Laatste Nieuws - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws
Kevin Korsten


Margriet-Germania

Kennis maken met Kevin Korsten (Margriet)
Bron: Kliksport

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag maken we kennis met Kevin Korsten, rechtsachter van Margriet.
Naam: Kevin Korsten
Leeftijd: 25
Woonplaats: Oss
Beroep/school: MES Consultant bij Atos
Club: R.K.S.V. Margriet
Positie: (Rechts)back
Sterke punten: Ik denk dat mijn sterke punten het één-op-één verdedigen en mijn spel inzicht zijn
Mindere punten: Het technisch uitvoeren van dit spelinzicht
Favoriete club: Ajax
Beste speler op de regionale velden: Bob Zonneberg
Beste speler van de wereld: Sergio Ramos
Slechtste verliezer die je kent: Met afstand Joey Schuurmans ;)
Beste trainer van de regio: Zonder anderen te kort te willen doen; Ron Smits & Maarten van Vugt
Mooiste sportpark van de regio: Ons eigen sportpark is het mooiste, dit blijft als ‘thuis’ voelen.
Gezelligste kantine: Ik denk dat van Rhode, erg jammer dat we daar niet meer naar toe hoeven
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalig, vooral als we gewonnen hebben doet die muziek goed.
Mooiste shirt regionaal: Niet echt een voorkeur, maar het shirt van Schadewijk is erg mooi.
Voorbeeld in de voetballerij: Rafael van der Vaart
Hoogtepunt als voetballer: Het kampioenschap in 2017
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Moeilijk om één moment te noemen, maar de weekendjes weg en kleedkamer grappen.
De grappenmaker van het team: Luuk Haas is er niet vies van
Dromen in het voetbal: Vaak gezegd dat ik de 26 niet haal als voetballer, nu dat dichtbij komt zou het mooi zijn om het zo lang mogelijk te kunnen verlengen.
Wat zou jij de KNVB adviseren voor de rest van het seizoen? Een halve competitie heeft mijn voorkeur, zodat we hopelijk dit seizoen of deze competitie af kunnen maken en dan volgend seizoen opnieuw een hele competitie kunnen spelen.


[image:image-0]
EGS'20 1 - Margriet 1

Margriet ook EGS’20 de baas.
Grave, 11 oktober 2020

Ook tegen de nieuwbakken fusieclub EGS’20 bleef Margriet fier overeind door uiteindelijk met 2-4 de punten mee te nemen naar Oss. Zo blijft het ongeslagen koploper met 12 punten uit 4 wedstrijden. De enige tegenslag is dat deze week, na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis, gebleken is dat Mounir El Mansouri voorlopig is uitgeschakeld door afgescheurde banden  van het sleutelbeen. Dit door een blessure opgelopen aan het eind van de wedstrijd vorige week tegen Germania door wild inkomen van zijn tegenstander.

EGS’20 begon in een 3-4-3 formatie omdat men wist dat Margriet met 2 spitsen speelt. Het eerste kwartier werd EGS’20 dan ook volkomen overlopen . In de 4e minuut was het Joey Schuurmans, voor het eerst in de basis begonnen, die intikte (0-1), waarna Roy Govers enkele minuten later al voor de 0-2 tekende. In de 18e minuut was het andermaal Joey Schuurmans die via een penalty de stand op 0-3 bracht. Trainer Remco ten Hoopen van EGS’20 zette de boel om, waarna EGS’20 wat beter in de wedstrijd kwam en uit de schulp, waar Margriet al iets te vroeg gas terugnam. Sander Bisseling tekende voor de 1-3, waarna Joey Schuurmans weer een penalty mocht nemen, maar zijn inzet werd door doelman Jan Verstegen gestopt. Op slag van rust was het wederom Sander Bisseling die de aansluitende treffer scoorde, zodat Margriet met een 2-3 voorsprong  aan de thee begon.

De tweede helft werd het veld als maar slechter door de regen en toen doelman Verstegen in de modder weggleed, was het Jeffrey van Vlijmen die profiteerde en de 2-4 op het scorebord bracht.
Echt goed voetbal was door de omstandigheden niet meer mogelijk. Met name Margriet had nog enkele kansen die onbenut bleven en zo eindigde de wedstrijd in een terechte 2-4 overwinning.

Volgende week Handel uit,
Komende zondag weer een uitwedstrijd, waarbij Handel de volgende tegenstander is. Een hechte dorpsploeg die voor elkaar door het vuur gaat en vooral in eigen huis moeilijk te verslaan is.De ploeg staat op een 8e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Thuis werd nipt en laat in de wedstrijd met 0-1 verloren van Rood Wit, terwijl uit bij Nooit Gedacht met 3-1 werd gewonnen..Vervolgens werden de 3e en 4e wedstrijdronde uitgesteld door Corona.  Doelpuntenmakers tot nu toe zijn Jeffrey Driesen, Thijs Fonken en Rob Manders. Margriet heeft inmiddels bewezen met 17 doelpunten voor en slechts 3 tegen haarscherp uit de startblokken te zijn gekomen. Die lijn zullen ze a.s. zondag moeten doortrekken.
EVVC 2 - Margriet 2

Margriet 2 krijgt flink klop in Vinkel
Vinkel, 11 oktober 2020

Margriet 2 begon de 3de wedstrijd van het seizoen onderaan de ranglijst. Het slaagde er nog niet in om punten te verzamelen deze competitie en vandaag speelde het uit in Vinkel tegen E.V.V.C. 2. Margriet heeft het vaak lastig in Vinkel, maar een uitslag als vandaag kwam nog nooit eerder voor. Margriet verloor met maar liefst 8-1!

Margriet begon de eerste 10 minuten nog goed aan de wedstrijd, maar Vinkel slaagde erin om binnen 5 minuten 3x te scoren. Vanaf dat punt was het eigenlijk al klaar vandaag. De goals werden te makkelijk weggeven en Margriet was niet bij machte om deze stand om te buigen.

Na de rust was Veron Lionarons de namens Margriet wist te scoren, maar het mocht weinig baten want Vinkel scoorde er op los en Margriet ging met de staart tussen de benen weer naar huis. Naast deze grote klap verloor Margriet ook nog eens Dannie Aragon. Dannie was net op de terugweg van een blessure aan zijn schouder (uit de kom geweest), maar vandaag brak hij zijn sleutelbeen na een vervelende val.

De koppen moeten bij elkaar als de competitie weer hervat mag worden, want Margriet kan veel meer dan het momenteel laat zien.
Margriet 1 - Germania 1

Margriet wervelt door Groesbeekse defensies
Oss, 4 oktober 2020

Margriet heeft 9 punten behaald uit drie wedstrijden tegen Groesbeekse ploegen. Werd het in de eerste wedstrijd thuis 2-0 tegen Groesbeekse Boys, zou de week daarop Rood Wit in eigen huis met 0-5 weggespeeld worden. Deze week kwam Germania op bezoek en in een grotendeels wervelende wedstrijd van Osse zijde, werd het zwak verdedigende Germania met 6-1 verslagen. Daarmee blijft Margriet ongeslagen koploper in de derde klasse D van Zuid 2.

Het was al na 4 minuten dat Jeffrey van Vlijmen een vrije trap nam en doelman Nick Bender volkomen verraste (1-0), waarna nog geen 3 minuten later Rob van de Ven op rechts goed doorging, bijna de achterlijn haalde en een voorzet gaf die over de keeper heen in de verre hoek viel (2-0).
Het ging goed en een derde treffer zat eigenlijk in de lijn der verwachting, echter bij een aanval van Germania besliste aanvoerder Stan Janssen anders. Hij frommelde zich door de Osse verdediging die niet ingreep en verschalkte doelman Mark Ruijtenburg door de bal onder hem door te schuiven (2-1).
Wie hierna een ontketend Germania verwachtte, kwam bedrogen uit. De enkele seizoenen geleden nog Hoofdklasser, kon nauwelijks een vuist maken. Het was dan ook Margriet dat de voorsprong uitbouwde naar 3-1. Wederom was het Jeffrey van Vlijmen die achter de vrije trap ging staan en met een streep de bal in de kruising joeg.

Na rust even een oprisping van Germania dat zich enkele malen in het Osse strafschopgebied begaf. Toch was er een tweetal kleine kansen voor de gasten uit Groesbeek. De eerste hielpen ze om zeep door de bal hard voorlangs te schieten, de tweede werd keurig gepakt door Mark Ruijtenburg, die bekwaam uitkwam en de bal simpel van de voet plukte. In de 60e minuut weer een actie van Jeffrey van Vlijmen. Van zeker dertig meter knalde hij de bal na een prachtige actie in de touwen (4-1).
De 5-1 en 6-1 waren prooi voor spits Rob van de Ven. Bij de 5-1 speelde hij doelman en verdediger uit en kon geheel vrij de bal in het doel tikken. Bij de 6-1 speelde hij ook zijn man uit en schoof de bal langs doelman Nick Bender in het doel.  In de slotfase zou Joey Schuurmans nog twee dotten van kansen hebben, maar vond beide malen de attente doelman op zijn weg en Rob van de Ven zag tot twee mal toe een doelpunt afgevlagd worden voor buitenspel, waarvan één geheel onterecht en de ander dubieus.
Een leuke wedstrijd die voor het afwezige publiek live te volgen was op het YouTube-kanaal van Margriet. De enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van uitblinker Mounir Al Mansouri. David McLaughlin kwam erg wild in, Mounir vloog tegen de grond en liep daarbij een armblessure op.  Na afloop vertrok hij richting Huisartsenpost voor nader onderzoek.
Update: Onderzoek wees uit dat vermoedelijk de banden van zijn sleutelbeen gescheurd zijn. In de loop van de week zal nader onderzoek uitsluitsel moeten geven.

Komende zondag naar EGS’20
Een nieuwkomer voor iedereen, want deze club is net actief geworden en bestaat uit de fusie van drie verenigingen, t.w. S.V. Estria, GVV ’57 en SCV ’58.
Omdat het nieuwe Sportpark  De Kranenhof nog niet gereed is wordt de wedstrijd in Grave gespeeld op:
Sportpark De Bikkelkamp Dr. Wierstraat 15361BE Grave 0486-471286

EGS’20 zag de wedstrijd bij Handel afgekeurd worden en speelde dus niet. De eerste twee speelrondes haalden ze 4 punten door eerst bij SV United met 2-2 gelijk te spelen in de seizoen opening. De week daarop volgde de eerste thuiswedstrijd en werd van Vitesse’08 gewonnen met 1-0. Thimo Boogaards (2x) en Myron van Dijk (1x) tekenden voor de doelpunten. Er staan enkele ervaren spelers in de verdediging en het is aan Margriet om te laten zien dat ze niet zo maar bovenaan staan. Alle succes gewenst om de drie punten mee te nemen naar Oss in wederom een publiekloze wedstrijd.
Margriet 2 - Berghem Sport 2


Margriet 2 geeft de goals makkelijk weg en verliest 3de wedstrijd op rij
Oss, 4 oktober 2020

Margriet 2 trad vandaag aan tegen Berghem Sport 2, dat vorig jaar, ondanks het afgekapte seizoen door COVID-19, toch promoveerde naar de reserve 1ste klasse.

Margriet had direct een valse start toen keeper Jurre van Soest een voorzet door de handen liet glippen. Berghem kon hierdoor voor open doel binnen schieten en Margriet keek meteen tegen een achterstand aan. De eerste 20 minuten waren ook niet best van de kant van Margriet met veel foutjes en onzorgvuldigheden. Daarna werd het beter en kwam Berghem er steeds minder aan te pas. Mats van Liebergen werd op de keeper afgestuurd, maar faalde. Ook Bilal el Ghezaoui schoot naast oog in oog met de keeper en Ramon Verbiesen raakte nog de lat. Een doelpunt zat eraan te komen en het was Veron Lionarons die de bevrijdende treffer maakte. Een schot van Thijm van Tiel werd niet goed weggewerkt door de keeper en kwam voor de voeten van Veron, die op zijn beurt makkelijk kon binnenschieten. Berghem kwam er vervolgens weer eens een keer gevaarlijk uit en de linksbuiten sneed het strafschopgebied in, probeerde keeper Jurre van Soest te omzeilen, maar werd door diezelfde Jurre gevloerd: penalty! Net voor de rust kwam Berghem Sport hierdoor op een 1-2 voorsprong.

Na de onderbreking kon Margriet weer opnieuw beginnen. Het combinatiespel was best oké, maar de kansen kwamen minder snel opeenvolgend dan in de eerste helft. Halverwege de 2de helft werd Bilal el Ghezaoui de diepte in gestuurd. Hij wist de bal in een uiterste inspanning nog voor te geven en bij de 2de paal kon Jesse Gloudemans binnenlopen. Nu was het zaak om door te drukken en op voorsprong te komen, maar niet leek minder waar. Margriet kreeg de bal niet weggewerkt uit het strafschopgebied na een voorzet/corner en een middenvelder van Berghem Sport zag zijn kans schoon om de bal achter Jurre van Soest te krijgen, 2-3. Naarmate de tijd verstreek leek het een steeds moeilijkere klus te worden om vandaag de 3 punten te pakken. Toch gaf Margriet niet op. In de 85ste minuut werd Bilal el Ghezaoui weer de diepte in gestuurd en nu ging hij rechtstreeks op de keeper af. In een poging om de keeper te omzeilen werd hij gevloerd en kreeg Margriet een penalty. Bilal ging vervolgens zelf achter de bal staan en liet de keeper kansloos door de bal linksboven in het doel te schieten.

Met nog een paar minuten op de klok leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling. Echter deed Margriet het weer zichzelf aan en gaf het nog een goal weg. Mats van Liebergen speelde achterin een bal breed, maar de spits van Berghem Sport kon daar tussenkomen en zo op het doel af rennen. Hij bleef koel en werkte de bal achter Jurre van Soest het doel in en zo werd het 3-4. Een enorme domper voor de Ossenaren en met zo weinig tijd op de klok leek het nu echt klaar. Margriet trapte af, Dannie Aragon, Bilal el Ghezaoui en Ramon Verbiesen kwamen samen in de combinatie en de bal eindige bij Ramon Verbiesen die op 25 meter van het doel alle ruimte had om te schieten. Hij legde de bal goed en schoot geweldig in de linkerbovenhoek onderkant lat binnen. De vreugde was enorm aangezien Margriet maarliefst 4x terugkwam van een achterstand vandaag. Echter besloot de scheidsrechter na meer dan een minuut na de goal deze alsnog af te keuren omdat er ver voor het schot van Ramon hands zou zijn gemaakt door Bilal en Ghezaoui bij een aanname. Dit was natuurlijk zeer lastig te accepteren en de frustraties liepen hoog op. Kort daarna was het ook klaar voor vandaag.

Margriet blijft dus met lege handen na deze wedstrijd die voor het publiek (dat er helaas niet mocht zijn) geweldig was. Een enorme teleurstelling omdat het net als vorige week meer verdiend had dan 0 punten. Volgende week gaat de reis van Vinkel. Een wedstrijd waar Margriet het altijd lastig heeft normaal gesproken. De aftrap is om 12:00 uur.
RFC Za1 - Margriet Za1

Gehavend Margriet Za1 weet voorsprong 2 maal niet vast te houden
Raamsdonkveer, 3 oktober 2020

Het begint een terugkerend verhaal te worden, veel afwezige spelers (9 in een selectie van 19 man) en een goede start en vroege voorsprong. Wederom begon Margriet goed in het uitduel met RFC, waarbij de dank uitgaat naar Nick, Samed en Mo die ons vandaag kwamen versterken.

Laatstgenoemde kreeg de bal aan de rechterkant, waar hij met een goede voorzet spits Morris Landman wist te bereiken, zulke kansen moet je hem niet geven, hij controleerde de bal met zijn borst en schoot keurig raak, 0-1 na 10 minuten. De bal was hierna veelvuldig in bezit van RFC, maar echt gevaarlijk werden ze toen nog niet. Hierna een diepe bal op Morris Landman, passeert 2 man en snijdt naar binnen, waar hij binnen de 16 wordt aangetikt, Morris eist zelf de penalty op en schiet 0-2 binnen. 20 minuten gespeeld en weer een goede voorsprong. Hierna volgt een fase waarin Margriet veel te ver achteruit gaat lopen, duels en 2e ballen worden niet gewonnen en er wordt niet vooruit verdedigd, via een afgeketst schot, komt de bal voor hun linksback die alles en iedereen verrast en de bal over Bart heen raak schiet. Niet veel later lijden we in een aanval dom balverlies, de spits van hun wordt diep gestuurd en sprint samen met Yasin de 16 in, schouder tegen schouder gaan ze onderuit en de scheidsrechter beslist vanaf de middencirkel naar de stip te wijzen. 2-2 is het resultaat en zo geeft Margriet wederom een mooie voorsprong uit handen. Net voor rust schiet het bij Brian Heurkens in zijn rug en moet hij vervangen worden door Rutger van Mierlo.

In de rust wordt het positief gehouden en benoemd wat er anders gedaan dient te worden om een goed resultaat te behalen. Het begin is wederom goed en Margriet lijkt in deze fase de overhand te nemen, ook omdat de mannen van RFC moe lijken te worden, doordat ze overal vol pressing spelen. In de 65e minuut kunnen de Margrieters dan ook weer juichen, een voorzet van de zijkant schiet door en dan is daar uiteraard altijd goudhaantje Morris Landman die met links hard binnen schiet. Daarna willen de Margrieters doordrukken en dat lijkt te lukken, er ontstaat steeds meer ruimte en met name Rens heeft vaak de tijd om vrij op te stomen, echter wordt er met deze mogelijkheden weinig gedaan. In minuut 70 slaat zwaar onnodig het noodlot toe, Serkan Yeniturk heeft de bal op linksback en in plaats van voor zekerheid te kiezen en simpel in te spelen, wil hij met buitenkant voet de rechtsbuiten passeren, deze onderschept de bal en schiet simpel raak voor 3-3. Nog geen minuut later is de ellende compleet, de rechtsbuiten mag vrij voorgeven en vrij voor doel staat een speler van RFC vogeltjevrij om zomaar de 4-3 binnen te knikken. Een woedende trainer, kopjes gaan hangen en het gevoel dat we het wederom over onszelf hebben afgeroepen. Kort erna volgt de 5-3 waarbij 3 spelers buitenspel staan, deze op Bart afgaan en kunnen scoren. Morris verkleint hierna nog naar 5-4, waarbij Daan nog naast Morris wordt geposteerd om de gelijkmaker te forceren. Dit doelpunt valt echter aan de andere kant, waarbij Yasin Erdem een oerdomme overtreding maakt en een penalty weggeeft en ook nog eens kan vertrekken met 2x geel en dus rood. 6-4 verlies na 2x een voorsprong te hebben gehad, stof tot nadenken. Volgende week spelen we tegen een van de koplopers Oosterhout, hopelijk gaan we dan eindelijk die eerste overwinning pakken.

11e min 0-1 Morris Landman
20e min 0-2 Morris Landman
28e min 1-2 RFC
39e min 2-2 RFC
64e min 2-3 Morris Landman
70e min 3-3 RFC
72e min 4-3 RFC
78e min 5-3 RFC
82e min 5-4 Morris Landman
87e min 6-4 RFC

Terug naar de inhoud