Bekende Margrieters - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Bekende Margrieters

Ruud van Nistelrooy

Hoe het begon.......
Toen de kleine pupil uit Geffen niet meer bij het plaatselijke Nooitgedacht wilde voetballen maar voor het grotere Margriet uit Oss ging spelen, mocht hij niet meer meefietsen met het groepje scholieren dat elke dag tussen beide Brabantse plaatsen pendelde. Hij was de verrader die het dorp de rug had toegekeerd. Toch had Van Nistelrooy nooit spijt, want hij wilde maar één ding: slagen als voetballer. Die blinde ambitie is kenmerkend voor zijn gehele loopbaan. Van Nistelrooy was in het begin van zijn loopbaan geen doelpuntenmaker, maar is op basis van zijn talent, loopvermogen en een heleboel wilskracht toch een van de beste aanvallers ter wereld geworden. bij  Bij Margriet werd hij gespot door FC Den Bosch en kwam eerst nog uit in de jeugd, vanaf 1993 speelde ij daar op het hoogst niveau. In 1997 vertrok hij naar Heerenveen, vervolgens 3 seizoenen PSV, waarin een lange revalidatieperiode. Na zijn herstel startte hij in 2001 bij Manchester United. Daar verwierf hij de bijnaam " Van the Man" en is een levende legende bij Manchester United waar hij wekelijks verschillende records brak. Eind seizoen 2005/2006 kreeg hij onmin met Manager Ferguson en kwam regelmatig op de bank terecht. Het WK 2006 in Duitsland was een periode waarin de geruchten over zijn a.s. vertrek bij Manchester United hand over hand toenamen en werden het Spaanse Real Madrid en het Duitse Bayern Munchen als de voornaamste kanshebbers genoemd. Een eerste bod van Real werd door Ferguson afgewezen .
In de zomer 2006 stapte Ruud van Nistelrooy over naar REAL MADRID dat bij een tweede bod uiteindelijk vijftien miljoen Euro moest neertellen voor de inmiddels 30-jarige spits, die daarmee herenigd werd met nog een ex-Manu speler, David Beckham, een goede vriend van hem.

Zowel Nooit Gedacht als Margriet hebben financieel baat bij deze transfer omdat 5% van de transfersom aan vroegere clubs wordt uitgekeerd voor de opleidingskosten. Margriet zal dus 37.500 Euro ontvangen en Nooit Gedacht het dubbele. Ook de andere (prof)clubs waar hij speelde zullen het grootste deel ontvangen.

Ruud tekende een contract voor 3 jaar bij "De Koninklijke" en werd al in het eerste jaar clubtopscoorder. Ook in het seizoen 2007/2008 was hij regelmatig onmisbaar voor de Madrilenen. Na een zware blessure kwam de superspits andermaal terug en vertrok uit Madrid in januari 2010 naar het Duitse HSV.
Ruud van Nistelrooij speelde seizoen 2011/2012voor de Spaanse club Málaga. De spits tekent een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar.
Het is de tweede keer dat hij naar Spanje verhuist. Eerder kwam de zeventigvoudig international uit voor Real Madrid, waar hij van 2006 tot 2010 onderdak had.
“Dit is mijn laatste stap uit mijn carrière. Ik ben over een maand 35 jaar, maar ik ben in ieder geval fit. Ik heb het laatste anderhalf jaar 44 duels gespeeld voor HSV. Hopelijk kom ik hier veel aan spelen toe”, zegt Van Nistelrooy.
mei 2012
Ruud van Nistelrooy nam mei 2012 het besluit om zijn voetballoopbaan te beeindigen. Na een jaar bij Malaga te hebben gespeeld vond hij het welletjes en nam zelf dit besluit. Hij kan terugzien op een indrukwekkende carriere. Voorlopig blijft hij met vrouw en kinderen in het Spaanse Marbella wonen.

In 2013 is Ruud van Nistelrooy stage gaan lopen bij PSV B1 om in mei 2014 aan de trainerscursus TC1 te beginnen. Na het WK van 2014 treedt hij toe tot de trainersstaf van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink. Een contract dat hem tot 2016 aan de k.n.v.b. bindt. In 2016 keerde Ruud van Nistelrooy weer terug bij PSV.
Inmiddels woont Ruud van Nistelrooy weer in Nederland, in Heesch.

Ruud van Nistelrooij is per seizoen 2018/2019 benoemd tot nieuwe trainer van PSV onder 19. De voormalig topspits vervangt Mark van Bommel, die  Phillip Cocu opvolgde als coach van de hoofdmacht.
De 41-jarige Van Nistelrooij was bij PSV al werkzaam als jeugdcoach en was een paar dagen in de week assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij verheugt zich op zijn nieuwe functie.
"Het vak van trainer/coach heeft me gegrepen. Dit is een prachtige kans om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten", zegt de zeventigvoudig international op de website van PSV.
"Ik heb er goed over nagedacht en er uitgebreid over gesproken met een aantal mensen. Dit is een mooi moment om deze klus op me te nemen. Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze functie met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan."

Marc van Hinthum

2014 Terug bij Vitesse
Medio 2014 werd Marc van Hinthum weer verbonden aan Vitesse. In Arnhem vervult hij de functie van Hoofd Scouting.

Vanaf het seizoen 2013/2014 combineert hij zijn werkzaamheden als zaakwaarnemer met de functie van analist bij NOS Studio Voetbal, waar hij gemiddeld één keer per twee weken aanschuift.

Manager bij Willem II
juni 2011

Marc van Hintum treedt als technisch manager in dienst van Willem II.
De 43-jarige ex-speler van de club was eerder technisch manager van Vitesse. Hij werd eerder deze maand als assistent-coach ontslagen door Polonia Warschau, samen met trainer Theo Bos.

Eerdere loopbaan
In de acht interlands die Marc van Hintum speelde, wist hij niet te scoren. Van Hintum heeft heeft in de jeugd gespeeld voor Ruwaard,TOP en Margriet.

Bij Margriet ging hij over naar de senioren, maar werd fysiek nog niet sterk genoeg bevonden voor de hoofdmacht door de toenmalige trainer Marcel Kuipers.
Aan het einde van het seizoen speelde hij zich in de basis van het eerste team, maar besloot zijn geluk te gaan beproeven op amateurbasis bij Helmond Sport,waar hij uiteindelijk zijn eerste contract kreeg.

Vervolgens ging hij naar RKC, daarna Willem II, Vitesse en Hannover 96.

Hij keerde terug naar RKC en behaalde ook nog een scheidsrechtersdiploma.

Einde seizoen 2004/2005 stopte Marc als actieve voetballer op 37 jarige leeftijd en ging werken bij de spelersvakbond VVCS als spelersbegeleider. Daarnaast is hij regelmatig te zien als voetbalanalyticus op TV in de programma's van Talpa en Eurosport.

In de totaal 477 gespeelde wedstrijden in het betaalde voetbal wist Van Hintum 38 keer het net te vinden. Per februari 2008 is Marc Technisch Directeur bij Vitesse uit Arnhem. In januari 2011 werd bekend dat van Hintum Trainer Theo Bos zal vergezellen als assistent-coach bij de Poolse topploeg Polonia Warschau.

In 2014 keerde Van Himtum terug in dienst bij Vitesse als hoofdscouting. Na het directe vertrek van technisch directeur Mohammed Allach in 2017, nam Van Himtum tijdelijk de taken van hem over. De raad van commissarissen sprak met verschillende kandidaten, maar die werden uiteindelijk allen niet geschikt bevonden voor de functie. Hierdoor werd de de tijdelijke aanstelling van Van Himtum als technisch directeur verlengd tot het einde van het seizoen 2018/2019.

In december 2020 verlaat hij Vitesse per direct. De club meldt dat er een verschil van inzicht is op scoutinggebied. Het hoofd scouting uit Oss was eerder actief als interim technisch directeur bij de Arnhemse club.
Van Hintum zegt op de clubsite dat hij met veel plezier bij Vitesse heeft gewerkt. “De hoogtepunten waren natuurlijk het meermaals behalen van Europees voetbal en het winnen van de KNVB Beker in 2017. Ik wens mijn collega’s veel geluk bij de club. Daarnaast wil ik alle Vitessenaren bedanken voor de mooie tijd. Ik voel mij bevoorrecht dat ik zo’n lange tijd bij deze mooie club heb mogen werken en ben blij dat er ook dit jaar weer een selectie staat die mee kan strijden om Europees voetbal.”
Rens van Eijden

Van Margriet naar PSV
Geboren op 3 maart 1988.

Van Eijden speelde als pupil bij voetbalclub RKSV Margriet, uit Oss. In 1999 ging van Van Eijden naar PSV, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep vanaf de D-jeugd. Van Eijden, verdediger, debuteerde op woensdag 11 april 2007 in het eerste elftal in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool FC op Anfield Road.
Dat zou de enige wedstrijd blijven voor PSV in dat seizoen.

In het seizoen 2007/08 speelde Van Eijden geen wedstrijden voor PSV, maar werd na de winterstop van 2008 definitief overgeheveld naar de A-selectie als vervanger van de naar Fiorentina vertrokken Manuel da Costa. Hij zou wel zijn wedstrijden spelen voor Jong PSV (waar hij aanvoerder was), maar werd nu wel officieel een lid van de A-selectie. In april 2008 tekende van Eijden een contract dat hem tot 2011 aan PSV verbindt.

Willem II
Hij is echter 29 augustus 2008 uitgeleend aan Willem II, met als doel dat hij daar meer minuten kan maken en dus beter kan ontwikkelen. Daar werd hij een vaste kracht in de basis van de Tilburgers, en heeft  al 2 keer weten te scoren.

NEC
Met ingang van seizoen 2009/2010 verhuist hij naar Nijmegen, waar hij voor NEC gaat spelen en een contract tekende tot 2013. Het contract werd verlengd tot medio 2016.

Dinamo Moskou
In de wintertransferperiode januari 2016 staat Rens in de belangstelling van Dinamo Moskou en een transfer is een feit. Hij tekende een contract voor 3,5 jaar. Wij wensen Rens alle succes bij zijn Russisch avontuur.

Transfer Rens van Eijden alsnog afgeketst
Rens van Eijden gaat niet aan de slag bij Dinamo Moskou. N.E.C. Nijmegen en de verdediger zelf hebben besloten de miljoenentransfer af te blazen. Dit meldt N.E.C. donderdag via de officiële kanalen. Van Eijden leek ruim twee weken geleden op weg naar de Russische competitie. De Nijmeegse club en de Russen waren tot een overeenkomst gekomen en ook Van Eijden had aan alle eisen - waaronder twee medische keuringen - voldaan. Alles leek in kannen en kruiken, maar handtekeningen bleven uit.
"In de laatste fase van de afwikkeling van de transfer zijn door Dinamo Moskou zowel aan N.E.C. als aan Van Eijden onverwachte, aanvullende en in onze ogen onredelijke eisen en verzoeken gesteld", meldt N.E.C. op de clubsite. "In goed overleg tussen N.E.C. en Van Eijden is besloten dat we niet aan deze eisen en verzoeken kunnen en willen voldoen."
"N.E.C. en Van Eijden zijn zich bewust van de consequenties van het niet doorgaan van deze transfer, zowel op sportief als op financieel gebied." N.E.C. loopt door de nodige centen mis en ook Van Eijden ziet een droom uiteenspatten. De 27-jarige verdediger, die al zeven seizoenen in Nijmegen speelt, had zich bij Dinamo financieel onafhankelijk kunnen spelen. (bron: FOK)

Naar AZ

Rens van Eijden verruilt aan het eind van dit seizoen  waarschijnlijk NEC voor AZ. De 28-jarige verdediger heeft een mondeling  akkoord bereikt met de Alkmaarse club.                         
Onder voorbehoud van de medische keuring tekent Van  Eijden een contract tot medio 2020, zo meldt AZ maandag op de website  van de club.
Van Eijden beschikt over een aflopend contract bij  NEC, waardoor AZ geen transfersom voor hem hoeft te betalen. De  voormalig jeugdinternational speelt al sinds 2009 bij NEC, dat hem  destijds overnam van PSV.
In de winterstop was Van Eijden nog dicht bij een transfer naar Dinamo Moskou. De overgang ketste op het laatste moment af.
Solide verdediger
"Met Rens van Eijden halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ.
"Rens  kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel  verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een  dragende kracht en aanvoerder. Hij is een natuurlijke leider, die het  klappen van de zweep kent. Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ  behoefte aan heeft."

Terug naar NEC

Van Eijden tekende in augustus 2018 een contract tot medio 2021, met een optie voor nog een jaar extra, bij N.E.C.
Hij keerde na twee seizoenen bij AZ weer terug bij de Nijmegenaren. Op 17 augustus maakte hij tijdens de eerste speelronde zijn rentree voor N.E.C. in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.
Mitchell van Bergen
Mitchell van Bergen speelde in de jeugd bij r.k.s.v. Margriet tot 2007. Op 8 jarige leeftijd wordt hij gescout door de jeugdopleiding van Willem II en gaat in Tilburg spelen.
Van Bergen verruilde in 2015 de jeugd van Willem II voor Vitesse.

In oktober 2015 tekende hij een contract bij Vitesse tot medio 2018.

Op 18 december 2015 debuteerde Van Bergen op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van Vitesse, thuis tegen FC Twente (5-1). Hij verving in dit duel Milot Rashica in de 86e minuut.

Met 16 jaar en 113 dagen oud werd hij de jongste debutant ooit voor Vitesse. Daarin volgde hij Brahim Darri, die vier jaar eerder met 16 jaar en 333 dagen debuteerde.
Van Bergen maakte op 6 augustus 2016 onder Henk Fraser zijn basisdebuut, uit tegen Willem II (1-4). Hij begon in de basis doordat Rashica geblesseerd uitviel tijdens de training. Van Bergen verlengde in januari 2017 zijn contract bij Vitesse tot medio 2020. Tevens won hij met Vitesse in 2017 de bekerfinale met 2-0 van AZ. Door dit resultaat won de club voor het eerst in hun 125-jarig bestaan de KNVB-beker.
Mitchell van Bergen kwam sinds zijn overstap naar Vitesse ook uit voor het Nederlands elftal O17.


Per 31 augustus 2018 naar sc Heerenveen
Oss, 31 augustus 2018

Van Bergen (19) stapte donderdag 30 augustus jl al voortijdig van de training bij Vitesse en was vanochtend niet meer aanwezig in Arnhem.
De vleugelspits komt bij Vitesse niet in aanmerking voor een basisplaats. Van Bergen flirtte daarom deze zomer al met VVV-Venlo, maar een huurjaar in Limburg werd door de leiding van de Arnhemse club beantwoord met een veto.
De Ossenaar kwam vervolgens in beeld bij Heerenveen, waar Gerry Hamstra de technisch directeur is. Hij werkte eerder bij Vitesse en kent Van Bergen zodoende goed.
Van Bergen moet in Friesland doorgroeien. De aanvaller debuteerde in december 2015 al voor Vitesse tegen FC Twente (5-1 zege). Hij reikte vervolgens tot 31 optredens bij de Arnhemse eredivisionist, maar bracht de definitieve doorbraak niet tot stand. Mitchell tekende een contract voor 4 jaar bij sc Heerenveen.


Talentje van Margriet
Met Oss en de wijk Ussen waar hij woont heeft hij niet zoveel. Zijn tienerjaren speelden zich voor een groot deel af in Eindhoven nadat PSV het talent van het spelertje van Margriet onderkende.
Groeneveld verruilde de jeugd van Margriet voor FC OSS en daarna die van PSV.
Hij maakte op 7 december 2015 zijn debuut in het betaalde voetbal namens Jong PSV, in een met 0−3 verloren wedstrijd tegen NAC Breda.

N.E.C.
Groeneveld verruilde PSV in juli 2016 voor N.E.C., dat hem opnam in het beloftenteam. Hij maakte op 10 september 2016 zijn debuut in het eerste elftal, tijdens een met 0–4 verloren competitiewedstrijd thuis tegen PSV. Hij viel die dag na 85 minuten in. Groeneveld tekende op 31 januari 2017 een contract tot medio 2020 bij N.E.C..[4] Hij maakte op 14 mei 2017 zijn eerste goal in dienst van de Nijmegenaren. Hij maakte op aangeven van Dario Dumić de openingstreffer in een met 0-2 gewonnen uitduel tegen sc Heerenveen. Groeneveld degradeerde op 28 mei 2017 met N.E.C. naar de Eerste divisie. Hij bereikte in het daaropvolgende seizoen de play-offs om promotie/degradatie met de club, maar daarin verloren zijn ploeggenoten en hij van FC Emmen.

Club Brugge
Groeneveld tekende in juni 2018 een contract tot medio 2022 bij Club Brugge, de kampioen van de Eerste klasse in het voorgaande seizoen. Hij speelt daar met zijn tweede voornaam Danjuma op het shirt.

Groeneveld debuteerde voor de club in de gewonnen wedstrijd om de Belgische Supercup 2018 In zijn eerste competitiewedstrijd scoorde hij meteen twee keer tegen KV Kortrijk. In de tweede match van de poulefase in de UEFA Champions League (2018-2019) scoorde hij het enige doelpunt van Club Brugge tegen Atletico Madrid. Hij werd zo de jongste Club Brugge-speler ooit die een uitdoelpunt scoorde in de Champions League.
Bournemouth
Tweevoudig international Arnaut Danjuma Groeneveld speelt vanaf seizoen 2019/2020 bij Bournemouth. De Engelse club betaalde 16 miljoen euro voor de 21-jarige Ossenaar.
"Naar Bournemouth vertrekken is een goede stap voor mij. De Premier League is een geweldig plek om te voetballen, vooral bij een club als deze”, zegt Groeneveld in het persbericht.

Oranje
Arnaut Danjuma Groeneveld is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de 25-koppige selectie van het Nederlands Elftal, dat twee interland afwerkt tegen Duitsland en België. De 21-jarige Ossenaar werd nooit eerder geselecteerd voor Oranje. Op zaterdag 13 oktober 2018 maakte hij zijn debuut in het grote Oranje met een invalbeurt in de 68e minuut tegen de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland.

Dean van der Sluys

Van der Sluys speelde in zijn geboorteplaats voor RKSV Margriet, waar hij werd gescout door profclub FC Oss. Die club verliet hij na een tijd voor FC Den Bosch, maar in de zomer van 2014 keerde de verdediger terug naar FC Oss. Van der Sluys debuteerde voor de club op 23 november 2014, toen met 2–2 gelijk werd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Tijdens dit duel mocht hij van coach Wil Boessen een kwartier voor tijd invallen voor Jeffrey Ket. Op dat moment stond het gelijk nadat zowel Paul Gladon als Justin Mathieu gescoord had. Beide spelers troffen na de invalbeurt van de verdediger ook nog doel. Zijn eerste doelpunt volgde op 14 maart 2016, tegen zijn oude club FC Den Bosch. Hij zette Oss veertien minuten voor tijd op voorsprong, daarvoor hadden Richard van der Venne en Arda Havar al gescoord. In de blessuretijd besliste Istvan Bakx de stand op 3–1. In het seizoen 2016/17 kwam hij onder coach François Gesthuizen niet aan spelen toe. Toen die ontslagen werd, kwam Klaas Wels als interim-trainer en die liet Van der Sluys aan het einde van het seizoen nog zes wedstrijden meespelen. Hierop werd ook zijn verbintenis verlengd tot medio 2018, met een optie op een jaar extra. Wels werd na dit seizoen eindverantwoordelijke bij Oss en onder hem kreeg Van der Sluys een vaste basisplaats in het seizoen 2017/18. Hierop werd ook de optie in zijn contract gelicht.

Naar RKC Waalwijk
M.i.v. seizoen 2019/2020 maakt Dean de overstap naar RKC Waalwijk dat via de nacompetitie alsnog promoveerde naar de Ere Divisie. Dit bracht hem niet naar een basisplaats en hij ging terug naar FC Top Oss om daarna snel een overstap te maken naar Helmond Sport.
Terug naar de inhoud