Laatste Nieuws - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws

Bericht k.n.v.b. inzake de coronamaatregelen.
Zeist,24 maart 2020


Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, wil de KNVB wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was.

De Rijksoverheid heeft het onderstaande richting de sportwereld bevestigd:

Tot en met 6 april: Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
Op bovenstaande wordt gehandhaafd;
Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden;
Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien) worden georganiseerd.
DRIE SCENARIO'S
De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni.

Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s.

Drie scenario’s waar wij nu mee werken luiden als volgt:

De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
De competities worden niet uitgespeeld.
De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.

* Vooralsnog alleen betaald voetbal
Margriet start met zaterdag 1
23-3-2020

Vanaf komend seizoen gaat Margriet spelen met een seniorenteam op zaterdag. Dit team zal onder leiding staan van Ron Smits. Ron is een bekende Margrieter en is zowel als speler van Margriet 1 als jeugdtrainer jarenlang actief geweest voor Margriet. Nu gaat hij met spelers met een Margrietverleden en andere geïnteresseerden invulling geven aan deze nieuwe ontwikkeling binnen RKSV Margriet.

Zaterdag 1 zal in de namiddag gaan spelen, wat zorgt voor een positieve boost binnen onze vereniging. Op deze manier zijn we als club aantrekkelijk voor spelers die liever op zaterdag spelen en op zondag wat anders willen doen.

Onzekerheid blijft, amateurcompetitie moet 30 juni klaar zijn.
22 maart 2020

De competities in het amateurvoetbal dienen uiterlijk 30 juni afgerond te zijn. Dat laat KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee vrijdag jl weten. In een schrijven aan alle clubs geeft hij antwoord op veelgestelde vragen.

Door de onzekerheid over de verdere ontwikkeling van het coronavirus kan Van der Zee lang niet alle vragen beantwoorden. ,,We doen een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen.’’ Alle wedstrijden zijn tot nu toe uitgesteld tot en met 6 april. ,,Voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s.’’
Het streven is om alle competities in de A-categorie (eerste elftallen plus hoogste categorieën bij de reserves, vrouwen en jeugd) volledig af te werken om de promoties en degradaties te kunnen bepalen. ,,Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.’’
Van der Zee meldde daarnaast dat er sowieso geen dubbel programma tijdens het Paasweekeinde wordt ingelast, maar dat de clubs wel rekening dienen te houden met doordeweekse wedstrijden. ,,En wanneer de crisis lang aanhoudt, bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.’’Ron Smits (seizoen 2011/2012)


Margriet naar Den Dungen
Oss, 11 maart 2020
Er zit een langzame verbetering in de weersvoorspellingen, die zullen het doorgaan van de wedstrijd tussen Den Dungen en Margriet weinig kunnen deren. Bovendien heeft Den Dungen een uitstekend kunstgrasveld. Het enige wat het doorgaan van de wedstrijd nog kan tegenhouden is het corona-virus.  

We gaan er maar van uit dat de wedstrijd doorgaat, waarbij in ieder geval vast staat dat het gebruikelijke handen schudden achterwege blijft en iedere speler zijn eigen bidon gebruikt, dit volgens de aanwijzingen van het RIVM en de K.N.V.B.
Den Dungen mag zich de favoriet noemen. De ploeg staat op de tweede plaats met 3 punten meer dan Margriet, maar ook nog met een wedstrijd minder gespeeld.
Die inhaalwedstrijd spelen ze pas op zaterdag 11 april a.s. bij Nooit Gedacht. Op die datum wordt ook pas bekend wie de 2e periodetitel pakt. Daarin heeft Boekel Sport de beste papieren, ze hebben aan een gelijkspel genoeg (tegen Nijnsel) om die op 11 april binnen te halen. Bij verlies van Boekel Sport zijn de kandidaten, naast Den Dungen, verder nog Schadewijk en Excellent.

De wedstrijd tussen Den Dungen en Margriet is de eerste wedstrijd voor de 3e periode. Belangrijk om die nieuwe reeks goed van start te gaan. Qua doelsaldo ontlopen beide ploegen elkaar niet. Den Dungen speelt verdedigend wat stabieler en heeft pas 16 doelpunten tegen, Margriet 24. Aanvallend is  Den Dungen de mindere met 26 voor, maar Margriet heeft er al 33 gescoord.

De productie van Den Dungen is tot dusver in handen van slechts 4 spelers, t.w. topscoorder Jeffrey Sterks met 11 doelpunten, gevolgd door Jens van Grinsven en Tom Schuurman met ieder 6, tot slot nog Loek van Grinsven met 1 doelpunt. In thuiswedstrijden verloor Den Dungen slechts drie maal, zo waren Excellent, Schadewijk en RKPVV te sterk en uit verloren ze alleen van Helmondia.

In de heenwedstrijd in Oss, gespeeld op 24 november, werd het 2-2. Een uitslag waarmee de Ossenaren niet tevreden waren. Margriet was duidelijk sterker, Joey Schuurmans scoorde twee maal en tien minuten voor tijd werd het alsnog 2-2 door een dubieuze strafschop, pas gegeven na appelleren binnen en buiten het veld, terwijl Jorn van Bakel toch duidelijk de bal speelde. Margriet speelde toen beter dan het dit jaar heeft gedaan, was sterker en voelde de uitslag meer als het verlies van 2 punten. De mannen uit Den Dungen vierden het gelijke spel als een soort van overwinning.

Margriet heeft met de overwinning afgelopen zondag op SCG’18 hopelijk de weg terug omhoog weer gevonden na de negatieve prestatiespiraal waarin de ploeg terecht was gekomen. Vooral de tweede helft was het een sublieme wedstrijd van de formatie van Maarten van Vugt.  Dit vasthoudend hopen we dat Margriet a.s. zondag weer punten mee terug naar Oss neemt.


Joey Schuurmans 1-1

Bilal El Ghezaoui 2-1

Roy Govers 3-1Margriet 1 maakt achterstand goed en wint.
Oss, 8 maart 2020

Was het de vorige wedstrijden steeds Margriet dat op voorsprong kwam om in de tweede helft de overwinning uit handen te geven, werden nu eens de rollen omgedraaid. Met rust leidde SCG’18 met 0-1 en in het tweede bedrijf pakte Margriet uit en won uiteindelijk met 3-1.

De Ossenaren begonnen onzeker, waar de bezoekers de eerst 20 minuten het initiatief hadden. Het was Dennis van Nistelrooij die voor de bezoekers uit Sint Michelsgestel via de stip een 0-1 voorsprong gaf. Aanleiding was een onzeker optreden van doelman Mark Ruijtenburg die bij het uitkomen de bal miste en daarbij een speler ondersteboven liep. Hierna werd Margriet wakker en kreeg kansen. Zo waren Rob van de Ven en Joey Schuurmans dichtbij een doelpunt, schoot Luuk Haas rakelings naast en werd een doelpunt van Joey Schuurmans, via een fraaie omhaal afgekeurd wegens buitenspel. Volkomen ten onrechte, maar de overigens goed leidende scheidsrechter van Rossum trapte  in het vlaggen van clubgrensrechter Cooijmans.  Zo brak de rust aan met een 0-1 achterstand.
 
Na rust zou het spelbeeld kantelen. Margriet gooide het tempo omhoog en kreeg kansjes. Toen Morris Landman de moe gestreden Rob van de Ven kwam vervangen, stond hij nauwelijks in het veld toen hij binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Joey Schuurmans ontfermde zich over deze taak en maakte de gelijkmaker.

Margriet bleef het tempo hooghouden en beheerste het middenveld. SCG’18 raakte zichtbaar vermoeid en hier en daar werden krampjes waargenomen bij SCG’18 spelers. Bij een van de vele aanvallen was het Bilal El Ghezaoui die als laatste de bal over de lijn drukte en Margriet op voorsprong zette. Grensrechter Cooijmans vlagde weer hevig, maar ditmaal trapte scheidrechter van Rossum er niet in. Er stond achterin de goal immers nog een speler van SCG’18 geposteerd en dan kan er geen sprake zijn van een buitenspelsituatie.
Nu moest SCG’18 komen, maar bleef op een enkele halve kans na krachteloos om het de Margrietverdediging lastig te maken. Met name Jorn van Bakel liep alle gaten dicht en trok regelmatig mee naar voren.
Linksback Roy Govers zou uiteindelijk 10 minuten voor tijd de overwinning veilig stellen door de 3-1 op het scorebord te brengen.

Komend weekend gaat de reis naar Den Dungen, een ploeg die vandaag ook won en op de 2e plaats staat.
A.s. woensdag blikken we vooruit op deze site.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Kevin Korsten (Bas Bressers), Jousef Khelil (Jordy Spooren), Martijn Vertogen, Rob van de Ven (Morris Landman), Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui.

 
Naar het fotoverslag KLIK HIER


 Zuur gevoel van gelijkspel


Margriet 2 incasseert in de laatste seconde de gelijkmaker
Oss, 8 maart 2020

Margriet 2 speelde vandaag thuis tegen direct concurrent Boekel Sport 2. Het was een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende. In de eerste helft was het Jurre van Soest die een aantal maal moest redden en waren er aan de andere kant kleine mogelijkheden voor Margriet.
Pas in de tweede helft werd er een doelpunt gemaakt. Net zoals vorige week was het een ingestudeerde vrije trap waar Margriet succes mee boekte. Damy van Haren trapte en Ramon Verbiesen werkte uiteindelijk af. Na deze goal tikte de tijd langzaam weg. Margriet kwam een paar keer goed weg in de laatste fase van de wedstrijd, maar moest toch nog een tegengoal incasseren en wel in de 96ste minuut. De scheidsrechter trok er 5 minuten bij, ondanks dat er heel de tweede helft niks was gebeurd. Jesse Gloudemans kreeg in de 93ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om de 3 punten veilig te stellen. Hij ging, samen met Joël van Lith, alleen op de keeper af, maar zijn inzet was zeer zwak en een makkelijke prooi voor de keeper. Uiteindelijk was het letterlijk de allerlaatste seconde toen Boekel wist te scoren.
Een erg zuur gelijkspel dus vandaag. Volgende week gaat Margriet op bezoek in Someren, wederom een concurrent. Deze wedstrijd winnen is van levensbelang. Bij winst blijft Margriet uit de gevarenzone, bij verlies ziet de wereld er ineens een stuk minder roze uit.

Margriet tegen SCG’18, nieuwe kans
Oss, 4 maart 2020

Komende zondag weer een thuiswedstrijd voor Margriet. Nu tegen fusieclub SCG’18. Een club die is ontstaan door fusie tussen de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel (opgericht 29 juli 1929) en vv SCI, gestart in 1948 als H.V.V. (Halderse Voetbal Vereniging) en sinds 1952 genaamd S.C.I. (Sport Club Irene).

SCG’18 staat op een 12e plaats met 16 punten uit 15 wedstrijden, Margriet heeft er 6 meer, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Qua doelpunten is Margriet duidelijk de meerdere van SCG’18.  De productiviteit van de Osse ploeg is hoger met 30 gemaakte doelpunten tegenover slechts 16 voor SCG’18. Ook in verdedigend opzicht een zelfde beeld : Margriet 23 tegen, SCG’18 heeft er al 31 tegen.

Van een echte topscoorder is geen sprake bij de ploeg uit Sint Michelsgestel Arthur Bot en Dennis van Nistelrooy maakte er ieder 3 en Kaj de Visser en Luuk van Loon beide 2, daarnaast nog zes spelers die 1 keer het net wisten te vinden.

Hoewel op papier Margriet favoriet is, mag SCG’18 zeker niet onderschat worden. Afgelopen weekend ondervond Nooit Gedacht dat ook en verloor in Sint Michelsgestel met 2-1. SCG’18 schuwt fysiek spel niet en dat ligt de ploeg van trainer Maarten van Vugt niet echt, dat bleek afgelopen week tegen Schijndel wel. SCG’18 verdedigt compact en als je dan niet scherp genoeg bent en de eindpass ontbreekt en het tempo te laag is, geef je SCG’18 de gelegenheid om snel uit te breken.

Dit jaar is SCG’18 begonnen met 3 overwinningen op rij uit 3 wedstrijden, want Nooit Gedacht, Avanti’31 en BMC waren het haasje.
De “winning mood” zit er dus in bij de mannen uit Sint Michelsgestel. Iets dat Margriet nog ontbeert, zij wisten dit jaar pas 4 punten te behalen uit 5 wedstrijden. Het kan dus spannend worden a.s. zondag op de Amstelhoef waar scheidsrechter van Rossum is aangesteld om alles in goede banen te leiden.Bilal El Ghezaoui scoorde het
enige doelpunt voor Margriet en werd
"Man of the Match"


Margriet laat zich foppen door Schijndel
Oss, 1 maart 2020

Scheidrechter Kevin van Dalen had de eerste helft weinig te doen en leek de wedstrijd redelijk in de hand te hebben. De tweede helft trapte hij vaak in het Getafe-achtig gedrag van Schijndelse spelers en trok veelvuldig een gele kaart. Soms terecht, maar zeker niet altijd. Zo gaf hij een tweede gele kaart aan Jeffrey van Vlijmen die de bal speelde, maar zijn tegenstander bleef met acteursallure gillend liggen. Van Dalen gaf geel, het was van Vlijmens tweede en hij kon vervroegd onder de douche. Met 10 man wist Margriet nog wel gevaar te stichten, maar zag van Dalen de gelijkmaker afkeuren op aangeven van assistent scheidsrechter Habraken van Schijndel. Het was echter een zuiver doelpunt.  Diezelfde Habraken bleef maar opmerkingen maken richting vooral  Margrietaanvoerder Joey Schuurmans en hoopte waarschijnlijk dat hij Schuurmans een reactie kon ontlokken. Deze trapte er gelukkig niet in, maar scheidsrechter van Dalen greep ook niet in.

De eerste helft was een matige wedstrijd  en het was Bilal El Ghezaoui die Margriet op voorsprong zette. De tweede helft was maar net begonnen toen hij, spits Rob van de Ven en Joey Schuurmans voor het Schijndels doel alle drie op rij een goede kans misten. Margriet kwam met 10 man te staan en Schijndel profiteerde uit de eerste corner die ze mochten nemen. Thomas Jan van Raaij was mee opgekomen om het overtal uit te drukken. Stond  helemaal vrij en schoot diagonaal in. Vijf minuten later was het Stan Guns die andermaal profiteerde van de overtalsituatie, doorbrak en doelman Ruijtenburg in de verre hoek versloeg.

Wat Margriet ook probeerde om de gelijkmaker te scoren, het zat niet mee en meerdere kansen gingen verloren. Rob van de Ven zag een zuiver doelpunt afgekeurd worden en tikte later nog net langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk was er in verhouding tot alle tijdrekken, onnodige duikelingen en geveinsde blessures aan Schijndelse zijde zelfs nog te weinig tijd bijgetrokken, want de druk van Margriet had de gelijkmaker kunnen afdwingen.
Was dat terecht geweest? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Opstelling Margriet:
Mark Ruijtenburg, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel,  Martijn Vertogen (71’Morris Landman), Roy Govers, Lars van de Kamp, Jousef Khelil (76’ Luuk Haas), Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal El Ghezaoui


Naar de fotoreportage, KLIK HIER


 
Emiel v.d. Schepop en Ramon Verbiesen scoorden


Margriet 2 weet weer wat winnen is.
 
Oss, 1 maart 2020

Margriet 2 heeft de eerste punten na de winterstop binnen weten te halen in de thuiswedstrijd tegen Deurne 2. De ploeg van Boy Hoefnagels legde een goed partij op de mat en zegevierde met 2-1.

Nadat Margriet goed opende met veel balbezit en wat kleine kansjes hier en daar, was het Deurne dat de score opende. Balverlies op het middenveld zorgde voor een gevaarlijke aanval en vanuit een moeilijke hoek schoot Deurne kiezelhard raak in de lange hoek. Margriet bleef rustig haar eigen spel spelen en kwam na een halfuur op gelijke hoogte. Een corner werd door Wouter Bouwman over de grond gegeven. Veron Lionarons stapte over en Ramon Verbiesen schoof de bal achter de doelman in de goal. Met deze gelijke stand gingen beide teams de kleedkamers in.

Na de rust waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd en was het moeilijk om kansen te creëren. Het duurde uiteindelijk tot de 75ste minuut voordat er een goal viel en het was Margriet dat mocht juichen. Een diepe bal van Ramon Verbiesen leek net de hard te zijn en de keeper van Deurne kwam uit. Emiel van de Schepop liep samen met een verdediger van Deurne naar de bal en keeper en verdediger kwamen hard met elkaar in contact. Emiel was net op tijd om er met de bal vandoor te gaan en liep zo op een leeg doel af. Zo werd het zowel 2-1 voor Margriet als dat Deurne met 10 man kwam te staan want de verdediger kwam niet goed uit de botsing met de keeper. Margriet speelde het goed uit en trok de overwinning over de streep.

Margriet 2 heeft nu even wat lucht door deze belangrijke 3 punten. Volgende week komt Boekel Sport 2 op bezoek in Oss en dan zal er weer gepresteerd moeten worden. In Boekel werd Margriet afgedroogd en Boekel is nu een van de grootste concurrenten. Het is dus zaak dat Margriet Boekel Sport onder zich houdt en alleen een overwinning kan dat realiseren.
 
Terug naar de inhoud