidsrechter Yunus Talas, want een rode kaart wordt doorgaans pas gegeven als een doelman buiten de 16 met de hand een doelrijpe kans voorkomt. In dit geval kwam Ruijtenburg met grote snelheid uit zijn doel, ging binnen de 16 naar de bal, had deze klem en gleed op het gladde veld door tot buiten de lijnen. In zo’n geval geeft men doorgaans geel.

Avanti’31 had tot dan weinig of niets in te brengen gehad en wist zich geen raad met het snelle combinatiespel van de Margrieters. Dat het eerste doelpunt pas viel in de 13e minuut, daar mocht de Schijndelse ploeg zich gelukkig om prijzen, want er waren al 4 doelrijpe kansen geweest. Het was Jeffrey van Vlijmen die vanaf de punt van de 16 een vlijmscherp schot produceerde, waar doelman Casper Brus geen kijk op had. Na 20 minuten was het Rob van de Ven die de bal in een scrimmage voor het doel over de lijn drukte, maar scheidsrechter Talas keurde het doelpunt af op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel, iets wat geheel niet kon, want de bal kwam van de voet van de doelman terug. Dat ontmoedigde Margriet niet en drie minuten later was het Bilal El Ghezaoui die de 2-0 scoorde.

Na het het rood van doelman Ruijtenburg kwam reservedoelman Jurre van Soest tussen de palen te staan en dat ging helaas ten koste van een veldspeler. Bilal El Ghezaoui werd opgeofferd en mocht vervroegd douchen. Avanti putte moed uit de overtalsituatie en wist zowaar een klein offensief te produceren. Jurre van Soest wist al binnen 2 minuten wat het te doen stond en greep, net “zonder warming up in het veld, uitstekend in.

Ook het tweede bedrijf zou Avanti proberen om het overtal uit te buiten, maar het ontbrak aan creativiteit en er stond een collectief tegenover ze dat weinig toe liet. Margriet verdedigde prima en trok af en toe ten aanval om zelfs nog enkele kansen te produceren. Tien minuten voor tijd ging zelfs Jeffrey van Vlijmen alleen op de doelman af, omspeelde deze en kon de bal zo in het lege doel deponeren. Echter het harde werken en de lange sprint die hij in de benen had beletten hem om dit karwei af te maken.

Nadat de 2-0 overwinning binnen was, werd er volop feest gevierd in de kantine van Margriet was het extra druk vanwege het Kerstfestijn dat door het damesteam georganiseerd was.Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg (35’rood), Mounir Al Mansouri, Jordy Spooren, Luuk Haas, Roy Govers, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Martijn Vertogen, Rob van de Ven ( 75’Kevin Korsten), Joey Schuurmans (81’ Jessie van de Kamp), Bilal El Ghezaoui (35’Jurre van Soest).

Ongeregeldheden tijdens slotfase Helmondse derby.

De topper tussen SC Helmondia en RKPVV eindigde tumultueus in de extra tijd. SC Helmondia scoorde de gelijkmakende 2-2 . Hoewel de grensrechter vlagde voor buitenspel, keurde de dienstdoende arbiter de 2-2 goed. Terwijl Helmondia feestvierde, ontstak een speler van RKPVV in woede. De jonge scheidsrechter werd vervolgens ten val gebracht door die RKPVV-speler. Spelers van beide ploegen en toeschouwers raakten daarna verwikkeld in een schermutseling. De leidsman, die snel door Helmondia-spelers naar binnen werd begeleid, wilde na afloop niet reageren op het incident. De speler die de scheidsrechter naar de grond werkte, beweert dat het geen bewuste actie was en hij in botsing kwam met de leidsman. Hij kreeg desondanks een rode kaart.
Het is nu afwachten wat de strafcommissie van de k.n.v.b. gaat bepalen. Dat zal mede afhangen van het rapport van de scheidsrechter en een eventueel aanwezige rapporteur. De uitslag is nog niet opgenomen in de stand.Margriet moet nu gaan vlammen om mee te blijven draaien.
Oss, 4 december 2019

Avanti’31 staat op een voor hun doen wel erg lage plek op de ranglijst. De 12e plaats is  echter niet wat de Avanti-ploeg voor ogen had en afgelopen zondag maakten ze het Schijndel/de Wit in de plaatselijke derby al erg lastig. De afgelopen twee seizoenen werd Avanti’31 nog 5e en 2e . De huidige 12e plek willen ze zo snel mogelijk verlaten.

Ook qua doelsaldo is het dit seizoen slecht gesteld met de Schijndelse ploeg. Min 8 duid op een zwakkere defensie en dat resulteerde al in 18 tegengoals. Gemaakt werden er slechts 10.
Mauro Brus is de topscoorder bij Avanti met 4 doelpunten, gevolgd door Koen van Engeland met 2 en Alejandro Navarro Keeres, Fabian Koenen, Luc van de Hurk en Milan Lucius troffen allen 1 maal doel.

De Margriet-productie ligt al twee maal zo hoog op 20 doelpunten. Opvallend is dat aanvoerder Joey Schuurmans de laatste weken regelmatig scoort, dit in tegenstelling tot de topscoorder, Rob v.d. Ven, die nu al een paar weken “droog” staat. Samen scoorden ze al meer dan Avanti in totaal.
Nu de meeste ploegen die hoger in de ranglijst staan tegen elkaar spelen (Den Dungen-Schadewijk, Helmondia-RKPVV en Excellent de streekderby tegen Boekel Sport ) zijn er kansen voor Margriet om weer te klimmen op de ranglijst en de bittere nasmaak van afgelopen weekend in Helmond tegen koploper RKPVV weer weg te spoelen. Dat kan alleen als iedereen scherp is en meer dan 100 % inzet toont en men niet in de val trapt om Avanti’31 te onderschatten.  

Op 8 en 15 december beginnen alle wedstrijden van de standaardteams vroeger. De gewijzigde aanvangstijd is 14.00 uur.Margriet 1 in slotminuut alsnog onderuit.
Helmond, 1 december 2019

Margriet ging vandaag op bezoek bij koploper RKPVV in Helmond en hoopte de koploper een puntje, liefst meer af te snoepen. Dat om de koploper op de voet te kunnen blijven volgen.  Achteraf gezien zou een gelijkspel de verhouding hebben weergegeven, maar een overtreding in de laatste minuut van de wedstrijd van Jorn van Bakel gooide roet in het eten. Gevolg een penalty, een rode kaart en geen punten. Margriet zakt met dit resultaat naar de middenmoot en staat nu op een 6e plaats.

In het begin een fel RKPVV, maar de eerste kans was voor Margriet die helaas werd gemist,
direct hierna een uitval en Tony v.d. Wijst scoort voor de gastheren de 1-0 in de 15e minuut.
Het felle en verbale spel van de thuisclub leverde hen ook 2 gele kaarten op.
Margriet bleef hier rustig onder en voetbalde ook beter wat resulteerde in de gelijkmaker in de 44e minuut door Joey Schuurmans op aangeven van Martijn Vertogen.
RKPVV drong meteen aan wat een corner opleverde en die werd door hun goalgetter Johan van Lierop binnen gekopt in de 45e minuut.
In de rust moest  Jousef Khelil vervangen worden door Jessie vd Kamp na enkele felle tackles op zijn enkels.

In de 2e helft weer veel strijd waar Margriet op zoek ging naar de gelijkmaker maar helaas na een uitval in de 60e min scoort de thuisclub de 3-1 via Wim Gerrits.
Margriet laat de kopjes niet hangen en werken hard wat in de 65e min de 3-2 opleverde wederom via Joey Schuurmans na een voorzet van Jessie vd Kamp.
Jeffrey van Lieshout (A1) komt in het veld voor Rob vd Ven in de 67e minuut en in de 75e minuut vervangt Jordy Spooren Jeffrey van Vlijmen.
Margriet gaat op zoek naar de verdiende gelijkmaker en in de 85e minuut schiet Luuk Haas die in het net na een voorzet wederom van Jessie vd Kamp.(3-3)

De scheidsrechter had het zwaar te verduren bij de thuisclub wat een rode (2e gele) kaart opleverde voor hun aanvoerder en nog enkele gele kaarten voor andere RKPVV-ers.
Margriet ging op zoek naar de overwinning kreeg nog een grote kans voor Jessie vd Kamp maar zijn schot miste vaart. In de 95e minuut een uitval van RKPVV. Een duel in de 16M en Jorn van Bakel brengt zijn directe tegenstander Johan van Lierop ten val, krijgt rood en een penalty tegen, wat resulteerde in de 4-3 overwinning voor de thuisclub door Johan van Lierop zelf ingeschoten.
Heel zuur voor de Margrieters die op basis van inzet, spel en gedrag minimaal een punt hadden verdiend.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd in de competitie dit jaar, Margriet krijgt bezoek van Avanti’31 uit Schijndel dat vandaag in de stadsderby tegen Schijndel/de Wit 1-1 gelijkspeelde en ongebruikelijk laag op de ranglijst staat. A.s. woensdag meer daarover in de voorbeschouwing.

Gebroeders van Lith zorgen samen voor hattrick
Oss, 1 december 2019

Het was vandaag de wedstrijd van de broers Joey en Joël van Lith. Samen verzorgden zei de complete doelpuntenproductie van Margriet. Door deze goals won Margriet met 3-2 van NWC 3. Hierdoor neemt Margriet afstand van de onderste plaatsen en mag het stiekem weer kijken naar het linker rijtje.

Doordat het vannacht had gevroren was het veld bij aanvang nog wit van kleur. De helft van NWC veranderde het eerst terug naar groen omdat Margriet voornamelijk op de helft van de tegenstander speelde in het eerste deel van de wedstrijd. Toch was het NWC dat op voorsprong kwam in Oss. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal beheerst binnengeschoten. Margriet ging druk op zoek naar de gelijkmaker en vond die zo’n 10 minuten later. Jesse Gloudemans gaf de bal vanaf rechts laag voor en Joey van Lith gleed de bal binnen. Het was diezelfde Joey die daarna ook Margriet op voorsprong bracht. Hij was het meest alert bij een bal in het strafschopgebied en prikte zijn 2de van de dag binnen. Net voor rust was het zijn broer Joël van Lith die op zeer fraaie wijze wist te scoren. De aanval begon bij linksback Terence Luer die met een fantastische solo meerdere spelers van NWC het nakijken gaf. Op het juiste moment gaf hij de bal aan Joël die op zijn beurt met een stiftje de keeper van NWC verschalkte.

Er leek niks aan de hand, maar na de thee kwam NWC snel op 3-2. Margriet was wel de betere ploeg, maar 1 goal verschil is geen ideale stand. Zeker niet toen Terence Luer de rode kaart kreeg te zien na 65 minuten spelen. Na een duel maakte hij een slaande beweging en mocht hij gaan douchen. Margriet kreeg het vandaag dus nog onnodig lastig, maar hield knap stand. NWC miste een aantal grote mogelijkheden en 5 minuten voor tijd het werd 10 tegen 10 toen een speler van NWC besloot de scheidsrechter uit te schelden. In de blessuretijd vloog de vlam ook nog in de pan nadat Emiel van de Schepop vervelend werd neergetrapt. Er volgende een flink opstootje waarbij een groot deel van de NWC spelers zichzelf niet meer in de hand had. Uiteindelijk werden er nog 2 rode kaarten uitgedeeld aan NWC. Aan de score veranderde niets meer in de laatste minuten en zo pakt Margriet weer 3 belangrijke punten.

Voor Margriet 2 staat volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Koploper Gemert 3 komt dan op bezoek in Oss.


Margriet op bezoek bij koploper RKPVV
Oss, 27 november 2019

Margriet gaat komende zondag  naar Helmond. Sportpark De Warande is dan de ontmoetingsplek met de huidige koploper RKPVV. Margriet staat nu 5 punten achter op de koploper en 2 punten achter op de nummers 2 en 3 op de ranglijst:  FC Schadewijk en SC Helmondia.

Bestaansrecht RKPVV in het geding
RKPVV is een club met slechts 5 seniorenteams en geen jeugd-  of vrouwenteams. Een erg magere basis voor een club met ambities. De Gemeente Helmond wil echter slechts doorgaan met 6  sportparken voor levensvatbare clubs , waardoor een aantal fusies op het programma staan. Zo zijn RKPVV en HVV Helmond aan elkaar gekoppeld en hebben tot juni 2020 de tijd om te fuseren. In dat geval zal de nieuwe club waarschijnlijk kunnen spelen op Sportpark Houtsdonk. De huur van Sportpark de Warande van RKPVV is inmiddels allang opgezegd en zonder fusie dreigen beide clubs op te houden te bestaan. Onlangs nam de Algemene Ledenvergadering van RKPVV het besluit om de fusie met HVV Helmond af te blazen. Ze willen zelfstandig proberen te blijven.
Er ging in het voorjaar van 2017 ook een kruis door het sportpark van HVV. Maar een deel van die accommodatie is eigendom van de club zelf en die wil van geen wijken weten. Omdat de hele westkant van het oude Helmond zonder voetbalvereniging zou komen zitten, bood de politiek onlangs een mogelijke uitweg: als RKPVV zou fuseren met HVV, zou het sportpark van die laatste club wellicht in zijn geheel behouden kunnen blijven. RKPVV hoopt zichzelf te redden. Volgens voorzitter Jos Slapak werd de club een paar weken geleden getipt over de situatie op sportcomplex De Rijpel, de thuisbasis van Rood Wit ’62. Die vereniging zou een van zijn velden niet meer gebruiken. Bovendien ligt er een verlaten tenniscomplex. Slapak: „Ik heb een mail naar de gemeente gestuurd met het verzoek om deze mogelijkheid te onderzoeken. Als het goed is, kunnen we snel om de tafel met de gemeente. De inzet is dat we ook komend seizoen gewoon weer kunnen voetballen.”
Zoals eerder bekend zullen SC Helmondia en MULO ook fuseren en dat gaat wel door.
(bron: ED)

Doelpuntenmachine haperde afgelopen weekend.
Zowel bij RKPVV als fusiegenoot HVV Helmond spelen een aantal spelers die ook ooit deel uit maakten van Dijkse Boys, een club die met slechts enkele elftallen het schopte tot de hoofdklasse en vervolgens failliet ging. Wat doelpunten betreft is RKPVV na afgelopen weekend koploper af. Door de 5-1 verliespartij bij Excellent daalde het saldo naar +6 (16 voor en 10 tegen), waarbij de topscoorder Johan van Lierop is met 9 doelpunten, gevolgd door Luigi Burhenne (2), Anthony van Lierop(1), Johan van Lierop (1), Raymond Swiggers(1), Tony v.d.Wijst(1), waarnaast FC Schadewijk nog een eigen doelpunt maakte in de laatste minuut en de winst alsnog mee gaf aan RKPVV.

Verdedigend oogde RKPVV sterk, maar afgelopen weekend haperde de doelpuntenmachine uit Helmond en zou met snelle counters verslagen zijn. Verder beschikt RKPVV op het middenveld over een uitstekend spelverdeler Johan v.d. Laak (o.a. Helmond Sport, VVV en Dijkse Boys). Hij is de spil op het middenveld op de nummer 6 positie en alles gaat via hem. Verder staat v.d. Laak bekend om zijn spelinzicht en hoge handelingssnelheid.

Margriet kampt nog steeds met een overvolle ziekenboeg. Enkele spelers hebben reeds minuten gemaakt bij Margriet 2, maar kregen na hun optreden toch weer een terugslag. Dit betekent dat de keuze voor Margriet 1 en 2 beperkt is en dat merkt Margriet 2 het duidelijkst. Zij moeten mogelijk spelers afstaan en daarna een beroep doen op enkele jeugdspelers. We hopen dat a.s. zondag alle neuzen dezelfde kant uitstaan en de Margrieters voor elkaar door het "vuur" gaan om een goed resultaat te behalen.


Margriet 2 gaat ondanks goed spel onderuit tegen Rhode 2
Sint Oedenrode, 24 november 2019

De personele problemen worden met de week erger bij het team van Boy Hoefnagels en met deze week als hoogtepunt. Maar liefst 5 spelers die al lange tijd in het tweede voetballen stonden in Sint Oedenrode langs de kant wegens schorsingen en (langdurige) blessures. Hierdoor was Boy genoodzaakt om 4 spelers van O-19 mee te nemen en waarvan er 1 in de basis begon: Kevin van Tongeren. Op de bank zaten Marcel en Mats van O-19.

Margriet begon zeer goed aan de wedstrijd. Margriet voelde wat onzekerheid bij Rhode en maakte hier direct gebruik van door een hoog tempo te hanteren en bij balverlies als collectief druk te zetten. Rhode, normaal gesproken een zeer goede ploeg, had geen antwoord op het spel van Margriet. Na 10 minuten bracht Ramon Verbiesen, met een prachtige steekbal, Emiel van de Schepop in positie om op doel te schieten. Emiel schoof de bal beheerst in de lange hoek. Verder in de eerste helft kwamen beide ploegen qua spel steeds meer in evenwicht. Helaas was dit na 35 minuten voetballen ook het geval in de stand toen Rhode gelijk maakte.

Het duurde tot de 60ste minuut voordat er weer één ploeg aan de leiding ging. Rhode kreeg een penalty na een overtreding van Kevin van Tongeren en deze werd dan ook benut. Het aantal kansen dat door Margriet werd gecreëerd was minimaal en daardoor werd in de laatste 10 minuten Ruud Dielis als extra spits naar voren gehaald. De kans dat je de 3-1 om de oren krijgt wordt dat zoals iedereen weet ook groter en dat gebeurde. Een afstandsschot ging over keeper Jimmy van Berkom heen en daarmee kwam de eindstand op 3-1.

Helaas niet de 3 punten vandaag, maar wel een wedstrijd waar vertrouwen uitgehaald kan worden voor de komende weken! Aanstaande zondag komt NWC op bezoek in Oss. NWC staat 2 punten onder Margriet en zal gebrand zijn op de 10de stek op de ranglijst te verlaten ten koste van Margriet.


Margriet verliest 2 punten met gelijkspel.
Oss, 24 november 2019

Na afloop van de wedstrijd was er duidelijk verschil aan sfeer in de kleedkamers. Den Dungen vierde het gelijke spel uitbundig en met luide muziek. Margriets kleedkamer was stil, een bedrukte sfeer en later zou trainer Maarten van Vugt dit verwoorden: ,,Het is misschien gelijkspel geworden maar het voelt alsof we twee punten hebben verloren”.

Het eerste kwartier liep bij de Osse ploeg als een trein en meermalen sneden de aanvallers met combinaties door de Den Dungense verdedigingslinies, zo kregen Joey Schuurmans, Rob v.d. Ven en Bilal Ghezaoui alle kans om te scoren, maar troffen geen doel. Verder waren er nog halve kansen voor Jousef Khelil en Mounir Al Mansouri.
Tot ieders verbazing kwam Den Dungen echter op voorsprong. Na een aarzeling in de Osse verdediging kreeg Jeffrey Sterks de bal op rechts en vanaf 30 meter schoot hij met een hele grote boog de bal over de voor zijn doel staande Mark Ruijtenburg heen. De bal viel precies in de hoek. “Lucky shot”, zegt de ene, “een prachtig doelpunt” de ander. Feit was wel dat tot schrik van ieder Den Dungen tegen de verhouding in de voorsprong nam.

Margriet was even de goede lijn kwijt, het spel werd onrustiger, vooral ook doordat Den Dungen fysieker ging spelen en de Ossenaren in dit spel mee gingen. In de 40e minuut was het Joey Schuurmans die een voorzet van links door Rob van de Ven bij de 2e paal in het doel werkte. De grensrechter vlagde nog wel voor buitenspel, maar dat was het beslist niet en scheidsrechter Krekels trapte daar niet in.

Na rust was er geen rede tot onrust en Margriet begon goed. In de 58e minuut was het Joey Schuurmans die goed doorging, maar door uitkomende doelman Friso de Kroon net over de rand van het strafschopgebied werd afgestopt met de hand. Geel voor de doelman en een vrije trap waar aanvoerder Schuurmans zelf achter ging staan. De bal vloog zo hard langs de muur dat doelman de Kroon nog wel de goede kant op ging, maar met zoveel vaart was er geen houden aan en kwam Margriet op een verdiende voorsprong. Meerdere malen waren er kansen om verder uit te lopen, maar de onrust sloeg toe, waardoor de zuiverheid ging ontbreken. Kansen voor Rob van de Ven en Bilal El Ghezaoui bleven onbenut.

Den Dungen kwam wat vaker richting Osse doelgebied en toen Jens van Grinsven onderuit ging bij Jorn van Bakel floot de arbiter wel, maar wees pas naar de stip na appelleren in en buiten het veld.
Protest van Margriet leverde nog een gele kaart voor de aanvoerder op en Jeffrey Sterks schoot feilloos in. Zo werd het in de 78e minuut gelijk, 2-2.

Beide ploegen probeerden nog voor de volle winst te gaan, maar de strijd was gestreden en de irritaties namen toe waardoor het samenspel en combinaties niet meer tot hun recht kwamen.
Teleurgesteld toog Margriet richting douches, inmiddels in de wetenschap dat koploper RKPVV had verloren en er een kans was geweest om op 3 punten te komen met de onderlinge ontmoeting volgende week in Helmond voor ogen, was dat prettiger geweest.


Naar de fotoreportage

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers (Jessie van de Kamp), Lars van de Kamp, Jousef Khelil (Jordy Spooren), Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal El GhezaouiMargriet naar volgende bekerronde bij Constantia
Wanroij, 21 november 2019

In de bekerstrijd van District Zuid 2 speelde Margriet vanavond in Wanroij tegen 4e klasser Constantia.
Vorige week werd deze wedstrijd nog afgelast, maar vanavond opnieuw vastgesteld. Margriet won met 0-1 door een doelpunt van Jeffrey van Vlijmen in de 30e minuut. Margriet was de gehele wedstrijd de betere ploeg op een loodzwaar veld. Toch wankelde de Osse ploeg even toen een penalty werd gegeven in de 40e minuut, maar Mark Ruijtenburg hield de penalty en daarmee de voorsprong.

Vanavond was ook de loting van de volgende ronde. Margriet zal dan thuis spelen tegen 4e klasser Mifano uit Mierlo.
De eerstvolgende bekerronde is vastgesteld in het weekend 21/22 december a.s.
Update: Inmiddels is onderling overeengekomen dat deze wedstrijd op dinsdagavond 17 december a.s. wordt gespeeld, aanvang 20.00 uur.

Komt Margriet nog een ronde verder dan is de winnaar van de wedstrijd SV Someren-Vianen Vooruit de tegenstander.
Dat zou wel eens 19 januari a.s. kunnen worden. Curieus, want er is die dag een oefenwedstrijd afgesproken tegen Vianen Vooruit.
Afwachten wat het gaat worden !

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Lars van de kamp, Roy Govers, Veron Lionarons, Jousef Khelil, Jeffrey van Vlijmen (Joel van Lith), Rob van de Ven (Bilal El Ghezaoui), Joey Schuurmans(Nick van Oorschot), Jessie van de Kamp.


Maarten van Vugt verlengt bij Margriet
Oss, 21 november 2019


Ook tijdens het seizoen 2020-2021 zal Maarten van Vugt hoofdtrainer zijn van de RKSV Margriet.
Bestuur en Technische Commissie zijn uitermate tevreden over de samenwerking en manier van werken van Maarten van Vugt.

Het Bestuur van Stichting Amsteleind Promotion sluit zich hierbij van harte aan.


Maarten van Vugt

Margriet ontmoet zondag a.s. “oude bekende” Den Dungen
Oss, 20 november 2019

Het is wel enkele seizoenen geleden, 2016/2017, toen beide ploegen elkaar tegen kwamen in competitieverband in de derde klasse. Het was het seizoen dat Margriet kampioen werd en Den Dungen degradeerde via nacompetitie. Bij Den Dungen werd het toen 2-2 dankzij twee doelpunten van Joey Schuurmans. Aan de wedstrijd in Oss heeft Den Dungen geen goede herinneringen overgehouden. Dat werd 7-0 voor Margriet met twee doelpunten van Ferhat Coskun, drie doelpunten van Joey Schuurmans en twee doelpunten van Jordy Spooren. Binnen 10 minuten was het al 2-0 voor de Osse ploeg.

Na twee seizoenen in de 4e klasse te hebben gespeeld promoveerde Den Dungen afgelopen seizoen via de nacompetitie terug naar de derde klasse en doet het daar prima in. Het staat nu op de 5e plaats en maar 2 punten achter Margriet dat derde staat. De resultaten van de mannen van hoofdtrainer Ben Hoek, die aan zijn vierde seizoen bezig is, zijn goed. Twee weken terug werd Nijnsel met 0-1 verslagen, koploper RKPVV had moeite met Den Dungen en won nipt met 1-0. Totaal nu 3 winstpartijen en 3 gelijke spelen is niet slecht, waarbij de resultaten in uitwedstrijden iets beter zijn dan in hun thuiswedstrijden.

De productiviteit van Den Dungen is minder dan van Margriet. Er werd 9 maal gescoord en door Margriet 15 keer. Verdedigend zijn ze aan elkaar gewaagd, Den Dungen viste 8 maal, Margriet 9 maal. Het scorende vermogen van Margriet zal dus de doorslag moeten geven.
Bij Den Dungen is Tom Schuurmans de gevaarlijkste man, hij vond 5 maal het doel. Jeffrey Sterks deed dat 3 maal en Giel Dalessi 1 maal.
Het zal beslist geen 7-0 worden, maar Margriet zou in staat moeten zijn om de punten in Oss te houden. Dat gaat niet zo maar, er zal hard voor gewerkt moeten worden, Den Dungen blijft een gevaarlijke outsider.Margriet 2 sleept in blessuretijd de overwinning eruit
Oss, 17 november 2019

Het duurde vandaag erg lang voordat Margriet 2 verzekerd was van de 3 punten. Uiteindelijk werd de wedstrijd pas in de blessuretijd beslist tegen Nulandia 2. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd pas op 7 punten en overwinning was dus meer dan welkom.

Margriet had in het eerste gedeelte van de wedstrijd licht de overhand, maar had moeite om dit om te zetten kansen. De eerste grote kans was uiteindelijk voor Joël van Lith. Oog in oog met de keeper faalde hij echter. Kort daarna was het wel raak. De mee opgekomen linksback Jessie van de Kamp trok de bal terug op de inlopende Kevin van der Lee die beheerst afmaakte. Heel lang kon Margriet niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kwam Nulandia in een van de spaarzame uitbraken met een snel antwoord. Met een gelijke stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft waren er een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ruud Dielis zag zijn kopbal via via op de paal belanden en Rob Ooms kreeg de bal niet voorbij de keeper toen hij vrij kon schieten. Pas toen de officiële speeltijd voorbij was bezweek Nulandia onder de druk. In het strafschopgebied werd Jeffrey van Vlijmen aan zijn shirt getrokken met een penalty als gevolg. Ramon Verbiesen nam plaats achter de bal en schoot koel binnen. Een minuut later werd het ook nog 3-1 toen Jessie van de Kamp een voorzet van Ramon Verbiesen makkelijk binnen kon lopen.

Zo pakt Margriet 2 eindelijk weer eens de volle buit en stijgt het door deze overwinning naar de zesde plaats op de ranglijst. Volgende week gaat de reis naar Sint Oedenrode om het op te nemen tegen Rhode/Van Stiphout Bouw 2. Rhode heeft tot nu toe 9 punten meer weten te verzamelen dan Margriet en bivakkeert op de 3de plaats van de ranglijst.


In de beker tegen Constantia
Oss, 12 november 2019

Margriet haalde ongeslagen de tweede ronde in de bekerstrijd Zuid 2. In de poulefase werden Nulandia, NLC’03 en Maaskantse Boys verslagen. Nu treft donderdagavond 14 november de Osse ploeg een oude bekende Constantia en dat gebeurt om 20.00 uur in Wanroij.

Constantia, vorig seizoen nog derdeklasser,  draait bovenin mee in de vierde klasse en heeft a.s. zondag nog een wedstrijd uit te spelen. Door een ongeval is de wedstrijd tegen Gassel gestaakt geweest en moeten nog 30 minuten worden uitgespeeld bij een beginstand van 1-1. Op papier maakt Constantia nog aanspraak op de eerste periode, maar dan moeten ze in die 30 minuten nog 9 maal scoren en niets tegen krijgen. Dat zal er wel niet inzitten.

Net als Margriet bereikte Constantia de 2e ronde in de poule ongeschonden.
Het won met 6-0 van SVS 1, won daarna met 0-1 bij Bavos 1 en sloot af met een ruime 5-1 zege tegen Elsendorp 1.
Vanaf deze tweede ronde geldt het zgn. knock-outsysteem, waar bij gelijke eindstand een winnaar via strafschoppen wordt bepaald. Donderdagavond verwachten we dan ook een “prestigeduel”, waarin beide teams voor de winst gaan.

Update:
De wedstrijd werd door Constantie donderdagmiddag 14 november afgelast en is door de knvb inmiddels weer op de wedstrijdkalender gezet op donderdagavond 21 november 2019, aanvang 20.00 uur.


Schijndel en Margriet delen de punten 2-2
Schijndel, 10 november 2019

Opvallend vandaag dat 5 van de 7 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Slechts Den Dungen (bij Nijnsel) en Boekel Sport (tegen Schadewijk) wisten het zoet van de overwinning te proeven. Doordat koploper RKPVV in eigen huis de punten ook al deelde met Nooit Gedacht, liet Margriet een uitstekende kans liggen om iets dichterbij te komen. Op doelsaldo ging het FC Schadewijk voorbij en de ploeg van Maarten van Vugt neemt nu de 3e plaats in, 2 punten achter Helmondia en nog steeds 6 punten achter RKPVV.

In een gelijk opgaande strijd was de eerste grote kans voor Margriet, Uit een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen tikt Bilal El Ghezaoui de bal net naast de paal in de 8e minuut. In de 13e minuut moest Margriet al wisselen  Morris Landman was geblesseerd en werd vervangen door Joey Schuurmans.
In de zelfde minuut scoort Schijndel via Tim Niemeijer de 1-0 waarbij een duwfout vooraf ging.
Na een goede aanval 42e minuut , voorzet van Roy Govers, tikt Rob van de Ven bij de 1e paal beheerst de 1-1 binnen. Tevens de ruststand.

In de 53e minuut is er een aanval van  Margriet, waarbij balverlies optreed en via een snelle uitval  de 2-1 binnen wordt geschoten door Stan Guns voor Schijndel.
Nu moet Margriet wederom op zoek naar de gelijkmaker en die scoort Rob van de Ven in de 64e minuut op fraaie wijze. Hij controleert de bal, draait van zijn directe tegenstander weg en scoort.
Beide clubs speelden om te winnen, er werd veel strijd geleverd maar niet meer gescoord.

Komen weekend is Margriet 1 vrij van competitieverplichtingen en speelt donderdagavond 14 november a.s. om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen Concordia 1 in Wanroij.Margriet 2 verliest bij koploper Deurne 2
Deurne, 10 november 2019

Margriet 2 is er ook vandaag niet in geslaagd om 3 punten te pakken, ditmaal tegen Deurne 2 dat aan kop gaat in de reserve eerste klasse.

De wedstrijd was pas net begonnen toen Margriet al 1-0 achter kwam. Een voorzet vanaf links ging over Ruud Dielis heen en de spits van Deurne nam de bal aan en maakte geweldig af. Margriet kwam bij vlagen in de buurt van de goal van Deurne, maar was overwegend zeer slordig. Deurne maakte hier maar al te graag gebruik van en liep voor de rust al uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Deurne wist uiteindelijk nog maar 1x te scoren en zo verloor Margriet vandaag met 4-0. Het tweede team van Margriet is duidelijk de dupe van de vele blessures/schorsingen in de selectie. Een aantal sterkhouders staan al weken/maanden buitenspel waardoor het tweede team moet roeien met de riemen die het heeft. Voor zowel trainer Boy Hoefnagels als de spelers zelf is het duidelijk zoeken de laatste weken. Hopelijk keert het tij snel en kan Margriet weer laten zien wat het in huis heeft.

Volgende week komt Nulandia op bezoek in Oss. Nulandia heeft net als Margriet pas 7 punten weten te verzamelen en de verwachting is dan ook dat beide teams er alles aan zullen doen om een resultaat te behalen. De aftrap is om 11:00 uur op sportpark Amstelhoef.Margriet naar Schijndel/de Wit
Oss, 6 november 2019

De nasmaak van het late verlies van afgelopen zondag tegen SC Helmondia smaakt op Sportpark Amstelhoef in Oss nog steeds wrang. Toch waren er ook positieve kanten aan dat duel. Het voetbal gaat onder hoofdtrainer Maarten van Vugt vooruit. Vooral de eerste helft oogde fris, liepen de combinaties en werd er weinig weggegeven. Komende zondag kan van Vugt ook weer beschikken over aanvoerder Joey Schuurmans die zijn schorsing van 3 wedstrijden er dan op heeft zitten. Tegenvaller is de terugslag die Wouter Witlox kreeg nadat hij voor het eerst een halve wedstrijd had mogen meedoen met Margriet 2. Daar tegenover staat dat Bart v.d. Heuvel ’s blessure de goede kant op lijkt te gaan.

Schijndel/de Wit staat nu op de 8e plek met 9 punten uit zes wedstrijden, tegenover Margriet dat 4e staat met 13 uit 7 wedstrijden. De Schijndelse ploeg loopt nog een wedstrijd achter die ze een week daarna inhalen op 17 november. Die wedstrijd was nog van de eerste speelronde tegen Excellent dat om uitstel had gevraagd wegens hun jubileumviering.
Schijndel/de Wit is een ploeg die dit seizoen matig begon, maar steeds beter is gaan presteren.
Vorig seizoen pakten ze de 3e plaats en de 2e periode, het seizoen daarvoor wist de nog jonge ploeg in de nacompetitie  maar net de degradatie naar de 4e klasse te voorkomen.
In hoogtij dagen speelde de Schijndelse ploeg jarenlang Hoofdklasse, maar degradeerde sinds 2014/2015 drie maal op rij. Veel is er niet bekend van de ploeg. Henry van Alebeek is nu voor het derde seizoen de hoofdtrainer en hij kent Margriet nog uit de tijd toen hij bij HVCH de scepter zwaaide. HVCH en Margriet speelden in 2009/2010 in 2e klasse H, waarin dat seizoen HVCH kampioen werd en promoveerde naar de 1e klasse, waar het sindsdien verblijft.
Dit seizoen won Schijndel 3 maal (Handel, Nooit Gedacht en Boekel Sport) en verloor 3 maal ( RKPVV, Den Dungen en FC Schadewijk). Het doelsaldo is 0 met 10 voor en 10 tegen. Topscoorders zijn Brent Blummel (3), Martijn van Grinsven (2), Tjeerd Pijnenburg (2), Mark Onwezen (1), Thomas Jan van Raaij (1) en Tijn Niemeyer (1).
Margriet staat nu op +6 (13 voor en 7 tegen) en heeft op papier een sterkere verdediging. Met de opgaande lijn in het spel in het achterhoofd liggen er kansen voor de Ossenaren om in Schijndel punten te veroveren. Dat moet ook wel, want in deze fase is de achterstand  van zes punten op koploper RKPVV nog niet onoverkomelijk, maar mag niet verder oplopen.

De wedstrijd in Schijndel vangt aan om 14.00 uur.


Knappe winst Margriet in oefenwedstrijd tegen Erp.
Erp, 5 november 2019

Margriet wist vanavond met 1-3 te winnen bij eerste klasser Erp. De wedstrijd stond letterlijk in het teken van Joey Schuurmans die na 3 wedstrijden gedwongen rust weer van zich liet horen met 2 fraaie doelpunten.

Hij opende de score (0-1) , waarna Erp onder Osse druk de bal over de eigen doellijn werkte (0-2).
Vlak voor rust verkleinde Erp de achterstand naar 1-2.
Na rust zou Joey Schuurmans beheerst zijn tweede doelpunt scoren en daarmee de eindstand op 1-3 brengen.

Een leuke oefenwedstrijd en goede generale voor de wedstrijd a.s. zondag in Schijndel.


Margriet 2 verliest in Vinkel
Vinkel, 3 november 2019
Margriet 2 trad vandaag in Vinkel aan tegen EVVC 2, de promovendus dat knap de 3de plaats warm houdt. Wedstrijden in Vinkel zijn voor Margriet traditiegetrouw altijd lastig en zo bleek ook vandaag weer.

Al na 2 minuten was het raak voor EVVC. Een corner werd laag genomen en de inlopende aanvoerder van EVVC schoot de bal in de verre hoek. Margriet herstelde zich wat dat betreft best aardig door de wedstrijd vervolgens steeds meer in handen te krijgen. Dit resulteerde ook in een aantal redelijke kansen, maar zoals wel vaker de laatste weken scoort Margriet niet makkelijk. EVVC had na een half uur spelen maar 1 uitbraak nodig om de score te verdubbelen.

Na de rust was het toch weer Margriet dat qua spel iets de overhand had. Helaas was er ten opzichte van de eerste helft weinig veranderd en lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken. In het laatste kwart van de wedstrijd besloot trainer Boy Hoefnagels om aanvallender te gaan spelen, maar ook zonder het gewenste resultaat. In de laatste minuten scoorde EVVC zelfs nog de 3-0 en tot overmaat van ramp kreeg Dannie Aragon nog de rode kaart te zien na een opstootje. Zo eindigde de wedstrijd met een nog zuurdere nasmaak dan alleen het verlies.

Volgende week gaat Margriet 2 op bezoek bij koploper Deurne 2.
Margriet geklopt op ervaring en agressiviteit.
Oss, 3 november 2019
Margriet bleef tot nu toe goed in het spoor van koploper RKPVV en het zag er de eerste helft naar uit dat dit zo zou blijven na een 2-0 voorsprong met de rust. Na rust werd de jonge ploeg van Margriet geklopt door het ervaren Helmondia dat met veel meer agressiviteit de achterstand wist om te buigen naar uiteindelijk in blessuretijd een 2-3 winst.
De eerste helft dartelde Margriet over het veld en was technisch de betere ploeg, combineerde beter en kwam in de 15e minuut terecht op voorsprong. Morris Landman ging alleen op doelman Milan Lebens af en werd onrechtmatig onderuit gehaald. De pingel van Bilal El Ghezaoui was onberispelijk en betekende een 1-0 voorsprong. Wat niet begrijpelijk was dat de doelman geen rode kaart kreeg en zelfs geen geel. Scheidsrechter Jeroen van Rossem maakte zijn eigen regels en zou dat vaker vertonen in de wedstrijd. Daar profiteerde Helmondia met name in de tweede helft van, want elke duikeling, schreeuw en bij appelleren van de Helmonders werd een vrije trap versierd en andersom werden overtredingen van Helmonders vaak niet aangepakt.
Margriet kreeg meer kansen, Rob van de Ven zou uiteindelijk voor 2-0 tekenen op aangeven van Morris Landman na een snelle aanval over zes schijven rondde hij keurig en beheerst af.
In de tweede helft had Margriet de kans van de wedstrijd om 3-0 te scoren toen Rob van de Ven andermaal alleen op de doelman af ging.  Grensrechter Vulders besloot echter (laat) te vlaggen voor buitenspel. Iets dat duidelijk niet kon, echter weer ging scheidsrechter van Rossum hier in mee.  Even was er verbaal tumult langs de lijn. Kennelijk putte Helmondia hier moed uit en begon, toegelaten door de scheidsrechter, steeds agressiever te spelen. Margriet ging hier steeds meer in mee en dan ontstaan er kleine fouten. Uit een corner scoorde Brian Perenboom de aansluitende treffer en dat bleef zo tot de 86e minuut, waarin de opkomende Revelino Kawarmala net iets te veel vrijheid kreeg en hard uithaalde. Zijn schot verdween onhoudbaar in het net, want doelman Mark Ruijtenburg kon nog wel reageren, maar toen de bal via een lichaam van richting veranderde was hij kansloos.
Het werd nog zuurder voor de Osse ploeg, diep in blessuretijd was het Stephan van de Water die een voorzet uit een onnodige vrije trap op rechts hard inschoot en tot schrik van alle Ossenaren de bal op het natte veld doorschoot, twee verdedigers en de doelman elkaar hinderden in hun ultieme poging de bal te stoppen, waarna deze in de korte hoek verdween en Margriet met lege handen stond.
Met dit resultaat is de achterstand op koploper RKPVV opgelopen tot zes punten en pakte vandaag het Helmondse RKPVV met een 0-1 overwinning bij Den Dungen de eerste periodetitel.
Komende zondag speelt Margriet om 14.00 uur bij Schijndel/deWit de volgende wedstrijd. A.s. woensdag een voorbeschouwing op deze site.
Dinsdagavond speelt een Margriet ½ combinatie een oefenwedstrijd in en bij Erp.
Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri (Kevin Korsten), Jorn van Bakel, Luuk Haas (Jordy Spooren), Roy Govers, Morris Landman (Jessie van de Kamp), Jousef Khelil, Lars van de Kamp, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Bilal El Ghezaoui.


Naar het fotoverslag, klik hier


Margriet en Helmondia strijden zondag om de 2e plaats.
Oss, 30 oktober 2019

Voor Margriet is het belangrijk om de 3 punten in Oss te behouden en om koploper RKPVV, dat ook al uit Helmond komt , op de hielen te blijven volgen. SC Helmondia is voor de Ossenaren niet geheel onbekend, maar staat maar 1 punt achter Margriet op de 3e plaats. RKPVV zal zondag tegen Den Dungen wel geen foutje maken, waardoor de druk in Oss extra hoog wordt.

De Helmonders spelen nu voor het 3e seizoen in de 3e klasse, maar voorheen in de regio Zuid 1. Vorig seizoen pakten ze niet alleen de 3e plaats, maar ook de 3e periode. In de nacompetitie kwam promotie niet in zicht. Dit seizoen beschikken de Helmonders over de topscoorder van de gehele 3e klasse D Zuid 2 en dat is Amos Letwory die goed was voor 10 van de tot nu toe 14 gemaakte doelpunten. Voor de overige tekenden Iliass Essakkati, Revelino Kawarmala, Stefan van de Water en hielp Excellent mee door in eigen doel te schieten.

Amos Letwory is oud-prof voetballer en heeft gespeeld voor o.a. sv Heerenveen, PEC Zwolle, SC Cambuur en Helmond Sport. De inmiddels 39-jarige speler heeft ook diverse amateurclubs achter zijn naam staan, o.a. het inmiddels ter ziele gegane Dijkse Boys. Helmondia en Margriet troffen elkaar al eens in de nacompetitie van het seizoen 2013/2014. Een roerig seizoen voor Margriet dat in dat jaar kampioen werd, maar in de laatste wedstrijd tegen Nooit Gedacht een punt in mindering kreeg. Tegen datzelfde Nooit Gedacht moest toen een beslissingswedstrijd worden gespeeld, die verloren ging, waarna een teleurgesteld team de nacompetitie in ging.  In Helmond werd 1-1 gespeeld, maar thuis in Oss werd met 1-5 verloren, waarbij de Osse ploeg de eerste helft veel kansen liet liggen. In het tweeluik met Margriet maakte Amos Letwory totaal 4 doelpunten en eiste daarmee de hoofdrol op. Ook in negatieve zin, want zijn gedrag in het veld was toen nogal provocerend, zonder daarbij over de schreef te gaan, precies wat een geslepen oud-prof op basis van zijn ervaring kan. SC Helmondia wist in dat seizoen de tweede klasse te bereiken, om na 3 seizoenen weer af te dalen naar de 3e klasse.

Een reden temeer voor Margriet om deze makkelijk scorende “Opa” van de derde klasse het scoren te beletten en zeer scherp te zijn om deze keer wel zelf de kansen af te maken.

Overigens is het misschien wel het laatste seizoen dat SC Helmondia nog bestaat. Het heeft dit seizoen een samenwerking op het gebied van de jeugd met MULO en er is een doelstelling dat beide clubs uiteindelijk volgend seizoen fuseren en gaan spelen op een gerenoveerd Sportpark De Braak in Helmond. Zelfs de naam voor de nieuwe fusieclub is al bekend: SV De Braak. Op 11 november a.s. zal de Algemene Ledenvergadering van Helmondia zich hierover uitspreken.Margriet 2 doet zichzelf te kort tegen Mierlo Hout
Oss, 27 oktober 2019

Tijdens de wedstrijd die Margriet 2 vandaag speelde tegen Mierlo Hout 2 was direct duidelijk dat Margriet deze wedstrijd ging winnen. Het aantal kansen was niet meer bij te houden en Mierlo Hout lag klaar om over de knie te gaan. Na 90 minuten stond er echter 1-1 op het scorebord.

Wat er vandaag na 90 minuten op het scorebord stond had niemand verwacht na de eerste 15 minuten. Margriet begon furieus en liet zien dat het bovenin mee wilt draaien dit seizoen. Mierlo Hout werd van het kastje naar de muur getikt en kans op kans werd gecreëerd. Het afmaken van de kansen was vandaag alleen een ander verhaal. 8 van de 10 veldspelers hebben vandaag een kans gehad om te scoren, maar de bal ging er maar niet in. 1 op 1 met de keeper, afstandsschoten, corners, Margriet kreeg er genoeg, maar alles ging over, naast, via de keeper of op de lat. En zoals het bekende gezegde dat luid: “Als je de kansen zelf niet maakt, ....... En ja hoor hoor. De spits van Mierlo Hout schiet voor het eerst op doel (en nog wel van 25+ meter) en de bal vliegt met een zondagsschot de bovenhoek in. Na deze tegenvaller ging Margriet door met het goede spel en eindelijk resulteerde dit ook in een goal van linksback Kevin Korsten. Met een afstandsschot verschalkte hij de keeper van Mierlo Hout.

Na de rust was Margriet niet meer zo frivool en fris als in de eerste helft en werden er ook beduidend minder kansen gecreëerd. Mierlo Hout werd helemaal niet meer gevaarlijk in het tweede bedrijf, maar Margriet kreeg het maar niet voor elkaar om de bevrijdende tweede goal te maken.

Zo eindigde de ploegen in een gelijkspel en is Margriet de grote verliezer. Mierlo Hout neemt echter op wonderbaarlijke wijze een punt mee naar huis dat ze zullen koesteren. Als Margriet nog aansluiting wil vinden met de bovenste plekken dan zal het volgende week moeten winnen in Vinkel als men op bezoek gaat bij EVVC 2. De aftrap is om 12.00 uur.


Margriet is ook SCG’18 de baas.
Sint Michielsgestel, 27 oktober 2019

Het was bekend dat SCG’18 veelvuldig de lange bal hanteert en daar kon de Osse verdediging zich goed op instellen. Pas vlak voor tijd kon SCG’18 door een onoplettendheid tegen scoren, maar de punten gingen mee terug naar Oss.

Margriet  startte goed aan de wedstrijd en pakte een licht veldoverwicht ,maar kon hier verder niets mee om de score te openen.

Na de rust kwam Morris Landman in het veld voor Martijn Vertogen om aanvallend wat gevaarlijker te worden. Dat bleek al gelijk in de 60e minuut. Dan scoort Rob van Ven op fraaie wijze de 0-1.  Hij lobde de bal van zeker 30 meter  over de keeper van SCG’18 heen.

Hierna ging de thuis club op zoek naar de gelijkmaker en kwam er meer strijd op het veld. Voor alsnog was er geen gevaar, want SCG'18 werd steeds vroegtijdig afgestopt.In de 73e minuut scoorde Bilal El Ghezaoui beheerst de 0-2 na een goed opgezette aanval.
Margriet wisselde in de 76e minuut Lars van de Kamp voor Jordy Spooren en in de 82e minuut kwam Jessie van de Kamp de moegestreden Jousef Khelil vervangen.
Door een onoplettendheid bij de Margrieters scoorde SCG’18 in de 84e minuut de 1-2 maar verder werden ze niet meer gevaarlijk.

Omdat koploper RKPVV ook won, blijft Margriet als enige ploeg in het directe kielzog met 3 punten achterstand. SC Helmondia, FC Schadewijk en Nijnsel/TVE volgen daarna op respectievelijk 1, 2 en 3 punten.

Volgende week komt SC Helmondia naar Oss, een belangrijke wedstrijd nu de eindfase van de eerste periode in zicht komt met nog 2 wedstrijden te spelen. Daarover meer in onze voorbeschouwing van a.s. woensdag.


Margriet naar SCG’18
Oss, 23 oktober 2019

SCG’18 is voor Margriet niet geheel nieuw. In het seizoen 2016/2017 opende Margriet de competitie tegen Sint Michielsgestel met een 1-3 uit-overwinning en later thuis met een 2-1 overwinning. In dat seizoen werd Margriet kampioen en speelde een seizoen 2e klasse, om weer vorig seizoen in de 3e klasse uit te komen, maar Sint Michielsgestel speelde toen in de 3e klasse van Zuid 1.

Inmiddels heet de club SCG’18 (voluit Sport Club Gestel) en is ontstaan vanuit een fusie tussen de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel (opgericht 29 juli 1929) en vv SCI, gestart in 1948 als H.V.V. (Halderse Voetbal Vereniging) en sinds 1952 genaamd S.C.I. (Sport Club Irene). Vorig seizoen was het eerste seizoen van de fusieclub en eindigde SCG’18 op de 9e plek in de derde klasse C Zuid 1 met  34 punten en een doelsaldo van -7 (41 voor en 48 tegen).

Dit seizoen heeft SCG'18 na 5 competitierondes 5 punten behaald en staat de teller op 5 doelpunten voor en 10 tegen.  Afgelopen zondag werd gelijk gespeeld tegen Excellent, daarvoor werd verloren van koploper RKPVV, gelijk gespeeld tegen Avanti’31, kansloos verloren bij FC Schadewijk en werd de openingswedstrijd met 3-2 thuis gewonnen van Handel. Nog geen aansprekende lijst voor hoofdtrainer Koen Wissing die dit jaar voor het eerst de scepter zwaait en ruime ervaring heeft als jeugd- of assistent trainer bij o.a. OJC Rosmalen en als hoofdtrainer  twee seizoenen bij Nulandia. Je kan niet spreken van een topscoorder bij de ploeg uit Sint Michielsgestel, want er zijn alleen maar spelers met 1 doelpunt. Dat zijn Dennis van Nistelrooij, Arthur Bot, Jordi van Lijssel,  Luuk van Loon en Marc Groetelaars.
Toch oppassen voor Margriet want de ploeg schijnt snel te zijn in de omschakeling en te beschikken over snelle spitsen.

Bij Margriet kon afgelopen zondag Jordy Spooren weer aanhaken bij het eerste team met een invalbeurt. De week er voor had hij al met de reserves mee gedaan, iets dat afgelopen zondag gold voor Wouter Witlox die voor het eerst in het veld kwam na een langdurige blessure. Hij kon een halve wedstrijd bij Margriet 2 meedoen. Zo kan langzaam aan de geblesseerden-boeg wat leger worden en neemt de concurrentie  toe. Ook heeft hoofdtrainer Maarten van Vugt meer keuzeopties.


Competitiestart seizoen 2020/2021
Oss, 22 oktober 2019

Op 19 en 20 september 2020 starten de reguliere competities van de categorie A, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Bekercompetitie veld
De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

29/30 augustus 2020
5/6 september 2020
12/13 september 2020

De startdata en bekerdata van de overige competities (waaronder ook de categorie B competities) worden tezamen met de volledige speeldagenkalenders in januari 2020 bekendgemaakt.Margriet 2 is door naar de 16de finales
Nistelrode, 20 oktober 2019

Margriet 2 heeft vandaag goede zaken gedaan in het bekertoernooi. Het won in Nistelrode in de 32ste finales van Prinses Irene 2 met 1-2. De laatste 20 minuten speelde Margriet zelf met een man minder na een rode kaart voor Ramon Verbiesen.

Margriet begon goed aan de wedstrijd. Het was duidelijk de betere partij en in de eerste paar minuten werd het doel van Prinses Irene direct onder vuur genomen. Een goal bleef echter uit. In de eerste uitval van Prinses Irene was het direct raak. Een lage voorzet werd binnengelopen bij de tweede paal en zo keek Margriet ineens tegen een achterstand aan. Nog voor rust trok Margriet de stand gelijk middels Joël van Lith. Ramon Verbiesen gaf de bal laag voor vanaf links en Joël van Lith schoot de bal in de korte hoek binnen.

Margriet kwam zeer goed uit de rust en voerde de druk enorm op. Prinses Irene was niet meer bij machte om van de eigen helft af te komen en Margriet bleef rustig combineren rondom het vijandelijk doel. Na een uur spelen was het wederom Joël van Lith die tot scoren kwam. Na een kluts in het strafschopgebied kwam de bal voor zijn voeten en kon hij makkelijk afdrukken. In de 70ste minuut kwam Prinses Irene er ineens gevaarlijk uit middels een counter en Ramon Verbiesen was genoodzaakt om aan de noodrem te trekken. Hij vloerde een doorgebroken speler en kreeg hiervoor de rode kaart te zien. Door deze beslissing voorkwam hij wel een eventuele goal en bleef Margriet op een 1-2 voorsprong staan. Uiteindelijk was Margriet ook zelfs met 10 man de baas in Nistelrode. Het bleef goed druk zetten en werkten hard voor elkaar. Prinses Irene werd niet meer gevaarlijk en zo eindigde de wedstrijd in een overwinning.

Margriet gaat door deze overwinning dus door naar de 16de finales van het bekertoernooi.
Volgende week hervat Margriet de competitie thuis tegen Mierlo Hout 2 uit Helmond.
Margriet pakt volle buit in duel met twee gezichten.
Oss, 20 oktober 2019

Na een aftastend begin van beide kanten, dat zich bijna volledig op het middenveld afspeelde, nam Margriet na 20 minuten meer initiatief dan de gasten. Het tweede bedrijf ging Nijnsel/TVE op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg kon geen vuist maken tegen een hard werkend Margriet dat zich steeds vaker beperkte tot tegenhouden. In die fase hadden de Ossenaren meer kunnen doen met de ruimte die er ontstond, maar de counters misten de scherpte.

In de 33e minuut van de eerste helft zou Margriet via linksachter Roy Govers op voorsprong komen. Uit een vrije trap dook hij voor zijn tegenstander op bij de tweede paal en kopte de bal diagonaal in.
Deze voorsprong bleef behouden tot de rust en in het eerste bedrijf had Nijnsel/TVE geen enkele kans gekregen om het doelman Ruijtenburg moeilijk te maken.

Na rust kwam een ander Nijnsel/TVE uit de kleedkamer, dat direct op zoek ging naar de gelijkmaker. Margriet moest terug, maar uitblinker Jorn van Bakel ging voorop in de strijd en de voorwaartsen van Nijnsel kwamen nauwelijks verder dan de rand van het strafschopgebied. Margriet kreeg gelegenheid om uit te breken, maar ging te slordig om met de counters.  Zo was het o.a. Bilal El Ghezaoui die doorbrak, maar op doel schoot in plaats van de bal terug te leggen. Dat schot had onvoldoende vaart en was een prooi voor doelman Dortmans. Een schot van de ingevallen jeugdspeler  Jeffrey van Lieshout onderging hetzelfde lot, terwijl spits Rob van de Ven rakelings naast tikte. In die ultieme slotfase zou Nijnsel/TVE nog een keer doorbreken, maar het schot ging voorlangs. Na ruim 7 extra minuten floot de goed leidende Lambert v.d. Ven af en bleven de punten op de Amstelhoef.

Met dit resultaat staat Margriet nu alleen op de tweede plaats op 3 punten achter koploper RKPVV dat elders in Oss bij FC Schadewijk  met een gelijkspel goed wegkwam dankzij een eigen doelpunt van Schadewijk in de laatste minuut van de extra tijd.
Volgende week gaat voor Margriet de reis naar St. Michelsgestel voor de confrontatie met SCG’18 op sportpark Zegenwerp, de thuishaven van deze nieuwe fusieclub.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Martijn Vertogen   (Jordy Spooren), Morris Landman(Jeffrey van Lieshout), Lars van de Kamp, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Bilal El Ghezaoui (Jessie van de Kamp).Naar de fotoreportage


Margriet 1 krijgt Nijnsel/TVE op bezoek.
Oss, 16 oktober 2019

Nijnsel is voor Margriet een vrij onbekend team. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse met 4 punten voorsprong op DVG en een doelsaldo van +47 (67 voor en 20 tegen). De drie seizoenen daarvoor speelde Nijnsel ook in de 3e klasse, maar dan in Zuid 1.  Daarvoor werd altijd afwisselend gespeeld in de 4e en 5e klasse.

Nijnsel staat in punten gelijk met Margriet, maar op doelsaldo bezet het de 5e plek, want vlak onder koploper RKPVV is het dringen geblazen en staan de nrs. 2 t/m 11 nog dicht bij elkaar. Bij verlies zal een ploeg veel plaatsen dalen door het verschil van maar 3 punten tussen de 2e en de 11e plek in de stand.. Alleen koploper RKPVV heeft echt afstand genomen met 5 punten voorsprong.

Nijnsel begon de competitie met een 3-1 overwinning op Boekel Sport, verloor met 1-0 bij Avanti’31, speelde thuis 1-1 tegen Nooit Gedacht en vorige week won het met 2-0 van FC Schadewijk.
John Engelmeers scoorde 2 maal, waarnaast Jelle de Louw , Rob Witlox en Stefan Hulsen ieder 1 x het net wisten te vinden. Dat zijn totaal 5 doelpunten op eigen kracht, terwijl Boekel Sport in eigen doel schoot waardoor de totale aantal doelpunten voor op 6 komt.

Margriet liep afgelopen zondag onverwacht in Wanroij tegen een 2-1 nederlaag op bij Excellent. Er had meer in gezeten, maar het ontbrak in de aanval aan koelbloedige afwerking, waardoor de kansen  niet werden benut. Excellent kwam langszij en zou later, nadat Margriet in ondertal-positie kwam na een rode kaart van Joey Schuurmans, alsnog via een omstreden doelpunt (buitenspelluchtje) de winst naar zich toetrekken. Aanvoerder Schuurmans zal er a.s. zondag niet bij zijn, want hij is voor 3 wedstrijden geschorst.
Margriet 2 verliest in Boekel
Boekel, 13 oktober 2019

Margriet 2 heeft vandaag met 3-0 verloren van Boekel Sport 2. Het was zeker niet kansloos, maar Boekel won uiteindelijk toch makkelijk.

Margriet had 1 probleem vandaag en dat waren de snelle voorhoede spelers van Boekel. Bij elk foutje/balverlies van Margriet werd de bal direct de diepte ingestuurd en was de enige die een doelpunt kon voorkomen Jimmy van Berkom. In de eerste helft kon Jimmy eenmaal redden, maar ook eenmaal niet. Margriet zelf kreeg ook haar kansen, maar het miste keer op keer aan overtuiging.

Na de rust werd het spel rommeliger aan de kant van Margriet en kreeg Boekel tal van mogelijkheden om een grote score neer te zetten. Telkens leidde een fout van Margriet een tegenaanval van Boekel in en dankzij Jimmy van Berkom werd het uiteindelijk maar 3-0 vandaag. Toch had Margriet ook in de tweede helft een aantal goede kansen om in ieder geval een eretreffer te maken, maar het mocht niet zo zijn.

Over 2 weken komt Mierlo Hout op bezoek in Oss. Een mooie gelegenheid om de prestatie van vandaag recht te zetten. De aftrap is om 11.00 uur. Eerst volgende week nog de bekerwedstrijd uit bij Prinses Irene 2, aanvang van die wedstrijd in Nistelrode is om 12.00 uur.


Margriet doet zich te kort in Oploo
Oploo, 13 oktober 2019

Margriet eindigde in ondertal, waardoor het met een man minder de laatste 25 minuten moest zien door te komen. Op dat moment was de stand 1-1. Excellent profiteerde met een uitval, waardoor Roel Verberk  een omstreden doelpunt scoorde en voor de gastheren de overwinning uit het vuur sleepte.

Margriet begon redelijk goed aan de wedstrijd en nam al in de 5e minuut de leiding.
Jousef Khelil werd door de keeper van Excellent neergelegd en aan een penalty was geen twijfel mogelijk.
Rob van Ven gaat achter de bal staan maar mist de pingel. Deze moet echter overgenomen worden omdat de keeper te vroeg bewoog, nu neemt Rob van de Ven hem beter en scoort de 0-1.
Margriet krijgt via enkele uitvallen kansjes maar deze worden niet goed uitgespeeld en blijven onbenut.

In de 2e helft een feller Excellent , na een overtreding van Martijn Vertogen krijgt Excellent een vrije trap rand 16 meter en Bart van Duijnhoven benut deze in de 53e minuut is de stand weer gelijk 1-1. In de 62e minuut een dubbele wissel bij Margriet , Joey Schuurmans en Kevin Korsten komen het veld in voor Luuk Haas en Martijn Vertogen.Enkele minuten later loopt Joey Schuurmans in het de 16 meter van Excellent per ongeluk op de hakken van een tegenspeler, wat door de scheidsrechter direct wordt bestraft met rood. In de 72e minuut scoort de thuisclub de 2-1  door Roel Verberk na een uitval met een buitenspelluchtje. Margriet zet nog alles op alles om er minimaal een punt uit te slepen maar dat lukt helaas niet.

De Osse ploeg blijft op doelsaldo op de tweede plaats staan, daarna volgen Handel, Schadewijk en Nijnsel met eveneens 7 punten.  Helaas is de achterstand op koploper RKPVV nu opgelopen naar 5 punten. Iets dat niet verder moet oplopen, anders dreigt een zelfde soort scenario als vorig seizoen, waarin Olympia’18  gestaag uitliep en met grote voorsprong kampioen werd.
Komende zondag al gelijk een topper in deze klasse. Margriet ontvangt Nijnsel/TVE dat door een overwinning op Nooit Gedacht ook 7 punten vergaarde.
Daarover meer in de voorbeschouwing van a.s. woensdag op deze website.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas(Kevin Korsten), Roy Govers, Martijn Vertogen(Joey Schuurmans), Jousef Khelil, Lars van de Kamp, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.(Jessie van de Kamp).
Margriet naar Excellent in Oploo.
Oss, 9 oktober 2019

Voor de vierde competitiewedstrijd gaat de reis naar Oploo in het uiterste Oosten van Brabant, waar beide opponenten elkaar zullen ontmoeten op Sportpark “Het Domein”. Excellent heeft pas twee wedstrijden achter de rug, want de competitieopening op 22 september werd wegens jubileumfestiviteiten uitgesteld naar 17 november a.s. Die wedstrijd is tegen Schijndel/de Wit.

Excellent verloor hun eerst wedstrijd de week daarna bij en tegen Handel met 2-1 om vorige week met diezelfde cijfers thuis te winnen van sc Helmondia.  Totaal heeft Excellent drie maal gescoord en drie maal een doelpunt tegen gekregen. Nieuwkomer Sven van Gelder is de man die bij de ploeg uit Oploo dit seizoen alle drie die doelpunten scoorde.
Afgelopen seizoen speelden beide teams ook tegen elkaar en nog wel twee weken achter elkaar. Op 31 maart werd het 1-1 in Oploo en een week later op 7 april weer 1-1 in Oss. Aan Osse zijde scoorde Jorn van Bakel in de uitwedstrijd en thuis was het Kay van den Haterd die in de laatste minuut via een penalty Margriet op gelijke hoogte bracht.

Vorig seizoen eindigden beide teams in de 3e klasse D dan ook op de 9e en 10e plaats in de eindrangschikking, beide met 36 punten en op doelsaldo kreeg Margriet de 9e plek. De verwachting is dat trainer John Janssen, die al voor het derde seizoen verantwoordelijk is voor de Excellent-selectie, net als vorige keren vanuit counters het Margriet moeilijk zal maken en de vaak boomlange mannen van zijn team mee naar voren zal sturen bij corners en vrije trappen ver op de Osse helft.

Bij Margriet is Jordy Spooren terug van zijn opleidingsperiode en maakte afgelopen weekend al zijn entree bij Margriet 2 om zodoende speelritme op te doen. Van de geblesseerden is Wouter Witlox goed op weg naar herstel, maar mogelijk is zondag a.s. nog te vroeg.Margriet 2 wint na goede eerste helft van Someren 3
Oss, 6 oktober 2019

De mannen van Margriet 2 speelden vandaag thuis tegen Someren 3. Someren, dat vorig seizoen ternauwernood in de reserve 1ste klasse wist te blijven, had de eerste 2 wedstrijden al verloren.

Margriet 2 begon scherp aan de wedstrijd. Het drong Someren steeds verder terug het eigen strafschopgebied in door goed druk te zetten. De eerste kansen kwamen echter uit omschakel momenten waarbij snel diepte werd gezocht. Zo was het gelegenheidsspits Joël van Lith die oog in oog kwam te staan met de keeper, maar zijn inzet ging naast. Even later was het zijn broer Joey die de score opende. Een diepe bal was voor de uitkomende keeper, maar zijn trap belandde in de voeten van Joey van Lith. Met de keeper ver uit zijn doel besloot Joey van 30 meter de bal hoog over alles en iedereen in het doel te schieten. Niet lang daarna lag de bal er alweer in. Veron Lionarons speelde Dannie Aragon aan in het strafschopgebied. Dannie nam aan, draaide en schoot in de korte hoek binnen. Uit wederom een omschakel moment werd Joël van Lith diep gestuurd. De meegelopen Kevin van der Lee kreeg de bal vervolgens breed getikt en kon makkelijk binnenschuiven. Er waren in de eerste helft ook nog kansen voor wederom Joël van Lith en Rob Ooms, maar de ruststand was 3-0.

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Na de rust was Margriet iets zoekende en minder dominant. Het was Someren dat na een uur spelen plotseling uit een corner wist te scoren. Nog steeds niks aan de hand, maar toen Ruud Dielis achterin de bal verloor en Someren ook nog de 3-2 maakte merkte je toch dat Margriet alle zeilen bij moest zetten om de overwinning over de streep te trekken. Echte kansen kreeg Someren gelukkig niet meer en Loe van Dijk gooide de deur op slot 3 minuten voor tijd. Vanaf links kwam hij op de keeper af en schoof de bal onder hem door het doel in.

Met deze 4-2 overwinning heeft Margriet nu 6 punten uit 3 wedstrijden verzamelt. Volgende week speelt Margriet 2 uit tegen Boekel Sport 2.
Margriet heeft het in Boekel vaak lastig en daarom zal iedereen scherp moeten zijn in de aanloop naar deze ontmoeting.


Margriet wint van Boekel Sport in één helft.
Oss, 6 oktober 2019

Boekel Sport bleek niet meer de lastige tegenstander van de laatste seizoenen, waar Margriet het steeds moeilijk mee had. In  eerste helft van de wedstrijd was het Margriet dat met goed en snel combinatiespel Boekels verdediging verschalkte en met rust was de wedstrijd, met een 3-0 voorsprong, eigenlijk al gespeeld. Onder barre omstandigheden, slagregen en een snerpende koude wind, namen de Ossenaren gas terug in het tweede bedrijf en kwam Boekel wat vaker op Osse helft, waarbij  er nimmer een echt gevaarlijk moment was.

De eerste helft begon Margriet uitstekend en in de 9e minuut was het Jousef Khelil die fraai een vlot lopende aanval afrondde (1-0). In de 22e minuut was er het enige hachelijke moment voor het Osse doel toen Tim Schuijers inkopte en de bal via de paal terug het veld in stuiterde.  Meer gaf Margriet niet weg en nog geen 2 minuten later kon Jorn van Bakel vlak voor de middenlijn de bal oppikken, kapte een tegenstander uit en trok door. Hij zocht de ruimte op en schoot van 30 meter op het doel. De bal vloog buiten bereik van doelman Jesse Zwanenburg in de rechterbovenhoek (2-0). Na een aantal kleinere kansen was het spits Rob van de Ven die bij de tweede paal voor zijn man kroop en de bal  ineens in de lucht op zijn slof nam. Het resultaat was 3-0 met de rust.

De tweede helft nam Margriet gas terug, de weersomstandigheden met felle windvlagen en slagregen werkten ook niet bevorderlijk mee. Boekel Sport kwam wat meer op de Osse speelhelft dan voor rust, maar miste kracht en overtuiging om het de Osse ploeg werkelijk moeilijk te maken. Echte kansen werden niet gecreëerd door bekwaam verdedigend werk van Margriet.
Trainer Maarten van Vugt was tevreden over het spel in de eerste helft, dat duidelijk beter was dan vorige week en over de 3 punten die weer aan het totaal konden worden bijgeschreven.

Opstelling:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Lars van de Kamp, Luuk Haas, Roy Govers, Martijn Vertogen (Jessie v.d. Kamp), Jousef Khelil, Jeffrey van Vlijmen (Morris Landman), Rob van de Ven, Bilal El Ghezaoui (Kevin Korsten).


Naar de fotoreportageMargriet ontvangt hekkensluiter Boekel Sport
Oss, 2 oktober 2019

A.s. zondag komt Boekel Sport naar Sportpark Amstelhoef. Een tegenstander die de competitie slecht begon met twee nederlagen op rij.  Boekels trainer Marc v.d. Ven kent Margriet uit het verleden en weet  hoe de Osse ploeg te bestrijden. Als hij zijn team op stoom kan brengen, kunnen ze het Margriet, ook op eigen terrein, moeilijk maken. Dat wijzen de resultaten uit het verleden uit. Zo wist vorig seizoen Boekel Sport in eigen huis met 2-0 te winnen en zou in Oss door Margriet in blessuretijd nog net de gelijkmaker worden gemaakt door Bas Bressers.

Er staat echter nu een ander Margriet dan vorig seizoen. Trainer Maarten van Vugt heeft door de komst van enkele nieuwe spelers en door de doorstroming uit de Margriet-jeugd een veel ruimere keus gekregen en is de concurrentie groot. Echter is nog niet iedereen fit en zijn er enkele langdurige blessures.  Kay van den Haterd (knieoperatie) en Bas Bressers (voetblessure) hebben langere tijd nodig voor hun herstel. Nieuwelingen Wouter Witlox (knie) en Bart v.d. Heuvel (lies) hebben hopelijk minder hersteltijd nodig, evenals oudgediende Floris de Vries(knie). Jordy Spooren sluit door zijn opleiding pas later aan.

Gewijzigde regels
A.s. zondag moet Margriet ook aanvoerder Joey Schuurmans missen. Hij liep tegen een wel erg makkelijk gegeven tweede gele kaart op afgelopen zondag in Geffen. Twee maal geel is rood, dus in de laatste minuten speelde Margriet in ondertal. Al enkele seizoenen zijn een aantal spelregels gewijzigd. Eén daarvan is dat bij 2 gele kaarten in een wedstrijd (en dus rood) je de eerstvolgende wedstrijd in de betreffende competitie automatisch geschorst bent.  Tot en met seizoen 2016/2017 was er nog niets aan de hand, maar werden de 2 gele kaarten in de staffel meegenomen tot er bij een hoger aantal een uitsluiting volgde. Het voordeel is wel van deze schorsing dat nu de 2 gele kaarten niet meer in de staffel meetellen.

Concurrentie genoeg
Met een spelersgroep van 24 spelers en 2 keepers kan Maarten van Vugt nu beschikken over 18 veldspelers en dat is meer dan in vorig seizoen. Elke speler zal moeten knokken voor zijn plek en dat moet terug te zien zijn op het veld. Margriet heeft ambitie om bovenin mee te doen en zal dat elke week duidelijk moeten maken.

Een ware clubman
Opvallend op de bank is de aanwezigheid van keeper Danny de Natris. Eind vorig seizoen nam hij afscheid van de selectie, maar zegde toe, dat als het nodig zou zijn. Hij best bereid was in te vallen. Hij traint dan ook één keer per week nog mee.
Bij Margriet 2 is doelman Jimmy van Berkom geblesseerd, waardoor het wisselend spelen bij de reserves en op de bank zitten bij de hoofdmacht niet mogelijk is tussen hem en Jurre van Soest. Jurre speelt nu elke wedstrijd bij de reserves en Danny zit elke week op de bank bij de hoofdmacht als stand-in voor eerste doelman Mark Ruijtenburg. Daarmee toont Danny zich een ware clubman en is niet, zoals door Kliksport geschreven, op basis van concurrentie op de bank terecht gekomen. Alle hulde aan deze fantastische sporter en clubman.

Terug naar de inhoud