Archief - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Archief
10 mei 1946  -  10 mei 2021

75 jaar

Alle Margrieters van harte proficiat met dit heugelijke feitRegio Cup gaat definitief niet door.
Oss,  06 mei 2021 (bron: knvb)

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten.
Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.
Jeugd
Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

“De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen. Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons ‘Plan B’ en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.
Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden organiseren. De KNVB kan hier eventueel bij ondersteunen. Ook is er dan ‘Zomervoetbal’ mogelijk voor verenigingen die over kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden beschikken. Binnenkort ontvangen zij hier meer informatie over van de KNVB.

Morris Landman terug van zaterdagteam naar zondagteam
Oss, 19 april 2021

Morris Landman komt na één seizoen in zaterdag 1 vanaf komend seizoen weer uit voor zondag 1 van de RKSV Margriet.  De aanvaller maakte dit seizoen de overstap van de zondag- naar de zaterdagtak, maar heeft besloten weer voor het zondagteam te gaan voetballen. Het betekent dat Maarten van Vugt meer mogelijkheden krijgt in de aanvalslinie.Maarten van Vugt tekent contract voor onbepaalde tijd.

Oss, 9 april 2021

Al enige maanden is bekend dat Maarten van Vugt ook volgend seizoen aan het roer staat van de selectie van RKSV Margriet. Gisteren heeft hij zijn contract voor onbepaalde tijd ondertekend. Het mag duidelijk zijn dat we veel vertrouwen in Maarten hebben en met hem de komende jaren verdere stappen willen gaan zetten om onze sportieve ambities waar te maken.

Namens het bestuur en Technische Commissie RKSV Margriet,
Pascal van Druten


Bedankje familie de Looijer
Oss, 16 april 2021
Beste Margrieters….

Graag willen wij iedereen heel erg bedanken voor de vele kaartjes en de aanwezigheid bij het afscheid van Harrie.

De mooie woorden bij de dienst. En vooral het applaus voor Harrie bij de ingang van het sportcomplex was heel indrukwekkend en zorgde voor een prachtige warme bijdrage aan zijn afscheid. Het ontroerende ons en pa zou erg trots zijn geweest. Het was zijn club.

Bedankt,
Mien de Looijer
Jos , Monique en de kinderen


Harrie de Looijer
7 april 1933 - 5 april 2021

In memoriam

Op 5 april jongstleden is Harrie de Looijer overleden

Een Margrietman in hart en nieren is ons ontvallen. Harrie was vanaf 1 mei 1969 lid van Margriet in verschillende functies.
Hij is lange tijd bestuurslid geweest, leider van Margriet 1, lid van de SAP, lid van de jubileumcommissie bij het 50 jarig bestaan en ook was hij de man die allerhande hand-en spandiensten op het gebied van terrein en materiaal voor onze club verricht heeft.
Harrie had ook een belangrijke bijdrage bij de verhuizing van het oude veld (waar hij samen met Mientje ook nog een tijd de kantine heeft gerund)achter de Bloemskerk naar de Amstelhoef en heeft een hele grote rol gespeeld bij de bouw van de toenmalige kantine en later de uitbreiding ervan.
Dit alles heeft ertoe geleid dat Harrie in 2008 benoemd is tot lid van verdienste en in 2016 tot erelid.
Daar  waar het kon waren Harrie en Mientje aanwezig bij de wedstrijden van het eerste elftal zowel thuis als uit en Harrie bleef de verrichtingen van dat team met zijn geheel eigen kritische blik volgen.
Harrie bedankt voor alles wat je voor Margriet betekend hebt en we gaan je missen.

Bestuur RKSV Margriet en Stichting Amsteleind Promotion


Margriet selektie blijft bij elkaar volgend seizoen
Oss, 24 maart 2021

Vandaag werd bekend dat de Margriet selektie van seizoen 2020/2021 ook bij elkaar blijft voor seizoen 2021.2022.  Lopend seizoen werd onderbroken vorig jaar oktober vanwege de Covid-19-pandemie, waarbij de Osse ploeg na  wedstrijden fier en ongeslagen aan kop stond. Op 24 februari j.l. besloot de knvb dat dit seizoen niet hervat wordt. Een streep door de rekening, want de jacht op promotie moest in de ijskast. Volgend seizoen zal deze ambitie weer het vertrekpunt zijn voor de ploeg die voor het derde seizoen onder leiding staat van Hoofdtrainer Maarten van Vugt.

Online Jaarvergadering kiest Piet de Jongh als nieuwe voorzitter
Oss, 15 maart 2021

De Jaarvergadering van afgelopen november werd al twee maal uitgesteld door de beperkende maatregelen rond Corona, maar werd vanavond alsnog gehouden, echter online via het programma"Microsoft teams" kon men niet alleen deelnemen, vragen stellen, werden presentaties getoond en mondeling toegelicht, maar kon men ook stemmen.

Bestuursverkiezing
Piet de Jongh werd met algemene stemmen verkozen tot de nieuwe voorzitter van rksv Margriet. Hij begint daarmee aan een tweede termijn, want eerder was hij dat al van november 2010 tot november 2018.
Ook Jan v.d. Leest werd gekozen in het bestuur.

Aan het slot van de vergadering sprak Piet de Jongh zijn dank uit voor het in hem gestelde vertrouwen en bedankte de waarnemend voorzitter Gerard van der Kroon voor zijn inspanning. Hij nam waar sedert juni vorig jaar.
Piet maakte bekend dat het 75-jarig jubileum van Margriet niet in mei zal worden gevierd, maar op een later tijdstip als het Sportpark en het clubgebouw weer voor eenieder toegankelijk zijn.

Derde kunstgrasveld
Ook maakte Piet bekend dat Margriet en de Gemeente Oss overeengekomen zijn dat Margriet een derde kunstgrasveld krijgt, mogelijk al op op korte termijn. (noot redactie: deze verbetering zal er voor zorgen dat het trainen beter gefaciliteert zal zijn).
Piet de Jongh gaf ook aan dat Margriet zich zal moeten voorbereiden de komende jaren op de nieuwe wijk aan de overzijde (ten westen van) de Heihoeksstraat en Klein Ussenstraat.
Daar moet een wijk komen met zo'n 3000 woningen, waarvan de Gemeente verwacht dat medio 2023 de eerste schop in de grond gaat.

Voorbereiding Regio Cup is in volle gang.
Oss, 5 maart 2021   (bron: KNVB)

De KNVB deelt alle teams op voorhand in. Zij zijn hierdoor automatisch ingeschreven. Mocht de vereniging of specifieke teams deze deelname niet zien zitten, bestaat uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname. De deadline hiervoor is vrijdag 19 maart.

Verenigingen hebben inmiddels bericht ontvangen hoe je een team kunt afmelden. Kort na 19 maart volgt concretere informatie over de conceptindelingen en -programma’s. Omdat we hierin afhankelijk zijn van de geldende maatregelen houden we versoepelingen en/of aangescherpte maatregelen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten.

Regionale initiatieven melden
De KNVB ontvangt op dit moment vaak de vraag of we regionale initiatieven mee kunnen nemen bij het indelen van de poules. Uiteraard willen we zo veel als mogelijk deze verzoeken meenemen in de uitwerking.

Belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn dat alle verenigingen van mooie (regionale/lokale) wedstrijden kunnen genieten en dat uiteraard de KNVB-reglementen van toepassing zijn. Denk hierbij aan zaken als wedstrijdduur, afhandeling tuchtzaken en dat alleen spelers kunnen meedoen die nu als spelend lid bij de vereniging staan geregistreerd. Neem voor vragen en/of wensen op dit gebied contact op met de KNVB via contact@knvb.nl.

Perspectief voor het voetbal
Met de aankondiging van de KNVB Regiocup wil de KNVB zowel verenigingen als voetballers een vooruitzicht bieden. Want ondanks dat de exacte startdatum afhankelijk blijft van de geldende maatregelen, er komen hopelijk weer wedstrijden aan in de mooiste periode van het jaar!KNVB beslist: competitie voor categorie A wordt niet hervat.
Oss, 24 februari 2021 (bron: knvb)

Nadat het kabinet dinsdag jl de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat.

Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.
De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie.
Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.
PDF
Hoop op hervatting voor de jeugd
De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode (2-3 weken). Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in de samenleving.
Het doel van de KNVB blijft om de opties open te houden en de jeugd zoveel mogelijk wedstrijden te laten voetballen zodra dat (weer) kan.

KNVB Regio Cup
De teams uit de categorie A in de competities die niet meer worden hervat, stromen door naar de KNVB Regio Cup.
Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten.
Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup.
Inmiddels is het voor voetballers tot 27 jaar weer mogelijk om in teamverband te sporten. Een mooie eerste stap. Hopelijk is dit op korte termijn ook voor de overige leeftijdsgroepen mogelijk. Want deze stap is noodzakelijk zodat alle teams zich gaan voorbereiden op de KNVB Regiocup. Kleinschalige regionale competities, die starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. De voorbereiding hiervan is in volle gang.

Ron Smits verlengt trainerscontract Margriet zaterdag 1 met een jaar.
Oss, 26 februari 2021
Ook volgend seizoen zal Ron Smits trainer zijn van de zaterdag 1 selektie van Margriet. Onlangs verlengde de oud-margriet 1 speler en jeugdtrainer zijn contract met een jaar.

Speeldagenkalender seizoen 2021/2022 bekend.
Oss, 15 februari 2021 (bron:knvb)

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2021/’22 zijn bekend. De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 28 en 29 augustus. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 25 en 26 september 2021.

Bij het samenstellen van het speelschema voor het amateurvoetbal is uitgegaan van een situatie waarbij het weer mogelijk is in competitieverband te kunnen voetballen.

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2021/'22 op een rij:
 • Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
 • Op basis van de resultaten van een eerder onder spelers en bestuurders gehouden enquête wordt de proef in district Noord met betrekking tot de bekercompetitie opnieuw toegepast voor dit seizoen. De eerste ronde van de beker van de categorie B senioren mannen wordt in knock-out vorm gespeeld. In Zuid 2 geldt eveneens dat er in dit kader ook sprake is van een proef, met dien verstande dat deze wordt toegepast bij de categorie B voor de jeugd.
 • Op landelijk niveau komt een aparte kalender van schema 8 voor de organisatie van een O23 competitie. Voor de O23 competitie in categorie B wordt, op basis van het aantal aanmeldingen, de speeldagenkalender op een later stadium bekendgemaakt.
 • Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12) die ook in het komende seizoen in 4 fasen gaan spelen.

Margriet blijkt hofleverancier te zijn van "het Ossisch eredivisie elftal"
Oss, 24 decenber 2020

Margriet blijkt hofleverancier te zijn van "het Ossisch eredivisie elftal", aldus een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad van 24 december 2020.
Maar liefst zeven spelers, die nu op hoog niveau voetballen, zijn als jonkie begonnen op de Amstelhoef. Wij voegen nog toe dat er een aantal anderen zijn die bij een andere club  begonnen zijn en via de jeugdopleiding van Margriet zich elders in de kijker gespeeld hebben. Dat zijn o.a. Ruud van Nistelrooy en Marc van  Hintum. Ruud vertrok naar FC Den Bosch en Marc naar Helmond Sport, beiden ontwikkelden zich en kwamen daarna nog hogerop, uiteindelijk in het buitenland en speelden zelfs samen in het Nederlands elftal.

Ook bij de dames.
Ook in het vrouwenvoetbal hebben oud-margrietspeelsters uiteindelijk hun weg gevonden naar het profvoetbal. Denk maar aan Laura Strik (PSV), Dominique Bruinenberg (PEC Zwolle) en Michelle Hendriks ( ex-PSV< speelt nu hoofdklasse in Geffen).

Een overzicht van het Brabants Dagblad dat meerdere Ose clubs, maar vooral Margriet trots maakt op haar jeugdopleiding.

Lees het volledige artikel door HIER te klikken


Maarten van Vugt en Margriet verlengen contract
Oss, 12 december 2020

De Technische commissie van Margriet maakte vandaag het volgende bekend:

"Maarten van Vugt zal ook volgend seizoen 2021/2022 hoofdtrainer zijn van RKSV Margriet.
Spelers, begeleiding, TC en bestuur zijn uitermate tevreden over zijn manier van werken.
Met Maarten aan het roer willen we onze ambities waar maken."

Van Vugt is thans bezig aan zijn tweede (gebroken seizoen). Vorig seizoen werd in maart j.l. afgebroken en niet
uitgespeeld. Er promoveerde en degradeerde niemand. In september jl werd aan het seizoen uitstekend begonnen.
Helaas kwam de tweede coronagolf en in oktober werd deze competitie stilgelegd. Margriet was op dat moment de
ongeslagen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 3 tegen.

De KNVB hoopt medio januari a.s. de competitie te kunnen hervatten. Gezien de huidige ontwikkelingen is dat nog een
onzekere situatie. Het wedstrijdprogramma moet nog worden vastgesteld. De KNVB heeft in de hoogste klassen van het amateurvoetbal
er voor gekozen om de 2e, 3e divisie en de hoofdklassen op te delen in twee klassen en dan een competitie te spelen met 9 of 8 teams.
De tot nu toe gespeelde wedstrijden vervallen en men begint geheel opnieuw.

Mocht de KNVB kiezen om dezelfde situatie over te nemen voor de 1e t/m 5e klasse, zal Margriet in de derde klasse D ingedeeld worden in een poule van 7 teams en vervallen de eerste 4 gespeelde wedstrijden. Een negatieve optie voor een club die goed is gestart, maar voor teams die nog weinig resultaat behaald hebben betekent dit een herkansing. Het gewoon afmaken van de competitie met een uitloop tot eind juni is echter nog steeds haalbaar. Er moeten dan nog 22 wedstrijden worden gespeeld, hetgeen o.i. mogelijk is nu het bekerprogramma al is vervallen. Enkele teams lopen nog 1 of 2 wedstrijden achter, maar daar is ruimte voor op doordeweeksedagen in april, mei en juni met daglicht of zelfs de gehele periode als de thuisploeg beschikt over een lichtinstallatie. Met Pasen en Pinksteren kan eventueel een dubbel programma worden ingelast en ook Carnavalsweekend kan worden benut nu dat vermoedelijk niet zal doorgaan in 2021.

K.N.V.B. past hoogste amateurcompetities aan.
Oss, 4 december 2020
(bron: knvb)

De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten.
Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert. Zodra het amateurvoetbal weer van start gaat, zullen voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse nieuwe aangepaste competities worden georganiseerd.

Drie scenario's
De afgelopen weken hebben de KNVB, de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) veelvuldig overleg gevoerd over de voortzetting van de dit jaar aangevangen competities, die sinds oktober vanwege kabinetsmaatregelen stilliggen. In die overleggen is bij alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse een inventarisatie gedaan naar de animo voor drie scenario’s:
 1. Uitspelen van de reguliere competitie
 2. Spelen van een halve competitie (tweede seizoenshelft)
 3. Spelen in halve poules, hele competities met beperkte nacompetitie
Zeventig procent van de verenigingen had een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario 3 het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie besproken met de CVTD en het COH en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te hervatten en scenario 3 uit te werken.

‘Breed gedragen beslissing’
Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging. Dankzij deze inventarisatie en het veelvuldige overleg met hun belangenbehartigers hebben we een breed gedragen beslissing kunnen nemen. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden.”

Scenario 3
Hoe gaat het gekozen scenario 3 eruitzien?
 • Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer kan worden gevoetbald.
 • De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).
 • De Tweede Divisie en Derde Divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams.
 • De Hoofdklassen worden per Hoofdklasse opgedeeld in twee poules van acht teams.
 • Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar.
 • De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling.
 • De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

Nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop invulling zal worden gegeven aan de plaatsing van amateurverenigingen voor het toernooi om de TOTO KNVB Beker seizoen 2021/’22, worden door de KNVB uitgewerkt in samenspraak met de CVTD en het COH en uiterlijk 1 januari 2021 bekend gemaakt. De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Overige amateurvoetbal
Het bestuursbesluit voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse heeft geen betekenis voor de overige klassen van het amateurvoetbal (A- en B-categorie). Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.


Kennis maken met Kevin Korsten (Margriet)
Bron: Kliksport

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag maken we kennis met Kevin Korsten, rechtsachter van Margriet.
Naam: Kevin Korsten
Leeftijd: 25
Woonplaats: Oss
Beroep/school: MES Consultant bij Atos
Club: R.K.S.V. Margriet
Positie: (Rechts)back
Sterke punten: Ik denk dat mijn sterke punten het één-op-één verdedigen en mijn spel inzicht zijn
Mindere punten: Het technisch uitvoeren van dit spelinzicht
Favoriete club: Ajax
Beste speler op de regionale velden: Bob Zonneberg
Beste speler van de wereld: Sergio Ramos
Slechtste verliezer die je kent: Met afstand Joey Schuurmans ;)
Beste trainer van de regio: Zonder anderen te kort te willen doen; Ron Smits & Maarten van Vugt
Mooiste sportpark van de regio: Ons eigen sportpark is het mooiste, dit blijft als ‘thuis’ voelen.
Gezelligste kantine: Ik denk dat van Rhode, erg jammer dat we daar niet meer naar toe hoeven
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalig, vooral als we gewonnen hebben doet die muziek goed.
Mooiste shirt regionaal: Niet echt een voorkeur, maar het shirt van Schadewijk is erg mooi.
Voorbeeld in de voetballerij: Rafael van der Vaart
Hoogtepunt als voetballer: Het kampioenschap in 2017
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Moeilijk om één moment te noemen, maar de weekendjes weg en kleedkamer grappen.
De grappenmaker van het team: Luuk Haas is er niet vies van
Dromen in het voetbal: Vaak gezegd dat ik de 26 niet haal als voetballer, nu dat dichtbij komt zou het mooi zijn om het zo lang mogelijk te kunnen verlengen.
Wat zou jij de KNVB adviseren voor de rest van het seizoen? Een halve competitie heeft mijn voorkeur, zodat we hopelijk dit seizoen of deze competitie af kunnen maken en dan volgend seizoen opnieuw een hele competitie kunnen spelen.

Margriet ook EGS’20 de baas.
Grave, 11 oktober 2020

Ook tegen de nieuwbakken fusieclub EGS’20 bleef Margriet fier overeind door uiteindelijk met 2-4 de punten mee te nemen naar Oss. Zo blijft het ongeslagen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden. De enige tegenslag is dat deze week, na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis, gebleken is dat Mounir El Mansouri voorlopig is uitgeschakeld door afgescheurde banden  van het sleutelbeen. Dit door een blessure opgelopen aan het eind van de wedstrijd vorige week tegen Germania door wild inkomen van zijn tegenstander.

EGS’20 begon in een 3-4-3 formatie omdat men wist dat Margriet met 2 spitsen speelt. Het eerste kwartier werd EGS’20 dan ook volkomen overlopen . In de 4e minuut was het Joey Schuurmans, voor het eerst in de basis begonnen, die intikte (0-1), waarna Roy Govers enkele minuten later al voor de 0-2 tekende. In de 18e minuut was het andermaal Joey Schuurmans die via een penalty de stand op 0-3 bracht. Trainer Remco ten Hoopen van EGS’20 zette de boel om, waarna EGS’20 wat beter in de wedstrijd kwam en uit de schulp, waar Margriet al iets te vroeg gas terugnam. Sander Bisseling tekende voor de 1-3, waarna Joey Schuurmans weer een penalty mocht nemen, maar zijn inzet werd door doelman Jan Verstegen gestopt. Op slag van rust was het wederom Sander Bisseling die de aansluitende treffer scoorde, zodat Margriet met een 2-3 voorsprong  aan de thee begon.

De tweede helft werd het veld als maar slechter door de regen en toen doelman Verstegen in de modder weggleed, was het Jeffrey van Vlijmen die profiteerde en de 2-4 op het scorebord bracht.
Echt goed voetbal was door de omstandigheden niet meer mogelijk. Met name Margriet had nog enkele kansen die onbenut bleven en zo eindigde de wedstrijd in een terechte 2-4 overwinning.

Volgende week Handel uit,
Komende zondag weer een uitwedstrijd, waarbij Handel de volgende tegenstander is. Een hechte dorpsploeg die voor elkaar door het vuur gaat en vooral in eigen huis moeilijk te verslaan is.De ploeg staat op een 8e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Thuis werd nipt en laat in de wedstrijd met 0-1 verloren van Rood Wit, terwijl uit bij Nooit Gedacht met 3-1 werd gewonnen..Vervolgens werden de 3e en 4e wedstrijdronde uitgesteld door Corona.  Doelpuntenmakers tot nu toe zijn Jeffrey Driesen, Thijs Fonken en Rob Manders. Margriet heeft inmiddels bewezen met 17 doelpunten voor en slechts 3 tegen haarscherp uit de startblokken te zijn gekomen. Die lijn zullen ze a.s. zondag moeten doortrekken.

Margriet 2 krijgt flink klop in Vinkel
Vinkel, 11 oktober 2020

Margriet 2 begon de 3de wedstrijd van het seizoen onderaan de ranglijst. Het slaagde er nog niet in om punten te verzamelen deze competitie en vandaag speelde het uit in Vinkel tegen E.V.V.C. 2. Margriet heeft het vaak lastig in Vinkel, maar een uitslag als vandaag kwam nog nooit eerder voor. Margriet verloor met maar liefst 8-1!

Margriet begon de eerste 10 minuten nog goed aan de wedstrijd, maar Vinkel slaagde erin om binnen 5 minuten 3x te scoren. Vanaf dat punt was het eigenlijk al klaar vandaag. De goals werden te makkelijk weggeven en Margriet was niet bij machte om deze stand om te buigen.

Na de rust was Veron Lionarons de namens Margriet wist te scoren, maar het mocht weinig baten want Vinkel scoorde er op los en Margriet ging met de staart tussen de benen weer naar huis. Naast deze grote klap verloor Margriet ook nog eens Dannie Aragon. Dannie was net op de terugweg van een blessure aan zijn schouder (uit de kom geweest), maar vandaag brak hij zijn sleutelbeen na een vervelende val.

De koppen moeten bij elkaar als de competitie weer hervat mag worden, want Margriet kan veel meer dan het momenteel laat zien.

Margriet wervelt door Groesbeekse defensies
Oss, 4 oktober 2020

Margriet heeft 9 punten behaald uit drie wedstrijden tegen Groesbeekse ploegen. Werd het in de eerste wedstrijd thuis 2-0 tegen Groesbeekse Boys, zou de week daarop Rood Wit in eigen huis met 0-5 weggespeeld worden. Deze week kwam Germania op bezoek en in een grotendeels wervelende wedstrijd van Osse zijde, werd het zwak verdedigende Germania met 6-1 verslagen. Daarmee blijft Margriet ongeslagen koploper in de derde klasse D van Zuid 2.

Het was al na 4 minuten dat Jeffrey van Vlijmen een vrije trap nam en doelman Nick Bender volkomen verraste (1-0), waarna nog geen 3 minuten later Rob van de Ven op rechts goed doorging, bijna de achterlijn haalde en een voorzet gaf die over de keeper heen in de verre hoek viel (2-0).
Het ging goed en een derde treffer zat eigenlijk in de lijn der verwachting, echter bij een aanval van Germania besliste aanvoerder Stan Janssen anders. Hij frommelde zich door de Osse verdediging die niet ingreep en verschalkte doelman Mark Ruijtenburg door de bal onder hem door te schuiven (2-1).
Wie hierna een ontketend Germania verwachtte, kwam bedrogen uit. De enkele seizoenen geleden nog Hoofdklasser, kon nauwelijks een vuist maken. Het was dan ook Margriet dat de voorsprong uitbouwde naar 3-1. Wederom was het Jeffrey van Vlijmen die achter de vrije trap ging staan en met een streep de bal in de kruising joeg.

Na rust even een oprisping van Germania dat zich enkele malen in het Osse strafschopgebied begaf. Toch was er een tweetal kleine kansen voor de gasten uit Groesbeek. De eerste hielpen ze om zeep door de bal hard voorlangs te schieten, de tweede werd keurig gepakt door Mark Ruijtenburg, die bekwaam uitkwam en de bal simpel van de voet plukte. In de 60e minuut weer een actie van Jeffrey van Vlijmen. Van zeker dertig meter knalde hij de bal na een prachtige actie in de touwen (4-1).
De 5-1 en 6-1 waren prooi voor spits Rob van de Ven. Bij de 5-1 speelde hij doelman en verdediger uit en kon geheel vrij de bal in het doel tikken. Bij de 6-1 speelde hij ook zijn man uit en schoof de bal langs doelman Nick Bender in het doel.  In de slotfase zou Joey Schuurmans nog twee dotten van kansen hebben, maar vond beide malen de attente doelman op zijn weg en Rob van de Ven zag tot twee mal toe een doelpunt afgevlagd worden voor buitenspel, waarvan één geheel onterecht en de ander dubieus.
Een leuke wedstrijd die voor het afwezige publiek live te volgen was op het YouTube-kanaal van Margriet. De enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van uitblinker Mounir Al Mansouri. David McLaughlin kwam erg wild in, Mounir vloog tegen de grond en liep daarbij een armblessure op.  Na afloop vertrok hij richting Huisartsenpost voor nader onderzoek.
Update: Onderzoek wees uit dat vermoedelijk de banden van zijn sleutelbeen gescheurd zijn. In de loop van de week zal nader onderzoek uitsluitsel moeten geven.
Naar het Fotoverslag klik hier

Komende zondag naar EGS’20
Een nieuwkomer voor iedereen, want deze club is net actief geworden en bestaat uit de fusie van drie verenigingen, t.w. S.V. Estria, GVV ’57 en SCV ’58.
Omdat het nieuwe Sportpark  De Kranenhof nog niet gereed is wordt de wedstrijd in Grave gespeeld op:
Sportpark De Bikkelkamp Dr. Wierstraat 15361BE Grave 0486-471286

EGS’20 zag de wedstrijd bij Handel afgekeurd worden en speelde dus niet. De eerste twee speelrondes haalden ze 4 punten door eerst bij SV United met 2-2 gelijk te spelen in de seizoen opening. De week daarop volgde de eerste thuiswedstrijd en werd van Vitesse’08 gewonnen met 1-0. Thimo Boogaards (2x) en Myron van Dijk (1x) tekenden voor de doelpunten. Er staan enkele ervaren spelers in de verdediging en het is aan Margriet om te laten zien dat ze niet zo maar bovenaan staan. Alle succes gewenst om de drie punten mee te nemen naar Oss in wederom een publiekloze wedstrijd.


Margriet 2 geeft de goals makkelijk weg en verliest 3de wedstrijd op rij
Oss, 4 oktober 2020

Margriet 2 trad vandaag aan tegen Berghem Sport 2, dat vorig jaar, ondanks het afgekapte seizoen door COVID-19, toch promoveerde naar de reserve 1ste klasse.

Margriet had direct een valse start toen keeper Jurre van Soest een voorzet door de handen liet glippen. Berghem kon hierdoor voor open doel binnen schieten en Margriet keek meteen tegen een achterstand aan. De eerste 20 minuten waren ook niet best van de kant van Margriet met veel foutjes en onzorgvuldigheden. Daarna werd het beter en kwam Berghem er steeds minder aan te pas. Mats van Liebergen werd op de keeper afgestuurd, maar faalde. Ook Bilal el Ghezaoui schoot naast oog in oog met de keeper en Ramon Verbiesen raakte nog de lat. Een doelpunt zat eraan te komen en het was Veron Lionarons die de bevrijdende treffer maakte. Een schot van Thijm van Tiel werd niet goed weggewerkt door de keeper en kwam voor de voeten van Veron, die op zijn beurt makkelijk kon binnenschieten. Berghem kwam er vervolgens weer eens een keer gevaarlijk uit en de linksbuiten sneed het strafschopgebied in, probeerde keeper Jurre van Soest te omzeilen, maar werd door diezelfde Jurre gevloerd: penalty! Net voor de rust kwam Berghem Sport hierdoor op een 1-2 voorsprong.

Na de onderbreking kon Margriet weer opnieuw beginnen. Het combinatiespel was best oké, maar de kansen kwamen minder snel opeenvolgend dan in de eerste helft. Halverwege de 2de helft werd Bilal el Ghezaoui de diepte in gestuurd. Hij wist de bal in een uiterste inspanning nog voor te geven en bij de 2de paal kon Jesse Gloudemans binnenlopen. Nu was het zaak om door te drukken en op voorsprong te komen, maar niet leek minder waar. Margriet kreeg de bal niet weggewerkt uit het strafschopgebied na een voorzet/corner en een middenvelder van Berghem Sport zag zijn kans schoon om de bal achter Jurre van Soest te krijgen, 2-3. Naarmate de tijd verstreek leek het een steeds moeilijkere klus te worden om vandaag de 3 punten te pakken. Toch gaf Margriet niet op. In de 85ste minuut werd Bilal el Ghezaoui weer de diepte in gestuurd en nu ging hij rechtstreeks op de keeper af. In een poging om de keeper te omzeilen werd hij gevloerd en kreeg Margriet een penalty. Bilal ging vervolgens zelf achter de bal staan en liet de keeper kansloos door de bal linksboven in het doel te schieten.

Met nog een paar minuten op de klok leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling. Echter deed Margriet het weer zichzelf aan en gaf het nog een goal weg. Mats van Liebergen speelde achterin een bal breed, maar de spits van Berghem Sport kon daar tussenkomen en zo op het doel af rennen. Hij bleef koel en werkte de bal achter Jurre van Soest het doel in en zo werd het 3-4. Een enorme domper voor de Ossenaren en met zo weinig tijd op de klok leek het nu echt klaar. Margriet trapte af, Dannie Aragon, Bilal el Ghezaoui en Ramon Verbiesen kwamen samen in de combinatie en de bal eindige bij Ramon Verbiesen die op 25 meter van het doel alle ruimte had om te schieten. Hij legde de bal goed en schoot geweldig in de linkerbovenhoek onderkant lat binnen. De vreugde was enorm aangezien Margriet maarliefst 4x terugkwam van een achterstand vandaag. Echter besloot de scheidsrechter na meer dan een minuut na de goal deze alsnog af te keuren omdat er ver voor het schot van Ramon hands zou zijn gemaakt door Bilal en Ghezaoui bij een aanname. Dit was natuurlijk zeer lastig te accepteren en de frustraties liepen hoog op. Kort daarna was het ook klaar voor vandaag.

Margriet blijft dus met lege handen na deze wedstrijd die voor het publiek (dat er helaas niet mocht zijn) geweldig was. Een enorme teleurstelling omdat het net als vorige week meer verdiend had dan 0 punten. Volgende week gaat de reis van Vinkel. Een wedstrijd waar Margriet het altijd lastig heeft normaal gesproken. De aftrap is om 12:00 uur.

Gehavend Margriet Za1 weet voorsprong 2 maal niet vast te houden
Raamsdonkveer, 3 oktober 2020

Het begint een terugkerend verhaal te worden, veel afwezige spelers (9 in een selectie van 19 man) en een goede start en vroege voorsprong. Wederom begon Margriet goed in het uitduel met RFC, waarbij de dank uitgaat naar Nick, Samed en Mo die ons vandaag kwamen versterken.

Laatstgenoemde kreeg de bal aan de rechterkant, waar hij met een goede voorzet spits Morris Landman wist te bereiken, zulke kansen moet je hem niet geven, hij controleerde de bal met zijn borst en schoot keurig raak, 0-1 na 10 minuten. De bal was hierna veelvuldig in bezit van RFC, maar echt gevaarlijk werden ze toen nog niet. Hierna een diepe bal op Morris Landman, passeert 2 man en snijdt naar binnen, waar hij binnen de 16 wordt aangetikt, Morris eist zelf de penalty op en schiet 0-2 binnen. 20 minuten gespeeld en weer een goede voorsprong. Hierna volgt een fase waarin Margriet veel te ver achteruit gaat lopen, duels en 2e ballen worden niet gewonnen en er wordt niet vooruit verdedigd, via een afgeketst schot, komt de bal voor hun linksback die alles en iedereen verrast en de bal over Bart heen raak schiet. Niet veel later lijden we in een aanval dom balverlies, de spits van hun wordt diep gestuurd en sprint samen met Yasin de 16 in, schouder tegen schouder gaan ze onderuit en de scheidsrechter beslist vanaf de middencirkel naar de stip te wijzen. 2-2 is het resultaat en zo geeft Margriet wederom een mooie voorsprong uit handen. Net voor rust schiet het bij Brian Heurkens in zijn rug en moet hij vervangen worden door Rutger van Mierlo.

In de rust wordt het positief gehouden en benoemd wat er anders gedaan dient te worden om een goed resultaat te behalen. Het begin is wederom goed en Margriet lijkt in deze fase de overhand te nemen, ook omdat de mannen van RFC moe lijken te worden, doordat ze overal vol pressing spelen. In de 65e minuut kunnen de Margrieters dan ook weer juichen, een voorzet van de zijkant schiet door en dan is daar uiteraard altijd goudhaantje Morris Landman die met links hard binnen schiet. Daarna willen de Margrieters doordrukken en dat lijkt te lukken, er ontstaat steeds meer ruimte en met name Rens heeft vaak de tijd om vrij op te stomen, echter wordt er met deze mogelijkheden weinig gedaan. In minuut 70 slaat zwaar onnodig het noodlot toe, Serkan Yeniturk heeft de bal op linksback en in plaats van voor zekerheid te kiezen en simpel in te spelen, wil hij met buitenkant voet de rechtsbuiten passeren, deze onderschept de bal en schiet simpel raak voor 3-3. Nog geen minuut later is de ellende compleet, de rechtsbuiten mag vrij voorgeven en vrij voor doel staat een speler van RFC vogeltjevrij om zomaar de 4-3 binnen te knikken. Een woedende trainer, kopjes gaan hangen en het gevoel dat we het wederom over onszelf hebben afgeroepen. Kort erna volgt de 5-3 waarbij 3 spelers buitenspel staan, deze op Bart afgaan en kunnen scoren. Morris verkleint hierna nog naar 5-4, waarbij Daan nog naast Morris wordt geposteerd om de gelijkmaker te forceren. Dit doelpunt valt echter aan de andere kant, waarbij Yasin Erdem een oerdomme overtreding maakt en een penalty weggeeft en ook nog eens kan vertrekken met 2x geel en dus rood. 6-4 verlies na 2x een voorsprong te hebben gehad, stof tot nadenken. Volgende week spelen we tegen een van de koplopers Oosterhout, hopelijk gaan we dan eindelijk die eerste overwinning pakken.

11e min 0-1 Morris Landman
20e min 0-2 Morris Landman
28e min 1-2 RFC
39e min 2-2 RFC
64e min 2-3 Morris Landman
70e min 3-3 RFC
72e min 4-3 RFC
78e min 5-3 RFC
82e min 5-4 Morris Landman
87e min 6-4 RFC

Margriet 1 overloopt Rood Wit in 2e helft.
Groesbeek, 27 september 2020

Margriet was op bezoek bij Rood Wit in Groesbeek en liet een verbouwereerde ploeg na afloop van de wedstrijd achter. „Het was dramatisch”, zei middenvelder Emir Tiganj. „Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik met zo’n groot verschil heb verloren. We konden het allemaal eigenlijk niet geloven.”, zei hij tegen de verslaggever van Dagblad De Gelderlander. Margriet-trainer Maarten van Vugt was dik tevreden, hij vond dat het veldspel en de conditie van zijn ploeg de doorslag had gegeven.

De eerste helft ging het allemaal nog redelijk gelijk op. Met name de eerste 30 minuten was het een gelijkwaardige strijd met over en weer kleine kansen. In de 26e minuut was het Jeffrey van Vlijmen die een mooie goal maakte voor de Ossenaren. Zijn schot van zo’n 25 meter  vloog letterlijk in de touwen (0-1). Daarna begon het steeds beter te lopen bij Margriet en mocht Rood Wit blij zijn dat het met de rust nog 0-1 stond.

De tweede helft zou Margriet met flitsend combinatiespel de Rood Witten al snel op grotere afstand zetten. Rob van de Ven schoot in de 54e min. de 0-2 binnen. Vervolgens zou Jeffrey van Lieshout in de 60e min. voor de 0-3 tekenen. Het was de ingevallen Joey Schuurmans, met net een week training achter de rug na een vakantie met aansluitend 10 quarantainedagen, die in de 83e min. voor de 0-4 zorgde. In de slotfase zou in de 87e min. Jeslin van Dijk uiteindelijk de eindstand op het scorebord brengen, 0-5.

Met dit resultaat staat Margriet nu bovenaan in deze klasse en alleen Ysselsteyn zou naast de Ossenaren kunnen komen, maar zij zagen hun wedstrijd tegen Groesbeekse Boys door Corona afgelast worden.

Germania komt naar Oss.
Komend weekend komt Germania, ook uit Groesbeek, op bezoek in Oss.
Vorig twee seizoenen speelde Germania ook in de 3e klasse D, maar dan in  District Oost en behaalde resp. een 7e en 9e plaats. Toch heeft deze club een rijke historie. Ze kwamen voor het laatst uit in de derde klasse in het seizoen 1999/2000 en vanaf dan was wisselend drie seizoenen in de 2e klasse, 11  seizoenen in de 1e klasse en 4 seizoenen hoofdklasse.

Deze tegenstander zag ook hun wedstrijd afgelast worden tegen sv United wegens Corona. Zij verloren hun eerste wedstrijd bij Vitesse’08 in Gennep met 7-1. Dat wil zeker niet zeggen dat Margriet gelijk de favoriet voor de overwinning is, datzelfde Vitesse’08 verloor zondag j.l. van en bij EGS’20 met 1-0. Het is nog veel te vroeg in het seizoen om favorieten aan te wijzen, maar dat je de eerste twee wedstrijden ruim wint en met een doelsaldo van 7 voor en 0 tegen  de ranglijst mag aanvoeren, is toch een mooie opsteker.

Margriet 2 staat ook na 2de wedstrijd nog met lege handen
Gemert, 27 september 2020

Margriet 2 moest vandaag om 10.00 uur al aantreden tegen Gemert 2. Zoals al eerder beschreven was de voorbereiding niet perfect en tot overmaat van ramp wordt de ziekenboeg er ook niet kleiner op. Al in de warming-up viel Damy van Haren uit en na 35 minuten spelen was het ook klaar voor spits Wouter Bouwman. Beide heren waren op de weg terug na een blessure. Positief was wel dat 2 spelers van Margriet 1 vandaag weer voor het eerst minuten konden maken (Jorn van Bakel en Veron Lionarons).

Margriet kreeg in de beginfase slecht grip op de gelouterde ploeg van Gemert. Steeds werd de vrije man gevonden in de ploeg van Gemert en een aantal maal werd er een schot gelost op het doel van Jurre van Soest. Echter waren de schoten van dermate afstand dat ze een makkelijke prooi waren voor de keeper. Na 20 minuten begon het beter te lopen en kwam Margriet meer in de combinatie op het middenveld. Echte kansen creëren lukte nog niet. Na het wegvallen van Wouter Bouwman kwam gelegenheidsspits Cliff van Rodijnen binnen de lijnen. Maar ook met Cliff kwam Margriet niet verder dan halverwege de helft van Gemert.

Na de onderbreking werd Margriet langzaam aan steeds dominanter op het veld. Margriet kwam wat verder op het veld te spelen, kreeg wat corners, maar toen sloeg het noodlot toe. Gemert kwam op voorsprong vanuit een buitenspelsituatie waar de scheidsrechter geen gehoor aan wou geven. Toen Margriet gelijk maakte met Jorn van Bakel (waar ook een vleugje buitenspel aan zat) floot de scheidsrechter de goal wel af. In de allerlaatste seconde werd het ook nog 2-0 voor Gemert en zat de wedstrijd er op. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar, maar de uitslag was helaas niet in evenwicht.

Volgende week komt Berghem Sport 2 op bezoek in Oss. Margriet zal er alles aan moeten doen om dan de eerste punten van het seizoen binnen te slepen!


Margriet Za1 voelt zich zwaar bekocht!
Oosterhout, 26 september 2020

Margriet Za1 - SCO Za1, de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen een ploeg die vorig seizoen bovenin meedraaide. Een uitdaging voor trainer Ron Smits, aangezien de ziekenboeg maar liefst 6 man telde. Gelukkig was met Mats van Liebergen (M2) en terugkerend speler Rutger van Mierlo iedere positie bezet om de toeschouwers waar voor hun geld te geven.

En dat deden ze, Margriet begon sterk aan de wedstrijd waarbij Morris Landman door middel van een 1 op 1 situatie na een prima assist van Indy van der Aalst in de 2de minuut al de score opende. Ook kon Joel van Lith in deze sterke openingsfase de bal via een kluts binnen tikken (2-0, min 14). In de 2de fase van de 1ste helft kwam SCO iets meer in het spel, helaas kwam de score via een afstandsschot van de nummer 10 op 2-1 (min 35). Hierop namen de Margrieters weer het initiatief en dat resulteerde in 2 dotten van kans van Rens Wuestenenk, zijn 1 op 1 poging werd echter gestopt en zijn schot van randje 16 net over. Op slag van rust begon de scheidsrechter zijn eigen spel te spelen en beoordeelde een bal in het strafschopgebied op het bovenbeen van Joël van Lith als hands waarop hij zijn 2de gele kaart pakte en het veld moest verlaten. De 2-2 (pen) was een feit en de mannen konden met 1 man minder en een gelijke stand de rust in.

In de tweede helft moest de trainer inspelen op deze onterechte beslissing en liet hij het duo Rutger en Morris op vele lange ballen lopen. Deze tactiek bleek te werken, want ondanks de numerieke minderheid waren de beste kansen voor Margriet. De scheids vergat echter eerst een penalty te geven na een duidelijk overtreding op Yasin Erdem (schoen was zelfs uit) en vervolgens weigerde hij een overtreding op Morris Landman te bestraffen met een pingel, maar legde hij deze exact op de 16 meter lijn. Om de wanprestatie van de beste man compleet te maken volgde een 1 op 1 situatie tussen Morris en de centrale verdediger, deze wist Morris niet te houden en kon hem alleen stoppen met een ingestudeerde judo-worp, hij kan echter toch de 3-2 binnen schieten, waarop een fluitsignaal volgde, iedereen dacht doelpunt of rode kaart verdediger van SCO, echter werd het doelpunt onterecht afgekeurd vanwege een overtreding die heel sportpark Amsteleind niet heeft gezien. Dit zorgde ervoor dat Margriet een spelletje van 10 tegen 12 moest spelen, een oneerlijke strijd waarbij heel hard gewerkt moest worden. Dit deden ze uiteraard maar mocht uiteindelijk niet baten, de 2-3 viel waarbij de irritaties hoog opliepen. Zo hoog dat Indy van der Aalst ook zijn 2de gele kaart pakte en Margriet nog met 9 man verder moest. De ruimtes werden groter waarop SCO ook in de laatste minuten de 2-4 binnen schoot. Kortom een wedstrijd waar meer veel meer in zat, die we allang hadden moeten beslissen, waarbij er hard gewerkt is, alleen de hoofdrolspeler toch vooral de scheids was.

Doelpuntenmakers:

2e min. Morris Landman 1-0
14e min. Joël van Lith 2-0
28e min SCO 2-1
35e min SCO 2-2
78e min SCO 2-3
90e min SCO 2-4Margriet 1 en 2 loten vrij in de 2e bekerronde
Oss, 24 september 2020

Margriet 1 en 2 zijn voor de volgende bekerronde vrijgeloot, net als (in onze klasse) Nooit Gedacht, Rood Wit en Excellent.
Deze ronde wordt gespeeld (in principe) in het weekend van 14/15 november a.s. In onze klasse spelen enkele teams wel, Handel gaat op bezoek bij Avanti'31, Ysselstein gaat naar Mersolo en Boekel Sport mag op bezoek bij VOW.

In de reserveklassen zijn van de 1e klasse reserve ook enkele teams vrijgeloot samen met Margriet 2, dat zijn sv Budel 2, Boekel Sport 2. Wel in actie komen EVVC 2 dat bij Erp 2 op bezoek gaat, NWC 3 ontvangt DFO'20 2 en Somenren 3 gaat op bezoek bij SV Venray 2. De wedstrijden vinden in principe plaats in het weekend van 16/17 oktober a.s.

Goede seizoen opening voor Margriet met zege
Oss, 20 september 2020

Na een wisselende voorbereiding en beker, moest Margriet met de bekerwedstrijd van donderdag jl. tegen CITO nog in de benen, de strijd op eigen terrein aangaan met het onbekende Groesbeekse Boys. Margriet wist in de openingsfase al enkele kansen te creëren, waarbij o.a. een schot van Luuk Haas net langs de verkeerde kant van de paal ging. Margriet bleef de eerste helft de bovenliggende partij, want de bezoekers uit Groesbeek combineerden wel leuk, maar gevaar was er voor de Ossenaren niet bij.

Rob van de Ven was goed op dreef en maakte het zijn tegenstander steeds erg lastig. In de 23e minuut scoorde hij weliswaar, maar hij stond op dat moment met één voet net buitenspel en de uitstekend leidende scheidsrechter Aron Ulijn keurde het doelpunt dan ook af. Even later was het in de 26e minuut toch raak. Een fraaie crosspass kwam bij spits Rob van de Ven terecht, die handig wegdraaide van zijn tegenstander en de bal langs doelman Mike Verriet in de touwen joeg. Ook hierna bleef Margriet domineren, ving de uitvallen van de Groesbekers goed op en had geluk dat een als voorzet voorgeschoten bal als “lucky shot”  bijna binnenviel, maar via de binnenkant van de 2e paal terug het veld in sprong. De rust ging dan ook in met een voorsprong voor de Margrieters.

Na rust zou aanvankelijk Groesbeekse Boys iets meer aandringen, maar bleek onvermogend te zijn in de afwerking of de bal werd tijdig weggewerkt door de Osse verdedigers, waarbij het duo Mounir Al Mansouri en Kevin Korsten een degelijke wedstrijd op de mat legden. Op links stond Floris de Vries als vanouds te verdedigen zoals hij dat voor zijn blessureleed van vorig seizoen deed. De kansen voorin die er waren werden echter te weinig effectief benut, wel werd er hard gewerkt en goed meeverdedigd, waarbij opviel dat Etiandro Garcia Pimentel heel wat meters maakte.
Margriet zou, na enkele wissels, uitlopen naar 2-0. Op het middenveld werd de bal veroverd en direct via de vleugel voorgetrokken, waarbij Jeffrey van Lieshout zijn tegenstanders te slim af was en zijn schot was onhoudbaar (2-0).
De laatste 20 minuten probeerde Groesbeekse Boys nog extra druk op de aanval te zetten en schoof met meer mensen naar voren. Echter ontbrak bij hen de zuiverheid van een eindpass en de afwerking van kleine kansen was uitermate slecht. Mocht de bal een keer tussen de palen terecht komen was er altijd de Osse sluitpost Mark Ruijtenburg die alle ballen pakte.

Weer een Groesbeekse tegenstander
Volgende week gaat voor Margriet de reis naar Groesbeek, dit maal voor een ontmoeting met Rood Wit. Ook al een onbekende ploeg die bij de openingswedstrijd tegen Handel laat in de wedstrijd  de zege met 0-1 naar zich toe trok. Saillant detail: Margriet krijgt in de eerste drie wedstrijden alle Groesbeekse ploegen op rij en daarna de nieuwe fusieclub EGS'20.
Bij Margriet loopt langzaam de ziekenboeg leeg, zo maakte vandaag Roy Govers via een invalbeurt weer minuten en kan mogelijk volgende week Jorn van Bakel, na lange tijd,ook de eerste meters maken, of dat bij het eerste of tweede is wordt pas later in de week bekend. Ook Joey Schuurmans zal van de week weer trainen na zijn vakantie en quarantaine mag hij weer aan de bak.
Margriet 2 wordt weggecounterd in eerste competitiewedstrijd van het seizoen
Oss, 20 september 2020

Margriet 2 had alles behalve een goede seizoensvoorbereiding. Uiteindelijk speelde het in heel de voorbereiding maar één vriendschappelijke pot en gingen er 2 bekerwedstrijden niet door op de geplande speeldagen. Aanstaande dinsdag speelt Margriet nog de 3de bekerwedstrijd, maar vandaag kwam SV Budel 2 al op bezoek voor de eerste wedstrijd in de reserve eerste klasse.

Margriet begon zoekende aan de eerste helft. Al na een kleine 10 minuten werd Margriet verrast door een diepe bal op een van de spitsen van SV Budel. Vanaf rechts schoot de spits de bal fantastisch over keeper Youri Pataki in de verre hoek. Kort daarna ging het mis na een verkeerde ingooi. SV Budel onderschepte de bal, zocht de diepte en kwam wederom tot scoren. Na het eerste kwartier kreeg Margriet meer vat op de wedstrijd. Langzaam drong het SV Budel naar achteren en na ongeveer een halfuur spelen maakte Ramon Verbiesen de aansluitingstreffer nadat hij de bal van Thijm van Thiel ontving. Margriet bleef dominant na de goal, maar had moeite met het creëren van kansen. Net voor rust kwam SV Budel er nog eens gevaarlijk uit, maar deze keer werd de counter onschadelijk gemaakt.

Na de rust ging het snel. SV Budel kwam wederom 2x tot scoren in de beginfase en deze 1-4 achterstand kwam Margriet niet meer te boven. Geen enkel moment in de tweede helft kon Margriet druk krijgen op de verdediging van SV Budel en de wedstrijd bloedde langzaam dood. Naast het begin met 0 punten zal Margriet ook Jesse Gloudemans de komende weken moeten missen. In de 88ste minuut kreeg hij namelijk de directe rode kaart te zien na een harde overtreding.

Lang de tijd om de nederlaag te verwerken krijgt Margriet 2 niet, want aanstaande dinsdag staat de derby tegen sv O.S.S. 2 op het programma. Deze wedstrijd is in het kader van het bekertoernooi en beide teams hebben 6 punten uit 2 wedstrijden. Margriet heeft echter aan een gelijkspel genoeg omdat het een beter doelsaldo heeft.

Margriet Za1 verliest openingswedstrijd in matige derby
Oss, 19 september 2020

Vooraf waren we blij dat de ziekenboeg enigszins leeg begon te lopen, echter raakte Jessie alsnog geblesseerd op de laatste training en was Luc toch niet fit genoeg om te kunnen spelen, Jurgen en Aaron staan sowieso nog langer langs de kant.

Het begin was veelbelovend, Margriet begon goed en na een bal van Jean-Paul op Morris, gebruikte deze zijn lichaam ijzersterk in een duel om vervolgens met links keurig af te ronden, 3 minuten gespeeld en 0-1 voor.
Margriet liet vervolgens het spel aan Top, maar meer dan verdwaalde lange ballen leverde dat niet op.
Deze werden dan ook vaak gemakkelijk opgepakt om vervolgens zelf weer aan aanvallen te kunnen denken, helaas kozen we zelf ook vaak voor de moeilijke oplossing i.p.v. een vrijstaande middenvelder in te spelen.
Na 20 minuten spelen was het echter ineens weer gelijk, de spits van Top mocht te makkelijk wegdraaien bij Brian en zocht slim het been op van Indy om zich te laten vallen, terwijl hij de bal zelf al niet meer bij kon.
De Top-begeleiding schreeuwde moord en brand, zoals zo’n beetje bij elke beslissing van de scheids of vermeende overtreding en deze keer ging hij hierin mee en gaf hij de pingel, 1-1.
Hierna volgde een fase die zich vooral op het middenveld afspeelde, met weinig noemenswaardige dingen, de 2-1 van Top viel dan ook letterlijk volledig uit de lucht.
Een hoge corner viel over alles en iedereen heen en een speler van Top kon deze bij de 2e paal zo binnen frommelen, een zeer onnodige achterstand.
De laatste 10 minuten van de eerste helft ging Margriet op zoek naar de gelijkmaker, de grootste kans was hierbij wederom voor Morris, hij kwam echter een teenlengte te kort na een goede voorzet van Rens.

Wat er vervolgens in de limonade heeft gezeten bij Top is een groot vraagteken, de afspraken die we in de rust hebben gemaakt kwamen we geen moment na en de 2e helft kunnen we dan ook afdoen als matig.
Veel te veel lange ballen, combinaties die na 3x overspelen stokten. Top was niet veel beter, maar wist wel te profiteren na een fout aan onze kant en besliste zo de wedstrijd een kwartier voor tijd.
Genoeg werk aan de winkel voor aankomende zaterdag, hopelijk hebben we weer een aantal jongens meer tot onze beschikking, we zullen iig vol voor onze eerste winst gaan thuis tegen SCO uit Oosterhout die hun eerste wedstrijd gelijk speelde.

03e min 0-1 Morris Landman
20e min 1-1 Top
35e min 2-1 Top
72e min 3-1 Top

Margriet 2 won in de beker en is koploper
Oss, 13 september 2020

Margriet 2 speelde de tweede bekerwedstrijd tegen Herpinia 2 en had weinig moeite, het werd uiteindelijk 5-1
De goals waren van:
Ramon Verbiesen 3x
Jesse Gloudemans 1x
Kevin van Tongeren 1x
De beslissing wie er door gaat volgt pas op dinsdag 22 september a.s., aanvang 20.00 uur, dan wordt de inhaalwedstrijd gespeeld tegen SV OSS 1920 2, dat net als Margriet 2 een zestal punten heeft vergaard. De Margrieters hebben echter een beter doelsaldo. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.
Margriet blijft steken op 1-1 in de beker tegen NLC’03
Oss, 12 september 2020
Dat het mooi voetbalweer was, wil nog niet betekenen dat er buiten dat nog veel meer te genieten was. NLC’03 was duidelijk gekomen om niet te verliezen en was de eerste helft nauwelijks bij het Osse strafschopgebied gekomen.  Slechts één keer wisten ze doelman Jurre van Soest het moeilijk te maken, maar hij plukte de bal keurig uit de lage hoek. Margriet viel dus vrijwel continue aan en dat mocht ook van NLC’03.

Margriet mocht domineren, was technisch sterker, maar aanvankelijk ontbrak de juiste eindpass. Margriet miste enkele basisspelers (o.a. Joey Schuurmans was op vakantie en Jorn van Bakel is nog niet volledig hersteld). Dat mag echter met een brede selectie geen probleem opleveren.  Het tempo lag ook te laag om de NLC-verdediging werkelijk uit elkaar te spelen. Jousef Khelil was dichtbij. Hij kwam alleen op de uiterst ervaren doelman Thomas Fransen  af, maar die bleef goed kijken en wist de bal te bemachtigen.  Jeffrey van Lieshout was doorgebroken, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, terwijl Jeslin van Dijk een schot loste dat door doelman Fransen over werd getikt. Uit een vrije trap was Luuk Haas bij de tweede paal met het hoofd, maar de bal ging rakelings naast.

Na de thee was aanvankelijk het spelbeeld hetzelfde, maar NLC’03 kwam er vaker uit met lange ballen.  In de 59e min. leidde dat tot een voorzet op links in de Osse verdediging en de bal werd in het strafschopgebied aanvankelijk weggekopt, maar niet goed geraakt en achterin kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Stephan de Man, die niet aarzelde en hard inschoot. Jurre van Soest zat met een snoekduik nog wel aan de bal, maar niet genoeg om het te keren. De 0-1 was daarmee een feit, want al ben je sterker, val je meer aan, maar als je niet scoort loop je het risico dat je zo’n ongelukkige goal tegen krijgt.

Margriet trok hierna alle registers open, maar NLC’03 liet zich niet doldraaien, ondanks dat het tempo nu wel hoger ging. Zo zag Jordy Spooren een hard schot door doelman Fransen tot corner verwerkt worden, ging een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen net over. Tien minuten voor tijd ging echter doelman Fransen in de fout. In een poging de bal te veroveren sprintte hij naar de zijkant van het strafschopgebied, pakte glijdend de bal van de voet, maar schoof door naar buiten het strafschopgebied en bleef de bal daarbij vasthouden. Hij probeerde nog scheidsrechter Theo Bruekers te beïnvloeden door snel te roepen dat hij geduwd was, maar de goed leidende Bruekers liet zich niet van de wijs brengen, er was niets onrechtmatig gebeurd. Fransen kreeg rood en één van de veldspelers kwam in het doel te staan. Margriet bleef aanvallen, maar bleef onmachtig om te scoren tot Jeffrey van Vlijmen een vrije trap ineens het doel in joeg en de stand gelijk trok in de 82e minuut. Er werd daarna nog ruim 13 minuten gespeeld (inclusief de extra tijd) , maar het was te vergeefs, de stand bleef ongewijzigd.


Update:
A.s. donderdag spelen Margriet en CITO tegen elkaar om 20.15 uur op Sportpark Amstelhoef. CITO verslikte zich zondag ook bij Boskant en speelde eveneens met 1-1 gelijk. Zowel Margriet als CITO hebben nu 4 punten uit 2 wedstrijden en treden a.s. donderdag  aan om de poulewinst. Het zal er dus om spannen in deze poule en dat belooft donderdagavond veel strijd van beide kanten.Margriet Za1 speelt laatste bekerwedstrijd gelijk
Well, 12 september 2020

Het was zo ver, de laatste bekerwedstrijd voordat de zwart gele mannen van Margriet ZA1 aan hun competitie kunnen beginnen. Op het programma stonden de mannen van WSV Well. Een op papier moeilijk in te schatten team vanwege hun eerdere resultaten tegen De Braak en GVV. Beide wedstrijden waren verloren maar alsnog, doelsaldo gelijkwaardig aan Margriet. Geen onderschatting waren dan ook de woorden die de trainer mee gaf voor de wedstrijd.

Helaas begon Margriet wat slordig. Via een 1 op 1 situatie kwam Well op voorsprong. Gelukkig werd al vrij snel de gelijkmaker binnen geschoten door Morris op aangeven van Joël. Hierna kwam Margriet iets meer aan voetballen toe. De uit de JO19-1 meegenomen Mo kwam gemakkelijk langs zijn tegenstander waarna Rens de 1-2 binnen kon schieten. Margriet kon met een voorsprong de rust in gaan.

Helaas kwamen ze niet goed de rust uit. 1 minuut na de aftrap schoot de linksbuiten van Well de bal tegen het netje na onoplettendheid van de verdedigers. Een slordige tweede helft volgde. Na allebei nog een penalty te hebben gescoord schoot Well op 2 minuten voor tijd de 4-3 binnen. Hierop antwoordde invaller Roel van Tuijl 1 minuut voor tijd met een hard afstandsschot tegen de netten aan. Een eindstand van 4-4 was het resultaat. De mannen kunnen met veel leerpunten terug naar Oss om volgende week klaar te staan voor de derby SV Top - Margriet. Een wedstrijd voor “het eggie” we hebben er zin in!

14e min 1-0 SV Well
18e min 1-1 Morris Landman
37e min 1-2 Rens Wuestenenk
46e min 2-2 SV Well
62e min 2-3 Morris Landman
74e min 3-3 SV Well
88e min 4-3 SV Well
89e min 4-4 Roel van Tuijl

Sponsorhome VEGA-lounge blijft tot nader order gesloten.
Oss, 7 september 2020

Helaas kunnen we onze sponsoren niet als gebruikelijk ontvangen in het Sponsorhome.
De ruimte is te klein om aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen.

Het Sponsorhome zal dan ook bij thuiswedstrijden gesloten moeten blijven, helaas, maar het is in deze tijd niet anders.

Uiteraard zijn onze sponsoren van harte welkom op het Sportcomplex binnen de richtlijnen die gelden.


Margriet  zet Boskant met 0-3 opzij.
St. Oedenrode, 6 september 2020

Margriet wist wat het moest doen tegen Boskant, dat zich massaal terugtrok rond eigen strafschopgebied.
In de 19e minuut opende Jeffrey van Vlijmen de score (0-1), waarna in de 37e minuut Rob van de Ven de 0-2 op het scorebord bracht.
Vervolgens kregen 2 spelers van Boskant de rode kaart te zien en liep Margriet uit naar 0-3 via Jeslin van Dijk in de 58e minuut.
Het bleef een matige wedstrijd, waarin Boskant de Ossenaren niet verder kon inspireren om verder uit te lopen.

Margriet Za1 boekt eerste zwaarbevochten overwinning!
Oss, 5 september 2020

Na de kansloze nederlaag van de week ervoor, tegenstander was een goed ingespeeld team wat een klasse hoger bovenin acteert, maar waarbij we het als team gewoon lieten lopen moesten we vandaag wraak nemen. Tegenstander was SV de Braak 1, uitkomend in dezelfde klasse en op eenzelfde manier samengesteld en dus ook voor het eerste jaar startend met een zaterdagtak.
De Helmonders hadden de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen met 4-1 van een andere vierdeklasser.
Ondanks de goede, 'te lange' wedstrijdbespreking waarin alles duidelijk leek te zijn, was de warming-up slap en zonder beleving.
Dit werd nogmaals aangegeven voor de wedstrijd en blijkbaar werd dat signaal goed opgepakt.
Al in de eerste minuut kwam Margriet op voorsprong na een knappe actie over links van spits Morris Landman die bediend werd door Rens Wuestenenk.
Hierna had Margriet veelal de bal, maar was het tempo veel te laag om de massaal terugzakkende Helmonders het lastig te maken.
Typerend was dat Margriet de 1-1 tegen kreeg, nadat zij zelf een corner mochten nemen, maar de bal na 10 seconden aan de overkant in het mandje lag.
De restorganisatie stond niet goed, er werd maar half, zeg maar niet ingegrepen en vanuit een breedtebal was het simpel 1-1.
Je zou denken dat Margriet wakker zou zijn, maar het tegendeel bleek waar, overal niet scherp, een stapje te laat en veel overtredingen moeten maken daardoor. 5 minuten later zouden de Helmonders al op voorsprong komen, zoals vaker kwam Margriet overal te laat en een uitspringende bal vanuit de 2e lijn werd door hun aanvoerder van 20 meter binnen geschoten, waar Bart de bal nog wel beroerde maar de achterstand niet kon voorkomen.
SV de Braak had wat ze wilden en groeven zich nog dieper in, Margriet deed hierbij alle dingen die ze niet moesten doen.
Laag baltempo, lange ballen, veld niet breed houden en zo kwam de eerste helft tot een einde, teleurstellend!

In de rust aangegeven dat het beter en met name scherper zal moeten, je kunt veel afspraken maken, maar het begint bij de beleving en de wil om te willen winnen.
De 2e helft was beter, maar nog steeds verre van goed, Margriet had voortdurend de bal maar creëerde eigenlijk weinig tot niets.
Indy vd Aalst en Daan van Haaren kwamen in het veld en vielen beide goed in, een kwartier voor tijd besloten we om 1 op 1 te gaan spelen.
Brian 'de klok' Heurkens werd voorin naast Morris gepositioneerd en de flanken werden bezet door invallers Wes Kroezen en assistent Rutger van Mierlo.Dit sorteerde direct effect, na een overtreding op Wes aan de linkerkant van het veld, ging Indy vd Aalst achter de bal staan. Deze leverde een perfecte voorzet af waar Indy Bouwmeester de bal keurig kon binnenkoppen 2-2. We wilden echter meer en bleven 1-1 spelen op zoek naar de voorsprong, deze zou niet veel later volgen. Via Wes en Rens, belandde de bal bij Morris, deze was zijn directe tegenstander de baas en schoor met links de 3-2 binnen. Nog 10 minuten te gaan en we herstelde onze oude formatie weer, de Helmonders gingen pompen, maar het ontbrak aan overleg.
De grootste niet te missen kans was echter nog voor Margriet, Wes brak door aan de linkerkant en bediende Rutger op maat voor open doel, deze wist echter niet wat hij met deze kans aan moest en via zijn hak ging de bal voorlangs het doel, positieve was dat iedereen een boete hierbij kreeg voor te vroeg juichen, waarvoor bedankt Rut!

Zo sloten we de 2e bekerwedstrijd af met de eerste winst, positief dat we deze wedstrijd wonnen, maar het voetbal van beide kanten hield niet over. Op naar zaterdag waar de laatste bekerwedstrijd SV Well op ons wacht.


Margriet    -  CITO afgelast
Oss, 29 augustus 2020

De bekerwedstrijd Margriet - CITO is zaterdagmiddag laat afgelast.
Een selektiespeler van Margriet heeft vandaag laat een positieve Coronatestuitslag gekregen.
Hierop werd onmiddellijk de wedstrijd afgelast.

Margriet 2 ook afgelast op zondag
Ook Margriet 2, dat zondag thuis tegen Nulandia 3 zou voetballen voor de Districtsbeker, is om dezelfde reden afgelast.
Immers trainen beide teams (nog) niet gescheiden.

Piet de Jongh terug als Voorzitter Margriet
Oss, 28 augustus 2020

Tijdens de Algemene ledenvergadering zal het bestuur van de RKSV Margriet  Piet de Jongh  
voordragen als bestuurslid met als functie Voorzitter

Piet is 2 jaar geleden gestopt als voorzitter van onze vereniging en heeft toen 8 jaar lang deze functie met verve bekleed.

Piet zal de komende maanden door het bestuur worden ingewerkt en hij zal zich gaan voorbereiden op een nieuwe termijn als bestuursvoorzitter van de RKSV Margriet.

Margriet in laatste 20 minuten ten onder bij DAW.
Schaijk, 25 augustus 2020

De oefenwedstrijd tegen DAW werd uiteindelijk met 6-2 verloren. In deze fase is dat niet zo erg, zeker niet als je in de tweede helft veel wisselingen toepast om ook iedereen te laten spelen en de gelegenheid te geven om zich te manifesteren. Dan heb je in ieder geval de mogelijkheden binnen de selectie afgetast. De komende bekerwedstrijden, waarin al echt iets te winnen is, zijn weer een stapje verder en belangrijker.
Roy Govers en Rob v.d. Ven tekenden voor de Osse doelpunten.  In de laatste twintig minuten gaf Margriet de wedstrijd uit handen en liep DAW uit naar 6-2.

Zaterdagavond a.s. 29 augustus volgt de 1e bekerwedstrijd tegen stadgenoot CITO in de poule. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.


Margriet wint oefenwedstrijd bij hoofdklasser AWC in Wychen met 0-1
Wychen, 23 augustus 2020

Margriet was tegen hoofdklasser AWC de underdog en werd aanvankelijk flink onder druk gezet. Voetballend was AWC sterk, het had ook al 4 oefenwedstrijden achter de rug. Margriet liet verdedigend goed werk zien en toen doelman Mark Ruijtenberg een penalty wist te stoppen, kwam de geel-zwarte formatie steeds beter in het spel en met gevaarlijke uitvallen wisten ze het de Wychense ploeg achterin echt moeilijk te maken. Joey Schuurmans lobt de bal over de doelman, maar het miste nog de goede snelheid. Ook Rob v.d. Ven kwam alleen voor de doelman en probeerde ook een lob, maar te zacht. Jeffrey van Vlijmen haalde uit en zag via de vingertoppen van de doelman en de lat de bal rakelings overgaan.

Ook AWC had kansjes, maar faalde in de afwerking en na rust zou Margriet nog gemotiveerder op de mat terugkeren. Uiteindelijk was het de ingevallen J019-1 speler Mats van Liebergen, die in de 65e minuut was ingevallen, die in de 80e minuut de 0-1 maakte. Wat AWC ook probeerde het bleef de eindstand.


Competitieprogramma hele seizoen bekend, Margriet 1 start thuis tegen Groesbeekse Boys.
Oss, 22 augustus 2020

Afgelopen nacht maakte de k.n.v.b. het volledige competitieprogramma bekend. De hoofdmacht start op 20 september a.s. met een thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys en gaat de week daar op naar Groesbeek voor de ontmoeting met Rood Wit. De grote stadsderby's zijn op 22 november tegen en bij FC Schadewijk en op 6 december thuis tegen Nooit Gedacht.De Margrietreserves beginnen thuis op 20 september a.s. tegen SV Budel 2 en gaan de week daar op naar Gemert 2.De eerste oefenwedstrijden zitten er op!
Oss, 16 augustus 2020

Margriet 1 speelt gelijk tegen Vesta'19 1.
Het vaandelteam van Margriet speelde vandaag op een zeer warme zondagmiddag thuis haar 1e oefenwedstrijd tegen 4e klasser Vesta '19 1.
Margriet was de iets betere ploeg , maar men vergat de vele kansen die men kreeg af te maken. Een positieve ontwikkeling is dat Floris de Vries weer kon meedoen na een langdurige blessureperiode. Ook was er minder goed nieuws Bart v.d. Heuvel, net als de Vries langdurig geblesseerd, moest afhaken omdat hij ook dit seizoen voor minstens een half jaar rust moet nemen. Verder viel ook Bilal El Ghezaoui weg uit de selectie. Om onbekende reden leverde hij zijn spullen in.
In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en kwam Vesta19 op gelijke hoogte.'Ook vorig jaar in de voorbereiding speelden beide ploegen
gelijk (1-1) tegen elkaar.
Doelpunten:
3e min    1-0  Joey Schuurmans
16e min  2-0  Rob van de Ven

80e min  2-1  Lars Lenting
85e min  2-2  Rob Megens
Al met al een leuke oefen pot, waarin de Margrieters net iets te weinig scoorde.

Margriet 2 boekt forse overwinning op Vesta'19 2.
De oefenwedstrijd tegen Vesta'19 2 gaf een monsterscore van 7-0. De doelpunten waren van:
- Wouter Bouwman 2x
- Ramon Verbiesen 1x
- Esat Tutus 1x
- Jesse Gloudemans 1x
- Loe van Dijk 1x
- Cliff van Rodijnen 1xWedstrijden bekerrondes bekend.
Oss, 25 juli 2020, bron k.n.v.b.

In het bekertoernooi van k.n.v.b. zuid 2 zijn de wedstrijden vandaag bekend gemaakt van de poulefases.
Alleen de poulewinnaars gaat door naar de volgende fase in het tournooi.
Margriet 1 start 30 augustus met een thuiswedstrijd tegen CITO 1, aanvang 14.30 uur
Margriet 2 start 30 augustus net een thuiswedstrijd tegen Nulandia 3 , aanvang 11.00 uur

Het is nog mogelijk dat wedstrijden, na onderling overleg tussen de clubs,  verplaatst worden naar andere dagen/tijdstippen.

Volledig bekerprogramma poule 204 Margriet 1 , klik hier.

Volledig bekerprogramma poule 104 Margriet 2, klik hier.


Bekerindeling Margriet 1 en 2 bekend.
Oss, 24 juli 2020, bron k.n.v.b.

De k.n.v.b. heeft de bekerindeling bekend gemaakt.

Margriet 1 krijgt als tegenstanders: Boskant, CITO en NLC'03 (alle tegenstanders komen uit in de 4e klasse)

Margriet 2 krijgt als tegenstanders: Herpinia 2, Nulandia 3 (beide 3e klas reserve) en sv OSS 1920 2 (2e klas reserve)

De wedstrijden zullen worden gespeeld in de weekenden  van 29/30 augustus, 05/06 september en 12/13 september.
Zaterdag 25 juli wordt de nummering bekend en daarmee ook het wedstrijdschema.

Meer wissels toegestaan bij bekerwedstrijden.
Oss, 16 juli 2020, bron k.n.v.b.

Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, is de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21.

De regels omtrent het wisselen van spelers zijn als volgt:
Standaardvoetbal (amateurvoetbal): 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)
Vrouwenvoetbal Eredivisie t/m 3 klasse: 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)

Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 3 momenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen. Een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen

Nieuwe indeling leidt tot meer reiskosten en lagere inkomsten.
Oss, 14 juli 2020, van de redaktie

Margriet 1, dat uitkomt in de derde klasse D Zuid 2, zal  met de indeling met de Groesbeekse, Oost-Brabantse en Noord Limburgse ploegen ruim 36,6 % meer reiskosten hebben. Voor de uit-wedstrijden zal gerekend moet worden op bijna 1050 km gedurende het seizoen. Vorig seizoen zou dat iets meer dan 750 km zijn geweest. De bezoekersaantallen zullen terug lopen, want uit ervaring is bekend dat bij langere reizen er minder supporters meekomen.
Iets waar de k.n.v.b. kennelijk allemaal geen rekening mee houdt. Er zijn dan ook veel ontevreden geluiden over de indelingen.

Margriet 2 heeft een kleine daling in reiskosten van 10,5 %, dat ruim 80 km minder betekent, maar wel met 10 i.p.v. de gebruikelijke 11 tegenstanders.

Overzicht Sportparkadressen gereed
Oss, 14 juli 2020

Het overzicht van alle Sportparkadressen, clubkleuren, reisafstanden van de 3e klasse D en de 1e klasse reserve van Zuid 2 zijn gereed en kunnen als PDF gedownload worden. Afgelopen seizoenen werd dit maar liefst 470 maal gedaan.
K.N.V.B. maakte de competitie indeling bekend,
aardverschuiving in 3e klasse D
Oss, 10 juli 2020, van de redaktie

De afgelopen weken gonsde het van geruchten en werden wel al enkele teams, op aanvraag, gepromoveerd. FC Schadewijk had als koploper op het moment van het stillegen van de competitie wel zo'n aanvraag ingediend, doch de k.n.v.b. wees dit verzoek af.

Veranderingen:
Voor de 3e klasse D zien we wel erg veel verschuivingen. Alle ploegen die geleend waren uit Zuid 1 zijn verdwenen, dit zijn o.a. de Helmondse ploegen SV DE Braak en het opgeheven RKPVV, verder nog SCG'18, Schijndel, Avanti'31, Nijnsel/TVE, Den Dungen en BMC

Nieuw:
Fusieclub EGS'20(Escharen), Germania (Groesbeek), Groesbeekse Boys (Groesbeek), Hapse Boys (Haps), SV United (Meerlo), Vitesse'08 (Gennep), Ysselsteyn (Ysselsteyn) en Rood Wit (Groesbeek).

1e klasse reserve
Hier zijn minder verschuivingen, wel blijken er maar 11 ploegen in deze klasse te zijn ingedeeld i.p.v. de 12 van vorig seizoen. Hier verdwenen Deurne 2, Oss '20 2 en Wittenhorst 2. Nieuw zijn promovendus Berghem Sport 2 en SV Budel 2.
Terug naar de inhoud