Archief - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

ArchiefNieuwe poging voor Margriet en Schijndel/de Wit
Oss, 25 februari 2020

Komend weekend wordt, als de weergoden gunstig zijn,  het afgelaste programma gespeeld van 9 februari j.l. Een nieuwe poging die waarschijnlijk wel zal lukken, want het ziet er niet naar uit dat er komend weekend weer een zware storm zal zijn. Er wordt nog wel wat regen verwacht, maar dat moet het kunstgrasveld bij Margriet wel aankunnen.

Omdat op 16 februari nog wel werd gevoetbald, ondanks de storm, is er wel een kleine verandering in de voorbeschouwing t.o.v. de voorbeschouwing die we op 5 februari schreven. Schijndel/ de Wit ging in eigen huis kopje onder tegen runner-up Den Dungen met 1-3. Margriet pakte bij Boekel Sport een punt door een 1-1 gelijkspel. Schijndel staat nu op de 9e plaats met 3 punten minder dan Margriet dat op de 6e plek vertoeft. Het blijft dus een crusiaal duel. Komt Schijndel/ de Wit op gelijke hoogte of loopt Margriet uit op ze.

Lees ook nog even de voorbeschouwing van 5 februari j.l.,


Margriet komt bij Boekel Sport niet verder dan 1-1
Boekel, 16 februari 2020

Het gelijke spel van Margriet bij Boekel Sport kwam onder moeilijke weersomstandigheden en een zwaar veld tot stand. Daar hebben echter beide teams last van. Na een Osse voorsprong met de rust, kwam Boekel in de 2e helft langszij. Een resultaat waar de Ossenaren het minst blij mee kunnen zijn, de afstand tot koploper Schadewijk liep op tot 8 punten.
De eerste helft had Margriet de wind mee en dat was ook duidelijk merkbaar.  Boekel werd veelvuldig op eigen helft teruggedrongen en na een half uur was het Jeffrey van Vlijmen die met een vlijmend schot Margriet op voorsprong bracht. Tevens de ruststand.

Na rust waren aanvankelijk de rollen omgedraaid. Boekel viel nu met windsteun aan en Margriet verdedigde. De in de rust ingevallen Guus Goosens zou een hoofdrol opeisen. Eerst in, voor Boekel, positieve zin toen een vrije trap via de paal terug het veld in stuitte en voor zijn voeten terecht kwam. Zijn uithaal was onhoudbaar en de stand was weer gelijk (1-1).

Margriet herpakte zich en kon een aantal malen uitbreken, maar kwam niet tot scoren. Ook niet toen Boekel Sport met 10 man verder moest. Doelpuntenmaker Guus Goosens maakte een uiterst smerige overtreding, hij trapte van achteren na op de hakken van Mounir Al Mansouri. De uitstekend leidende scheidsrechter de Graaf pakte onverbiddelijk de rode kaart en Goosens kon afdruipen naar de kleedkamer. Boekels trainer Marc v.d. Ven gaf na afloop aan dat hij dit een veel te zware straf vond. Er was zelfs geen sprake van een doorgebroken speler. Een lezing geheel bezijden de waarheid, het was een uiterst onsportieve daad die hele erge gevolgen had kunnen hebben en daar telt maar èèn straf voor : Rood.  

Ondanks dat Margriet de laatste vier minuten in overtal was, werd er niet meer gescoord.
Na het Carnavals weekend  wordt op 1 maart de wedstrijden ingehaald die door storm Ciara centraal door de k.n.v.b. waren afgelast. Voor Margriet betekent dit dat Schijndel/de Wit naar Oss komt.  A.s. woensdag een voorbeschouwing.


Margriet 2 is door eigen fouten kansloos in Nuland
Nuland, 16 februari 2020

Margriet 2 heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door te verliezen van Nulandia 2. Na het verlies tegen Wittenhorst is Nulandia de 2de concurrent op een rij die met Margriet met lege handen achterlaat.
Margriet begon niet goed aan de wedstrijd. Al snel kwam Nulandia op voorsprong toen keeper Jimmy van Berkom in de fout ging. Een houdbaar schot werd verkeerd ingeschat en ging via de keeper het doel in. Kort daarna braken 2 spelers van Nulandia uit en oog in oog met de keeper werd het balletje simpel breed getikt en afgemaakt. Margriet zelf wist in de eerste helft op een spaarzame kans na niks te creëren.
Na de rust had Margriet de wind mee en kwam het iets makkelijker tot aanvallen. Ramon Verbiesen bracht vervolgens de spanning terug door met een bekeken bal de keeper te verschalken. Echter duurde de hoop na deze goal niet lang. Binnen 2 minuten lag de bal er namelijk ook aan de andere kant in. Uiteindelijk liep Nulandia in de slotfase nog naar 5-1 uit en kon Margriet zonder punten naar huis.
Margriet staat nu op de 10de plaats en dit zou aan het einde van de rit nacompetitie betekenen. Het is dus zaak om snel weer punten te gaan pakken!


Margriet naar Boekel Sport
Oss, 12 februari 2020
Als de weergoden dit weekend wat gunstiger zijn kan er mogelijk zondag weer gevoetbald worden. Voor Margriet betekent dat een uitwedstrijd tegen Boekel Sport. In de eerste wedstrijd was Margriet oppermachtig en won met 3-0 van de Boekelse vereniging. Echter toen was Boekel nog staartploeg en die status is inmiddels achterhaald. Boekel staat nu op de vierde plaats na een enorme spurt naar boven.

Boekel is inmiddels de meest productieve ploeg met 32 doelpunten voor. Het pakte echter ook veel doelpunten tegen (24) maar dat was vooral in de beginfase van de competitie. Het saldo is dus +8, even veel als Margriet heeft met 28 voor en 20 tegen. Saldo derhalve ook +8.

Toch is Boekel Sport a.s. zondag licht favoriet. Het verloor voor het laatst op 3 november jl. en is daarna al 6 wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien is Boekel thuis een ijzersterke tegenstander die, gesteund door een fanatieke aanhang, vecht voor elke meter. Het gaat dan vaak goed met grote overwinningen, zoals dit seizoen tegen SCG (5-1), BMC(7-1) en Schadewijk(3-1), maar het kan ook misgaan, van Schijndel werd, tegen de verhouding in, nipt met 2-3 verloren.  In de streekderby tegen Handel verloor Boekel met 1-5 en begin van de competitie verloor het van SC Helmondia met 1-2.

Boekels topscoorder is Tim Schuijers, die 2e staat op de topscoorderslijst van de 3e klasse D met 12 doelpunten, maar ook Juul Hurkmans met 6, Rens v.d. Wijst met 4 en Twan Merks met 3 doelpunten mogen we niet vergeten.  Verder nog 1 speler met 2 en 5 spelers met 1 doelpunt op hun naam, terwijl FC Schadewijk in eigen doel scoorde tegen Boekel.
Boekel staat met een punt meer dan Margriet op de 4e plaats, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Die inhaalwedstrijd tegen Nijnsel was vastgesteld voor 1 maart, maar is weer opgeschoven naar Paaszaterdag 11 april om plaats te maken voor de competitieronde die afgelopen weekend werd afgelast .
Margriet oefende tegen 2e klasser Berghem Sport en won ruim.
Berghem, 11 februari 2020
Dinsdagavond 11 februari speelde Margriet bij Berghem Sport een oefenwedstrijd en won uiteindelijk met 1-6. Een leuke opsteker tegen deze 2e klasser die op de tweede plaats staat in 2H. Margriet nam via Rob van der Ven in de 17e min. al een voorsprong, waarna v.d. Ven in de 28e min. voor de 0-2 zorgde.
Een minuut later wist Donny van Herpen voor Berghem Sport te scoren (1-2), maar Margriet liep voor rust uit door doelpunten van Roy Govers (35e min.) en Rob van der Ven ( 43e min.) maakte daarmee een onvervalste hattrick.
Na rust zou Joey Schuurmans de stand in de 60e min. naar 1-5 tillen en maakte Jorn van Bakel er uiteindelijk 1-6 van in de 73e minuut. Een goede generale repetitie voor het treffen van a.s. zondag tegen Boekel Sport.  


Margriet ontvangt Schijndel/de Wit
Oss, 5 februari 2020

A.s. zondag mag Margriet bewijzen dat afgelopen zondag een collectieve “off-day” was door revanche op zichzelf te nemen en de punten in Oss te houden.
Zijn daar kansen toe? Of komt Margriet simpelweg te veel kwaliteit te kort! Natuurlijk kampt hoofdtrainer Maarten van Vught met reeksen van blessures en zijn enkele spelers (ook nieuwe, als  Wouter Witlox en Bart v.d. Heuvel een potentiele versterkingen) dit seizoen nog niet in actie geweest. Daarnaast zijn Bas Bressers, Floris de Vries en Kay van den Haterd langdurig geblesseerd geraakt aan het einde van vorig seizoen, ook zij zullen er voorlopig niet bij zijn.

Nog steeds is het doelsaldo van de Ossenaren positief op +8 ( 28 voor en 20 tegen), maar de doelpuntenmakers, zoals spits Rob v.d. Ven, staan de laatste tijd “droog”. Zijn laatste doelpunt in de competitie dateert al weer van 10 november vorig jaar. Hij scoorde toen twee maal en uitgerekend tegen Schijndel/de Wit. Een wedstrijd die toen in 2-2 eindigde.

Ook Schijndel/de Wit heeft het moeilijk met scoren, zelfs slechter dan Margriet staan ze op een doelsaldo van 0 met 17 voor en 17 tegen. Twee spelers scoorden tot nu toe 4 keer: Tijn Niemeyer en Bert Blummel, Martijn van Grinsven 3 maal, Stan Guns en Tjeerd Pijnenburg ieder 2 maal, resteren nog Mark Onwezen en Tomas Jan van Rooy met beide 1 doelpunt.

De laatste vier wedstrijden gaven bij de Schijndelse ploeg echter een stijgende lijn te zien, eerst werd (net als Margriet) met 2-0 verloren bij BMC, vervolgens werd thuis nipt verloren met 0-1 van de toenmalige koploper SC Helmondia, werd 2020 gestart met een 1-1 bij Nijnsel/TVE en afgelopen zondag wonnen ze thuis met 1-0 van Excellent.

Wil Margriet nog enigszins in het spoor van de kopgroep blijven en zich warm draaien voor een goede eindspurt in de derde periode die op 15 maart begint, zal het toch weer punten moeten gaan pakken te beginnen tegen Schijndel/de Wit.  Voor de tweede periode gaat de strijd nog 3 wedstrijdrondes duren en voor enkele ploegen zelfs nog 4, waarin Boekel Sport de beste papieren heeft.


BMC – Margriet    2-1
Berlicum, 2 februari 2020

Margriet begon goed aan de wedstrijd, zette druk op de tegenstander  die niet van eigen helft af kon komen.
Maar in de 11e minuut een inschattingsfout van een Margrietverdediger en dat strafte BMC meteen af 1-0.
Margriet was even de weg kwijt maar herstelde zich gelukkig toch nog snel. Weer volop druk op de helft van de tegenstander en in de 17e minuut kon Lars v.d. Kamp hard uithalen en de verdiende  1-1 stond op het scorebord.
Na wederom slecht uitverdedigen onderschept BMC de bal gooit hem voor en bij de 2e paal kon men geheel ongedekt inkoppen in de 33e min (2-1).

In de 2e helft een verdedigend BMC dat loerde op de counter. BMC kwam er dan ook verschillende keren gevaarlijk uit. Margriet  kreeg na een goede aanval een grote kans maar werd vrij voor de keeper gemist.
Margriet zette alles op alles om er minimaal een punt uit te halen,Rob van de Ven  ging alleen op de doelman af maar werd omver getrokken door een BMC-er  wat resulteerde in een rode kaart voor hem.

Een teleurstellende uitslag van de Margrieters waar men meer van had verwacht en waarbij niet alle spelers hun niveau haalden. Dat zal wel moeten voor een overwinning. Margriet blijft, doordat een aantal teams door afgelastingen niet speelden, nog op de 6e plaats staan, maar zakte vandaag feitelijk verder weg. Als je nipt van de drie koplopers hebt verloren en soms zelfs onterecht, maar dit soort wedstrijden verliest, kan je niet zeggen dat het team serieus voor de prijzen gaat. Dan moet er meer pit en vechtlust zijn om ook wedstrijden tegen de onderste ploegen te kunnen winnen.

Volgende week een herkansing, dan komt Schijndel/de Wit naar Sportpark De Amstelhoef. Ze staan maar 2 punten onder Margriet op de 8e plek.
A.s. woensdag meer hierover.


Margriet 2 komt slecht uit de winterstop en verliest in Horst
Horst, 2 februari 2020

Margriet startte vandaag goed in de wedstrijd tegen Wittenhorst 2. Al na 5 minuten was het raak voor de Ossenaren.

Een vrije trap van Wouter Bouwman werd knap binnengewerkt door Ramon Verbiesen. Margriet had vervolgens 10 minuten de overhand, maar daarna veranderde het spelbeeld. Wittenhorst was telkens gevaarlijk vanuit de omschakeling en na een half uur spelen was keeper Jurre van Soest te laat en veroorzaakte hij een penalty. Deze werd benut en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten.
Na de rust was het wederom Wittenhorst dat er vaak gevaarlijk uit kwam. Mede dankzij Jurre van Soest bleef de stand lang gelijk. Uiteindelijk viel de goal toch. Een schuiver van buiten het strafschopgebied werd pas laat zichtbaar voor de keeper en daardoor niet te houden. Het lukte Margriet niet meer om grote kansen te creëren in de slotfase maakte Wittenhorst ook nog de 3-1.
Volgende week komt Deurne op bezoek in Oss. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen was Margriet kansloos in Deurne. Zo zal er volgende week meer voor nodig zijn om de punten te halen dan vandaag is laten zien.Margriet naar Berlicumse BMC.
Oss, 29 januari 2020

Komend weekend mag Margriet zich geen zeperd veroorloven om in het spoor te kunnen blijven van de koplopers. Na het tegenvallend resultaat van afgelopen zondag zal er weer eens gewonnen moeten worden en dat kan, want BMC staat helemaal onderaan de ranglijst en heeft tot nu toe pas 9 punten verzameld. Margriet moet zorgen dat de tweede helft van de competitie begint met een overwinning.
BMC boekte 2 overwinningen en speelde 3 maal gelijk. De overige 8 wedstrijden verloren de mannen van hoofdtrainer Manfred van Erp, die na 3 seizoenen afscheid gaat nemen.
Ondanks de lage positie blijft BMC een lastige ploeg. De ene week verrast de ploeg de tegenstander, de andere week een smadelijke nederlaag. De winst was op Schijndel en Avanti’31, terwijl gelijk gespeeld werd tegen Handel, Den Dungen en Nooit Gedacht. Opmerkelijk zijn de verliespartijen tegen Schadewijk (0-6) en Boekel Sport (7-2).
De 9 doelpunten voor en de 33 tegen spreken voor zich, in beide gevallen de slechtsten van de 3e klasse D. Er is dan ook niet een uitgesproken topscoorder want de BMC-ers Sjors van Zoggel scoorde 3 maal, verder nog Noud Voets (2), Robin Smit (2), Gijs v.d. Voort en Thijs Govers ieder 1 maal.
Margriet heeft het tweede beste doelsaldo (+9) van de 3e klasse D. Daarin staan alleen FC Schadewijk en Helmondia samen beter met +12. Ook dit is een reden om a.s. zondag er hard voor te gaan en dit op te vijzelen. Uiteindelijk kan op een gegeven moment een doelsaldo de doorslag geven als b.v. ploegen gelijk eindigen in een periode. Het mag niet aan het veld liggen a.s. zondag, want BMC beschikt over een kunstgras veld en dat is Margriet gewend.
Maar ja, als je als favoriet een wedstrijd in gaat kan gemakzucht er in sluipen, dat heeft het verleden bij Margriet wel eens een rol gespeeld. Daarvoor gewaarschuwd zijnde rekenen we toch op 3 punten.
Verder gaat de aandacht natuurlijk uit naar het duel tussen beide koplopers. FC Schadewijk krijgt medekoploper SC Helmondia op bezoek.


Margriet laat kans liggen en zakt naar middenmoot.
Oss, 26 januari 2020

Het was druk zaterdagavond op Sportpark Amstelhoef aan de Amsteleindstraat in Oss waar beide runners-up r.k.s.v. Margriet en FC Schadewijk elkaar ontmoetten voor de stadsderby én om aansluiting bij de koplopers te behouden. Achteraf blijkt dat die beide verloren, waardoor de winnaar op gelijk hoogte kon komen.

De eerste helft voelde beide ploegen de spanning en dat was ook te zien in de wedstrijd. Margriet viel aan zonder grote kansen te scheppen en Schadewijk verdedigde met verve. Er werd fel gevoetbald, maar er gebeurde in feite weinig voor een dergelijke derby. In de 26e min. kwam Margriet in overtal toen Schadewijkspeler (en oud-margrieter) Danny Laukes wegens commentaar op de leiding zijn 2e gele kaart kreeg en dus rood. Margriet voerde de druk op, maar voor rust werd het overtal niet in doelpunten omgezet.

Na rust was het Margriet dat een voorsprong nam, Martijn Vertogen verschalkte de Schadewijkse doelman met een fraaie boogbal en de voorsprong was een feit. Helaas ook gelijk de overtalsituatie, want Bilal El Ghezaoui, die vorig seizoen voortijdig stopte bij FC Schadewijk, kon het niet nalaten om bij de dug-out van de tegenstander opvallend te gaan staan juichen.  De scheidsrechter interpreteerde dit als provocerend en gaf hem zijn 2e gele kaart daarvoor. Ook hij mocht voortijdig de douche opzoeken. Margriet was gelijk van slag en Schadewijk zette aan. Toen rechtsback Mounir Al Mansouri de bal net iets te zacht terugspeelde op zijn doelman was het de supersnelle Benjamin Duah, topscoorder van Schadewijk, die de bal net kon oppikken en binnentikken.  Dat Duah zo snel is had bekend moeten zijn, vooral Mansouri had dit kunnen weten. |Beiden hebben nog jaren samengespeeld in de Margrietjeugd.
Jordy Hoeks zou nog geen twee minuten later het vonnis vellen en met een schuiver de Schadewijkse ploeg op een 1-2 voorsprong zetten. Wat Margriet ook probeerde, hierna lukte werkelijk geen doelpoging meer en FC Schadewijk trok de overwinning over de eindstreep van een duel waarin totaal 9 gele kaarten vielen, waarvan er 4 voor drie Margrieters waren en 5 voor vier Schadewijkers.
Met dit resultaat zakte Margriet van de gedeelde 3/4e plaats naar de 6e plek op de ranglijst en zag door de overige resultaten dat FC Schadewijk nu medekoploper is, samen met SC Helmondia en RKPVV.  Ook zag Margriet dat Boekel Sport en Den Dungen door volle winst te halen nog over hen heen gingen en een punt voorsprong hebben.

Margriet gaat komende zondag naar BMC in Berlicum, daarover een voorbeschouwing a.s. woensdag.

(wegens ziekte van onze vaste  fotograaf ontbreekt helaas het fotoverslag)Stadsderby Margriet – FC Schadewijk op zaterdagavond
Oss, 22 januari 2020

Een prachtig affiche a.s. zaterdagavond: een echte stadsderby tussen twee ploegen die allebei graag bovenin willen blijven meedoen en die beide met evenveel punten zich op 3 punten van de beide koplopers bevinden. Daarnaast zijn niet alleen de trainers van beide ploegen al jaren goed bevriend. Gaby Kuijpers, de trainer van FC Schadewijk, had van medio 2012 tot medio 2014 het Margriet-vlaggenschip onder zijn hoede. Ook veel spelers kennen elkaar van haver tot gort of hebben ooit voor het andere team gespeeld.

FC Schadewijk heeft een doelsaldo van +11, 26 voor en 15 tegen. Margriet heeft even vaak gescoord, 26 keer, maar kreeg er 16 tegen. Bij FC Schadewijk zijn de doelpuntenmakers Benjamin  Duah (oud-jeugdspeler  van Margriet) met 9 treffers en Dani v.d. Weg met 7 stuks. Verder nog Dani Eveleens met 5  en Luc Ceele, Lucas Groen, Mo Aslan en Tom Liemburg elk 1 doelpunt, daarnaast scoorde Den Dungen in eigen doel.
De laatste 6 wedstrijden haalde FC Schadewijk 10 punten, 3 x winst op Avanti;31,BMC en Den Dungen, het verloor van Boekel Sport en Nooit Gedacht en de laatste wedstrijd speelde het gelijk bij Excellent.
Margriet kwam uit dezelfde reeks van laatste 6 competitiewedstrijden op 8 punten, het won van Handel en Avanti’31, speelde gelijk tegen Den Dungen  en Schijndel en verloor uit bij beide koplopers RKPVV en SC Helmondia.

Of dit wijst op een lichte favorietenrol voor Schadewijk moeten we afwachten. Er is meer te doen bij een stadsderby en zeker ook met de belangen die er spelen. Inzet, passie, de weersomstandigheden en vaak ook een portie geluk bepalen wie de vorm van de dag heeft. Uit ervaring weten we dat Gaby Kuijpers zijn team kan opzwepen. Hopelijk is het publiek, dat in grote getalen wordt verwacht, de winnaar en krijgen ze een spannende en sportieve wedstrijd te zien.


Margriet pakt 3 punten in Handel.
Handel,19 januari 2020

Op een heel zwaar veld was Margriet vandaag de betere ploeg en wist de volle buit mee naar Oss te nemen. De wedstrijd was al 2 keer eerder vastgesteld, maar beide malen afgelast. Niet verwonderlijk want Handel heeft het slechtste veld in de 3e klasse en moet vaak inhalen. Vorig jaar april nog moesten ze 4 reguliere en 5 inhaalwedstrijden spelen.
Ook vandaag scheelde het maar een haar of het was weer niet doorgegaan. Een tricky besluit, want op zo een glad en hobbelig veld ligt een blessure zo maar om de hoek.

Margriet kwam aanvankelijk voortvarend uit de startblokken, maar Handel nam al na 10 minuten het initiatief over en zou een tweetal kansen laten liggen. Teun de Graaf en Thijs Fonken van de gastheren waren erg dicht bij een doelpunt. Margrietdoelman Jurre van Soest was echter uitstekend op dreef en voorkwam een achterstand. Aan de andere kant had Bilal El Ghezaoui een goede kans, maar strandde op Händels doelman.
In de 25 minuut opende Margriet de score. Luuk Haas schiet een corner direct in de touwen .Vlak voor rust was het good old Joey Schuurmans die weer eens zijn specialiteit liet zien. Passeert 3 verdedigers in een solo en rond dan keurig en onhoudbaar af. Rust 0-2.

Na rust kon Handel nauwelijks een vuist maken en Margriet nam een tandje terug. In de 73e minuut neemt invaller Kevin Korsten de derde treffer voor zijn rekening. In een goede aanval kon Rob van de Ven uiteindelijk niet scoren, maar de rebound kwam voor de voeten van de goed meegekomen Kevin Korsten die de bal de touwen injoeg.
Pas in de 88e minuut deed Handel echt iets terug. Geert van de Bosch scoorde rechtstreeks uit een corner.(1-3).Jousef Khelil bepaalde een minuut later de eindstand op 1-4 door een assist van Joey Schuurmans behendig voor zijn tegenstander te komen en in te tikken.

Opstelling Margriet: Jurre van Soest, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas (85. Jousef Khelil), Jordy Spooren, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Martijn Vertogen (52. Kevin Korsten), Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal el Ghezaoui (78. Morris Landman).

Met dit resultaat klimt Margriet naar een gedeelde 3e plek op de ranglijst, samen met FC Schadewijk  hebben ze nu 21punten. Ze volgen de beide koplopers (sc Helmondia en RKPVV) op 3 punten en alle ploegen hebben eenzelfde aantal wedstrijden gespeeld,

A.s. weekend wordt de laatste competitieronde gespeeld van de eerste helft van de competitie.
Margriet en Schadewijk ontmoeten elkaar al op zaterdagavond  om 18.30 uur op Sportpark Amstelhoef. De overige wedstrijden worden op zondag gespeeld.


Margriet uit de beker.
Oss, 16 januari 2020

Het bekeravontuur eindigde voor Margriet 1 vanavond na een 0-3 verlies tegen 2e klasser sv Someren.
In de eerste helft was Margriet voetballend zeker niet minder, maar persoonlijke verdedigingsfouten werden door Someren in de 4e minuut (via Freek van Bussel) en 41e minuut (kopte Wesley van den Boomen raak). bikkelhard afgestraft met doelpunten en de rust ving aan met een 0-2 achterstand.

Margriet kwam met een slechte start uit de kleedkamer en in de 49e minuut was het andermaal Someren dat scoorde toen Koen de Louw, na een fraai aanval, de wedstrijd definitief besliste . Hier kwam de ploeg van Maarten van Vugt niet meer overheen en de wedstrijd kabbelde naar het eind. Someren gaat door en speelt bij de laatste 16 om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Drukke dagen voor Margriet 1
Oss, 15 januari 2020.

Donderdagavond in de beker tegen sv Someren.
Komende donderdagavond om 20.00 uur is sv Someren de tegenstander in de 4e bekerronde.
Beide teams wisten zich in december j.l. te plaatsen bij de laatste 32 ploegen. Margriet versloeg 4e klasser Milfano en sv Someren wist Vianen Vooruit in de penaltyreeks te verslaan. Het was een oersaaie wedstrijd die in 0-0 eindigde en direct daarna volgde de strafschoppenserie waarin doelman Werts uiteindelijk de laatste en winnende scoorde.
In de competitie staat sv Someren op een zesde plaats in de 2e klasse, 7 punten achter koploper Sparta ’25.
Margriet versloeg Mifano met 4-1 via doelpunten van Rob van de Ven, jeugdspeler Jeffrey van Lieshout, Joey Schuurmans en Bilal El Ghezaoui. Afgelopen zondag speelde Margriet een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Heeswijk, het werd 1-1.Trainer Maarten van Vugt kon beschikken over 18 spelers. Morris Landman was terug van een blessure en speelde een helft mee. Bart v.d. Heuvel heeft getraind maar moet nog de reactie afwachten. Loopt het goed is hij binnen afzienbare tijd inzetbaar, hetzelfde geld voor Bas Bresser.
Sv Someren is gezien ze al jaren uitkomen in de  2e, 1e of Hoofdklasse, licht favoriet, maar je weet het nooit………… kom het zelf a.s. donderdagavond zien op Sportpark Amstelhoef.

Zondag inhaal bij Handel.
Voor Margriet begint, als het goed is, de competitie al weer met een inhaalwedstrijd.
Na twee afkeuringen hopen we dat bij deze derde poging het veld in Handel wel bespeelbaar is.
De aftrap in Handel vindt dan plaats op 14.30 uur op Sportpark De Eikenwal aan de Ossenkapelweg in Handel.

Uitspraak staken wedstrijd sc Helmondia-RKPVV d.d 08-12-2019
De strafcommsiie van de k.n.v.b. heeft inmiddels uitspraak gedaan. Bij het staken was er nog 1 minuut te spelen bij een stand van 2-2.
De wedstrijd wordt in overleg met beide verenigingen niet uitgespeeld.  De betreffende speler is door RKPVV onmiddelijk geroyeerd. Beide clubs hebben geen punten in mindering gekregen. Iets dat ons bevreemd want we hebben dat wel eens anders meegemaakt en toen was er geen sprake van fysiek geweld.  De k.n.v.b. heeft over deze speler niets medegedeeld. Het zou toch vreemd zijn als er geen schosring komt, want dan kan hij volgend seizoen zo maar en straffeloos weer elders aan de slag gaan.
De uitslag en punten zijn inmiddels in de standenlijsten opgenomen.


Margriet speelt in oefenwedstrijd gelijk tegen Heeswijk.
Oss, 12 januari 2020

Na de winterstop komt Margriet al snel in aktie en begon met een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Heeswijk.
De Ossenaren  hadden enkele spelers terug uit de ziekenboeg en trainer Maarten van Vugt had dan ook 18 spelers ter beschikking. Die mochten allemaal speelminuten maken.

Margriet kwam in de 9e minuut op een 0-1 achterstand, maar herpakte zich snel en trok de wedstrijd naar zich toe. Ondanks het goede spel, met 60% balbezit voor de thuisploeg, bleef de score tot de rust op het scorebord staan.

Na rust zou spits Rob van de Ven in de 59e minuut de stand op gelijke hoogte brengen en ondanks aandringen van Margriet bleef het zo. Het spel was goed, de combinaties liepen, alleen de kansen werden niet afgemaakt. Toch al met al een leuke en leerzame oefenpartij in de opmaat voor a.s. donderdagavond, wanneer Margriet thuis speelt in de 4e bekerronde tegen 2e klasser sv Someren, aanvang 20.00 uur. Een strijd om een plekje bij de laatste 16.
Margriet 1 weer afgelast, 3e poging op 19 januari a.s.
Oss, 22 december 2019

Margriet zag door de vele regenval, evenals vorige week, het veld bij Handel weer afgekeurd worden.
De k.n.v.b. was er snel bij en stelde de wedstrijd opnieuw vast voor zondag 19 januari 2020, aanvang 14.30 uur.
Hopelijk is dan 3x scheepsrecht!

Dat heeft meerdere consequenties, ten eerste gaat dan de  oefenwedstrijd met Vianen niet door.

Ook de bekerwedstrijd kan niet op die dag plaatsvinden, want de competitie gaat voor de beker. Margriet zal in de beker uitkomen tegen tweede klasser SV Someren, dat vandaag in de reguliere speeltijd 0-0 speelde tegen Vianen Vooruit, maar beter was in de strafschoppenserie die volgden en met 5-3 de volgende ronde bereikte.
Deze bekerwedstrijd zal in ieder geval op een doordeweekse avond gespeeld moeten worden tussen 16 januari en 2 februari a.s. Beide clubs zullen dit in onderling overleg moeten vaststellen. Komen ze er niet uit, stelt de k.n.v.b. een datum vast.


Margriet – Mifano 4-1.
Oss, 17 december 2019.

Het bekeravontuur van Margriet 1 gaat verder. In Oss werd met 4-1 gewonnen van Mifano in een wedstrijd met een hoog tempo en slechte weersomstandigheden met veel windvlagen en heftige regen.

Na een gelijkwaardig eerste half uur kwam de thuisploeg na een half uur uit op voorsprong via Rob van de Ven. Pal na de thee verdubbelde Margriet de voorsprong door  jeugdspeler Jeffrey van Lieshout, waarna Robert Jansen voor Mifano de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot. Mifano probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren maar moest nog twee tegentreffers slikken. In de 74e min. scoorde Joey Schuurmans, waarna in de 88e minuut Bilal El Ghezaoui de eindstand op 4-1 bepaalde
Margriet neemt het in de volgende ronde in Oss op tegen de winnaar van het treffen tussen SV Someren en Vianen Vooruit, welke wedstrijd a.s. zondag 22 december wordt gespeeld. Speeldatum van de volgende ronde is 19 januari 2020.Margriet 1 ziet wedstrijd afgelast worden.
Oss, 15 december 2019

Op zondagochtend werd al vroeg de wedstrijd tegen en in Handel afgelast. Deze afgelasting was de enige in de derde klasse D.
Dezelfde dag werd bekend dat de wedstrijd opnieuw is vastgesteld op a.s. zondag 22 december. Dinsdagavond speelt Margriet nog tegen Mifano 1 in de bekerstrijd en zou aansluitend de winterstop ingaan. Dat is voor Margriet 1 nu dus een kleine week later.Het bekertoernooi is voorbij voor Margriet 2 na zeperd in Volkel.
Volkel, 15 december 2019

Margriet trad vandaag in de derde ronde van de beker aan tegen Volkel 2. Nog steeds enorm gehavend door blessures begon de dag al niet best met 2 ziekmeldingen en 2 spelers van O-19 die nergens te bekennen waren. Boy Hoefnagels ging hierdoor met 11 fitte spelers en 2 nog niet fitte spelers naar Volkel toe. Halverwege de eerste helft sloten er nog 2 spelers aan van het eerste aangezien zij afgelast waren. Echter konden zij ook niet voorkomen dat het bekertoernooi na vandaag voorbij zou zijn.

Uiteindelijk werd het vandaag 6-1 in Volkel en werd goed duidelijk dat Margriet snakte naar de winterstop die nu eindelijk daar is. Hopelijk herstellen de meeste spelers in de komende 2 maanden zodat de gehele selectie weer fit aan de tweede seizoenshelft start! Het enige Osse doelpunt werd vandaag gemaakt door Emiel van de Schepop.Margriet 1 in 3e bekerronde tegen Mifano.
Oss, 15 december 2019

De laatste wedstrijd voor de winterstop is een bekerwedstrijd in de derde ronde om de k.n.v.b. districtsbeker Zuid 2. Tegenstander is a.s. dinsdagavond 4e klasser Mifano uit Mierlo.

Deze ploeg staat momenteel op de 5e plaats in de 4e klasse F  en bereikte deze ronde met een 8-1 thuisoverwinning op EMS (4e klasse D, 2e plaats) uit Roermond. Trainer is Frank van Vijfeijken die de honneurs waarneemt van de eind oktober jl. ontslagen Harold van Doorn. Van Vijfeijken was al eens eerder drie seizoenen trainer bij de Mierlose club.

De afgelopen seizoenen speelt Mifano in de 4e klasse met de laatste twee keer een 5e plek als eindresultaat.

Het team dat zich voor de volgende ronde plaatst, plaatst zich bij de laatste 32 clubs en speelt in januari al de volgende ronde.
Tegenstander daarin is de winnaar van het duel sv Someren tegen Vianen Vooruit, beide uitkomend in de 2e klasse.TC Margriet zoekt nieuwe trainer Margriet 2 voor volgend seizoen.
Oss, 13 december 2019

Boy Hoefnagels trainer van Margriet 2 heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen als trainer van Margriet. Boy is vijf seizoenen actief geweest bij onze club, waar hij begon als trainer van JO19.1. Wij zijn Boy dankbaar voor wat hij voor Margriet heeft betekend.

Dit betekent dat wij voor het nieuwe seizoen op zoek zijn naar een trainer voor ons tweede elftal.
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Willem van Hintum: 06-42082578.


Margriet tegen Handel, een wisselvallige ploeg
Oss, 11 december 2019

A.s. zondag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Margriet gaat naar Handel in het gelijknamige plaatsje. Een ploeg die wisselvallig presteert.

Met 3 keer winst, 3 keer gelijk en 5 verliespartijen staat de ploeg van trainer Tom Jacobs, bezig aan zijn derde seizoen, op een 11e plaats op de ranglijst met 12 punten. Doelsaldo -3 (20 voor en 23 tegen).
De gevaarlijkste mannen zijn Rob Manders  en Teun de Graaf , die resp. 7 en 6 keer scoorden verder nog Giel Bos en Thijs Fonken ieder 2 maal.

Margriet is dan gezien de stand op de ranglijst licht favoriet, maar moet zich zeker al niet rijk rekenen.
Handel is thuis sterker dan in uitwedstrijden en staat bekend om de robuuste aanpak, strijd en doorzettingsvermogen. Meer ploegen hebben zich verkeken op Handel, waaronder vorig seizoen ook Margriet dat in maart dit jaar nog met 0-1 verloor in eigen huis in van beide kanten een draak van een wedstrijd.

Dit seizoen verkeken Nijnsel en Excellent zich al in Handel, terwijl Schijndel en Helmondia in Handel wel wisten te winnen. BMC speelde er een 0-0. In uitwedstrijden werd door Handel 1 x gewonnen (bij Boekel Sport), 2 keer gelijk gespeeld tegen Avanti en Schadewijk en 3 keer verloren ( Nooit Gedacht, RKPVV en SCG’18).

Margriet zal de 4e plaats moeten zien vast te houden, want voor je het weet zak je bij verlies 4 plaatsen op de ranglijst. Zo dicht staat de middenmoot op elkaar.


Margriet 2 pakt verdient een punt tegen de koploper.
Oss, 8 december 2019

De mannen van Margriet 2 hebben vandaag de eerste seizoenshelft in de reserve eerste klasse afgesloten met een gelijkspel tegen Gemert 3.

In het eerste bedrijf ging het spel op en neer. Zowel Gemert als Margriet kwam een aantal maal voor het doel van de tegenstander. Heel spectaculair was de eerste helft echter niet. Het was Gemert, een ervaren team met een aantal oud 1ste spelers in de gelederen, dat twee maal wist te scoren voor de thee. Aan de zijde van Margriet was Emiel van de Schepop het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet ging recht op de keeper af.

In het tweede bedrijf kreeg Margriet beetje bij beetje meer de overhand. Grote kansen creëren was tegen dit Gemert echter lastig. In de 70ste minuut was het dan eindelijk raak. Jesse Gloudemans nam een corner. De corner werd afgeslagen en kwam weer in de hoek bij Jesse terecht. Met een strakke voorzet bereikte hij Kevin van der Lee die binnen knikte, 1-2. De laatste 10 minuten ging centrale verdediger Ruud Dielis als extra spits mee naar voren en met het gewenste resultaat! Margriet had Gemert vol onder druk staan toen Rob Ooms de bal op 25 meter van het doel ontving. Hij twijfelde niet en vuurde de bal richting het doel van Gemert. De bal werd door de keeper gestopt, maar kwam voor de voeten van Ruud Dielis. Een koud kunstje voor Ruud om de verdiende 2-2 tegen de touwen te knallen.

Margriet 2 sluit hiermee de eerste seizoenshelft af met een goede serie wedstrijden die vertrouwen geeft voor de tweede seizoenshelft. Volgende week speelt het nog om 11:00 uur in Volkel voor de derde ronde van de bekerMargriet houdt met 10 man voorsprong vast.
Oss, 8 december 2019

Bij een 2-0 voorsprong kwam Margriet in de 35e minuut met 10 man te staan door een rode kaart voor doelman Mark Ruijtenburg. Een overdreven actie van scheidsrechter Yunus Talas, want een rode kaart wordt doorgaans pas gegeven als een doelman buiten de 16 met de hand een doelrijpe kans voorkomt. In dit geval kwam Ruijtenburg met grote snelheid uit zijn doel, ging binnen de 16 naar de bal, had deze klem en gleed op het gladde veld door tot buiten de lijnen. In zo’n geval geeft men doorgaans geel.

Avanti’31 had tot dan weinig of niets in te brengen gehad en wist zich geen raad met het snelle combinatiespel van de Margrieters. Dat het eerste doelpunt pas viel in de 13e minuut, daar mocht de Schijndelse ploeg zich gelukkig om prijzen, want er waren al 4 doelrijpe kansen geweest. Het was Jeffrey van Vlijmen die vanaf de punt van de 16 een vlijmscherp schot produceerde, waar doelman Casper Brus geen kijk op had. Na 20 minuten was het Rob van de Ven die de bal in een scrimmage voor het doel over de lijn drukte, maar scheidsrechter Talas keurde het doelpunt af op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel, iets wat geheel niet kon, want de bal kwam van de voet van de doelman terug. Dat ontmoedigde Margriet niet en drie minuten later was het Bilal El Ghezaoui die de 2-0 scoorde.

Na het het rood van doelman Ruijtenburg kwam reservedoelman Jurre van Soest tussen de palen te staan en dat ging helaas ten koste van een veldspeler. Bilal El Ghezaoui werd opgeofferd en mocht vervroegd douchen. Avanti putte moed uit de overtalsituatie en wist zowaar een klein offensief te produceren. Jurre van Soest wist al binnen 2 minuten wat het te doen stond en greep, net “zonder warming up in het veld, uitstekend in.

Ook het tweede bedrijf zou Avanti proberen om het overtal uit te buiten, maar het ontbrak aan creativiteit en er stond een collectief tegenover ze dat weinig toe liet. Margriet verdedigde prima en trok af en toe ten aanval om zelfs nog enkele kansen te produceren. Tien minuten voor tijd ging zelfs Jeffrey van Vlijmen alleen op de doelman af, omspeelde deze en kon de bal zo in het lege doel deponeren. Echter het harde werken en de lange sprint die hij in de benen had beletten hem om dit karwei af te maken.

Nadat de 2-0 overwinning binnen was, werd er volop feest gevierd in de kantine van Margriet was het extra druk vanwege het Kerstfestijn dat door het damesteam georganiseerd was.Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg (35’rood), Mounir Al Mansouri, Jordy Spooren, Luuk Haas, Roy Govers, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Martijn Vertogen, Rob van de Ven ( 75’Kevin Korsten), Joey Schuurmans (81’ Jessie van de Kamp), Bilal El Ghezaoui (35’Jurre van Soest).

Ongeregeldheden tijdens slotfase Helmondse derby.

De topper tussen SC Helmondia en RKPVV eindigde tumultueus in de extra tijd. SC Helmondia scoorde de gelijkmakende 2-2 . Hoewel de grensrechter vlagde voor buitenspel, keurde de dienstdoende arbiter de 2-2 goed. Terwijl Helmondia feestvierde, ontstak een speler van RKPVV in woede. De jonge scheidsrechter werd vervolgens ten val gebracht door die RKPVV-speler. Spelers van beide ploegen en toeschouwers raakten daarna verwikkeld in een schermutseling. De leidsman, die snel door Helmondia-spelers naar binnen werd begeleid, wilde na afloop niet reageren op het incident. De speler die de scheidsrechter naar de grond werkte, beweert dat het geen bewuste actie was en hij in botsing kwam met de leidsman. Hij kreeg desondanks een rode kaart.
Het is nu afwachten wat de strafcommissie van de k.n.v.b. gaat bepalen. Dat zal mede afhangen van het rapport van de scheidsrechter en een eventueel aanwezige rapporteur. De uitslag is nog niet opgenomen in de stand.Margriet moet nu gaan vlammen om mee te blijven draaien.
Oss, 4 december 2019

Avanti’31 staat op een voor hun doen wel erg lage plek op de ranglijst. De 12e plaats is  echter niet wat de Avanti-ploeg voor ogen had en afgelopen zondag maakten ze het Schijndel/de Wit in de plaatselijke derby al erg lastig. De afgelopen twee seizoenen werd Avanti’31 nog 5e en 2e . De huidige 12e plek willen ze zo snel mogelijk verlaten.

Ook qua doelsaldo is het dit seizoen slecht gesteld met de Schijndelse ploeg. Min 8 duid op een zwakkere defensie en dat resulteerde al in 18 tegengoals. Gemaakt werden er slechts 10.
Mauro Brus is de topscoorder bij Avanti met 4 doelpunten, gevolgd door Koen van Engeland met 2 en Alejandro Navarro Keeres, Fabian Koenen, Luc van de Hurk en Milan Lucius troffen allen 1 maal doel.

De Margriet-productie ligt al twee maal zo hoog op 20 doelpunten. Opvallend is dat aanvoerder Joey Schuurmans de laatste weken regelmatig scoort, dit in tegenstelling tot de topscoorder, Rob v.d. Ven, die nu al een paar weken “droog” staat. Samen scoorden ze al meer dan Avanti in totaal.
Nu de meeste ploegen die hoger in de ranglijst staan tegen elkaar spelen (Den Dungen-Schadewijk, Helmondia-RKPVV en Excellent de streekderby tegen Boekel Sport ) zijn er kansen voor Margriet om weer te klimmen op de ranglijst en de bittere nasmaak van afgelopen weekend in Helmond tegen koploper RKPVV weer weg te spoelen. Dat kan alleen als iedereen scherp is en meer dan 100 % inzet toont en men niet in de val trapt om Avanti’31 te onderschatten.  

Op 8 en 15 december beginnen alle wedstrijden van de standaardteams vroeger. De gewijzigde aanvangstijd is 14.00 uur.Margriet 1 in slotminuut alsnog onderuit.
Helmond, 1 december 2019

Margriet ging vandaag op bezoek bij koploper RKPVV in Helmond en hoopte de koploper een puntje, liefst meer af te snoepen. Dat om de koploper op de voet te kunnen blijven volgen.  Achteraf gezien zou een gelijkspel de verhouding hebben weergegeven, maar een overtreding in de laatste minuut van de wedstrijd van Jorn van Bakel gooide roet in het eten. Gevolg een penalty, een rode kaart en geen punten. Margriet zakt met dit resultaat naar de middenmoot en staat nu op een 6e plaats.

In het begin een fel RKPVV, maar de eerste kans was voor Margriet die helaas werd gemist,
direct hierna een uitval en Tony v.d. Wijst scoort voor de gastheren de 1-0 in de 15e minuut.
Het felle en verbale spel van de thuisclub leverde hen ook 2 gele kaarten op.
Margriet bleef hier rustig onder en voetbalde ook beter wat resulteerde in de gelijkmaker in de 44e minuut door Joey Schuurmans op aangeven van Martijn Vertogen.
RKPVV drong meteen aan wat een corner opleverde en die werd door hun goalgetter Johan van Lierop binnen gekopt in de 45e minuut.
In de rust moest  Jousef Khelil vervangen worden door Jessie vd Kamp na enkele felle tackles op zijn enkels.

In de 2e helft weer veel strijd waar Margriet op zoek ging naar de gelijkmaker maar helaas na een uitval in de 60e min scoort de thuisclub de 3-1 via Wim Gerrits.
Margriet laat de kopjes niet hangen en werken hard wat in de 65e min de 3-2 opleverde wederom via Joey Schuurmans na een voorzet van Jessie vd Kamp.
Jeffrey van Lieshout (A1) komt in het veld voor Rob vd Ven in de 67e minuut en in de 75e minuut vervangt Jordy Spooren Jeffrey van Vlijmen.
Margriet gaat op zoek naar de verdiende gelijkmaker en in de 85e minuut schiet Luuk Haas die in het net na een voorzet wederom van Jessie vd Kamp.(3-3)

De scheidsrechter had het zwaar te verduren bij de thuisclub wat een rode (2e gele) kaart opleverde voor hun aanvoerder en nog enkele gele kaarten voor andere RKPVV-ers.
Margriet ging op zoek naar de overwinning kreeg nog een grote kans voor Jessie vd Kamp maar zijn schot miste vaart. In de 95e minuut een uitval van RKPVV. Een duel in de 16M en Jorn van Bakel brengt zijn directe tegenstander Johan van Lierop ten val, krijgt rood en een penalty tegen, wat resulteerde in de 4-3 overwinning voor de thuisclub door Johan van Lierop zelf ingeschoten.
Heel zuur voor de Margrieters die op basis van inzet, spel en gedrag minimaal een punt hadden verdiend.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd in de competitie dit jaar, Margriet krijgt bezoek van Avanti’31 uit Schijndel dat vandaag in de stadsderby tegen Schijndel/de Wit 1-1 gelijkspeelde en ongebruikelijk laag op de ranglijst staat. A.s. woensdag meer daarover in de voorbeschouwing.

Gebroeders van Lith zorgen samen voor hattrick
Oss, 1 december 2019

Het was vandaag de wedstrijd van de broers Joey en Joël van Lith. Samen verzorgden zei de complete doelpuntenproductie van Margriet. Door deze goals won Margriet met 3-2 van NWC 3. Hierdoor neemt Margriet afstand van de onderste plaatsen en mag het stiekem weer kijken naar het linker rijtje.

Doordat het vannacht had gevroren was het veld bij aanvang nog wit van kleur. De helft van NWC veranderde het eerst terug naar groen omdat Margriet voornamelijk op de helft van de tegenstander speelde in het eerste deel van de wedstrijd. Toch was het NWC dat op voorsprong kwam in Oss. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal beheerst binnengeschoten. Margriet ging druk op zoek naar de gelijkmaker en vond die zo’n 10 minuten later. Jesse Gloudemans gaf de bal vanaf rechts laag voor en Joey van Lith gleed de bal binnen. Het was diezelfde Joey die daarna ook Margriet op voorsprong bracht. Hij was het meest alert bij een bal in het strafschopgebied en prikte zijn 2de van de dag binnen. Net voor rust was het zijn broer Joël van Lith die op zeer fraaie wijze wist te scoren. De aanval begon bij linksback Terence Luer die met een fantastische solo meerdere spelers van NWC het nakijken gaf. Op het juiste moment gaf hij de bal aan Joël die op zijn beurt met een stiftje de keeper van NWC verschalkte.

Er leek niks aan de hand, maar na de thee kwam NWC snel op 3-2. Margriet was wel de betere ploeg, maar 1 goal verschil is geen ideale stand. Zeker niet toen Terence Luer de rode kaart kreeg te zien na 65 minuten spelen. Na een duel maakte hij een slaande beweging en mocht hij gaan douchen. Margriet kreeg het vandaag dus nog onnodig lastig, maar hield knap stand. NWC miste een aantal grote mogelijkheden en 5 minuten voor tijd het werd 10 tegen 10 toen een speler van NWC besloot de scheidsrechter uit te schelden. In de blessuretijd vloog de vlam ook nog in de pan nadat Emiel van de Schepop vervelend werd neergetrapt. Er volgende een flink opstootje waarbij een groot deel van de NWC spelers zichzelf niet meer in de hand had. Uiteindelijk werden er nog 2 rode kaarten uitgedeeld aan NWC. Aan de score veranderde niets meer in de laatste minuten en zo pakt Margriet weer 3 belangrijke punten.

Voor Margriet 2 staat volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Koploper Gemert 3 komt dan op bezoek in Oss.


Margriet op bezoek bij koploper RKPVV
Oss, 27 november 2019

Margriet gaat komende zondag  naar Helmond. Sportpark De Warande is dan de ontmoetingsplek met de huidige koploper RKPVV. Margriet staat nu 5 punten achter op de koploper en 2 punten achter op de nummers 2 en 3 op de ranglijst:  FC Schadewijk en SC Helmondia.

Bestaansrecht RKPVV in het geding
RKPVV is een club met slechts 5 seniorenteams en geen jeugd-  of vrouwenteams. Een erg magere basis voor een club met ambities. De Gemeente Helmond wil echter slechts doorgaan met 6  sportparken voor levensvatbare clubs , waardoor een aantal fusies op het programma staan. Zo zijn RKPVV en HVV Helmond aan elkaar gekoppeld en hebben tot juni 2020 de tijd om te fuseren. In dat geval zal de nieuwe club waarschijnlijk kunnen spelen op Sportpark Houtsdonk. De huur van Sportpark de Warande van RKPVV is inmiddels allang opgezegd en zonder fusie dreigen beide clubs op te houden te bestaan. Onlangs nam de Algemene Ledenvergadering van RKPVV het besluit om de fusie met HVV Helmond af te blazen. Ze willen zelfstandig proberen te blijven.
Er ging in het voorjaar van 2017 ook een kruis door het sportpark van HVV. Maar een deel van die accommodatie is eigendom van de club zelf en die wil van geen wijken weten. Omdat de hele westkant van het oude Helmond zonder voetbalvereniging zou komen zitten, bood de politiek onlangs een mogelijke uitweg: als RKPVV zou fuseren met HVV, zou het sportpark van die laatste club wellicht in zijn geheel behouden kunnen blijven. RKPVV hoopt zichzelf te redden. Volgens voorzitter Jos Slapak werd de club een paar weken geleden getipt over de situatie op sportcomplex De Rijpel, de thuisbasis van Rood Wit ’62. Die vereniging zou een van zijn velden niet meer gebruiken. Bovendien ligt er een verlaten tenniscomplex. Slapak: „Ik heb een mail naar de gemeente gestuurd met het verzoek om deze mogelijkheid te onderzoeken. Als het goed is, kunnen we snel om de tafel met de gemeente. De inzet is dat we ook komend seizoen gewoon weer kunnen voetballen.”
Zoals eerder bekend zullen SC Helmondia en MULO ook fuseren en dat gaat wel door.
(bron: ED)

Doelpuntenmachine haperde afgelopen weekend.
Zowel bij RKPVV als fusiegenoot HVV Helmond spelen een aantal spelers die ook ooit deel uit maakten van Dijkse Boys, een club die met slechts enkele elftallen het schopte tot de hoofdklasse en vervolgens failliet ging. Wat doelpunten betreft is RKPVV na afgelopen weekend koploper af. Door de 5-1 verliespartij bij Excellent daalde het saldo naar +6 (16 voor en 10 tegen), waarbij de topscoorder Johan van Lierop is met 9 doelpunten, gevolgd door Luigi Burhenne (2), Anthony van Lierop(1), Johan van Lierop (1), Raymond Swiggers(1), Tony v.d.Wijst(1), waarnaast FC Schadewijk nog een eigen doelpunt maakte in de laatste minuut en de winst alsnog mee gaf aan RKPVV.

Verdedigend oogde RKPVV sterk, maar afgelopen weekend haperde de doelpuntenmachine uit Helmond en zou met snelle counters verslagen zijn. Verder beschikt RKPVV op het middenveld over een uitstekend spelverdeler Johan v.d. Laak (o.a. Helmond Sport, VVV en Dijkse Boys). Hij is de spil op het middenveld op de nummer 6 positie en alles gaat via hem. Verder staat v.d. Laak bekend om zijn spelinzicht en hoge handelingssnelheid.

Margriet kampt nog steeds met een overvolle ziekenboeg. Enkele spelers hebben reeds minuten gemaakt bij Margriet 2, maar kregen na hun optreden toch weer een terugslag. Dit betekent dat de keuze voor Margriet 1 en 2 beperkt is en dat merkt Margriet 2 het duidelijkst. Zij moeten mogelijk spelers afstaan en daarna een beroep doen op enkele jeugdspelers. We hopen dat a.s. zondag alle neuzen dezelfde kant uitstaan en de Margrieters voor elkaar door het "vuur" gaan om een goed resultaat te behalen.


Margriet 2 gaat ondanks goed spel onderuit tegen Rhode 2
Sint Oedenrode, 24 november 2019

De personele problemen worden met de week erger bij het team van Boy Hoefnagels en met deze week als hoogtepunt. Maar liefst 5 spelers die al lange tijd in het tweede voetballen stonden in Sint Oedenrode langs de kant wegens schorsingen en (langdurige) blessures. Hierdoor was Boy genoodzaakt om 4 spelers van O-19 mee te nemen en waarvan er 1 in de basis begon: Kevin van Tongeren. Op de bank zaten Marcel en Mats van O-19.

Margriet begon zeer goed aan de wedstrijd. Margriet voelde wat onzekerheid bij Rhode en maakte hier direct gebruik van door een hoog tempo te hanteren en bij balverlies als collectief druk te zetten. Rhode, normaal gesproken een zeer goede ploeg, had geen antwoord op het spel van Margriet. Na 10 minuten bracht Ramon Verbiesen, met een prachtige steekbal, Emiel van de Schepop in positie om op doel te schieten. Emiel schoof de bal beheerst in de lange hoek. Verder in de eerste helft kwamen beide ploegen qua spel steeds meer in evenwicht. Helaas was dit na 35 minuten voetballen ook het geval in de stand toen Rhode gelijk maakte.

Het duurde tot de 60ste minuut voordat er weer één ploeg aan de leiding ging. Rhode kreeg een penalty na een overtreding van Kevin van Tongeren en deze werd dan ook benut. Het aantal kansen dat door Margriet werd gecreëerd was minimaal en daardoor werd in de laatste 10 minuten Ruud Dielis als extra spits naar voren gehaald. De kans dat je de 3-1 om de oren krijgt wordt dat zoals iedereen weet ook groter en dat gebeurde. Een afstandsschot ging over keeper Jimmy van Berkom heen en daarmee kwam de eindstand op 3-1.

Helaas niet de 3 punten vandaag, maar wel een wedstrijd waar vertrouwen uitgehaald kan worden voor de komende weken! Aanstaande zondag komt NWC op bezoek in Oss. NWC staat 2 punten onder Margriet en zal gebrand zijn op de 10de stek op de ranglijst te verlaten ten koste van Margriet.


Margriet verliest 2 punten met gelijkspel.
Oss, 24 november 2019

Na afloop van de wedstrijd was er duidelijk verschil aan sfeer in de kleedkamers. Den Dungen vierde het gelijke spel uitbundig en met luide muziek. Margriets kleedkamer was stil, een bedrukte sfeer en later zou trainer Maarten van Vugt dit verwoorden: ,,Het is misschien gelijkspel geworden maar het voelt alsof we twee punten hebben verloren”.

Het eerste kwartier liep bij de Osse ploeg als een trein en meermalen sneden de aanvallers met combinaties door de Den Dungense verdedigingslinies, zo kregen Joey Schuurmans, Rob v.d. Ven en Bilal Ghezaoui alle kans om te scoren, maar troffen geen doel. Verder waren er nog halve kansen voor Jousef Khelil en Mounir Al Mansouri.
Tot ieders verbazing kwam Den Dungen echter op voorsprong. Na een aarzeling in de Osse verdediging kreeg Jeffrey Sterks de bal op rechts en vanaf 30 meter schoot hij met een hele grote boog de bal over de voor zijn doel staande Mark Ruijtenburg heen. De bal viel precies in de hoek. “Lucky shot”, zegt de ene, “een prachtig doelpunt” de ander. Feit was wel dat tot schrik van ieder Den Dungen tegen de verhouding in de voorsprong nam.

Margriet was even de goede lijn kwijt, het spel werd onrustiger, vooral ook doordat Den Dungen fysieker ging spelen en de Ossenaren in dit spel mee gingen. In de 40e minuut was het Joey Schuurmans die een voorzet van links door Rob van de Ven bij de 2e paal in het doel werkte. De grensrechter vlagde nog wel voor buitenspel, maar dat was het beslist niet en scheidsrechter Krekels trapte daar niet in.

Na rust was er geen rede tot onrust en Margriet begon goed. In de 58e minuut was het Joey Schuurmans die goed doorging, maar door uitkomende doelman Friso de Kroon net over de rand van het strafschopgebied werd afgestopt met de hand. Geel voor de doelman en een vrije trap waar aanvoerder Schuurmans zelf achter ging staan. De bal vloog zo hard langs de muur dat doelman de Kroon nog wel de goede kant op ging, maar met zoveel vaart was er geen houden aan en kwam Margriet op een verdiende voorsprong. Meerdere malen waren er kansen om verder uit te lopen, maar de onrust sloeg toe, waardoor de zuiverheid ging ontbreken. Kansen voor Rob van de Ven en Bilal El Ghezaoui bleven onbenut.

Den Dungen kwam wat vaker richting Osse doelgebied en toen Jens van Grinsven onderuit ging bij Jorn van Bakel floot de arbiter wel, maar wees pas naar de stip na appelleren in en buiten het veld.
Protest van Margriet leverde nog een gele kaart voor de aanvoerder op en Jeffrey Sterks schoot feilloos in. Zo werd het in de 78e minuut gelijk, 2-2.

Beide ploegen probeerden nog voor de volle winst te gaan, maar de strijd was gestreden en de irritaties namen toe waardoor het samenspel en combinaties niet meer tot hun recht kwamen.
Teleurgesteld toog Margriet richting douches, inmiddels in de wetenschap dat koploper RKPVV had verloren en er een kans was geweest om op 3 punten te komen met de onderlinge ontmoeting volgende week in Helmond voor ogen, was dat prettiger geweest.Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers (Jessie van de Kamp), Lars van de Kamp, Jousef Khelil (Jordy Spooren), Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal El GhezaouiMargriet naar volgende bekerronde bij Constantia
Wanroij, 21 november 2019

In de bekerstrijd van District Zuid 2 speelde Margriet vanavond in Wanroij tegen 4e klasser Constantia.
Vorige week werd deze wedstrijd nog afgelast, maar vanavond opnieuw vastgesteld. Margriet won met 0-1 door een doelpunt van Jeffrey van Vlijmen in de 30e minuut. Margriet was de gehele wedstrijd de betere ploeg op een loodzwaar veld. Toch wankelde de Osse ploeg even toen een penalty werd gegeven in de 40e minuut, maar Mark Ruijtenburg hield de penalty en daarmee de voorsprong.

Vanavond was ook de loting van de volgende ronde. Margriet zal dan thuis spelen tegen 4e klasser Mifano uit Mierlo.
De eerstvolgende bekerronde is vastgesteld in het weekend 21/22 december a.s.
Update: Inmiddels is onderling overeengekomen dat deze wedstrijd op dinsdagavond 17 december a.s. wordt gespeeld, aanvang 20.00 uur.

Komt Margriet nog een ronde verder dan is de winnaar van de wedstrijd SV Someren-Vianen Vooruit de tegenstander.
Dat zou wel eens 19 januari a.s. kunnen worden. Curieus, want er is die dag een oefenwedstrijd afgesproken tegen Vianen Vooruit.
Afwachten wat het gaat worden !

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Lars van de kamp, Roy Govers, Veron Lionarons, Jousef Khelil, Jeffrey van Vlijmen (Joel van Lith), Rob van de Ven (Bilal El Ghezaoui), Joey Schuurmans(Nick van Oorschot), Jessie van de Kamp.


Maarten van Vugt verlengt bij Margriet
Oss, 21 november 2019


Ook tijdens het seizoen 2020-2021 zal Maarten van Vugt hoofdtrainer zijn van de RKSV Margriet.
Bestuur en Technische Commissie zijn uitermate tevreden over de samenwerking en manier van werken van Maarten van Vugt.

Het Bestuur van Stichting Amsteleind Promotion sluit zich hierbij van harte aan.


Maarten van Vugt

Margriet ontmoet zondag a.s. “oude bekende” Den Dungen
Oss, 20 november 2019

Het is wel enkele seizoenen geleden, 2016/2017, toen beide ploegen elkaar tegen kwamen in competitieverband in de derde klasse. Het was het seizoen dat Margriet kampioen werd en Den Dungen degradeerde via nacompetitie. Bij Den Dungen werd het toen 2-2 dankzij twee doelpunten van Joey Schuurmans. Aan de wedstrijd in Oss heeft Den Dungen geen goede herinneringen overgehouden. Dat werd 7-0 voor Margriet met twee doelpunten van Ferhat Coskun, drie doelpunten van Joey Schuurmans en twee doelpunten van Jordy Spooren. Binnen 10 minuten was het al 2-0 voor de Osse ploeg.

Na twee seizoenen in de 4e klasse te hebben gespeeld promoveerde Den Dungen afgelopen seizoen via de nacompetitie terug naar de derde klasse en doet het daar prima in. Het staat nu op de 5e plaats en maar 2 punten achter Margriet dat derde staat. De resultaten van de mannen van hoofdtrainer Ben Hoek, die aan zijn vierde seizoen bezig is, zijn goed. Twee weken terug werd Nijnsel met 0-1 verslagen, koploper RKPVV had moeite met Den Dungen en won nipt met 1-0. Totaal nu 3 winstpartijen en 3 gelijke spelen is niet slecht, waarbij de resultaten in uitwedstrijden iets beter zijn dan in hun thuiswedstrijden.

De productiviteit van Den Dungen is minder dan van Margriet. Er werd 9 maal gescoord en door Margriet 15 keer. Verdedigend zijn ze aan elkaar gewaagd, Den Dungen viste 8 maal, Margriet 9 maal. Het scorende vermogen van Margriet zal dus de doorslag moeten geven.
Bij Den Dungen is Tom Schuurmans de gevaarlijkste man, hij vond 5 maal het doel. Jeffrey Sterks deed dat 3 maal en Giel Dalessi 1 maal.
Het zal beslist geen 7-0 worden, maar Margriet zou in staat moeten zijn om de punten in Oss te houden. Dat gaat niet zo maar, er zal hard voor gewerkt moeten worden, Den Dungen blijft een gevaarlijke outsider.Margriet 2 sleept in blessuretijd de overwinning eruit
Oss, 17 november 2019

Het duurde vandaag erg lang voordat Margriet 2 verzekerd was van de 3 punten. Uiteindelijk werd de wedstrijd pas in de blessuretijd beslist tegen Nulandia 2. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd pas op 7 punten en overwinning was dus meer dan welkom.

Margriet had in het eerste gedeelte van de wedstrijd licht de overhand, maar had moeite om dit om te zetten kansen. De eerste grote kans was uiteindelijk voor Joël van Lith. Oog in oog met de keeper faalde hij echter. Kort daarna was het wel raak. De mee opgekomen linksback Jessie van de Kamp trok de bal terug op de inlopende Kevin van der Lee die beheerst afmaakte. Heel lang kon Margriet niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kwam Nulandia in een van de spaarzame uitbraken met een snel antwoord. Met een gelijke stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft waren er een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ruud Dielis zag zijn kopbal via via op de paal belanden en Rob Ooms kreeg de bal niet voorbij de keeper toen hij vrij kon schieten. Pas toen de officiële speeltijd voorbij was bezweek Nulandia onder de druk. In het strafschopgebied werd Jeffrey van Vlijmen aan zijn shirt getrokken met een penalty als gevolg. Ramon Verbiesen nam plaats achter de bal en schoot koel binnen. Een minuut later werd het ook nog 3-1 toen Jessie van de Kamp een voorzet van Ramon Verbiesen makkelijk binnen kon lopen.

Zo pakt Margriet 2 eindelijk weer eens de volle buit en stijgt het door deze overwinning naar de zesde plaats op de ranglijst. Volgende week gaat de reis naar Sint Oedenrode om het op te nemen tegen Rhode/Van Stiphout Bouw 2. Rhode heeft tot nu toe 9 punten meer weten te verzamelen dan Margriet en bivakkeert op de 3de plaats van de ranglijst.


In de beker tegen Constantia
Oss, 12 november 2019

Margriet haalde ongeslagen de tweede ronde in de bekerstrijd Zuid 2. In de poulefase werden Nulandia, NLC’03 en Maaskantse Boys verslagen. Nu treft donderdagavond 14 november de Osse ploeg een oude bekende Constantia en dat gebeurt om 20.00 uur in Wanroij.

Constantia, vorig seizoen nog derdeklasser,  draait bovenin mee in de vierde klasse en heeft a.s. zondag nog een wedstrijd uit te spelen. Door een ongeval is de wedstrijd tegen Gassel gestaakt geweest en moeten nog 30 minuten worden uitgespeeld bij een beginstand van 1-1. Op papier maakt Constantia nog aanspraak op de eerste periode, maar dan moeten ze in die 30 minuten nog 9 maal scoren en niets tegen krijgen. Dat zal er wel niet inzitten.

Net als Margriet bereikte Constantia de 2e ronde in de poule ongeschonden.
Het won met 6-0 van SVS 1, won daarna met 0-1 bij Bavos 1 en sloot af met een ruime 5-1 zege tegen Elsendorp 1.
Vanaf deze tweede ronde geldt het zgn. knock-outsysteem, waar bij gelijke eindstand een winnaar via strafschoppen wordt bepaald. Donderdagavond verwachten we dan ook een “prestigeduel”, waarin beide teams voor de winst gaan.

Update:
De wedstrijd werd door Constantie donderdagmiddag 14 november afgelast en is door de knvb inmiddels weer op de wedstrijdkalender gezet op donderdagavond 21 november 2019, aanvang 20.00 uur.


Schijndel en Margriet delen de punten 2-2
Schijndel, 10 november 2019

Opvallend vandaag dat 5 van de 7 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Slechts Den Dungen (bij Nijnsel) en Boekel Sport (tegen Schadewijk) wisten het zoet van de overwinning te proeven. Doordat koploper RKPVV in eigen huis de punten ook al deelde met Nooit Gedacht, liet Margriet een uitstekende kans liggen om iets dichterbij te komen. Op doelsaldo ging het FC Schadewijk voorbij en de ploeg van Maarten van Vugt neemt nu de 3e plaats in, 2 punten achter Helmondia en nog steeds 6 punten achter RKPVV.

In een gelijk opgaande strijd was de eerste grote kans voor Margriet, Uit een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen tikt Bilal El Ghezaoui de bal net naast de paal in de 8e minuut. In de 13e minuut moest Margriet al wisselen  Morris Landman was geblesseerd en werd vervangen door Joey Schuurmans.
In de zelfde minuut scoort Schijndel via Tim Niemeijer de 1-0 waarbij een duwfout vooraf ging.
Na een goede aanval 42e minuut , voorzet van Roy Govers, tikt Rob van de Ven bij de 1e paal beheerst de 1-1 binnen. Tevens de ruststand.

In de 53e minuut is er een aanval van  Margriet, waarbij balverlies optreed en via een snelle uitval  de 2-1 binnen wordt geschoten door Stan Guns voor Schijndel.
Nu moet Margriet wederom op zoek naar de gelijkmaker en die scoort Rob van de Ven in de 64e minuut op fraaie wijze. Hij controleert de bal, draait van zijn directe tegenstander weg en scoort.
Beide clubs speelden om te winnen, er werd veel strijd geleverd maar niet meer gescoord.

Komen weekend is Margriet 1 vrij van competitieverplichtingen en speelt donderdagavond 14 november a.s. om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen Concordia 1 in Wanroij.Margriet 2 verliest bij koploper Deurne 2
Deurne, 10 november 2019

Margriet 2 is er ook vandaag niet in geslaagd om 3 punten te pakken, ditmaal tegen Deurne 2 dat aan kop gaat in de reserve eerste klasse.

De wedstrijd was pas net begonnen toen Margriet al 1-0 achter kwam. Een voorzet vanaf links ging over Ruud Dielis heen en de spits van Deurne nam de bal aan en maakte geweldig af. Margriet kwam bij vlagen in de buurt van de goal van Deurne, maar was overwegend zeer slordig. Deurne maakte hier maar al te graag gebruik van en liep voor de rust al uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Deurne wist uiteindelijk nog maar 1x te scoren en zo verloor Margriet vandaag met 4-0. Het tweede team van Margriet is duidelijk de dupe van de vele blessures/schorsingen in de selectie. Een aantal sterkhouders staan al weken/maanden buitenspel waardoor het tweede team moet roeien met de riemen die het heeft. Voor zowel trainer Boy Hoefnagels als de spelers zelf is het duidelijk zoeken de laatste weken. Hopelijk keert het tij snel en kan Margriet weer laten zien wat het in huis heeft.

Volgende week komt Nulandia op bezoek in Oss. Nulandia heeft net als Margriet pas 7 punten weten te verzamelen en de verwachting is dan ook dat beide teams er alles aan zullen doen om een resultaat te behalen. De aftrap is om 11:00 uur op sportpark Amstelhoef.Margriet naar Schijndel/de Wit
Oss, 6 november 2019

De nasmaak van het late verlies van afgelopen zondag tegen SC Helmondia smaakt op Sportpark Amstelhoef in Oss nog steeds wrang. Toch waren er ook positieve kanten aan dat duel. Het voetbal gaat onder hoofdtrainer Maarten van Vugt vooruit. Vooral de eerste helft oogde fris, liepen de combinaties en werd er weinig weggegeven. Komende zondag kan van Vugt ook weer beschikken over aanvoerder Joey Schuurmans die zijn schorsing van 3 wedstrijden er dan op heeft zitten. Tegenvaller is de terugslag die Wouter Witlox kreeg nadat hij voor het eerst een halve wedstrijd had mogen meedoen met Margriet 2. Daar tegenover staat dat Bart v.d. Heuvel ’s blessure de goede kant op lijkt te gaan.

Schijndel/de Wit staat nu op de 8e plek met 9 punten uit zes wedstrijden, tegenover Margriet dat 4e staat met 13 uit 7 wedstrijden. De Schijndelse ploeg loopt nog een wedstrijd achter die ze een week daarna inhalen op 17 november. Die wedstrijd was nog van de eerste speelronde tegen Excellent dat om uitstel had gevraagd wegens hun jubileumviering.
Schijndel/de Wit is een ploeg die dit seizoen matig begon, maar steeds beter is gaan presteren.
Vorig seizoen pakten ze de 3e plaats en de 2e periode, het seizoen daarvoor wist de nog jonge ploeg in de nacompetitie  maar net de degradatie naar de 4e klasse te voorkomen.
In hoogtij dagen speelde de Schijndelse ploeg jarenlang Hoofdklasse, maar degradeerde sinds 2014/2015 drie maal op rij. Veel is er niet bekend van de ploeg. Henry van Alebeek is nu voor het derde seizoen de hoofdtrainer en hij kent Margriet nog uit de tijd toen hij bij HVCH de scepter zwaaide. HVCH en Margriet speelden in 2009/2010 in 2e klasse H, waarin dat seizoen HVCH kampioen werd en promoveerde naar de 1e klasse, waar het sindsdien verblijft.
Dit seizoen won Schijndel 3 maal (Handel, Nooit Gedacht en Boekel Sport) en verloor 3 maal ( RKPVV, Den Dungen en FC Schadewijk). Het doelsaldo is 0 met 10 voor en 10 tegen. Topscoorders zijn Brent Blummel (3), Martijn van Grinsven (2), Tjeerd Pijnenburg (2), Mark Onwezen (1), Thomas Jan van Raaij (1) en Tijn Niemeyer (1).
Margriet staat nu op +6 (13 voor en 7 tegen) en heeft op papier een sterkere verdediging. Met de opgaande lijn in het spel in het achterhoofd liggen er kansen voor de Ossenaren om in Schijndel punten te veroveren. Dat moet ook wel, want in deze fase is de achterstand  van zes punten op koploper RKPVV nog niet onoverkomelijk, maar mag niet verder oplopen.

De wedstrijd in Schijndel vangt aan om 14.00 uur.


Knappe winst Margriet in oefenwedstrijd tegen Erp.
Erp, 5 november 2019

Margriet wist vanavond met 1-3 te winnen bij eerste klasser Erp. De wedstrijd stond letterlijk in het teken van Joey Schuurmans die na 3 wedstrijden gedwongen rust weer van zich liet horen met 2 fraaie doelpunten.

Hij opende de score (0-1) , waarna Erp onder Osse druk de bal over de eigen doellijn werkte (0-2).
Vlak voor rust verkleinde Erp de achterstand naar 1-2.
Na rust zou Joey Schuurmans beheerst zijn tweede doelpunt scoren en daarmee de eindstand op 1-3 brengen.

Een leuke oefenwedstrijd en goede generale voor de wedstrijd a.s. zondag in Schijndel.


Margriet 2 verliest in Vinkel
Vinkel, 3 november 2019
Margriet 2 trad vandaag in Vinkel aan tegen EVVC 2, de promovendus dat knap de 3de plaats warm houdt. Wedstrijden in Vinkel zijn voor Margriet traditiegetrouw altijd lastig en zo bleek ook vandaag weer.

Al na 2 minuten was het raak voor EVVC. Een corner werd laag genomen en de inlopende aanvoerder van EVVC schoot de bal in de verre hoek. Margriet herstelde zich wat dat betreft best aardig door de wedstrijd vervolgens steeds meer in handen te krijgen. Dit resulteerde ook in een aantal redelijke kansen, maar zoals wel vaker de laatste weken scoort Margriet niet makkelijk. EVVC had na een half uur spelen maar 1 uitbraak nodig om de score te verdubbelen.

Na de rust was het toch weer Margriet dat qua spel iets de overhand had. Helaas was er ten opzichte van de eerste helft weinig veranderd en lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken. In het laatste kwart van de wedstrijd besloot trainer Boy Hoefnagels om aanvallender te gaan spelen, maar ook zonder het gewenste resultaat. In de laatste minuten scoorde EVVC zelfs nog de 3-0 en tot overmaat van ramp kreeg Dannie Aragon nog de rode kaart te zien na een opstootje. Zo eindigde de wedstrijd met een nog zuurdere nasmaak dan alleen het verlies.

Volgende week gaat Margriet 2 op bezoek bij koploper Deurne 2.
Margriet geklopt op ervaring en agressiviteit.
Oss, 3 november 2019
Margriet bleef tot nu toe goed in het spoor van koploper RKPVV en het zag er de eerste helft naar uit dat dit zo zou blijven na een 2-0 voorsprong met de rust. Na rust werd de jonge ploeg van Margriet geklopt door het ervaren Helmondia dat met veel meer agressiviteit de achterstand wist om te buigen naar uiteindelijk in blessuretijd een 2-3 winst.
De eerste helft dartelde Margriet over het veld en was technisch de betere ploeg, combineerde beter en kwam in de 15e minuut terecht op voorsprong. Morris Landman ging alleen op doelman Milan Lebens af en werd onrechtmatig onderuit gehaald. De pingel van Bilal El Ghezaoui was onberispelijk en betekende een 1-0 voorsprong. Wat niet begrijpelijk was dat de doelman geen rode kaart kreeg en zelfs geen geel. Scheidsrechter Jeroen van Rossem maakte zijn eigen regels en zou dat vaker vertonen in de wedstrijd. Daar profiteerde Helmondia met name in de tweede helft van, want elke duikeling, schreeuw en bij appelleren van de Helmonders werd een vrije trap versierd en andersom werden overtredingen van Helmonders vaak niet aangepakt.
Margriet kreeg meer kansen, Rob van de Ven zou uiteindelijk voor 2-0 tekenen op aangeven van Morris Landman na een snelle aanval over zes schijven rondde hij keurig en beheerst af.
In de tweede helft had Margriet de kans van de wedstrijd om 3-0 te scoren toen Rob van de Ven andermaal alleen op de doelman af ging.  Grensrechter Vulders besloot echter (laat) te vlaggen voor buitenspel. Iets dat duidelijk niet kon, echter weer ging scheidsrechter van Rossum hier in mee.  Even was er verbaal tumult langs de lijn. Kennelijk putte Helmondia hier moed uit en begon, toegelaten door de scheidsrechter, steeds agressiever te spelen. Margriet ging hier steeds meer in mee en dan ontstaan er kleine fouten. Uit een corner scoorde Brian Perenboom de aansluitende treffer en dat bleef zo tot de 86e minuut, waarin de opkomende Revelino Kawarmala net iets te veel vrijheid kreeg en hard uithaalde. Zijn schot verdween onhoudbaar in het net, want doelman Mark Ruijtenburg kon nog wel reageren, maar toen de bal via een lichaam van richting veranderde was hij kansloos.
Het werd nog zuurder voor de Osse ploeg, diep in blessuretijd was het Stephan van de Water die een voorzet uit een onnodige vrije trap op rechts hard inschoot en tot schrik van alle Ossenaren de bal op het natte veld doorschoot, twee verdedigers en de doelman elkaar hinderden in hun ultieme poging de bal te stoppen, waarna deze in de korte hoek verdween en Margriet met lege handen stond.
Met dit resultaat is de achterstand op koploper RKPVV opgelopen tot zes punten en pakte vandaag het Helmondse RKPVV met een 0-1 overwinning bij Den Dungen de eerste periodetitel.
Komende zondag speelt Margriet om 14.00 uur bij Schijndel/deWit de volgende wedstrijd. A.s. woensdag een voorbeschouwing op deze site.
Dinsdagavond speelt een Margriet ½ combinatie een oefenwedstrijd in en bij Erp.
Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri (Kevin Korsten), Jorn van Bakel, Luuk Haas (Jordy Spooren), Roy Govers, Morris Landman (Jessie van de Kamp), Jousef Khelil, Lars van de Kamp, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Bilal El Ghezaoui.
Margriet en Helmondia strijden zondag om de 2e plaats.
Oss, 30 oktober 2019

Voor Margriet is het belangrijk om de 3 punten in Oss te behouden en om koploper RKPVV, dat ook al uit Helmond komt , op de hielen te blijven volgen. SC Helmondia is voor de Ossenaren niet geheel onbekend, maar staat maar 1 punt achter Margriet op de 3e plaats. RKPVV zal zondag tegen Den Dungen wel geen foutje maken, waardoor de druk in Oss extra hoog wordt.

De Helmonders spelen nu voor het 3e seizoen in de 3e klasse, maar voorheen in de regio Zuid 1. Vorig seizoen pakten ze niet alleen de 3e plaats, maar ook de 3e periode. In de nacompetitie kwam promotie niet in zicht. Dit seizoen beschikken de Helmonders over de topscoorder van de gehele 3e klasse D Zuid 2 en dat is Amos Letwory die goed was voor 10 van de tot nu toe 14 gemaakte doelpunten. Voor de overige tekenden Iliass Essakkati, Revelino Kawarmala, Stefan van de Water en hielp Excellent mee door in eigen doel te schieten.

Amos Letwory is oud-prof voetballer en heeft gespeeld voor o.a. sv Heerenveen, PEC Zwolle, SC Cambuur en Helmond Sport. De inmiddels 39-jarige speler heeft ook diverse amateurclubs achter zijn naam staan, o.a. het inmiddels ter ziele gegane Dijkse Boys. Helmondia en Margriet troffen elkaar al eens in de nacompetitie van het seizoen 2013/2014. Een roerig seizoen voor Margriet dat in dat jaar kampioen werd, maar in de laatste wedstrijd tegen Nooit Gedacht een punt in mindering kreeg. Tegen datzelfde Nooit Gedacht moest toen een beslissingswedstrijd worden gespeeld, die verloren ging, waarna een teleurgesteld team de nacompetitie in ging.  In Helmond werd 1-1 gespeeld, maar thuis in Oss werd met 1-5 verloren, waarbij de Osse ploeg de eerste helft veel kansen liet liggen. In het tweeluik met Margriet maakte Amos Letwory totaal 4 doelpunten en eiste daarmee de hoofdrol op. Ook in negatieve zin, want zijn gedrag in het veld was toen nogal provocerend, zonder daarbij over de schreef te gaan, precies wat een geslepen oud-prof op basis van zijn ervaring kan. SC Helmondia wist in dat seizoen de tweede klasse te bereiken, om na 3 seizoenen weer af te dalen naar de 3e klasse.

Een reden temeer voor Margriet om deze makkelijk scorende “Opa” van de derde klasse het scoren te beletten en zeer scherp te zijn om deze keer wel zelf de kansen af te maken.

Overigens is het misschien wel het laatste seizoen dat SC Helmondia nog bestaat. Het heeft dit seizoen een samenwerking op het gebied van de jeugd met MULO en er is een doelstelling dat beide clubs uiteindelijk volgend seizoen fuseren en gaan spelen op een gerenoveerd Sportpark De Braak in Helmond. Zelfs de naam voor de nieuwe fusieclub is al bekend: SV De Braak. Op 11 november a.s. zal de Algemene Ledenvergadering van Helmondia zich hierover uitspreken.Margriet 2 doet zichzelf te kort tegen Mierlo Hout
Oss, 27 oktober 2019

Tijdens de wedstrijd die Margriet 2 vandaag speelde tegen Mierlo Hout 2 was direct duidelijk dat Margriet deze wedstrijd ging winnen. Het aantal kansen was niet meer bij te houden en Mierlo Hout lag klaar om over de knie te gaan. Na 90 minuten stond er echter 1-1 op het scorebord.

Wat er vandaag na 90 minuten op het scorebord stond had niemand verwacht na de eerste 15 minuten. Margriet begon furieus en liet zien dat het bovenin mee wilt draaien dit seizoen. Mierlo Hout werd van het kastje naar de muur getikt en kans op kans werd gecreëerd. Het afmaken van de kansen was vandaag alleen een ander verhaal. 8 van de 10 veldspelers hebben vandaag een kans gehad om te scoren, maar de bal ging er maar niet in. 1 op 1 met de keeper, afstandsschoten, corners, Margriet kreeg er genoeg, maar alles ging over, naast, via de keeper of op de lat. En zoals het bekende gezegde dat luid: “Als je de kansen zelf niet maakt, ....... En ja hoor hoor. De spits van Mierlo Hout schiet voor het eerst op doel (en nog wel van 25+ meter) en de bal vliegt met een zondagsschot de bovenhoek in. Na deze tegenvaller ging Margriet door met het goede spel en eindelijk resulteerde dit ook in een goal van linksback Kevin Korsten. Met een afstandsschot verschalkte hij de keeper van Mierlo Hout.

Na de rust was Margriet niet meer zo frivool en fris als in de eerste helft en werden er ook beduidend minder kansen gecreëerd. Mierlo Hout werd helemaal niet meer gevaarlijk in het tweede bedrijf, maar Margriet kreeg het maar niet voor elkaar om de bevrijdende tweede goal te maken.

Zo eindigde de ploegen in een gelijkspel en is Margriet de grote verliezer. Mierlo Hout neemt echter op wonderbaarlijke wijze een punt mee naar huis dat ze zullen koesteren. Als Margriet nog aansluiting wil vinden met de bovenste plekken dan zal het volgende week moeten winnen in Vinkel als men op bezoek gaat bij EVVC 2. De aftrap is om 12.00 uur.


Margriet is ook SCG’18 de baas.
Sint Michielsgestel, 27 oktober 2019

Het was bekend dat SCG’18 veelvuldig de lange bal hanteert en daar kon de Osse verdediging zich goed op instellen. Pas vlak voor tijd kon SCG’18 door een onoplettendheid tegen scoren, maar de punten gingen mee terug naar Oss.

Margriet  startte goed aan de wedstrijd en pakte een licht veldoverwicht ,maar kon hier verder niets mee om de score te openen.

Na de rust kwam Morris Landman in het veld voor Martijn Vertogen om aanvallend wat gevaarlijker te worden. Dat bleek al gelijk in de 60e minuut. Dan scoort Rob van Ven op fraaie wijze de 0-1.  Hij lobde de bal van zeker 30 meter  over de keeper van SCG’18 heen.

Hierna ging de thuis club op zoek naar de gelijkmaker en kwam er meer strijd op het veld. Voor alsnog was er geen gevaar, want SCG'18 werd steeds vroegtijdig afgestopt.In de 73e minuut scoorde Bilal El Ghezaoui beheerst de 0-2 na een goed opgezette aanval.
Margriet wisselde in de 76e minuut Lars van de Kamp voor Jordy Spooren en in de 82e minuut kwam Jessie van de Kamp de moegestreden Jousef Khelil vervangen.
Door een onoplettendheid bij de Margrieters scoorde SCG’18 in de 84e minuut de 1-2 maar verder werden ze niet meer gevaarlijk.

Omdat koploper RKPVV ook won, blijft Margriet als enige ploeg in het directe kielzog met 3 punten achterstand. SC Helmondia, FC Schadewijk en Nijnsel/TVE volgen daarna op respectievelijk 1, 2 en 3 punten.

Volgende week komt SC Helmondia naar Oss, een belangrijke wedstrijd nu de eindfase van de eerste periode in zicht komt met nog 2 wedstrijden te spelen. Daarover meer in onze voorbeschouwing van a.s. woensdag.


Margriet naar SCG’18
Oss, 23 oktober 2019

SCG’18 is voor Margriet niet geheel nieuw. In het seizoen 2016/2017 opende Margriet de competitie tegen Sint Michielsgestel met een 1-3 uit-overwinning en later thuis met een 2-1 overwinning. In dat seizoen werd Margriet kampioen en speelde een seizoen 2e klasse, om weer vorig seizoen in de 3e klasse uit te komen, maar Sint Michielsgestel speelde toen in de 3e klasse van Zuid 1.

Inmiddels heet de club SCG’18 (voluit Sport Club Gestel) en is ontstaan vanuit een fusie tussen de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel (opgericht 29 juli 1929) en vv SCI, gestart in 1948 als H.V.V. (Halderse Voetbal Vereniging) en sinds 1952 genaamd S.C.I. (Sport Club Irene). Vorig seizoen was het eerste seizoen van de fusieclub en eindigde SCG’18 op de 9e plek in de derde klasse C Zuid 1 met  34 punten en een doelsaldo van -7 (41 voor en 48 tegen).

Dit seizoen heeft SCG'18 na 5 competitierondes 5 punten behaald en staat de teller op 5 doelpunten voor en 10 tegen.  Afgelopen zondag werd gelijk gespeeld tegen Excellent, daarvoor werd verloren van koploper RKPVV, gelijk gespeeld tegen Avanti’31, kansloos verloren bij FC Schadewijk en werd de openingswedstrijd met 3-2 thuis gewonnen van Handel. Nog geen aansprekende lijst voor hoofdtrainer Koen Wissing die dit jaar voor het eerst de scepter zwaait en ruime ervaring heeft als jeugd- of assistent trainer bij o.a. OJC Rosmalen en als hoofdtrainer  twee seizoenen bij Nulandia. Je kan niet spreken van een topscoorder bij de ploeg uit Sint Michielsgestel, want er zijn alleen maar spelers met 1 doelpunt. Dat zijn Dennis van Nistelrooij, Arthur Bot, Jordi van Lijssel,  Luuk van Loon en Marc Groetelaars.
Toch oppassen voor Margriet want de ploeg schijnt snel te zijn in de omschakeling en te beschikken over snelle spitsen.

Bij Margriet kon afgelopen zondag Jordy Spooren weer aanhaken bij het eerste team met een invalbeurt. De week er voor had hij al met de reserves mee gedaan, iets dat afgelopen zondag gold voor Wouter Witlox die voor het eerst in het veld kwam na een langdurige blessure. Hij kon een halve wedstrijd bij Margriet 2 meedoen. Zo kan langzaam aan de geblesseerden-boeg wat leger worden en neemt de concurrentie  toe. Ook heeft hoofdtrainer Maarten van Vugt meer keuzeopties.


Competitiestart seizoen 2020/2021
Oss, 22 oktober 2019

Op 19 en 20 september 2020 starten de reguliere competities van de categorie A, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Bekercompetitie veld
De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

29/30 augustus 2020
5/6 september 2020
12/13 september 2020

De startdata en bekerdata van de overige competities (waaronder ook de categorie B competities) worden tezamen met de volledige speeldagenkalenders in januari 2020 bekendgemaakt.Margriet 2 is door naar de 16de finales
Nistelrode, 20 oktober 2019

Margriet 2 heeft vandaag goede zaken gedaan in het bekertoernooi. Het won in Nistelrode in de 32ste finales van Prinses Irene 2 met 1-2. De laatste 20 minuten speelde Margriet zelf met een man minder na een rode kaart voor Ramon Verbiesen.

Margriet begon goed aan de wedstrijd. Het was duidelijk de betere partij en in de eerste paar minuten werd het doel van Prinses Irene direct onder vuur genomen. Een goal bleef echter uit. In de eerste uitval van Prinses Irene was het direct raak. Een lage voorzet werd binnengelopen bij de tweede paal en zo keek Margriet ineens tegen een achterstand aan. Nog voor rust trok Margriet de stand gelijk middels Joël van Lith. Ramon Verbiesen gaf de bal laag voor vanaf links en Joël van Lith schoot de bal in de korte hoek binnen.

Margriet kwam zeer goed uit de rust en voerde de druk enorm op. Prinses Irene was niet meer bij machte om van de eigen helft af te komen en Margriet bleef rustig combineren rondom het vijandelijk doel. Na een uur spelen was het wederom Joël van Lith die tot scoren kwam. Na een kluts in het strafschopgebied kwam de bal voor zijn voeten en kon hij makkelijk afdrukken. In de 70ste minuut kwam Prinses Irene er ineens gevaarlijk uit middels een counter en Ramon Verbiesen was genoodzaakt om aan de noodrem te trekken. Hij vloerde een doorgebroken speler en kreeg hiervoor de rode kaart te zien. Door deze beslissing voorkwam hij wel een eventuele goal en bleef Margriet op een 1-2 voorsprong staan. Uiteindelijk was Margriet ook zelfs met 10 man de baas in Nistelrode. Het bleef goed druk zetten en werkten hard voor elkaar. Prinses Irene werd niet meer gevaarlijk en zo eindigde de wedstrijd in een overwinning.

Margriet gaat door deze overwinning dus door naar de 16de finales van het bekertoernooi.
Volgende week hervat Margriet de competitie thuis tegen Mierlo Hout 2 uit Helmond.
Margriet pakt volle buit in duel met twee gezichten.
Oss, 20 oktober 2019

Na een aftastend begin van beide kanten, dat zich bijna volledig op het middenveld afspeelde, nam Margriet na 20 minuten meer initiatief dan de gasten. Het tweede bedrijf ging Nijnsel/TVE op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg kon geen vuist maken tegen een hard werkend Margriet dat zich steeds vaker beperkte tot tegenhouden. In die fase hadden de Ossenaren meer kunnen doen met de ruimte die er ontstond, maar de counters misten de scherpte.

In de 33e minuut van de eerste helft zou Margriet via linksachter Roy Govers op voorsprong komen. Uit een vrije trap dook hij voor zijn tegenstander op bij de tweede paal en kopte de bal diagonaal in.
Deze voorsprong bleef behouden tot de rust en in het eerste bedrijf had Nijnsel/TVE geen enkele kans gekregen om het doelman Ruijtenburg moeilijk te maken.

Na rust kwam een ander Nijnsel/TVE uit de kleedkamer, dat direct op zoek ging naar de gelijkmaker. Margriet moest terug, maar uitblinker Jorn van Bakel ging voorop in de strijd en de voorwaartsen van Nijnsel kwamen nauwelijks verder dan de rand van het strafschopgebied. Margriet kreeg gelegenheid om uit te breken, maar ging te slordig om met de counters.  Zo was het o.a. Bilal El Ghezaoui die doorbrak, maar op doel schoot in plaats van de bal terug te leggen. Dat schot had onvoldoende vaart en was een prooi voor doelman Dortmans. Een schot van de ingevallen jeugdspeler  Jeffrey van Lieshout onderging hetzelfde lot, terwijl spits Rob van de Ven rakelings naast tikte. In die ultieme slotfase zou Nijnsel/TVE nog een keer doorbreken, maar het schot ging voorlangs. Na ruim 7 extra minuten floot de goed leidende Lambert v.d. Ven af en bleven de punten op de Amstelhoef.

Met dit resultaat staat Margriet nu alleen op de tweede plaats op 3 punten achter koploper RKPVV dat elders in Oss bij FC Schadewijk  met een gelijkspel goed wegkwam dankzij een eigen doelpunt van Schadewijk in de laatste minuut van de extra tijd.
Volgende week gaat voor Margriet de reis naar St. Michelsgestel voor de confrontatie met SCG’18 op sportpark Zegenwerp, de thuishaven van deze nieuwe fusieclub.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Martijn Vertogen   (Jordy Spooren), Morris Landman(Jeffrey van Lieshout), Lars van de Kamp, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Bilal El Ghezaoui (Jessie van de Kamp).

Margriet 1 krijgt Nijnsel/TVE op bezoek.
Oss, 16 oktober 2019

Nijnsel is voor Margriet een vrij onbekend team. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse met 4 punten voorsprong op DVG en een doelsaldo van +47 (67 voor en 20 tegen). De drie seizoenen daarvoor speelde Nijnsel ook in de 3e klasse, maar dan in Zuid 1.  Daarvoor werd altijd afwisselend gespeeld in de 4e en 5e klasse.

Nijnsel staat in punten gelijk met Margriet, maar op doelsaldo bezet het de 5e plek, want vlak onder koploper RKPVV is het dringen geblazen en staan de nrs. 2 t/m 11 nog dicht bij elkaar. Bij verlies zal een ploeg veel plaatsen dalen door het verschil van maar 3 punten tussen de 2e en de 11e plek in de stand.. Alleen koploper RKPVV heeft echt afstand genomen met 5 punten voorsprong.

Nijnsel begon de competitie met een 3-1 overwinning op Boekel Sport, verloor met 1-0 bij Avanti’31, speelde thuis 1-1 tegen Nooit Gedacht en vorige week won het met 2-0 van FC Schadewijk.
John Engelmeers scoorde 2 maal, waarnaast Jelle de Louw , Rob Witlox en Stefan Hulsen ieder 1 x het net wisten te vinden. Dat zijn totaal 5 doelpunten op eigen kracht, terwijl Boekel Sport in eigen doel schoot waardoor de totale aantal doelpunten voor op 6 komt.

Margriet liep afgelopen zondag onverwacht in Wanroij tegen een 2-1 nederlaag op bij Excellent. Er had meer in gezeten, maar het ontbrak in de aanval aan koelbloedige afwerking, waardoor de kansen  niet werden benut. Excellent kwam langszij en zou later, nadat Margriet in ondertal-positie kwam na een rode kaart van Joey Schuurmans, alsnog via een omstreden doelpunt (buitenspelluchtje) de winst naar zich toetrekken. Aanvoerder Schuurmans zal er a.s. zondag niet bij zijn, want hij is voor 3 wedstrijden geschorst.
Margriet 2 verliest in Boekel
Boekel, 13 oktober 2019

Margriet 2 heeft vandaag met 3-0 verloren van Boekel Sport 2. Het was zeker niet kansloos, maar Boekel won uiteindelijk toch makkelijk.

Margriet had 1 probleem vandaag en dat waren de snelle voorhoede spelers van Boekel. Bij elk foutje/balverlies van Margriet werd de bal direct de diepte ingestuurd en was de enige die een doelpunt kon voorkomen Jimmy van Berkom. In de eerste helft kon Jimmy eenmaal redden, maar ook eenmaal niet. Margriet zelf kreeg ook haar kansen, maar het miste keer op keer aan overtuiging.

Na de rust werd het spel rommeliger aan de kant van Margriet en kreeg Boekel tal van mogelijkheden om een grote score neer te zetten. Telkens leidde een fout van Margriet een tegenaanval van Boekel in en dankzij Jimmy van Berkom werd het uiteindelijk maar 3-0 vandaag. Toch had Margriet ook in de tweede helft een aantal goede kansen om in ieder geval een eretreffer te maken, maar het mocht niet zo zijn.

Over 2 weken komt Mierlo Hout op bezoek in Oss. Een mooie gelegenheid om de prestatie van vandaag recht te zetten. De aftrap is om 11.00 uur. Eerst volgende week nog de bekerwedstrijd uit bij Prinses Irene 2, aanvang van die wedstrijd in Nistelrode is om 12.00 uur.


Margriet doet zich te kort in Oploo
Oploo, 13 oktober 2019

Margriet eindigde in ondertal, waardoor het met een man minder de laatste 25 minuten moest zien door te komen. Op dat moment was de stand 1-1. Excellent profiteerde met een uitval, waardoor Roel Verberk  een omstreden doelpunt scoorde en voor de gastheren de overwinning uit het vuur sleepte.

Margriet begon redelijk goed aan de wedstrijd en nam al in de 5e minuut de leiding.
Jousef Khelil werd door de keeper van Excellent neergelegd en aan een penalty was geen twijfel mogelijk.
Rob van Ven gaat achter de bal staan maar mist de pingel. Deze moet echter overgenomen worden omdat de keeper te vroeg bewoog, nu neemt Rob van de Ven hem beter en scoort de 0-1.
Margriet krijgt via enkele uitvallen kansjes maar deze worden niet goed uitgespeeld en blijven onbenut.

In de 2e helft een feller Excellent , na een overtreding van Martijn Vertogen krijgt Excellent een vrije trap rand 16 meter en Bart van Duijnhoven benut deze in de 53e minuut is de stand weer gelijk 1-1. In de 62e minuut een dubbele wissel bij Margriet , Joey Schuurmans en Kevin Korsten komen het veld in voor Luuk Haas en Martijn Vertogen.Enkele minuten later loopt Joey Schuurmans in het de 16 meter van Excellent per ongeluk op de hakken van een tegenspeler, wat door de scheidsrechter direct wordt bestraft met rood. In de 72e minuut scoort de thuisclub de 2-1  door Roel Verberk na een uitval met een buitenspelluchtje. Margriet zet nog alles op alles om er minimaal een punt uit te slepen maar dat lukt helaas niet.

De Osse ploeg blijft op doelsaldo op de tweede plaats staan, daarna volgen Handel, Schadewijk en Nijnsel met eveneens 7 punten.  Helaas is de achterstand op koploper RKPVV nu opgelopen naar 5 punten. Iets dat niet verder moet oplopen, anders dreigt een zelfde soort scenario als vorig seizoen, waarin Olympia’18  gestaag uitliep en met grote voorsprong kampioen werd.
Komende zondag al gelijk een topper in deze klasse. Margriet ontvangt Nijnsel/TVE dat door een overwinning op Nooit Gedacht ook 7 punten vergaarde.
Daarover meer in de voorbeschouwing van a.s. woensdag op deze website.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas(Kevin Korsten), Roy Govers, Martijn Vertogen(Joey Schuurmans), Jousef Khelil, Lars van de Kamp, Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.(Jessie van de Kamp).
Margriet naar Excellent in Oploo.
Oss, 9 oktober 2019

Voor de vierde competitiewedstrijd gaat de reis naar Oploo in het uiterste Oosten van Brabant, waar beide opponenten elkaar zullen ontmoeten op Sportpark “Het Domein”. Excellent heeft pas twee wedstrijden achter de rug, want de competitieopening op 22 september werd wegens jubileumfestiviteiten uitgesteld naar 17 november a.s. Die wedstrijd is tegen Schijndel/de Wit.

Excellent verloor hun eerst wedstrijd de week daarna bij en tegen Handel met 2-1 om vorige week met diezelfde cijfers thuis te winnen van sc Helmondia.  Totaal heeft Excellent drie maal gescoord en drie maal een doelpunt tegen gekregen. Nieuwkomer Sven van Gelder is de man die bij de ploeg uit Oploo dit seizoen alle drie die doelpunten scoorde.
Afgelopen seizoen speelden beide teams ook tegen elkaar en nog wel twee weken achter elkaar. Op 31 maart werd het 1-1 in Oploo en een week later op 7 april weer 1-1 in Oss. Aan Osse zijde scoorde Jorn van Bakel in de uitwedstrijd en thuis was het Kay van den Haterd die in de laatste minuut via een penalty Margriet op gelijke hoogte bracht.

Vorig seizoen eindigden beide teams in de 3e klasse D dan ook op de 9e en 10e plaats in de eindrangschikking, beide met 36 punten en op doelsaldo kreeg Margriet de 9e plek. De verwachting is dat trainer John Janssen, die al voor het derde seizoen verantwoordelijk is voor de Excellent-selectie, net als vorige keren vanuit counters het Margriet moeilijk zal maken en de vaak boomlange mannen van zijn team mee naar voren zal sturen bij corners en vrije trappen ver op de Osse helft.

Bij Margriet is Jordy Spooren terug van zijn opleidingsperiode en maakte afgelopen weekend al zijn entree bij Margriet 2 om zodoende speelritme op te doen. Van de geblesseerden is Wouter Witlox goed op weg naar herstel, maar mogelijk is zondag a.s. nog te vroeg.Margriet 2 wint na goede eerste helft van Someren 3
Oss, 6 oktober 2019

De mannen van Margriet 2 speelden vandaag thuis tegen Someren 3. Someren, dat vorig seizoen ternauwernood in de reserve 1ste klasse wist te blijven, had de eerste 2 wedstrijden al verloren.

Margriet 2 begon scherp aan de wedstrijd. Het drong Someren steeds verder terug het eigen strafschopgebied in door goed druk te zetten. De eerste kansen kwamen echter uit omschakel momenten waarbij snel diepte werd gezocht. Zo was het gelegenheidsspits Joël van Lith die oog in oog kwam te staan met de keeper, maar zijn inzet ging naast. Even later was het zijn broer Joey die de score opende. Een diepe bal was voor de uitkomende keeper, maar zijn trap belandde in de voeten van Joey van Lith. Met de keeper ver uit zijn doel besloot Joey van 30 meter de bal hoog over alles en iedereen in het doel te schieten. Niet lang daarna lag de bal er alweer in. Veron Lionarons speelde Dannie Aragon aan in het strafschopgebied. Dannie nam aan, draaide en schoot in de korte hoek binnen. Uit wederom een omschakel moment werd Joël van Lith diep gestuurd. De meegelopen Kevin van der Lee kreeg de bal vervolgens breed getikt en kon makkelijk binnenschuiven. Er waren in de eerste helft ook nog kansen voor wederom Joël van Lith en Rob Ooms, maar de ruststand was 3-0.

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Na de rust was Margriet iets zoekende en minder dominant. Het was Someren dat na een uur spelen plotseling uit een corner wist te scoren. Nog steeds niks aan de hand, maar toen Ruud Dielis achterin de bal verloor en Someren ook nog de 3-2 maakte merkte je toch dat Margriet alle zeilen bij moest zetten om de overwinning over de streep te trekken. Echte kansen kreeg Someren gelukkig niet meer en Loe van Dijk gooide de deur op slot 3 minuten voor tijd. Vanaf links kwam hij op de keeper af en schoof de bal onder hem door het doel in.

Met deze 4-2 overwinning heeft Margriet nu 6 punten uit 3 wedstrijden verzamelt. Volgende week speelt Margriet 2 uit tegen Boekel Sport 2.
Margriet heeft het in Boekel vaak lastig en daarom zal iedereen scherp moeten zijn in de aanloop naar deze ontmoeting.


Margriet wint van Boekel Sport in één helft.
Oss, 6 oktober 2019

Boekel Sport bleek niet meer de lastige tegenstander van de laatste seizoenen, waar Margriet het steeds moeilijk mee had. In  eerste helft van de wedstrijd was het Margriet dat met goed en snel combinatiespel Boekels verdediging verschalkte en met rust was de wedstrijd, met een 3-0 voorsprong, eigenlijk al gespeeld. Onder barre omstandigheden, slagregen en een snerpende koude wind, namen de Ossenaren gas terug in het tweede bedrijf en kwam Boekel wat vaker op Osse helft, waarbij  er nimmer een echt gevaarlijk moment was.

De eerste helft begon Margriet uitstekend en in de 9e minuut was het Jousef Khelil die fraai een vlot lopende aanval afrondde (1-0). In de 22e minuut was er het enige hachelijke moment voor het Osse doel toen Tim Schuijers inkopte en de bal via de paal terug het veld in stuiterde.  Meer gaf Margriet niet weg en nog geen 2 minuten later kon Jorn van Bakel vlak voor de middenlijn de bal oppikken, kapte een tegenstander uit en trok door. Hij zocht de ruimte op en schoot van 30 meter op het doel. De bal vloog buiten bereik van doelman Jesse Zwanenburg in de rechterbovenhoek (2-0). Na een aantal kleinere kansen was het spits Rob van de Ven die bij de tweede paal voor zijn man kroop en de bal  ineens in de lucht op zijn slof nam. Het resultaat was 3-0 met de rust.

De tweede helft nam Margriet gas terug, de weersomstandigheden met felle windvlagen en slagregen werkten ook niet bevorderlijk mee. Boekel Sport kwam wat meer op de Osse speelhelft dan voor rust, maar miste kracht en overtuiging om het de Osse ploeg werkelijk moeilijk te maken. Echte kansen werden niet gecreëerd door bekwaam verdedigend werk van Margriet.
Trainer Maarten van Vugt was tevreden over het spel in de eerste helft, dat duidelijk beter was dan vorige week en over de 3 punten die weer aan het totaal konden worden bijgeschreven.

Opstelling:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Lars van de Kamp, Luuk Haas, Roy Govers, Martijn Vertogen (Jessie v.d. Kamp), Jousef Khelil, Jeffrey van Vlijmen (Morris Landman), Rob van de Ven, Bilal El Ghezaoui (Kevin Korsten).

Margriet ontvangt hekkensluiter Boekel Sport
Oss, 2 oktober 2019

A.s. zondag komt Boekel Sport naar Sportpark Amstelhoef. Een tegenstander die de competitie slecht begon met twee nederlagen op rij.  Boekels trainer Marc v.d. Ven kent Margriet uit het verleden en weet  hoe de Osse ploeg te bestrijden. Als hij zijn team op stoom kan brengen, kunnen ze het Margriet, ook op eigen terrein, moeilijk maken. Dat wijzen de resultaten uit het verleden uit. Zo wist vorig seizoen Boekel Sport in eigen huis met 2-0 te winnen en zou in Oss door Margriet in blessuretijd nog net de gelijkmaker worden gemaakt door Bas Bressers.

Er staat echter nu een ander Margriet dan vorig seizoen. Trainer Maarten van Vugt heeft door de komst van enkele nieuwe spelers en door de doorstroming uit de Margriet-jeugd een veel ruimere keus gekregen en is de concurrentie groot. Echter is nog niet iedereen fit en zijn er enkele langdurige blessures.  Kay van den Haterd (knieoperatie) en Bas Bressers (voetblessure) hebben langere tijd nodig voor hun herstel. Nieuwelingen Wouter Witlox (knie) en Bart v.d. Heuvel (lies) hebben hopelijk minder hersteltijd nodig, evenals oudgediende Floris de Vries(knie). Jordy Spooren sluit door zijn opleiding pas later aan.

Gewijzigde regels
A.s. zondag moet Margriet ook aanvoerder Joey Schuurmans missen. Hij liep tegen een wel erg makkelijk gegeven tweede gele kaart op afgelopen zondag in Geffen. Twee maal geel is rood, dus in de laatste minuten speelde Margriet in ondertal. Al enkele seizoenen zijn een aantal spelregels gewijzigd. Eén daarvan is dat bij 2 gele kaarten in een wedstrijd (en dus rood) je de eerstvolgende wedstrijd in de betreffende competitie automatisch geschorst bent.  Tot en met seizoen 2016/2017 was er nog niets aan de hand, maar werden de 2 gele kaarten in de staffel meegenomen tot er bij een hoger aantal een uitsluiting volgde. Het voordeel is wel van deze schorsing dat nu de 2 gele kaarten niet meer in de staffel meetellen.

Concurrentie genoeg
Met een spelersgroep van 24 spelers en 2 keepers kan Maarten van Vugt nu beschikken over 18 veldspelers en dat is meer dan in vorig seizoen. Elke speler zal moeten knokken voor zijn plek en dat moet terug te zien zijn op het veld. Margriet heeft ambitie om bovenin mee te doen en zal dat elke week duidelijk moeten maken.

Een ware clubman
Opvallend op de bank is de aanwezigheid van keeper Danny de Natris. Eind vorig seizoen nam hij afscheid van de selectie, maar zegde toe, dat als het nodig zou zijn. Hij best bereid was in te vallen. Hij traint dan ook één keer per week nog mee.
Bij Margriet 2 is doelman Jimmy van Berkom geblesseerd, waardoor het wisselend spelen bij de reserves en op de bank zitten bij de hoofdmacht niet mogelijk is tussen hem en Jurre van Soest. Jurre speelt nu elke wedstrijd bij de reserves en Danny zit elke week op de bank bij de hoofdmacht als stand-in voor eerste doelman Mark Ruijtenburg. Daarmee toont Danny zich een ware clubman en is niet, zoals door Kliksport geschreven, op basis van concurrentie op de bank terecht gekomen. Alle hulde aan deze fantastische sporter en clubman.
Margriet 2 wint derby en pakt de eerste punten van het seizoen
Oss, 29 septeber 2019

Vandaag speelde Margriet 2 uit tegen OSS’20 2 haar tweede wedstrijd van het seizoen. Op het open terrein van OSS’20 was het slechte weer nog meer van invloed op beide ploegen.

Margriet voelde direct dat het sterker was dan OSS’20, maar zelf speelde het erg pover. Het eerste bedrijf was zeer matig van de kant van Margriet. Het lukte maar niet om echte kansen te creëeren. Na een half uur werd Margriet in het zadel geholpen. Op de rand van het strafschopgebied werd Jessie van de Kamp van achteren hard onderuit gehaald. Zonder twijfel greep de scheidsrechter naar de achterzak en toonde de rode kaart. Tegen 10 man zou het nu helemaal geen probleem meer moeten zijn, maar niets was minder waar. Margriet speelde vandaag gewoon niet goed en zou de hele wedstrijd tegen zichzelf blijven spelen. 10 minuten voor rust kwam het wel op voorsprong door Rob Ooms. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot vervolgens met zijn linkerbeen in de linkerbovenhoek de bal binnen.

Dannie Aragon verdubbelde de score na een uur spelen. Wouter Bouwman sneed naar binnen om te schieten, maar de bal lag perfect voor de inlopende Dannie Aragon. Met de buitenkant van de voet krulde de bal naar de binnenkant van de kruising. Een geweldige treffer! Margriet dacht OSS’20 nu wel over de knie te hebben, maar nee hoor. OSS’20 kwam kort daarna op 1-2. Uiteindelijk was het Raymond van Tongeren die Margriet weer op de “veilige” 2 goals verschil zette 10 minuten voor tijd. OSS’20 kreeg het echter weer voor elkaar om de aansluitingstreffer te maken waardoor het toch nog heel spannend werd in de laatste minuten van de wedstrijd. Het bleef bij 2-3 en Margriet kon ondanks het vertoonde spel wel blij zijn met de eerste punten van de competitie.

Na 2 wedstrijden verblijft Margriet nu op de 6de plaats van de ranglijst. Volgende week komt Someren 3 op bezoek in Oss. Someren heeft tot nu toe nog geen punten behaald en zal dus gebrand zijn op een resultaat. Voor Margriet is dit wellicht een mooie kans om het puntenaantal te verdubbelen! De aftrap is om 11.00 uur op sportpark Amstelhoef.
Margriet en Nooit Gedacht delen de punten .
Geffen, 29 september 2019

Trainer Maarten van Vugt was na afloop van de wedstrijd niet tevreden over zijn team. “We hebben niet ons niveau gehaald en het werd meer het fysieke werkvoetbal en je merkt dat wij minder goed gewend zijn op een grasmat te spelen”.  Iedereen was achteraf het met de uitslag eens. De 1-1 was de juiste uitslag, geen van beide ploegen kon aanspraak maken op een overwinning.

Als thuisspelende ploeg begon Nooit Gedacht voortvarend en wist een kans te creëren rond de 10e minuut. Doelman Mark Ruijtenburg zag de hoekschop op de lat over het doel verdwijnen. Even later in de 15e minuut kreeg Martijn Vertogen, al liggend op de grond, de bal tegen de arm aangespeeld. Die situatie was voor scheidsrechter Ulijn aanleiding om te fluiten en naar de stip te wijzen. Een buitenkansje voor Frank van Herpen die met deze pingel Nooit Gedacht op voorsprong zette. Margriets aanvoerder, Joey Schuurmans kreeg een teruggelegde bal van spits Rob van de Ven, maar zijn schot werd gestopt. Even later, de 29e minuut, werd de stand gelijk getrokken door Rob van de Ven. Hij kreeg de bal netjes aangespeeld van Bilal El Ghezaoui, kapte een tegenstander uit en schoof de bal binnen (1-1). Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft zou Margriet een licht overwicht hebben , maar tot grote kansen leidde dit niet.
Ook Nooit Gedacht wist weinig of geen kansen te creëren, waardoor het spel steeds rommeliger werd.  Vlak voor tijd liep Joey Schuurmans tegen een tweede gele kaart aan. Wel een erg makkelijk gegeven tweede gele kaart, want Schuurmans ging voor de bal en was op het gladde veld net te laat bij doelman van Ballegooy. Toch besloot scheidsrechter Ulijn het geel te trekken ondanks dat Schuurmans de Geffense doelman niet raakte en zelfs niet in zijn buurt kwam met zijn voet. Weer een vreemde beslissing van deze scheidsrechter die daarmee Margriet opnieuw benadeelde en Margriet moest de laatste minuut in ondertal uitspelen.

Opstelling:
Mark Ruijtenburg,  Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk haas, Roy Govers, Martijn Vertogen, Jousef Khelil( Lars v.d. Kamp), Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui (Morris Landman).


Margriet klaar voor de stadsderby tegen Nooit Gedacht ?
Oss, 25 september 2019

A.s. zondag is het zover, dan speelt Margriet in Geffen tegen Nooit Gedacht.  Altijd aparte wedstrijden met veel strijd en emotie. De mannen van trainer Maarten van Vugt hadden een prima start afgelopen zondag in eigen huis tegen BMC en wonnen met 3-0. De Geffense ploeg daarentegen begon voetballend wel goed, maar kwam niet tot scoren tegen een minder Den Dungen.De wedstrijd eindigde voor hen zoals begonnen in 0-0.
Dit is de eerste stadsderby dit seizoen, later volgt nog de andere binnen de Gemeente Oss en die is tegen FC Schadewijk, maar dat is pas eind januari volgend jaar.

De Margrieters hebben nog wat goed te maken, want vorig seizoen moesten ze 4 punten afstaan aan Nooit Gedacht. Toen werd uit 1-1 gespeeld , nadat de thuiswedstrijd op Sportpark Amstelhoef door Nooit Gedacht met 1-2 werd gewonnen. Bob van Iersel scoorde in beide wedstrijden toen 1 doelpunt, Dennie Strik de derde Geffense treffer. Voor Margriet waren het Bas Bressers en Kay van den Haterd die het net vonden. Beide zijn geblesseerd, waarvan Bressers al weer herstellende is. Kay van den Haterd is een heel ander verhaal. Hij raakt aan het einde van de competitie in mei behoorlijk geblesseerd aan zijn knie en heeft inmiddels een operatie ondergaan. Doorgaans staat hier een behoorlijk lange hersteltijd voor, waardoor het niet zeker is of van den Haterd dit seizoen nog in actie kan komen. Uiteraard hopen we van wel, want zijn explosieve acties zijn altijd het aanzien waard en hij was niet voor niets de clubtopscoorder van Margriet 1 vorig seizoen.

Dat brengt op ons zijn vervanger, Rob van de Ven. In de voorbereiding scoorde hij elke wedstrijd wel, maar moest zich beperken tot een assist afgelopen zondag. Ook hij is snel, technisch begaafd, handig en heeft ook nog lengte, maar is bovenal jeugdig. Vorig seizoen nog spits in Margriet O19-1 en af en toe invallend bij Margriet 2 en Margriet 1. Met 5 doelpunten bij de reserves en 1 doelpunt in de hoofdmacht was hij al een belofte voor de toekomst.  

Wie wil zien of het team van Maarten van Vugt de punten mee naar Oss kan nemen kan zondag terecht op Sportpark De Biescamp in Geffen, aanvang 14.30 uur.


Margriet 2 houdt zure nasmaak over aan duel met Wittenhorst 2
Oss, 23 september 2019

Margriet 2 was vandaag duidelijk de betere partij, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. Het was Wittenhorst dat op voorsprong kwam na 15 minuten spelen. Het was eigenlijk de eerste keer dat ze voor het doel van keeper Jurre van Soest waren te vinden, maar het was wel direct raak. Een diepe bal werd opgepikt door de spits van Wittenhorst en nadat hij Jurre van Soest was omzeild kon hij afwerken in een leeg doel. De diepe bal over de verdediging was ook eigenlijk het enige wapen dat Wittenhorst vandaag bij zich had. Voetballend was Wittenhorst niet bij machte op zich naar het doel van Margriet te spelen.
Na 25 minuten spelen kwam Margriet op gelijke hoogte. Linksback Jessie van de Kamp kwam tot de achterlijn en trok de bal strak voor. Vervolgens was het een makkelijke prooi voor de inlopende Veron Lionarons.

Na de rust kwam Margriet snel op de verdiende voorsprong. Wederom was het Jessie van de Kamp die een strakke voorzet verzorgde en ditmaal was het Wouter Bouwman die attent de bal bij de eerste paal binnen tikte. Margriet had kort daarna eigenlijk een penalty moeten krijgen, maar volgens de scheidsrechter werd de bal gespeeld toen Joël van Lith werd aangetikt. Margriet maakte uiteindelijk wel de 3-1, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef dus spannend en uiteindelijk kreeg Margriet de deksel op de neus. 2 uitbraken van Wittenhorst zorgde voor een 2-3 voorsprong voor de bezoekers. Margriet deed er in de laatste minuten alles aan om nog een punt in Oss te houden, maar het mocht niet baten.

Zo verliest Margriet 2 haar eerste competitieduel en zal het volgende week haar uiterste best moeten doen op wél met 3 punten te staan na 90 minuten voetballen. Margriet 2 gaat dan bezoek bij de buren in Oss, namelijk O.S.S.’20 2.

Margriet uitstekend van start
Oss, 22 september 2019

Je mag nog niet spreken van een droomstart, maar een goede start maakte Margriet zeker. Volgens trainer Maarten van Vugt was er al spanning merkbaar op de training van donderdagavond en kon je dat de eerste minuten ook merken.

Margriet kon echter in de 4e minuut al op voorsprong komen toen  spits Rob van de Ven op de rand van het strafschopgebied langs zijn directe tegenstander glipte. Deze trok v.d. Ven aan zijn shirt naar de grond en zou je zeggen dat hier sprake is van doorgebroken speler die het scoren onrechtmatig werd verhinderd. De overtreding werd voor de beruchte lijn ingezet, hoewel v.d. Ven binnen de beruchte lijnen naar de grond ging. Een rode kaart was hier dik op zijn plaats geweest, maar scheidsrechter Kolenberg was erg mild en deed het met een gele kaart af.  De vrije trap leide nergens toe, de bal ging naast.

Margriet kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, had veel balbezit, maar zag de afstandsschoten van diverse spelers naast of over het doel gaan. BMC kwam niet in zijn spel en zocht steeds of de terugweg naar de keeper, die dan de lange bal gaf, of er werd van achteruit lange ballen over de vleugels gegeven, maar beide Osse backs stonden hun mannetje en gaven eigenlijk niets weg.
In de 37e minuut een vloeiende aanval over diverse schijven en spits Rob v.d. Ven kreeg de bal op links , trok deze voor waar Jousef Khelil voor zijn man kroop en de bal achter de doelman binnen schoof. Een stand die met rust nog steeds op het scorebord stond. Beste kans was vlak voor rust voor de rappe Bilal El Ghezaoui, die langs twee man vloog om zijn schot verwerkt te zien worden door de doelman.
Na rust bleef Margriet de bovenliggende ploeg, creëerde de meeste kansen, maar liep tegen het steeds fysieker spelende BMC op dat meer 1 op 1 verdedigde en alle ballen gingen weer met lange halen naar voren zonder dat er werkelijke kansen voor de Berlicumse aanvallers ontstonden. Margriet zou blijven combineren en aanvallen en toen Jeffrey van Vlijmen de bal voortrok werd rechtsback Mounir Al Mansouri hard onderuit geschoffeld. De penalty werd beheerst genomen door aanvoerder Joey Schuurmans die beheerst en bekwaam de 2-0 aantekende. Morris Landman , in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Bilal El Ghezaoui, bracht de eindstand in de 87e minuut op 3-0.
Een verdiende overwinning, waarbij de Osse ploeg als koploper start en volgende week naar Nooit Gedacht in Geffen gaat, gelijk dan al een stadsderby.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel (Kevin Korsten), Luuk Haas, Roy Govers, Martijn Vertogen, Jousef Khelil, Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans (Lars van de Kamp), Bilal El Ghezaoui (Morris Landman)2e ronde bekervoetbal
Oss, 20 september 2019

De loting voor de tweede bekerronde voor de Districtsbeker Zuid 2 heeft voor Margriet 1 en Margriet 2 de navolgende tegenstanders aangewezen:

20 oktober 2019     12.00 uur Prinses Irene 2 - Margriet 2
Sportpark De Schellen, Loo 8, 5388SB Nistelrode
Prinses Irene 2 komt uit in de Reserve 2e klasse D en bereikte deze 2e ronde door in de poule met 1-2 te winnen bij Volkel 3, daarna won het met 4-1 van Udi'19/CSU 4 en sloot af met een 1-2 zege op Blauw Geel'38/JUMBO 2.


17 november 2019  14.30 uur Constantia 1    - Margriet 1
Sportpark De Kwik; Hoevensestraat 1, 5446AK Wanroij
Constantia komt uit in de 4e klasse (vorig seizoen nog 3e klasse) en bereikte de 2e ronde in de poule ongeschonden. Het won met 6-0 van SVS 1, won daarna met 0-1 bij Bavos 1 en sloot af met een ruime 5-1 zege tegen Elsendorp 1.

Vanaf deze ronde geldt het zgn. "knock-out-systeem".
Bij gelijke eindstand wordt een winnaar via starfschoppen bepaald.
De verliezer valt af, de winnaar gaat door naar de 3e ronde.


Margriet opent de competitie tegen BMC
Oss, 18 september 2019

Na bijna 4 maanden “rust” start a.s. zondag weer de voetbalcompetitie in alle hevigheid los. Ruim 5 weken is er voorbereid, geoefend en de voorrondes voor de bekercompetitie gespeeld. Is Margriet er klaar voor, heeft trainer Maarten van Vugt de ideale opstelling gevonden? Daar zullen we komende zondag meer over te weten komen als Margriet gastheer is voor BMC uit Berlicum.

De laatste officiële ontmoeting tussen beide teams in de competitie dateert van het seizoen 1998/1999. BMC was dat jaar net gepromoveerd naar de 3e klasse om een jaar later , na slechts 2 punten te hebben behaald, weer af te dalen naar de 4e klasse. Daarna wisselde de ploeg de 4e en 3e klasse af, behalve in 2010/2011 werd 1 seizoen doorgebracht in de 2e klasse F.

Sinds seizoen 2017/2018 speelt de Berlicumse ploeg weer 3e klasse en na 2 seizoenen in 3C is het dit jaar dus 3D omdat de KNVB in de randgebieden van Zuid 1 en Zuid 2 meer is gaan letten op reisafstanden. Er zullen dus meer ploegen uit Zuid 1 op bezoek gaan komen.
Vorig seizoen deed BMC het niet onverdienstelijk en eindigde de ploeg op een keurige 4e plek en behaalde 39 punten met een doelsaldo van 50 voor en 42 tegen. De Topscoorder van de ploeg was Sjors van Zoggel, die tevens topscoorder aller tijde van de club is.

In de bekerstrijd is BMC inmiddels uitgeschakeld. Het verloor met 2-0 van 4e klasser RKKSV, speelde 2-2 gelijk bij 4e klasser Maliskamp en verloor met 3-4 van BVV dat in de 3e klasse C Zuid 1 uitkomt.

Margriet kende afgelopen twee seizoenen weinig sportieve hoogtepunten. Eerst werd in seizoen 2017/2018 rechtstreeks gedegradeerd uit de tweede klasse om vorig seizoen op doelsaldo nog net als negende te eindigen, in punten gelijk met nr.10 Excellent. Alle ploegen daaronder verdwenen. Vitesse’08 werd elders ingedeeld. Ulysses degradeerde rechtstreeks, terwijl MULO en Constantia de nacompetitie niet overleefden en een trapje lager gaan acteren.

De voorbereiding van Margriet verliep goed, ondanks dat er erg veel wisselingen in de teamsamenstelling was. De selectie was groot geworden. Er vertrokken of stopten 7 spelers, 9 jeugdige spelers kwamen over van JO19-1 en  9 spelers kwamen van elders er bij. Iedereen moet een kans krijgen om te laten zien wat hij kan en het is dan de niet benijdenswaardige taak van hoofdtrainer Maarten van Vugt om deze week de selectie te splitsen in een 1e groep en een 2e groep.

Margriet 1 en 2 bekeren allebei verder. Margriet 1 wist de volle 9 punten te behalen en Margriet 2 speelde de laatste wedstrijd 2-2 tegen sv Top 2, maar had aan die ene punt genoeg om door te gaan.

Wij wensen iedereen, spelers, begeleiding en toeschouwers een sportief en fantastisch seizoen. Margriet heeft ambitie om terug te keren naar de 2e klasse. Daar wensen we iedereen alle succes bij.


Margriet 2 bekert door dankzij backs
Oss. 15 september 2019

Margriet 2 had het vandaag moeilijker dan van tevoren gedacht met sv TOP 2. Dankzij een late gelijkmaker was het uiteindelijk toch Margriet dat eerste zou worden in de poule en door gaat in de beker.

Margriet begon de wedstrijd dominant, maar had zeer veel moeite om de vrije ruimte te vinden. Jessie van de Kamp kwam er een keer doorheen en na goed doorgaan botste hij op de keeper van sv TOP. De bal kwam voor de voeten van de oplettende Noud Heijmans, die zo aantekende voor zijn eerste goal namens Margriet 2. Even later werd het echter alweer gelijk. Nadat Wouter Bouwman een grote mogelijkheid miste werd er in de tegenaanval gescoord door sv TOP.

In de tweede helft had Margriet hetzelfde probleem. Er was te weinig beweging waardoor het moeilijk tot kansen kwam. Sv TOP nam vervolgens brutaal de leiding door een bal uit de tweede lijn binnen te schieten. Uiteindelijk was het pas in de 85ste minuut dat Margriet de verlossende gelijkmaker maakte. Een afvallende bal werd door Arne Dekkers gecontroleerd en hij schoot de bal met een droge knal, laag in de verre hoek.

Door deze uitslag gaan de mannen van Margriet 2 door in de beker. Volgende week gaat de competitie van start in de reserve 1ste klasse. De eerste tegenstander is Wittenhorst 2, dat op bezoek komt in Oss.


Margriet 1 wint ook 3e bekerwedstrijd ruim
Oss, 14 september 2019

Margriet had genoeg aan 1 punt om verder te gaan in de bekerstrijd en dat doel werd ruim overschreden met een 7-4 overwinning op 4e klasser NLC'03. Het was wel eerst even schrikken toen het in de 6e minuut tegen een 0-1 achterstand aan keek via een doelpunt van Stan Koenders. Het baart toch enige zorg dat achterin nog wel 4 doelpunten tegen moesten worden toegestaan.

Het was Joey Schuurmans die na een kwartier de stand gelijk trok via een penalty die hij bekwaam in schoot (1-1).  Het was de jonge spits, net overgekomen uit eigen jeugd, Rob van de Ven die in twee minuten de wedstrijd eigenlijk al besliste. Hij maakte in de 24e minuut de 2-1 uit een voorzet van Joey Schuurmans en ronde een voorzet van Bilal El Ghezaoui keurig af in de 25e minuut., Het werd tevens de ruststand van 3-1.

Na rust zou Jeffrey van Vlijmen al in de 50e minuut de 4-1 aantekenen, waarna in de 54e minuut Stan Koenders NLC'03 terugbracht naar 4-2. Het was Joey Schuurmans die in de 60e minuut wederom een penalty benutte en voor 5-2 zorgde, waarna Stan Koenders in de 67e minuut profiteerde van een onoplettendheid in de Osse defensie en voor 5-3 zorgde, Er was geen enkele paniek, want Margriet was de bovenliggende partij en zag Jeffrey van Vlijmen in de 81e minuut de 6-3 aantekenen. Even later een penalty voor NLC'03 en het was via Wouter Bijl zo maar weer 6-4. Vlak voor tijd was het wederom Rob van de Ven die scoorde en de eindstand op 7-4 bepaalde.

Met dit resultaat wordt de laatste poulewedstrijd op zondag tussen Maaskantse Boys en Nulandia van geen enkel belang meer en gedegradeerd tot een gewone oefenpartij. Margriet is ongeslagen poulewinnaar en gaat door naar de knock-out rondes die op 17 november a.s. beginnen.

Volgende week zondag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen BMC. Daarover later in de week een voorbeschouwing.


Margriet 2 wint ook tweede bekerwedstrijd
Oss, 8 september 2019

Margriet 2 speelde vandaag de eerste derby van het seizoen. Het ontving O.S.S.’20 3 op sportpark Amstelhoef. O.S.S.’20 3 bestaat uit meerdere spelers die vorig seizoen nog deel uitmaakte van O.S.S.’20 2 en daarnaast ook ex-Margrieters Mickey van Leur en Thijs van Heeswijk.

Margriet was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk met 3-1. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Ruud Dielis. Hij kopte raak uit een vrije trap van Wouter Bouwman. Vanaf de aftrap maakte O.S.S.’20 echter direct gelijk. Een voorzet vanaf rechts ging over keeper Jimmy van Berkom heen en viel binnen in de verre hoek. Wouter Bouwman bracht Margriet weer op voorsprong in de eerste helft door een vrije trap raak te schieten. De wedstrijd stond bol van gemiste kansen aan de zijde van Margriet. Tot ongeloof van iedereen bleef het tot 5 minuten voor tijd maar 2-1. De 3-1 van Joel van Lith was dan ook zeer bevrijdend.

Volgende week zal het vizier een stuk scherper moeten staan als sv TOP 2 op bezoek komt voor de laatste bekerwedstrijd van de poulefase. Bij een gelijkspel of winst is Margriet door naar de knock-out fase van het toernooi.Maaskantse Boys geen probleem voor Margriet
Oss, 7 september 2019

Margriet zou tegen Maaskantse Boys een tegenstander treffen die gekomen was om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Ze verdedigden gegroepeerd op eigen helft en loerden op een counter. De Osse ploeg begon goed , in hoog tempo werd de bal rond gespeeld en het was dan ook al in de 4e minuut raak. Rob van de Ven scoorde beheerst na een snelle aanval over meerdere schijven.  Diezelfde Rob van de Ven kon in de 16e minuut de 2-0 op het scorebord brengen, waarna Luuk Haas in de 20e minuut met een slim hakballetje de 3-0 aantekende. Het werd daarna iets slordiger en na een diepe bal van achter uit kon Maaskantse spits Clint v.d. Creij zijn tegenstrevers er uit lopen en ging alleen op doelman Jurre van Soest af. Zijn uithaal was onhoudbaar en zo stond het ineens 3-1.  Een stand die met de rust ook op het scorebord bleef.

Na rust werd er gewisseld en Margriet creëerde kans op kans, zo was het Bilal el Ghezaoui die op de lat schoot, Rob Ooms zag een schot gestopt worden door doelman Tom Wertenbroek, Morris Landman zag hem even later de bal met de vingertoppen over de lat tikken en Jeffrey van Vlijmen zag ene doelpunt onterecht afgekeurd worden wegens vlaggen voor buitenspel.  Uiteindelijk zou Jeffrey van Vlijmen in de 78e minuut de eindstand bepalen op 4-1.  Een verdiende overwinning die echter wat hoger had kunnen uitvallen.

Margriet voert in de bekerpoule de ranglijst aan en kan a.s. zaterdagavond zich plaatsen voor de “knock-out ”rondes die in het weekend van 16/17 november gespeeld worden. Tegen NLC’03 heeft men in deze thuiswedstrijd aan een punt genoeg.
A.s. dinsdagavond speelt Margriet nog een oefenwedstrijd uit tegen Real Lunet dat uitkomt in de 2e klasse H. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark Bergenshuizen, De Kikvorsch 1, 5262LX Vught

Opstelling Margriet:
Jurre van Soest, Mounir Al Mansouri, Luuk Haas (Roy Govers), Jorn van Bakel (Rob Ooms) Ramon Verbiesen, Lars van der Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Dannie Aragon, Rob van de Ven (Arne Dekkers), Morris Landman, Bilal el Ghezaoui,


Margriet 2 start het bekertoernooi met een overwinning
Heesch, 01 september 2019

Voor Margriet 2 startte vandaag het nieuwe seizoen met de eerste officiële wedstrijd. In het bekertoernooi is Margriet 2 ingedeeld bij SV TOP 2, O.S.S.’20 3 en HVCH 5. Laatstgenoemde was vandaag de eerste tegenstander. Margriet won in Heesch met 1-2.

Al in de 2de minuut was het raak voor Margriet. Een scherpe voorzet vanaf recht door Jesse Gloudemans werd bij de eerste paal binnengewerkt door Raymond van Tongeren. Margriet was de gehele eerste helft veruit de meest dominante ploeg. Het creëeren van kansen echter, was een ander verhaal. HVCH groef zichzelf in en gokte op een spaarzame uitbraak en bij Margriet ontbrak het aan voldoende creativiteit om hier doorheen te komen. Halverwege de eerste helft was er zo’n spaarzame uitbraak van HVCH en bij de eerste poging op doel was het direct raak. Een voorzet vanaf rechts werd binnen gekopt. Margriet bleef geduldig en kreeg net voor de rust de verdiende voorsprong. Dannie Aragon werd in het strafschopgebied gevloerd en Wouter Bouwman schoot de daaropvolgende penalty binnen.

In de tweede helft werd Margriet slordiger en slordiger en was het niet bij machte op de score te vergroten. Na 90 minuten stond nog steeds 1-2 op het scorebord en zo begint Margriet dus goed aan het bekertoernooi met een overwinning

Margriet 1 wint de eerste bekerwedstrijd bij Nulandia.
Nuland, 31 augustus 2019

Margriet behaalde een verdiende 0-1 overwinning bij Nulandia. Kansen waren er genoeg in deze overigens leuke en sportieve wedstrijd.
In de 55e minuut was het Rob van de Ven die het enige doelpunt scoorde.

De oefenwedstrijd van a.s. dinsdagavond tegen Leones is uitgesteld, er zijn op dit moment te veel blessures.


Margriet sluit Maashorst Cup verliezend af.
Nistelrode, 25 augustus 2019

Het voorbereidingstoernooi om de Maashorst Cup werd door Margriet afgesloten tegen de organiserende vereniging Prinses Irene.
Dit maal een volledige wedstrijd over 2 x 45 minuten.
Het spel golfde vandaag op en neer , en in de 9e minuut kwam Margriet via Roy Govers op een 0-1 voorsprong.
Tot de 25e minuut was Margriet de betere ploeg , maar hierna werd men slordiger in de passes en ging men te ver terug.
In de 38e minuut kwam Prinses Irene op gelijke hoogte en hierna hield Margriet goed stand tot aan de rust.
Na de rust kwam er een feller Prinses Irene voor de dag en die wisten nog tweemaal te scoren in de 55e minuut en in de 76e minuut.

Winst en verlies in oefenwedstrijden om de Maashorst Cup.
Nistelrode, 23 augustus 2019

Margriet 1 speelde deze vrijdagavond twee korte wedstrijden van 2 x 25 achter elkaar in Nistelrode, waar Prinses Irene de Maashorst Cup voorbereidingstoernooi oraganiseert.
Om 19.00 uur was WHV de tegenstander. Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen dankzij doelpunten van Ramon Verbiesen (2 x) en Morris Landman.
Om 20.10 uur was Berghem Sport de tegenstander. Margriet verloor met 3-1. Het was Rob van der Ven die voor de Margrieters scoorde.

Zondag wordt vervolg gegeven aan dit voorbereidingstoernooi met om 13.00 uur de wedstrijd Prinses Irene - Margriet.
Deze wedstrijd wordt gewoon in 2 x 45 minuten gespeeld.

Margriet wint Joep Makelaardij voorbereidingstoernooi Gemeente Oss .
Oss , zondag 18 augustus 2019.

Op zondag 18 augustus vond de tweede editie van het voorbereidingstoernooi gemeente Oss plaats. Dit jaar met JOEP Makelaardij als hoofdsponsor.
8 teams verdeeld over twee poules speelden in vaak regenachtige omstandigheden hun wedstrijden. In poule A werd Vesta’19 poulewinnaar, in poule B werd dit Margriet.
In de kruisfinales speelden zij tegen respectievelijk CITO zondag en SV Ruwaard.
De finale werd uiteindelijk gespeeld door Margriet en Vesta’19. Na een 1-1 gelijkspel, trok Margriet aan het langste eind door de penaltyserie te winnen.
Met twee debutanten, te weten SV Ruwaard en Vesta en CITO zaterdag, CITO zondag, FC Schadewijk, Berghem Sport, RKVV DESO en Margriet hadden we voor de tweede keer een deelnemersveld van 8 teams.

Graag groeien we uit en hopen we dat we tijdens de volgende editie ook de andere clubs uit de gemeente Oss mogen verwelkomen, aldus toernooileider Pascal van Druten.
Namens de organisatie bedankte hij alle deelnemers, scheidsrechters, de vele vrijwilligers en het publiek voor hun inzet en aanwezigheid!

Het was een goed georganiseerd toernooi, gezellig druk en een heerlijke lunch voor spelers en begeleiding gesponsord door Vivaldi/Onsz Restaurant & El Saludo, namens Tonny de Jong.

Margriet-trainer Maarten van Vugt kon tijdens het toernooi nog zeker niet over zijn sterkste selectie beschikken en zag vooral talenten uitblinken. Zoals Rob van de Ven, overgekomen van de Margrietjeugd en Bart van den Heuvel, overgekomen van sv TOP. Ook talent Jeffrey van Lieshout zou zomaar eens de overstap naar het eerste kunnen maken. Van Vugt heeft een luxeprobleem en mag de komende weken gaan kiezen welke spelers hij op gaat nemen in de eerste selectie.

Uitslagen
Poule A
Vesta - DESO 3-0
Ruwaard - CITO za.1-0
Ruwaard - Vesta  0-3
CITO za.- DESO 1-0
DESO  -   Ruwaard 1-2
Vesta  - Cito za. 0-0

Poule B.
Margriet - FC Schadewijk 2-0  doelpunten van Rob vd Ven en Bart vd Heuvel
Berghem Sport - CITO zo.0-0
Berghem Sport - Margriet 0-2  doelpunten van Rob vd Ven en Ramon Verbiesen
CITO zo.- FC Schadewijk 3-0
FC Schadewijk - Berghem Sport 0-1
Margriet - Cito zondag 1-0  doelpunt Bart vd Heuvel

Kruisfinales
Ruwaard - Margriet 0-1 doelpunt Jessie vd Kamp
Vesta      - CITO zo.1-0

Finale
Margriet - Vesta  1-1
door doelpunten van Rob vd Ven   1-0 - Mats Barf   1-1
De Penaltyserie wist Margriet te  winnen met 3-0
Rob vd Ven – Bas Bressers en Ramon Verbiesen waren de makers hiervan.


Spelregelwijzigingen
Oss, 28 juli 2019

Met ingang van seizoen 2019/2020 zijn de navolgende wijzigngen van kracht geworden:

 • Strafschoppenserie
  Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.
 • Plek van wisselen
  Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
 • Doeltrap
  Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
 • Scheidsrechterbal
  Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.
 • Kaarten voor teamofficials
  Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
 • Muurtje
  Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.
1e selektiebijeenkomst op 27 juni jl.
Oss, 9 juli 2019

Op 27 juni jl. begon voor Margriet weer een nieuw hoofdstuk in het 73e jaar van haar bestaan. Onder de nieuwe hoofdtrainer, Maarten van Vugt, wordt de club van Sportpark Amstelhoef met ambitie uitgekeken naar het nieuwe seizoen, waarin het bovenin weer wil meedoen om de prijzen in de derde klasse. Een ambitie namens het bestuur van de vereniging uitgesproken door de voorzitter van de Technische Commissie, Pascal van Druten. Daarmee is de druk op de selektie al gelijk gelegd en zullen we afwachten of die ambitie door deze groep waar gemaakt kan worden. De nieuwelingen stelden zich voor.

Margriet gaat ook komend seizoen weer een samenwerking aan met Van der Linden Fysiotherapie, namens hen was Tom v.d. Linden aanwezig en gaf aan wat de samenwerking en begeleiding inhoud.

Tot slot kwam hoofdtrainer Maarten van Vugt (zie foto hiernaast) aan het woord om aan te geven hoe hij bij Margriet is terecht gekomen, de verwachtingen en de werkwijze. Hij start de eerste training op zondag 11 augustus a.s. om 10.30 uur.
Pascal van Druten sloot de avond af, waarna in de kantine gezamenlijk nog wat werd nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.

Indeling:
Margriet 1 zal uitkomen in de derde klasse knvb
Margriet 2 zal uitkomen in de 1e klasse reserve knvb
De exacte indeling voor Margriet 1 wordt 15 juli a.s. bekend gemaakt.

Selektie Margriet :
De selektie van Margriet bestaat uit 43 veldspelers en 3 keepers, een hele kluif voor hoofdtrainer Maarten van Vugt om hieruit zijn 1e selektie te kiezen in de voorbereidingsperiode. Om te beginnen is er al één tegenvaller. Kay van den Haterd raakte in de laatste wedstrijd afgelopen seizoen geblesseerd en blijkt problemen te hebben met de kruis- en kniebanden. Hij zal eerst aan zijn herstel moeten werken en mogelijk later aansluiten bij de selektie. Kay, spits en topscoorder van het afgelopen seizoen wensen we alle sterke en een spoedig herstel toe.

Later in de voorbereiding wordt de selektie in twee delen gesplits. De 2e selektie zal uitkomen in de 1e klasse reserve ( de op 1 na hoogste reserveklasse) onder leiding van trainer Boy Hoefnagels.

Nieuw:
Jeffrey   Ndakilipe , Loe van Dijk, Jimmy van Berkom, Jesse Gloudemans, Terence Luers, Joel van Lith, Rob van de Ven, Noud Heijmans en Alain Chris Mugisha  komen allen over vanuit de eigen jeugdopleiding O19.1 .
Wouter Witlox (OSS'20), Jordy Sporen (HVCH), Martijn Vertogen (OSS'20), Jurre van Soest (OSS'20),  Mark Ruijtenburg (OSS'20), Bilal El Ghezaoui (FC Schadewijk),Bart van de Heuvel (SV TOP), Jousef Khelil (SV TOP), Raymon van Tongeren (OSS'20)   

Van de oude selektie:
Kevin Korsten, Jorn van Bakel, Roy Govers, Luuk Haas, Floris de Vries, Jessie van de Kamp, Bas Bressers, Veron Lionarons, Rob Ooms, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen; Ramon Verbiesen, Joey Schuurmans, Kay van de Haterd, Morris Landman, Kevin van de Lee, Wouter Bouwman, Emiel van de Schepop, Cliff van Rodijnen, Ruud Dielis, Rutger van Mierlo, Damy van Haren, Joey van Lith, Arne Dekkers, Mounier Al Mansouri, Dannie Aragon en Rick van Rodijnen.

Vertrokken/gestopt:
Mitch   Pennings (sv TOP), Max van Berkom (lager OSS'20), Fazli Ibis (CITO), Dilan Heurkens (EVVC), Pim Körner (lager RKSV Margriet) en Wouter van de Boogaart (lager RKSV Margriet), Cas de Bruijn (lager RKSV Margriet)


Rick van Rodijnen tekent contact bij bvo TOP OSS.
Oss, 8 juni 2019


Rick van Rodijnen, selektiespeler van Margriet, tekende onlangs een contract bij de bvo TOP OSS.

Met ingang van het nieuwe seizoen, waarvoor de voorbereiding start op 26 juni a.s., zal Rick van Rodijnen bij
de bvo TOP OSS in dienst treden als Fysioterapeut.


Nacompetitie 2018/2019

(bron:BD)
Het definitieve programma voor de nacompetitie is bekend, wie kunnen zich via hun periodekampioenschap omhoog spelen naar de tweede klasse en welke clubs kunnen spelen voor behoud van of promotie naar onze derde klasse?
Alle teams wensen we veel succes!

Voor een plek in de tweede klasse zondag
Eerste ronde (speeldag 2 juni)
De winnaars van de eerste ronde plaatsen zich voor de tweede ronde. Daarna volgt de finaleronde.
1. Liessel - Boekel Sport 1-3
2. Volkel - HBSV   2-0
3. EVVC - Helmondia  1-1 EVVC wns
4. SC Irene - Schijndel  2-0
Tweede ronde (speeldag 10 juni)
De winnaars van de tweede ronde plaatsen zich voor de finaleronde.
5. Liessel -  EVVC      0-1
6.  Volkel - SC Irene   3-1 (n.v.)
Finaleronde (speeldag 16 juni)
De finaleronde wordt op neutraal terrein gespeeld. De winnaar van de finaleronde plaats zich voor de tweede klasse zondag.
EVVC - Volkel  2-0   EVVC blijft tweede klasser, Volkel speelt in de verliezersfinale om 1 extra plek tegen SVN op neutraal terrein


Voor een plek in de derde klasse zondag
Eerste ronde (speeldag 2 juni)
De winnaars van de eerste ronde plaatsen zich voor de tweede ronde. Daarna volgt de finaleronde.
1. Stormvogels'28 - Festilent  3-2
2. Estria - Meterik  1-0
3. Constantia - GFC’33  1-6   (Constantia gedegradeerd naar 4e klasse)
4. MULO - SES   4-2
Tweede ronde (speeldag 10 juni)
De winnaars van de tweede ronde plaatsen zich voor de finaleronde.
5. Stormvogels’28 - GFC’33   1-2
6. Estria - MULO   4-1 (MULO degradeert naar 4e klasse)
Finaleronde (speeldag 16 juni)
De finaleronde wordt op neutraal terrein gespeeld. De winnaar van de finaleronde plaats zich voor de derde klasse zondag.
GFC’33 - Estria   1-3 Estra wordt derde klasser


Margriet 2 krijgt flink pak slaag van Nulandia 2
Nuland, 26 mei 2019

Margriet 2 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen nergens meer voor en dit was duidelijk te zien aan het spel en de instelling. Nulandia daarentegen vocht voor haar laatste kans voor lijstbehoud en trad aan in volle oorlogssterkte. Bij Margriet startte 2 spelers van JO-19 in de basis en zat er 1 op de bank. Ook Wouter Bouwman zat (voor nood) op de bank aangezien hij nog niet helemaal hersteld is van een enkelblessure.

Al na 10 minuten spelen stond Nulandia met 2-0 voor. De eerste 2 mogelijkheden waren direct raak. Bij Margriet ontbrak vandaag de wil en tot overmaat van ramp moest trainer Boy Hoefnagels beide wissel al voor de rust gebruiken. Rutger van Mierlo viel uit met een lichte knieblessure, Rick van Rodijnen met een zware knieblessure. Na een verkeerde landing schreeuwde hij het uit van de pijn en verliet het veld uiteindelijk per brancard. De ruststand was uiteindelijk 4-1 (goal Kevin van der Lee).
 
Na de rust bleef Nulandia hard doorgaan en kon Margriet weinig doen. De scheidsrechter van vandaag presteerde het vandaag ook om meerdere goals ten onrechte goed te keuren. Dit alles samen zorgde ervoor dat Nulandia uitliep tot maarliefst 11-1.

Margriet eindigt dit seizoen op een nette 6de plaats en kan vooruit gaan kijken naar volgend seizoen. De selectie zal gaan veranderen aangezien er een aantal spelers zullen stoppen, spelers vanuit de jeugd overkomen en het eerste elftal een nieuwe trainer krijgt.Margriet sluit seizoen af met overwinning
Helmond, 26 mei 2019

Voor beide teams stond er niets meer op het spel, Margriet was al veilig en MULO moet zich voorbereiden op de nacompetitie om klasse behoud.
De blessurebank zat bij de Ossenaren vol en dat leidde tot personele problemen. Op de bank zaten dan ook twee jeugdspelers, die beide goed invielen.

Margriet was slimmer in de eerste helft wat resulteerde in de 3e min voor de 0-1 voorsprong door Veron Lionarons zijn eerste in het vlaggenschip, verder kregen beide teams nog een paar kansen in de eerste helft zonder resultaten.

MULO kwam wat feller uit de startblokken de tweede helft en scoorde snel de gelijkmaker. Tot ieders vreugde wisten de Margrieter dit goed te verwerken en stelde orde op zaken. Weer was het Veron Lionarons die scoorde en Margriet weer op een 1-2 voorsprong zette. Op aangeven van de inmiddels ingevallen JO17-speler Nick van Oorschot, was het Morris Landman die de stand naar 1-3 tilde. Even later had Landman opnieuw de kans de voorsprong verder uit te bouwen vanaf de penalty stip, maar die werd gemist. Een kwartier voor tijd was het weer Veron Lionarons die de bal in het net deponeerde en daarmee zijn derde van de wedstrijd scoorde en de eindstand op 1-4 bepaalde.

Hiermee is het seizoen ten einde en eindigde Margriet op de 9e plaats in dit toch teleurstellende seizoen, waarin de ambities hoger lagen.
De blik wordt echter al gericht op het nieuwe seizoen waar we op 27 juni a.s. beginnen met het voorstellen van de selecties.

Op de pagina Seizoen 2019/2020 krijgt u al een voorproefje.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Rob Ooms, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Lars van de Kamp, Mitch Pennings, Ramon Verbiesen, Morris Landman, Veron Lionarons, Jeffrey van Vlijmen, Kevin Korsten. Invallers: Joey van Lith, Nick van Oorschot.

Margriet naar Helmond voor laatste wedstrijd van de competitie
Oss, 22 mei 2019
Voorbeschouwing
Komende zondag is het eindelijk de laatste wedstrijd van een tegenvallend seizoen voor de Ossenaren. De eerste en tweede periode van de aflopende competitie verliepen nog redelijk, maar na de winterstop zakte Margriet steeds verder weg en staat nu op een 9e plek en in punten gelijk met nummer 10 Excellent. Tegenstander MULO is al veroordeeld tot nacompetitie om klasse behoud en staat met 17 punten op de plek 13.

Terugkijken op één van de slechtste seizoenen ooit in de derde klasse heeft weinig zin. Met inmiddels 8 man in de blessureboeg zal er best wel een elftal staan, maar of het in staat is MULO evenveel pijn te doen als in de wedstrijd in Oss vorig jaar op 14 oktober is maar de vraag. Toen werd het 5-0 voor Margriet met doelpunten van Joey Schuurmans (3x), Morris Landman en Mitch Pennings.

MULO heeft er alleen maar baat bij om ongeschonden de wedstrijd uit te komen zonder blessures en kaarten, het kan dus alle kanten uitgaan. Verdedigend is de Helmondse formatie zwak, wat blijkt uit het doelsaldo van -48 (31 voor en 79 tegen). Afgelopen zondag wisten ze bij Vitesse'08, dat net boven de nacompetitiestreep eindigt, een 3-3 gelijkspel te behalen. De weken er voor was Excellent (dat evenveel punten heeft als Margriet) met 2-1 van ze te winnen en ging Nooit Gedacht, dat vlak boven Margriet staat er op bezoek en won met 0-4.

Ons advies: stinkend je best doen om het seizoen goed af te sluiten en zorgen dat de punten mee naar Oss gaan. Als Nooit Gedacht verliest bij Schijndel/de Wit zou Margriet zelfs nog een plaats kunnen stijgen.


Afscheid van Pim Körner en Wouter van den Boogaard
Oss, 20 mei 2019

Gisteren was ook de laatste thuiswedstrijd van 2 spelers die beide meer dan 10 jaar in de selectie van Margriet hebben gespeeld: Pim Körner en Wouter van den Boogaard.

Pim begon zijn avontuur in de selectie in het eerste als verdediger. Daarna speelde hij nog meerdere jaren in het tweede en de laatste jaren verruilde hij de achterhoede zelfs voor de spitspositie.

Wouter van den Boogaard kwam als keeper bij de selectie en werd al snel eerste keeper. 5 jaar geleden besloot hij om het te gaan proberen als veldspeler en speelde hij 3 jaar als rechts- of linksback in het tweede. De laatste 2 jaar droeg hij weer zijn vertrouwde handschoenen om het doel schoon te houden.

Beiden zullen volgend seizoen in Margriet 4 te bewonderen zijn.

Op vrijdagavond 21 juni is er een afscheidswedstrijd georganiseerd om afscheid te nemen van beide heren. De aftrap is om 20:00 uur en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en daarna in de kantine een drankje te doen.

                              

Margriet 2 wint van Mierlo Hout en is nu definitief zeker van lijstbehoud
Oss, 20 mei 2019

Margriet 2 speelde gisteren alweer haar een na laatste wedstrijd van het seizoen. Het ontving Mierlo Hout 2, dat net onder Margriet op de ranglijst staat. In de wedstrijd in Helmond werd er met 1-2 gewonnen en ook vandaag trok Margriet aan het langste eind. Het werd uiteindelijk 5-1 en daarmee zorgde Margriet ervoor dat het netjes in de middenmoot eindigt dit seizoen.

In de eerste helft was Margriet grotendeels de bovenliggende partij. Mierlo Hout leek na 10 minuten spelen het initiatief over te nemen, maar Margriet herpakte zich na zo’n 10 minuten. Nadat veel aanvallen in de laatste fase stukliepen was er na een half uur spelen de verdiende voorsprong voor Margriet. Na een mooie aanval was het uiteindelijk Dannie Aragon die klaarlegde voor Emiel van de Schepop. Emiel schoot de bal laag in de verre hoek. Margriet kon echter niet lang genieten van de verdiende voorsprong. De eerste aanval van Mierlo Hout was namelijk meteen raak. Uit de kluts viel de bal voor de voeten van de spits die direct schoot en zijn inzet via de binnenkant van de paal verzilverd zag worden.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Margriet had meer de overhand en langzaam werden er ook steeds meer kansen gecreëerd. De afronding was echter niet optimaal waardoor het tot de 60ste minuut duurde voordat (wederom) Emiel van de Schepop Margriet op voorsprong bracht. Rick van Rodijnen ging op rechts voorbij aan zijn tegenstander, kapte terug en schoot vervolgens op de keeper. De bal ging voorbij aan Pim Körner, maar daarachter dook Emiel van de Schepop op om in een leeg doel te schieten. Margriet liet het na om de wedstrijd meteen in het slot te gooien door een aantal goede mogelijkheden onbenut te laten en pas in de slotfase liep het uit op Mierlo Hout. Rob van de Ven (J-O19 1) viel in en merkte dat er veel ruimte lag om tussen de verdedigers van Mierlo Hout heen te lopen. Hij scoorde maar liefst 3 maal! Eenmaal op aangeven van Rick van Rodijnen, eenmaal na een mooie actie en eenmaal op aangeven van de goed ingevallen Joël van Lith.Afscheid Danny de Natris
Oss, 19 mei 2019

Met zijn 6e jaar werd hij al lid van Margriet en groeide binnen de vereniging op tot niet alleen een echte clubman, maar ook een alom gerespecteerde sporter en uitstekende doelman, die, ook als het even tegenzat en een trainer niet voor hem koos, toch de vereniging trouw bleef en zicht steeds weer terugknokte in de hoofdmacht van Margriet. Inmiddels is hij 36 dit jaar en heeft hij bij zijn vereniging 17 jaar op selektienieau onder de lat gestaan en dat meer dan 450 wedstrijden lang.

Vandaag nam hij afscheid en werd hij uitbundig geëerd voor alles wat hij voor Margriet betekent heeft en betrad hij het veld samen met zijn 8-jarige dochter. TC Voorzitter Pascal van Druten en aanvoerder Joey Schuurmans overhandigden op het veld een inlijst keepersshirt en vlak voor het einde van de wedstrijd viel hem een publiekswissel ten deel. Onder luid applaus en begeleid door de complete selektie, inclusief alle geblesseerden, nam hij zijn welverdiende applaus ten deel.

Na afloop in het sponsorhome  werd  alles nog eens dunnetjes overgedaan en spraken Pascal van Druten namens Margriet en Ruud Megens namens de Stichting Amsteleind Promotion hun waardering uit voor zijn trouw en inzet. In zijn dankwoord liet hij gelukkig weten dat hij nog wel aktief blijft en af en toe mee zal trainen.Business Meeting geslaagd
Oss, 19 mei 2019

De Stichting Amsteleind Promotion organiseerde samen met r.k.s.v. Margriet de Business Meeting 2019, waarbij de multifunctionele ruimte tijdelijk was omgebouwd tot sponsorhome.

In de rust van de wedstrijd was het Pascal van Druten die namens beide organisaties alle sponsoren en genodigden van harte welkom heette.
Na afloop van de wedstrijd kwamen ook de spelers er bij en werd afscheid genomen van Danny de Natris, leider Gert-Jan van der Leest en trainer Mark Strik.

Na 18.00 uur verplaatste het gezelschap zich naar het kantinedeel van het clubhuis en was het nog enige tijd uitermate gezellig, mede door een opzwepend optreden van "De VIER VILTJES".

Wij danken de sponsoren van de Business Meeting:

             


        


               


         
Margriet kan FC Schadewijk niet stoppen.
Oss, 19 mei 2019

Voor Margriet stond nog nauwelijks meer op het spel dan de eer en de sportieve plicht. FC Schadewijk had nog een theoretische kans, die ondanks de drie punten na afloop van de wedstrijd ook verdwenen was door de uitslagen van de concurrentie. Bij Margriet stond de wedstrijd ook in het teken van het afscheid van doelman Danny de Natris. Gehuldigd bij de opkomst van de teams en geëerd met een publiekswissel vlak voor tijd.

De eerste helft golfde het spel op en neer, met aan beide zijden enkele kansen. Tot het moment dat oud-Margrieter Danny Laukes de bal mocht aannemen halverwege de Margriethelft en hem te veel ruimte werd geboden door de verdediging. Hij is juist befaamd om zijn goede traptechniek en ook nu liet hij hiervan zien. Met een prachtig en onhoudbaar schot liet hij doelman de Natris kansloos. (0-1)

Na rust bracht scheidend trainer Mark Strik zijn topscoorder in het veld. Kay van den Haterd, dit seizoen goed voor 10 doelpunten, was vorige week in Boxmeer al eens geblesseerd uitgevallen en nog niet fit voor een hele wedstrijd. Lang kon hij echter niet van zijn invalbeurt genieten.
Enkele minuten later maakte hij het doelman Martin Roelofs op de achterlijn erg lastig. Deze schoot de bal tot corner, maar raakte daarbij ook van den Haterd ongelukkig. Na afloop werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

In de 53e minuut was het wederom een oud-Margrieter die voor de Schadewijkers de score opvoerde naar 2-0. In deze fase drong Margriet steeds meer op en veronachtzaamt dan de verdediging. Als dan een verdediger ook nog uitglijdt kon Benjamin Duah makkelijk doorgaan, omspeelde doelman de Natris en scoorde.
Margriet deed nog wel wat terug. Met een prachtig doelpunt scoorde Jeffrey van Vlijmen 1-2, waarna Margriet alles probeerde om de gelijkmaker te forceren, hetgeen echter te vergeefs bleef.

Opstelling Margriet:
Danny de Natris (86’Youri Pataki), Rob Ooms, Jorn van Bakel, Ruud Dielis, Roy Govers, Lars van de Kamp, Mitch Pennings, Ramon Verbiesen, Morris Landman, Jeffrey van Vlijmen, Joey van Lith (46’Kay van den Haterd ) ( 51’Veron Lionarons).

Naar het fotoverslag


TC Nieuws (14)
Oss, 19 januari 2019

De begeleiding van onze selectie ziet er in het seizoen 2019-2020 als volgt uit:

Margriet 1
Hoofdtrainer:                       Maarten van Vugt
Keeperstrainer:                    Dirk van Egtelen
Fysiotherapeut:                   Jason van Ieperen
Assistent scheidsrechter     Jeroen Scherpenzeel                 

Verder zullen Hans de Jong en Bart Aarts weer als teammanager fungeren. Daarmee keren zij terug in hun oude functie en maken zij het begeleidingsteam van Margriet 1 compleet.

Margriet 2
Trainer:                                Boy Hoefnagels
Teammanager:                     Javad Bakhshi
Fysiotherapeut:                    Rick Cornelissen
Assistent scheidsrechter:     Derek Pluijlaar

Op donderdag 27 juni a.s., aanvang 20.00 uur, zal de begeleiding evenals de spelers zichzelf voorstellen tijdens de selectieavond.
Ook zal de technische commissie de sportieve doelstellingen toelichten en de plannen voor komend seizoen onthullen.

Bij dezen nodigt de TC dan ook alle commissie- en overige kaderleden uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

zie ook Seizoen 2019/2020Stadsderby Margriet – FC Schadewijk
Voorbeschouwing
Oss, 15 mei 2019
A.s. zondag speelt Margriet de laatste thuiswedstrijd van het huidige seizoen. Met daarna slechts nog één uitwedstrijd te gaan, staat er voor de ploeg niets anders meer op het spel dan de eer om zo hoog mogelijk te eindigen. Voor de Schadewijkers staat er nog wel een kleine mogelijkheid om een prijsje te pakken. In de derde periode strijden Boekel Sport, Avanti’31, Volkel en FC Schadewijk nog om de periodetitel. Schadewijk heeft alleen een kleine kans als ze zelf alle punten halen en de concurrenten ook punten laten liggen.

Schadewijk presteert de laatste maanden erg goed en is al 5 wedstrijden op rij ongeslagen. Margriet daarentegen deed het in de eerste twee periodes nog goed (5e en 3e plek) maar zakte de laatste periode dramatisch terug en staat in die periode slechts 12e. Zelfs Ulysses, dat de laatste plek bezet heeft in de derde periode meer punten vergaard dan Margriet.

Het seizoen gaat als een nachtkaarsje uit voor de bewoners van de Amstelhoef, een trieste afloop van een seizoen dat beter had verdiend. Oorzaken zullen we het maar niet over hebben, we gaan ons richten op volgend seizoen. Het is nu zaak dat degenen die spelen zich in de kijker spelen van de nieuwe trainer en alvast hun visitekaartje afgeven met goede prestaties en daarmee zorgen dat Margriet zo hoog mogelijk nog eindigt op de ranglijst. Een 7e plaats is nog haalbaar, maar dan moeten de laatste wedstrijden wel gewonnen worden.

Bij Schadewijk zijn de topscoorders  Benjamin Duah (13) en Danny Laukes (7), die samen al bijna de helft van de Schadewijkse doelpunten voor hun rekening namen.

Saillant detail : Danny Laukes speelde ooit bij Margriet en trainer Gaby Kuypers was Margriettrainer in twee seizoenen van 2012 tot 2014. Met hem degradeerde Margriet na 5 jaar 2e klasse terug naar de 3e klasse om het seizoen er op weer op de eerste plek te eindigen, maar het kampioenschap werd door een puntenstraf door de knvb Margriet ontnomen. Hierdoor was een beslissingsduel tegen Nooit Gedacht noodzakelijk en dat verloor Margriet en bleef ondanks de goede prestaties dat seizoen gewoon in de 3e klasse.

LAATSTE THUISWEDSTRIJD EXTRA AKTIVITEITEN

Bij Margriet wordt afscheid genomen van doelman Danny de Natris, die zijn actieve loopbaan beëindigd.

Daarnaast organiseert Stichting Amsteleind Promotion, in samenwerking met r.k.s.v. Margriet, een Business Meeting voor alle sponsoren en andere genodigden in de multifunctionele ruimte van het complex. Dit duurt tot 18.00 uur, waarna een gezellige voortzetting in het kantinedeel wordt opgeluisterd met een spetterend optreden van “DE VIER VILTJES”.


Margriet verliest van de kampioen.
Oss, 12 mei 2019
Margriet wist in eigen huis met 3-2 te winnen van Olympia’18 en dat was tot nu toe de enige verlieswedstrijd voor de mannen uit Boxmeer. Toen stond er voor een deel een ander elftal Margrieters in het veld en nu waren er te veel blessures om het Olympia’18 echt moeilijk te maken.

De eerste helft leek Margriet aanvankelijk goed partij te kunnen geven, maar  in de 7e en 21e minuut was het Olympia’18 dat erg slordig verdedigen van Margriet simpel afstrafte. De rust ging dan ook in met een 2-0 achterstand, bovendien raakte Margriet ook nog spits en topscoorder Kay van den Haterd kwijt. Hij werd steeds flink aangepakt en kon niet meer verder. In de 39e minuut kwam jeugdspeler Rob van de Ven hem vervangen.

Na rust was het in de 53e minuut een goed uitval via Joey van Lith die na een goed rush in schoot, doelman Jasper Görts wist die nog te keren, maar Ramon Verbiesen kon de bal in het net werken. Wie dacht dat het hierna nog een wedstrijd zou kunnen worden kwam bedrogen uit. Margriet deed zijn best, maar kon niet voorkomen dat spits Douwe Zwaan twee maal nog scoorde. De 3-1 met een wonderschone lob en de 4-1 door een voorzet bij de tweede paal fysiek sterker dan zijn verdediger over de lijn te drukken.

In middels had doelman Danny de Natris al twee maal met een goede redding zijn team voor een afgang behoed met puike reddingen. De Osse sluitpost speelt volgende week zondag in de stadsderby tegen FC Schadewijk zijn laatste thuiswedstrijd voor de bewoners van de Amstelhoef. De 36 jarige doelman heeft besloten dat dit zijn laatste seizoen is.

Opstelling Margriet:
Danny de Natris, Rob Ooms, Jorn van Bakel (46'Floris de Vries), Ruud Dielis, Roy Govers, Lars v.d. Kamp, Mitch Pennings, Ramon Verbiesen  (73' Veron Lionarons), Kay van den Haterd (39'Rob van de Ven), Jeffrey van Vlijmen, Joey van Lith.
Margriet 2 geeft degradatiekandidaat 3 punten
Someren, 12 mei 2019

  
Margriet mag het zichzelf vandaag kwalijk nemen dat Someren 3 de 3 punten in Someren hield. Een erg slappe wedstrijd, vol met fouten, resulteerde in een 3-0 nederlaag. Een punt was vandaag genoeg geweest voor definitief lijstbehoud. De kans lijkt klein dat het nog mis kan gaan voor Margriet, maar zolang niks definitief is...

  
Margriet begon het eerste deel van de wedstrijd nog best aardig. Someren koos er duidelijk voor om in te zakken en het Margriet moeilijk te maken. Margriet kwam daar in het begin nog wel een paar keer (half) doorheen wat resulteerde in wat kansjes, maar later in de eerste helft werden de voorste 3 bijna niet meer bereikt. Het was Someren dat nog een aantal keer gevaarlijk kon counteren en bijna op voorsprong kwam, was het niet dat keeper Wouter van den Boogaard met een fantastische redding zijn doel schoon hield.

  
Na de rust was er bij Margriet overduidelijk iets mis. Veel passes waren te hard, te zacht, niet zuiver en de duels gingen makkelijk verloren. Na balverlies ging Someren er op rechts vandoor en de voorzet werd bij de tweede paal binnengelopen. Halverwege de tweede helft scoorde Someren nogmaals, nu via een corner. Margriet stond niet op te letten en vergat de bal weg te werken waardoor Someren doel trof. 10 minuten voor tijd werd de eindstand op het bord gezet, 3-0.

  
Margriet liep vervolgens met het schaamrood op de kaken van het veld en zal nu volgende week, als Mierlo Hout op bezoek komt, definitief lijstbehoud moeten realiseren. De uitwedstrijd in het begin van het seizoen werd met 1-2 gewonnen destijds.


TC Nieuws (13)
Oss, 8 mei 2019

Na alle nieuws over de spelers van selektie 1 die toezegden te blijven bij Margriet, alsmede enkele nieuwkomers ( zie seizoen 2019/2020 ), werd vandaag bekend gemaakt wie er weggaan of stoppen:Danny de Natris

Danny is was de eerste doelman van Margriet de afgelopen seizoenen. In het verleden was hij al eens eerder gestopt, maar nu heeft hij te kennen gegeven zijn keepershandschoenen definitief vaarwel te zeggen. Of de dit jaar 36-jarige nog iets gaat doen binnen Margriet, of mogelijk in de toekomst, is nog niet bekend.
Danny zal 19 mei a.s. afscheid nemen van zijn thuispubliek.

Fazli Ibis

Fazli heeft besloten een jaar te stoppen en te zorgen dat hij na alle blessureleed weer gezond wordt.
Afgelopen seizoen kwam hij slechts enkele malen in het veld, maar werd door hardnekkige blessures steeds weer teruggeworpen.
Wij hopen dat hij in dat jaar herstelt en mogelijk zien we hem daarna weer terug.
Update:
Inmiddels blijkt dat hij toch overschrijving heeft gevraagd naar CITO.

Wouter van den Boogaard

Wouter heeft besloten lager te gaan voetballen na een lange carrière in de selektie. Een aantal seizoenen was hij de eerste doelman, besloot te gaan voetballen en speelde bij de reserves, waar hij enkele seizoenen geleden weer onder de lat ging staan en regelmatig aanwezig was als reserve-doelman bij team 1.


Dilan Heurkens

Dilan startte dit seizoen bij Margriet en was wisselend doelman van Margriet 2 en reserve bij team 1.
Hij heeft besloten Margriet te verlaten, waar hij naar toe gaat is (nog) niet bekend.
We wensen hem het allerbeste in het vervolg van zijn keeperscarrière.

Update:
Max van Berkom

Max heeft besloten toch te stoppen met selektievoetbal en gaat terug naar OSS'20 waar hij in een lager
team gaat voetballen.Wij wensen hem het allerbeste.


Gert-Jan van der Leest

Gert-Jan heeft besloten te stoppen als leider van Margriet 1.
Wij bedanken hem voor de samenwerking en wensen hem het allerbeste.Mitch Penning

Ondanks  dat Mitch al eerder zijn woord had gegeven dat hij zou blijven, liet hij pas laat weten dat hij
alsnog terug gaat naar sv TOP.Kan Margriet het kunststukje herhalen?
Voorbeschouwing
Oss, 8 mei 2019

Op zondag 25 november was het Margriet dat op eigen veld de winst pakte tegen Olympia’18 uit Boxmeer. Het werd een 3-2 overwinning voor de Ossenaren door een doelpunt van Joey Schuurmans, een doelpunt van Jeffrey van Vlijmen en in de slotfase een doelpunt van de ingevallen jeugdspeler Rob van de Ven.

Nu blijkt dat Margriet dan ook de enige ploeg is die dit in de tot nog toe 23 wedstrijden van de competitie is gelukt. Komend weekend is de situatie al weer omgedraaid van toepassing. Margriet gaat nu naar Boxmeer, Olympia’18 is met “twee vingers in de neus” al in april kampioen geworden en staat inmiddels op 60 punten met een respectabel doelsaldo van +56 (73 voor en slechts 17 tegen).

Hoofdtrainer van de Boxmeerse ploeg is Wil Beijer en zal zijn ploeg aansporen om a.s. zondag te proberen dit “vlekje op het blazoen” van de kampioenen weg te werken door nu wel Margriet te verslaan. Met topscoorder Douwe Zwaan in de gelederen is dat ook niet zo’n gekke gedachte, hij wist dit seizoen in de competitie al 35 keer het net te doen bollen en dat is vrijwel de helft van de totaalscore van de Boxmeerse ploeg.

Voor Margriet staat er nog steeds de eer op het programma. De ploeg steeg een plekje (van 9 naar 8) afgelopen zondag door een puike overwinning op Handel (2-4) door doelpunten van Kay van den Haterd (3x) en Ramon Verbiesen (1x). Blijft nog steeds dat er punten moeten komen om nog wat verder te stijgen. Dat kan, de week daarop komt immers FC Schadewijk op bezoek op de Amstelhoef en die staan samen met Handel met een gelijk aantal punten op de nrs. 6 en 7. Dat met maar 1 punt meer dan Margriet. Ook plaats 5 is voor de bewoners van Sportpark Amstelhoef nog in zicht en daar staat Boekel Sport dat komend weekend naar Excellent gaat.

Echter blijft het oppassen, want vlak onder Margriet staan Nooit Gedacht en Excellent met beide 1 punt minder ook te trappelen om over Margriet heen te springen, terwijl nr. 11 Vitesse maar 6 punten achter staat en een veel makkelijker programma heeft dan Margriet.  Met de mogelijkheden die er zijn, is de plaats 5 t/m 11 haalbaar, wat het gaat worden hangt van het team af. Ze zullen er voor moeten blijven knokken om het beste resultaat te boeken dat mogelijk is.


Margriet pakt 3 punten bij Handel
Handel, 5 mei 2019

Margriet begon onbevangen aan de wedstrijd omdat ze eigenlijk nergens meer om spelen, alleen de eer is er mee gediend.

Hoewel Handel fel begon, was het Margriet dat al snel op voorsprong kwam. Zo was het al raak na 2 min door een foute terug speelbal van Handel waar Kay van den Haterd alert en gretig gebruikt van maakte en 0-1 intikt. Ook Handel had enkele kleine kansen in het eerste kwartier, maar was onzorgvuldig in de afwerking. Na14 min. was het weer Kay van den Haterd die 0-2 maakt. Weer door een foute terugspeelbal was hij er als de kippen bij om de bal achter de doelman te prikken. In de 34 min maakt Kay een ouderwetse hattrick door de 0-3 te scoren. Nog geen 2 minuten later krijgt Handel een penalty na een wat ongelukkige handsbal en scoort Rob Manders de 1-3. Tot de rust blijft de stand ongewijzigd.

In de  tweede helft probeert Handel vol druk te zetten door met 3 aanvallers te gaan spelen waardoor Margriet terug uit moest. Beide elftallen kregen nog wel wat kansen die of gered werden door de keepers of op de paal gingen maar toch was het Margriet dat in de 65 min. toch de  1-4 maakt door een goede assist van de net ingevallen Joey van Lith die  zijn debuut maakte. Ramon Verbiesen  werkt de assist goed binnen en het is 1-4.
Handel zet nog wel aan voor een slotoffensief, maar te vergeefs. In de 73 min krijgt Handel nog een penalty, weer genomen door Rob Manders die de eindstand op  2-4 brengt.

Met dit resultaat stijgt Margriet weer op de ranglijst een plaatsje en staat nu op de  8e plek. Alle teams hebben nu eindelijk een gelijk aantal wedstrijden gespeeld (23) en de laatste 3 wedstrijden staan voor de boeg. Bovenin is de beslissing al in april gevallen, Olympia’18 werd met ruime voorsprong al vroegtijdig kampioen en pakte de eerste periode. Schijndel pakte de tweede periode en de derde periode is spannend, want hierin doen nog meerdere ploegen mee om die binnen te halen. Onderin lijkt het lot van Ulysses bezegeld. Zeker met Volkel en Olympia’18 als tegenstanders de komende weken zullen  de 5 punten achterstand een niet te nemen barrière zijn. Maar….. je weet het nooit. De ploeg uit Megen achtervolgt het Helmondse MULO en het Constantia uit Wanroij. Die in de huidige stand op de nacompetitieplaatsen staan voor klasse behoud.
Voor Margriet is het zeker dat ze volgend seizoen weer in de derde klasse uitkomen.

Opstelling Margriet:
Danny de Natris, Rob Ooms, Jorn van Bakel, Ruud Dielis, Roy Govers, Lars van de Kamp, Mitch Pennings, Ramon Verbiesen, Kay van den Haterd (Joey van Lith), Jeffrey van Vlijmen (Rob van de Ven), Jessie van de Kamp (Floris de Vries).


Margriet 2 verliest van Sparta ‘25 2
Oss, 5 mei 2019

  
Sparta ‘25 kwam vandaag op bezoek in Oss. Na 90 minuten voetballen namen ze de volle 3 punten mee naar Beek en Donk. Margriet had dit vooral aan zichzelf te danken. Er werd vandaag niet geweldig gespeeld en de goals werden te makkelijk weggegeven.

Margriet had in het eerste deel van de wedstrijd het overwicht, maar het was ongelofelijk slordig. Veel passes kwamen niet aan en de duels werden vaker verloren dan gewonnen. Halverwege de eerste helft kwam Sparta ‘25 op voorsprong. Niet snel daarna gaf Margriet een tweede goal cadeau en stond het al 0-2. 10 minuten voor rust deed Margriet iets terug de vorm van Wouter Bouwman. Een vrije trap werd in de muur geschoten en Wouter pikte de bal zelf op. Hij omspeelde meerdere spelers van Sparta ‘25 om vervolgens in de korte hoek binnen te schieten.

Tijdens de rust was er goed overleg geweest, maar dit mocht niet baten. Al na enkele minuten in de tweede helft kwam Sparta ‘25 al op 1-3. Margriet deed wel direct iets terug, maar dit bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn. Rick van Rodijnen gaf de bal vanaf rechts strak voor en een verdediger van Sparta ‘25 joeg de bal in eigen doel. De hoop was op dit punt even terug, maar Sparta ‘25 kwam snel daarna weer op 2-4. Margriet kreeg het niet meer voor elkaar om nogmaals een aansluitingstreffer te maken en Sparta ‘25 liep in het slot van de wedstrijd uit naar 2-6.

Volgende week zondag speelt Margriet in en tegen Someren en er zal alles aan gedaan worden om weer eens met 3 punten te staan na 90 minuten voetballen. De aftrap is om 13.00 uur volgende weekTC Nieuws (12)
Oss, 30 april 2019

Over enkele weken is het seizoen 2018/'2019 al weer ten einde en is de Technische Commissie (TC) bijna klaar met de nieuwe selektie voor het volgend seizoen. Vandaag werd bekend dat ook Mounir Al Mansouri heeft toegezegd dat hij ook volgend seizoen de kleuren van Margriet zal verdedigen.

Naast de al eerder gemelde Rob van de Ven komen de volgende jeugdspelers vanuit de JO19.1 over naar de seniorenselectie van de RKSV Margriet:
Terence Lüers
Jesse Gloudemans
Loe van Dijk
Jimmy van Berkom
Noud Heijmans
Joey van Lith
Met een aantal jeugdspelers zijn we nog in gesprek. Ook van hen verwachten we dat ze de stap naar de seniorenselectie maken.
De externe versterkingen die we eerder hebben gecommuniceerd gaan samen met de frisse jeugdspelers voor nieuw elan zorgen. Nieuwe concurrentie, waarbij iedereen onder leiding van Maarten van Vugt voor zijn plek moet strijden.
Een volledig overzicht op Seizoen 2019/2020.


Margriet haalt in bij Handel
Voorbeschouwing
Oss, 30 april 2019

Na een extra rustig weekend, de Margrieters hadden geen wedstrijd en konden voluit Koningsdag vieren, gaat de reis komend weekend naar Handel. De tegenstander staat met 4 punten meer op de zesde plek, waar de Margrieters nu gezakt zijn naar plek negen.
De wedstrijd dateert nog van 20 januari jl.  en ging wegens de slechte weersomstandigheden toen niet door. Voor beide teams is het de laatste wedstrijd van periode 2 en valt daarin niets meer te verdienen. Die periode is al behaald door Schijndel/de Wit.

Handel heeft nog kans op periode
Handel heeft nog minimale kans op periode 3 en is daarin afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Voor Handel is de uitslag wel belangrijk in de eindrangschikking want de eerste daarin die nog geen periode heeft, zal de periode van kampioen Olympia’18 overnemen. Ook daarbij is de concurrentie groot, want er strijd nog 3 ploegen om die plek.

Margriet alleen nog voor de eer
Voor Margriet staat alleen de eer op het spel. Zij zijn kansloos uitgeschakeld en staan nu zelfs al 9e op de eindrangschikking. Gevaar voor degradatie of nacompetitie om klasse behoud is er niet meer, daarvoor staan ze te ver voor op MULO dat de 12e plek inneemt.
Wel dreigt er een evenaring van de laagste klassering ooit. De Margrieters speelden sinds het seizoen 1979/1980 nooit lager dan de 3e klasse en eindigden van de 16 keer dat men sindsdien in die klasse speelde slechts 1 keer op de 9e plek (seizoen 2014/2015 onder trainer Hans Richters) en 1x op de 10e plek (seizoen 1986/1987 onder trainer  Tiny Santegoeds).
Margriet wist de overige 14 maal altijd te eindigen bij de top-4. Het werd  5 maal de eerste plaats en dus kampioen, 3 maal de tweede plek, 3 maal de derde plek en 3 maal de vierde plek.

Voor de statistici onder ons:
Margriet kwam sinds 1980  nog 17 seizoenen in de tweede klasse uit, 3 seizoenen in de eerste klasse en 2 seizoenen in de Hoofdklasse (en toen bestonden er nog geen tweede en derde divisie, terwijl inmiddels de zesde klasse enkele seizoenen geleden ook nog is opgeheven ).
Wordt dit het slechtste seizoen ooit?
Het 17e seizoen dat Margriet in de derde klasse vertoeft is dan ook één van de slechtste seizoenen ooit in de derde klasse. Als ze het niet HET slechtste seizoen willen laten worden zal er gewonnen moeten worden en gestreden op het scherpst van de snede.  Komende wedstrijden zijn na Handel nog kampioen Olympia’18 uit, FC Schadewijk thuis en MULO uit.

We doen dan ook een beroep op de eer van de Margrieters om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Het is nog mogelijk om zelfs enkele plekken te stijgen, maar dan moeten de punten wel binnengehaald worden.


Margriet 2 oefent en wint ruim
Oss, 25 april 2019

Vanavond werd een oefenduel met 11-2 gewonnen van E.V.V.C. 2.
De doelpunten waren van:
Kay van de Hatert 6x
Morris Landman 2x
Wouter Bouwman 1x
Emiel van de Schepop 1x
Eigen goal 1x


Geslaagd Jo de Valk Old Stars voetbaltoernooi
Oss, 24 april 2019

Dinsdag 23 april 2019 werd voor het eerst het Jo de Valk Old Stars toenooi gehouden op sportpark Amstelhoef.
Gezellig en druk, terwijl er veel "oude glorie" te bewonderen was op het sportpark.

In een zinderende finale pakte TOP 3 de toernooizege na een overwinning op DAW 3, Margriet 1 en Margriet 2 speelden om de 3e en 4e plaats, waar Margriet 2 het ere-podium wist te bereiken.

Alle uitslagen en de eindstand......... klik op het Old Stars logo.Gehavend Margriet ziet Volkel de punten mee naar huis nemen.
Oss, 22 april 2019

Doordat er een groot aantal basisspelers ontbraken wegens blessures,  was trainer Strik genoodzaakt om een beroep te doen op een aantal jeugdspelers. Zowel Rob van de Ven (JO19-1), alsmede Nick van Oorschot (JO17-1) , startte beide in de basis en deden dit zeer verdienstelijk. Ook Kevin van Tongeren (JO19-1) en Jama Hasan Mohamed (JO17-1) vielen beide verdienstelijk in en dat geeft goede hoop voor de toekomst.

Volkel, dat in tegenstelling tot Margriet, nog vol op meedoet voor een periode, begon sterk. Margriettrainer Strik werd al na enkele minuten geplaagd door een blessure bij Bas Bressers en moest dus al wel erg vroeg in de wedstrijd zijn eerste wissel gebruiken. Rob Ooms kwam voor hem in de plaats.
In de 13e minuut kwam Volkel op voorsprong via een terechte penalty was het Justin Damen die de 0-1 aantekende. Margriet kreeg kleine, maar onbenutte kansen via Ramon Verbiesen (net over) en Mitch Pennings (net naast), terwijl in de slotminuut van het eerste bedrijf doelman Danny de Natris Margriet behoede voor een grotere achterstand.

Na rust liep de wedstrijd anders en was het Margriet dat, na enige omzettingen, de wedstrijd naar zich toe trok om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in twee goede kansen, maar bekwaam gered door doelman Tomek Kuijpers van Volkel. In de 60e minuut zou hij een kopbal van Jorn van Bakel keren en even later een schot van Veron Lionarons nipt onschadelijk maken.
In de 70e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Veron Lionarons was het Ramon Verbiesen die prachtig uithaalde en de 1-1 op het scorebord zette. Een vrije trap van Jorn van Bakel en een schot van Jama Hasan Mohamed hadden een beter lot verdiend en zo leek men af te stevenen op een gelijkspel. Helaas was het toch Volkel dat wat gelukkig de volledige winst pakte.
Koen Hoefnagel stuurde Luuk van den Elzen weg, de Margrietverdediging aarzelde voor buitenspel, maar van den Elzen mocht doorgaan en prikte de 1-2 achter de Natris.
Zuur voor de Osse ploeg  die deze wedstrijd hard gewerkt had en veel inzet toonde. Gelukkig voor Volkel dat daarmee in de race blijft voor een periodetitel.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers (2’Rob Ooms), Jorn van Bakel, Ruud Dielis (46’Kevin van Tongeren), Roy Govers, Lars van de Kamp, Nick van Oorschot (62’ Jama Hasan Mohamed), Mitch Pennings, Rob van de Ven, Veron Lionarons, Ramon Verbiesen.


Margriet 1 laat het volledig afweten
Oss, 14 april 2019

De wedstrijd in Megen werd met 2-0 verloren na een volledige wanprestatie van het volledige team.
Met rust was het nog 0-0 nadat Kay van den Haterd tot twee maal toe een openingskans miste.
De tweede helft bakte het team er niets van en zag in de 60e en de 81e minuut Ulysses scoren.
Door praten kreeg vervolgens Jeffrey van Vlijmen rood door twee maal geel en kon vervroegd naar de kleedkamer vertrekken.
In de slotfase werd een kopbal van Ruud Dielis nog door de doelman gekeerd.
Zo kwam een eind aan de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu te en moeten we tot de conclusie komen dat Margriet het seizoen 2018/2019  eind mei gaat eindigen in een roemloze plek onderin de middenmoot en daarmee ver onder hun kunnen heeft gepresteerd.

Voorbeschouwing
Volgend weekend is het Pasen en dan wordt er op maandag door Margriet weer gevoetbald. Tegenstander is Volkel dat op de derde plek staat. In de huidige vorm is Margriet waarschijnlijk kansloos, maar we dagen ze uit het tegendeel te bewijzen.Margriet 2 pakt punt tegen de nummer 3
Oss, 14 april 2019

Margriet speelde vandaag thuis tegen Rhode 2. Ondanks dat Margriet uit in Sint Oedenrode wist te winnen stond Rhode 2 voorafgaand aan de wedstrijd op een verdienstelijke 3de plaats.
Margriet begon sterk aan de wedstrijd. Het grootste gedeelte van de eerste helft speelde Margriet ver van het eigen doel af. Rhode kwam maar af en toe bij keeper Wouter van den Boogaard in de buurt. Margriet kreeg ook de eerste kansen van vandaag, echter bleef een doelpunt nog even uit. Het was namelijk Rhode dat, toch wel verassend, op voorsprong kwam. Een schot met een lichte zwabber kon niet gekeerd worden de 0-1 was daar. Margriet liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en speelde gewoon haar eigen spel verder. Niet veel later resulteerde dit ook in de gelijkmaker. Een echt aanval uit het boekje; de rechtsbuiten (Rick van Rodijnen) werd diep gestuurd en gaf laag voor. De linksbuiten (Emiel van de Schepop) kruiste naar de eerste paal en schoof binnen.
Na de thee was Margriet iets minder dominant en kwam de wedstrijd in evenwicht. De laatste 20 minuten werd de wedstrijd steeds aantrekkelijker. Het veld lag open en aan beide kanten werden een aantal goede kansen gecreëerd. Zo haalde Margriet 2 maal een bal van de lijn en hadden onder anderen Rob van de Ven, Dannie Aragon en Rick van Rodijnen aan de andere kant weinig geluk.
Uiteindelijk bleven beide ploegen in evenwicht en lijkt Margriet dit seizoen te zijn uitgespeeld. Met nog 4 speelrondes te gaan is de voorsprong 7 punten op nacompetitie voor degradatie. Daarnaast krijgt Margriet zelf nog Someren en Nulandia (nummer 10 & 11). Dus kan Margriet zelf zorgen dat het veilig blijft. Daarnaast is het zicht op plek 3 ook verdwenen na de zeperd in Deurne en maar een punt tegen Rhode. De hoogst haalbare eindnotering lijkt plek 5 te zijn. Daar zullen de mannen van trainer Boy Hoefnagels dan ook vol voor gaan!Margriet bij Nooit Gedacht weer een punt
Geffen, 11 april 2019

Margriet kwam met Nooit Gedacht tot een puntdeling en beide trainers waren tevreden.

De eerste helft was een strijd op het middenveld, want tot uitgesproken kansen kwamen beide partijen nauwelijks. Geffen oogde aanvankelijk iets feller en dreigender, maar afgezien van de werklust en de inzet was het een matige partij. Bob van Iersel zag aan Geffense zijde een inzet van de lijn gehaald door een verdediger en aan de andere kant was het Ramon Verbiesen die een teenlengte, misschien zelfs een kootje, te kort kwam om een voorzet van Bas Bressers bij de tweede paal in het doel te werken. Nu ging deze net naast.

Na de thee begon Nooit Gedacht met een schot van Perry van Herpen, dat ter nauwer nood door doelman Danny de Natris werd gestopt. Even later was het toch raak. Op rechts stond Bob van Iersel wat ruim gedekt en had de tijd om een vrije trap op links genomen  ineens op de slof te nemen en de Natris te verslaan (1-0). Erg lang duurde het niet, want in de 71e minuut zou Kay van den Haterd de gelijkmaker scoren. In de omschakeling was er ineens veel ruimte en de gebruikelijke dekking van 3 verdedigers die steeds in zijn buurt waren was gedecimeerd naar 2. Voldoende om de perfecte pass, laag en hard over de grond aan te nemen , door te tikken en snel weg te draaien van zijn tegenstrevers. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied was hard en onhoudbaar voor doelman Willem van Ballegooy(1-1). Margriet kwam nu nog beter in zijn ritme en de wedstrijd werd feller. In de 78e minuut maakt scheidsrechter Nort van Schayik een blunder. Net over de middenlijn wordt een overtreding gemaakt door Geffen, van Schayik laat aanvankelijk doorspelen, Margriet bleef in balbezit. Voordeelregel goed toegepast, maar net als Kay van de Haterd met de bal aan de voet tussen twee verdedigers door glipt en oog in oog gaat komen met doelman van Ballegooy, besluit hij alsnog te fluiten en geeft Margriet een vrije trap. Jammer, want hij deed het zo goed, was overal bij en zag echt alles. Uiteraard even een  aantal spelers die hem er op wezen dat hij Margriet de grote kans ontnam op een voorsprong. Het sierde de nog jonge arbiter dat hij, zo te zien vanaf de zijlijn, naar de Margrieters een verontschuldigend gebaar maakte.

Beide ploegen vlogen er nu vol in om toch te proberen de winnende treffer te scoren. Beide hadden kansjes, maar het bleef uit mede dankzij goed keeperswerk aan beide kanten. Na 99 minuten spelen, ja zo vaak werd er gestopt voor blessures en wissels, was de puntendeling een feit.
Margriet kreeg wel wat terug van het elan waarmee ze kunnen spelen, vooral de strijdlust en inzet was vandaag te prijzen.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Kevin Korsten (61'Morris Landman) Lars van de Kamp (69'Max van Berkom), Jeffrey van Vlijmen, Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Ramon Verbiesen, Jessie van de Kamp.


Zware week voor Margriet met dubbel programma
Voorbeschouwing
Oss, 9 april 2019

Voor Margriet, dat de laatste weken niet zo goed speelt., is het een zware week. Donderdagavond de ontmoeting in Geffen tegen Nooit Gedacht. Zondag gaat de reis naar Megen voor de wedstrijd tegen Ulysses.

Nooit Gedacht.
De Geffense ploeg zit in een goede flow, na 24 februari jl. werd niet meer verloren en de laatste twee wedstrijden won Nooit Gedacht twee keer van Avanti’31 en dat zowel uit, als thuis. Daarnaast winst op Ulysses en gelijke spelen tegen Handel en Excellent. Met twee wedstrijden minder gespeeld staan ze maar 3 punten achter Margriet en kunnen de komende weken, als er nog inhaalwedstrijden gespeeld worden, de Osse ploeg voorbij gaan. Aan Geffense zijde zijn de topscoorders Bob van Iersel (7) en Perry van Herpen (5).

Margriet oogde afgelopen weken niet goed. Te veel balverlies, te weinig goede combinaties, passes die niet aankomen of niet goed worden aangenomen. Veel wisselingen door blessures en schorsingen dragen er ook niet aan bij. De vraag is of trainer Strik zijn team weer aan de gang kan krijgen. Uiteindelijk blijft het ‘t enige team dat a.s. kampioen Olympia’18 op 25 november vorig jaar wist te verslaan met 3-2. Alleen Vitesse’08 wist ze een gelijkspel af te dwingen en dat was dan ook nog in de openingswedstrijd van het seizoen op 22 september vorig jaar. Komende zondag kan Olympia'18 kampioen worden, mits ze minimaal 1 punt halen in de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport.

Komende donderdagavond dan ook de altijd beladen derby tussen de “ buren “, de sportparken liggen hemelsbreed nog geen 3 km van elkaar. Normaal gesproken altijd wedstrijden met veel strijd, inzet en passie van beide kanten. Of Margriet dit op kan brengen? Wij hopen het .

Ulysses
De ploeg uit Megen heeft het moeilijk in de derde klasse, waar ze voor het eerst in uitkomen. Het is gewikkeld in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontkomen. De andere kandidaat is Constantia dat 1 punt meer heeft, beide teams hebben evenveel wedstrijden gespeeld. Met nog 7 wedstrijden te gaan is de spanning onderin om te snijden. Margriet moet niet de fout maken de Megense ploeg te onderschatten. Natuurlijk staat de 4-0 winst thuis nog in het Osse geheugen, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat merkte Vitesse’08 ook op 17 maart jl. en verloor met 1-2 op eigen veld. Ulysses mag voor een Margriet in goeden doen eigenlijk geen obstakel zijn.Margriet komt weer niet verder dan gelijkspel tegen Excellent
Oss, 7 april 2019

Net als vorige week in Oploo kwam Margriet, nu in eigen huis, niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excellent dat de rollen van vorige week in eerste instantie omdraaide.
De eerste helft speelde Margriet dramatisch slecht. De strakke wind diagonaal over het veld had men mee, maar dat was geen voordeel. Er kwam dan ook nauwelijks een pass aan, de combinaties liepen niet en als de bal in de buurt van een Oss been kwam, werd deze vaak ook nog gemist. De enkele maal dat men voor het Excellent doel verscheen was er altijd wel een verdediger die zich in de baan van het schot bevond of zich daarin wierp. Bij de eerste echte uitval van Excellent, het was de 11e minuut, werd er aan de rechterzijde, enkele meters buiten het strafschopgebied, een lichte overtreding gemaakt en Bart van Duijnhoven schoot de bal hoog richting  tweede paal. Doelman de Natris kon er net niet bij en tot ieders ontzetting viel de bal in de hoge hoek binnen. (0-1)  Tot aan de rust gebeurde er weinig aan beide kanten en kon Margriet met achterstand naar de thee. Inmiddels was Roy Govers geblesseerd uitgevallen en vervangen door Ramon Verbiesen.

Na de rust was de lustloosheid wat meer verdwenen uit de Osse ploeg. De bal ging iets beter rond, maar weinigen wisten gevaar te stichten in het Oploos strafschopgebied. Margriet voerde de druk op en Excellent excelleerde in tijdrekken en het voorwenden van blessures. De goed leidende scheidsrechter van Moosdijk trok dan ook behoorlijk wat tijd bij en vlak voor het einde was de gevaarlijkste man van Margriet, Kay van den Haterd, die het strafschopgebied introk en met de rug naar de goal de bal aannam.  Doelman Noud v.d. Stoel was uitgekomen en duwde van de Haterd in de rug en hij viel op de grond. Scheidsrechter van Moosdijk stond er bovenop en wees gedecideerd naar de stip en gaf de doelman geel. Kay van den Haterd ging zelf achter de bal en prikte de bal feilloos langs doelman v.d. Stoel in de touwen. Twee minuten later werd afgefloten.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Ruud Dielis (73’Rob Ooms), Roy Govers (36’Ramon Verbiesen), Lars van de Kamp, Max van Berkom (75’ Morris Landman), Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Jessie van de Kamp.

FOTOREPORTAGE KLIK HIERMargriet 2 verliest in Deurne
Deurne, 7 april 2019

Margriet 2 trad vanochtend om 11:00 uur aan in en tegen Deurne 2. In de eerste ontmoeting speelde beide ploegen gelijk in Oss.

Margriet speelde vandaag niet naar behoren en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de eerste 20 minuten was Deurne heer en meester. Margriet kreeg geen vat op het dynamische Deurne en liep vooral veel achter de tegenstander aan. Toch was het Margriet dat twee keer gevaarlijk werd in de omschakeling, maar zonder succes. Na 20 minuten opende Deurne de score door uit een corner raak te koppen bij de eerste paal. Snel daarna kreeg Deurne ook nog een makkelijk gegeven penalty waar keeper Wouter van den Boogaard nog wel aan zat, maar niet kon keren.

Na de rust was de eerste grote mogelijkheid weer voor Margriet, maar een verkeerde terugspeelbal werd onberispelijk afgestraft door de voorhoede van Deurne. Na 55 minuten spelen kwam Deurne middels een afstandsschot zelfs op 4-0 en moest Margriet zelfs nog gaan oppassen dat het geen hele vervelende middag zou gaan worden. Uiteindelijk werd de eer nog gered door de ingevallen Rick van Rodijnen en kwam daarmee de eindstand op 4-1.

Margriet gaf vandaag duidelijk niet thuis en zal volgende week tegen Rhode 2 moeten laten zien dat dit een incident was!TC Nieuws (11)
Oss, 3 april 2019


Vandaag is bekend geworden dat ook Mitch Pennings in het seizoen 2019/2020 deel zal uitmaken van de selektie van Margriet.
Op herhaling tegen Excellent
Oss, 3 april 2019
Voorbeschouwing

Afgelopen zondag was het na een kwartier al bekeken en ging Margriet, tot dat moment de bovenliggende partij, mee in het fysieke “werkvoetbal” van de tegenstander. Deze kwam daardoor beter in de wedstrijd en Margriet mocht de handen dichtknijpen dat de thuisploeg niet verder kwam dan de gelijkmaker.

Dat zal a.s. zondag beter moeten en mogelijk dat het kunstgrasveld op Sportpark Amstelhoef meer perspectief bied voor combinatievoetbal. Dat zou de Osse formatie moeten kunnen, de vraag is echter kunnen ze dit ook brengen?
De laatste weken komt het er echter steeds niet van en wordt verloren in fysieke situaties, vaak ook de standaardsituaties. Wil men nog kans houden op een troostprijs dit seizoen ( het overnemen van de periodetitel van de kampioen) zal er echter elke week strijd geleverd moeten worden om de punten. De eerste periode ging naar komende kampioen Olympia’18. De tweede periode werd door Schijndel/de Wit behaald en in de derde periode staat Margriet op een vrijwel kansloze achtste plek.

Men zal zich dan moeten richten op een zo hoog mogelijke plek in de eindrangschikking en dat is nog altijd mogelijk. Met een wedstrijd minder gespeeld staat Margriet achter Volkel op de 5e plek. Avanti’31 staat op de derde plaats met 5 punten meer en een gelijk aantal wedstrijden, bovendien staan ze op de eerste plaats in de derde periode. Als Avanti’31 die plek kan vasthouden zal Margriet dus minimaal 1 plaats moeten stijgen.

Er is echter geen echt peil op te trekken hoe alles gaat verlopen. Met nog 8 weken te gaan zijn er teams die nu nog 5 wedstrijden moeten inhalen t.o.v. het team dat de meeste wedstrijden gespeeld heeft. Nooit Gedacht en Handel spelen donderdagavond beide (tegen elkaar) pas hun 16e wedstrijd en moeten voor 12 mei nog eens 7 wedstrijden spelen. Soms zelfs twee keer per week.

In ieder geval is het tijd voor Margriet om weer vertrouwen te tanken en de punten is Oss te behouden.

Margriet en Excellent in evenwicht.
Oss, 31 maart 2019

Margriet ging vandaag op bezoek bij Excellent in Oploo, waar ze goed en scherp begonnen aan de wedstrijd. Margriet was het eerste kwartier heer en meester, wat resulteerde in een 0-1 voorsprong door Jorn van Bakel.Daarna zakte het spel weg en gingen beide ploegen over in werk voetbal wat duidelijk meer in het voordeel was van de thuisploeg. Deze kregen dan ook de beste kansen in de 1e helft, maar door een paar goede reddingen van Danny de Natris behield Margriet de 0-1 tot de rust.

In de 2e helft was het de thuis ploeg die beter uit de rust kwam en in de 54 min de stand gelijk trok via Roel Verberk. Na de 1-1 kregen beide teams nog verschillende kansen. De beste kans was er andermaal voor de thuisploeg via Verberk, die in de laatste seconden van de wedstrijd een pegel op de lat uiteen zag spatten.

Hooftrainer Mark Strik vond na afloop dat gezien alle kansen de ploeg uit Oploo neer had verdiend en was blij met een puntje. Triest dat zo met de weken die vorderen de Osse ploeg steeds matiger presteert en het de kansen op nacompetitie steeds verder ziet slinken.  

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Rob Ooms, Jorn van Bakel, Ruud Dielis, Roy Govers, Lars v.d. Kamp, Jeffrey van Vlijmen( Kay van den Haterd), Ramon Verbiesen (Max van Berkom), Joey Schuurmans, Mitch Pennings, Morris Landman (Jessie v.d. Kamp).Dubbele ontmoeting met Excellent
Oss, 27 maart 2019

De komende twee weekenden speelt Margriet een dubbele ontmoeting tegen Excellent. A.s. weekend gaat de reis naar Oploo. Voor beide opponeneten is dit de inhaalwedstrijd van speelronde 12 van periode 2. De week er op komt Excellent naar Oss voor speelronde 21 van de derde periode.
Alles het gevolg van de vele afgelastingen van deze winter.

Wie is Excellent? De ploeg speelt nu voor het derde jaar in de derde klasse. Eerst in 3C (2016/2017), waar het als 4e eindigde. Het seizoen daarop werd het in 3D ingedeeld en eindigde als 10e in de rangschikking. Dit seizoen hebben ze tot nu toe 16 wedstrijden gespeeld, 20 punten gehaald door 6 maal te winnen, 2 maal gelijk te spelen en 8 keer de wedstrijd te verliezen. Het doelsaldo is -5 met 24 voor en 29 tegen. Thuis in Oploo spelen ze het sterkst en haalde 13 punten uit 7 wedstrijden en uit speelden ze 9 wedstrijden en haalden daaruit 7 punten. DE teamtopscoorder is Tim Cuppen met 6 doelpunten.
Na de lange winterstop speelden ze 6 wedstrijden, 2 x winst en 3 x verlies en afgelopen week 2-2 tegen Nooit Gedacht. De Geffense ploeg stond met rust 0-1 voor en kwam in de tweede helft in ondertal toch nog op 0-2. De thuisploeg wist in de 79e en in de 84e minuut nog twee maal te scoren en een gelijkspel uit het vuur te halen.

Margriet zit echter niet in goeden doen de laatste twee wedstrijden. Het verlies in Schijndel tegen Avanti’31, mede door toedoen van scheidsrechterlijke dwalingen en het dure verlies van afgelopen week tegen Handel kunnen Excellent wel eens op het idee brengen dat ze punten kunnen halen. Juist ook omdat Margriet tegen Handel wel veel opgelegde kansen schept, maar ze vervolgens niet benutte. Excellent hanteert vaak de lange bal en heeft voorin een goede dribbelaar staan, Roel Verberk, die juist op de vierkante meter het een verdediging erg moeilijk kan maken.

Dat Excellent thuis erg sterk kan spelen heeft zelfs de a.s. kampioen Olympia’18 ondervonden. In deze streekderby, op 24 februari jl., namen de Oplooners na een kwartier een 1-0 voorsprong en vlak voor rust kopte klasse topscoorder Douwe Zwaan de gelijkmaker. Ondanks dat Excellent door een rode kaart al 5 min. na rust met 10 man verder moest, bleef de gelijke stand op het scorebord staan tot Douwe Zwaan de bal in de 94e minuut alsnog in het net deponeerde waardoor Olympia’18 alsnog de winst pakte.

Opsteker voor de Ossenaren is dat ze nog steeds de enige ploeg zijn die Olympia’18 een nederlaag toebracht.
Het blijft dus oppassen a.s. weekend en Excellent zal thuis wat aanvallender spelen dan in uitwedstrijden. Het blijft een dorpsploeg, waarvan we weten dat ze voor elkaar door het vuur gaan en alles geven om weg te blijven van de gehate 12e plek, waar nu nog MULO staat met 4 punten minder, maar 2 wedstrijden meer gespeeld. Nooit Gedacht bezet de 11e plaats met een puntje minder dan Excellent, maar heeft juist weer 2 wedstrijden minder gespeeld.
Voor Margriet betekent het dat ze punten moeten halen om zo hoog mogelijk te eindigen om de periodetitel van Olympia’18 over te nemen. Dan moeten ze Volkel nog voorbij en zal Avanti’31 de 3e periode moeten pakken waarin ze bovenaan staan, maar pas 3 van de 9 wedstrijden zijn gespeeld.

Voor Margriet betekent het dat elk puntverlies die kans verminderd.
Margriet met lege handen tegen Handel
Oss, 24 maart 2019

De Margrietspelers waren nog zo gewaarschuwd dat Handel een fysieke ploeg is en juist het gevaarlijkst is in standaard situaties. Dit brak uiteindelijk de Margrieters op en ze bleven met lege handen achter op Sportpark Amstelhoef.

De eerste helft was wat gezapig, Margriet viel aan en Handel counterde af en toe gevaarlijk.
Toch wisten beide ploegen nauwelijks gevaar te stichten. Handel was in het centrum van de verdediging ijzersterk en gaf de Margrieters geen millimeter ruimte.

De tweede helft was Margriet eigenlijk de gevaarlijkste ploeg, die eerst nog zag hoe doelman Danny de Natris tot twee maal toe goed ingreep bij gevaarlijke counters. Bij de laatste redding dook hij de bal letterlijk uit de benedenhoek tot corner. Bij die corner werd de Natris het zicht ontnomen door twee Handelspelers. Hun blok werd Margriet fataal, want Teun Graat zou met een snoekduik de perfect genomen corner van Mark de Waard buiten bereik van de Natris in het net koppen.
Margriet ging furieus over tot aanvallen en schiep kans op kans, hetgeen echter niet was besteed aan o.a. Joey Schuurmans die alleen voor de keeper het met een lobje probeerde. De zuiverheid ontbrak en de doelman kon de bal nog uit de lucht plukken. Even later zou Jeffrey van Vlijmen in kansrijke positie net naast mikken en vlak voor tijd was Luuk Haas doorgebroken, maar zijn inzet verdween niet alleen langs de uitkomende doelman, ook langs de verkeerde kant van de paal.

Met dit resultaat is de kans op een periodetitel wel erg ver weg geraakt. De eerste periode was al voor de komende kampioen Olympia’18 dat vandaag de nummer 2 op de ranglijst, Schijndel/de Wit, met 1-0 klopte en nog verder uitliep. De tweede periode is voor Schijndel dat alleen nog door Handel achterhaald kan worden, maar dat is alleen maar theorie. Voor de derde periode is Margriet gezakt naar een 8e plaats en blijft voorlopig ver achter koploper Avanti’31 in die periode. In de totaalrangschikking staat Margriet nu 5e en heeft een kleine kans om nog te stijgen, maar dan moeten er wel punten gehaald gaan worden.

Naar de FOTOREPORTAGE, klik hier


Margriet 2 wint overtuigend van Wittenhorst 2.
Oss, 24 maart 2019

De uitslag zal het niet vermoeden (4-3), maar Margriet speelde vandaag een ijzersterke wedstrijd en won overtuigend van Wittenhorst 2. Na de zeperd in Heesch van vorige week hadden de mannen van Margriet iets goed te maken vandaag.
Margriet begon overweldigend aan de wedstrijd en stond binnen 10 minuten al Met 2-0 voor. De eerst goal viel al na 2 minuten op links kreeg Wouter Bouwman de bal. Hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Kevin van der Lee. Kevin knikte binnen voor de 1-0. Margriet hield vol de druk op de defensie van Wittenhorst en toen het achterin misging kon Pim Korner Joey van Lith diep sturen. Joey ging netjes voorbij aan de keeper en tekende de 2-0 aan. Margriet zat dus al snel op rozen, maar het maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Arne Dekkers leverde de bal in bij de spits van Wittenhorst die zo naar de goal kon lopen en de 2-1 kon maken en daarna (tweede kans voor Wittenhorst) werd het zelfs 2-2. Ongelofelijk maar waar, maar met deze tussenstand gingen beide ploegen dus rusten.
Na de rust ging Margriet door met waar het de eerste helft mee bezig was. Volle pressie op Wittenhorst en op zoek naar kansen om te scoren. Margriet leek een penalty te krijgen toen Wouter Bouwman in het strafschopgebied werd neergelegd, maar de scheidsrechter besloot een indirecte vrije trap toe te kennen wegens obstructie... In de 70ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Wouter Bouwman werd door iedereen gemist en landde op de tweede paal, maar Ruud Dielis was attent en werkte de bal binnen! De verdiende voorsprong was eindelijk daar, maar 2 minuten later was het alweer gelijk. Uit een corner werd raak gekopt en Margriet kon weer opnieuw beginnen. Margriet had continu de overhand vandaag, maar na 75 minuten voetballen stond het gewoon 3-3. Het duurde uiteindelijk tot de allerlaatste minuut dat Margriet toch kreeg waar het 100% recht op had, de 3 punten. Rick van Rodijnen kwam er op links doorheen, kapte en draaide totdat zowel de keeper als 2 verdedigers op de grond lagen en uitgespeeld waren en schoot de bal langs de derde verdediger in het doel.
Een meer dan verdiende overwinning dus vandaag op sportpark Amstelhoef voor de mannen van Margriet 2. Weet Margriet deze lijn door te trekken dan kan het misschien nog wel mee gaan doen voor plek 3 op de ranglijst.TC Nieuws (10)
Oss, 20 maart 2019

Vandaag is bekend gemaakt door de Technische Commissie van Margriet dat ook Jorn van Bakel heeft toegezegd volgend seizoen het Geel-Zwarte tenue te dragen van Margriet.
Hiermee begint de selektie 2019/2020, waarmee trainer Maarten van Vugt aan de slag gaat, steeds meer gezicht te krijgen.
Een overzicht vind u op Seizoen 2019/2020

Voorbeschouwing
Margriet moet tegen Handel de drie punten halen.
Oss, 20 maart 2019

Margriet krijgt  Handel  op bezoek dat na een voor hun lange winterstop van 25 november tot 3 februari pas vier maal speelde. Het won van Constantia en Vitesse’08, maar verloor vervolgens van MULO en Schijndel.
Handel wordt geteisterd door afgelastingen, zo ook vorige week tegen Nooit Gedacht.
Ze hebben 3 wedstrijden minder gespeeld dan Margriet en staan nu met 18 punten uit 13 wedstrijden wat geflatteerd op een 9e plaats.

Handel is een ploeg, die zeker niet onderschat mag worden. Met 5 maal winst en 3 maal gelijk en 5 maal verlies zijn de prestaties van de ploeg van trainer Tom Jacobs nog grillig. In de eerste seizoenhelft winst op Vitesse’08 en Nooit Gedacht zijn hier voorbeelden van, evenals nipt verlies tegen Boekel Sport en Avanti’31.
Het doelsaldo is slechts +3, door 26 voor en 23 tegen.

De meest productieve speler is Teun de Graaf met 8 doelpunten, daarna volgen Mark de Waard met 5, Rob Manders  en Jef Rijksen met ieder 3 en Koen Fonken, Pim Bexken en Peter v.d. Bosch met ieder 2 doelpunten. Totaal zijn dat er 25 op eigen kracht. Daarnaast maakte Nooit Gedacht een eigen doelpunt, waardoor Handel van hen met 3-2 won. Grootste winst was met 0-6 tegen het zwakke MULO, waar ze later met 2-3 thuis van verloren, Grootste verlies was tegen koploper Olympia’18 met 1-6.

Er is nog geen referentiepunt van een eerdere wedstrijd dit seizoen, de wedstrijd in Handel werd indertijd afgelast en wordt pas op 5 mei a.s. ingehaald.
Margriet staat nu 4e na de wedstrijd tegen Avanti’31 vorige week dubieus te hebben verloren en had de scheidsrechterlijke besluiten niet mee. Er werden 27 punten gehaald met een doelsaldo van +12 (31 voor en 19 tegen). Omdat Avanti’31 naar het zwakke MULO gaat zullen ze de drie punten wel veroveren en is het voor Margriet bittere noodzaak om de drie punten in Oss te houden. Belangrijk om in de derde periode en in de totaalstand Avanti’31 op de voet te blijven volgen.TC Nieuws (9)
Oss, 120 maart 2019

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zal Wouter Witlox voor RKSV Margriet uit gaan komen. Deze aanvallende middenvelder komt over van OSS’20. Wouter is een 19 jarige Ossenaar en studeert geneeskunde aan de Raboud universiteit in Nijmegen.

We halen met Wouter een talentvolle speler binnen met inzicht, loopvermogen en creativiteitMargriet laat zich provoceren en geeft voorsprong uit handen.
Schijndel, 17 maart 2019

Margriet dacht met rust op rozen te zitten met een 2-0 voorsprong, maar liet zich door een erg fel Avanti’31, met behulp van scheidsrechter van Bree, provoceren en verliest met 3-2. Beide ploegen eindigden in ondertal.

De eerste helft zagen we een formidabel spelend Margriet, dat eigenlijk de kansen nog beter had kunnen benutten en via twee prachtige doelpunten van Kay van den Haterd de rust in ging. Niemand had kunnen klagen als het niet 0-4 of meer had gestaan voor de Osse ploeg die Avanti’31 alle hoeken van het veld liet zien.
Trainer Henry van Wanrooy had in de rust zijn ploeg voorgehouden dat hij de prestaties ver onder de maat vond en de peptalk was niet voor dovemans oren geweest. Het spel was fel, maar fair tot de grensrechter van Avant’31, die ook in de wedstrijd in Oss al een kwalijke rol speelde, het aan de stok kreeg met de zich warm lopende Fazli Ibis. Er werd zelfs met de vlaggenstok door de grensrechter geslagen. Scheidsrechter van Bree greep hierop wel in, maar besloot beiden weg te zenden. Vreemd genoeg is dit gehele voorval niet op het wedstrijdformulier terecht gekomen. De toon was hiermee gezet en scheidsrechter van Bree had de zaken niet goed meer in de hand en nam steeds vreemdere beslissingen. Invaller Lukas Borato liet zich vallen in het strafschopgebied, waarna van Bree onder zwaar protest een penalty toekende. Avanti’s topscoorder, Geert van Heeswijk wist daar wel raad mee. Meerdere malen negeert de scheidsrechter het voor buitenspel vlaggen van grensrechter Jeroen Scherpenzeel, waarbij deze volkomen terecht zijn vlag omhoog stak. Geert van Heeswijk profiteert en wipt de bal over de aanstormende Danny de Natris in het doel en nu staat het 2-2.
Roy Govers wordt in het strafschopgebied met een forse duw uit balans gebracht, maar scheidsrechter van Bree weigert dit te bestraffen.
Lukas Borato maakt in de 82e min. de 3-2 voor Avanti’31, claimt dat een Margriet-verdediger op zijn hand is gaan staan en neemt het recht in eigen hand door na te trappen en krijgt direct rood. Even later moet Jorn van Bakel, na zijn 2e gele kaart, ook het veld verlaten.
Trainer Mark Strik uit na afloop zijn ongenoegen uit over de wijze waarop de scheidsrechter de wedstrijd, in zijn ogen, een te groot stempel heeft opgedrukt door warrig en in het nadeel van Margriet te fluiten.Margriet 2 verliest met duidelijke cijfers in Heesch
Heesch, 17 maart 2019

Margriet 2 speelde vandaag tegen H.V.C.H. 2, de huidige nummer 2 van de ranglijst. De voorgaande 2 duels met H.V.C.H. dit seizoen kon Margriet goed partij bieden en had het wellicht meer verdient dan 1 schamel punt in de 2 duels.

Margriet begon ook vandaag weer best aardig tegen H.V.C.H. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op in het begin, echter kwam H.V.C.H. al snel op voorsprong. Margriet bleef echter rustig en probeerde aanvallen op te bouwen die resulteerde in kansen. Een goal van Ruud Dielis werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar net voor het rustsignaal was het toch raak. Een mooie aanval over meerdere schijven resulteerde in een strakke voorzet over de grond van Rick van Rodijnen en bij de tweede paal kon Joey van Lith binnen tikken. Deze goal gaf goede hoop voor de tweede helft, maar hier was weinig van te zien.

Na de thee kreeg Margriet zoals zo vaak dit seizoen binnen 5 minuten een treffer tegen. Margriet speelde slap en verloor bijna elk duel in de tweede helft. Al snel werd het ook 3-1 in het voordeel van H.V.C.H. Margriet was geen schim meer van het Margriet van de eerste helft en kreeg het niet meer voor elkaar om aansluiting te vinden. H.V.C.H. liep in het restant van de wedstrijd zelfs uit naar 6-1 en Margriet ging met het schaamrood op de kaken richting de douches.


Margriet naar Avanti’31, strijd om de 3e plaats te behouden.
Oss, 13 maart 2019

A.s. zondag gaat de reis naar Schijndel voor de ontmoeting tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst, Margriet en Avanti’31. Een ontmoeting waarin de derde plaats de beloning is voor de winnaar.

Beide teams hebben 27 punten gehaald deze competitie, echter heeft Margriet een beter doelsaldo, +13 tegen Avanti’31 +8. De eerste wedstrijd tussen beide teams was in Oss op 28 oktober vorig jaar en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat gelijke spel wist Avanti pas enkele minuten voor tijd te bewerkstelligen via een omstreden doelpunt van Koen van Engeland. Voor Margriet scoorde Roy Govers en dat doelpunt werd betwist via vlaggen door een wel erg vaak de vlag opstekende grensrechter, zo vaak dat de scheidsrechter zich op het laatst nog nauwelijks er iets van aantrok.

Beide teams gaan een beetje gelijk op in het vergaren van punten. De eerste periode haalde Avanti 2 punten meer en in de tweede periode heeft Margriet er 2 meer. De wedstrijd van a.s. zondag is voor de derde periode en daarin hebben beide teams 3 punten uit 1 wedstrijd.
Afgelopen zondag speelde Avanti’31 niet, gisteravond wel voor de beker en wist daarin Wittenhorst, middenmoter in de eerste klasse, knap op 0-0 te houden, maar werd op penalty’s uitgeschakeld.

Topscoorder van Avanti’31 is Geert van Heeswijk, die de helft van de doelpunten bij de Schijndelse ploeg voor zijn rekening nam, 14 stuks. Verder zien we nog Said Ali Hussein met 4 doelpunten, Luke Veroude met 3 en Koen van Engeland met 2, waarna 5 spelers 1x scoorden.
De zwakkere kant van Avanti’31 zit in de verdediging die al 20 maal een doelpunt tegen kreeg, Margriet beperkte dit tot 16 tegendoelpunten en heeft 1x meer gescoord.

Wie de uiteindelijke winnaar a.s. zondag wordt is moeilijk te voorspellen. Voetbal Nederland wijst op een kleine overwinning voor de thuisploeg, wij gaan er van uit dat de Margrieters er alles aan gaan doen om de punten mee terug te nemen naar Oss.

LET OP DE WEDSTRIJD IN SCHIJNDEL BEGINT OM 14.00 UUR


Oefenwinst voor Margriet 1 en 2
Oss, 12 maart 2019

Zowel Margriet 1, als Margriet 2 oefenden tegen een aantrekkelijke tegenstander.

Margriet 1 kreeg de koploper van de 4e klasse H op bezoek, Hapse Boys.
Dankzij Kay van den Haterd (3x), Jeffrey van Vlijmen (2x) en Ramon Verbiesen (1x) eindigde de oefenpartij in 6-1 winst.

Margiet 2 speelde tegen Prinses Irene 2 , dat uitkomst in de 2e klasse D en won met 3-2, de goals waren van Pim Korner (2x) en Joey van Lith (1x).RKSV Margriet versterkt zich met vier spelers
(bron: DTV)

OSS - RKSV Margriet heeft zich voor volgend seizoen versterkt met vier spelers. Jordy Spooren, Bilal El Ghezaoui, Martijn Vertogen en Mark Ruitenberg spelen met ingang van volgend seizoen voor de Osse derdeklasser. Daarnaast blijven er ook veel spelers verbonden aan de club.
Spooren keert terug bij Margriet na een dienstverband bij HVCH van twee seizoenen. Hij is een speler die kan spelen als vleugelverdediger en als controleur op het middenveld. "Met hem komt een jongen van de club terug, hij heeft bewezen erg belangrijk te kunnen zijn. Zijn opgedane ervaring bij HVCH neemt hij toch maar mooi mee", laat de technische commissie van Margriet weten. "Verder zijn we met Jordy in gesprek of hij weer werkzaam gaat zijn als jeugdtrainer, want ook hier is hij goed in."

Van FC Schadewijk komt Bilal El Ghezaoui over. "Deze aanvaller, vader van twee kinderen, woonachtig in Oss, die zijn jeugdopleiding heeft genoten bij Elinkwijk speelde tegen Margriet een sterke wedstrijd en we zijn dan ook blij dat hij de Margrietselectie komt versterken", vertelt de club. Na een kampioenschap en topscorer van de vierde klasse in het seizoen 2017-2018 als hoogtepunten kiest hij voor het komende seizoen voor RKSV Margriet.

Van de club O.S.S.'20 komen twee spelers over. Allereerst Martijn Vertogen (21). Hij is volgens de technische commissie een controlerende middenvelder, die zijn duels niet schuwt en bij voorkeur voor de voetballende oplossing kiest. Ook komt doelman Mark Ruitenberg over van stadsgenoot O.S.S.'20. Hij is 29 jaar, speelde in de jeugd van Berghem Sport, daarna voor CITO, waarna hij nu twee jaar voor O.S.S.'20 speelt.

Een groot gedeelte van de huidige groep heeft aangegeven ook volgend seizoen voor Margriet uit te komen. Kevin Korsten, Roy Govers, Joey Schuurmans, Max van Berkom, Jeffrey van Vlijmen, Rob Ooms, Lars van de Kamp, Jessie van de Kamp, Morris Landman, Kay van de Haterd, Veron Lionarons, Floris de Vries, Luuk Haas, Bas Bressers en Ramon Verbiesen, allen blijven bij Margriet.

Vanuit de jeugd zullen ook een aantal spelers doorstromen naar de selectie. Eén ervan is aanvaller Rob van de Ven, hij traint dit seizoen al regelmatig mee en heeft enkele wedstrijden voor Margriet 1 gespeeld, waarin hij een goede indruk heeft achter gelaten.

"Wij zijn als RKSV Margriet heel blij met de versterkingen. Zij zullen zorgen voor meer concurrentie binnen de selectie. Samen met de kwaliteiten die we al in huis hebben, denken we meer stabiliteit in de selectie te hebben. Belangrijk dat de nieuwe spelers zich snel thuis voelen, maar daar zorgt de huidige spelersgroep wel voor. Met deze groep, aangestuurd door Maarten van Vugt hebben wij veel vertrouwen om onze sportieve doelstellingen te verwezenlijken", stelt de technisch commissie tevreden vast.Margriet pakt stormachtige overwinning.
Oss, 10 maart 2019

Het was eigenlijk geen weer om te voetballen, de storm maakte dat de wedstrijd onberekenbaar werd omdat bij vlagen de dwars over het veld denderende storm de bal rare capriolen liet uithalen. Elders werden wedstrijden al vroegtijdig afgelast of zelfs gestaakt, zo niet op Sportpark Amstelhoef, waar de wedstrijd keurig werd uitgespeeld en Margriet profiteerde.

De Ossenaren begonnen voortvarend en zette de Gennepse ploeg onder druk. In de 11e minuut was het Kay van den Haterd die een verkeerd beoordeelde bal door de wind voor zijn voeten kreeg in kansrijke positie. Zijn bedoelde schot werd echter door de storm uiteindelijk een afzwaaier, waar de goed meegekomen Joey Schuurmans wel raad mee wist en hij de bal in het net schoof langs de aanstormende doelman Lex Wever.
Margriet kreeg hierna een Vitesse’08 te zien dat furieus aanviel, maar in de afwerking onmachtig was. Tot de rust bleven de Ossenaren makkelijk verdedigend overeind en beperkten zich tot snelle uitvallen.

Na rust was het even storm voor het Osse doel, maar doelman Danny de Natris was bekwaam aanwezig en moest meerdere keren ingrijpen zonder echt in de problemen te komen. Een keer moest hij gestrekt aan om een schot van Gijs Giebels uit de hoek te ranselen tot corner en even later was het Luuk Haas die een bal vlak voor de lijn kon wegwerken. Daarmee was het kruit van de Vitesse-aanvallers wel verschoten en kwamen ze niet meer in scoringspositie. Margriet beperkte zich tot goed storen op het middenveld en wist met enkele uitvallen wel goed in de buurt te komen van het Vitessedoel. Ook hier speelde de wind een rol, want combinatievoetbal; was voor beide ploegen onmogelijk. Wel was spits Kay van den Haterd nog langs zijn man, werd neergehaald, maar de tot dan goed leidende scheidsrechter Islam Elsayyad zag het anders en floot niet tot ongenoegen van de Osse spelers. Het was nog net buiten de beruchte lijnen, maar een vrije trap en een rode kaart was op zijn plaats geweest.

Na afloop was de opluchting groot, de drie punten bleven in Oss en Margriet steeg weer naar de derde plek op de ranglijst. De 2e periode is vrijwel zeker voor Schijndel dat alleen nog achterhaald kan worden door Handel, maar dan moet Handel wel alle 5 zijn inhaalwedstrijden winnen en mag Schijndel in hun laatste periodewedstrijd geen punt halen. Dat laatste is mogelijk, want die spelen ze op 31 maart tegen koploper Olympia’18. Dat Handel alles wint is nogal onwaarschijnlijk, dus theoretisch is Schijndel 2e periodekampioen. Des te belangrijker is het om die derde plek vast te houden, want die zou wel eens voor de bezetter van die plek de nacompetitie kunnen betekenen. De eerstvolgende op de eindrangschikking die nog niets heeft, neemt de periodetitel van de kampioen over en iedereen gaat er van uit dat Olympia’18 dat zal zijn nu ze met 9 punten voorsprong op Schijndel en een wedstrijd minder gespeeld al de gehele competitie de bovenste plek innemen.
Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Lars van de Kamp (Fazli Ibis), Jeffrey van Vlijmen, Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Joey Schuurmans ( Veron Lionarons) ,Ramon Verbiesen.
NAAR DE FOTOREPORTAGE KLIK HIER


Margriet krijgt bezoek van Vitesse’08 voor de strijd om de 5e plek.
Oss, 6 maart 2019

Vitesse’08 staat op de zesde plaats met 24 punten uit 16 wedstrijden. Margriet staat 5e  met evenveel punten, maar dan  uit 14 wedstrijden. Het wordt dus een duel wie na het weekend de 5e plek op de ranglijst inneemt.
.
Vitesse komt wat opgewekter naar Oss, want zij kunnen nog terugzien op een 4-0 overwinning op Margriet in de eerste wedstrijdhelft op 4 november j.l. Over de hele wedstrijd genomen waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Vitesse’08 was effectiever in de afwerking, met name door verdedigende fouten stond het bij rust al 2-0 voor de gastheren. Wat vooraf leek op een spannende wedstrijd, draaide voor Margriet uit op een dramatische wedstrijd. Een dikke domper voor de Ossenaren die deze wedstrijd meer goals tegen kregen dan in de voorafgaande zes wedstrijden.

Vitesse is echter kwetsbaar als we kijken naar het doelsaldo van +5 door 31 voor en 26 tegen. Hier liggen kansen voor Margriet  om revanche te nemen voor die smadelijke nederlaag. Margriet had toen een slechtere periode, verloor vervolgens in de beker van EVVC en liep thuis tegen een nederlaag op tegen Nooit Gedacht. Daarna werd er beter gespeeld en wonnen de Margrieters vervolgens drie wedstrijden op rij. Een knappe overwinning op koploper Olympia’18 en dat deed dit seizoen verder nog geen andere ploeg. Vervolgens werd gewonnen van Volkel en Ulysses. Na de winterstop werd echter 2 wedstrijden op rij verloren van Schijndel en Boekel Sport. Twee weken geleden was laagvlieger Constantia de klos. Margriet revancheerde zich voor de slechte start na de winterstop door de Wanroijse ploeg met 6-0 verlies naar huis te sturen.

Vitesse'08 kwam na de winterstop 5 keer in actie, speelde gelijk tegen Volkel (1-1), verloor vervolgens van Handel (2-3) en koploper Olympia'18 (2-0), om de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten tegen Nooit Gedacht (3-1) en Boekel Sport (0-1).
Kunnen de Ossenaren op deze sterkere tegenstander revanche nemen? Misschien wel en dat belooft zondag a.s. hopelijk een mooi duel als de Osse ploeg dezelfde motivatie heeft als tegen Constantia en er volledig voor gaat met durf en vechtlust.

Aan Vitesse-zijde is Gijs Giebels de gevaarlijkste man met 9 doelpunten op zijn naam, Rob Janssen vond vijf maal het net. Trainer van de ploeg uit Gennep is nu voor het derde seizoen de ervaren  Fabian Krebbers, die volgend seizoen naar 2e klasser Union in Nijmegen vertrekt.
Terug naar de inhoud