Archief - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Archief
Nieuws van de TC (7)
Oss, 28 februari 2019

De Technische Commissie van Margriet laat weten dat ook Ramon Verbiesen is toegevoegd aan de selektie 2019/2020..

Voor een totaal-overzicht van de selektie 2019/2020 kunt u terecht op Seizoen 2019/2020 pagina die regelmatig wordt bijgewerkt.Nieuws van de TC (6)
Oss, 25 februari 2019

De Technische Commissie van Margriet laat weten dat er weer 4 spelers zijn toegevoegd aan de selektie 2019/2020.
Volgend seizoen zijn Luuk Haas, Bas Bressers, Morris Landman en Roy Govers ook weer te zien in het Geel-Zwart tenue van de club aan het Amsteleind.

Voor een totaal-overzicht van de selektie 2019/2020 kunt u terecht op Seizoen 2019/2020 pagina die regelmatig wordt bijgewerkt.Margriet herpakt zich ten koste van Constantia
Oss, 24 februari 2019


 
Volgens trainer Mark Strik had het team een goed gesprek gehad afgelopen dinsdagavond over de desastreuze twee voorgaande wedstrijden en Constantiatrainer Niek Hermans vond Margriet de beste ploeg die hij tot nu toe dit seizoen is tegengekomen.

De werkelijkheid is dat Margriet gretig was en enorm veel druk legde op de tegenstander. Het begon wel wat zenuwachtig, maar met strijdlust en inzet.  Met name de eerste helft resulteerde dit in een tiental doelrijpe kansen, waarvan er maar twee het net vonden. Beide van de voet van Kay van den Haterd, maar de eerste werd ten onrechte afgekeurd door scheidsrechter Slavenburg op aangeven van grensrechter van de Ven van Constantia. Deze laatste  deed  met regelmaat zijn vlag ten onrechte omhoog en probeerde bij de tweede goal het grapje weer uit te halen. Gelukkig was scheidsrechter Slavenburg goed meegelopen en stond op één lijn met de laatste verdediger om te constateren dat van de Ven er een potje van maakte. Hij wees hem dan ook duidelijk terecht.  Van den Haterd, Schuurmans, van Vlijmen en Verbiesen hadden minder geluk met hun schoten, de meesten eindigden net naast, over en zelfs op de lat.  Constantia doelman Willem Reijnen zou twee maal nog redding brengen op schoten van Schuurmans en van den Haterd.

De tweede helft zou het eenzijdige wedstrijdbeeld nog verder doorgetrokken worden. Ramon Verbiesen tilde de stand in de 51e minuut naar 2-0 en Jeffrey van Vlijmen maakte er 3-0 van. Ramon Verbiesen mocht 10 minuten later vanaf de stip aanleggen nadat binnen de beruchte lijnen zijn standbeen onder hem was weggetikt. Na deze 4-0 stortte Constantia verder in. , waarna Morris Landman, in het veld gekomen voor Kay van den Haterd, twee keer doelman Reijnen nog wist te passeren en de eindstand op 6-0 te brengen. Een eindstand die voor hetzelfde geld in de dubbele cijfers had kunnen eindigen. Constantia kon in de hele wedstrijd maar 1 keer in schotpositie komen, maar schoot onbeheerst meters naast. De Margriet-verdediging kwam niet in de problemen.
Ook alle concurrenten wisten vandaag hun wedstrijd winnend  af te sluiten, zodat Margriet weinig opschoot en de 5e plek blijft innemen met 2 wedstrijden minder gespeeld. De wedstrijd van vandaag was dan ook de eerste wedstrijd in de derde periode, terwijl Margriet er nog 4 moet spelen van de 2e periode.

Volgend weekend is er geen voetbal i.v.m. Carnaval, de week daarop komt Vitesse’08 naar Oss, de eerste inhaalwedstrijd van de 2e periode. Daarover een voorbeschouwing op woensdag 6 maart a.s.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Mitch Pennings ( Rob van de Ven), Kay van den Haterd ( Morris Landman), Joey Schuurmans ( Veron Lionarons), Ramon Verbiesen.


Margriet 2 weet stand te houden in spannende tweede helft en wint met minimaal verschil van Boekel Sport
Oss, 24 februari 2019
   
Margriet 2 ontving vandaag Boekel Sport 2 in de reserve 1ste klasse. Boekel Sport had voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten meer dan Margriet.

Margriet begon sterk en overtuigend aan de wedstrijd op sportpark Amstelhoef. Het zette goed druk op de Boekelse verdediging en in het eerste half uur regende het kansen. De keeper van Boekel had echter geen zin om mee te werken aan een snelle/grote voorsprong voor Margriet en hield alles tegen. Tot aan de 30ste minuut dan... Toen was het eindelijk raak. De bal kwam voor het doel en werd uiteindelijk door Ruud Dielis voorzien van het laatste tikje. Margriet ging zodoende meer dan terecht de kleedkamers in met een voorsprong.

Na de rust was Margriet geen schim meer van wat het voor de rust was. Boekel Sport mocht verder naar voren voetballen en Margriet was erg slordig in de passing. Boekel Sport werd dan ook een paar keer gevaarlijk en zolang als het maar 1-0 staat weet iedereen wat er kan gebeuren. Margriet lukte het voetballend niet om de wedstrijd weer in de hand te krijgen, maar liet zien ook als team te kunnen vechten. In de eindfase kreeg Margriet nog een paar counter mogelijkheden, maar scoren werd er niet gedaan. Na 45 minuten hard werken was daar het zeer welkome eindsignaal.

Margriet – Constantia , kans op herstel?
Oss, 20 februari 2019
Voorbeschouwing
Na de desastreus verlopen wedstrijden van de afgelopen twee weken tegen Schijndel (0-3) en bij Boekel Sport (2-0), krijgt Margriet 1 andermaal de kans om zich van deze slechte periode los te weken tegen een (op papier) veel zwakker Constantia uit Wanroij.

Waar het aan ligt is niet goed aan te geven. Tegen op papier zwakkere tegenstanders hebben de Ossenaren vaak een “Off-day”, spelen ze ogenschijnlijk zonder felheid en zonder inspiratie en durf.
Des te opmerkelijker is dat ze de enige ploeg zijn in de hele 3e klasse D die van de oppermachtige koploper Olympia’18 heeft gewonnen. Het kan dus wel….!

Komende zondag moet er gewonnen worden om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst want Boekel Sport en Handel liggen op de loer om op gelijke hoogte te komen, terwijl Nooit Gedacht door z’n achterstand in wedstrijden daar eigenlijk ook al bij hoort.
Met Vitesse’08, Avanti’31 en Handel als volgende tegenstanders is het bitter noodzakelijk dat scheidend trainer Mark Strik het team weer aan de gang krijgt.
Tegenstander Constantia staat voorlaatste met 9 punten uit 14 wedstrijden ( 1 meer dan Margriet) en met een doelsaldo van -25 (11 voor en 36 tegen). Daar mag je toch geen punten tegen laten liggen.
Giel Martens, Noud v.d. Wielen en Milano van Cruijsen scoorden allen twee maal terwijl 5 andere spelers één maal het net wisten te vinden.
Constantia werd vorig seizoen kampioen in 4G en heeft het moeilijk in de derde klasse. Het staat dit jaar voor het eerst onder leiding van trainer Gert-Jan Reijnen die voor het eerst als hoofdtrainer werkt en in het verleden als jeugdtrainer bij Leones heeft geacteerd.

2e periode
De tweede periode lijkt te gaan naar Schijndel/de Wit dat met 19 punten uit 7 wedstrijden de perioderanglijst aanvoert. Ze moeten echter voor de periode nog naar Schadewijk en ontvangen in eigen huis nog Olympia’18. Margriet moet nog 4 wedstrijden voor de 2e periode spelen tegen Vitesse’08, Excellent, Nooit Gedacht en Handel. Op papier is het verschil te overbruggen, maar dan mag Schijndel uit hun laatste 2 wedstrijden niet meer dan 1 punt halen en zal Margriet ze alle vier moeten winnen. Onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk.  
Margriet verliest in Boekel
Boekel, 17 februari 2019

Margriet moest vandaag winnen om zicht te houden op de tweede plaats  en om mee te blijven doen om de tweede periode.  Zeer teleurstellend dat er niet de felheid was en men weinig geleerd had van het pak slaag dat vorige week door Schijndel was uitgedeeld.
Margriet zakte dan ook weer een plaats op de ranglijst en staat nu 5e. De tweede periode zou normaliter vandaag moeten eindigen, maar door de vele afgelastingen de afgelopen periode is dit nog lang niet het geval. Margriet loopt 4 wedstrijden achter, Nooit Gedacht zelfs 6. Toch is Margriet zo goed als uitgeschakeld voor de periodetitel want het staat daarin nu 10 punten achter op Schijndel met 2 wedstrijden minder gespeeld. De laatste wedstrijden van de 2e periode worden verspreid de komende maanden gespeeld en voor Margriet is dat op 10 maart tegen Vitesse’08, op 31 maart tegen Excellent, op 11 april tegen Nooit Gedacht en op 5 mei tegen Handel.

In een zeer slordige wedstrijd van 2 kanten was het Margriet die in de begin fase met wat speldenprikjes dicht bij de goal van Boekel kwam, maar na een half uur was het Boekel dat het voortouw nam, mede doordat het feller in de duels was. Eerst ging een grote kans maar net voorlangs. In de 31 min was het toch Boekel dat op 1-0 kwam via een uitbraak zou jeugdspeler Guus Goosens doeltreffend zijn. Op slag van rust was weer Boekel dat toesloeg via Twan Merks en op 2-0  kwam.

In de 2de helft ging Margriet proberen om het tij te keren maar kwam niet meer in de wedstrijd en beperkte zich tot slechts één doelkans die ook nog gemist werd. Boekel bleef met gemak overeind door verdedigend goed overeind te blijven.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Luuk Haas, Floris de Vries (Ramon Verbiesen), Roy Govers, Lars v.d. Kamp, Morris Landman (Fazli Ibis), Mitch Pennings, Kay van de Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Jessie v.d. Kamp (Rob Ooms).TC Nieuws (5)
Oss, 15 februari 2019

Naast alle eerder genoemden (zie TC Nieuws 1 t/m 4) hebben nu ook Rob Ooms en Lars v.d. Kamp aangegeven dat ze ook volgend seizoen bij Margriet spelen.
Een overzicht vindt U op de pagina "seizoen 2019/2020" onder het hoofdmenu "Margriet 1 " , of klik hier.Margriet naar Boekel Sport
Oss, 13 februari 2019
Voorbeschouwing

De grote vraag is of Margriet zich deze week herstelt heeft van de zeperd van afgelopen weekend tegen Schijndel/de Wit en nog sterker: hebben ze er wat van geleerd! Op papier zou Boekel een te nemen horde moeten kunnen zijn. Ze staan met evenveel wedstrijden gespeeld op de 11e plek met 15 punten, 6 punten achter de Osse ploeg, waarbij ze 19 maal scoorden en er 23 maal moest worden gevist, dus een saldo van -4.

Margriet  staat op met een saldo van +8 ( 22 voor en 14 tegen) op de 4e plaats. Theoretisch kan het de 2e plaats worden, maar dan moeten beide inhaalwedstrijden gewonnen worden. Daarin is op 11 april Nooit Gedacht en op 5 mei Handel de opponent en dat duurt nog een tijdje. Zaak is om nu de punten weer te pakken, want twee keer verliezen betekent dat je weer enorm terugvalt op de ranglijst.

Op 30 september vorig jaar speelden beide ploegen in Oss ook al tegen elkaar en toe werd het 1-1 en dat werd gezien de krachtsverhouding in het veld ervaren als het verlies van 2 punten. Boekel ligt Margriet niet zo, want het is een ploeg met vechtlust, mentaal sterk en minder gefocust op mooi voetbal. Het countert graag en heeft daar ook het materiaal voor met enkele snelle mensen voorin.

Noud van Stiphout is de topscoorder met 4 doelpunten (waarvan 1x tegen Margriet), Twan Merks wist 3 maal raak te mikken, Jelle Bouwmans en Tim Schuijers ieder 2 maal. 7 spelers 1x en 1x hielp de tegenstander.  Afgelopen weekend speelde Boekel niet omdat de wedstrijd tegen Nooit Gedacht in Geffen werd afgelast. Boekel Sport speelde voor het laatst competitie op 23 december j.l. , een inhaalwedstrijd uit bij Volkel en verloor daar met 4-1. December was geen goede maand voor ze, want thuis verloor men met 1-3 van koploper Olympia’18 en bij MULO werd met 2-0 verloren. Voor de laatste driepunter van Boekel Sport gaan we terug naar 25 november toen thuis met 3-0 van Excellent werd gewonnen.

Of Margriet zich herstelt en revancheert voor de slechte wedstrijd van afgelopen weekend kunt u a.s. zondagavond laat of maandag a.s. lezen op deze site.Margriet slap uit de winterstop
Oss, 10 februari 2019
Na 9 weken gedwongen rust mocht Margriet 1 weer aan de bak, direct al in een belangrijke wedstrijd tegen Schijndel/de Wit met als inzet de tweede plaats achter koploper Olympia’18.  Margriet, dat wel in de afgelopen weken enkele oefenpartijen speelde, leek echter nog gezapig te zijn blijven hangen in de winterslaap.  Met name in de eerste helft was het erg slecht en werden de duels met weinig pit aangegaan. De bal ging te vaak naar achteren, passes kwamen niet aan en te vaak werd de eenzame spits Kay v.d. Haterd met hoge ballen aangespeeld en vaak ook nog onzuiver. Dat juist terwijl van den Haterd op z’n gevaarlijkst is als hij over de grond wordt aangespeeld in de voeten.
In de 4e minuut ging het al gelijk mis, achterin knullig balverlies, waarna Tjeerd Pijnenburg de bal met een boogbal liet verdwijnen in de verre hoek. De hele eerste helft zou Margriet achter de feiten aanlopen, steeds weer balverlies en weinig kansen kunnen creëren. De enige noemenswaardige kans was een kopbal van spits Kay van den Haterd, maar die miste te veel richting en was een makkelijke prooi voor doelman Timo de Louwere.
Na rust was er iets meer felheid bij Margriet, maar veel te veel slordigheden om de hechte defensie van Schijndel het echt moeilijk te maken. Schijndel hield de defensie dicht en counterde er lustig op los.  Margriet had twee goede kansen op rij. Eerst was het Kay van den Haterd die kansrijk was, maar zijn schot werd met een katachtige redding door de Louwere uit de doelmond  gestompt. In de rebound was het Joey Schuurmans die zijn inzet wederom met een fantastische sprong van de Louwere over gestompt zag worden.  Margriet drong verder op en toen in de 77e minuut een diepe bal op Tijn Niemeijer werd gegeven, kwam de Osse doelman wel erg ver en misschien zelfs onnodig uit het doelgebied, miste de bal met zijn sliding, waarna Niemeijer de bal simpel in het verlaten doel kon deponeren. Margriet speelde hierna alles of niets, drong aan, maar strandde elke keer op een hechte muur van 11 Schijndelnaren, die bij de vaak van afstand geschoten pogingen er altijd wel een voetje tegen konden zetten. Vlak voor tijd is het Kaj de Visser die de eindstand op 0-3 bepaalt. Onnodig verlies op het middenveld, spelers die blijven staan terwijl juist Schijndel doorgaat en een terechte overwinning boekt.
Volgens trainer Mark Strik was het team hetzelfde als in de oefenwedstrijd tegen Heeswijk afgelopen donderdag, waarin het juist prima speelde en ongelukkig nipt met 0-1 verloor van de 2e klasser. Het leek echter geen schim meer van zichzelf.
Trainer Henry van Alebeek roemde na afloop zijn team over de inzet, beleving en het collectief en zag dat beloond met een klinkende overwinning.
Margriet 2 komt goed uit de winter en pakt direct 3 belangrijke punten
Oss, 10 februari 2019

Vandaag stond voor Margriet 2 een hele belangrijke wedstrijd op het programma. De competitie werd hervat en Budel 2 kwam op bezoek. Budel stond voorafgaand aan de wedstrijd met 4 punten achterstand op Margriet onder de bekende degradatiestreep. Margriet stond op haar beurt net boven deze streep. Een overwinning zou de Ossenaren dus enige lucht geven. De eerste ontmoeting tussen beide eindigde in een zinderende 4-4. Nadat Margriet in Budel met 4-1 achter kwam wist het toch nog in de slotfase langszij te komen.

Al na 10 minuten wist iedereen op sportpark Amsteleind dat er een wonder moest gebeuren wou Budel met 3 punten vertrekken uit Oss. Margriet was overduidelijk de betere partij en het was wachten op doelpunten. Toch kwam Budel er 2 keer gevaarlijk uit, maar daar was altijd nog keeper Dylan Heurkens die redding kon brengen. Margriet kwam na 20 minuten op voorsprong door Joey van Lith. Joey kreeg de val vanaf links en schoof binnen. Het bleef vervolgens lang 1-0 tot net voor rust. Ditmaal was het Pim Korner die Kevin van der Lee in stelling bracht en zo ging Margriet met 2-0 de rust in.
Na de rust kwam Budel er helemaal niet meer aan te pas. Margriet had heel veel balbezit en het was niet de vraag of Margriet ging winnen, maar hoeveel doelpunten er nog zouden vallen. De 3-0 werd gemaakt voor een speler van Budel. Kevin van der Lee ging op rechts voorbij de keeper en trok de bal voor. Voordat een Margriet-speler de bal kon raken gleed een verdediger van Budel de bal al binnen. Uiteindelijk werd het 4-0 en het slotakkoord was voor Rick van Rodijnen. Met een droge knal schoot hij de bal in de verre hoek.
Margriet had meer kunnen scoren vandaag, maar uiteindelijk is deze uitslag niks minder dan geweldig. Margriet slaat nu een groot gat met de degradatiestreep en brengt Budel dieper in de problemen. Volgende week wordt er niet gevoetbald aangezien Margriet tegen sv TOP zou moeten spelen, maar die zijn uit de competitie gehaald.


TC Nieuws (4)
Oss, 8 februari 2019

Ook Floris de Vries heeft te kennen gegeven volgend seizoen voor Margriet uit te blijven komen.
De Vries speelde vorig seizoen nog in de jeugd O19-1 en wist dit seizoen direkt een plek in de hoofdmacht te veroveren.


Oefenwedstrijd tegen Heeswijk 1
Oss, 7 februari 2019

Margriet oefende vanavond tegen tweede klasser Heeswijk en verloor nipt met 0-1, een stand die al met rust was bereikt.
Al met al een leuke, maar vooral nuttige oefenpartij.


Margriet – Schijndel, de topper van de week
Oss, 6 februari 2019
Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen Margriet en Schijndel/de Wit, met als inzet de tweede plaats achter koploper Olympia’18. Een belangrijke plek, want Olympia’18 lijkt af te stevenen op het kampioenschap gezien de grote voorsprong. De tweede plek zal dan aan het einde van het seizoen sowieso recht geven op nacompetitie, want de eerstvolgende op de ranglijst zonder periodetitel neemt de 1e periode dan over van Olympia’18. Ook voor de 2e periode is deze wedstrijd nog van groot belang. Schijndel voert die ranglijst aan met 4 punten meer dan Margriet, maar Margriet heeft nog 2 wedstrijden tegoed.

Ook in de totaalrangschikking staat Schijndel nu op de 2e plek met 1 punt meer dan Margriet, maar dus ook met 2 wedstrijden meer gespeeld dan de Osse ploeg.
De eerste ontmoeting tussen beide teams dit seizoen was tevens de openingswedstrijd op 23 september vorig jaar en eindigde in 0-0. De wedstrijd was toen van beide kanten matig, met een iets sterker Schijndel en aan Osse zijde een hoofdrol voor doelman Danny de Natris, die vlak voor rust en vlak voor tijd met goede ingrepen een achterstand voorkwam en zo een punt binnenhaalde.

Sindsdien zijn beide teams sterker geworden en gegroeid. Het doelsaldo is exact gelijk (11), maar Margriet deed dat in 11 wedstrijden en Schijndel in 13. Voor Schijndel was het afgelopen weekend wel competitievoetbal tegen Volkel werd met 2-1 thuis gewonnen. De Ossenaren zagen tijdens de warming up de wedstrijd in Geffen afgelast worden.
Schijndels trainer is Henry van Alebeek die nu aan zijn tweede seizoen bezig is en ook volgend seizoen aan het roer zal staan. Van Alebeek is bekend in de regio en trainde van 2007 tot 2013 het Heesche HVCH gedurende maar liefst 6 seizoenen om daarna te vertrekken naar NWC (Asten) waar hij 3 seizoenen verbleef, om daarna naar Schijndel te verkassen. Vorig seizoen wisten de Schijndelnaren zich ter nauwer nood te handhaven via de nacompetitie, maar de ploeg werd dit seizoen steeds sterker en kon zich na een matig begin opwerken naar de huidige 2e plek.

Topscoorders zijn Brent Blummel en Kay de Visser met beide 7 doelpunten, Martijn van Grinsven en Jordy van Kasteren scoorden ieder 2x en 5 andere spelers 1x.
Een voorspelling is moeilijk te doen, we hopen op een leuke wedstrijd zodat uiteindelijk het publiek de winnaar is. Moge de beste winnen, wij hopen op Margriet.

Scheefgroei competitie

De k.n.v.b. heeft besloten dat er later wordt gestart met de competitie en de winterstop is beperkt tot 4 weken. Wel gaat de competitie nu langer door tot eind mei. Het aantal inhaalmomenten is beperkt gehouden en er zijn nu al veel afgelastingen geweest. In de 3e klasse D zijn er maar 5 van de 14 clubs die 13 wedstrijden hebben gespeeld, de overige lopen 1, 2 of 3 wedstrijden achter, terwijl er ook al een keer een volledig programma is afgelast. Men had dus al komend weekend de 15 e wedstrijdronde moeten spelen.  Voor de meeste ploegen betekent dit dat ze veel moeten inhalen en als het niet goed uitkomt moet er al doordeweeks ingehaald worden. Het Paasweekend is voor een aantal ploegen (6) al een dubbele wedstrijd ingepland.  Margriet en Nooit Gedacht zijn doordeweeks de eerste “slachtoffers”, hun wedstrijd van afgelopen weekend wordt nu op donderdagavond 11 april ingehaald. Margriet moet zelfs op 5 mei nog een inhaalwedstrijd van wedstrijdronde 13 tegen Handel spelen, waardoor periode 2 mogelijk pas op die datum beslist wordt, met nog 3 wedstrijdrondes tot het einde van de competitie.

Dit alles omdat er maar 3 ploegen zijn die op kunstgras spelen en 1 ploeg die (pas) vanaf 1 januari jl. verplicht is naar z’n kunstgrasveld uit te wijken als het natuurveld afgelast is, iets wat eigenlijk gewoon altijd verplicht moet worden gesteld. De meeste ploegen zijn aangewezen op natuurgrasvelden, waarvan er een aantal zijn die echt uitermate slecht zijn. Excellent heeft pas 4 thuiswedstrijden gespeeld, Nooit Gedacht, Handel en Ulysses 5, daar waar bijvoorbeeld Schijndel en MULO al 7 thuiswedstrijden achter de rug hebben.
Voor Nooit Gedacht komt er hopelijk een einde aan de ellende als medio dit jaar het sportpark van een kunstgrasveld wordt voorzien. Iets wat we niet verwachten op de kleinere dorpen, waardoor dit soort scheefgroei van de competitie en de daarbij behorende periodes ook de komende jaren zullen door gaan. Misschien moet men bij de k.n.v.b. eens gaan nadenken hoe dit probleem op te lossen is.
Het besluit om vnaf weekend 30/31 maart iet doorgegane wedstrijden door te schuiven naar de donderdag er na is slechts een "noodverband" en geen werkelijke oplossing. Voor die tijd moeten nog 6 wedstrijdronden worden gespeeld en als daarin afgelastingen voorkomen loopt de competitie nog verder scheef.

Veld Nooit Gedacht afgekeurd door de scheidsrechter.
Oss, 3 februari 2019

We hadden het niet verwacht, maar na de zondagochtendkeuring van het veld om 10.00 uur kwam het bericht dat het veld goed genoeg was bevonden om de derby tussen Nooit Gedacht en Margriet door te laten gaan. Het bleef droog en er was af en toe een licht zonnetje met een briesje over het veld. Iedereen verheugde zich op een mooie voetbalmiddag, beide teams hadden al weken lang geen competitiewedstrijd gespeeld. Margriets laatste wedstrijd was thuis tegen Ulysses (4-0 winst) op 9 december jl. en Nooit Gedacht speelde op 2 december jl. haar laatste tegen en bij koploper Olympia'18 en verloor met 2-0.

Beide teams stonden al op het veld voor de warming up toen scheidsrechter De Wit alsnog het veld afkeurde, dit tot ongenoegen en teleurstelling van beide teams en de reeds aanwezige supporters, Margriet had een "schaduw"wedstrijd gepland tegen Ravenstein 1 mocht er een afkeuring zijn, maar had die wedstrijd overgezet naar Margriet 2 omdat de verwachting was dat op De Biescamp in Geffen gewoon gespeeld zou worden.  Margriet 2 speelde daarom al om 12.00 uur tegen Ravenstein 1, een wedstrijd die in een 3-3 gelijkspel eindigde met goals van Mounir El Mansouri, Rick van Rodijnen en Emiel van de Schepop.

De knvb en beide clubs waren het snel eens over het opnieuw vaststellen van de wedstrijd later in het seizoen. Margriet, dat inmiddels 2 wedstrijden achter loopt en Nooit Gedacht dat er zelfs al 3 achterloopt, hebben allebij al een aantal inhaalwedstrijden staan, waardoor alle inhaaldatums al opgebruikt waren. Zij moeten daarom op een doordeweekse avond inhalen, wat gezien de reisafstand geen enkel bezwaar is. De wedstrijd is dan ook opnieuw vastgesteld op donderdagavond 11 april 2019, aanvang 19.30 uur.

Hopelijk kunnen beide teams dan komend weekend eindelijk de winterstop achter zich laten. Margriet ontvangt dan Schijndel/de Wit en Nooit Gedacht ontvangt Boekel Sport. Gezien de te verwachten regenperiode komende week en een verwachting dat er totaal wel 25 tot 30 mm regen kan vallen, vrezen we het ergste voor de Geffense ploeg.  Voor Margriet zal het waarschijnlijk niet uitmaken, ze spelen thuiswedstrijden op kunstgras, Deze zomer moet het hoofdveld in Geffen voorzien worden van kunstgras, waarna hopelijk alle ellende voorbij is.

Margriet oefent a.s. donderdagavond 7 februari tegen 2e klasser Heeswijk, aanvang 20.00 uur.
TC Nieuws (3)
Oss, 31 januari 2019

Ook Jeffrey van Vlijmen heeft bekend gemaakt volgend seizoen bij Margriet te blijven.


Nooit Gedacht - Margriet door weersverwachting onzeker !
Oss, 30 januari 2019
Voorbeschouwing:
Hopen dat de verwachte sneeuw tijdig weg is, want als dat niet het geval is, zou het slechte veld van Nooit Gedacht zondag er weer snel uit liggen. In Geffen zal mogelijk later dit jaar een kunstgrasveld komen te liggen en dat is ook hard nodig. Bij afgelasting zal op enig moment doordeweeks de wedstrijd moeten worden gespeeld, want alle geplande inhaaldagen zijn voor beide teams al niet meer mogelijk.

Margriet heeft nog iets goed te maken met de Geffense ploeg. Op 18 november vorig jaar verloor Margriet in eigen huis met 1-2 na een van beide zijde slechte wedstrijd. De Osse ploeg kwam via Bas Bressers nog terug naar 1-2 en zag Kay van den Haterd vlak voor tijd onbestraft worden neergehaald net buiten de 16. Achteraf gaf de scheidsrechter toe dat rood op zijn plaats was geweest, er was sprake van een doorgebroken speler.

Na die wedstrijd begon Margriet aan een goede reeks van 3 winstpartijen op een rij tegen Olympia’18, Volkel en Ulysses.  Kan Margriet die goede reeks voortzetten na de verlengde winterstop? Dat weten we pas zondagmiddag, mits de wedstrijd doorgaat.

Nooit Gedacht heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat 6 punten achter op Margriet met doelcijfers die niet echt imponeren. 17 doelpunten voor en 15 tegen, waar Margriet er 22 maakte en er 11 tegen kreeg. Bob van Iersel is bij de Geffenaren de gevaarlijkste man, hij scoorde er 5. Perry van Herpen kwam tot 3 doelpunten, Bjorn Steenbergen, Dennie Strik en Tim Bissels maakten er ieder 2.

Met goede inzet en hard werken moet er een goed resultaat mee naar Oss kunnen.

Bij afgelasting:
Gaat de wedstrijd niet door en ligt er geen sneeuw op Sportpark Amstelhoef, dan oefent Margriet om 13.00 uur thuis tegen 4e klasser Ravenstein (mits de wedstrijd Cito-Ravenstein dan ook niet door gaat)


Wedstrijden van afgelopen weekend opnieuw ingepland.(Update)
Oss, 28 januari 2019

Het volledige speelprogramma van 3D in Zuid 2 is door de knvb verplaatst naar 10 maart a.s.
Op die datum stonden al andere inhaalwedstrijden, die zijn weer verplaatst naar 20 en 28 april en Handel-Margriet gaat zelfs al naar 5 mei.
Het nieuwe wedstrijdprogramma staat op onze website bij Margriet 1 (resterend seizoen programma)

Margriet 1 oefende tegen DAW 1 in Schaijk
Schaijk, 27 januari 2019

Margriet speelde vandaag tegen 2e klasser DAW in Schaijk, een gevolg van de algehele afgelasting van de k.n.v.b. Het won met 2-3.

De eerste kans is voor de Margrieters, de bal wordt ingespeeld op de zestien meter. Doelman Rick van Aalst heeft het doel verlaten, de bal komt aan de linkerkant, waar het voor Ramon Verbiesen een koud kunstje is om de 0-1 binnen te schuiven. Na een half uur, de gelijkmaker. Roel Janssen straft geklungel in de Osse defensie fraai af met een stiftje, 1-1 ruststand.

Na de pauze een groot aantal wissels aan beide zijden, balverlies voorzet aan de rechterkant, Kay van den Haterd rond fraai af 1-2. Dezelfde van den Haterd maakt de 1-3. Vlak voor het einde maakt Siem van Merwijk uit een overduidelijke buitenspelsituatie de 2-3, tevens de eindstand.

(bron: DAW-website)


TC Nieuws (2)
Oss, 27 januari 2019


Naast de eerder vermelden Kay van den Haterd, Veron Lionarons, Jessie van de Kamp en Rob van de Ven heeft nu ook
Max van Berkom laten weten ook volgend seizoen voor Margriet uit te komen.
Vanavond werd tevens bekend dat Joey Schuurmans ook volgend seizoen weer voor Margriet zal uitkomen.


Bij afgelasting op hoofdveld verplicht uitwijken naar goedgekeurd kunstgrasveld
Oss, 24 januari 2019
(bron: k.n.v.b.)
Standaard mannenteams die uitkomen in de 1e klasse en lager met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 25 januari 2019 verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras). De KNVB probeert hiermee de verschillen tussen het aantal gespeelde wedstrijden in de competitie zo klein mogelijk te houden zonder dat er nog meer midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.

Verenigingen die niet willen uitwijken, hebben op dit moment vaak al een achterstand opgelopen en het is niet eenvoudig om dit gelijk te trekken. Het aantal beschikbare inhaalmomenten is immers beperkt. In de periode van het weekend van 3 en 4 februari tot en met 4 en 5 mei staan er elke week competitieprogramma’s gepland. Om de competitie eerlijk te laten verlopen, is bovendien het streven om de laatste twee programma’s gelijktijdig te laten spelen. De publicatie van 3 december over kunstgras komt hierbij te vervallen.

Onzeker weekend door de weersvoorspellingen
Oss, 23 januari 2019

Gaat Margriet 1 – Vitesse’08 1 wel of niet door!
De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet gunstig, in de nachten blijft het vriezen en overdag komt het kwik nauwelijks boven nul. Pas zaterdag zou er dooi kunnen intreden, maar de voorspelling voor zondag is weer regen en/of sneeuw. Geen gunstig vooruitzicht voor de topper tussen Margriet en Vitesse’08.

Vitesse’08 staat op de vijfde plaats met 18 punten uit 12 wedstrijden. Margriet nog steeds 2e  met 21 punten uit 11 wedstrijden. Het staat dus dicht bij elkaar.
Vitesse komt wat opgewekter naar Oss, want zij kunnen nog terugzien op een 4-0 overwinning op Margriet in de eerste wedstrijdhelft op 4 november j.l. Over de hele wedstrijd genomen waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Vitesse’08 was effectiever in de afwerking, met name door verdedigende fouten stond het bij rust al 2-0 voor de gastheren. Wat vooraf leek op een spannende wedstrijd, draaide voor Margriet uit op een dramatische wedstrijd. Een dikke domper voor de Ossenaren die deze wedstrijd meer goals tegen kregen dan in de voorafgaande zes wedstrijden.

Vitesse is echter kwetsbaar als we kijken naar het doelsaldo van +5 door 25 voor en 20 tegen. Hier liggen kansen voor Margriet  om revanche te nemen voor die smadelijke nederlaag. Margriet had toen een slechtere periode, verloor vervolgens in de beker van EVVC en liep thuis tegen een nederlaag op tegen Nooit Gedacht. Daarna werd er beter gespeeld en wonnen de Margrieters vervolgens drie wedstrijden op rij. Een knappe overwinning op koploper Olympia’18 en dat deed dit seizoen verder nog geen andere ploeg. Vervolgens werd gewonnen van Volkel en Ulysses. Kunnen de Ossenaren deze reeks voortzetten en revanche nemen op Vitesse’08? Misschien weten we dat zondag !
Aan Vitesse-zijde is Gijs Giebels de gevaarlijkste man met 9 doelpunten op zijn naam.


TC nieuws
Oss, 21 januari 2019

De Technische Commissie is druk bezig om de selectie van het seizoen 2019-2020 vorm te geven. Kay van de Haterd, Veron Lionarons, Jessie van de Kamp en Rob van de Ven hebben aangegeven ook volgend seizoen voor Margriet uit te komen.

Technische Commissie
RKSV Margriet

Margriet oefende tegen Vianen Vooruit
Oss, 20 januari 2019

Er ging vandaag slechts 1 wedstrijd door in de 3e klasse D en dat was die tussen Vitesse’08 en Volkel. Die strijd eindigde in Gennep in een 1-1 gelijkspel, waardoor de tweede plaats van Margriet op de ranglijst in tact bleef. De Ossenaren zagen hun wedstrijd in en tegen Handel al bijtijds afgelast worden, waardoor er geoefend werd tegen Vianen Vooruit dat in de 2e klasse H op een fraaie derde plaats staat.

De eerste helft was het aantrekkelijkst met een goed spelend Margriet dat wat meer drang naar voren vertoonde dan hun tegenstander. De kansen bleven aan beide zijden echter beperkt tot ieder één. Aan Margrietzijde was Joey Schuurmans het dichtst bij een treffer, maar schoot vrij voor de doelman net over. Zo bleef de ruststand 0-0. Helaas moest spits Kay van den Haterd zich in de 32e minuut laten vervangen, hij kreeg last van de blessure waarvan hij net hersteld was.

In de 2e helft werd het spel wat rommeliger door de vele wissels  aan beide zijden. In de 59e min. nam Vianen een 0-1 voorsprong toen een aanvaller uit een voorzet vrij kon inkoppen. Kevin Korsten was de 2e helft er in gekomen en had de beste kans op de gelijkmaker. In de 74e min. versloeg hij de doelman, maar zag zijn inzet door een  verdediger al vallend van de lijn werd gehaald. In de 79e minuut zou uit een vrije trap op rechts de bal voorbij de tweede paal terug worden gelegd en kon een aanvaller Vianen Vooruit naar 0-2 tillen. Margriet drong het laatste kwartier nog wel aan, maar wist  geen echte kans meer creëren.
Toch een goede oefenpartij, waarin vooral in de tweede helft de wisselspelers een kans kregen.


Hervatting competitie tegen Handel
Oss, 15 januari 2019
Voorbeschouwing
Na een winterstop van zes weken ziet het er naar uit dat a.s. zondag de competitie kan worden hervat.  Ten minste, als het weer geen roet in het eten gooit. De verwachtingen zijn niet zo heel gunstig, mogelijk vanaf donderdag komen er winterse buien en daalt de temperatuur. Het is dus niet met zekerheid te zeggen.

Margriet gaat naar Handel dat voor het laatst op 25 november jl. een competitiewedstrijd speelde. Dat was op eigen terrein tegen FC Schadewijk en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daarna kende Handel alleen maar afgelastingen, waardoor ze 2 wedstrijden minder gespeeld hebben dan Margriet en nu met 12 punten uit 9 wedstrijden wat geflatteerd op een 11e plaats staan.
Handel is een ploeg, die zeker niet onderschat mag worden. Met 3 maal winst en 3 maal gelijk en 3 maal verlies zijn de prestaties van de ploeg van trainer Tom Jacobs nog grillig. Winst op Vitesse’08 en Nooit Gedacht zijn hier voorbeelden van, evenals nipt verlies tegen Boekel Sport en Avanti’31.
Het doelsaldo is slechts +2, door 17 voor en 15 tegen. De meest productieve speler is Teun de Graaf met 6 doelpunten, daarna volgen Mark de Waard en Rob Manders met ieder 3 en Koen Fonken en Peter v.d. Bosch met ieder 2 doelpunten. Totaal zijn dat er 16 op eigen kracht. Daarnaast maakte Nooit Gedacht een eigen doelpunt, waardoor Handel van hen met 3-2 won. Grootste winst was met 0-6 tegen het zwakke MULO, grootste verlies tegen koploper Olympia’18 met 1-6.

Margriet ziet de blessurebank langzaam aan leeglopen. Kay van den Haterd, Morris Landman, Rob Ooms, Fazli Ibis en Luuk Haas maakten afgelopen zondag weer hun opwachting in de hoofdmacht. Ook Kevin Korsten was aanwezig en maakte minuten na enkele maanden voor stage in het buitenland te hebben vertoefd. Inzet van Max van Berkom, Jessie v.d. Kamp en Jeffrey van Vlijmen is nog zeer onzeker. Met de terugkeer van het zestal is de selectie weer zo groot en kwalitatief breder dat er ruime keuze is voor trainer Mark Strik
.
Bij afgelasting oefent Margriet thuis tegen Vianen Vooruit
Bij afgelasting staat er een “schaduw-oefenwedstrijd” op het programma tussen Margriet 1 en Vianen Vooruit 1 op Sportpark Amstelhoef in Oss, aanvang 14.30 uur. Niet alleen moet dan de wedstrijd Handel-Margriet zijn afgelast, maar ook de wedstrijd tussen Vianen Vooruit en Venhorst in 2H ook zijn afgelast. Bovendien mag er geen sneeuw blijven liggen op het Osse kunstgrasveld, want in dat geval gaat ook de oefenwedstrijd niet door. Advies: hou zondag deze website in de gaten !

Maarten van Vugt tekent officieel zijn contract.
Oss, 14 januari 2019

Maandagavond 14 januari 2019 tekende voorzitter Gé Wagemakers en Maarten van Vugt het contract dat de oefenmeester het komende seizoen 2019/2020 officieel verbind aan r.k.s.v. Margriet als hoofdtrainer. Wij wensen hem veel succes en een prettige tijd bij onze club.


Margriet wint oefenduel van SES
Oss, 13 januari 2019

Een nuttige oefenwedstrijd tegen vierde klasser SES uit Langenboom, dat in 4H op de tweede plaats  staat achter koploper Hapse Boys. Nuttig zeker om een aantal spelers die terugkomen van de blessurebank weer speelminuten te geven. Kay van den Haterd speelde 90 min. , Morris Landman zou halverwege de eerste helft invallen en Luuk Haas kon de tweede helft meedoen. Verder was Kevin Korsten terug na een buitenlandse stageperiode. Max van Berkom is nog niet hersteld en helaas moest Jeffrey van Vlijmen zich halverwege de eerste helft laten vervangen door een blessure.

De eerste helft was Margriet oppermachtig en drukte vrijwel continue SES terug in de verdediging. Dat er geen doelpunt viel was deels de verdienste van de verdedigers uit Langenboom, maar ook de vele passes die niet aankwamen. Doelman de Natris moest slechts een keer in actie komen om een doorgeschoten bal ver op zijn eigen helft voor een aanstormende aanvaller weg te werken.

De tweede helft liepen de combinaties beter. Er kwamen kansen, zo schoot Joey Schuurmans hard in, de SES-doelman wist echter de bal met een fraaie duik uit de doelmond te werken. Uiteindelijk nam Margriet in de 62e min. een 1-0 voorsprong door een uitstekende combinatie, waarna spits Kay van den Haterd goed werd aangespeeld, knap wegdraaide van zijn tegenstander, langs hem schoof en hard uithaalde. Na een tiental minuten werd bij Margriet voorin onnodig balverlies geleden, vervolgens kon  de SES-speler  vanaf de middellijn doorlopen en alle ingrepen misten doeltreffendheid, waarna de bal achter doelman Dilan Heurkens werd gedeponeerd. Even later een goede redding van Heurkens toen uit een corner werd ingekopt en hij de bal over de lat kon tikken.
Uiteindelijk zou Margriet de 2-1 scoren. Jorn van Bakel zou hard uithalen vanaf zo’n 18 meter en de bal hoog in de touwen jagen.


Maarten van Vugt nieuwe hoofdtrainer Margriet
Oss, 21 december 2018

Margriet heeft met ingang van het seizoen 2019/2020 een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Het is Ossenaar Maarten van Vugt die het roer over neemt.
Van Vugt  is al trainer sinds het seizoen 1995/1996 achtereenvolgens van sv TOP, OJC Rosmalen, JVC Cuijk, Blauw Geel’38, Nulandia, OSS’20 en op dit moment bij HVCH.

Het Margrietbestuur en de TC zien in Maarten de ervaren trainer die ons als club sportief gezien op een hoger plan kan brengen. Zijn staat van dienst en zijn ambities zullen een positieve invloed hebben op de voltallige selectie en de club RKSV Margriet in zijn geheel.

Verder kunnen we mededelen dat we de samenwerking met Boy Hoefnagels met een jaar hebben verlengd. Ook komend seizoen zal hij trainer zijn van Margriet 2.

Veel afgelastingen afgelopen weekend.
Oss, 17 december 2018

Afgelopen weekend waren er veel afgelastingen door het slechte weer, zo ook de wedstrijd Excellent - Margriet.
Op zaterdagavond won Schijndel/de Wit bij MULO met 0-3 en zondag ging alleen Olympia'18 tegen Constantia door.
De koploper won met 5-0.

De komende weken geen voetbal, pas op 20 januari 2019 gaat de competitie voor Margriet 1 verder met en uitwedstrijd tegen Handel.
Mocht door weersinvloeden die wedstrijd afgelast worden is er een "schaduw"wedstrijd vastgesteld. Er wordt dan geoefend op Sportpark Amstelhoef tegen 2e klasser Vianen Vooruit, aanvang 14.30 uur.Excellent laatste tegenstander voor de winterstop?
Oss, 12 december 2018
Voorbeschouwing

Of de wedstrijd a.s. zondag doorgaat is afhankelijk van de weergoden. Lichte nachtvorst en een lage temperatuur overdag zal het weerbeeld gaan beheersen, met mogelijk nog neerslag op zondag. Dat in combinatie met een niet al te best veld in Oploo maakt doorgaan onzeker en is het afwachten. Een afgelasting zou jammer zijn, want Margriet zit net in een goede flow na de drie fraaie overwinningen op rij.

Excellent is een grillige ploeg die onverwacht wint of verliest en nu met 13 punten uit 10 wedstrijden de tiende plaats bezet. Vier gewonnen (Vitesse’08, Schijndel, Volkel, Constantia) en een gelijkspel tegen Schadewijk. Verlies van o.a. MULO en Ulysses is dan weer in negatieve zin opvallend. Met een doelsaldo van -4 ( 14 voor en 18 tegen) wordt ook al geen indruk gemaakt.
De winst afgelopen zondag op het immer sterke Vitesse’08 daarentegen maakt weer wel indruk en dan nog uit en met 1-3. Trainer John Janssen, die aan zijn tweede seizoen bezig is in Oploo, was daar door familieomstandigheden niet bij. Hij zag dus niet hoe zijn topscoorders alle drie voor de doelpunten tekenden. Frans Cuppers, Roel Verberk en Timo Cornelissen brachten ieder hun aantal op 3, daarnaast zijn er nog 5 spelers die 1x het net wisten te vinden. Dat gebeurd vaak in de omschakeling, de tegenstander komt en Excellent is dan meester in de lange bal met snelle uitvallen scoren. Margriet is daarmee gewaarschuwd.

De Osse ploeg zag afgelopen zondag Max van Berkom uitvallen die vermoedelijk nog niet in actie kan komen. Ook de langer geblesseerden Jessie van de Kamp, Luuk Haas, Kay van den Haterd en Morris Landman zullen nog niet hersteld zijn. Gelukkig heeft Margriet een brede selectie en ook nog talentvolle jeugdspelers, zoals o.a. Rob van de Ven, waar regelmatig een beroep op wordt gedaan.
Gaat de wedstrijd door, zal met oplettendheid, inzet en vechtlust de tweede plek op de ranglijst moeten worden verdedigd en daar hebben we alle vertrouwen in.
Margriet 2 ziet dat TOP 2 zich uit de competitie terugtrekt.
Oss, 11 december 2018


Helaas heeft sv TOP het tweede elftal uit de competitie teruggetrokken. Het team dat geen leider en trainer had stond in de eerste klasse reserve B op de laatste plek met 8 doelpunten voor en 43 tegen met 0 punten. Afgelopen weekend werd de wedstrijd afgelast, de week er voor kwam TOP 2 niet opdagen voor hun uitwedstrijd.
Voor Margriet 2 betekent het weinig verandering op de ranglijst, het blijft op de 8e plek staan.
Margriet doet wat het moet en wint van Ulysses
Oss, 9 december 2018

Het leek de eerste helft allemaal wat moeizaam te gaan bij de Osse ploeg, maar de tegenstander werkte niet mee. Van meet af aan was het duidelijk dat de ploeg uit Megen massaal op eigen helft bleef om de schade beperkt te houden. Dat is niet leuk voor een voetballende ploeg die ook nog eens nadeel heeft van de felle windvlagen waardoor passes regelmatig niet goed aankomen. Dan “splijt” je de verdediging ook niet open.

Toch was het Margriet dat snel op voorsprong kwam, Joey Schuurmans liep in de 5e minuut goed weg van zijn tegenstander en prikte de bal langs doelman Sven Rietveld. Margriet bleef aanvallen, maar in de drukte was er altijd wel een Ulysses-been dat de combinaties af brak. Een stand die met de rust op het scorebord bleef staan. Aanvallend was Ulysses sporadisch richting doelgebied en de eerste keer duurde ruim 12 minuten om te eindigen in een slap schot naast het Osse doel. Doelman Danny de Natris had weinig anders te doen dan enkele keren een te diep gegeven bal op te vangen en verder zich trachten warm te houden. Jammer dat Max van Berkom met een blessure uitviel en de rijk gevulde blessurebank weer aanvulde, net nu Fazli Ibis in de loop van de wedstrijd daar vanaf kwam na een langdurige blessure zijn entree maakte. Hij had tot nu toe dit seizoen nog niet kunnen spelen.

Na rust was het de ingevallen Yunusa Jarju die richting de Natris ging, maar jammerlijk faalde en de Natris tikte de bal voor weg, waarna Bas Bressers goed opruimde. Daarmee was bij Ulysses het kruit weer verschoten. Margriet liet ze af en toe wel komen, maar veel gevaar bracht dat niet voor het Osse doel. In de 51e minuut was het Roy Govers die de 2-0 op het scorebord bracht met een prachtig diagonaal schot vanaf de zijkant tussen twee verdedigers door die op de doellijn stonden. De ban was daarmee gebroken en Margriet kreeg kans op kans. In de 68e minuut was het Jeffrey van Vlijmen met een strakke pegel die de 3-0 optekende. Joey Schuurmans  en Rob van de Ven kwamen nog oog in oog met doelman Rietveld, maar deze greep goed in. In de 85e minuut was het Joey Schuurmans die uiteindelijk de 4-0 scoorde. Een terechte uitslag die eigenlijk wat hoger had kunnen uitvallen.
Na afloop werd Roy Govers benoemd tot de “Man of the Match".

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Rob Ooms, Roy Govers, Lars van de Kamp( Rob van de Ven), Max van Berkom (Veron Lionarons) , Mitch Pennings(Fazli Ibis), Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Ramon Verbiesen.


Margriet 2 toont enorme veerkracht en wint van de nummer 3, Rhode 2!
St.Oedenrode, 9 december 2018

Margriet 2 trad vanmorgen in Sint Oedenrode aan tegen Rhode 2 in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Margriet kwam met 2-0 achter, maar draaide in de laatste 35 minuten van de wedstrijd alles om en won met 2-3.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, maar de mogelijkheden waren er voor Rhode. Keeper Dylan Heurkens was een aantal maal belangrijk met een redding. Margriet kon de bal goed rondspelen, maar het kwam niet vaak in de buurt van de goal van Rhode. Rhode was zelf gevaarlijk in de omschakeling en kwam hiermee tot scoren na 25 minuten. Een aanval over rechts werd netjes afgerond door de rechtsbuiten.

In de rust kwam er noodweer uit de hemel vallen en zo was na de rust het (nieuwe kunstgras) veld anders bespeelbaar in dan in de eerste helft. In de 55ste minuut kwam Rhode op een comfortabele 2-0 voorsprong doordat een hoge voorzet vanaf links bij de tweede paal werd binnen gelopen. Margriet had het duidelijk moeilijk vandaag, maar gaf absoluut niet op. Al snel was het Rick van Rodijnen die oog in oog met de keeper koel bleef en met een wippertje de keeper verschalkten. Ware het niet zo dat de grensrechter met de vlag omhoog stond en de goal alsnog werd afgekeurd wegens buitenspel op het moment dat Dannie Aragon Rick van Rodijnen wegstuurde in de diepte. Of het ook daadwerkelijk buitenspel was, daar zijn de meningen over verdeeld...
20 minuten voor tijd maakte Margriet (eigenlijk Rhode) alsnog de aansluitingstreffer. Een lage voorzet vanaf links van Rick van Rodijnen was te scherp voor Wouter Bouwman, maar een verdediger van Rhode hielp een handje door de bal in eigen doel te werken. Even later was het Jurgen Pennings die met zijn tweede goal van het seizoen extreem belangrijk was voor de Ossenaren. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoof hij de bal laag onderin de linkerhoek van het doel. En zo stond het gelijk! De 2 doelpunten voor Margriet waren uiteraard belangrijk, maar ook keeper Dylan Heurkens was in de tweede helft mede verantwoordelijk voor deze stand door met een aantal uitstekende reddingen Margriet op de been te houden. Een punt zou vandaag, na een 2-0 achterstand, al een goed resultaat zijn, maar niks is minder waar, want Margriet maakte ook nog de 2-3. Zo’n 5 minuten voor het eindsignaal werd Emiel van de Schepop gevloerd en kreeg Margriet een vrije trap op een meter of 22 van het doel. Wouter Bouwman raakte de bal perfect en de bal krulde weg van de keeper de linker kruising in. Een enorme vreugde volgde en daarna moest Margriet er alles aan doen om deze overwinning over de streep te trekken en dat lukte!

Zo pakt Margriet in de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop nog 4 punten en heeft het weer wat lucht en vertrouwen om de 2de seizoenshelft in te gaan!Margriet – Ulysses zeker geen makkie.
Oss, 5 december 2018
Voorbeschouwing
Wie te licht denkt over het Megense Ulysses kan “de pin op de neus krijgen”. De ploeg, van de eind seizoen scheidend trainer Sander Janssen, bungelt wel onderaan in de 3e klasse D met slechts 5 punten uit 10 wedstrijden, maar weert zich steeds kranig en sprokkelt punten op momenten dat je het niet verwacht. Het wist gelijk te spelen tegen gerenommeerde ploegen als Avanti’31 en Vitesse’08 , ploegen die toch bovenin meedraaien. De enige gewonnen wedstrijd was van Excellent, de overige werden verloren.

Met 7 doelpunten voor en 31 tegen lijkt het makkelijk, maar de gelijke spelen bewijzen het tegendeel. Concentratie en uiterste scherpte is gewenst om een goede uitslag te verkrijgen voor de Margrieters. Immers het doelsaldo en de voordoelpunten kunnen op bepaalde momenten de doorslag geven, zeker in de strijd om periodetitels.

Topscoorder bij de ploeg uit Megen is oud-Margrieter Paul van Lith met 4 van de 7 doelpunten, de overige doelpunten kwamen op naam van Willem Brouwer (2) en Bernd van de Camp (1).

Margriet, dat eind van het seizoen ook afscheid neemt van haar hoofdtrainer Mark Strik, is het aan zijn stand verplicht om de 3 punten in Oss te houden want de verschillen tussen de 2e plaats op de ranglijst met de nummer 10 is maar 6 punten en heeft nog een inhaalwedstrijd te goed tegen nr.11 (Excellent- Handel wordt ingehaald op 23 december).
In deze situatie moet je natuurlijk ook de 2e plaats verdedigen en zorgen dat je in ieder geval in het kielzog van koploper Olympia’18 blijft. De Boxmeerse koploper gaat naar Boekel Sport dat iets goed te maken heeft van het onverwachte verlies afgelopen zondag bij MULO. Margriet moet wachten op een of meerdere missers van Olympia’18 om dichterbij te kunnen komen. Dan mag je zeker geen averij oplopen, want de achterstand is nu 7 punten.
Margriet op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Oss, 4 december 2018

Margriet 1 zal volgend seizoen niet meer onder leiding staan van Mark Strik.
De Technische Commissie gaat in opdracht van het bestuur op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.Margriet pakt bij Volkel de volle buit en de 2e plaats.
Volkel, 2 december 2018

Op een druilerige dag in Volkel, ging Margriet op bezoek bij de nr. 3 van de ranglijst, beide ploegen begonnen vol strijd aan de wedstrijd, waardoor de wedstrijd nogal rommelig leek, met veel kleine foutjes en balverlies aan beide zijdes.

Toch was het Margriet die in de 23e minuut op 0-1 leek te komen via een bal over rechts die beheerst ingeschoten werd door Joey Schuurmans, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de 2e helft ontsnapte Margriet aan een achterstand waarbij Jorn van Bakel de bal via de lat wegwerkte, toch was het Margriet die de 0-1 aantikte in de 62e minuut uit een vrije trap van Mitch Pennings, was het Jorn van Bakel die de bal vrij in mocht koppen bij de 2e paal.
Het spel ging hierna steeds meer op en neer, maar het was toch Margriet die aan het langste eind trok en in de 85e minuut de 0-2 binnenwerkte. Het was Max van Berkom die goed door ging over rechts en de bal knap binnenschoot. Door de goede resultaten van de laatste 2 wedstrijden heeft de trainer Mark Strik de mannen weer op het goede pad en is er weer geloof en strijd in de ploeg aanwezig.

Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Ulysses op het programma, thuis zullen de mannen weer vol aan de bak moeten om weer een goed resultaat te halen.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Max van Berkom, Mitch Pennings, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Ramon Verbiessen.
Margriet 2 pakt een punt tegen Deurne
Oss, 2 december 2018

Margriet 2 speelde vandaag alweer de een na laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was Deurne 2, dat bivakkeert op de 7de plek van de ranglijst. Margriet bezet zelf de 9de plek, ietwat tegenvallend.
Margriet begon de eerste 20 minuten best aardig. Het was veel aan de bal en Deurne kon moeilijk omgaan met de druk die het kreeg. Dit resulteerde ook in een aantal kansjes, maar helaas niet tot een treffer. Uit het niets kwam vervolgens Deurne op voorsprong. Een vrije trap kon vrij worden binnen gekopt bij de tweede paal. Margriet ging vervolgens wel rustig door met het eigen spel en al snel werd de verdiende gelijkmaker gemaakt. Het was Pim Korner die uit een voorzet van Wouter Bouwman knap binnen kopte. Keeper Dylan Heurkens hield de stand vervolgens gelijk met een knappe redding.
Na de rust waren beide teams redelijk in evenwicht en was het zoeken naar openingen in elkaar verdediging. De enige echte grote kans was voor Pim Korner, die met geluk een doorschietende bal voor zijn voeten kreeg en plots oog in oog met de keeper stond. Zijn inzet ging echter naast het doel waardoor de keeper niet in actie hoefde te komen. Deurne had in het laatste kwartier nog wat kleine mogelijkheden en Margriet had nog een vrije trap die in het zijnet belandde, maar gescoord werd er niet meer en zo werden de punten vandaag gedeeld. Je zou denken dat beide teams hier niet veel mee opschieten, maar toch stijgt Margriet door dit punt 1 plaats op de ranglijst. Het staat nu op gelijke hoogte met Nulandia 2 (dat vandaag verloor), maar heeft een beter doelsaldo.
Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterse onderbreking op het programma. Er wordt dan om 11:00 uur gespeeld tegen Rhode 2, in Sint Oedenrode.


Volkel is weer een nieuwe uitdaging voor Margriet
Oss, 28 november 2018

Komend weekend is Volkel de tegenstander van Margriet 1 en weer een nieuwe uitdaging om te laten zien dat de Osse ploeg het goede resultaat van afgelopen zondag kan doorzetten. Er staat wat op het spel, want Volkel staat met 1 puntje meer een trede hoger in de stand dan Margriet . De Osse ploeg staat op de 4e plaats met 15 punten, Volkel is derde met 16 punten. De winnaar neemt dus de derde plek in en afhankelijk van het resultaat van Vitesse’08 mogelijk zelfs de 2e plek.

Volkel is echter een goede ploeg die 5 keer won, 1 keer gelijkspeelde en 3 maal verloor. Opvallend hierbij is het 1-1 gelijkspel afgelopen zondag bij Ulysses. De verliespartijen waren tegen Excellent, Schadewijk en Olympia’18.
Het doelsaldo (+12) spreekt in het voordeel van Volkel, Margriet staat op +5. Topscoorders bij Volkel zijn Luuk van de Elzen (4) en Ruud Verstegen en Justin Damen (beide 3).

Of komend weekend Margriet weer kan beschikken over de aanvallers Kay van den Haterd, Morris Landman en Jessie v.d. Kamp is nog onzeker. De ploeg liet zien dat er voldoende spelers zijn die dit niveau aankunnen en ook een jeugdspeler als Rob v.d. Ven in ieder geval een deel van de wedstrijd goed kan meekomen.

Concurrent Vitesse’08  dat afgelopen zondag nipt thuis won van het Schijndelse  Avanti’31 (2-1), gaat nu naar Schijndel toe om het op te nemen tegen Schijndel/De Wit, een ploeg langzaam aan de weg omhoog heeft gevonden. Verder is de vraag of koploper Olympia’18 de zeper die ze afgelopen zondag in Oss bij Margriet opliepen te boven komt. Zij mogen het thuis opnemen tegen Nooit Gedacht dat de laatste weken het prima doet en inmiddels in punten op gelijke hoogte staat met Margriet, maar op doelsaldo de zesde plek inneemt.

Margriet brengt Olympia’18 eerste nederlaag toe.
Oss, 25 november 2018

1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Jo de Valk


            
"Man of the Match"
Jeffrey van Vlijmen
Het nog ongeslagen Olympia’18 vond in Oss zijn Waterloo in een mooie open wedstrijd met van beide kanten veel inzet en fraaie doelpunten. De ploeg uit Boxmeer had fraaie statistieken, maar die werden door de Margrietformatie gelogenstraft.  Na 2x 45 minuten+7 minuten extra tijd was Margriet winnaar met 3-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een korte herdenking van deze week overleden prominent Margriet lid, Erelid en fervent supporter van Margriet 1, Jo de Valk. Een indrukwekkende stilte op Sportpark Amstelhoef.

De eerste helft was er voor de Osse formatie al na 11 minuten een domper toen Jessie v.d. Kamp geblesseerd het veld moest verlaten met een blessure en dat terwijl de blessurebank al ruim gevuld is met vooral aanvallers. Afgelopen week haakten ook Morris Landman en Kay van den Haterd door blessures af. In de 15e minuut werd door Olympia’18 via Ramon Bulkens een 0-1 voorsprong genomen. Daarna golfde het spel op en neer, weinig echte kansen, maar wel aantrekkelijk om te zien.

Na rust zou Margriet al snel de gelijkmaker scoren. In de 57e minuut was het niemand minder dan Joey Schuurmans die een goede combinatie afrondde en de stand op 1-1 zette.  Nauwelijks 5 minuten later was het Jeffrey van Vlijmen die aan het eind van weer een goede combinatie de bal op de pantoffel nam en doelman Frank Beljaars kansloos liet. Met veel strijd knokte beide ploegen voor een beter resultaat. Doelman de Natris hield Margriet met enkele goede reddingen op de been en aan de andere kant was het Jeffrey van Vlijmen die zijn pegel via de paal het veld in zag terugkomen.
Uiteindelijk was het de topscoorder van de derde klasse D , Douwe Zwaan, die een goed genomen vrije trap, knap ingestudeerd, bij de tweede paal tegendraads inkopte en beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

Nog maar 4 minuten later en net in het veld voor de moe gestreden Joey Schuurmans werd invaller en jeugdspeler O19 Rob van de Ven de gevierde man toen hij een knappe aanval afrondde en de stand naar 3-2 bracht. Hierna uiteraard een furies aanvallend Olympia’18 dat te vergeefs beukte op de Osse verdediging die maar niet zwichtte. Margriet moest zich de laatste 10 minuten beperken tot enkele gevaarlijke uitvallen en na de extra tijd was de vreugde om de overwinning, binnen en buiten het veld, erg groot.


Margriet 2 weet niet te winnen in Horst
Horst, 25 november 2018

Het zit de laatste paar weken niet mee voor de mannen van Margriet 2. De punten komen niet vanzelf en ook vandaag lukte het niet om te winnen, ditmaal tegen Wittenhorst 2. Margriet was niet op volle oorlogssterkte vandaag met maar 2 wissels en zowel Ruud Dielis als Damy van Haren vielen al in de eerste helft uit met een hoofdblessure waardoor Margriet direct door de wissels heen was.

Margriet kende een valse start vandaag toen keeper Dylan Heurkens al na 5 minuten een houdbare bal door zijn handen liet glippen de goal in. Margriet pikte het daarna wel op en kwam snel op gelijke hoogte. Een vrije trap van Wouter Bouwman vanaf links werd door iedereen gemist en viel binnen bij de tweede paal. Daarna waren er 2 levensgrote kopkansen voor Margriet. Pim Körner kon vrij koppen uit een voorzet van Damy van Haren en Ruud Dielis uit een voorzet van Wouter Bouwman. Beide inzetten werden echter gekeerd door de keeper van Wittenhorst. Daarna was het, zoals zo vaak dit seizoen, de tegenstander die aan een kans genoeg had. Een vrije trap van Wittenhorst werd geweldig binnengeschoten en zodoende ging Margriet rusten met een 2-1 achterstand.

Na de thee kwam Wittenhorst snel op een comfortabele 4-2 voorsprong en wist Margriet dat het vandaag weer heel hard zou moeten werken om een of meerdere punten mee naar Oss te nemen. Joey van Lith had een grote kans vanaf 5 meter, maar schoot de bal over het doel en Wouter Bouwman was ook een aantal maal ongelukkig in de eindfase en afronding. 20 minuten voor tijd scoorde Emiel van de Schepop uit een vrije trap van Wouter Bouwman. Hij sneed voor iedereen langs en toucheerde de bal over de keeper heen. Tot grote teleurstelling bleef het hierbij vandaag en zullen de spelers van trainer Boy Hoefnagels weer een week vooruit moeten kijken. Hard trainen en toewerken naar volgende week zondag als Deurne 2 op bezoek komt op sportpark Amstelhoef. Dat wordt een belangrijke pot voor Margriet aangezien Deurne 2 punten meer heeft verzameld dan Margriet tot nu toe. Een overwinning zou wat lucht geven! De aftrap is om 12:00 uur en alle steun is welkom.In memoriam
Jo de Valk
Oss, 22 november 2018

Met grote ontsteltenis vernamen we het overlijden van ons medebestuurslid, Erelid, oud-voorzitter, oud-hoofdsponsor van rksv Margriet en goede vriend Jo de Valk op de leeftijd van 79 jaar.

Jo was een oprechte Margrieter en heeft de vereniging en de Stichting Amsteleind Promotion decennia lang gesteund, niet alleen financieel als hoofdsponsor , maar ook met raad en daad, moreel en in goede en slechte tijden. Met Margriet had hij altijd het beste voor en kwam altijd duidelijk voor zijn mening uit.
Jo steunde het eerste team van Margriet en bezocht zo veel mogelijk wedstrijden, uit en thuis. Naast het supporter zijn, dacht hij altijd aan de hele vereniging. Steunde nieuwe initiatieven zoals het G-team en de Old Stars.

Ten tijde van de renovatie van het Sportpark Amstelhoef heeft hij zich enorm ingezet om de realisatie en vooral de inrichting van het nieuwe clubgebouw te ondersteunen.

Jo was 9 jaar Voorzitter van de Stichting Amsteleind Promotion en wist op gedreven wijze de Stichting te leiden en hij nam in die functie in 2008 afscheid. Hij wilde het was kalmer aan gaan doen en genieten van zijn andere hobby’s het Golfspel en de Jacht. Wel bleef hij komen bij “zijn club” en bleef aanwezig in het Sponsorhome.
Na nog geen jaar begon het weer te kriebelen bij hem en kwam hij terug in het bestuur van de Stichting om de sponsorzaken te behartigen. Begin deze maand was de laatste vergadering en ook Jo was aanwezig, sprak nog over het wel en wee van de vereniging, over de ondersteuning die we nog konden geven en keek nog even terug op de voorwedstrijd de week er voor van de Old Stars van Margriet en de uitreiking van de door hem, in samenwerking met de Stichting, gesponsorde trainingspakken.

Regelmatig kwam Jo op bezoek bij de schoonmaakploeg op de maandagmorgen om even een bakkie te doen en een praatje te maken, maar gelijk om te adviseren hoe zaken het beste onderhouden konden worden. Juist die ploeg, met vele gelouterde Margrieters, had hij hoog in het vaandel staan.

Zijn inzet voor rksv Margriet zal immer zichtbaar blijven, bij de ingebruikname van het nieuwe clubgebouw werd de nieuwe tribune naar hem vernoemd.

Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Mirjam, naasten en familie.
Wij wensen hen alle sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Het Bestuur
Stichting Amsteleind Promotion
Koploper Olympia’18 op bezoek.
Oss, 21 november 2018
Voorbeschouwing
A.s. zondag komt de absolute koploper uit Boxmeer op bezoek op Sportpark Amstelhoef. De ploeg die vorig seizoen na 10 jaar weer terug kwam in de 3e klasse, wist meteen een derde plek te veroveren in de toch altijd moeilijke 3e klasse D. Dat was ook het eerste jaar van de ervaren trainer Wil Beijer, die ook dit seizoen de formatie aan stuurt en met succes.

Dit seizoen staat die ploeg nog ongeslagen aan kop in de competitie met 7 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel (tegen Vitesse’08) en de eerste periode op zak. De voorsprong op de nummer 2 op de ranglijst (Volkel) is al opgelopen naar 7 punten en ten opzichte van Margriet, dat op de gedeelde 5e plaats staat, is de voorsprong 10 punten.

Ook het doelsaldo is indrukwekkend, 40 voor en 8 tegen.  Absolute topscoorder bij de Boxmeerse formatie is Douwe Zwaan, die maar liefst de helft van de doelpunten maakte. Met deze 20 doelpunten staat hij dan ook ver aan kop in de topscoordersranglijst van de 3e klasse D, waarin Geert van Heeswijk van Avanti’31 de 2e plaats bezet met 8 doelpunten!

Het wordt komende zondag dan ook een spannende dag op Sportpark Amstelhoef.  Kan Margriet zich herstellen van de 2 nederlagen op rij? Voetballend zou het zich met Olympia’18 moeten kunnen meten. Dat liet de formatie van hoofdtrainer Mark Strik zien in de bekerwedstrijd tegen 2e klasser EVVC, die nipt verloren ging in de laatste minuut met 3-4.
Olympia’18 speelde in de beker ook tegen een 2e klasser. Tegen Volharding werd verloren met 0-2, het eerste verlies dit seizoen. Olympia’18 herstelde zich direct afgelopen zondag door met 10-0 MULO te declasseren.

Als trainer Strik alle neuzen dezelfde kant op krijgt en de Margrieters het geloof in eigen kunnen hebben, kan het zo maar een leuke wedstrijd worden. Immers vorig seizoen, was het Margriet dat in de 2e klasse rond deze tijd de nog ongeslagen koploper Rhode de eerste nederlaag toe diende. De andere nederlagen van Rhode kwamen pas nadat ze het kampioenschap al binnen hadden.

Gé Wagemakers nieuwe voorzitter Margriet
Oss, 20 november 2018

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 19 november jl. werd Gé Wagemakers benoemd tot bestuurslid van Margriet en is daarmee opvolger van Piet de Jongh die 8 jaar voorzitter is geweest van de vereniging.

Piet de Jongh en Jo v.d. Heijden namen afscheid als resp. voorzitter en vice-voorzitter en werden beiden benoemd tot resp. Lid van Verdienste en Ere-lid van de vereniging.

Daarnaast werd tot Ere-lid benoemd Leo Strik en tot Lid van Verdienste Willie van der Heiden, Ruud Pigmans, Jos Pigmans en Theo van de Heuvel.
Margriet zakt door het ijs tegen Nooit Gedacht ….. uitslag 1-2
Oss, 18 november 2018

De Margrieters stonden op een vierde plaats met 12 punten en kregen vandaag bezoek van Nooit Gedacht dat op een 10e plaats stond met 9 punten.
Dus je zou denken , een belangrijke wedstrijd waarin voor beide ploegen veel op het spel stond.
Maar al met al was daar weinig van te merken , en was het geen beste wedstrijd van beide kanten.

In het eerste kwartier kreeg Margriet drie goede kansen , maar men liet deze allen liggen om te scoren.
In de 31e minuut kwam Nooit Gedacht via Dennie Strik op 0-1 en in de tweede helft in de 65e min werd het zelfs 0-2 voor Nooit Gedacht via Bob van Iersel.
Tien minuten later in de 75e minuut was het Bas Bressers die Margriet terug bracht naar 1-2 , en even leek het erop dat Margriet meer gas ging geven , maar helaas was dat niet zo.
In de allerlaatste minuut ging Kay van den Haterd alleen op de doelman van Nooit Gedacht af en werd op forse wijze onderuit gehaald. Eenieder dacht ROOD , maar de Scheids, die niet was mee gelopen, dacht daar echter anders over.
Slechts een gele kaart en een vrije trap buiten de 16 meter.

De Margrieters zijn door dit verlies gezakt naar een gedeelde vijfde plaats , samen met Nooit Gedacht en Boekel Sport. De afstand tot de onderste plaatsen is nog steeds 6 punten, maar met kampioenskandidaten Olympia’18 (volgende week thuis) en Volkel (de week daar op uit) voor de boeg ben je  met de huidige strijdwijze die 6 punten zo weer kwijt en wordt het weer een gevecht in de onderste regionen.

UPDATE: De eigen camerabeelden van Margriet toonden na de wedstrijd aan dat het geen penalty was, de overtreding was buiten het strafschopgebied ingezet. Aanwezig daarbij was de scheidsrechter die, na de beelden te hebben gezien toegaf rood te hebben moeten geven ipv geel.Margriet 2 weet prestatie uit de beker niet te evenaren en verliest thuis van H.V.C.H. 2
Oss, 18 november 2018

Het tweede van Margriet nam het vandaag op tegen koploper H.V.C.H. 2. In de beker speelden beide ploegen al tegen elkaar en toen werd het 0-0. Vandaag verliep het echter anders voor de Ossenaren.
Een foutje net voor rust en een onterechte penalty net na rust deden Margriet uiteindelijk de das om.

Margriet begon sterk vandaag. Het speelde in de eerste helft grotendeels op de helft van de tegenstander en H.V.C.H. hanteerde voornamelijk de lange bal. Het was dan ook Margriet dat de beste mogelijkheid om de score te openen. Pim Körner kon vanuit een vrije trap inkoppen, maar zag zijn inzet via de keeper en de lat uit het doel komen. Vervolgens was het Emiel van de Schepop die van dichtbij de bal ook nog tegen de paal wist te werken. Margriet was in de eerste helft, zoals eerder aangegeven, zeker niet de mindere partij, maar toch was het H.V.C.H. dat op slag van rust op voorsprong kwam. Een lange bal van de keeper werd niet goed verwerkt waardoor H.V.C.H. ineens op keeper Dylan Heurkens af mocht, 0-1...

Direct na rust werd het nog erger toen de scheidsrechter besloot te fluiten bij een schouderduw van Rutger van Mierlo. Nadat de scheidsrechter erachter kwam dat het in het strafschopgebied was kon hij niet anders dan de penalty toekennen. Door deze kapitale fout van de scheidsrechter keek Margriet ineens tegen een 0-2 achterstand aan. Iedereen op sportpark Amsteleind wist dat het moeilijk zou gaan worden om nu nog een goed resultaat te halen. Met veel strijd probeerde Margriet nog van alles, maar het mocht niet baten vandaag. In de laatste minuten maakte H.V.C.H. zelfs nog de 0-3 en was het klaar voor vandaag.

Margriet heeft het zodoende moeilijk de laatste weken. Volgende week mag het naar Horst om tegen Wittenhorst 2 te spelen. Hopelijk worden de 3 punten weer eens meegenomen naar Oss!
Margriet – Nooit Gedacht, een leuke derby
Oss, 13 november 2018

A.s. zondag komt buurman Nooit Gedacht op bezoek op Sportpark Amstelhoef. Hemelsbreed liggen de clubs zo’n ruime 3 km van elkaar en over de weg nog geen 5. Afgezien van vorig seizoen hebben beide teams een historie met elkaar, met als dieptepunt het seizoen 2013/2014 waarin Margriet de titel behaalde, maar door een tumultueus einde van het onderlinge treffen de knvb besloot de Osse ploeg te straffen met 1 punt in mindering.
Hierdoor was een beslissingswedstrijd nodig die door Nooit Gedacht werd gewonnen en de Geffense ploeg promoveerde naar 2F, waaruit het een jaar later weer degradeerde. In dat seizoen bleef Margriet steken op een 9e plek.

Het seizoen daarop (2016/2017) werd Margriet alsnog kampioen en won het thuis met 6-2 van Nooit Gedacht, terwijl in Geffen met 4-1 werd verloren. De Geffenaren eindigden op de 3e plaats.

Sindsdien zijn er geen onderlinge ontmoetingen geweest en spelen nu beide ploegen weer tegen elkaar. Na 7 wedstrijden staat Nooit Gedacht op de 9e plaats met 9 punten, Margriet is 4e met 12 punten. Er staat dus wel degelijk iets op het spel. Niet alleen prestige, maar ook belangrijke stappen op de ranglijst. Bij winst van Margriet blijven ze op gepaste afstand koploper Olympia’18 volgen. Bij verlies komt Nooit Gedacht langszij maar zal de afstand met Olympia’18 toenemen. De Boxmeerse koploper zal zich toch niet verslikken in laagvlieger MULO !

Doelsaldo spreekt in het voordeel van Margriet dat 12 voor en 7 tegen heeft t.o.v. 12 voor en 10  tegen voor Nooit Gedacht. Topscoorder bij de Geffense ploeg is Bob van Iersel met 4 doelpunten.
De winstpartijen van Nooit Gedacht waren tegen Schijndel, Constantia en Ulysses. Verloren werd van Vitesse’08, Volkel, Handel en Boekel Sport.
Margriet verloor de laatste competitiewedstrijd ruim van Vitesse’08 en had een echte off-day. In de bekerstrijd werd weliswaar van 2e klasser EVVC verloren in de laatste minuut, maar was er ineens weer de oude strijdlust en goed combinatiespel. Als die er a.s. zondag ook zijn, zetten we er op in dat de punten in Oss mogen blijven.Margriet 2 doet zichzelf de das om in Boekel
Boekel,  november 2018

Margriet 2 kon vandaag minimaal 1 plaats klimmen op de ranglijst aangezien het tegen Boekel Sport 2 speelde dat 1 plaats en 1 punt boven Margriet stond. Helaas pakte het vandaag anders uit.
Margriet 2 was in het begin de iets betere partij en had een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Spits Morris Landman omzeilde de keeper en kon de bal in een leeg doel werken, maar zijn inzet was veel te zacht. Hierdoor kon een verdediger toch nog redding brengen en de bal naar voren schieten. Daar werd de bal door de grote spits van Boekel Sport doorgekopt op de rechtsbuiten die in buitenspelpositie verkeerde. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter liet de scheidsrechter doorspelen en schoot de rechtsbuiten de bal knap in de korte bovenhoek binnen. Margriet herstelde zichzelf gelukkig wel heel snel. Emiel van de Schepop gaf de bal vanaf links voor op de inkomende Kevin van der Lee en hij schoof de bal op zijn beurt in de lange hoek. Hierna werden er weinig kansen meer gecreëerd in de eerste helft totdat er achterin bij Margriet een communicatiefout was tussen Jurgen Pennings en Wouter van den Boogaard. Jurgen tikte de bal per ongeluk langs Wouter waardoor de spits van Boekel Sport met de bal op een leeg doel af ging. Hij presteerde vervolgens het onmogelijke door de bal via de lat over het vangnet te werken. Hier kwam Margriet nog heel goed weg, maar een aantal minuten later werd het toch nog 2-1 in het voordeel van Boekel. Rutger van Mierlo kreeg de bal niet goed weggewerkt waardoor Boekel het balbezit overnam en vervolgens dodelijk was in de afronding. Zodoende keek Margriet tegen een achterstand aan toen ze voor de rust naar binnen gingen.
Na de rust probeerde Margriet de gelijkmaker te produceren en daar kreeg het een aantal goede mogelijkheden voor! Wouter Bouwman ging vanaf de middellijn alleen op de keeper af, nadat Rutger van Mierlo na een aantal duels won hem diep stuurde, maar Wouter zag zijn inzet over het doel gaan. Daarna kreeg ook Joey van Lith nog een goede mogelijkheid nadat hij door Dannie Aragon werd bereikt met een balletje over de verdediging heen. Joey probeerde de bal over de keeper heen in het doel te liften, maar zijn inzet ging naast. En zoals gezegd, als je hem zelf niet maakt.... Dan valt ie aan de andere kant. Een lange crossbal naar de rechtsbuiten werd door Jurgen Pennings niet goed ingeschat waardoor hij onder de bal doorging. De rechtsbuiten van Boekel Sport bleef vervolgens wel rustig in de afronding en schoot de bal achter keeper Wouter van den Boogaard. In de laatste 10 minuten ging Margriet risicovoller spelen en kreeg het ook nog de 4-1 tegen.Margriet verliest nipt van EVVC in de laatste minuut voor de beker.
Oss, 8 november 2018

Beide teams lieten  een aantrekkelijke wedstrijd zien die in hoog tempo  werd gespeeld. Margriet begon met een ander basisteam dan afgelopen zondag en dat wierp vruchten af.
De eerste twintig minuten was Margriet eigenlijk de ploeg die licht de overhand had en brutaal op een 2-0 voorsprong kwam. In de 13e minuut ging Morris Landman goed door en vloog in hoog tempo langs zijn tegenstander, trok de bal voor, waar Kay van den Haterd verwoestend uithaalde (1-0). Nog geen 2 minuten later was het Max van Berkom die uitstekend langs twee tegenstanders soleerde en Vinkelse doelman Frank van den Boogaard  verschalkte (2-0).
Echter hierna ging er een kwartier het e.e.a. mis bij de Osse ploeg. In de 26e min. ging op links Roel Bouwens goed door, ging net binnen het beruchte gebied neer doordat Bas Bressers zijn tackel te laat inzette en scheidsrechter Maarten Bouw wees naar de stip. Rob van Dijk ontfermde zich hierover en liet doelman Dilan Heurkens geen kans. (2-1)
Margriet was uit het evenwicht, hanteerde even te vaak de lange hoge bal, die vaak niet aankwam of een prooi werd voor de boomlange verdedigers van EVVC.
In de 30e min. kwam EVVC langs zij. Uit een corner kon de boomlange Bart Haerkens ongehinderd in koppen en stond het 2-2. Dit was dan ook tevens de ruststand.

Na rust ging EVVC goed van start en was het even alle zeilen bijzetten. Doelman Dilan Heurkens wist twee maal goed te redden, maar in de 56e minuut moest hij toch grabbelen nadat er verdedigend een fout was gemaakt.
Margriet ging op zoek naar de gelijkmaker en herpakte zich goed. In de 65e minuut was het Jorn van Bakel die een uitstekende voorzet van Jeffrey van Vlijmen achter doelman van den Boogaard schoot en was de stand weer gelijk 3-3.
Lang leek het er op dat we naar een beslissing via strafschoppen zouden gaan. Over en weer waren er kansen. Beide doelmannen wisten zich te onderscheiden met diverse reddingen. Een vrije trap van Joey Schuurmans werd door de doelman met de vingertoppen uit het doel en over de achterlijn getikt, terwijl ook Dilan Heurkens met een katachtige sprong een doelpunt wist te voorkomen om later nog via goed uitkomen een tegenstander de bal van de schoen te plukken. Even later werd hij bij het pakken van een bal geraakt door een tegenstander die er met gestrekt been inging. Gelukkig kon de jeugdige doelman doorgaan.
De klok schoof al richting 89e minuut toen Vinkel de winst alsnog greep door een misverstand in de Osse defensie werd het op de valreep 3-4 en werd Margriet uitgeschakeld in de bekerstrijd.
Opstelling Margriet: Dilan Heurkens, Bas Bressers(59’Jorn van Bakel), Rob Ooms, Roy Govers, Ramon Verbiesen, Lionarons Veron, Max van Berkom(76’Lars van de Kamp), Mitch Pennings, Kay van den Haterd(55’Joey Schuurmans), Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.

Bekerwedstrijd Margriet – EVVC
Oss, 5 november 2018

Voor de bekerwedstrijd tussen  Margriet en EVVC is laatst genoemde de torenhoge favoriet op basis van de wedstrijden van vorig seizoen. De Vinkelse ploeg wist toen beide keren te winnen in de reguliere competitie in de 2e klasse. In Oss werd het 0-3 en in Vinkel 2-0 voor de ploeg van trainer  Stephan Hesemans, die in Vinkel al weer aan zijn vierde seizoen bezig is.  EVVC eindigde vorig seizoen op de 3e plaats en pakte een periode. Hierin liep het promotie naar de 1e klasse net mis.
Dit seizoen staat EVVC op de 12e plek in de 2e klasse  en wist in de bekerstrijd zelfs te winnen van HVCH met 4-3. In de competitie is de prestatie wisselend, 2 gewonnen (SSS’18 en Helvoirt), 2 gelijk (Vianen Vooruit en DAW) en 3 verloren (Erp, Venhorst en Emplina). In Vinkel staat het doelsaldo op -1, 13 voor en 14 tegen klinkt nog niet heel geweldig. Topscoorder is Gerwin van der Boom met 4 doelpunten.
Margriet wist afgelopen zondag bij Vitesse’08  niet te winnen, liep zelfs tegen het eerste verlies op en zal a.s. donderdagavond vol aan de bak moeten om kans te hebben op het bereiken van de volgende ronde.
Het Osse team is wel op veel plaatsen anders dan vorig seizoen in de 2e klasse. Veel jeugd is doorgebroken en een paar spelers die vorig seizoen het grootste deel daarvan nog geblesseerd waren, staan inmiddels weer in de basis. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een aantrekkelijk duel, waarin we uiteraard hopen dat Margriet revanche zal nemen voor de verliespartijen van vorig seizoen. De wedstrijd op Sportpark Amstelhoef wordt afgetrapt om 20.00 uur.

Margriet 2 wint thuis van Someren 3
Oss, 4 november 2018

Margriet 2 heeft vandaag goede zaken gedaan en scoorde maar liefst 5x tegen Someren 3, dat tot nu toe nog maar 1 schamel punt heeft weten te bemachtigen.
Margriet begon niet slecht aan de wedstrijd en was iets beter dan de tegenstander. Someren gaf Margriet veel ruimte om te voetballen, maar dit werd alles behalve optimaal benut door de Ossenaren. Someren werd zelf alleen maar gevaarlijk door snel de diepte te zoeken bij hun spitsen. Na 25 minuten wist Margriet te scoren vanuit een ingooi. Wouter Bouwman gooide de bal het zestienmetergebied in richting spits Pim Korner. Pim legde de bal met zijn hoofd panklaar voor de inlopende Dannie Aragon die met een drop-kick afdrukte.
In de tweede helft leek Margriet snel het slot op de deur te gooien toen het na 5 minuten een penalty kreeg. Na een handsbal ging de bal op de stip en Arne Dekkers schoof de bal linksonder in de hoek. Met deze goal leek de buit binnen aangezien Someren geen vuist kon maken vandaag, maar niets was minder waar. In de 65ste minuut kreeg Someren een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied en deze werd knap binnen gekopt. Zo was, totaal onverwachts, de spanning toch weer een beetje terug. Met nog 20 minuten op de klok ging trainer Boy Hoefnagels aan het wisselen. Hij haalde Pim Korner en Wouter Bouwman, respectievelijk spits en rechtsbuiten, naar de kant en bracht Rob van de Ven (O19-1) en Joey van Lith binnen de lijnen. Met dit verse bloed liep Margriet uiteindelijk makkelijk uit naar 5-1. Eerst was het Rob van de Ven die vanaf links een actie buitenom maakte en laag in de lange hoek binnenschoot. De 4-1 was van Joey van Lith. Hij mocht na een mooie dieptepass van Emiel van de Schepop alleen op de keeper af en schoot koel raak. Het slotakkoord was weer voor Rob van de Ven die na een mooie actie zijn tweede van de dag binnenschoot.
Margriet boekte dus een belangrijke overwinning waarmee het een gat slaat van 9 punten met de onderste 3 ploegen en zodoende weer omhoog kan gaan kijken. Volgende week staat er een mooie wedstrijd op het programma, uit naar Boekel Sport 2. Boekel staat 1 plaats boven Margriet (6e) en bij winst zal Margriet (in ieder geval) Boekel voorbij gaan op de ranglijst.Margriet verliest van Vitesse'08 omdat de Gennepse ploeg de kansen beter benut.
Gennep, 4 november 2018

Over de hele wedstrijd genomen waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Vitesse’08 was effectiever in de afwerking, met name door verdedigende fouten stond het bij rust al 2-0 voor de gastheren. Wat vooraf leek op een spannende wedstrijd, draaide voor Margriet uit op een dramatische wedstrijd.

Al na 6 minuten was het raak uit een corner door Jessie Wolf van Vitesse ’08, waarbij de verdedigers van Margriet niet goed stonden opgesteld. Na 13 minuten was er een kans voor Jeffrey van Vlijmen die zijn schot voorlangs zag gaan. Margriet kwam wat beter in zijn spel, wat resulteerde in een kans voor Jessie van de Kamp door het goede storen van Kay van de Haterd in de 18e minuut; helaas stuitte hij op de keeper. In de 28e minuut, na een goede bal van Roy Govers op Joey Schuurmans, stuitte Joey Schuurmans ook weer op de keeper. In de 32e minuut was het weer raak voor Vitesse ’08 door een corner die door dezelfde fouten van de eerste goal werd benut door  Gijs Diebels van Vitesse ’08.

Verder probeerde Margriet in de 2e helft door vroeg druk te zetten Vitesse’08 terug te dringen, maar door het onzorgvuldig omgaan met de basis was het toch weer Vitesse ’08 die in de laatste 10 minuten de 3-0 via Niek Hendriks en de  4-0 via Onur Gencalioglu wist te scoren.

Een dikke domper voor de Ossenaren die deze wedstrijd meer goals tegen kregen dan in de voorafgaande zes wedstrijden. Met dit resultaat zakt de ploeg terug van de 2e naar de 4e plaats en ziet koploper Olympia’18 niet alleen uitlopen naar 7 punten voorsprong, maar de Boxmeerse ploeg pakte door de winst op Avanti’31 ook de eerste periode.
Vitesse’08 een lastige tegenstander ?
Oss, 31 oktober 2018
A.s. zondag spelen de huidige nummers 2 en 3 tegen elkaar met als inzet de tweede plek op de ranglijst en de kans om koploper Olympia’18 te blijven volgen. De afstand tussen de koploper en Margriet is gegroeid naar 4 punten.

Vitesse’08 staat op een gedeelde derde plek samen met Avanti’31, beide met 1 punt minder dan Margriet. Avanti’31 speelt thuis tegen koploper Olympia’18, waar bij winst van de Boxmeerse ploeg al de eerste periodetitel veroverd.

Margriet reist dus af naar Gennep en ontmoet Vitesse’08 dat met 14 doelpunten voor en 8 tegen net een puntje minder heeft. Een gevaarlijke ploeg die tot 3 keer winst kwam (op Constantia, MULO en Nooit Gedacht), 2 maal gelijk speelde (tegen Olympia’18 en Ulysses) en thuis verloor van Boekel Sport.  Wat ze zo gevaarlijk maakt is het scorend vermogen. De ploeg creëert veel kansen en heeft veel spelers die scoren. Topscoorder is Gijs Giebels (5x), gevolgd door Rob Janssen(3x), daarnaast wisten 6 spelers 1x te scoren : Bjorn Hendriks, Jessy Wolf, Koen Theunissen, Niek Hendriks, Tom Verbeek en Joey van Krevel.

Trainer Fabian Krebbers is een ervaren rot in het vak met een NEC achtergrond leidde hij de amateurs van NEC in twee periodes om tussentijds bij NEC BVO jeugdtrainer te zijn of Ass.trainer. Hij is nu bezig aan zij derde seizoen bij Vitesse’08 en behaalde in 2016/2017 de vierde plaats met een periode in 3D om vorig seizoen als negende te eindigen.

Niet mis, al 14 doelpunten , waar Margriet er 12 scoorde. De zwakte van Vitesse’08 zit meer aan de verdedigende kant.  Doelman Lex Wever moest al 8 maal een tegentreffer toestaan, waar collega aan Margrietzijde, Danny de Natris, dit pas 3 maal zag gebeuren.

Bij Margriet is de selectie breed, wat steeds leidt tot moeilijke keuzes voor trainer Mark Strik. Afgelopen weekend zat spits Kay van den Haterd al weer op de bank na zijn blessure, maar mocht nog geen minuten maken, mogelijk komend weekend wel.
De ploeg met de meeste inzet zou komende zondag wel eens de punten kunnen vergaren en wij hopen uiteraard dat Margriet ze mee naar huis neemt.Margriet 2 verliest tweede wedstrijd op rij in de competitie, nu van Sparta ‘25 2
Oss, 28 oktober 2018

In het begin van de wedstrijd was Sparta ‘25 de betere partij en kon Margriet moeilijk vooruit voetballen. Sparta ‘25 kreeg ook direct wat kansen, maar scoren konden ze niet. Toen Margriet wat meer vat op de wedstrijd kreeg kwam de wedstrijd in balans. Halverwege de eerste helft kreeg Margriet een corner waar uiteindelijk gescoord werd. De corner werd eerst door Dannie Aragon vanaf de elfmeterstip op doel geschoten, maar werd geblokt. De bal kwam vervolgens bij Ruud Dielis die in tweede instantie het net wist te vinden met een harde knal. Heel lang kon Margriet echter niet genieten van de voorsprong, want na een dekkingsfout achterin kwam Sparta ‘25 er gevaarlijk over rechts. De rechtsbuiten schoot binnen in de korte hoek.

Na de rust begon Margriet ronduit dramatisch. Binnen 20 seconden, zonder de bal aan te hebben geraakt, was het 2-1. Sparta ‘25 trapte af en zocht over rechts de diepte. Er werd laag voor gegeven en de spits was attent bij de eerste paal om af te werken. Margriet kon in de tweede helft geen vuist meer maken en kwam halverwege de tweede helft zelfs op een 3-1 achterstand. De laatste 10 minuten ging Margriet het bekende ‘’alles of niets’’ spel spelen. Dit resulteerde toch nog in een aantal kansen, waarvan de grootste voor Ramon Verbiesen, die vrij in kon koppen vanaf 5 meter. Zijn inzet ging echter naast. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Margriet wel nog de aansluitingstreffer. Een vrije trap van diezelfde Ramon Verbiesen spatte uiteen op de paal en bleef voor de doelmond hangen. Uiteindelijk was het wederom Ruud Dielis die, al liggende op de grond, de bal met de hak over de doellijn werkte.

Uiteindelijk bleek het allemaal net niet genoeg om een punt mee naar huis te nemen vandaag. Margriet ontvangt volgende week Someren 3 op sportpark Amstelhoef en dan wordt het weer eens tijd voor 3 punten! De aftrap is om 12:00 uur.
Margriet moet late gelijkmaker “met een luchtje” accepteren
Oss, 28 oktober 2018

De eerste echte test is Margriet doorgekomen met een gelijkspel tegen Avanti’31 en blijft daarmee nog steeds ongeslagen. Beide doelpunten werden door de tegenstander betwist.

Margriet begon de eerste helft goed en zou dat een kwartier volhouden. Daarna werd Avanti’31 wat sterker. Kansen waren er ook , aan Margrietzijde zouden Mitch Pennings en Morris Landman de kans missen, aan de andere kant was het doelman Danny de Natris die tot twee maal toe met goed ingrijpen een doorgebroken speler wist af te stoppen. Rust ging dan ook dubbel blank in.

De tweede helft begon Margriet beter en ook nu waren er kansen. Mitch Pennings zag een inzet van de lijn gehaald worden door een verdediger en Joey Schuurmans zag een vrije trap rakelings over de lat gaan. In de 60e minuut was het Morris Landman die naar de achterlijn ging en de bal voorzette. Jeffrey van Vlijmen bracht de bal weer in, waar de doelman te traag reageerde en Roy Govers de bal van dichtbij over de lijn drukte. In eerste instantie leek  de scheidsrechter de bal af te keuren, de grensrechter van Avanti’31 zou voor de zoveelste keer vlaggen. Aanvoerder Schuurmans wees hem er op dat een speler van Avanti’31 zich nog bijna  op de achterlijn bevond en het dus geen buitenspel kon zijn. Vervolgens werd het doelpunt, overigens terecht, goedgekeurd. Dit ondanks protesten van Avanti-zijde die wezen op het vlaggen van hun grensrechter. Na consultatie wees de scheidsrechter gewoon naar het midden en was het 1-0. Het vuur was ontketend en de strijd werd harder en grimmiger. Avanti’31 begon furieus aan te vallen en Margriet moest zich beperken tot uitvallen. Deze uitvallen boden kansen, zo werd Schuurmans in stelling gebracht, startte duidelijk van achter zijn man, maar door wederom vlaggen van de grensrechter werd hij afgestopt.  Max van Berkom was inmiddels in de ploeg gekomen en stichtte enkele malen gevaar.
Aan de andere kant werd de druk steeds groter en toen in de 86e minuut Koen van Engeland uit een voorzet scoorde, was er tweeledig protest . Enerzijds omdat er sprake zou zijn van buitenspel, anderzijds dat de bal niet volledig over de lijn was gegaan. Ook nu bleef de scheidsrechter onverbiddelijk en keurde het doelpunt goed (1-1).
Achteraf gezien mogen beide ploegen tevreden zijn met dit resultaat.


Margriet Old Stars kregen nieuwe trainingspakken

Oss, 28 oktober 2018


Na de wedstrijd tegen de Old Stars van Top Oss en vooraf gaand aan de competitiewedstrijd tussen Margriet 1 en Avanti'31 1, kregen de Old Stars van Margriet compleet nieuwe trainingspakken van Sponsor Jo de Valk en de Stichting Amsteleind Promotion.

De Stichting verzorgde de ontvangst van de spelers van beide teams met een kopje koffie, waarna het richting kleedkamers ging om om te kleden en op het veld de warming-up begon. Inmiddels waren de beide veldjes uitgezet en werden de wedstrijden door twee teams van beide clubs gespeeld.
Sommige spelers hadden nog af en toe leuke acties tijdens het walking voetbal. De meesten zijn immers 55+, de oudsten al in de 80.
Meedoen, in beweging en fit blijven staat voorop. Daarnaast zijn de trainingen, maar vooral het napraten onder genot van een kop koffie,  een bron van oude verhalen over vervlogen tijden, mooie herinneringen  en soms ook sterke verhalen.

Na afloop was het Stichting Amsteleind Promotion's vooritter Gerard van de Kroon die beide teams toesprak, waarna Jo de Valk het nieuwe trainingspak symbolisch overhandigde aan de initiatiefnemer bij Margriet, Geertjan Princen. Na de teamfoto was het snel omkleden en werden beide teams door de Stichting soep en broodjes met koffie aangeboden, waarbij het gezellig napraten was.


Margriet gaat cruciale periode in.
Oss, 24 oktober 2018

Eerste “hobbel” is  a.s. zondag Avant’31
Zondag 28 oktober, nadat we de klok de nacht er voor een uurtje hebben terug gezet, is  Schijndels Avanti’31 te gast op Sportpark Amstelhoef. De eerste echte uitdaging voor Margriet om  te tonen dat ze bovenin een rol willen meespelen. Avanti’31 staat op de vierde plaats met slechts 1 punt minder dan de thuisploeg en speelde vorig seizoen in 3C, waar het op een 2e plaats eindigde met een periodekampioenschap.
Dit seizoen werd ruim gewonnen van Ulysses en nipt van Handel en FC Schadewijk. Tegen Boekel Sport werd gelijk gespeeld. Volkel was een maatje te groot voor Avanti’31 en er werd met 4-1 van verloren.
Van de 10 doelpunten die gescoord werden nam routinier Geert van Heeswijk (30) er 6 voor zijn rekening en staat in de klasse-topscoorderslijst op de tweede plek. De overige doelpunten kwamen voor rekening van Fabian Koenen, Teun van Doornik, Sam Habraken en de snelle Said Ali Hussein. Penalty-en vrijetrappen expert is Geert van Heeswijk.
Avanti’31 is ook kwetsbaar, verdedigend staan ze op 8 tegendoelpunten, waarvan de helft door Volkel is gemaakt.
Hoofdtrainer is Henry van Wanrooij, een zeer ervaren trainer door 16 seizoenen ervaring.  Ooit begonnen bij Herpinia en via SES, Nooit Gedacht, DAW, Boskant en Handel nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Avanti’31.

Margriet
Met de nipte winst op laagvlieger Concordia kwam Margriet tot de derde overwinning van het seizoen en met twee gelijke spelen blijft de ploeg van trainer Mark Strik nog ongeslagen, net als koploper Olympia’18, dat een overwinning meer boekte. Tegenstander Avanti’31 is een voetballende ploeg en dat ligt de Ossenaren beter dan het fysieke spel van Concordia.  Wel blijven opletten, want Avanti’31 is er om bekend dat het een wedstrijd altijd goed en fel begint en menig tegenstander in het begin verrast met goed combinatiespel.
Trainer Strik beschikt over een groep die nu nagenoeg fit is en het blessureleed van vorig seizoen is achter de rug.

Cruciale periode
Met Avanti’31 wordt een reeks geopend tegen de huidige topploegen van 3D, allemaal kanshebbers op de titel. Na Avanti’31 volgen in november Vitesse’08 (uit). Nooit Gedacht (thuis), Olympia’18 (thuis) en Volkel (uit). Tussendoor wacht ook nog op donderdagavond 8 november de bekerwedstrijd tegen 2e klasser EVVC (thuis). Na die periode kan op 2 december de balans opgemaakt worden en weten we wie de kanshebbers van dit seizoen echt zijn en of Margriet zich hierbij mag rekenen.Margriet via winst op Constantia naar 2e plaats
Wanroij, 21 oktober 2018

Tegenstander Constantia wist het Margriet moeilijk te maken en had goed geluisterd naar hun trainer, die al vooraf in de pers liet weten meer strijd en beleving te verwachten van zijn team. Dat resulteerde in fysiek voetbal, iets dat de technischere ploeg van hoofdtrainer Mark Strik minder ligt.

Het begin van de wedstrijd is lastig voor Margriet, door het compact spelen van Constantia en het vroege druk zetten op Margriet. Toch was het bijna raak in de 2e minuut door het schot van Morris Landman wat maar net voorlangs ging. In de 21e minuut was Margriet dichtbij de 0-1 door een snelle counter, waarbij Mitch Pennings bijna scoorde door een bekeken lob over de keeper van Constantia die deze met fraaie redding alsnog wist te voorkomen.

In de 2e helft kwam Margriet beter uit de startblokken wat resulteerde uit een grote kans voor Max van Berkom door een voorzet van de uitstekend spelende Jeffrey van Vlijmen. Dezelfde Jeffrey scoorde 2 minuten later via een assist van Mitch Pennings de 0-1 voor Margriet. Later in de 67e minuut werd er een penalty veroorzaakt na een lichte overtreding van Floris de Vries, waarna de nr. 9 van Constantia, Giel Martens, de 1-1 binnenschoot. Vervolgens werd 2 min. voor tijd er uit een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen via een kluts de bal verwoestend binnenschoten door Max van Berkom. Dit resulteert in een 1-2 overwinning voor Margriet.


Zondag naar Constantia
Oss, 17 oktober 2018

Tegenstander a.s. zondag is Constantia dat speelt op Sportpark De Kwik in Wanroij. Via het kampioenschap van de 4e klasse G vorig seizoen promoveerde Constantia naar 3D. Uit dezelfde klasse volgde later via de periodekampioenschappen Ulysses dat  in de reguliere competitie  vlak achter de ploeg uit Wanroij eindigde.

Constantia heeft een moeilijk begin in 3 D gehad. De eerste kennismaking tegen Handel eindigde in een gelijkspel. Met 1 punt staat Constantia onderaan.
In Wanroij zal men de eerste keer dat men derde klasse speelt zich anders hebben voorgesteld. Waar vorig seizoen de topscoorders Milano v.d. Cruijsen was met 11 doelpunten, gevolgd door Ruud van Duijnhoven en Dennis Willems met resp. 10 en 9 doelpunten, blijft het aantal doelpunten dit seizoen beperkt tot 1 doelpunt van Dennis Willems met het hoofd in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Handel (1-1). Daarna alleen maar verlies van Excellent (2-0), Nooit Gedacht (0-3) en afgelopen zondag bij medekoploper Vitesse’08 met 4-0.

Op papier zal Margriet, dat de laatste twee wedstrijden vertrouwen tankt, de 3 punten uit Wanroij moeten meenemen. Dat is het aan haar stand verplicht, het blijft echter oppassen, want het team van trainer Niek Hermans moet ook weer niet onderschat worden, ze wisten  vorige seizoen niet voor niets veel te scoren(45 x). Bovendien heeft trainer Hermans zijn ploeg in de pers al onder druk gezet door meer inzet en beleving te eisen.

Margriet heeft nog al eens de neiging in het verleden gehad om dit soort ploegen te onderschatten en tegen een laagvlieger puntenverlies te lijden. Wil men bovenin mee blijven doen mag ze dat echt niet overkomen.
Margriet 2 weet niet te winnen van Nulandia 2
Oss, 15 oktober 2018

Margriet 2 speelde afgelopen zondag alweer haar 4de wedstrijd in de reserve 1ste klasse en stond tot vandaag knap bovenaan. Echter ging het onderuit in Oss tegen Nulandia 2 met 1-2.

Margriet 2 speelde geen fantastische eerste helft, maar ook zeker geen verkeerde. Het had veel meer balbezit dan Nulandia en probeerde door de verdediging heen te komen. Nulandia kon echter alle aanvallen makkelijk pareren omdat het bij Margriet ontbrak aan creativiteit. Op het middenveld kreeg Margriet niet genoeg vat op de wedstrijd en de eindpass liet ook vaak te wensen over. Net voor rust kreeg Margriet de spreekwoordelijke deksel op de neus. Nulandia kwam er in de omschakeling 1x uit en wist direct te scoren. Er hoefde vervolgens niet meer afgetrapt te worden aangezien de scheidsrechter direct floot voor het rustsignaal.

Vorige week stond Margriet met 1-0 achter in de rust tegen Mierlo Hout en kwam het knap terug in de tweede helft. Vandaag leek dat ook te gebeuren aangezien Margriet binnen de 10 minuten wist te scoren middels Rick van Rodijnen. Hij werd diep gestuurd door Dannie Aragon en schoof de bal in de korte hoek binnen. Margriet had weer het geloof en ging op zoek naar de voorsprong. Toch was het weer Nulandia dat wist te scoren. Na een aantal fouten op rij van Margriet’s zijde, kon er voorgegeven worden en bij de tweede paal was de spits van Nulandia attenter dan de verdediging, 1-2. Margriet wist hiervan niet meer terug te komen en verloor zodoende voor de eerste keer dit seizoen.


Margriet wint van MULO met 5-0
Oss, 14 oktober 2018

De Joey Schuurmans-show
Voor de wedstrijd werd aanvoerder Joey Schuurmans in het zonnetje gezet, want vorige week tegen Schadewijk wist hij voor Margriet zijn 100e doelpunt te maken. Een ware prestatie waarvoor Schuurmans dan ook werd gehuldigd (zie foto hiernaast).
Tijdens de wedstrijd liet de dertig jarige aanvoerder nog eens zien waarom hij de aanvoerder is van de scorelijst aller tijde van de club. Niet alleen scoorde hij drie van de vijf doelpunten, maar was ook de aangever van de twee andere doelpunten. Schuurmans was niet alleen doelpuntenmaker en aangever, ook excelleerde hij op het middenveld, was als spits een voortreffelijk aanspeelpunt en ook in meeverdedigend opzicht stond hij zijn mannetje. Kortom hij was overal, snel, alert, slim en  bovenal ook technisch begaafd.
Uiteraard was het niet alleen Schuurmans, het hele team groeit met de week en heeft zich nu vlak onder de beide koplopers ( Olympia'18 en Vitesse'08) gepositioneerd op de derde plaats met 2 punten achterstand.

De eerste tien minuten was het even wennen aan de aanpassingen die hoofdtrainer Mark Strik had moeten toepassen om spits Kay van den Haterd te vervangen die vorige week met een hamstringblessure uitviel. Vermoedelijk moet hij enkele weken herstellen. Het doorschuiven van Schuurmans naar de spits en de basisplaatsen voor Max van Berkom en Jeffrey van Vlijmen was kennelijk even wennen, want de Helmonders namen even het initiatief, evenwel zonder echt gevaar te stichten.
Daarna brandde Margriet los. Max van Berkom op rechts en Jeffrey van Vlijmen op links speelden hun tegenstanders dol, maar de echte scherpte ontbrak nog. Morris Landman had ook een uitstekende kans, maar doelman Daan Smits wist nog te redden.
Joey Schuurmans zou in de 18e min. de ban breken en na een goede combinatie de 1-0 aantekenen om dit een aantal minuten later te herhalen. De ruststand was dan ook slechts 2-0, want de Ossenaren hadden meerdere kansen gehad.

Na rust zou Jeffrey van Vlijmen in de kleedkamer achterblijven, hij kampte met een beginnende keelontsteking en kwam te veel lucht tekort.  Veron Lionarons was zijn vervanger en ging op het middelveld spelen en Landman schoof door naar de vleugel. MULO probeerde aan te zetten, maar had niet de aanvallende kracht om tot scoren te komen.  Wel liet Osse doelwachter Danny de Natris tot twee keer zien wat zijn kwaliteiten en vorm is. Hij voetbalde goed mee door de ruimte achter zijn verdedigers goed te bewaken en tot twee maal toe een diepe bal al buiten het strafschopgebied te onderscheppen. Toen de gevaarlijkste man van MULO, Baris Cevik, een keer doorbrak plukte hij keurig de bal van zijn schoen.
In de 62e minuut voltrok een combinatie tussen Morris Landman en Joey Schuurmans het vonnis over MULO.  Landman speelde Schuurmans aan die zelf had kunnen schieten, maar zag dat Landman net een iets betere positie kreeg, de bal op hem teruglegde en het was 3-0.
Nog geen twee minuten later werd het in een identieke situatie 4-0, nu een combinatie tussen Mitchel Pennings en Joey Schuurmans, weer teruggelegd door Schuurmans en Pennings verzilverde de treffer.
Bij vlagen werd MULO’s verdediging zoek gespeeld, veel vlaggen voor buitenspel voorkwam dat Margriet verder uit liep.  Ruim 10 minuten voor tijd was het Schuurmans die de eindstand op 5-0 bepaalde.

Opstelling Margriet:
Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Max van Berkom (71’Ramon Verbiesen), Mitch Pennings, Morris Landman(79’ Rob Ooms), Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen (46’ Veron Lionarons)MULO a.s. zondag de onbekende tegenstander van Margriet
Oss, 10 oktober 2018

Zondag speelt Margriet tegen MULO uit Helmond, en tegenstander die “geleend” is uit Zuid 1 en daarmee tamelijk onbekend. De Helmonders promoveerden de afgelopen drie seizoenen vanuit de vijfde klasse (kampioen), via een periodetitel in de vierde klasse naar de derde klasse C in Zuid 1 vorig seizoen waar ze op een verdienstelijke vijfde plaats eindigden. De club pendelde al jaren heen en weer tussen vijfde en derde klasse. Dit seizoen dan in Zuid 2 in de vaak smaakmakende poule van 3D.

Dit seizoen vergaarde MULO 3 punten bij Ulysses en verloor de thuiswedstrijden tegen Volkel (0-3) , waarin MULO weinig te vertellen had.
Tegen Vitesse’08 werd het 3-5 afgelopen zondag. Een “knotsgekke” wedstrijd, waarin MULO steeds op voorsprong kwam, maar Vitesse’08  hen in de tweede helft voorbij ging.
Topscoorder bij de Helmonders is Baris Cevik met 3 doelpunten van de 5 die er tot nu toe werden gemaakt. De andere 2 komen op nam van Jeremy Lammers en Wesley Smits.
Trainer van MULO is  voor het derde seizoen op rij Ralf v.d. Heuvel, die voor MULO een seizoen Hoofdjeugdtrainer bij ZSV was.

Hoe staan de Margrieters er voor ?
Met 5 punten uit 3 wedstrijden staan de Ossenaren op de 7e plaats op 2 punten afstand van de koppositie. Twee gelijke spelen (Schijndel en Boekel Sport) werden gevolgd afgelopen zaterdagavond met een klinkende 0-3 overwinning bij FC Schadewijk. Qua voetbal ging het elke wedstrijd beter en naast het goede resultaat tankte de formatie van trainer Mark Strik dan ook vertrouwen.

Minpunt van afgelopen zaterdag was het uitvallen van spits Kay van den Haterd met een hamstringblessure. Hij is nu onder behandeling bij verzorger Jason van Ieperen en bij fysiotherapeut Cees v.d. Linden.  Of zij hem voor het weekend speelklaar krijgen is nog maar zeer de vraag. Trainer Mark Strik schat die kans niet hoog in. Een gevoelig verlies voor de formatie, maar Strik kan terugvallen op een brede selectie met veel jeugdige spelers die de laatste twee jaar doorbraken. Wie van den Haterd moet gaan vervangen is nog niet bekend. Een optie is Jessie v.d. Kamp die afgelopen zaterdag na 60 min. een goede invalbeurt liet zien. Morris Landman zou dan kunnen verschuiven naar de spitspositie. Maar er zijn meer opties.

Margriet heeft de ambitie om bovenin om de prijzen mee te doen en dan kan het niet anders dan dat je over een brede selectie moet beschikken om het hele seizoen goed door te komen. Op Sportpark Amstelhoef is daaraan geen gebrek, de selectie is breed en de concurrentie groot.

Margriet 2 komt knap terug tegen Mierlo Hout en pakt brutaal de koppositie
Helmond, 7 oktober 2018

Margriet 2 speelde vandaag in Helmond tegen Mierlo Hout 2. Mierlo Hout had tot nu toe als enig team de volle buit uit de eerste 2 wedstrijden.

De eerste 10 minuten was Mierlo Hout iets beter, maar daarna nam Margriet het initiatief over en kwam het tot een aantal dreigende aanvallen. Toch was de eerste grote kans voor Mierlo Hout. Van rechts werd er op doel geschoten, maar keeper Dylan Heurkens redde knap. Margriet kreeg op haar beurt daarna ook een aantal grote kansen om de score te openen, maar zowel Pim Körner, Arne Dekkers en Ruud Dielis konden de kansen niet verzilveren. Uit het niets kwam Mierlo Hout op voorsprong. Na ongelukkig balverlies werd de rechtsbuiten diep gestuurd en hij ronde knap af! Margriet ging zodoende met een achterstand de rust in.

Na de ranja begon Margriet direct met aanvallen en na een paar minuten was het raak. Rick van Rodijnen legde vanaf rechts de bal bij de tweede paal neer, precies op het hoofd van spits Pim Körner die makkelijk binnen kon koppen. Meteen daarna werd een identieke aanval helaas niet beloond met een doelpunt. Beide teams waren vervolgens in de tweede helft erg aan elkaar gewaagd. Mierlo Hout had echter de grootste kansen, maar wist niet te scoren. In de 75ste minuut kreeg Margriet een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nadat Emiel van de Schepop, na goed doorgaan, werd gevloerd. De inmiddels ingevallen Wouter Bouwman nam plaats achter de bal en schoot raak in de korte bovenhoek! Mierlo Hout ging er na deze goal uiteraard alles aan doen om gelijk te maken. Margriet pakte dit laatste kwartier op als een team en overwon alle lange ballen en aanvallen van Mierlo Hout. Het kwam er zelf ook nog een aantal keer gevaarlijk uit in deze spannende slotfase. Na 92 minuten floot de scheidsrechter af en kwam de verdiende ontlading.

Door deze overwinning in Helmond pakt Margriet brutaal de koppositie in de reserve 1ste klasse als promovendus. Volgende week komt Nulandia op bezoek op sportpark Amstelhoef te Oss. De aftrap is om 12:00 uur.

Margriet wint met 0-3 bij FC Schadewijk
Oss, 6 oktober 2018

FC Schadewijk kon het Margriet alleen maar moeilijk maken in de eerste helft. Met de rust leidde Margriet met 0-1, maar na rust bleek Margriet slimmer en liep uit naar 0-3, waarbij het nauwelijks in de problemen kwam, zelfs niet toen de laatste 10 minuten Margriet met 10 man door moest na het uitvallen van Kay van den Haterd wegens vermoedelijk een hamstringblessure. De wissels waren al op.

Margriet had even moeite in de beginfase aan het kleine hoofdveld van Schadewijk, gewend als men is aan een veld van maximaal formaat met kunstgras. Schadewijk ging fel uit de startblokken en gaf de Margrieters nog weinig kans om hun combinatiespel te spelen. De eerste echte kans was voor Margrietspits Kay van den Haterd. Uit een corner werd ingeschoten, maar doelman Roelofs keerde de inzet. Van den Haterd zag in de rebound zijn inzet door een verdediger van de lijn gehaald worden. Kay draaide in de 29e min. van zijn tegenstander weg, kwam oog in oog met Roelofs , maar zijn schot werd door Roelofs gekeerd en in tweede instantie klemvast gepakt. In de 35e min. was het wel raak. Weer was het Kay van den Haterd die zeer attent op een terugspeelbal reageerde. De bal werd iets buiten bereik van Roelofs teruggespeeld, Roelofs reageerde ietwat traag en van den Haterd wist de bal voor de aanstormende doelman over de lijn te werken.Even later een gevaarlijk moment voor het Margrietdoel, waar ook de bal voor de lijn werd weggetikt.

Na de thee nam FC Schadewijk direct het initiatief en probeerde de gelijkmaker te forceren. Het bleef bij proberen, want de schoten ging naast, over of werden bekwaam door de Margrietverdedigers weggewerkt, terwijl ook Danny de Natris enkele malen goed ingreep. Floris de Vries, nota bene verdediger, had een goede kans de score voor Margriet te verhogen, zijn inzet werd net door Roelofs gekeerd en in de rebound was Kay van den Haterd ongelukkig in de afwerking en schoot net naast.
In de 60e min. bracht trainer Mark Strik Jesse van de Kamp in voor Morris Landman op links. Hij stond maar net in het veld toen Joey Schuurmans de bal vanaf het middenveld panklaar op zijn pantoffel legde. Van de Kamp spurtte door, kwam op de rand van het stafschopgebied en schoot via de paal naast. Enkele minuten later werd hij weer gelanceerd, nu door Jorn van Bakel met een loepzuivere pass. Weer was hij sneller dan directe tegenstander Wittenberg. Van de Kamp werd net binnen de beruchte lijnen in een ultieme poging omvergelopen door verdediger van Schijndel en de bal ging op de stip.
Achter de bal Joey Schuurmans die zijn inzet net weg gestompt zag worden door doelman Roelofs die de goede hoek koos. De bal kwam terug bij Schuurmans die niet aarzelde en de bal onhoudbaar in de andere hoek schoot (0-2).
De 100
Joey Schuurmans scoorde hiermee zijn 100e competitiedoelpunt voor Margriet in de twaalf seizoenen die hij voor Margriet 1 speelde, waarbij 2 onderbrekingen voor een uitstapje naar DESO (2007/2008) en OSS’20 (2014/2015). Telkens kwam hij het volgende seizoen weer terug op het oude nest.

Na dit jubileum-doelpunt zou het nog geen twee minuten duren voordat Margriet de 0-3 aantekende. Weer was spits Kay van den Haterd die rap wegdraaide van zijn tegenstander en op Roelofs af ging. Behendig deponeerde hij de bal in het doel (0-3).
Even later probeerde hij tussen twee man in weg te spurten, viel en greep gelijk naar de hamstring. Het ging niet meer en van de Haterd moest naar de bank. Margriet speelde de resterende tijd met 10 man, maar kwam niet in de problemen.

Opstelling: Danny de Natris, Bas Bressers (Rob Ooms), Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Morris Landman (Jessie van de Kamp), Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Joey Schuurmans, Max van Berkom (Jeffrey van Vlijmen).Stadsderby op zaterdagavond a.s.
Oss, 3 oktober 2018

Voor het eerst in de Osse voetbalhistorie gaat de stadsderby tussen FC Schadewijk en Margriet. Beide teams hebben elkaar nog nooit ontmoet bij competitiewedstrijden, wel ooit in de bekerstrijd of bij een oefenduel. Schadewijk kende afgelopen seizoen een uitstekend resultaat en promoveerde na 11 jaar in de 4e klasse te hebben gevoetbald via het kampioenschap voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis naar de derde klas.

Margriet degradeerde na 1 jaar weer terug te zijn geweest in de tweede klasse terug naar de derde klasse D, waavan ze het seizoen er voor kampioen werden. Vorig seizoen was dan ook desastreus verlopen, met vaak slecht voetbal en te weinig spirit. Het nieuwe seizoen is nu twee wedstrijden oud en met twee gelijke spelen hebben de Margrieters, na een goede voorbereiding, maar één wedstrijdhelft op hun niveau gepresteerd. Dat was afgelopen zondag tegen Boekel Sport in de eerste helft.

Schadewijktrainer Gaby Kuijpers liet via een interview bij website "Kliksport" weten dat hij de Margrietselectie als favoriet ziet in deze ontmoeting en hoopt dat de beperktere selectie van Schadewijk het de Margrieters moeilijk kan maken. Hij zet Margriet daarmee neer als favoriet en Schadewijk in de underdog -positie. Hij zowel als de spelers kennen elkaar "van haver tot gort" en weten wat ze aan elkaar hebben. Gezien de resultaten van beide teams zien we echter een open wedstrijd, waarin beide teams voor de winst willen gaan. Liefst veel publiek, een goede sfeer en een aantrekkelijke wedstrijd.
Als Margrieters hopen we natuurlijk op een goed resultaat.

Afscheid van Mark Goverde
Oss, 1 oktober 2018

Op de bestuursvergadering van de Stichting Amsteleind Promotion van afgelopen maandag 1 oktober jl. werd officieel afscheid genomen van voormalig Penningmeester van de Stichting Mark Goverde.

Mark voerde gedurende 9 jaar de regie over het financiele deel van de Stichting en droeg per 1 september jl. zijn funktie over aan Robert Smulders.

Namens de Stichting zou Voorzitter Gerard van der Kroon Mark uitgebreid bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting, benoemde hem tot Lid van Verdienste en overhandigde hem de bijbehorende oorkonde, alsmede een dinerbon.Margriet doet zich tekort met gelijkspel
Oss, 30 september 2018.

Na de slechte openingswedstrijd van het seizoen , vorige week tegen Schijndel, was Margriet er op gebrand een goede wedstrijd te spelen en de punten in Oss te houden. Dat bleek achteraf te ambitieus te zijn. De eerste helft waren de Ossenaren de bovenliggende partij, de punten werden op het nippertje in blessuretijd gedeeld.


De eerste helft leek Margriet Boekel Sport weg te tikken en schiep kans op kans. Waarom dan het doelpunt niet valt is voor eenieder onbegrijpelijk, zeker als men bedenkt dat meerdere spelers oog in oog met de doelman  steeds weer faalden in de afwerking. Uitgerekend in deze periode met veel balbezit en een groot overwicht is het Boekel Sport dat op voorsprong komt. In de 32 e minuut is het Noud van Stiphout die uit een corner de bal uit een kluts voor de voeten krijgt en uithaalt. Onfortuinlijk en tegen alle verhouding in, want Boekel kon verder in de eerste helft weinig tegenover de Osse aanvalslust stellen.  Enkele uitvallen waren nimmer gevaarlijk en een afstandsschot werd door Danny de Natris over de lat getild.

Na rust gleed de wedstrijd af. Margriet werd slordiger en speelde de bal te vaak door het midden, waar het een prooi werd voor de verdediging. Wanhopig leek men meer en meer de lange bal te gaan spelen, maar veelvuldig werd dan de tegenstander in de voeten gespeeld of bijtijds met een ferme trap naar voren gespeeld. Dat resulteerde in wat meer aanvallend aspiraties door de Boekelse ploeg. Danny de Natris was weer van grote waarde en greep twee maal uitstekend in. De doelman werd dan ook naderhand de “Man of the Match”.
In de slotfase claimde Margriet tot twee maal toe een strafschop voor hands, maar scheidsrechter van Rossum wuifde dit weg. Wel trok hij ruim tijd bij voor de vele blessurebehandelingen en de spelvertragingen van Boekel. Margriet trok in de slotfase alles uit de kast en op een inzet van Joey Schuurmans kon Bas Bressers de bal uit een scrimmage over de doellijn werken.


Na aftrap trok Boekel nog een maal ten aanval, Danny de Natris kwam bekwaam zijn doel uit om in te grijpen. De jarige doelman kreeg daarbij wel op gemene wijze een elleboog in het gelaat en kon met een donkerblauw getint oog naar zijn verjaardagsfeest.


Achteraf was trainer Mark Strik tevreden over het spel in de eerste helft, maar had weinig goede worden over voor het tweede bedrijf. Gezien het totaalbeeld over de wedstrijd en de enorme kansen die zijn mannen lieten liggen vond hij het punt op zijn minst verdiend, maar had er veel meer in moeten zitten. Met rust had zijn ploeg zeker al met 4-1 kunnen voorstaan. Werk aan de winkel dus.
Margriet 2 pakt de volle buit in de Osse derby
Oss, 30 september 2018
Margriet 2 speelde vandaag thuis tegen sv TOP 2. Margriet speelde vorige week nog 4-4 in Budel, terwijl sv TOP met 6-2 onderuit ging tegen Nulandia.
Het was al snel duidelijk dat Margriet vandaag de bovenliggende partij zou zijn. Margriet begon sterk en kreeg in de eerste 25 minuten een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Het was uiteindelijk Cliff van Rodijnen die Margriet aan de verdiende voorsprong hielp. Een vrije trap van Wouter Bouwman werd knap binnengewerkt door Cliff bij de tweede paal. Na deze goal kreeg Margriet nog een aantal goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Jessie van de Kamp was een plaag voor de verdediging van sv TOP en kwam meerdere malen via links in de positie om een voorzet te geven. Echter konden deze voorzetten allen niet omgezet worden in doelpunten.
Direct na de rust kwam Margriet met 10 man te staan omdat Mounir El Mansouri zijn tweede gele kaart pakte na een harde charge op de linksbuiten van sv TOP. Dit was even schrikken, maar al snel had Margriet door dat het ook met 10 man de wedstrijd kon blijven controleren. Margriet ging nadrukkelijk op zoek naar de tweede goal om zo de overwinning veilig te stellen. Halverwege de tweede helft kreeg ook een speler van sv TOP zijn tweede gele prent en mocht zodoende ook gaan douchen. Nu kreeg Margriet echt de ruimte die het nodig had om de score te vergroten. Het was als eerste de ingevallen Joey van Lith die vanaf links naar binnenkwam en laag in de korte hoek binnenschoot. Daarna was het Alper Alici (ook ingevallen) die met een schitterende vrije trap keeper Roel Kuilder van sv TOP kansloos liet. Een paar minuten later werd diezelfde Alici diep gestuurd en schoof hij de bal in de lange hoek binnen. De score was zodoende 4-0 en het slotakkoord kwam op naam van Jurgen Pennings. Ook hij was in de tweede helft binnen de lijnen gekomen en schoot een paar minuten voor tijd van buiten het strafschopgebied de bal in de korte hoek.
Door deze goede overwinning heeft Margriet nu 4 punten verzameld uit de eerste 2 wedstrijden en staat het zodoende op de tweede plaats. Alleen Mierlo Hout uit Helmond heeft de volle 6 punten gehaald uit de eerste 2 wedstrijden en volgende week mag Margriet naar Helmond toe om daar de krachten te meten en wellicht de eerste plaats te veroveren.


(bron BD)

'Hockeyman' Gé Wagemakers wordt voorzitter bij voetbalclub Margriet

Een verrassende nieuwe functie voor oud-wethouder Gé Wagemakers. Hij wordt de nieuwe voorzitter van voetbalclub Margriet. Daar moet hij de opvolger worden van Piet de Jongh.
Roy van der Lee
Wagemakers, inmiddels raadslid namens LOF, was behoorlijk verbaasd dat hij begin deze zomer gevraagd werd om voorzitter te worden. ,,Maar ik zie het als een groot compliment", reageert hij. ,,Het is goed dat de club zich openstelt voor mensen van buiten het voetbal. Mensen met een frisse blik van buiten. Want ik ben eigenlijk een hockeyman en daarom regelmatig bij MHC te vinden."
De politicus zegt Margriet te kennen als een warme familieclub met een goede sfeer. Hij benadrukt op dit moment geen favoriete Osse voetbalclub te hebben. In de eredivisie heeft hij die overigens wel: PSV.
Besturen
,,Ik vind het leuk om na mijn tijd als wethouder weer een bestuurlijke functie te hebben", zegt Wagemakers. ,,En gelukkig vinden de mensen in mijn fractie dat geen probleem. Als ik voorzitter word, betekent dat waarschijnlijk wel dat ik over bepaalde onderwerpen in de raad niet kan meestemmen. Maar daar zal ik open over communiceren."
Op 19 november stemt de ledenraad van Margriet over het voorzitterschap van Wagemakers.Margriet speelt 0-0 bij Schijndel/de Wit
Schijndel, 23 september 2018

Vooraf was i.v.m. het drama van afgelopen donderdag in Oss de minuut stilte  indrukwekkend.

De eerste helft was zeer matig van beide kanten, maar toch was het Schijndel dat in deze helft licht de overhand verkreeg. In de derde minuut werd het al gevaarlijk met een schot op de paal.
Pas in de veertiende minuut kwam Margriet goed door via links, waardoor Jessie van de Kamp rakelings voorlangs schoot. Dat was aanvallend dan ook het enige wat de Ossenaren de eerste helft konden.  Vlak voor rust had Schijndel twee een enorme kansen, maar deze werden gekeerd door Danny de Natris.

Na rust zou het tot in de 71e minuut niet veel opleveren voor beide partijen, margriet kwam wat beter uit de startblokken en kreeg met vat op het Schijndelse spel. Totdat een schot van Schijndel goed werd gekeerd door  keeper de Natris van Margriet. In de 75e minuut was wederom de Natris belangrijk voor Margriet na een schot van Schijndel.

Het was de gehele tweede helft  zeer matig van beide kanten en was het eindresultaat een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Hoofdtrainer Strik trok na afloop de conclusie dat zijn ploeg ondermaats gepresteerd had en de goede resultaten in de voorbereiding geen vervolg waren gegeven.


Danny de Natris

A.s. zondag 30 september komt Boekel Sport op bezoek.
Hopelijk is de druk dan wat van de ketel en kan Margriet wat gedrevener voor de dag komen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Boekel Sport, een echte en hechte dorpsclub dat  voor elkaar door het vuur gaat. Dat ondervond afgelopen zondag het Geffense Nooit Gedacht dat door de Boekelse ploeg op een 3-0 nederlaag werd getracteerd. Margriet moet daardoor gewaarschuwd zijn en er zelf nog meer vechtlust tegenover stellen.

Margriet 1 bekert in volgende ronde tegen.......
Oss, 21 september 2018

Margriet 1 mag als poulewinnaar naar de volgende ronde in de k.n.v.b. districtsbeker Zuid 2 spelen.
Waren er de poulerondes nog scheiding tussen 1e/2e klassers en 3e t/m 5e klasse, nu worden beide groepen in de loting weer bij elkaar gezet.
Dit resulteerde er in dat Margriet 1 geloot heeft thuis tegen tweede klasser EVVC 1, een oude bekende van vorig seizoen.

De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 11 november a.s., aanvang 14.30 uur op Sportpark Amstelhoef in Oss.
Alleen de winnaar bekert door.


Margriet 1 door in de beker na 6-3 winst op Cito 1
Oss, 16 september 2018

Margriet begint goed en scherp aan de wedstrijd tegen Cito. Margriet nam een 6-0 voorsprong, maar verslapte richting eind van de wedstrijd en liet Cito in de laatste 10 minuten nog drie maal tegenscoren.

In de derde minuut opent Margriet de score uit een vrije trap van rechts door Ramon Verbiesen. Deze wordt afgemaakt door Jorn van Bakel. Meteen daarna in de vijfde minuut, verdubbelde Margriet de score door een goede actie van Kay van de Haterd. Drie minuten later na een goed schot van Morris Landman kan Kay van de Haterd de 0-3 binnenwerken.
In de 30e minuut wordt een goal afgekeurd voor buitenspel uit een vrije trap, deze werd in gekopt door Roy Govers. Verderop in de wedstrijd krijgt Cito nog een enkele kans. In de eerste helft raakt Kay van de Haterd geblesseerd en wordt hij gewisseld door Jessie van de Kamp.
Begin de tweede helft wordt Max van Berkom gewisseld voor Jeffrey van Vlijmen. Na zeven minuten komt Joey Schuurmans erin voor de geblesseerde Ramon Verbiesen. Cito krijgt ook nog een grote kans voor open doel, maar schiet deze over. In de 67e minuut komt een aanval over rechts door een goede combinatie van Morris Landman en Jessie van de Kamp, waarop Jessie van de Kamp de 0-4 scoort. Drie minuten later in de 70e minuut scoort Morris Landman met een schot van rechts.
In de 72e minuut, door een combinatie van Lars van de Kamp en Morris Landman, scoort Morris Landman beheerst de 0-6.

In de 81e minuut scoort Cito met een afstandsschot de 1-6. Daaropvolgend in de 86e scoort Cito nogmaals met een schot van afstand de 2-6. Waarna Cito nogmaals in de eindfase van de wedstrijd de 3-6 binnentikt.
Man of the Match van Margriet is Morris Landman.

Volgend week eindelijk competitie en dan uit tegen Schijndel
De zomerstop heeft nu lang genoeg geduurd en zondag 23 september start na 6 weken van voorbereiding echt het grote werk weer : de competitie.
Na 4 seizoenen in 3D te hebben gespeeld (en daarvoor jarenlang in 2H) promoveerde Margriet weer naar de tweede klasse, waar vorig seizoen een rampzalig seizoen uiteindelijk leidde tot het weer teruggaan naar de 3e klasse D. In die klasse is nog al wat gewijzigd ten opzichte van het seizoen waarin Margriet kampioen werd. Er zijn negen andere tegenstanders dan toen en dat moet kansen bieden. De Margrietselectie onderging sindsdien ook een aantal wijzigingen en afgelopen seizoenen braken enkele jeugdspelers door.

Over het afgelopen seizoen in de 2e klasse is al genoeg gezegd en iedereen wil positief vooruitkijken. De eerste wedstrijd is gelijk al een topper tegen Schijndel, dat jarenlang een bekende hoofdklasser was en door degradeerde naar de 3e klasse. Vorig seizoen kwam de ploeg uit in 3C en behaalde de 13e plaats en moest zich via de nacompetitie handhaven, wat dus lukte. Hoofdtrainer is Henry van Alebeek, een zeer ervaren trainer die voor Schijndel al 10 seizoenen alleen maar 1e en 2e klassers heeft getraind, o.a. HVCH en NWC. Schijndel verwacht dat het "dieptepunt" in de teloorgang is bereikt en met enkele nieuwe spelers en veel eigen jeugd de weg naar boven kan worden te gemoed gezien.

Margriet, dat toch vol ambitie zit, zal moeten zorgen voor een goede competitiestart, maar moet er rekening mee houden dat Schijndel niet te vergelijken is met Cito of Mosa'14 die men in de beker tegen kwam. Leuk om in twee bekerwedstrijden elf maal te scoren, maar nu begint het grote werk echt.
Mannen, spelers en begeleiding erg veel succes!Margriet 2 wint van Berghem Sport 2, maar komt doelsaldo tekort om door te bekeren
Oss, 17 september 2018

Margriet 2 speelde vanochtend tegen Berghem Sport 2 haar derde en, zo bleek later ook, laatste bekerwedstrijd van het seizoen. Margriet begon fantastisch aan de wedstrijd door vol druk op Berghem Sport te zetten en daarnaast aan de bal goed en verzorgd voetbal te laten zien.

Dit resulteerde na 7 minuten al in een voorsprong. Wouter Bouwman sneed op eigen helft vanaf links naar binnen en stuurde Rick van Rodijnen de diepte in. Rick snelde naar het doel en schoof de bal in de verre hoek binnen. Zo’n 10 minuten later werd de score verdubbeld. Nu was het Emiel van de Schepop die een diepe bal over de verdediging heen gaf. Kevin van der Lee stond hierdoor oog in oog met de keeper en ook hij bleef koel en koos de lange hoek. Kevin van der Lee maakte niet lang daarna ook de 3-0. Ruud Dielis speelde Wouter Bouwman in op links. Wouter gaf de bal direct voor en de bal viel bij de tweede paal neer. Kevin van der Lee controleerde en schoot binnen. Margriet had voor de rust nog meerdere 100% kansen, maar was niet scherp genoeg om er een te verzilveren.

Na de rust kreeg Margriet direct weer een levensgrote kans, maar ook deze kwam niet op het scorebord. Na deze kans zakte het collectief volledig in elkaar en kwam Berghem, middels een schitterende vrije trap, terug tot 3-1. Margriet kreeg het spel uit de eerste helft niet meer voor elkaar en ging slechter en slechter spelen. Hierdoor werd het op het einde zelfs nog spannend. Berghem Sport maakte namelijk ook nog de 3-2... Gelukkig bleef het hier wel bij en stapte Margriet gewoon als winnaar van het veld.

Helaas was dit wel de laatste bekerwedstrijd van Margriet dit seizoen. De poule waarin Margriet zit werd namelijk beslist op doelsaldo en H.V.C.H. won vandaag met 5-0 van sv TOP. Margriet had op zijn beurt met 6 goals verschil moeten winnen om op gelijke hoogte met H.V.C.H. te komen. Iets wat vandaag zeker mogelijk was, maar die kans hebben ze laten liggen.
Volgende week begint dan eindelijk de competitie. Na een jaar keert Margriet weer terug in de reserve 1ste klasse en neemt Margriet op speeldag 1 het op tegen Budel 2.

Margriet 2 wint tweede bekerwedstrijd wel, en overtuigend
Oss, 9 september 2018

Margriet 2 trad vanmiddag aan tegen sv TOP 3 in de beker. Al snel werd duidelijk dat Margriet vandaag ging winnen. De weerstand van sv TOP was niet genoeg om Margriet vandaag fatsoenlijk partij te bieden.

Met de rust stond Margriet al met 0-3 voor na goals van Rick van Rodijnen (2x) en Kevin van der Lee. Na de rust startte Margriet zwak waardoor sv TOP op 1-3 kwam, maar daarna pakte Margriet het weer op. Rick van Rodijnen trof nogmaals het doel, net zoals Kevin van der Lee en Pim Körner pikte ook zijn doelpuntje mee.

Volgende week zal bepaald worden wie er doorgaat in de beker. Het zal spannend worden tussen Margriet en H.V.C.H. nu Margriet vandaag met 1-6 won en H.V.C.H. met 1-7, nadat beide teams vorige week 0-0 hadden gespeeld tegen elkaar. Volgende week gaat H.V.C.H. naar sv TOP en speelt Margriet thuis tegen Berghem Sport 2.


Margriet pakt winst in oefenwedstrijd tegen Nulandia.
Oss, 8 september 2018

Dit weekend geen bekervoetbal voor zowel Margriet, als Nulandia, welke beide zijn ingedeeld in een bekerpoule met 3 i.p.v. 4 clubs. Dat betekende dat er maar 2 bekerwedstrijden zijn te spelen en beide teams dit weekend vrij zijn van bekerverplichtingen. Een goede gelegenheid om een oefenwedstrijd te spelen, zodat het wedstrijdritme niet verloren gaat en er voldoende kansen zijn voor spelers om zich te profileren bij hun hoofdtrainer.

Vooral de eerste helft was erg aantrekkelijk, het tweede bedrijf werd wat minder als schouwspel. Het eerste kwartier combineerden beide teams goed, echter zonder uitgesproken kansen te scheppen. Doelman Danny de Natris van Margriet schrok niet van een onverwachte inzet en pakte de bal keurig klemvast. Even later tikte hij een corner door naar achteren zodat een inkomende aanvaller niet kon inkoppen.

Daarna nam Margriet het voortouw via Kay v.d. Haterd die in een vloeiende beweging van zijn tegenstander wegdraaide en ineens schoot. De bal ging rakelings over de lat.  Nog geen minuut later eenzelfde situatie en v.d. Haterd schoot hard en laag in, maar nu stond de Nulandse doelman in de weg. Na 28 min. was het weer v.d. Haterd die een enorme kans niet kon verzilveren. Hij draaide weer van zijn tegenstander weg, kon alleen op doel af maar zijn harde schot werd door de doelman gekeerd en in tweede instantie klemvast gepakt.
De 30e min. was het Jorn van Bakel die een zuivere cross-pass gaf vanaf de middellijn naar links waar Joey Schuurmans uitstekend op reageerde. Hij trok door richting achterlijn en gaf een scherpe voorzet af die door Kay v.d. Haterd keurig werd ingetikt. (1-0)

In de tweede helft bleef het tempo hoog, maar na enkele wissels werd het aan beide zijden allemaal iets minder. Margriet combineerde beter, maar het ontbrak enkele malen aan een goede eindpass. In de 58e min. raakte v.d. Haterd uit een draai nog de paal, waarna de bal over de achterlijn sprong. In de 79e min. was het Roy Govers die goed was meegekomen en een gave voorzet direct op de slof nam om de bal met een fraaie boog in de verre hoge hoek te deponeren en de eindstand op 2-0 te brengen.

Volgende week weer een bekerwedstrijd voor Margriet, dan uit bij stadgenoot CITO. Deze wedstrijd zal beslissend zijn wie er in de bekerstrijd door zal gaan.


Margriet wint met 5-0 in éénzijdig bekerduel van MOSA'14
Oss, 2 september 2018

Margriet zou zo'n 70% balbezit hebben en ruim 90% van de speeltijd doorbrengen op de helft van MOSA'14. Al met al was het wel erg druk in het strafschopgebied en was het daardoor soms moeilijk combineren. Toch gingen de Ossenaren er voor en talrijke malen was er net een MOSA-voet die de vaak goed opgezette combinaties onderbrak.

De eerste helft had Margriet-doelman Dilan Heurkens vrijwel niets te doen en dat is best lastig als je plotseling wel er moet staan. Dat gebeurde in de tweede helft één keer toen Stan Koenders binnen de beruchte lijnen naar het kunstgras ging. Scheidsrechter Keijzer gaf terecht een penalty genomen door dezelfde Stan Koenders en schoot de bal hard en laag in de voor hem rechter hoek. Dilan Heurkens had de bal daar verwacht want met een ferme snoekduik stopte hij de bal en ook nog gelijk klemvast. Even later moest hij een forse sprint trekken om een diep gegeven bal halverwege de eigen helft voor de voeten van een MOSA-aanvaller weg te schieten. Dit waren dan ook de moeilijkste feiten van de hele wedstrijd voor hem.

In de 14e min. van de eerste helft nam Margriet een 1-0 voorsprong via Jeffrey van Vlijmen. Zijn afstandschot vanaf 20 meter vloog vlak onder de lat in het doel. Het duurde tot de 37e min.  als Kay van den Haterd na een goede combinatie de 2-0 scoort en op slag van rust kan hij een voorzet bij de tweede paal intikken (3-0).

In de tweede helft werd er meer gewisseld door beide ploegen en in de 53e min. is het  4-0 weer door  Kay van den Haterd, die zelfs in de 75e min. ook nog voor de 5-0  tekent.

naar de foto's

Monsterscore voor Margriet 2 tegen DESO 1
Oss, 28 augustus 2018

Omdat de oefenwedstrijd tegen EVVC 2 deze week niet door gaat en eerder al een oefenpartij tegen DESO 1 werd afgelast, doordat DESO nog onvoldoende spelers terug had van vakantie, werd deze laatste wedstrijd opnieuw ingepland op het laatste moment op de dinsdagavond jl.
Het werd een doelpuntenfestijn want Margriet 2 wist met maar liefst 0-8 te winnen.

Doelpuntenmakers waren:
Joey van Lith 3x
Jurgen Pennings 1x
Jessie van de Kamp 1x
Emiel van de Schepop 1x
Cliff van Rodijnen 1x
Ramon Verbiesen 1x
 


Margriet pakt eerste plaats op het RKDVC-openingstoernooi.
Drunen, 25 augustus 2018

Margriet won overtuigend het openingstoernooi van derde klasser RKDVC in Drunen met drie overwinningen.
De wedstrijden werden gespeeld op kunstgras en duurden 2 x 25 min. elk.

De eerste wedstrijd tegen HHC'09 (4e klasse) werd met 0-3 gewonnen door doelpunten van Kay van de Haterd (0-1 en 0-2) en Jeffrey van Vlijmen zorgde voor de eindstand van 0-3.

De tweede wedstrijd tegen RKVV Nieuwkuijk (3e klasse) werd met 2-1 gewonnen, hier zorgden Jeffrey van Vlijmen en Max van Berkom voor de twee Osse doelpunten.

De laatste wedstrijd was tegen gastheer RKDVC (3e klasse) dat met 2-4 het onderspit dolf. De Ossenaren kwamen aanvankelijk op een 2-0 achterstand, maar doelpunten van Morris Landman  en Mitch Pennings (penalty) stelden beide partijen weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk zegevierde Margriet nadat Morris Landman de 2-3 aantekende en Kay van de Haterd de eindstand op 2-4 bracht.


Uitslagen:
11.00 uur  RKDVC - RKVV Nieuwkuijk            0-0
11.00 uur  HHC'09 - RKSV Margriet                0-3
13.00 uur  RKSV Margriet - RKVV Nieuwkuijk     2-1
13.00 uur  RKDVC  - HHC'09                          2-0
15.15 uur  HHC'09  - RKVV Nieuwkuijk           0-3
15.15 uur  RKDVC   - RKSV Margriet                2-4

Eindstand:
1.RKSV Margriet      3-9   
2.RKVV Nieuwkuijk     3-4
3.RKDVC                    3-4
4.HHC'09                   3-0Morris Landman werd door de organisatie verkozen tot beste speler van het toernooi.Margriet neemt zaterdag 25 augustus deel aan het RKDVC-openingstoernooi
Oss, 20 augustus 2018

Voordat de bekercompetitie begint heeft Margriet nog één testtoernooi en dat is bij derde klasser RKDVC in Drunen.

Naast de gastheer zijn verder nog de derde klasser RKVV Nieuwkuijk en vierde klasser HHC '09 de tegenstanders in dit mini-toernooi. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur.

Sportpark RKDVC
Sportlaan 10
Drunen
0416 – 373071

Margriet kan terugzien op een geslaagd voorbereidingstoernooi.
Oss, 19 augustus 2018

Het was vandaag druk op Sportpark Amstelhoef, waar Margriet het eerste Osse voorbereidingstoernooi organiseerde. Al vroeg begon men op beide kunstgrasvelden en het weer werkte vandaag ook goed mee. In sportief opzicht was het voor Margriet minder geslaagd, Margriet eindigde op slechts een zesde plek in de eindrangschikking.

Margriet verloor een wedstrijd met 2-1 van Berghem Sport. Namens Margriet maakte Morris Landman de treffer. De twee andere poule-wedstrijden tegen Schadewijk en CITO (zo) bleven 0-0. In de finalewedstrijd zou Margriet tegen CITO (za) uitkomen en speelde 1-1 dankzij een doelpunt van Veron Lionarons.
CITO (za) pakte via strafschoppen de 5e plaats.

Winnaars werden de mannen van Berghem Sport. De kersverse tweede klasser mocht uit handen van wethouder Kees van Geffen en oud Margriet- en OSS'20-trainer Ton Kosterman de prijs in ontvangst nemen.
.

Bekerindeling Margriet 1
Oss, 7 augustus 2018

Margriet 1 is in de districtsbeker Zuid 2 alsnog ingedeeld.
Tegenstanders zijn CITO, Estria en MOSA'14.
Volledig programma klik HIER.


Margriet wordt alsnog geplaatst in de beker
do 2 aug 2018


 
OSS – We vonden het al merkwaardig dat Margriet niet was ingedeeld voor de komende districtsbeker. Dit berust op een misverstand en zullen nog meerdere teams alsnog geplaatst gaan worden. Het zit hem voornamelijk in de degradanten die om wat voor reden niet in de champagnekoeler kwamen. Wordt vervolgd…

Indeling bekervoetbal bekend gemaakt.
Oss, 27 juli 2018

Voor de k.n.v.b. districtsbeker is Margriet 1 niet ingedeeld. De reden hiervan is (nog) onbekend. Het is inmiddels dinsdag 31 juli en er is nog steeds een ijzige stilte rond het niet indelen van Margriet. Het ontbreken van communicatie op dit gebied wakkert de geruchten aan en komen er allerlei verhalen in omloop die nergens op slaan. Ook wij, de redactie van deze site, krijgen nergens duidelijkheid.


Voor de k.n.v.b. districtsbeker is Margriet 2 ingedeeld in een poule met Berghem Sport 2, HVCH 2 en TOP 3.
.Komend seizoen experiment met strafschoppenseries
Oss, 17 juli 2018

De k.n.v.b. heeft besloten tot experimenten met spelregels. In betaald voetbal zijn er 2 experimenten, waarvan er ook 1 geldig is in het amateurvoetbal. Strafschoppenseries worden volgens het ABBA-principe genomen komend seizoen.

ABBA-procedure
Bij de ABBA-procedure begint team A met een strafschop, is vervolgens team B twee keer aan de beurt, vervolgens weer team A twee keer, enzovoort. Ook als er na twee keer vijf strafschoppen een gelijke stand is, gaat de strafschoppenserie door volgens dit principe – uiteraard met sudden death. De eerste keer dat de ABBA-procedure bij een strafschoppenreeks kan worden toegepast is bij de Johan Cruijff Schaal, tussen PSV en Feyenoord op zaterdag 4 augustus.

De verwachting is dat met deze procedure beide teams een gelijkere kans hebben op het winnen van de strafschoppenserie, omdat de druk eerlijker verdeeld wordt over spelers van beide teams. De ABBA-procedure zal zowel in het betaald voetbal als bij de amateurs van toepassing zijn.

k.n.v.b. maakt indeling bekend
Oss, 13 juli 2018

De k.n.v.b. heeft de indelingen van de elftallen bekend gemaakt en gepubliceerd.

Voor Margriet 1 betekent dit een indeling in de Derde klasse D Zuid 2.
Voor Margriet 2 betekent dit een indeling in de Reserve eerste klasse B Zuid 2.

De eerste competitie wedstrijden worden gespeeld op zondag 23 september a.s.
Wie dan de tegenstanders zijn wordt op 17 augustus pas bekend gemaakt als de k.n.v.b. de nummeringvolgorde bekend maakt. Daarmee is dan het volledige programma voor het seizoen 2018/2019 bekend.

Voordien wordt de poulefase van de beker gespeeld op de zondagen 2, 9 en16 september. Poule indeling is 27 juli bekend, wedstrijdvolgorde een dag later.

5 augustus kunnen de kicksen uit het vet, dan beginnen de trainingen.


  

1e Bijeenkomst van de nieuwe selektie
Oss, 28 juni 2018

Op donderdag 28 juni jl. kwam de nieuwe selektie van Margriet voor de eerste maal bijeen voor een kennismaking.
Spelers, trainers en begeleiding werden voorgesteld.  Pascal van Druten, voorzitter van de TC, opende de bijeenkomst en na een engels-talige motivatiefilm was het trainer Mark Strik die vooral aangaf dat de spelers het moeten doen, een hecht team moet worden en zorgen dat ze er staan komend seizoen, waarna Cees v.d. Linden een gloedvol betoog hield over de medische kant en de conditie.

De selectie voor Margriet 1 en Margriet 2 bestaat komend seizoen uit:
Alper Alici (CITO)
Arne Dekkers
Bas Bressers
Cas de Bruijn
Cliff van Rodijnen
Damy van Haren
Dannie Aragon
Danny de Natris
Dilan Heurkens (OSS'20)
Emiel van de Schepop
Fazli Ibis (CITO)
Floris de Vries (Jeugd Margriet)
Jeffrey van Vlijmen
Jessie van de Kamp (Jeugd Margriet)
Joey Schuurmans
Joey van Lith
Jorn van Bakel
Jurgen Pennings (Jeugd Margriet)
Justin Ceelen (Jeugd Margriet)
Kay van de Haterd
Kevin Korsten
Kevin van de Lee
Lars van de Kamp
Luuk Haas
Max van Berkom (OSS'20)
Mitch Pennings (sv Top)
Morris Landman
Mounir Al Mansouri
Pim Körner
Ramon Verbiesen
Reinier Groeneveld
Rick van Rodijnen
Rob Ooms
Roy Govers
Rutger van Mierlo
Ruud Dielis
Veron Lionarons (jeugd Margriet)
Wouter Bouwman
Wouter van de Boogaard

De begeleiding bestaat uit:

Margriet 1 :  Mark Strik Hoofdtrainer,Ersin Kursunlu ass.trainer, Jeroen Scherpenzeel Ass.scheidsrechter, Gertjan v.d. Leest Leider, Jason van Ieperen                               Verzorger, Dirk van Egtelen keeperstrainer.

Margriet 2 :  Boy Hoefnagels trainer,  Rick Cornelissen Verzorger.

Margriet 1 zal uitkomen in de derde klasse .

Margriet 2 zal uitkomen in de reserve eerste klasse.
Margriet 2 wordt op extreem spannende laatste wedstrijddag kampioen!
Oss, 27 mei 2018

Het ongelofelijke is vandaag geworden, Margriet 2 is kampioen geworden. Het wist zelf zeer overtuigend te winnen van Schijndel 2 en DAW 2 kwam thuis niet verder dan 0-0 in hun kampioenswedstrijd. Hierdoor kwam Margriet op gelijke hoogte in punten met DAW, maar met een beter doelsaldo.

In de eerste helft liet Margriet direct zien wat haar intenties waren vandaag: duidelijk maken dat er vandaag niets te halen was in Oss. Spelend met volle pressie duurde het nog geen 5 minuten voordat de bal al in het mandje lag. Een corner van Wouter Bouwman werd door Kevin van der Lee ingeschoten. De bal werd geblokt en kwam omhoog waardoor Reinier Groeneveld zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Een aantal minuten later was het weer raak. Jordy Gutte verschalkte zijn tegenstander aan de linkerkant en gaf de bal laag voor. De bal werd door iedereen gemist en kwam bij de tweede paal terecht bij Wouter Bouwman die makkelijk binnen kon schuiven. In het halfuur daarna bleef Margriet maar doorgaan en wist Schijndel zich geen raad met het spel van Margriet. Kans op kans werd gecreëerd, de een nog groter dan de andere. Margriet liet het echt na om al voor de rust de score te vergroten tot 6/7-0. Hierdoor bleef het toch nog spannend, want Margriet moest minimaal met 2 doelpunten verschil winnen om op doelsaldo DAW voorbij te gaan. Gelukkig werd het net voor rust nog wel 3-0 door Reinier Groeneveld. Een diepe pass gaf hem de mogelijkheid om oog in oog met de keeper te staan. Dit keer faalde hij niet en schoof hij de bal onder de keeper door het doel in.

Na de rust was het een paar minuten billen knijpen omdat Schijndel was beter de kleedkamer uit kwam. Na een paar minuten schoot de linksbuiten van Schijndel een bal op prachtige wijze in de linkerbovenhoek. Hier door was de marge weer teruggebracht naar 2 en dus precies genoeg om bij eventueel puntverlies van DAW kampioen te worden. Inmiddels werd namelijk duidelijk dat het in Schaijk nog steeds 0-0 was. Margriet pakte daarna het spel van de eerste helft weer op, maar ook met het bijbehorende missen van kansen. Wederom werd er meer dan een handvol levensgrote kansen gemist en duurde het lang voordat de bevrijdende 4-1 viel.
Het was uiteindelijk  de naar TGG vertrekkende Jordy Gutte die de goal zou maken. Hij kreeg de bal ingespeeld van Wouter Bouwman, draaide en schoot de bal hoog in het doel. Even later kwam ook linksback Bas Princen op het scorebord. De bal werd het strafschopgebied ingespeeld en Jordy Gutte kon de bal verlengen op Bas Princen. Hij schoot op zijn beurt de bal hard binnen! Het laatste kwartier wist Margriet dat de overwinning binnen was en dat het bij DAW nog steeds 0-0 stond. DAW is wel een kwartier later gestart dus daar was nog een dik halfuur te spelen.

In Oss werd de wedstrijd uitgespeeld zonder extra goals en na het laatste fluitsignaal begon het wachten. Met nog zo’n 10 minuten te spelen in Schaijk verzamelden de mannen van trainer Boy Hoefnagels zich aan de rand van het veld. Iedereen zat vol spanning, want deze situatie was zeer onverwacht. DAW speelde namelijk tegen Nooit Gedacht dat nergens meer voor speelden. Iedereen ging ervan uit dat DAW makkelijk ging winnen. Trainer Boy Hoefnagels was druk aan het telefoneren met iemand die in Schaijk was kijken en de blessuretijd duurde daar natuurlijk extra lang. Maar toen kwam het, het beslissende fluitsignaal in Schaijk waardoor Margriet 2 kampioen werd en de ontlading was ongelofelijk. Op de laatste speeldag kampioen worden, waarbij het spannend is tot de allerlaatste minuut is het mooiste wat er is.

Door het behaalde kampioenschap gaat Margriet volgend jaar spelen in de reserve eerste klasse. Maar nu eerst: feest!!!Margriet komt veel te kort en is gedegradeerd.
Oss, 27 mei 2018

Margriet moest winnen  om nacompetitie af te dwingen, maar faalde in alle opzichten tegen een veel beter Volharding dat zich met de 0-4 overwinning veilig speelde.

Hoewel Margriet aanvankelijk goed begon, bleef Volharding met gemak overeind.  De kansen aan Margrietzijde waren sporadisch en faalden. Jorn van Bakel scoorde voor Margriet, maar zijn doelpunt werd op aangeven van de grensrechter ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Volharding profiteerde van een fout in de achterhoede en zette de ruststand op 0-1.

Na rust speelde Margriet eerst nog redelijk, maar kwam via een makkelijk gegeven penalty op 0-2.
Het geloof zakte verder weg en toen een reeks van overtredingen uiteindelijk eindigde in een onbesuisde overtreding van Rick van Rodijnen kreeg hij direct rood  en kon vervroegd douchen. Margriet was nu de schlemiel, liep achter de feiten aan en Volharding kon simpel uitlopen naar 0-4 omdat het goed gebruik maakte van de ruimte die achterin ontstond. Trainer Mark Strik besloot  met 3 verdedigers te gaan spelen, waardoor het achterin niet meer te belopen was.  Ook technisch gezien kwamen de Ossenaren te kort, regelmatig laveerden aanvallers door de achterhoede, maar werden te zelfzuchtig om te scoren of vonden een verder uitstekende keeper Danny de Natris op hun weg.

Helaas, maar waar, de ambitie van de club leek dit seizoen meer gestalte te krijgen door vorig seizoen in de derde klasse kampioen te worden.
Voor de winterstop kon men nog roepen dat er veel blessures waren, maar men wist na de winterstop maar 6 punten bij elkaar te sprokkelen in 15 wedstrijden. Voor de winterstop waren dat er dan 14 punten uit 11 wedstrijden. Je kan dus zeggen dat de ploeg gaande het seizoen niet beter, maar slechter ging presteren.

Nog een feit, thuis werden 9 punten gehaald, uit 11 punten. Ook qua doelpunten ging het niet naar wens, er werd 33 maal gescoord, maar ook 63 keer een tegendoelpunt. Een negatief resultaat van 30 doelpunten is jaren niet zo slecht geweest en wijst op een enorme kwetsbaarheid in de verdediging.

Gelukkig komt er aanvulling in de selectie, maar Teun van Grunsven en Jordy Gutte vertrekken. Er zullen een aantal jeugdspelers doorstromen die al enkele malen een invalbeurt in de hoofdmacht of bij het reserve team hebben gehad. Van buiten komen enkele spelers zoals Mitch Pennings (sv Top), Alper Alici en Fazli Ibiz (Cito), Max van Berkom en Dilan Heurkens (OSS’20).
De overige selectiespelers hebben allemaal toegezegd te blijven.

Op 15 juni a.s. is het einde van de overschrijvingstermijn en dan is alles pas echt duidelijk.
Er zijn ook een aantal pluspunten te constateren. Derde Klasse D is een prachtige klasse, met veel meer derby’s. Margriet 2 is kampioen geworden in de reserve tweede klasse en gaat weer naar de eerste reserve klasse terug, terwijl Margriet JO19-1 afgelopen zaterdag kampioen werd en promoveert naar de vierde divisie landelijk.


Einde van een tijdperk, afscheid van Martin Zorge
Oss, 27 mei 2018

Na afloop van de wedstrijd Margriet-Volharding nam het Bestuur van de Stichting Amsteleind Promotion afscheid van verzorger Martin Zorge.
Martin heeft 18 seizoenen lang de Margrietselectie verzorgd, was er doordeweeks 's avonds om geblesseerden te verzorgen, zondags bij de wedstrijd en op de masseurtafel hoorde hij vele spelers, klachtjes en andere zaken aan. Gaf spelers raad en stelde zich op als het luisterend oor en vertrouwenspersoon.

Na 18 seizoenen vind Martin het welletjes en gaat zich richten op andere zaken, o.a. zijn speldjesverzameling en uiteraard de kleinkinderen.
Uit handen van Voorzitter SAP, Gerard van der Kroon, ontving Martin een heel speciale speld, een uniek exemplaar voor zijn verzameling.
Voor zijn echtgenote, die al die seizoen hem steunde en zondags aanwezig was als trouw supporter, was er een fraaie bos bloemen uit handen van oud-elftalleider en SAP-bestuurslid Hans de Jong.


Margriet laat het aankomen op de laatste speeldag
St. Oedenrode, 20 mei 2018

Margriet kon zich vandaag definitief de nacompetitie om klasse behoud inspelen door zelf te winnen en als TGG verloor. Helaas was dit de Ossenaren niet gegund, want beide teams verloren, waardoor het nu aankomt op de laatste wedstrijddag a.s. zondag om de beslissing  te verkrijgen.

Margriet begon goed en zette druk, wat resulteerde in een goede kans voor spits Kay van den Haterd, maar hij zag zijn inzet op de lijn weggewerkt worden door een verdediger. Loon naar werken in de 14e minuut als Rick van Rodijnen een fraaie pass afgeeft en Ramon Verbiesen attent is om de bal in het doel te werken :  0-1. Op aangeven van Jeffrey van Vlijmen schiet Rick van Rodijnen rakelings over. Echter in de 20e min. Was het aan de andere kant raak. Koen van der Zanden scoort de gelijkmaker voor Rhode : 1-1. Het spel golft op en neer en Kyron Brus zet nu Rhode op voorsprong in de 26e min : 2-1.  Nauwelijks 2 minuten later is het Bas Bressers die weer op aangeven van Rick van Rodijnen de 2-2 van zijn slof laat komen. Joep van de Mortel zette in de 36e min. de stand op 3-2, waarna doelman de Natris in de 43e min. nog een fraaie redding liet zien  op een inzet van Brus.

Ook na rust bleef het spel aantrekkelijk met ploegen die wilden aanvallen, maar tot grote kansen kwam het niet, behalve in de 51e minuut als de goed meegekomen Teun van Grunsven  zijn inzet recht op de keeper ziet afgaan. Het venijn zat in de staart. In de 90e minuut scoort Rhode 4-2 via Daan van Dinthen en de in de 66e min. ingevallen Joey Schuurmans scoort nog in de 90+2 minuut en brengt de eindstand daarmee op 4-3.
Dit doelpunt is al weer zijn 99e doelpunt in Margriet 1 in de competitie. Dat moet volgende week een vervolg hebben. Schuurmans is net weer hersteld van een blessure en trainde afgelopen dinsdagavond voor het eerst weer voluit mee.  Mat het oog op een mogelijke nacompetitie is het een goede zaak dat hij er weer bij is.

Komen weekend bijltjesdag.

Margriet kan a.s. zondag zich definitief de nacompetitie inspelen als ze winnen, maar bij elk ander resultaat zijn ze afhankelijk wat TGG doet, dat 1 punt achter staat.  De Bossche ploeg kan alleen nog rechtstreekse degradatie ontlopen, maar moet dan zelf winnen van Heeswijk en hopen dat Margriet  dan gelijkspeelt of verliest. In alle andere gevallen gaat TGG rechtsreek degraderen. Dat gebeurd ook als beide teams op gelijk puntenaantal eindigen, want Margriet heeft een beter doelsaldo van -26 en TGG -34.  Volgens de nieuwe regels is bij gelijk eindigen het doelsaldo beslissend. TGG is gastheer voor Heeswijk dat 33 punten staat en minimaal 1 punt nodig heeft om echt veilig te zijn.

Pas 6 teams veilig.

Het slot van de competitie kan bloedstollend zijn en er zijn naast kampioen Rhode, nog pas 5 teams helemaal veilig voor de nacompetitie, t.w. Pr. Irene, EVVC, SSS’18, WSC en Venhorst. Op de 12e plaats, ook al goed voor nacompetitie, staat BVV dat Emplina ontvangt dat maar 1 punt meer heeft.

Helaas voor Margriet staat tegenstander Volharding  in punten gelijk met  BVV en zal ook alle zeilen moeten bijzetten om nacompetitie te ontlopen.

Erp staat ook maar 1 punt boven BVV en gaat op bezoek bij SSS’18. Opmerkelijk is dat Erp ook nog in de race is om de 3e periode, net als SSS’18. In die periode staat Venhorst er echter 1 punt beter voor en speelt tegen WSC dat ook kans heeft.

Helvoirt speelt  bij Prinses Irene. De Nistelrodese ploeg heeft de 2e periode al op zak en Helvoirt staat ook maar 1 punt boven BVV en heeft dus ook de punten hard nodig.

Kort om, het kan onderin allemaal nog raar en onverwacht uitpakken. De enige zekerheid onderin is dat de strijd om rechtstreekse degradatie tussen TGG en Margriet gaat.
Margriet 2 wint, maar ziet koploper geen fout maken
Volkel, 20 mei 2018

Op de dag waarop het moest gebeuren voor Margriet 2 zijn ze geen stap dichterbij gekomen. Nummer 1 DAW 2 speelde tegen Schijndel 2, de huidige nummer 3 van de ranglijst. Margriet had de hoop gevestigd op Schijndel. Als het punt(en) zou pakken tegen DAW dan kon Margriet de koppositie overnemen. Onder voorwaarden dat Margriet haar eigen wedstrijd tegen nummer 4 Volkel 2 moest winnen uiteraard.

En dat was niet zomaar even gedaan. Volkel, sterke subtopper, blijkt de afgelopen jaren vaak een lastige tegenstander. Margriet begon de wedstrijd rommelig. Het eerste kwartier was het zoeken en wennen aan de speelstyle van Volkel, maar daarna werd Margriet wat sterker. Na een halfuur spelen resulteerde dit ook in een doelpunt. Keeper Jimmy van Berkom trapte de bal ver uit en de bal schoot door op de diepgaande Jordy Gutte. Hij omzeilde de keeper en was de meegelopen verdediger te snel af alvorens hij kon scoren. Net voor rust kreeg Margriet de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar in een soort gelijke situatie als bij het doelpunt wipte Pim Korner de bal over het doel heen.

Na de rust kwamen beide ploegen wederom tot weinig kansen. Volkel maakten in de 70ste minuut wel gelijk middels een harde uithaal van 25 meter. Inmiddels werd ook duidelijk dat DAW geen fout had gemaakt tegen Schijndel en met 1-4 had gewonnen. Ondanks dit ging Margriet nog wel vol voor de winst. De ingevallen Jessie van de Kamp zorgde met een goede actie voor een voorzet die met de arm werd getoucheerd door een verdediger van Volkel. Een penalty volgde en Jordy Gutte nam plaats achter de bal. Hij bleef rustig en schoot de bal netjes binnen, 1-2.

Margriet wint en ziet DAW dus ook winnen waardoor er niks veranderd in de stand. Met nog een wedstrijd te gaan bedraagt de achterstand nog steeds 2 punten en is het afhankelijk van wat DAW volgende week doet. DAW speelt de kampioenswedstrijd thuis tegen Nooit Gedacht terwijl Margriet Schijndel ontvangt op de laatste speeldag.


Een zinderende wedstrijd eindigt in 3 punten voor Margriet 2
Oss, 13 mei 2018

Margriet 2 ontving vandaag E.V.V.C. 2 uit Vinkel. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 2 punten achterstand op de koploper was de opdracht vandaag duidelijk. Toch wist men dat er vandaag niet even 1, 2, 3 gewonnen zou worden van E.V.V.C. Vinkel heeft namelijk een team dat altijd veel strijd in de wedstrijd gooit en uit had het Margriet het dan ook moeilijk een half jaar geleden. Daar werd pas in het laatste kwartier de overwinning veilig gesteld.

Margriet begon sterk aan de wedstrijd. Het had veel balbezit en probeerde, al voetballend, de hechte verdediging van E.V.V.C. te doorbreken. Af en toe lukte het om in de eindfase de vrije man te vinden. Kevin van der Lee was zeer dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn uithaal op de paal uiteen spatten. Even later kon hij ook net niet bij een voorzet vanaf links zijn voet tegen de bal krijgen. Uit het niets was het daarna E.V.V.C. die op voorsprong kwam. Bij een counter van E.V.V.C. werd er niet scherp verdedigd waardoor de aanvallers van E.V.V.C. de bal achter doelman Wouter van den Boogaard kregen. Margriet heeft dit seizoen wel vaker laten zien dat het in staat was om terug te komen van een achterstand, maar dat mocht het vandaag dus maar weer eens bewijzen. Vol inzet en met veel strijd vervolgde Margriet het duel. Voor rust kwam Margriet ook op gelijke hoogte via Ruud Dielis. Hij schoot van een eind weg op het doel, zag zijn inzet licht aangeraakt worden en de bal over de keeper heen gaan. Nog voor rust kreeg Margriet een buitenkans om met een voorsprong de rust in te gaan. Na een handsbal werd een penalty toegekend, maar de inzet van Pim Korner, die vorige week nog wel een penalty verzilverde, werd ditmaal gekeerd door de keeper van E.V.V.C.

Margriet kwam vervolgens dramatisch uit de startblokken in het tweede bedrijf en keer na 2 minuten tegen een 1-2 achterstand aan nadat een voorzet vanaf links bij de eerste paal werd binnen getikt. Tot overmaat van ramp moest ook nog keeper Wouter van den Boogaard na een uur spelen de strijd staken wegens een blessure. Damy van Haren, normaal gesproken veldspeler, verving van den Boogaard in het doel. E.V.V.C. rook uiteraard bloed! Het deed er alles aan om met de bal in schietpositie te komen, maar de Osse verdediging stond vandaag als een huis met als uitblinker Cliff van Rodijnen, die de spits van E.V.V.C. (3 weken geleden nog actief bij E.V.V.C. 1 - Margriet 1) in zijn broekzak had. Ook de linksbuiten van E.V.V.C., normaal een van de gevaarlijkste spelers, werd vandaag knap tegengehouden door rechtsback Rutger van Mierlo. Margriet bleef hierdoor het vertrouwen houden in een goede uitslag. Voorin werd er gewisseld, Jordy Gutte en Pim Korner maakten plaats voor Reinier Groeneveld en Rob van de Ven. Dit verse bloed in de voorhoede zorgde er uiteindelijk voor dat Margriet nog 2 maal scoorde. Rob van de Ven kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, bleef rustig en plaatste de bal achter de doelman van E.V.V.C. 10 minuten voor tijd was het weer Rob van de Ven die raak schoot. Reinier Groeneveld gaf een strakke voorzet vanaf rechts en voor de spits van JO19-1 was het een eitje om binnen te werken. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er heel hard gestreden om de voorsprong staande te houden en het laatste fluitsignaal kwam dan ook als een verlossing.

3 zeer belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap vandaag. Concurrent DAW 2 won vandaag met 1-0 van Prinses Irene en zo blijf de stand precies hetzelfde. Volgende week staan er 2 zeer interessante wedstrijden op het programma en dan zal het waarschijnlijk moeten gaan gebeuren. Nummer 1 en 3 spelen tegen elkaar en nummer 2 en 4 ook. Dit betekend dat Margriet naar Volkel mag en DAW gaat richting Schijndel.


Ongelukkig verlies Margriet tegen Helvoirt
Oss, 13 mei 2018

Margriet had vandaag moeten winnen om nog lucht te krijgen voor de laatste competitiefase begint, het mocht echter niet zo zijn. Op ongelukkige wijze werd een achterstand opgelopen die uiteindelijk niet meer goedgemaakt kon worden.

Na de eerste tien minuten, waarin Helvoirt probeerde te drukken, ontworstelde Margriet zich hier aan en wist enkele kansjes te scheppen. De inzetten gingen echter rakelings naast. De 12e minuut werd echter fataal. Een terugspeelbal van Teun van Grunsven verraste doelman de Natris en de bal rolde in eigen doel.  Het tweede doelpunt was ook een misser in de verdediging, doelman de Natris probeerde zich er nog tussen te gooien, maar de bal schoof al naar rechts waar Rico de Laat simpel kan intikken. Margriet begint furieus toch op jacht naar een aansluitende treffer. Met risico, want de uitvallen van Helvoirt zijn messcherp, maar verdedigend blijven de Ossenaren overeind. Als het bijna rust is weet spits Kay van de Haterd knap weg te draaien van zijn tegenstander binnen de zestien en zet de ruststand op 1-2.

Ook de tweede helft wil Margriet op jacht naar de gelijkmaker en valt in het zwaard van Helvoirt. Balverlies op Helvoirtse helft wordt direct afgestraft met een messcherpe counter over weinig schijven en de stand is via  Thomas Lommers  weer 1-3. Margriet valt wel aan, maar de krachten nemen af en na enige heftige scrimmages voor het Osse doel is het uiteindelijk Kay van den Haterd die voor zijn tweede doelpunt tekent, waarna nog 5 minuten te spelen was, waarin doelman Kivit de bal nog over de kruising tilde en scheidsrechter Uitterhoven dit ontging.
Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Jorn van Bakel, Roy Govers, Kevin Korsten (Lars van de Kamp), Rick van Rodijnen, Rob Ooms(Danny Aragon), Kay van den Haterd, Ramon Verbiesen, Morris Landman (Bas Bressers).

Laatste fase gaat in:

Komende zondag gaat de reis naar St. Oedenrode dat echter op ander terrein zal spelen omdat bij Rhode wordt gewerkt aan de aanleg van een kunstgrasveld. Het adres van vv Ollandia is:

Sportpark Ekkerzicht te Olland: Den Ekker 1a
5491ZK Sint-Oedenrode

Sinds Rhode het kampioenschap binnenhaalde heeft het nog geen wedstrijd gewonnen en daar moeten de Margrieters moed uit putten, bovendien hebben ze voor de winterstop Rhode de eerste nederlaag (en enige voor het behalen van de titel) toegebracht. Toch blijft het voor Margriet en moeilijke opgave om dit tot een goed einde te brengen. De vechtlust zal de doorslag moeten geven en met wat geluk aan Osse zijde moet er iets in zitten. Trainer Mark Strik  kan niet beschikken over de geblesseerde Joey Schuurmans en Luuk Haas, terwijl ook Jeffrey van Vlijmen nog een vraagteken is sinds hij op Hemelvaartsdag geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Venhorst.

Opponent TGG, dat met 1 punt minder dan Margriet op de rechtstreekse degradatieplek staat, moet op bezoek bij Erp. Twee weken geleden ontmoeten TGG en Erp elkaar in Den Bosch en dat werd een 1-1 gelijkspel. Sindsdien heeft Erp zich op de ranglijst uit de gevarenzone gespeeld, maar staat maar 1 punt er boven. Erp moet niet alleen winnen om nacompetitie te ontlopen, maar maakt dan ook kans op de derde periode met recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie. De spanning zit in deze competitie duidelijk onderin en voor Margriet is alleen nog maar een positief resultaat te bereiken als het de nacompetitie haalt. Gebeurd dat niet dan is het rechtstreekse teruggang naar de derde klasse na één jarig verblijf in de tweede klasse. Gezien de doelen die de technische commissie heeft gesteld, zou dat een enorme domper zijn.


Margriet blijft op nacompetitieplek na gelijkspel
Venhorst, 10 mei 2018

Margriet zou er baat bij kunnen hebben om de wedstrijd te winnen en met die intentie begon het aan de moeilijke wedstrijd op een hobbelig veld en harde wind. Venhorst ving de eerste 35 minuten Margriet goed op.

Margriet begon ook met die intentie en hield dit in hoog tempo zo’n 35 min. goed vol, waarbij de ervaren Venhorst-verdediger Luuk van de Boogaard het de jonge Osse spits Kay van den Haterd erg moeilijk maakte met vooral fysiek spel. Margriet had de openingstreffer meerdere malen moeten plaatsen, maar de dragende wind deed rare dingen met de bal. Ook doelman Fonken moest een paar maal goed ingrijpen. In de laatste 10 minuten voor rust pakte Venhorst het initiatief even over met vooral lange ballen door de lucht, waarbij wind en veld hen gunstig waren, de Osse verdedigers een paar maal mis tastten en doelman Danny de Natris enkele malen ingreep.

Na rust zou het spelbeeld weinig wijzigen. Margriet had er echter steeds meer moeite mee om Venhorst echt onder druk te zetten. Doelman Fonken had het enkele keren moeilijk, maar stopte de van afstand geschoten ballen bekwaam, of zag ze over en naast gaan. Jorn van Bakel zag een hard schot via de lat over gaan en Teun van Grunsven kopte hard op de kruising. Venhorst kreeg betere kansen via vaak weer de lange bal en een paar maal een reeks corners, maar of ze misten, of doelman de Natris pakte de bal. Vooral de tweede helft leek de bal vaker door de lucht te gaan en niet over de grond. Uiteindelijk waren beide trainers blij met een punt en omdat TGG en Erp in hun duel ook de punten deelden wijzigde er in de ranglijst onderin niets.Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Jorn van Bakel, Roy Govers, Kevin Korsten, Rick van Rodijnen(81’Rob van de Ven), Rob Ooms(72’Bas Bressers), Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen(64’Ramon Verbiesen), Morris Landman.

Zondag ontvangt Margriet Helvoirt
Met nog 3 wedstrijden te spelen staat Helvoirt 9 punten voor op Margriet en is dus vrijwel buiten bereik. De ploeg heeft nog 25 minuten speeltijd te goed volgende week donderdagavond tegen Venhorst, na een gestaakt duel wegens een trieste dubbel beenbreuk. In dat tijdsbestek moeten ze echter wel een 1-2 achterstand proberen weg te werken tegen een Venhorst dat maar met 10 man mag aantreden.

Zoals gezegd eerst Margriet – Helvoirt, waarbij Margriet weer een driepunter op het oog moet hebben om het vege lijf te redden van rechtstreekse degradatie. Echt goede herinneringen heeft Margriet niet aan het uitduel in november vorig jaar. Hoofdtrainer Strik kwam terug uit Helvoirt met een 7-1 nederlaag en de kwalificatie van “collectieve wanprestatie” van het team.  Dat kan je je niet meer veroorloven in deze (en eigenlijk elke) fase van de strijd. TGG ligt op de loer om het punt achterstand goed te maken bij SSS’18 in Overloon. De Overloonse ploeg werd op Hemelvaartsdag  in Vinkel door EVVC met 6-1 afgeslacht en daar put het Bossche TGG mogelijk moed uit.


Margriet neemt de kansen weer in eigen hand.
Den Bosch, 6 mei 2018

Margriet moest vandaag winnen om de kansen weer te keren, zodat handhaving via nacompetitie weer binnen bereik is. Die wil was er vandaag wel, maar de eerste helft waren beide teams zenuwachtig in het spel en kon Margriet, dat beter speelde dan de laatste weken, de ruststand met een 0-1 voorsprong bereiken via spits Kay van de Haterd die op slag van rust scoorde.

Na rust werd het steeds meer eenrichtingsverkeer richting Bossche doel. In de 52e minuut werd Morris Landman onderuit gehaald en Kay van den Haterd nam vol vertrouwen de pingel, 0-2. Meerdere kansen ontstonden voor het TGG-doel, maar de bal wilde er maar niet in.  Nog geen tien minuten later was het Rick van Rodijnen die werd afgestopt op onreglementaire wijze. Hij was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Jeffrey van Vlijmen. Jorn van Bakel, net ingevallen voor Luuk Haas en na al zijn blessureleed terug op het veld, nam de vrije trap snoeihard en onhoudbaar in de bovenhoek. Hierna kwam TGG met 10 man te staan toen Roy Netten, na al geel te hebben ontvangen nu direct rood kreeg van de uitstekende  scheidsrechter Ploegstra. Weer een aantal kansen voor diverse aanvallers, maar in de 81e minuut toch weer raak. Rob Ooms komt goed op en zijn schot komt terug het veld in van de paal. Kay van den Haterd is er als de kippen bij en rond beheerst af met zijn derde doelpunt van vanmiddag.  Vlak voor tijd brengt invaller Robert Flokstra de eindstand op 1-4, maar dit doelpunt was alleen nog belangrijk voor de statistieken. De resterende 5 minuten kwam, Margriet niet meer in de problemen.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Luuk Haas (Jorn van Bakel), Roy Govers, Kevin Korsten, Bas Bressers, Rob Ooms, Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen (Rick van Rodijnen), Morris Landman (Ramon Verbiesen).

Komende week dubbel programma:

Hemelvaartsdag Venhorst uit.
Op donderdag 10 mei om 14.30 uur is Venhorst de tegenstander. Beide ploegen kennen elkaar goed en de Ossenaren weten dat het een moeilijke tegenstander is op een vaak aan het einde van de competitie hobbelig veld. Punten blijven hard nodig, want TGG hijgt in de nek van Margriet met maar 1 punt achterstand, maar speelt zelf tegen Erp dat ook nog niet veilig is. Venhorst heeft nog zo’n 25 minuten uit te spelen van de gestaakte wedstrijd van afgelopen zondag, maar verdedigd daarin wel een 1-2 voorsprong tegen Helvoirt. Deze wegens een dubbele beenbreuk van een speler van Helvoirt gestaakte wedstrijd zal nog uitgespeeld moeten worden op donderdag 17 mei a.s. om 19.30 uur, waarbij Venhorst met 10man verder moet.  A.s. donderdag staan er uiteraard gewoon 11 tegenstanders op het veld en blijft het opletten dat goaltjesdief Thijs van Sleeuwen in bedwang wordt gehouden. Als Margriet er net zo voor knokt als afgelopen zondag, het vertrouwen komt terug, dan zijn er misschien punten te verdienen. Maar ook Venhorst, dat maar een punt boven Erp staat, is nog niet veilig!

Zondag a.s. Helvoirt thuis
Zondagmiddag a.s. is Margriet op eigen sportpark de gastheer voor Helvoirt, dat met 29 punten en het uitspelen van de wedstrijd tegen Venhorst nog te goed, zich vrijwel zeker veilig mag noemen.
Ook hier zal Margriet weer een finalewedstrijd van moeten maken om de punten in Oss te houden.

Margriet 2 wint in Nistelrode en blijft de druk op DAW houden

Nistelrode 6 mei 2018

Vandaag speelde Margriet tegen Prinses Irene 2 uit Nistelrode. Margriet deed wat het moest doen en won overtuigend van de degradatiekandidaat met 0-6.

Al na 3 minuten was het raak. Een voorzet van Jordy Gutte bleef na de inzet van Pim Korner liggen op de rand 5-meter en de ingelopen Wouter Bouwman gaf de verdediger van Prinses Irene geen kans om uit te verdedigen waardoor de bal in het doel verdween via de voet van Wouter. Even later was het Jordy Gutte zelf die mooi diep werd gestuurd door Kevin van der Lee en de bal over de keeper heen tilde de goal in. Daarna kreeg Margriet een penalty. Jordy Gutte werd naar de grond gewerkt en Pim Korner verzilverde het buitenkansje. Prinses Irene had vandaag echt werkelijk niks in te brengen en nog voor rust werd het ook 0-4. Een mooie aanval over links eindigde bij linksback Bas Princen die eroverheen was gedenderd. Hij gaf de bal laag voor op Wouter Bouwman, maar hij vergat de bal te raken. Gelukkig was daar bij de tweede paal nog Pim Korner om alsnog binnen te werken.

Na de rust had Margriet zeer veel kansen om een monsterscore op het bord te zetten, maar in de afronding ging het niet helemaal lekker vandaag. Toch werd nog 2x het net gevonden vandaag. Een voorzet van Kevin van der Lee vloog er bij de tweede paal in Luc Reuvers zorgde met een mooie actie voor het begin van de laatste goal. Hij werd diep gestuurd het strafschopgebied in en wist met een aantal mooie schijnbewegingen zijn directe tegenstander flink te verwarren. Uiteindelijk kwam het tot een schot dat werd gekeerd door de keeper. In de rebound was het echter Emiel van de Schepop die binnenschoot.

Door de 6 goals van vandaag is Margriet inmiddels gelijk gekomen in doelsaldo met DAW 2. DAW heeft echter wel nog steeds 2 punten meer dan de Ossenaren en zodoende blijft het wachten op een Schaijkse misstap.


Margriet 1 na 4-0 nederlaag bij BVV in zwaar weer
Den Bosch, 3 mei 2018

Margriet moet vechten voor de laatste kansen om rechtstreekse degradatie te ontkomen, maar moest vanavond de meerdere erkennen in het Bossche BVV dat met rust al met 2-0 voor stond en de score in de tweede helft verdubbelde.

In de tweede minuut had Margriet eigenlijk op voorsprong moeten komen toen spits Kay van de Haterd de bal teruglegde op Bas Bressers die de goede hoek voor het uitkiezen had, maar ongecontroleerd uithaalde en tegen een tegenstander op schoot.
In de 18e minuut kwam BVV fortuinlijk aan een penalty toen Ilias Sadqi zich met veel misbaar liet vallen en scheidsrechter de Wit in het theater trapte en naar de stip wees. (1-0)
Vlak voor rust kwam via Guillermo Le Couvreur de stand op 2-0. Na een corner kwam uit een scrimmage de bal bij hem voor de voet en haalde hij effectief uit (2-0).

Na rust was het ook direct raak. Margriet viel aan, verliest de bal en wordt direct lang doorgegeven naar Sadqi die buitenspel stond. Scheidrechter de Wit, die toch op behoorlijke afstand stond, wuifde het vlagsignaal weg en liet doorgaan. (3-0) Twee minuten later maakte Dylano Dekker  nog de 4-0 en werd de wedstrijd uitgespeeld. Margriet viel wel aan, maar de overtuiging was weg en BVV kon makkelijk overeind blijven.

Margriet had deze wedstrijd ook tegenslag naast het wat ongelukkig fluiten van scheidsrechter de Wit verloor het verdediger Teun van Grunsven al vroeg in de wedstrijd met een blessure en misten ze Joey Schuurmans en Luuk Haas met blessures.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven (38. Rob Ooms), Martijn Kuijpers (46. Ramon Verbiesen), Roy Govers, Lars van de Kamp, Bas Bressers, Kevin Korsten (75. Davy van de Leur), Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman

A.s. zondag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen TGG in Den Bosch. Wil men nog een kleine kans hebben om de nacompetitie om klasse behoud te halen staat er maar één ding op het programma en dat is winnen. Elk ander resultaat is negatief, maar zelfs bij winst is alles nog niet zeker. Er zijn daarna nog 4 wedstrijden te spelen.
Hoe ziet het programma voor beiden er uit:
10 mei   Venhorst-Margriet en TGG-Erp
13 mei   Margriet-Helvoirt en SSS’18-TGG
20 mei   Rhode-Margriet en  Erp-TGG
27 mei   Margriet-Volharding en  TGG-Heeswijk

Komende zondag cruciale wedstrijd tegen TGG

Oss, 30 april 2018

A.s. zondag gaat Margriet op bezoek bij het TGG. In oktober vorig jaar speelden beide ploegen in Oss  1-1.
Aanvankelijk kwam Margriet 0-1 achter in de eerste helft, maar trok de stand gelijk in de tweede helft. Het was toen al een tumultueuze wedstrijd, waarin scheidsrechter de Wit voor TGG maar liefst 2 maal rood en acht maal geel trok. Ook Margriet kwam niet ongeschonden uit de strijd met 1 maal rood en 2 maal geel. Bovendien werd Luuk de Haas geblesseerd en was ruim 5 maanden uitgeschakeld.

Er staat veel op het spel a.s. zondag, want op dit moment staat Margriet 2 punten achter op TGG met een wedstrijd minder gespeeld. De bezetting van de laatste plaats staat dus op het spel en dat is de enige plaats die rechtstreekse degradatie tot gevolg heeft.  Dan nog is er niets zeker, maar wegkomen van de laatste plek is belangrijk. Dat kan vertrouwen geven, zeker als je ziet dat er nog meer wedstrijden gespeeld moeten worden.

Scheidsrechter van dienst is T. Ploegstra. Hij kan hopelijk de kaarten op zak houden, maar hij staat er om bekend dat hij met een scherp oog waarneemt en niet schroomt om een kaart te trekken, van welke kleur dan ook.

Eerst nog BVV
De wedstrijd BVV - Margriet, welke door trieste omstandigheden afgelopen zondag werd uitgesteld, is door de k.n.v.b. opnieuw vastgesteld op donderdagavond 3 mei a.s., aanvang 20.00 uur.


BVV - Margriet afgelast.

BVV – Margriet was afgelast wegens plotseling overlijden van de vader van de elftalleider van Margriet.
Wij wensen hem en zijn familie de komende tijd heel veel sterkte toe.

Wanneer de wedstrijd wel wordt gespeeld is op dit moment nog niet bekend.
Volgens de geldende regels van de k.n.v.b. zou dit a.s. donderdag moeten zijn.
Zodra de definitieve datum/tijd bekend is, zal dit op de homepage worden vermeld.


Margriet tussen hoop en vrees na verlies in Empel
Empel, 22 april 2018

Margriet wist wat het vandaag moest doen, want de ploegen onderin pakken elke week punten en dan kom je verder achter op. In de tweede helft zou Margriet het duel verliezen nadat de zuivere goal van Roy Govers werd afgekeurd. Daarna was Emplina sterker en trok de wedstrijd naar zich toe.

De eerste helft ging tot de 39e minuut redelijk gelijk op, zeker in kansen. Emplina had in de 7e en 36e minuut kansen die naast of voorlangs gingen. Aan Margrietzijde was het Rick van Rodijnen die in de 16e minuut naast schiet en in de 31e minuut kopt Luuk Haas rakelings naast uit een slim genomen vrije trap van Jeffrey van Vlijmen. Emplina opende de score via Bas Mol in de 39e minuut, waarna Kay van den Haterd nog twee kansen heeft, maar beide malen geen resultaat boekt.

Na rust zet Margriet aanvankelijk goed aan en uit een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen kopt Roy Govers raak. Tot Osse ontzetting keurt scheidsrechter van Veenendaal dit zuivere doelpunt af en dit brengt Margriet volledig uit balans .Empel loopt in de 56e minuut via Dennis van Meurs uit naar 2-0 uit een corner en in de 81e minuut weet Tim Luurs de 3-0 te scoren. Margriet komt duidelijk te kort in de tweede helft en knakt ook mentaal na een tegenvaller als een afgekeurd doelpunt.
Uiteindelijk weer geen punten en gelukkig heeft concurrent TGG ook verloren van Prinses Irene, wat betekent dat er nog hoop is dat de nacompetitie behaald kan worden. Erp en Venhorst deelden de punten en staan nu op respectievelijk 6 en 7 punten boven Margriet.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Martijn Kuijpers (67’Rob Ooms), Roy Govers, Luuk Haas (64’Bas Bressers), Rick van Rodijnen, Lars van de Kamp, Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Ramon Verbiesen (46’Morris Landman).

Naar BVV
Volgende week gaat Margriet op bezoek bij het Bossche BVV. In oktober vorig jaar won BVV in Oss met 0-1, maar was erg verdedigend ingesteld, waarbij Margriet te weinig variatie in de aanval kende en nu kans heeft op revanche. De Bossche ploeg heeft echter de punten hard nodig om vrij van nacompetitie te blijven. Venhorst en Erp hebben 2 en 3 punten minder, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. Dat laatste geld overigens ook voor TGG en Margriet. Op 6 mei de kraker onderin tussen TGG en Margriet in Den Bosch. Die wedstrijd kan bepalend zijn om de enige rechtstreekse degradant aan te wijzen.
Margriet 2 verspeelt 2 dure punten in strijd om het kampioenschap
Zeeland , 22 april 2018

Margriet 2 speelde van in Zeeland tegen Festilent 2, een tegenstander waartegen Margriet het altijd lastig heeft in uitwedstrijden. Ook vandaag was dit weer het geval en bleef het steken op 1-1.

Net als in de thuiswedstrijd kwam Margriet snel op achterstand tegen Festilent. Binnen 5 minuten volleerden de linksbuiten de bal achter keeper Wouter van den Boogaard. Gelukkig wist Margriet nog geen 10 minuten later alweer gelijk te maken. Een vrije trap van Wouter Bouwman kon niet worden binnen getikt, maar de bal kwam uit de kluts bij Emiel van de Schepop terecht, die makkelijk kon scoren. Margriet was in de eerste helft iets sterker dan Festilent, maar wist niet meer te scoren. Wel was het aantal keer dicht bij een doelpunt. Zo kon Pim Korner de bal over de keeper heen koppen, maar zag hij zijn inzet van de lijn worden gehaald en zag Wouter Bouwman een vrije trap op de paal uiteen spatten.

In het tweede bedrijf was het weer een vrije trap van Wouter Bouwman dat voor het eerste gevaar zorgde. Ditmaal zag hij de bal echter tegen de lat gaan. Ook Dannie Aragon raakte vandaag het aluminium. Hij zag een schot vanaf links over de keeper heen gaan, maar via de onderkant van de lat uit het doel komen.
Festilent zag halverwege de tweede helft nog een doelpunt afgekeurd worden door buitenspel, waarbij Margriet met de schrik vrij kwam. In het laatste kwartier van de wedstrijd deed Margriet er alles aan om nog te scoren, maar helaas lukte dit niet.

2 hele dure punten werden vandaag verloren in Zeeland waardoor de kansen op een kampioenschap nu heel klein zijn geworden. Margriet moet hopen op een wonder en het enige wat het kan doen is de resterende 4 wedstrijden winnen. Als dit niet genoeg blijkt te zijn, dan zal Margriet zich moeten focussen op de nacompetitie om toch nog promotie af te dwingen.Margriet 2 wint doordeweekse wedstrijd met minimaal verschil
Heeswijk, 19 april 2018

Het tweede team van Margriet speelde vanavond een competitiewedstrijd tegen Heeswijk 2. In een lastig duel werden de 3 punten gelukkig veilig gesteld.

Margriet begon prima aan de eerste helft. Het speelde iets beter dan de tegenstander maar kon voetballend moeilijk kansen creëeren. Het meeste gevaar kwam vanuit vrije trappen en corners. Ruud Dielis en Pim Korner kregen een aantal goede kopkansen, maar konden niet binnenknikken. Halverwege de eerste helft kwam Margriet wel op voorsprong door spits Pim Korner. Hij kreeg in het strafschopgebied de bal, draaide en schoot de bal achter de keeper van Heeswijk. Het resterende deel van de eerste helft ging Margriet verder goed af, tot de laatste minuut. Een verdediger van Heeswijk kreeg op het middenveld de bal en besloot vanaf een slordige 30 meter maar eens uit te halen. Hij zag zijn schot met een zwabber richting het doel van Wouter van den Boogaard vliegen en vervolgens onderkant lat binnen vallen.

Na de rust kwam Margriet niet meer aan het eigen spel toe. Er werd weinig gecreëerd, maar het bleef het vertrouwen houden in een goede afloop. Een kwartier voor tijd werd dit vertrouwen beloond. Een voorzet van Kevin van der Lee kwam bij Wouter Bouwman terecht. Hij raakte de bal in eerste instantie verkeerd waardoor de bal voor de voeten van Pim Korner kwam. Pim schoot op zijn beurt tegen een verdediger aan waardoor de bal weer bij Wouter Bouwman terecht kwam. Ook dit keer raakte hij de bal niet met overtuiging, maar toch was het genoeg om de overgebleven verdediger, die op de doellijn stond, te verschalken. In het laatste kwartier werd er vooral heel hard gewerkt om de 3 punten veilig te stellen. Het laatste fluitsignaal kwam als opluchting.

Met deze overwinning neemt Margriet de koppositie, tijdelijk, over van DAW 2. DAW heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst weer bovenaan komen. Met nog 5 wedstrijden te gaan in de reserve tweede klasse D blijft het dus extreem spannend in de strijd om de titel.


TC werkt aan selektie 2018/2019 (9)
Oss, 18 april 2018

De Technische Commissie van Margriet maakte vandaag bekend dat Bas Bressers en Danny de Natris ook komend seizoen voor Margriet zullen uitkomen en daarnaast Keeper Dilan Heurkens de overstap maakt vanuit OSS'20 naar Margriet.Margriet 2 - Boskant 2: 9-0
Oss, 16 april 2018

Vorige week werd er gelijk gespeeld tegen koploper DAW 2 in Schaijk waardoor de mannen van Margriet 2 nog steeds een achterstand van 2 punten hebben. Daarnaast staat Margriet voorafgaand aan deze wedstrijd 9 goals achter op DAW, wat eventueel nog een rol van betekenis kan spelen mochten beide teams op hetzelfde puntenaantal eindigen na 22 wedstrijden.

Margriet was vandaag heer een meester op sportpark Amstelhoef te Oss. Vanaf minuut 1 werden de kansen aan elkaar geregen en was het niet de vraag of er gewonnen werd vandaag, maar met hoe veel? De rekening werd in minuut 4 geopend door Wouter Bouwman, die met een vrije trap de keeper van Boskant kansloos liet. In de periode daarna had Margriet nog wel 3 of 4 maal kunnen scoren, maar kansen van Dannie Aragon, Rutger van Mierlo en Pim Korner werden helaas niet omgezet in doelpunten. Na een halfuur spelen was het Kevin van der Lee die op aangeven van Jordy Gutte de 2-0 maakte. De voorzet van Jordy werd eerst nog door de keeper van richting veranderd, maar kwam daardoor voor de voeten van de ingelopen Kevin van der Lee. Net voor rust was het wederom Jordy Gutte die vanaf rechts goed voorgaf. Ditmaal was het hoog bij de tweede paal waar spits Pim Korner positie had gekozen en goed naar beneden kopte in de korte hoek. Een verdediger van Boskant deed nog zijn best om de bal tegen te houden, maar kon een doelpunt niet voorkomen.

In de tweede helft ging Margriet door met het onder druk zetten van Boskant. Dit resulteerde in enorm veel kansen voor Margriet, maar de afronding was niet altijd even secuur. Uiteindelijk was het Emiel van de Schepop die na 60 minuten de stand op 4-0 wist te zetten. Hij schoot de bal van dichtbij in het strafschopgebied achter de keeper van Boskant. Daarna ging het hard. Trainer Boy Hoefnagels gebruikten als zijn wissels om zoveel mogelijk de fitheid in de ploeg te houden en hopelijk daarmee nog verder  uit te lopen. Dit bleek een verstandige keuze. De 5-0 was namelijk van Wouter Bouwman. Na een voorzet van rechts kopte de ingevallen Rob van de Ven de bal tegen de paal, in de rebound werd door Wouter Bouwman de lat geraakt, maar in derde instantie was het Wouter Bouwman die toch raak kopte nadat de bal terugkwam vanaf de lat. Ook de 6-0 werd voorbereid door Rob van de Ven en afgemaakt door Wouter Bouwman. Rob van de Ven kreeg een hoge bal aangespeeld in het strafschopgebied en hij legde de bal terug op de inkomende Wouter Bouwman die vervolgens uit de stuit de bal onberispelijk in de verre bovenhoek knalde. De 7-0 kwam van de voet van de ingevallen Reinier Groeneveld. Wederom werd de goal voorbereid door Rob van de Ven. Bij de 8-0 draaiden ze de rollen even om en was het Reinier Groeneveld die Rob van de Ven vrijspeelde voor het doel. Rob van de Ven kwam hiermee ook op het scorebord. Het slotakkoord was weer voor Reinier Groeneveld die na een diepe bal het strafschopgebied van Boskant inkwam vanaf rechts. Hij schoof de bal vervolgens laag in de verre hoek en zette daarmee de eindstand van maar lieft 9-0 op het scorebord!

Zoals eerder aangegeven was Margriet vandaag heer en meester en won het zeer overtuigend. Het maakte 9 goals en creëerden daarnaast ook nog een tiental zeer goede kansen. Met deze 9 goals is het gat in doelsaldo met DAW in ieder geval gedicht. Nu moet Margriet afwachten en hopen op een foutje van DAW in de resterende 6 wedstrijden. Uiteraard moet Margriet sowieso haar laatste 6 potten zelf omzetten in winst om de hoop op een kampioenschap in leven te houden. Te beginnen met aanstaande donderdag wanneer de inhaal- en uitwedstrijd tegen Heeswijk 2 op het programma staat.

Margriet vecht voor de kansen, maar speelt gelijk tegen Venhorst
Oss, 15 april 2018


Margriet zou volop baat hebben gehad bij een overwinning tegen Venhorst, maar het mocht helaas niet zo wezen. Ver in de tweede helft zou Venhorst langszij komen met een doelpunt waaraan buitenspel vooraf was gegaan. Helaas ontging dit scheidsrechter de Vaan. Positief was dat trainer Mark Strik weer kon beschikken over Luuk Haas, die ruim een uur lang in het veld kon blijven en een prominente rol speelde. Zowel Bas Bressers, als Joey Schuurmans waren geschorst en keken vanaf de kant toe. Schuurmans liep vorige week tegen een overdreven rode kaart aan en kreeg uiteindelijk 1 wedstrijd. Hij is dus volgende week gewoon weer speelgerechtigd, evenals Bas Bressers die 1 wedstrijd moest uitzitten voor de gele kaarten.

De wedstrijd begon echter desastreus voor de Osse ploeg. Binnen een minuut, zo vanaf de aftrap, kwam de bal voor het doel, werd ingeschoten uit de rebound nadat Danny de Natris in eerste instantie het schot keerde. Margriet trok echter goed ten strijde en binnen twee minuten was het al weer gelijk. Luuk Haas schoot vanaf de 16 meterlijn hard in, doelman Daan Fonken liet echter de bal glippen en de stand was weer gelijk (1-1). Langzamerhand kreeg Margriet steeds meer overwicht en de hard werkende Jeffrey van Vlijmen kreeg twee kansen die net naast gingen. Ook Kay van den Haterd was dichtbij een doelpunt. Venhorst bracht met lange ballen af en toe wel gevaar, maar de Natris plukte alles. Op slag van rust pakte Margriet een verdiende voorsprong toen Kay van den Haterd twee man uitspeelde en de bal in het doel schoof. Rust 2-1.

Aanvankelijk begon Margriet goed en net toen iedereen dacht dat de 3-1 in de lucht hing viel aan de andere kant de gelijkmaker. Na balverlies op het middenveld werd de bal direct naar voren gespeeld door Venhorst waar Luuk van de Boogaard goed was meegekomen. Deze legde de bal panklaar voor Thijs van Sleeuwen die achterin geheel vrij stond en inschoot (2-2). Morris Landman zag even later zijn schot door doelman Fonken nipt gered worden.
Mark Strik wisselde spelers en beide teams gingen wat rommeliger spelen. Over en weer kansen en het spel ging op het scherp van de snede. Dat resulteerde voor Margriet in 4 gele kaarten voor Jeffrey van Vlijmen, Roy Govers, de net in het veld gekomen A-junior Davy van Leur en Rick van Rodijnen.  Voor Venhorst was scheidsrechter de Vaan een stuk milder met slechts 1 gele kaart voor Luuk van de Boogaard, terwijl het er best meer hadden kunnen zijn en een zware overtreding van Tom van de Boogaard eigenlijk rood was, maar slechts een waarschuwing opleverde.

Invaller jeugdspeler Davy van Leur zou Margriet op voorsprong zetten. Net een minuut binnen de lijnen kopte de kleinste man van het veld bij de tweede paal de bal binnen uit een goed genomen corner van Jeffrey van Vlijmen. (3-2).
Margriet had kansen de stand verder op te voeren, maar het zat niet mee.  Roy Govers werd weggeduwd binnen de beruchte lijnen, maar de Vaan wilde er niet voor fluiten.  Kay van den Haterd schoot rakelings naast uit een pass van Jeffrey van Vlijmen, waarna Venhorst een lange bal gaf, die net over de middenlijn werd doorgekopt door een Venhorst speler. Op dat moment stond die speler buitenspel, waarvoor niet werd gefloten. De bal werd opgepikt door van de Putten die daarna Thijs van Sleeuwen op maat bediende (3-3).

In de extra tijd kon Kay van den Haterd tussen twee man door op doelman Fonken af, die goed uitkwam. Echter liet een verdediger zich vallen op van de Haterd, waardoor hij de bal niet kon spelen en tikte de andere verdediger de bal weg over de achterlijn. Scheidsrechter de Vaan wilde niets weten van een penalty, gaf zelfs geen corner maar een doeltrap.
Na ruim zes minuten extra tijd werd afgefloten en kon Margriet een punt bijschrijven. Het had bij winst de rode lantaarn over kunnen dragen aan TGG dat kansloos verloor op eigen veld van Helvoirt met 0-4.  Margriet staat nog steeds laatste, maar nu nog maar 1 punt achter TGG dat op zondag 6 mei nog tegenstander van Margriet is.


Opstelling Margriet: Danny de Natris, Teun van Grunsven, Martijn Kuijpers, Roy Govers, Rob Ooms, Morris Landman(63’Davy van Leur), Luuk Haas(55’Lars van de Kamp), Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Ramon Verbiesen(53’Rick van Rodijnen).

Volgende horde Emplina
A.s. zondag gaat de reis naar Empel met als tegenstander Emplina dat vandaag bij SSS’18 op voorsprong kwam, maar in de tweede helft dit af gaf en met 2-1 verloor. Voor Margriet is duidelijk dat er punten moeten komen in de wetenschap dat Prinses Irene de Ossenaren een plezier kan doen door te winnen bij TGG en de beide andere degradatiekandidaten Erp en Venhorst elkaar onderling ontmoeten.  Trainer Mark Strik ziet de ziekenboeg langzaam leeglopen en alleen Jorn van Bakel en Kevin Korsten zijn nog niet speelklaar. Tot en met 10 mei speelt Margriet uitsluitend uitwedstrijden, want na Emplina gaat de reis nog naar  BVV (29/4), TGG (06/5) en Venhorst (10/5).Margriet 2 kan dramatische start niet volledig herstellen en speelt gelijk in duel om de eerste plek
Schaijk, 8 april 2018

Margriet 2 speelden vandaag tegen DAW 2, dat na de winterstop de eerste plek bezet in de reserve 2de klasse. Met een achterstand van 2 punten op DAW was een overwinning dus genoodzaakt om de eerste plaats over te nemen.

Margriet begon de wedstrijd ronduit dramatisch. Door grote fouten achterin werd Margriet overlopen door DAW in de beginfase. DAW kwam 5 keer oog in oog met keeper Wouter van den Boogaard binnen 10 minuten. Wouter van de Boogaard kon dus meteen vol aan de bak en liet zien een klasse keeper te zijn. Met goede reddingen hield hij Margriet in leven. Uiteindelijk was maar een doelpoging (de 5de of 6de) raak voor DAW. Maar was het 4-0 geweest na 10 minuten dan had Margriet daar niks over mogen zeggen. Na dit begin kwam Margriet wat beter in de wedstrijd. Helaas waren het nog steeds de fouten die het spel bepaalde en kon Margriet moeilijk in de buurt komen van het doel van DAW. Na een half uur spelen was daar eindelijk de eerste kans. Reinier Groeneveld gaf vanaf rechts een lage voorzet en Pim Korner schoot de bal op doel. De bal was echter een makkelijke prooi voor de doelman.

Na de rust werd er door trainer Boy Hoefnagels veel aan gedaan om de achterstand ongedaan te maken. Er werd maar liefst 5x gewisseld, verspreid over de tweede helft, en werd er een ander systeem gespeeld. Langzaam werd Margriet brutaler en kwam het steeds meer op de helft van DAW te spelen. In de 75ste minuut was het de ingevallen spits van de A1, Rob van de Ven, die op fantastische wijze Margriet op gelijke hoogte bracht. Halverwege de helft van DAW kreeg hij de bal uit een stuit. Hij twijfelde niet en verraste iedereen op het sportpark door ineens uit te halen. De bal vloog over de keeper heen in het Schaijkse doel. In de slotfase van het duel voelde Margriet dat er misschien nog wel meer in zat en ging het vol voor de overwinning. Helaas lukte het niet meer om nog te scoren en werden de punten dus gedeeld vandaag.

Uiteindelijk bleek de eerste 10 minuten vandaag funest voor Margriet. Doordat de punten vandaag gedeeld worden moet Margriet hopen op een foutje van DAW in de resterende 7 wedstrijden. Daarnaast moet Margriet natuurlijk zelf zorgen dat alle 7 wedstrijden winnend afgesloten worden, ook geen gemakkelijke klus.


Margriet kan het ook niet redden in Vinkel .
Vinkel, 8 april 2018

Niets blijft bespaart aan Osse zijde, nu was het achterin beter georganiseerd doordat Martijn Kuijpers  achterin de leiding op zich nam, maar was het middenveld zwak door vele communicatiefouten en bleek de voorhoede te licht om Vinkel echt onder druk te kunnen zetten.

De eerste helft had liet nog een redelijk meekomend Margriet zien dat via Rick van Rodijnen (net naast) en Kay van den Haterd (redding doelman) twee magere kansen kreeg. Ook Vinkel bleek weinig te kunnen laten zien en had alleen een hele goede  kans toen het een penalty kreeg. Doelman de Natris stopte de bal en wist ook in de rebound de inzet af te weren. Zo kwam de partij op een 0-0 ruststand.

De tweede helft kwam EVVC beter uit de kleedkamer en wist na 9 min. de 1-0 te scoren via een schot dat van richting werd veranderd. In de 67e min. was Joey Schuurmans als aanvoerder de discussie aangegaan met scheidsrechter Koster die, toen het hem te lang duurde, zich beledigd voelde en gaf direct rood. Met 10 man kan je dan geen vuist meer maken tegen een EVVC dat gewoon al nauwelijks kansen weggeeft. Behoudens een goede vrije trap van Jeffrey van Vlijmen in de 80e minuut, gestopt door de doelman, kwam Margriet niet. In de 84e min. maakte EVVC er nog 2-0 van, tevens de eindstand.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers( 45'Jessie van de Kamp), Roy Govers, Martijn Kuijpers, Arne Dekkers, Lars van de Kamp (72'  Veron Lionarons), Rick van Rodijnen (60'Morris Landman), Rob Ooms, Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Joey Schuurmans( 67'rode kaart).

Trieste situatie
Margriet bungelt nu onderaan in de tweede klasse met 2 punten achterstand op TGG en 6 punten achterstand op Venhorst en Erp. Een situatie die voorafgaande aan de competitie niet was ingecalculeerd. Het lijkt er op dat nu de stormbal moet worden gehesen en alle zeilen moeten worden bijgezet om nog de nacompetitie te halen, zeker nu we zien dat zowel Venhorst, als Erp de laatste weken punten halen. Wordt het een strijd tussen Margriet en TGG om de laatste plaats te ontlopen? Immer alleen de laatst eindigende degradeert rechtstreeks en de twee voorlaatsten mogen om klassebehoud duelleren met de periodekampioenen van de derde klasse. Wat dat betreft heeft Margriet nog (steeds kleiner wordende) kansen. Het moet dan wel punten gaan pakken en zeker in de duels tegen TGG uit (6/5) en Venhorst thuis(15/4) en uit (10/5).

A.s. zondag het eerste duel tegen Venhorst.
Venhorst is in de “winning mood” het pakte na de winterstop al maar liefst 14 punten door twee maal gelijk te spelen en vier maal winst op een rij. Dat nadat voor de winterstop Venhorst troosteloos onderaan stond met 7 punten, waar Margriet er al 14 had verzameld.  Margriet kwam slechts tot 1 punt na de winterstop door een gelijkspel bij Volharding, maar verloor daarna alles. Er is nog hoop, maar dan moeten de punten a.s. zondag wel in Oss blijven.
Martijn Kuijpers trekt de kicksen weer aan.
Oss, 3 april 2018

Martijn Kuijpers zal tot het einde van dit seizoen Margriet 1 gaan versterken. Hij is per direct speelgerechtigd.
De 35-jarige Ossenaar stopte vorig seizoen na het kampioenschap van Margriet in de derde klasse, maar is door de Technische Commissie gevraagd om de laatste negen wedstrijden van dit seizoen weer in actie te komen.

"Het voelt eervol en dankbaar dat ze me al drie keer hebben gevraagd. Ik heb een mooi afscheid gehad, maar ik zou het jammer vinden na het mooie succes van vorig jaar dat ze degraderen", aldus Kuijpers. "Ik ga mijn best doen, alhoewel mijn inzet nog geen garantie is voor behoud in de tweede klasse."

(bronnen: persbericht TC en Kliksport)


TC werkt aan selektie 2018/2019(8)
Oss, 2 april 2018

Volgend seizoen zal Mitch Pennings voor Margriet uitkomen. Mitch is geen onbekende voor Margriet. Hij speelde voor alle standaardteams in de jeugd en maakte uiteindelijk de overstap naar de A1 van sv Top. Na een aantal jaren op hoog niveau te hebben gespeeld, neemt hij veel ervaring mee naar zijn oude club. Wij zijn erg blij met zijn komst, wat we zien als een directe kwaliteitsimpuls, aldus het persbericht van de TC.
Update:
Kevin Korsten heeft onlangs aangegeven volgend seizoen voor Margriet te blijven voetballen.

Margriet raakt in de problemen na 4-2 verlies in Erp
Erp, 1 april 2018

Margriet had enorme moeite met de fysiek ingestelde Erpse ploeg dat gebruik maakte van niet alleen het sterkere fysieke gestel, maar ook van een betere scherpte en vooral door meer wilskracht te tonen, aldus trainer Mark Strik.

Margriet had in de beginfase al enkele problemen in de verdediging.  Zeker al door het ontbreken van Dennis van Ballegooy in het Osse doel, was het toch ook weer even wennen aan diens vervanger Danny de Natris, die het overigens uitstekend deed. Naar verluid heeft van Ballegooy zijn spullen ingeleverd en verlaat de Osse ploeg.
Na 10 min. kwam Margriet bij een razendsnelle omschakeling via Rick van Rodijnen op voorsprong, maar hoewel het voetballend wel mee kon, was het Erp dat met durf en daadkracht terugkwam.
In de 22e min. Was het de boomlange Ruud Delissen die Erp uit een hoekschop  op gelijke hoogte kopte, waarna Toon Barten in een onoverzichtelijke situatie voor het Osse doel de 2-1 binnenwerkte en vervolgens zou Ruud Delissen Erp op een 3-1 ruststand zetten via een fraaie kopbal.

Na rust de volgende tegenvaller voor het geplaagde Margriet. Teun van Grunsven viel al snel uit met een enkelblessure, wat tevens aanleiding was om een extra aanvaller in te brengen, Kay van de Haterd. Achterin ontstaat dan de ruimte en Erp verzuimde in eerste instantie enkele malen om dit af te straffen.  Uiteindelijk viel de 4-1 via al weer een kopbal, dit maal van Luuk van de Steen.
Margriet probeerde aan te vallen, maar schoten van Kay van de Haterd en Jeffrey van Vlijmen troffen geen doel. Uiteindelijk zou Joey Schuurmans kort voor tijd de eindstand op 4-2 brengen met een mooi genomen vrije trap.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Teun van Grunsven (51. Kay van den Haterd), Roy Govers, Arne Dekkers (73. Mounir Al Mansouri), Rob Ooms, Rick van Rodijnen, Ramon Verbiesen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.

A.s. zondag naar het Vinkelse EVVC
Al met al tekent een doemscenario zich af en blijft er weinig over van de ambitieuze meer jaren plannen van de TC van Margriet.   In plaats van bovenin mee te draaien moet nu alles uit de kast gehaald worden om rechtstreekse degradatie af te wenden. In de resterende wedstrijden zal het team er voor moeten zorgen dat trainer Mark Strik niet achteraf kan spreken over een “fellere en scherpere tegenstander met meer wilskracht”.  Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan, waaronder nog twee maal tegen Venhorst en één maal tegen TGG, de concurrenten in de strijd om niet rechtstreeks te degraderen.

A.s. donderdagavond zijn er inhaalduels, waarbij ook tussen Venhorst en TGG.

Zondag a.s. is de reis kort, want naar het Vinkelse EVVC is de afstand maar  12 luttele kilometers. Voetballend is de afstand echter groter, want EVVC staat op de 3e plaats in de ranglijst met een wedstrijd minder gespeeld en 15 punten meer. Het  haalt a.s. donderdagavond in tegen Volharding.

Margriet heeft op papier geen kans tegen de degelijke Vinkelse ploeg en vorig jaar op 1 oktober wist EVVC in Oss met  0-3 te zegevieren. Of kan de formatie van trainer Mark Strik nog voor een verrassing zorgen?

Margriet 1 weer met lege handen na 1-2 verlies
Oss, 25 maart 2018

Margriet zakte vandaag af naar de één na laatste plaats op de ranglijst, terwijl het onder hen nog staande TGG nog een wedstrijd achterstand heeft en nog een wedstrijd moet uitspelen (waarin het met een 1-0 achterstand begint). Virtueel lijkt het allemaal nog wat en staan de onderste vier ploegen dicht bij elkaar. Realiteit is dat Margriet er eigenlijk het slechtst voor staat en de komende wedstrijden nog elke keer een finale moet spelen om broodnodige punten te vergaren.

De eerste helft bleef het 0-0, had Margriet meer balbezit en ging het eigenlijk de goede kant op. Vooral Morris Landman kon op de vleugel het de Heeswijkse verdedigers moeilijk maken. Schoten van Joey Schuurmans, Rick van Rodijnen en Jeffrey van Vlijmen waren of naast of een prooi voor de doelman.

Jammer dat die opgaande lijn in het spel niet in de tweede helft kon worden doorgezet. Na 10 min. Werd er op het middenveld een bal niet goed aangespeeld, ook niet goed aangenomen en ketste de bal voor de voet van Camiel van Doorn, deze stuurde de bal de vrije ruimte in en Max Sluiter reageerde het attents door direct te reageren, waardoor hij vrij voor doelman van Ballegooy kwam en beheerst en onhoudbaar in knalde.(0-1). Je weet dat het dan moeilijk wordt, vooral als er geen doelpunt kan worden gescoord gaat men van achter uit meer en meer opkomen en wordt er achterin ruimte gegeven. Meestal liep dat goed af en kon de verdediging wegwerken of Dennis van Ballegooy greep goed in. Max Sluiter wist echter in de 84e minuut te profiteren en tilde de stand naar 0-2. Even later was het Rob Ooms die met een fraaie schuiver de doelman verschalkte en de stand naar 1-2 tilde. Heeswijkers gingen regelmatig naar de grond om tijd te rekken en scheidsrechter Spijkers nam dit allemaal serieus. Margriet kreeg nauwelijks kans om te voetballen, want telkens werd er gestopt en bleken spelers van Heeswijk steeds weer kramp te hebben! Met alle wissels en “blessure”stops  had er zeker nog wel 5 minuten langer gevoetbald mogen worden, maar Spijkers  besliste anders en vond iets meer dan een minuut voldoende.

NAAR DE FOTOREPORTAGE


Opstelling Margriet: Dennis van Ballegooy, Bas Bressers( 81' Lars van de Kamp), Teun van Grunsven, Roy Govers, Arne Dekkers, Rob Ooms, Rick van Rodijnen, Ramon Verbiesen (74'Kay van de Haterd), Jeffrey van Vlijmen, Joey Schuurmans, Morris Landman.

Volgende week naar Erp.
Op paaszondag speelt Margriet 1 uit tegen en in Erp. Een ploeg die gerekend mag worden tot een directe concurrent in de degradatiestrijd. In Oss werd het november vorig jaar een 2-2 gelijkspel.
Beide ploegen hebben 15 punten uit 16 wedstrijden en hebben geen baat bij opnieuw een gelijkspel. De volle buit is noodzakelijk, alle hens aan dek en op het scherpst van de snede zal er strijd gevoerd moeten worden om een veilige haven te bereiken. Daar hoort niet altijd mooi voetbal bij, maar strijdlust en de wil om te winnen. Iedereen weet dat ze het kunnen, het moet echter wel op het veld gebeuren.


Margriet 2 komt snelle achterstand te boven en wint ruim van Heesch
Oss, 25 maart 2018

Margriet begon de wedstrijd met veel balbezit maar toch was het H.V.C.H. dat na 10 minuten doel trof. Een bal werd vanaf rechts teruggelegd en de spits van H.V.C.H. schoot netjes binnen.

Margriet liet zich gelukkig niet gek maken en speelde rustig haar eigen spel. Halverwege de eerste helft kreeg Margriet een vrije trap halverwege de helft van de tegenstander. Wouter Bouwman gaf de bal over de verdediging heen op Pim Korner die de bal voor de goal legde. Emiel van de Schepop was er vervolgens als eerste bij om af te maken. 5 minuten voor rust kwam Margriet op voorsprong. Een corner van Wouter Bouwman werd bij de tweede paal gekopt door Cliff van Rodijnen. De bal werd afgeslagen richting Wouter Bouwman die de bal weer direct voorgaf. Pim Korner schoot in eerste instantie op de keeper, maar in tweede instantie schoot hij, al liggend, toch binnen. De voorsprong mee de rust in nemen was toen noodzakelijk, maar het werd zelfs 3-1. De opstomende Wesley Vogels speelde Pim Korner in die vervolgens de bal weer meegaf aan de doorgelopen Wesley Vogels. Wesley schoot de bal vervolgens onder de keeper door in het netje.

Na de ranja duurde het een kwartier voordat de voorsprong werd uitgebreid. De ingevallen Davy van Leur schoot de bal op een arm binnen het strafschopgebied met een penalty als resultaat. Pim Korner bleef rustig en schoot beheerst binnen. Vanaf dit punt was H.V.C.H. duidelijk gebroken en was het wachten op meer doelpunten van Margriet. Davy van Leur was de man om de score uit te breiden. Eerst ging hij de keeper voorbij na een diepe bal van Wesley Vogels waarna hij rustig binnen kon schieten en later zou hij nogmaals scoren. De 6-1 was namelijk van Pim Korner. Hij ging op de keeper af en stifte netjes over de keeper van H.V.C.H. heen. Het slotakkoord was, zoals al eerder al aangegeven, voor Davy van Leur. Na een goede actie kon hij vanaf links schieten op doel. Hij schoof de bal netjes langs de keeper om zo de eindstand van 7-1 op het bord te zetten.

Een goede overwinning vandaag van de mannen van Margriet! Nu is het zaak om goed voor te bereiden voor de wedstrijd tegen DAW 2 over 2 weken. Volgende week wordt er niet gespeeld.


Margriet organiseert voorbereidingstoernooi op seizoen 2018/2019

Op zondag 19 augustus organiseert de RKSV Margriet een voorbereidingstoernooi dat plaatsvindt op sportpark Amstelhoef aan de Amsteleindstraat in Oss.

Alle verenigingen uit de gemeente Oss zijn uitgenodigd en tot op heden bestaat het deelnemersveld uit:

SV Ruwaard
SV OSS'20 2
FC Schadewijk
VV Ravenstein
RKSV CITO
Berghem Sport
RKSV Margriet

Voor voetbalminnend Oss een mooie gelegenheid om naar sportpark Amstelhoef te komen. Mochten er clubs zijn die zich alsnog aan willen melden dan kan dat door een mail te sturen naar: pascal.van.druten@rksvmargriet.nl

K.N.V.B. moet steeds meer puzzelen.
Oss, 20 maart 2018

De KNVB heeft de wedstrijden die zondag 18 maart werden afgelast opnieuw vastgesteld.
Mannen standaardteams (Margriet 1):
WD18 wordt ingepland op zondag 6 mei. De reeds op deze datum geplande wedstrijden worden doorgepland naar 10 mei en de wedstrijden van 10 mei worden noodgedwongen midweeks ingehaald.
Overige teams uit de categorie A (Margriet 2):
WD15 wordt ingepland op zondag 6 mei. De reeds op deze datum geplande wedstrijden worden doorgepland naar 10 mei of midweeks en de wedstrijden van 10 mei worden noodgedwongen midweeks ingehaald.


Margriet krijgt Heeswijk op bezoek.
Oss, 19 maart 2018

Margriettrainer Mark Strik zag al op zaterdag dat het gehele programma in Zuid 2 was afgelast. Er werd zondag nog wel geoefend tegen TOP (1-5), maar nu moet men zich weer focussen op a.s. zondag als het weer ten minste meewerkt. De strijd is dan in eigen huis tegen Heeswijk dat 2 plaatsen hoger staat en 2 punten meer heeft dan Margriet.  

Aan de vorige ontmoeting met Heeswijk heeft Margriet niet echt een goede herinnering overgehouden. In Heeswijk had Margriet alle kansen in de eerste helft, maar kwam maar niet tot scoren. In het tweede deel van de wedstrijd drong Heeswijk wat meer aan en wist de 1-0 te scoren. In de allerlaatste minuut liep het verlies op naar 2-0 toen er veel ruimte achterin werd weggegeven en Heeswijk daarvan goed wist te profiteren.

De Ossenaren hebben dus iets goed te maken en hebben de punten zeer hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Vanaf de eerste seconde zal men scherp moeten zijn en vechten voor iedere meter.


Technische Commissie Margriet werkt aan selektie 2018/2019.(7)
Oss, 15 maart 2018

Deze week is bekend geworden dat Anthony van Zuijlen en Wesley Vogels volgend seizoen niet meer voor Margriet uitkomen.
Beide spelers gaan na één seizoen op zoek naar een nieuwe club.

Automatisch doorschuiven van afgelaste wedstrijden.
Oss, 13 maart 2018

De k.n.v.b. maakte het volgende bekend:

Vanaf het weekend van 31 maart en 1 april is in de districten Zuid I en Zuid II de doorschuifregeling van kracht (artikel 2.3.7. uit het Handboek competitiezaken amateurvoetbal). Dat betekent dat incidentele wedstrijden, die in het weekend geen doorgang vinden, automatisch doorschuiven naar de dinsdagavond (zaterdagvoetbal en vrouwen), woensdagavond (jeugd) of donderdagavond (zondagvoetbal) in de daaropvolgende week.

Voor Zuid I geldt deze regeling voor alle competities, voor Zuid II geldt deze regeling alleen voor wedstrijden van de standaardelftallen mannen (1e t/m 5e klasse). In onderling overleg, met akkoordverklaring van beide verenigingen en met onmiddellijke berichtgeving aan alle betrokkenen, kan van speelavond/-tijd worden veranderd. De niet gespeelde wedstrijden moeten echter plaatsvinden in de week die volgt op de oorspronkelijke wedstrijddatum.

Dubbele wedstrijd
Mocht de KNVB al een achterstallige wedstrijd hebben vastgesteld en gaat daarna incidenteel een wedstrijd op zaterdag of zondag niet door, dan heeft de eerder aangekondigde achterstallige wedstrijd voorrang boven de automatisch door te schuiven wedstrijd.

(bron: website k.n.v.b.) 


Margriet wilde wel, maar kwam uiteindelijk te kort tegen SSS’18.
Oss, 11 maart 2018

Margriettrainer Mark Strik wist vooraf dat de tegenstander een ultieme counterploeg is en had dit vooraf goed aangegeven. Margriet, geplaagd door maar liefst 8 geblesseerden, moest dit opvangen met veel jeugd in de gelederen en miste daardoor vooral in verdedigend opzicht de boot.

De eerste helft was al duidelijk te zien hoe het zou verlopen, SSS’18 had 5 man achterin en verdedigde daardoor uitstekend, waar de Osse aanval steeds te kort kwam.  Al in de derde minuut was er een kleine fout achterin die bijna werd afgestraft, maar doelman Dennis van Ballegooy stopte het schot. In de 23e minuut kwam SSS’18 op voorsprong. Dennis van Ballegooy was te overmoedig, wilde een bal aannemen, maar verloor deze, waardoor Koen Verlinden kon scoren. Margriet kwam voor rust niet verder dan een schot van Jeffrey van Vlijmen op de paal.

Na rust begon Margriet uitstekend. Trainer Strik bracht direct een extra aanvaller in, want verdediger Arne Dekkers mocht in de kleedkamer blijven en voor hem kwam  Rick van Rodijnen in het veld. Riskant, maar noodzakelijk, want de ruimtes achterin werden steeds groter. Daarvoor was Kay van den Haterd dichtbij een doelpunt, maar de doelman wist met een uiterste poging de bal tot corner te verwerken. Toch was het diezelfde Rick van Rodijnen die met een prachtig schot doelman Thomas Maasop wist te verschalken.  Echter werd niet onmiddellijk gereageerd om de verdediging weer in orde te maken door een mannetje meer achterin te houden, maar hervatte Margriet het spel met dezelfde aanvallende intenties.  Vier minuten later was de stand dan ook al weer 1-2. Te veel ruimte en ook nog slordig verdedigend werk stelde Willem Kuenen in staat SSS’18 weer op voorsprong te zetten.
Dat betekende dat alles of niets moest worden gespeeld om weer te trachten de gelijkmaker te scoren. Het werd niets, want in de 77e en 80e minuut waren het Thomas Botden en Koen van Bree die profiteerden van de ruimte en de eindstand uiteindelijk op 1-4 brachten.Opstelling Margriet: Dennis van Ballegooy, Arne Dekkers (46’ Rick van Rodijnen), Teun van Grunsven, Ruud Dielis, Roy Govers, Lars van de Kamp, Bas Bressers (68’ Veron Lionarons), Jeffrey van Vlijmen, Kay van den Haterd (78’Rob van de Ven), Joey Schuurmans, Morris Landman.

A.s. zondag naar TGG

De volgende wedstrijden zullen cruciaal zijn, want dan zijn er ontmoetingen tegen andere ploegen onderin. Komende zondag te beginnen met TGG dat 1 punt minder heeft dan Margriet, maar nog twee wedstrijden moet inhalen. Daarvan is er één  een restant tegen WSC, waarin ze beginnen met een 1-0 achterstand. Die wedstrijd wordt 10 mei,  Hemelvaartsdag, uitgespeeld.  De andere halen ze doordeweeks in op donderdag 5 april  en dat is Venhorst-TGG. De wedstrijd tegen TGG in de eerste competitiehelft werd uiteindelijk 1-1 en was nog al tumultueus. Er vielen aan TGG-zijde 2 rode en 8 gele kaarten, terwijl ook Margriet schade op liep met 1 rode en 2 gele kaarten.
Trainer Strik zei het gelijk al na de wedstrijd tegen SSS’18: “nu wordt het tijd punten te gaan pakken”.
Of hij een beroep kan doen op herstellende spelers is nog onbekend, maar Margriet beschikt over een rijk gevulde blessureboeg met Luuk Haas , Rob Ooms, Kevin Korsten, Jorn van Bakel, Ramon Verbiesen, Jordy Gutte en Anthony van Zuijlen. Dat terwijl Dannie Aragon tijdelijk is teruggezet naar het 2e team en dat 2e team ook nog kampt met een viertal geblesseerden.


Margriet 2 stelt orde op zaken en ziet concurrent gelijkspelen
Oss,  11 maart 2018

Vanmiddag speelde Margriet tegen Erp 3. In de heen wedstrijd werd er met 0-6 gewonnen door de Ossenaren dus vandaag werd er niet minder verwacht. Toch waren de 3 punten het allerbelangrijkst na de 2 verliespartijen op rij.

Margriet begon sterk en de bal lag al na 4 minuten in het mandje. Linksback Floris de Vries (A1) gaf een afgemeten voorzet op spits Pim Körner, die vervolgens mooi binnen kopte. Daarna bleef Margriet aandringen met dominant en kansrijk spel. Toch was het Erp dat wist te scoren. Een vrije trap stuitte net voor keeper Wouter van den Boogaard hoog op en zodoende ging hij eronderdoor. Desondanks bleef Margriet gewoon rustig haar eigen spel spelen. De volgende goal werd gemaakt door Kevin van der Lee, maar op onbegrijpelijke wijze werd deze afgekeurd. Net voor rust kwam Margriet pas weer op voorsprong. Pim Körner werd ingespeeld, liet de bal vallen op de ondergekomen Luc Reuvers en Luc schoot laag binnen in de korte hoek.

Na de rust bleef Margriet domineren en was het wachten op doelpunten. De eerste werd gemaakt door een verdediger van Erp. De vandaag op links spelende Wouter Bouwman sneed naar binnen en gaf scherp voor. Bij de tweede paal stond Pim al klaar om binnen te knikken, was het niet dat een verdediger net daarvoor al tegen de bal aan kopte om zo zijn eigen keeper te verschalken. Tegen het einde van de wedstrijd was het toch nog Pim Körner die zijn tweede van de middag mocht maken. Een vrije trap van Dannie Aragon werd bij de tweede paal netjes binnen gekopt door Pim.

Een makkelijke overwinning vandaag, maar helaas toch met een klein smetje aangezien Esat Tutus met veel pijn van het veld af moest. De net van een enkelblessure teruggekeerde Esat kwam 15 minuten voor tijd binnen de lijnen. Nog geen 5 minuten later ging hij wederom erg hard door zijn enkel waardoor hij weer weken langs de kant zal staan.
Door het gelijke spel van Schijndel bij Volkel heeft Margriet vanaf nu wel weer alles in eigen hand!


Technische Commissie Margriet werkt aan selektie 2018/2019.(6)
Oss, 10 maart 2018

Helaas raak je ook wel eens iemand kwijt. Spijtig, maar Teun van Grunsven wil het gaan proberen bij stadgenoot OSS'20 dat dit seizoen uitkomt in de hoofdklasse en goed op weg is naar een mogelijke promotie naar de derde divisie. Teun wist al op 16-jarige leeftijd een basisplek te veroveren in Margriet's hoofdmacht en is sindsdien een vaste waarde in de defensie.
Begrijpelijk volgt hij zijn ambitie om het hogerop te proberen en we kunnen hem daarbij alleen maar alle succes wensen.
We hopen dat hij ooit later "de weg terug weet"  naar de Amstelhoef!

Ook Jordy Gutte verlaat eind van het seizoen Margriet, hij stopt ook als jeugdtrainer . Hij vertrekt naar TGG in Den Bosch .

De afgelopen week gaven Ramon Verbiesen, Mounir Al Mansouri, Dannie Aragon en Rick van Rodijnenen aan ook komend seizoen voor Margriet uit te komen.
Margriet 1 ontvangt a.s. zondag SSS'18.
Oss, 5 maart 2018

Margriet krijgt bezoek uit Overloon a.s. zondag, als SSS'18 naar Sportpark Amstelhoef komt. De Overloners staan op een 6e plaats op de ranglijst met 20 punten, 5 meer dan Margriet.
Margriet wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen en haalde hieruit een magere 1 punt door gelijk te spelen tegen Volharding. Het verloor van WSC en Pr. Irene . SSS'18 speelde vorige week niet door een afgelasting en speelde gelijk tegen Erp, daarvoor won het overtuigend bij Volharding met 5-2. In de uitwedstrijd in Overloon, het was op 5 november vorig jaar, pakte Margriet de volle buit door met 1-2 te winnen door doelpunten van Ramon Verbiesen en Kay van den Haterd. De laatste twintig minuten speelden de Ossenaren in ondertal doordat Arne Dekkers tot ieders verbazing rood kreeg. SSS'18 wist nog een aansluitende treffer te scoren, maar Margriet bleef verder knap overeind.

Of we weer kunnen juichen zoals op deze foto mogen we hopen, want Margriet heeft de punten HEEL hard nodig.
Op de foto viert het team z'n feestje na de 0-1 door Ramon Verbiesen.


Margriet 2 krijgt bezoek van Erp 3
Oss, 5 maart 2018

Margriet 2  moet a.s. zondag tegen Erp 3 proberen het geschonden blazoen een weer wat beter aanzicht te geven na de twee verloren partijen van de afgelopen weken.

Als de scherpte terug is kan er weer wat zelfvertrouwen getankt worden en dat is hard nodig om de hoge aspiraties van het team te gaan waarmaken. Als je maanden lang lijstaanvoerder bent kan het toch niet zo zijn dat alles in een keer instort.

De Margrietreserves zijn het aan hun stand verplicht om nu wel de 3 punten in Oss te houden. Zeker met de 0-6 overwinning in het achterhoofd van 5 november vorig jaar in Erp.  
Voorwaarde is dan echter wel dat men vanaf de eerste minuut scherp is en de wil toont om te winnen.

Komende donderdagavond 8 maart oefent Margriet 2 nog tegen vijfde klasser MOSA'14


TC werkt aan selektie 2018/2019(5)
Oss, 4 maart 2018

Komend seizoen zal Alper Alici voor RKSV Margriet uitkomen. Alper is een aanvallende buitenspeler en komt nu uit voor CITO. Als jeugdspeler heeft hij bij verschillende BVO’s gespeeld.Terug naar de inhoud