Laatste Nieuws - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws
Een club om trots op te zijn.

Margriet blijkt hofleverancier te zijn van "het Ossisch eredivisie elftal"
Oss, 24 decenber 2020

Margriet blijkt hofleverancier te zijn van "het Ossisch eredivisie elftal", aldus een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad van 24 december 2020.
Maar liefst zeven spelers, die nu op hoog niveau voetballen, zijn als jonkie begonnen op de Amstelhoef. Wij voegen nog toe dat er een aantal anderen zijn die bij een andere club  begonnen zijn en via de jeugdopleiding van Margriet zich elders in de kijker gespeeld hebben. Dat zijn o.a. Ruud van Nistelrooy en Marc van  Hintum. Ruud vertrok naar FC Den Bosch en Marc naar Helmond Sport, beiden ontwikkelden zich en kwamen daarna nog hogerop, uiteindelijk in het buitenland en speelden zelfs samen in het Nederlands elftal.

Ook bij de dames.
Ook in het vrouwenvoetbal hebben oud-margrietspeelsters uiteindelijk hun weg gevonden naar het profvoetbal. Denk maar aan Laura Strik (PSV), Dominique Bruinenberg (PEC Zwolle) en Michelle Hendriks ( ex-PSV< speelt nu hoofdklasse in Geffen).

Een overzicht van het Brabants Dagblad dat meerdere Ose clubs, maar vooral Margriet trots maakt op haar jeugdopleiding.

Lees het volledige artikel door HIER te klikkenMaarten van Vugt


Maarten van Vugt en Margriet verlengen contract
Oss, 12 december 2020

De Technische commissie van Margriet maakte vandaag het volgende bekend:

"Maarten van Vugt zal ook volgend seizoen 2021/2022 hoofdtrainer zijn van RKSV Margriet.
Spelers, begeleiding, TC en bestuur zijn uitermate tevreden over zijn manier van werken.
Met Maarten aan het roer willen we onze ambities waar maken."

Van Vugt is thans bezig aan zijn tweede (gebroken seizoen). Vorig seizoen werd in maart j.l. afgebroken en niet
uitgespeeld. Er promoveerde en degradeerde niemand. In september jl werd aan het seizoen uitstekend begonnen.
Helaas kwam de tweede coronagolf en in oktober werd deze competitie stilgelegd. Margriet was op dat moment de
ongeslagen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 3 tegen.

De KNVB hoopt medio januari a.s. de competitie te kunnen hervatten. Gezien de huidige ontwikkelingen is dat nog een
onzekere situatie. Het wedstrijdprogramma moet nog worden vastgesteld. De KNVB heeft in de hoogste klassen van het amateurvoetbal
er voor gekozen om de 2e, 3e divisie en de hoofdklassen op te delen in twee klassen en dan een competitie te spelen met 9 of 8 teams.
De tot nu toe gespeelde wedstrijden vervallen en men begint geheel opnieuw.

Mocht de KNVB kiezen om dezelfde situatie over te nemen voor de 1e t/m 5e klasse, zal Margriet in de derde klasse D ingedeeld worden in een poule van 7 teams en vervallen de eerste 4 gespeelde wedstrijden. Een negatieve optie voor een club die goed is gestart, maar voor teams die nog weinig resultaat behaald hebben betekent dit een herkansing. Het gewoon afmaken van de competitie met een uitloop tot eind juni is echter nog steeds haalbaar. Er moeten dan nog 22 wedstrijden worden gespeeld, hetgeen o.i. mogelijk is nu het bekerprogramma al is vervallen. Enkele teams lopen nog 1 of 2 wedstrijden achter, maar daar is ruimte voor op doordeweeksedagen in april, mei en juni met daglicht of zelfs de gehele periode als de thuisploeg beschikt over een lichtinstallatie. Met Pasen en Pinksteren kan eventueel een dubbel programma worden ingelast en ook Carnavalsweekend kan worden benut nu dat vermoedelijk niet zal doorgaan in 2021.
K.N.V.B. past hoogste amateurcompetities aan.
Oss, 4 december 2020
(bron: knvb)

De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten.
Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert. Zodra het amateurvoetbal weer van start gaat, zullen voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse nieuwe aangepaste competities worden georganiseerd.

Drie scenario's
De afgelopen weken hebben de KNVB, de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) veelvuldig overleg gevoerd over de voortzetting van de dit jaar aangevangen competities, die sinds oktober vanwege kabinetsmaatregelen stilliggen. In die overleggen is bij alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse een inventarisatie gedaan naar de animo voor drie scenario’s:
  1. Uitspelen van de reguliere competitie
  2. Spelen van een halve competitie (tweede seizoenshelft)
  3. Spelen in halve poules, hele competities met beperkte nacompetitie
Zeventig procent van de verenigingen had een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario 3 het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie besproken met de CVTD en het COH en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te hervatten en scenario 3 uit te werken.

‘Breed gedragen beslissing’
Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging. Dankzij deze inventarisatie en het veelvuldige overleg met hun belangenbehartigers hebben we een breed gedragen beslissing kunnen nemen. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden.”

Scenario 3
Hoe gaat het gekozen scenario 3 eruitzien?
  • Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer kan worden gevoetbald.
  • De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).
  • De Tweede Divisie en Derde Divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams.
  • De Hoofdklassen worden per Hoofdklasse opgedeeld in twee poules van acht teams.
  • Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar.
  • De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling.
  • De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

Nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop invulling zal worden gegeven aan de plaatsing van amateurverenigingen voor het toernooi om de TOTO KNVB Beker seizoen 2021/’22, worden door de KNVB uitgewerkt in samenspraak met de CVTD en het COH en uiterlijk 1 januari 2021 bekend gemaakt. De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Overige amateurvoetbal
Het bestuursbesluit voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse heeft geen betekenis voor de overige klassen van het amateurvoetbal (A- en B-categorie). Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.
Terug naar de inhoud