Archief - Amsteleind

Business Club
Ga naar de inhoud

Archief
TC Nieuws (12)
Oss, 30 april 2019

Over enkele weken is het seizoen 2018/'2019 al weer ten einde en is de Technische Commissie (TC) bijna klaar met de nieuwe selektie voor het volgend seizoen. Vandaag werd bekend dat ook Mounir Al Mansouri heeft toegezegd dat hij ook volgend seizoen de kleuren van Margriet zal verdedigen.

Naast de al eerder gemelde Rob van de Ven komen de volgende jeugdspelers vanuit de JO19.1 over naar de seniorenselectie van de RKSV Margriet:
Terence Lüers
Jesse Gloudemans
Loe van Dijk
Jimmy van Berkom
Noud Heijmans
Met een aantal jeugdspelers zijn we nog in gesprek. Ook van hen verwachten we dat ze de stap naar de seniorenselectie maken.
De externe versterkingen die we eerder hebben gecommuniceerd gaan samen met de frisse jeugdspelers voor nieuw elan zorgen. Nieuwe concurrentie, waarbij iedereen onder leiding van Maarten van Vugt voor zijn plek moet strijden.
Een volledig overzicht op Seizoen 2019/2020.


Margriet haalt in bij Handel
Voorbeschouwing
Oss, 30 april 2019

Na een extra rustig weekend, de Margrieters hadden geen wedstrijd en konden voluit Koningsdag vieren, gaat de reis komend weekend naar Handel. De tegenstander staat met 4 punten meer op de zesde plek, waar de Margrieters nu gezakt zijn naar plek negen.
De wedstrijd dateert nog van 20 januari jl.  en ging wegens de slechte weersomstandigheden toen niet door. Voor beide teams is het de laatste wedstrijd van periode 2 en valt daarin niets meer te verdienen. Die periode is al behaald door Schijndel/de Wit.

Handel heeft nog kans op periode
Handel heeft nog minimale kans op periode 3 en is daarin afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Voor Handel is de uitslag wel belangrijk in de eindrangschikking want de eerste daarin die nog geen periode heeft, zal de periode van kampioen Olympia’18 overnemen. Ook daarbij is de concurrentie groot, want er strijd nog 3 ploegen om die plek.

Margriet alleen nog voor de eer
Voor Margriet staat alleen de eer op het spel. Zij zijn kansloos uitgeschakeld en staan nu zelfs al 9e op de eindrangschikking. Gevaar voor degradatie of nacompetitie om klasse behoud is er niet meer, daarvoor staan ze te ver voor op MULO dat de 12e plek inneemt.
Wel dreigt er een evenaring van de laagste klassering ooit. De Margrieters speelden sinds het seizoen 1979/1980 nooit lager dan de 3e klasse en eindigden van de 16 keer dat men sindsdien in die klasse speelde slechts 1 keer op de 9e plek (seizoen 2014/2015 onder trainer Hans Richters) en 1x op de 10e plek (seizoen 1986/1987 onder trainer  Tiny Santegoeds).
Margriet wist de overige 14 maal altijd te eindigen bij de top-4. Het werd  5 maal de eerste plaats en dus kampioen, 3 maal de tweede plek, 3 maal de derde plek en 3 maal de vierde plek.

Voor de statistici onder ons:
Margriet kwam sinds 1980  nog 17 seizoenen in de tweede klasse uit, 3 seizoenen in de eerste klasse en 2 seizoenen in de Hoofdklasse (en toen bestonden er nog geen tweede en derde divisie, terwijl inmiddels de zesde klasse enkele seizoenen geleden ook nog is opgeheven ).
Wordt dit het slechtste seizoen ooit?
Het 17e seizoen dat Margriet in de derde klasse vertoeft is dan ook één van de slechtste seizoenen ooit in de derde klasse. Als ze het niet HET slechtste seizoen willen laten worden zal er gewonnen moeten worden en gestreden op het scherpst van de snede.  Komende wedstrijden zijn na Handel nog kampioen Olympia’18 uit, FC Schadewijk thuis en MULO uit.

We doen dan ook een beroep op de eer van de Margrieters om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Het is nog mogelijk om zelfs enkele plekken te stijgen, maar dan moeten de punten wel binnengehaald worden.


Margriet 2 oefent en wint ruim
Oss, 25 april 2019

Vanavond werd een oefenduel met 11-2 gewonnen van E.V.V.C. 2.
De doelpunten waren van:
Kay van de Hatert 6x
Morris Landman 2x
Wouter Bouwman 1x
Emiel van de Schepop 1x
Eigen goal 1x


Geslaagd Jo de Valk Old Stars voetbaltoernooi
Oss, 24 april 2019

Dinsdag 23 april 2019 werd voor het eerst het Jo de Valk Old Stars toenooi gehouden op sportpark Amstelhoef.
Gezellig en druk, terwijl er veel "oude glorie" te bewonderen was op het sportpark.

In een zinderende finale pakte TOP 3 de toernooizege na een overwinning op DAW 3, Margriet 1 en Margriet 2 speelden om de 3e en 4e plaats, waar Margriet 2 het ere-podium wist te bereiken.

Alle uitslagen en de eindstand......... klik op het Old Stars logo.Gehavend Margriet ziet Volkel de punten mee naar huis nemen.
Oss, 22 april 2019

Doordat er een groot aantal basisspelers ontbraken wegens blessures,  was trainer Strik genoodzaakt om een beroep te doen op een aantal jeugdspelers. Zowel Rob van de Ven (JO19-1), alsmede Nick van Oorschot (JO17-1) , startte beide in de basis en deden dit zeer verdienstelijk. Ook Kevin van Tongeren (JO19-1) en Jama Hasan Mohamed (JO17-1) vielen beide verdienstelijk in en dat geeft goede hoop voor de toekomst.

Volkel, dat in tegenstelling tot Margriet, nog vol op meedoet voor een periode, begon sterk. Margriettrainer Strik werd al na enkele minuten geplaagd door een blessure bij Bas Bressers en moest dus al wel erg vroeg in de wedstrijd zijn eerste wissel gebruiken. Rob Ooms kwam voor hem in de plaats.
In de 13e minuut kwam Volkel op voorsprong via een terechte penalty was het Justin Damen die de 0-1 aantekende. Margriet kreeg kleine, maar onbenutte kansen via Ramon Verbiesen (net over) en Mitch Pennings (net naast), terwijl in de slotminuut van het eerste bedrijf doelman Danny de Natris Margriet behoede voor een grotere achterstand.

Na rust liep de wedstrijd anders en was het Margriet dat, na enige omzettingen, de wedstrijd naar zich toe trok om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in twee goede kansen, maar bekwaam gered door doelman Tomek Kuijpers van Volkel. In de 60e minuut zou hij een kopbal van Jorn van Bakel keren en even later een schot van Veron Lionarons nipt onschadelijk maken.
In de 70e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Veron Lionarons was het Ramon Verbiesen die prachtig uithaalde en de 1-1 op het scorebord zette. Een vrije trap van Jorn van Bakel en een schot van Jama Hasan Mohamed hadden een beter lot verdiend en zo leek men af te stevenen op een gelijkspel. Helaas was het toch Volkel dat wat gelukkig de volledige winst pakte.
Koen Hoefnagel stuurde Luuk van den Elzen weg, de Margrietverdediging aarzelde voor buitenspel, maar van den Elzen mocht doorgaan en prikte de 1-2 achter de Natris.
Zuur voor de Osse ploeg  die deze wedstrijd hard gewerkt had en veel inzet toonde. Gelukkig voor Volkel dat daarmee in de race blijft voor een periodetitel.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers (2’Rob Ooms), Jorn van Bakel, Ruud Dielis (46’Kevin van Tongeren), Roy Govers, Lars van de Kamp, Nick van Oorschot (62’ Jama Hasan Mohamed), Mitch Pennings, Rob van de Ven, Veron Lionarons, Ramon Verbiesen.


Margriet 1 laat het volledig afweten
Oss, 14 april 2019

De wedstrijd in Megen werd met 2-0 verloren na een volledige wanprestatie van het volledige team.
Met rust was het nog 0-0 nadat Kay van den Haterd tot twee maal toe een openingskans miste.
De tweede helft bakte het team er niets van en zag in de 60e en de 81e minuut Ulysses scoren.
Door praten kreeg vervolgens Jeffrey van Vlijmen rood door twee maal geel en kon vervroegd naar de kleedkamer vertrekken.
In de slotfase werd een kopbal van Ruud Dielis nog door de doelman gekeerd.
Zo kwam een eind aan de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu te en moeten we tot de conclusie komen dat Margriet het seizoen 2018/2019  eind mei gaat eindigen in een roemloze plek onderin de middenmoot en daarmee ver onder hun kunnen heeft gepresteerd.

Voorbeschouwing
Volgend weekend is het Pasen en dan wordt er op maandag door Margriet weer gevoetbald. Tegenstander is Volkel dat op de derde plek staat. In de huidige vorm is Margriet waarschijnlijk kansloos, maar we dagen ze uit het tegendeel te bewijzen.Margriet 2 pakt punt tegen de nummer 3
Oss, 14 april 2019

Margriet speelde vandaag thuis tegen Rhode 2. Ondanks dat Margriet uit in Sint Oedenrode wist te winnen stond Rhode 2 voorafgaand aan de wedstrijd op een verdienstelijke 3de plaats.
Margriet begon sterk aan de wedstrijd. Het grootste gedeelte van de eerste helft speelde Margriet ver van het eigen doel af. Rhode kwam maar af en toe bij keeper Wouter van den Boogaard in de buurt. Margriet kreeg ook de eerste kansen van vandaag, echter bleef een doelpunt nog even uit. Het was namelijk Rhode dat, toch wel verassend, op voorsprong kwam. Een schot met een lichte zwabber kon niet gekeerd worden de 0-1 was daar. Margriet liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en speelde gewoon haar eigen spel verder. Niet veel later resulteerde dit ook in de gelijkmaker. Een echt aanval uit het boekje; de rechtsbuiten (Rick van Rodijnen) werd diep gestuurd en gaf laag voor. De linksbuiten (Emiel van de Schepop) kruiste naar de eerste paal en schoof binnen.
Na de thee was Margriet iets minder dominant en kwam de wedstrijd in evenwicht. De laatste 20 minuten werd de wedstrijd steeds aantrekkelijker. Het veld lag open en aan beide kanten werden een aantal goede kansen gecreëerd. Zo haalde Margriet 2 maal een bal van de lijn en hadden onder anderen Rob van de Ven, Dannie Aragon en Rick van Rodijnen aan de andere kant weinig geluk.
Uiteindelijk bleven beide ploegen in evenwicht en lijkt Margriet dit seizoen te zijn uitgespeeld. Met nog 4 speelrondes te gaan is de voorsprong 7 punten op nacompetitie voor degradatie. Daarnaast krijgt Margriet zelf nog Someren en Nulandia (nummer 10 & 11). Dus kan Margriet zelf zorgen dat het veilig blijft. Daarnaast is het zicht op plek 3 ook verdwenen na de zeperd in Deurne en maar een punt tegen Rhode. De hoogst haalbare eindnotering lijkt plek 5 te zijn. Daar zullen de mannen van trainer Boy Hoefnagels dan ook vol voor gaan!Margriet bij Nooit Gedacht weer een punt
Geffen, 11 april 2019

Margriet kwam met Nooit Gedacht tot een puntdeling en beide trainers waren tevreden.

De eerste helft was een strijd op het middenveld, want tot uitgesproken kansen kwamen beide partijen nauwelijks. Geffen oogde aanvankelijk iets feller en dreigender, maar afgezien van de werklust en de inzet was het een matige partij. Bob van Iersel zag aan Geffense zijde een inzet van de lijn gehaald door een verdediger en aan de andere kant was het Ramon Verbiesen die een teenlengte, misschien zelfs een kootje, te kort kwam om een voorzet van Bas Bressers bij de tweede paal in het doel te werken. Nu ging deze net naast.

Na de thee begon Nooit Gedacht met een schot van Perry van Herpen, dat ter nauwer nood door doelman Danny de Natris werd gestopt. Even later was het toch raak. Op rechts stond Bob van Iersel wat ruim gedekt en had de tijd om een vrije trap op links genomen  ineens op de slof te nemen en de Natris te verslaan (1-0). Erg lang duurde het niet, want in de 71e minuut zou Kay van den Haterd de gelijkmaker scoren. In de omschakeling was er ineens veel ruimte en de gebruikelijke dekking van 3 verdedigers die steeds in zijn buurt waren was gedecimeerd naar 2. Voldoende om de perfecte pass, laag en hard over de grond aan te nemen , door te tikken en snel weg te draaien van zijn tegenstrevers. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied was hard en onhoudbaar voor doelman Willem van Ballegooy(1-1). Margriet kwam nu nog beter in zijn ritme en de wedstrijd werd feller. In de 78e minuut maakt scheidsrechter Nort van Schayik een blunder. Net over de middenlijn wordt een overtreding gemaakt door Geffen, van Schayik laat aanvankelijk doorspelen, Margriet bleef in balbezit. Voordeelregel goed toegepast, maar net als Kay van de Haterd met de bal aan de voet tussen twee verdedigers door glipt en oog in oog gaat komen met doelman van Ballegooy, besluit hij alsnog te fluiten en geeft Margriet een vrije trap. Jammer, want hij deed het zo goed, was overal bij en zag echt alles. Uiteraard even een  aantal spelers die hem er op wezen dat hij Margriet de grote kans ontnam op een voorsprong. Het sierde de nog jonge arbiter dat hij, zo te zien vanaf de zijlijn, naar de Margrieters een verontschuldigend gebaar maakte.

Beide ploegen vlogen er nu vol in om toch te proberen de winnende treffer te scoren. Beide hadden kansjes, maar het bleef uit mede dankzij goed keeperswerk aan beide kanten. Na 99 minuten spelen, ja zo vaak werd er gestopt voor blessures en wissels, was de puntendeling een feit.
Margriet kreeg wel wat terug van het elan waarmee ze kunnen spelen, vooral de strijdlust en inzet was vandaag te prijzen.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Kevin Korsten (61'Morris Landman) Lars van de Kamp (69'Max van Berkom), Jeffrey van Vlijmen, Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Ramon Verbiesen, Jessie van de Kamp.


Zware week voor Margriet met dubbel programma
Voorbeschouwing
Oss, 9 april 2019

Voor Margriet, dat de laatste weken niet zo goed speelt., is het een zware week. Donderdagavond de ontmoeting in Geffen tegen Nooit Gedacht. Zondag gaat de reis naar Megen voor de wedstrijd tegen Ulysses.

Nooit Gedacht.
De Geffense ploeg zit in een goede flow, na 24 februari jl. werd niet meer verloren en de laatste twee wedstrijden won Nooit Gedacht twee keer van Avanti’31 en dat zowel uit, als thuis. Daarnaast winst op Ulysses en gelijke spelen tegen Handel en Excellent. Met twee wedstrijden minder gespeeld staan ze maar 3 punten achter Margriet en kunnen de komende weken, als er nog inhaalwedstrijden gespeeld worden, de Osse ploeg voorbij gaan. Aan Geffense zijde zijn de topscoorders Bob van Iersel (7) en Perry van Herpen (5).

Margriet oogde afgelopen weken niet goed. Te veel balverlies, te weinig goede combinaties, passes die niet aankomen of niet goed worden aangenomen. Veel wisselingen door blessures en schorsingen dragen er ook niet aan bij. De vraag is of trainer Strik zijn team weer aan de gang kan krijgen. Uiteindelijk blijft het ‘t enige team dat a.s. kampioen Olympia’18 op 25 november vorig jaar wist te verslaan met 3-2. Alleen Vitesse’08 wist ze een gelijkspel af te dwingen en dat was dan ook nog in de openingswedstrijd van het seizoen op 22 september vorig jaar. Komende zondag kan Olympia'18 kampioen worden, mits ze minimaal 1 punt halen in de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport.

Komende donderdagavond dan ook de altijd beladen derby tussen de “ buren “, de sportparken liggen hemelsbreed nog geen 3 km van elkaar. Normaal gesproken altijd wedstrijden met veel strijd, inzet en passie van beide kanten. Of Margriet dit op kan brengen? Wij hopen het .

Ulysses
De ploeg uit Megen heeft het moeilijk in de derde klasse, waar ze voor het eerst in uitkomen. Het is gewikkeld in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontkomen. De andere kandidaat is Constantia dat 1 punt meer heeft, beide teams hebben evenveel wedstrijden gespeeld. Met nog 7 wedstrijden te gaan is de spanning onderin om te snijden. Margriet moet niet de fout maken de Megense ploeg te onderschatten. Natuurlijk staat de 4-0 winst thuis nog in het Osse geheugen, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat merkte Vitesse’08 ook op 17 maart jl. en verloor met 1-2 op eigen veld. Ulysses mag voor een Margriet in goeden doen eigenlijk geen obstakel zijn.Margriet komt weer niet verder dan gelijkspel tegen Excellent
Oss, 7 april 2019

Net als vorige week in Oploo kwam Margriet, nu in eigen huis, niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excellent dat de rollen van vorige week in eerste instantie omdraaide.
De eerste helft speelde Margriet dramatisch slecht. De strakke wind diagonaal over het veld had men mee, maar dat was geen voordeel. Er kwam dan ook nauwelijks een pass aan, de combinaties liepen niet en als de bal in de buurt van een Oss been kwam, werd deze vaak ook nog gemist. De enkele maal dat men voor het Excellent doel verscheen was er altijd wel een verdediger die zich in de baan van het schot bevond of zich daarin wierp. Bij de eerste echte uitval van Excellent, het was de 11e minuut, werd er aan de rechterzijde, enkele meters buiten het strafschopgebied, een lichte overtreding gemaakt en Bart van Duijnhoven schoot de bal hoog richting  tweede paal. Doelman de Natris kon er net niet bij en tot ieders ontzetting viel de bal in de hoge hoek binnen. (0-1)  Tot aan de rust gebeurde er weinig aan beide kanten en kon Margriet met achterstand naar de thee. Inmiddels was Roy Govers geblesseerd uitgevallen en vervangen door Ramon Verbiesen.

Na de rust was de lustloosheid wat meer verdwenen uit de Osse ploeg. De bal ging iets beter rond, maar weinigen wisten gevaar te stichten in het Oploos strafschopgebied. Margriet voerde de druk op en Excellent excelleerde in tijdrekken en het voorwenden van blessures. De goed leidende scheidsrechter van Moosdijk trok dan ook behoorlijk wat tijd bij en vlak voor het einde was de gevaarlijkste man van Margriet, Kay van den Haterd, die het strafschopgebied introk en met de rug naar de goal de bal aannam.  Doelman Noud v.d. Stoel was uitgekomen en duwde van de Haterd in de rug en hij viel op de grond. Scheidsrechter van Moosdijk stond er bovenop en wees gedecideerd naar de stip en gaf de doelman geel. Kay van den Haterd ging zelf achter de bal en prikte de bal feilloos langs doelman v.d. Stoel in de touwen. Twee minuten later werd afgefloten.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Ruud Dielis (73’Rob Ooms), Roy Govers (36’Ramon Verbiesen), Lars van de Kamp, Max van Berkom (75’ Morris Landman), Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Jessie van de Kamp.
Margriet 2 verliest in Deurne
Deurne, 7 april 2019

Margriet 2 trad vanochtend om 11:00 uur aan in en tegen Deurne 2. In de eerste ontmoeting speelde beide ploegen gelijk in Oss.

Margriet speelde vandaag niet naar behoren en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de eerste 20 minuten was Deurne heer en meester. Margriet kreeg geen vat op het dynamische Deurne en liep vooral veel achter de tegenstander aan. Toch was het Margriet dat twee keer gevaarlijk werd in de omschakeling, maar zonder succes. Na 20 minuten opende Deurne de score door uit een corner raak te koppen bij de eerste paal. Snel daarna kreeg Deurne ook nog een makkelijk gegeven penalty waar keeper Wouter van den Boogaard nog wel aan zat, maar niet kon keren.

Na de rust was de eerste grote mogelijkheid weer voor Margriet, maar een verkeerde terugspeelbal werd onberispelijk afgestraft door de voorhoede van Deurne. Na 55 minuten spelen kwam Deurne middels een afstandsschot zelfs op 4-0 en moest Margriet zelfs nog gaan oppassen dat het geen hele vervelende middag zou gaan worden. Uiteindelijk werd de eer nog gered door de ingevallen Rick van Rodijnen en kwam daarmee de eindstand op 4-1.

Margriet gaf vandaag duidelijk niet thuis en zal volgende week tegen Rhode 2 moeten laten zien dat dit een incident was!TC Nieuws (11)
Oss, 3 april 2019


Vandaag is bekend geworden dat ook Mitch Pennings in het seizoen 2019/2020 deel zal uitmaken van de selektie van Margriet.
Op herhaling tegen Excellent
Oss, 3 april 2019
Voorbeschouwing

Afgelopen zondag was het na een kwartier al bekeken en ging Margriet, tot dat moment de bovenliggende partij, mee in het fysieke “werkvoetbal” van de tegenstander. Deze kwam daardoor beter in de wedstrijd en Margriet mocht de handen dichtknijpen dat de thuisploeg niet verder kwam dan de gelijkmaker.

Dat zal a.s. zondag beter moeten en mogelijk dat het kunstgrasveld op Sportpark Amstelhoef meer perspectief bied voor combinatievoetbal. Dat zou de Osse formatie moeten kunnen, de vraag is echter kunnen ze dit ook brengen?
De laatste weken komt het er echter steeds niet van en wordt verloren in fysieke situaties, vaak ook de standaardsituaties. Wil men nog kans houden op een troostprijs dit seizoen ( het overnemen van de periodetitel van de kampioen) zal er echter elke week strijd geleverd moeten worden om de punten. De eerste periode ging naar komende kampioen Olympia’18. De tweede periode werd door Schijndel/de Wit behaald en in de derde periode staat Margriet op een vrijwel kansloze achtste plek.

Men zal zich dan moeten richten op een zo hoog mogelijke plek in de eindrangschikking en dat is nog altijd mogelijk. Met een wedstrijd minder gespeeld staat Margriet achter Volkel op de 5e plek. Avanti’31 staat op de derde plaats met 5 punten meer en een gelijk aantal wedstrijden, bovendien staan ze op de eerste plaats in de derde periode. Als Avanti’31 die plek kan vasthouden zal Margriet dus minimaal 1 plaats moeten stijgen.

Er is echter geen echt peil op te trekken hoe alles gaat verlopen. Met nog 8 weken te gaan zijn er teams die nu nog 5 wedstrijden moeten inhalen t.o.v. het team dat de meeste wedstrijden gespeeld heeft. Nooit Gedacht en Handel spelen donderdagavond beide (tegen elkaar) pas hun 16e wedstrijd en moeten voor 12 mei nog eens 7 wedstrijden spelen. Soms zelfs twee keer per week.

In ieder geval is het tijd voor Margriet om weer vertrouwen te tanken en de punten is Oss te behouden.

Margriet en Excellent in evenwicht.
Oss, 31 maart 2019

Margriet ging vandaag op bezoek bij Excellent in Oploo, waar ze goed en scherp begonnen aan de wedstrijd. Margriet was het eerste kwartier heer en meester, wat resulteerde in een 0-1 voorsprong door Jorn van Bakel.Daarna zakte het spel weg en gingen beide ploegen over in werk voetbal wat duidelijk meer in het voordeel was van de thuisploeg. Deze kregen dan ook de beste kansen in de 1e helft, maar door een paar goede reddingen van Danny de Natris behield Margriet de 0-1 tot de rust.

In de 2e helft was het de thuis ploeg die beter uit de rust kwam en in de 54 min de stand gelijk trok via Roel Verberk. Na de 1-1 kregen beide teams nog verschillende kansen. De beste kans was er andermaal voor de thuisploeg via Verberk, die in de laatste seconden van de wedstrijd een pegel op de lat uiteen zag spatten.

Hooftrainer Mark Strik vond na afloop dat gezien alle kansen de ploeg uit Oploo neer had verdiend en was blij met een puntje. Triest dat zo met de weken die vorderen de Osse ploeg steeds matiger presteert en het de kansen op nacompetitie steeds verder ziet slinken.  

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Rob Ooms, Jorn van Bakel, Ruud Dielis, Roy Govers, Lars v.d. Kamp, Jeffrey van Vlijmen( Kay van den Haterd), Ramon Verbiesen (Max van Berkom), Joey Schuurmans, Mitch Pennings, Morris Landman (Jessie v.d. Kamp).Dubbele ontmoeting met Excellent
Oss, 27 maart 2019

De komende twee weekenden speelt Margriet een dubbele ontmoeting tegen Excellent. A.s. weekend gaat de reis naar Oploo. Voor beide opponeneten is dit de inhaalwedstrijd van speelronde 12 van periode 2. De week er op komt Excellent naar Oss voor speelronde 21 van de derde periode.
Alles het gevolg van de vele afgelastingen van deze winter.

Wie is Excellent? De ploeg speelt nu voor het derde jaar in de derde klasse. Eerst in 3C (2016/2017), waar het als 4e eindigde. Het seizoen daarop werd het in 3D ingedeeld en eindigde als 10e in de rangschikking. Dit seizoen hebben ze tot nu toe 16 wedstrijden gespeeld, 20 punten gehaald door 6 maal te winnen, 2 maal gelijk te spelen en 8 keer de wedstrijd te verliezen. Het doelsaldo is -5 met 24 voor en 29 tegen. Thuis in Oploo spelen ze het sterkst en haalde 13 punten uit 7 wedstrijden en uit speelden ze 9 wedstrijden en haalden daaruit 7 punten. DE teamtopscoorder is Tim Cuppen met 6 doelpunten.
Na de lange winterstop speelden ze 6 wedstrijden, 2 x winst en 3 x verlies en afgelopen week 2-2 tegen Nooit Gedacht. De Geffense ploeg stond met rust 0-1 voor en kwam in de tweede helft in ondertal toch nog op 0-2. De thuisploeg wist in de 79e en in de 84e minuut nog twee maal te scoren en een gelijkspel uit het vuur te halen.

Margriet zit echter niet in goeden doen de laatste twee wedstrijden. Het verlies in Schijndel tegen Avanti’31, mede door toedoen van scheidsrechterlijke dwalingen en het dure verlies van afgelopen week tegen Handel kunnen Excellent wel eens op het idee brengen dat ze punten kunnen halen. Juist ook omdat Margriet tegen Handel wel veel opgelegde kansen schept, maar ze vervolgens niet benutte. Excellent hanteert vaak de lange bal en heeft voorin een goede dribbelaar staan, Roel Verberk, die juist op de vierkante meter het een verdediging erg moeilijk kan maken.

Dat Excellent thuis erg sterk kan spelen heeft zelfs de a.s. kampioen Olympia’18 ondervonden. In deze streekderby, op 24 februari jl., namen de Oplooners na een kwartier een 1-0 voorsprong en vlak voor rust kopte klasse topscoorder Douwe Zwaan de gelijkmaker. Ondanks dat Excellent door een rode kaart al 5 min. na rust met 10 man verder moest, bleef de gelijke stand op het scorebord staan tot Douwe Zwaan de bal in de 94e minuut alsnog in het net deponeerde waardoor Olympia’18 alsnog de winst pakte.

Opsteker voor de Ossenaren is dat ze nog steeds de enige ploeg zijn die Olympia’18 een nederlaag toebracht.
Het blijft dus oppassen a.s. weekend en Excellent zal thuis wat aanvallender spelen dan in uitwedstrijden. Het blijft een dorpsploeg, waarvan we weten dat ze voor elkaar door het vuur gaan en alles geven om weg te blijven van de gehate 12e plek, waar nu nog MULO staat met 4 punten minder, maar 2 wedstrijden meer gespeeld. Nooit Gedacht bezet de 11e plaats met een puntje minder dan Excellent, maar heeft juist weer 2 wedstrijden minder gespeeld.
Voor Margriet betekent het dat ze punten moeten halen om zo hoog mogelijk te eindigen om de periodetitel van Olympia’18 over te nemen. Dan moeten ze Volkel nog voorbij en zal Avanti’31 de 3e periode moeten pakken waarin ze bovenaan staan, maar pas 3 van de 9 wedstrijden zijn gespeeld.

Voor Margriet betekent het dat elk puntverlies die kans verminderd.
Margriet met lege handen tegen Handel
Oss, 24 maart 2019

De Margrietspelers waren nog zo gewaarschuwd dat Handel een fysieke ploeg is en juist het gevaarlijkst is in standaard situaties. Dit brak uiteindelijk de Margrieters op en ze bleven met lege handen achter op Sportpark Amstelhoef.

De eerste helft was wat gezapig, Margriet viel aan en Handel counterde af en toe gevaarlijk.
Toch wisten beide ploegen nauwelijks gevaar te stichten. Handel was in het centrum van de verdediging ijzersterk en gaf de Margrieters geen millimeter ruimte.

De tweede helft was Margriet eigenlijk de gevaarlijkste ploeg, die eerst nog zag hoe doelman Danny de Natris tot twee maal toe goed ingreep bij gevaarlijke counters. Bij de laatste redding dook hij de bal letterlijk uit de benedenhoek tot corner. Bij die corner werd de Natris het zicht ontnomen door twee Handelspelers. Hun blok werd Margriet fataal, want Teun Graat zou met een snoekduik de perfect genomen corner van Mark de Waard buiten bereik van de Natris in het net koppen.
Margriet ging furieus over tot aanvallen en schiep kans op kans, hetgeen echter niet was besteed aan o.a. Joey Schuurmans die alleen voor de keeper het met een lobje probeerde. De zuiverheid ontbrak en de doelman kon de bal nog uit de lucht plukken. Even later zou Jeffrey van Vlijmen in kansrijke positie net naast mikken en vlak voor tijd was Luuk Haas doorgebroken, maar zijn inzet verdween niet alleen langs de uitkomende doelman, ook langs de verkeerde kant van de paal.

Met dit resultaat is de kans op een periodetitel wel erg ver weg geraakt. De eerste periode was al voor de komende kampioen Olympia’18 dat vandaag de nummer 2 op de ranglijst, Schijndel/de Wit, met 1-0 klopte en nog verder uitliep. De tweede periode is voor Schijndel dat alleen nog door Handel achterhaald kan worden, maar dat is alleen maar theorie. Voor de derde periode is Margriet gezakt naar een 8e plaats en blijft voorlopig ver achter koploper Avanti’31 in die periode. In de totaalrangschikking staat Margriet nu 5e en heeft een kleine kans om nog te stijgen, maar dan moeten er wel punten gehaald gaan worden.Margriet 2 wint overtuigend van Wittenhorst 2.
Oss, 24 maart 2019

De uitslag zal het niet vermoeden (4-3), maar Margriet speelde vandaag een ijzersterke wedstrijd en won overtuigend van Wittenhorst 2. Na de zeperd in Heesch van vorige week hadden de mannen van Margriet iets goed te maken vandaag.
Margriet begon overweldigend aan de wedstrijd en stond binnen 10 minuten al Met 2-0 voor. De eerst goal viel al na 2 minuten op links kreeg Wouter Bouwman de bal. Hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Kevin van der Lee. Kevin knikte binnen voor de 1-0. Margriet hield vol de druk op de defensie van Wittenhorst en toen het achterin misging kon Pim Korner Joey van Lith diep sturen. Joey ging netjes voorbij aan de keeper en tekende de 2-0 aan. Margriet zat dus al snel op rozen, maar het maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Arne Dekkers leverde de bal in bij de spits van Wittenhorst die zo naar de goal kon lopen en de 2-1 kon maken en daarna (tweede kans voor Wittenhorst) werd het zelfs 2-2. Ongelofelijk maar waar, maar met deze tussenstand gingen beide ploegen dus rusten.
Na de rust ging Margriet door met waar het de eerste helft mee bezig was. Volle pressie op Wittenhorst en op zoek naar kansen om te scoren. Margriet leek een penalty te krijgen toen Wouter Bouwman in het strafschopgebied werd neergelegd, maar de scheidsrechter besloot een indirecte vrije trap toe te kennen wegens obstructie... In de 70ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Wouter Bouwman werd door iedereen gemist en landde op de tweede paal, maar Ruud Dielis was attent en werkte de bal binnen! De verdiende voorsprong was eindelijk daar, maar 2 minuten later was het alweer gelijk. Uit een corner werd raak gekopt en Margriet kon weer opnieuw beginnen. Margriet had continu de overhand vandaag, maar na 75 minuten voetballen stond het gewoon 3-3. Het duurde uiteindelijk tot de allerlaatste minuut dat Margriet toch kreeg waar het 100% recht op had, de 3 punten. Rick van Rodijnen kwam er op links doorheen, kapte en draaide totdat zowel de keeper als 2 verdedigers op de grond lagen en uitgespeeld waren en schoot de bal langs de derde verdediger in het doel.
Een meer dan verdiende overwinning dus vandaag op sportpark Amstelhoef voor de mannen van Margriet 2. Weet Margriet deze lijn door te trekken dan kan het misschien nog wel mee gaan doen voor plek 3 op de ranglijst.TC Nieuws (10)
Oss, 20 maart 2019

Vandaag is bekend gemaakt door de Technische Commissie van Margriet dat ook Jorn van Bakel heeft toegezegd volgend seizoen het Geel-Zwarte tenue te dragen van Margriet.
Hiermee begint de selektie 2019/2020, waarmee trainer Maarten van Vugt aan de slag gaat, steeds meer gezicht te krijgen.
Een overzicht vind u op Seizoen 2019/2020

Voorbeschouwing
Margriet moet tegen Handel de drie punten halen.
Oss, 20 maart 2019

Margriet krijgt  Handel  op bezoek dat na een voor hun lange winterstop van 25 november tot 3 februari pas vier maal speelde. Het won van Constantia en Vitesse’08, maar verloor vervolgens van MULO en Schijndel.
Handel wordt geteisterd door afgelastingen, zo ook vorige week tegen Nooit Gedacht.
Ze hebben 3 wedstrijden minder gespeeld dan Margriet en staan nu met 18 punten uit 13 wedstrijden wat geflatteerd op een 9e plaats.

Handel is een ploeg, die zeker niet onderschat mag worden. Met 5 maal winst en 3 maal gelijk en 5 maal verlies zijn de prestaties van de ploeg van trainer Tom Jacobs nog grillig. In de eerste seizoenhelft winst op Vitesse’08 en Nooit Gedacht zijn hier voorbeelden van, evenals nipt verlies tegen Boekel Sport en Avanti’31.
Het doelsaldo is slechts +3, door 26 voor en 23 tegen.

De meest productieve speler is Teun de Graaf met 8 doelpunten, daarna volgen Mark de Waard met 5, Rob Manders  en Jef Rijksen met ieder 3 en Koen Fonken, Pim Bexken en Peter v.d. Bosch met ieder 2 doelpunten. Totaal zijn dat er 25 op eigen kracht. Daarnaast maakte Nooit Gedacht een eigen doelpunt, waardoor Handel van hen met 3-2 won. Grootste winst was met 0-6 tegen het zwakke MULO, waar ze later met 2-3 thuis van verloren, Grootste verlies was tegen koploper Olympia’18 met 1-6.

Er is nog geen referentiepunt van een eerdere wedstrijd dit seizoen, de wedstrijd in Handel werd indertijd afgelast en wordt pas op 5 mei a.s. ingehaald.
Margriet staat nu 4e na de wedstrijd tegen Avanti’31 vorige week dubieus te hebben verloren en had de scheidsrechterlijke besluiten niet mee. Er werden 27 punten gehaald met een doelsaldo van +12 (31 voor en 19 tegen). Omdat Avanti’31 naar het zwakke MULO gaat zullen ze de drie punten wel veroveren en is het voor Margriet bittere noodzaak om de drie punten in Oss te houden. Belangrijk om in de derde periode en in de totaalstand Avanti’31 op de voet te blijven volgen.TC Nieuws (9)
Oss, 120 maart 2019

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zal Wouter Witlox voor RKSV Margriet uit gaan komen. Deze aanvallende middenvelder komt over van OSS’20. Wouter is een 19 jarige Ossenaar en studeert geneeskunde aan de Raboud universiteit in Nijmegen.

We halen met Wouter een talentvolle speler binnen met inzicht, loopvermogen en creativiteitMargriet laat zich provoceren en geeft voorsprong uit handen.
Schijndel, 17 maart 2019

Margriet dacht met rust op rozen te zitten met een 2-0 voorsprong, maar liet zich door een erg fel Avanti’31, met behulp van scheidsrechter van Bree, provoceren en verliest met 3-2. Beide ploegen eindigden in ondertal.

De eerste helft zagen we een formidabel spelend Margriet, dat eigenlijk de kansen nog beter had kunnen benutten en via twee prachtige doelpunten van Kay van den Haterd de rust in ging. Niemand had kunnen klagen als het niet 0-4 of meer had gestaan voor de Osse ploeg die Avanti’31 alle hoeken van het veld liet zien.
Trainer Henry van Wanrooy had in de rust zijn ploeg voorgehouden dat hij de prestaties ver onder de maat vond en de peptalk was niet voor dovemans oren geweest. Het spel was fel, maar fair tot de grensrechter van Avant’31, die ook in de wedstrijd in Oss al een kwalijke rol speelde, het aan de stok kreeg met de zich warm lopende Fazli Ibis. Er werd zelfs met de vlaggenstok door de grensrechter geslagen. Scheidsrechter van Bree greep hierop wel in, maar besloot beiden weg te zenden. Vreemd genoeg is dit gehele voorval niet op het wedstrijdformulier terecht gekomen. De toon was hiermee gezet en scheidsrechter van Bree had de zaken niet goed meer in de hand en nam steeds vreemdere beslissingen. Invaller Lukas Borato liet zich vallen in het strafschopgebied, waarna van Bree onder zwaar protest een penalty toekende. Avanti’s topscoorder, Geert van Heeswijk wist daar wel raad mee. Meerdere malen negeert de scheidsrechter het voor buitenspel vlaggen van grensrechter Jeroen Scherpenzeel, waarbij deze volkomen terecht zijn vlag omhoog stak. Geert van Heeswijk profiteert en wipt de bal over de aanstormende Danny de Natris in het doel en nu staat het 2-2.
Roy Govers wordt in het strafschopgebied met een forse duw uit balans gebracht, maar scheidsrechter van Bree weigert dit te bestraffen.
Lukas Borato maakt in de 82e min. de 3-2 voor Avanti’31, claimt dat een Margriet-verdediger op zijn hand is gaan staan en neemt het recht in eigen hand door na te trappen en krijgt direct rood. Even later moet Jorn van Bakel, na zijn 2e gele kaart, ook het veld verlaten.
Trainer Mark Strik uit na afloop zijn ongenoegen uit over de wijze waarop de scheidsrechter de wedstrijd, in zijn ogen, een te groot stempel heeft opgedrukt door warrig en in het nadeel van Margriet te fluiten.Margriet 2 verliest met duidelijke cijfers in Heesch
Heesch, 17 maart 2019

Margriet 2 speelde vandaag tegen H.V.C.H. 2, de huidige nummer 2 van de ranglijst. De voorgaande 2 duels met H.V.C.H. dit seizoen kon Margriet goed partij bieden en had het wellicht meer verdient dan 1 schamel punt in de 2 duels.

Margriet begon ook vandaag weer best aardig tegen H.V.C.H. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op in het begin, echter kwam H.V.C.H. al snel op voorsprong. Margriet bleef echter rustig en probeerde aanvallen op te bouwen die resulteerde in kansen. Een goal van Ruud Dielis werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar net voor het rustsignaal was het toch raak. Een mooie aanval over meerdere schijven resulteerde in een strakke voorzet over de grond van Rick van Rodijnen en bij de tweede paal kon Joey van Lith binnen tikken. Deze goal gaf goede hoop voor de tweede helft, maar hier was weinig van te zien.

Na de thee kreeg Margriet zoals zo vaak dit seizoen binnen 5 minuten een treffer tegen. Margriet speelde slap en verloor bijna elk duel in de tweede helft. Al snel werd het ook 3-1 in het voordeel van H.V.C.H. Margriet was geen schim meer van het Margriet van de eerste helft en kreeg het niet meer voor elkaar om aansluiting te vinden. H.V.C.H. liep in het restant van de wedstrijd zelfs uit naar 6-1 en Margriet ging met het schaamrood op de kaken richting de douches.


Margriet naar Avanti’31, strijd om de 3e plaats te behouden.
Oss, 13 maart 2019

A.s. zondag gaat de reis naar Schijndel voor de ontmoeting tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst, Margriet en Avanti’31. Een ontmoeting waarin de derde plaats de beloning is voor de winnaar.

Beide teams hebben 27 punten gehaald deze competitie, echter heeft Margriet een beter doelsaldo, +13 tegen Avanti’31 +8. De eerste wedstrijd tussen beide teams was in Oss op 28 oktober vorig jaar en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat gelijke spel wist Avanti pas enkele minuten voor tijd te bewerkstelligen via een omstreden doelpunt van Koen van Engeland. Voor Margriet scoorde Roy Govers en dat doelpunt werd betwist via vlaggen door een wel erg vaak de vlag opstekende grensrechter, zo vaak dat de scheidsrechter zich op het laatst nog nauwelijks er iets van aantrok.

Beide teams gaan een beetje gelijk op in het vergaren van punten. De eerste periode haalde Avanti 2 punten meer en in de tweede periode heeft Margriet er 2 meer. De wedstrijd van a.s. zondag is voor de derde periode en daarin hebben beide teams 3 punten uit 1 wedstrijd.
Afgelopen zondag speelde Avanti’31 niet, gisteravond wel voor de beker en wist daarin Wittenhorst, middenmoter in de eerste klasse, knap op 0-0 te houden, maar werd op penalty’s uitgeschakeld.

Topscoorder van Avanti’31 is Geert van Heeswijk, die de helft van de doelpunten bij de Schijndelse ploeg voor zijn rekening nam, 14 stuks. Verder zien we nog Said Ali Hussein met 4 doelpunten, Luke Veroude met 3 en Koen van Engeland met 2, waarna 5 spelers 1x scoorden.
De zwakkere kant van Avanti’31 zit in de verdediging die al 20 maal een doelpunt tegen kreeg, Margriet beperkte dit tot 16 tegendoelpunten en heeft 1x meer gescoord.

Wie de uiteindelijke winnaar a.s. zondag wordt is moeilijk te voorspellen. Voetbal Nederland wijst op een kleine overwinning voor de thuisploeg, wij gaan er van uit dat de Margrieters er alles aan gaan doen om de punten mee terug te nemen naar Oss.

LET OP DE WEDSTRIJD IN SCHIJNDEL BEGINT OM 14.00 UUR


Oefenwinst voor Margriet 1 en 2
Oss, 12 maart 2019

Zowel Margriet 1, als Margriet 2 oefenden tegen een aantrekkelijke tegenstander.

Margriet 1 kreeg de koploper van de 4e klasse H op bezoek, Hapse Boys.
Dankzij Kay van den Haterd (3x), Jeffrey van Vlijmen (2x) en Ramon Verbiesen (1x) eindigde de oefenpartij in 6-1 winst.

Margiet 2 speelde tegen Prinses Irene 2 , dat uitkomst in de 2e klasse D en won met 3-2, de goals waren van Pim Korner (2x) en Joey van Lith (1x).RKSV Margriet versterkt zich met vier spelers
(bron: DTV)

OSS - RKSV Margriet heeft zich voor volgend seizoen versterkt met vier spelers. Jordy Spooren, Bilal El Ghezaoui, Martijn Vertogen en Mark Ruitenberg spelen met ingang van volgend seizoen voor de Osse derdeklasser. Daarnaast blijven er ook veel spelers verbonden aan de club.
Spooren keert terug bij Margriet na een dienstverband bij HVCH van twee seizoenen. Hij is een speler die kan spelen als vleugelverdediger en als controleur op het middenveld. "Met hem komt een jongen van de club terug, hij heeft bewezen erg belangrijk te kunnen zijn. Zijn opgedane ervaring bij HVCH neemt hij toch maar mooi mee", laat de technische commissie van Margriet weten. "Verder zijn we met Jordy in gesprek of hij weer werkzaam gaat zijn als jeugdtrainer, want ook hier is hij goed in."

Van FC Schadewijk komt Bilal El Ghezaoui over. "Deze aanvaller, vader van twee kinderen, woonachtig in Oss, die zijn jeugdopleiding heeft genoten bij Elinkwijk speelde tegen Margriet een sterke wedstrijd en we zijn dan ook blij dat hij de Margrietselectie komt versterken", vertelt de club. Na een kampioenschap en topscorer van de vierde klasse in het seizoen 2017-2018 als hoogtepunten kiest hij voor het komende seizoen voor RKSV Margriet.

Van de club O.S.S.'20 komen twee spelers over. Allereerst Martijn Vertogen (21). Hij is volgens de technische commissie een controlerende middenvelder, die zijn duels niet schuwt en bij voorkeur voor de voetballende oplossing kiest. Ook komt doelman Mark Ruitenberg over van stadsgenoot O.S.S.'20. Hij is 29 jaar, speelde in de jeugd van Berghem Sport, daarna voor CITO, waarna hij nu twee jaar voor O.S.S.'20 speelt.

Een groot gedeelte van de huidige groep heeft aangegeven ook volgend seizoen voor Margriet uit te komen. Kevin Korsten, Roy Govers, Joey Schuurmans, Max van Berkom, Jeffrey van Vlijmen, Rob Ooms, Lars van de Kamp, Jessie van de Kamp, Morris Landman, Kay van de Haterd, Veron Lionarons, Floris de Vries, Luuk Haas, Bas Bressers en Ramon Verbiesen, allen blijven bij Margriet.

Vanuit de jeugd zullen ook een aantal spelers doorstromen naar de selectie. Eén ervan is aanvaller Rob van de Ven, hij traint dit seizoen al regelmatig mee en heeft enkele wedstrijden voor Margriet 1 gespeeld, waarin hij een goede indruk heeft achter gelaten.

"Wij zijn als RKSV Margriet heel blij met de versterkingen. Zij zullen zorgen voor meer concurrentie binnen de selectie. Samen met de kwaliteiten die we al in huis hebben, denken we meer stabiliteit in de selectie te hebben. Belangrijk dat de nieuwe spelers zich snel thuis voelen, maar daar zorgt de huidige spelersgroep wel voor. Met deze groep, aangestuurd door Maarten van Vugt hebben wij veel vertrouwen om onze sportieve doelstellingen te verwezenlijken", stelt de technisch commissie tevreden vast.Margriet pakt stormachtige overwinning.
Oss, 10 maart 2019

Het was eigenlijk geen weer om te voetballen, de storm maakte dat de wedstrijd onberekenbaar werd omdat bij vlagen de dwars over het veld denderende storm de bal rare capriolen liet uithalen. Elders werden wedstrijden al vroegtijdig afgelast of zelfs gestaakt, zo niet op Sportpark Amstelhoef, waar de wedstrijd keurig werd uitgespeeld en Margriet profiteerde.

De Ossenaren begonnen voortvarend en zette de Gennepse ploeg onder druk. In de 11e minuut was het Kay van den Haterd die een verkeerd beoordeelde bal door de wind voor zijn voeten kreeg in kansrijke positie. Zijn bedoelde schot werd echter door de storm uiteindelijk een afzwaaier, waar de goed meegekomen Joey Schuurmans wel raad mee wist en hij de bal in het net schoof langs de aanstormende doelman Lex Wever.
Margriet kreeg hierna een Vitesse’08 te zien dat furieus aanviel, maar in de afwerking onmachtig was. Tot de rust bleven de Ossenaren makkelijk verdedigend overeind en beperkten zich tot snelle uitvallen.

Na rust was het even storm voor het Osse doel, maar doelman Danny de Natris was bekwaam aanwezig en moest meerdere keren ingrijpen zonder echt in de problemen te komen. Een keer moest hij gestrekt aan om een schot van Gijs Giebels uit de hoek te ranselen tot corner en even later was het Luuk Haas die een bal vlak voor de lijn kon wegwerken. Daarmee was het kruit van de Vitesse-aanvallers wel verschoten en kwamen ze niet meer in scoringspositie. Margriet beperkte zich tot goed storen op het middenveld en wist met enkele uitvallen wel goed in de buurt te komen van het Vitessedoel. Ook hier speelde de wind een rol, want combinatievoetbal; was voor beide ploegen onmogelijk. Wel was spits Kay van den Haterd nog langs zijn man, werd neergehaald, maar de tot dan goed leidende scheidsrechter Islam Elsayyad zag het anders en floot niet tot ongenoegen van de Osse spelers. Het was nog net buiten de beruchte lijnen, maar een vrije trap en een rode kaart was op zijn plaats geweest.

Na afloop was de opluchting groot, de drie punten bleven in Oss en Margriet steeg weer naar de derde plek op de ranglijst. De 2e periode is vrijwel zeker voor Schijndel dat alleen nog achterhaald kan worden door Handel, maar dan moet Handel wel alle 5 zijn inhaalwedstrijden winnen en mag Schijndel in hun laatste periodewedstrijd geen punt halen. Dat laatste is mogelijk, want die spelen ze op 31 maart tegen koploper Olympia’18. Dat Handel alles wint is nogal onwaarschijnlijk, dus theoretisch is Schijndel 2e periodekampioen. Des te belangrijker is het om die derde plek vast te houden, want die zou wel eens voor de bezetter van die plek de nacompetitie kunnen betekenen. De eerstvolgende op de eindrangschikking die nog niets heeft, neemt de periodetitel van de kampioen over en iedereen gaat er van uit dat Olympia’18 dat zal zijn nu ze met 9 punten voorsprong op Schijndel en een wedstrijd minder gespeeld al de gehele competitie de bovenste plek innemen.
Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Lars van de Kamp (Fazli Ibis), Jeffrey van Vlijmen, Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Joey Schuurmans ( Veron Lionarons) ,Ramon Verbiesen.


Margriet krijgt bezoek van Vitesse’08 voor de strijd om de 5e plek.
Oss, 6 maart 2019

Vitesse’08 staat op de zesde plaats met 24 punten uit 16 wedstrijden. Margriet staat 5e  met evenveel punten, maar dan  uit 14 wedstrijden. Het wordt dus een duel wie na het weekend de 5e plek op de ranglijst inneemt.
.
Vitesse komt wat opgewekter naar Oss, want zij kunnen nog terugzien op een 4-0 overwinning op Margriet in de eerste wedstrijdhelft op 4 november j.l. Over de hele wedstrijd genomen waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Vitesse’08 was effectiever in de afwerking, met name door verdedigende fouten stond het bij rust al 2-0 voor de gastheren. Wat vooraf leek op een spannende wedstrijd, draaide voor Margriet uit op een dramatische wedstrijd. Een dikke domper voor de Ossenaren die deze wedstrijd meer goals tegen kregen dan in de voorafgaande zes wedstrijden.

Vitesse is echter kwetsbaar als we kijken naar het doelsaldo van +5 door 31 voor en 26 tegen. Hier liggen kansen voor Margriet  om revanche te nemen voor die smadelijke nederlaag. Margriet had toen een slechtere periode, verloor vervolgens in de beker van EVVC en liep thuis tegen een nederlaag op tegen Nooit Gedacht. Daarna werd er beter gespeeld en wonnen de Margrieters vervolgens drie wedstrijden op rij. Een knappe overwinning op koploper Olympia’18 en dat deed dit seizoen verder nog geen andere ploeg. Vervolgens werd gewonnen van Volkel en Ulysses. Na de winterstop werd echter 2 wedstrijden op rij verloren van Schijndel en Boekel Sport. Twee weken geleden was laagvlieger Constantia de klos. Margriet revancheerde zich voor de slechte start na de winterstop door de Wanroijse ploeg met 6-0 verlies naar huis te sturen.

Vitesse'08 kwam na de winterstop 5 keer in actie, speelde gelijk tegen Volkel (1-1), verloor vervolgens van Handel (2-3) en koploper Olympia'18 (2-0), om de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten tegen Nooit Gedacht (3-1) en Boekel Sport (0-1).
Kunnen de Ossenaren op deze sterkere tegenstander revanche nemen? Misschien wel en dat belooft zondag a.s. hopelijk een mooi duel als de Osse ploeg dezelfde motivatie heeft als tegen Constantia en er volledig voor gaat met durf en vechtlust.

Aan Vitesse-zijde is Gijs Giebels de gevaarlijkste man met 9 doelpunten op zijn naam, Rob Janssen vond vijf maal het net. Trainer van de ploeg uit Gennep is nu voor het derde seizoen de ervaren  Fabian Krebbers, die volgend seizoen naar 2e klasser Union in Nijmegen vertrekt.Nieuws van de TC (7)
Oss, 28 februari 2019

De Technische Commissie van Margriet laat weten dat ook Ramon Verbiesen is toegevoegd aan de selektie 2019/2020..

Voor een totaal-overzicht van de selektie 2019/2020 kunt u terecht op Seizoen 2019/2020 pagina die regelmatig wordt bijgewerkt.Nieuws van de TC (6)
Oss, 25 februari 2019

De Technische Commissie van Margriet laat weten dat er weer 4 spelers zijn toegevoegd aan de selektie 2019/2020.
Volgend seizoen zijn Luuk Haas, Bas Bressers, Morris Landman en Roy Govers ook weer te zien in het Geel-Zwart tenue van de club aan het Amsteleind.

Voor een totaal-overzicht van de selektie 2019/2020 kunt u terecht op Seizoen 2019/2020 pagina die regelmatig wordt bijgewerkt.Margriet herpakt zich ten koste van Constantia
Oss, 24 februari 2019


 
Volgens trainer Mark Strik had het team een goed gesprek gehad afgelopen dinsdagavond over de desastreuze twee voorgaande wedstrijden en Constantiatrainer Niek Hermans vond Margriet de beste ploeg die hij tot nu toe dit seizoen is tegengekomen.

De werkelijkheid is dat Margriet gretig was en enorm veel druk legde op de tegenstander. Het begon wel wat zenuwachtig, maar met strijdlust en inzet.  Met name de eerste helft resulteerde dit in een tiental doelrijpe kansen, waarvan er maar twee het net vonden. Beide van de voet van Kay van den Haterd, maar de eerste werd ten onrechte afgekeurd door scheidsrechter Slavenburg op aangeven van grensrechter van de Ven van Constantia. Deze laatste  deed  met regelmaat zijn vlag ten onrechte omhoog en probeerde bij de tweede goal het grapje weer uit te halen. Gelukkig was scheidsrechter Slavenburg goed meegelopen en stond op één lijn met de laatste verdediger om te constateren dat van de Ven er een potje van maakte. Hij wees hem dan ook duidelijk terecht.  Van den Haterd, Schuurmans, van Vlijmen en Verbiesen hadden minder geluk met hun schoten, de meesten eindigden net naast, over en zelfs op de lat.  Constantia doelman Willem Reijnen zou twee maal nog redding brengen op schoten van Schuurmans en van den Haterd.

De tweede helft zou het eenzijdige wedstrijdbeeld nog verder doorgetrokken worden. Ramon Verbiesen tilde de stand in de 51e minuut naar 2-0 en Jeffrey van Vlijmen maakte er 3-0 van. Ramon Verbiesen mocht 10 minuten later vanaf de stip aanleggen nadat binnen de beruchte lijnen zijn standbeen onder hem was weggetikt. Na deze 4-0 stortte Constantia verder in. , waarna Morris Landman, in het veld gekomen voor Kay van den Haterd, twee keer doelman Reijnen nog wist te passeren en de eindstand op 6-0 te brengen. Een eindstand die voor hetzelfde geld in de dubbele cijfers had kunnen eindigen. Constantia kon in de hele wedstrijd maar 1 keer in schotpositie komen, maar schoot onbeheerst meters naast. De Margriet-verdediging kwam niet in de problemen.
Ook alle concurrenten wisten vandaag hun wedstrijd winnend  af te sluiten, zodat Margriet weinig opschoot en de 5e plek blijft innemen met 2 wedstrijden minder gespeeld. De wedstrijd van vandaag was dan ook de eerste wedstrijd in de derde periode, terwijl Margriet er nog 4 moet spelen van de 2e periode.

Volgend weekend is er geen voetbal i.v.m. Carnaval, de week daarop komt Vitesse’08 naar Oss, de eerste inhaalwedstrijd van de 2e periode. Daarover een voorbeschouwing op woensdag 6 maart a.s.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Luuk Haas, Roy Govers, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Mitch Pennings ( Rob van de Ven), Kay van den Haterd ( Morris Landman), Joey Schuurmans ( Veron Lionarons), Ramon Verbiesen.


Margriet 2 weet stand te houden in spannende tweede helft en wint met minimaal verschil van Boekel Sport
Oss, 24 februari 2019
   
Margriet 2 ontving vandaag Boekel Sport 2 in de reserve 1ste klasse. Boekel Sport had voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten meer dan Margriet.

Margriet begon sterk en overtuigend aan de wedstrijd op sportpark Amstelhoef. Het zette goed druk op de Boekelse verdediging en in het eerste half uur regende het kansen. De keeper van Boekel had echter geen zin om mee te werken aan een snelle/grote voorsprong voor Margriet en hield alles tegen. Tot aan de 30ste minuut dan... Toen was het eindelijk raak. De bal kwam voor het doel en werd uiteindelijk door Ruud Dielis voorzien van het laatste tikje. Margriet ging zodoende meer dan terecht de kleedkamers in met een voorsprong.

Na de rust was Margriet geen schim meer van wat het voor de rust was. Boekel Sport mocht verder naar voren voetballen en Margriet was erg slordig in de passing. Boekel Sport werd dan ook een paar keer gevaarlijk en zolang als het maar 1-0 staat weet iedereen wat er kan gebeuren. Margriet lukte het voetballend niet om de wedstrijd weer in de hand te krijgen, maar liet zien ook als team te kunnen vechten. In de eindfase kreeg Margriet nog een paar counter mogelijkheden, maar scoren werd er niet gedaan. Na 45 minuten hard werken was daar het zeer welkome eindsignaal.

Margriet – Constantia , kans op herstel?
Oss, 20 februari 2019
Voorbeschouwing
Na de desastreus verlopen wedstrijden van de afgelopen twee weken tegen Schijndel (0-3) en bij Boekel Sport (2-0), krijgt Margriet 1 andermaal de kans om zich van deze slechte periode los te weken tegen een (op papier) veel zwakker Constantia uit Wanroij.

Waar het aan ligt is niet goed aan te geven. Tegen op papier zwakkere tegenstanders hebben de Ossenaren vaak een “Off-day”, spelen ze ogenschijnlijk zonder felheid en zonder inspiratie en durf.
Des te opmerkelijker is dat ze de enige ploeg zijn in de hele 3e klasse D die van de oppermachtige koploper Olympia’18 heeft gewonnen. Het kan dus wel….!

Komende zondag moet er gewonnen worden om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst want Boekel Sport en Handel liggen op de loer om op gelijke hoogte te komen, terwijl Nooit Gedacht door z’n achterstand in wedstrijden daar eigenlijk ook al bij hoort.
Met Vitesse’08, Avanti’31 en Handel als volgende tegenstanders is het bitter noodzakelijk dat scheidend trainer Mark Strik het team weer aan de gang krijgt.
Tegenstander Constantia staat voorlaatste met 9 punten uit 14 wedstrijden ( 1 meer dan Margriet) en met een doelsaldo van -25 (11 voor en 36 tegen). Daar mag je toch geen punten tegen laten liggen.
Giel Martens, Noud v.d. Wielen en Milano van Cruijsen scoorden allen twee maal terwijl 5 andere spelers één maal het net wisten te vinden.
Constantia werd vorig seizoen kampioen in 4G en heeft het moeilijk in de derde klasse. Het staat dit jaar voor het eerst onder leiding van trainer Gert-Jan Reijnen die voor het eerst als hoofdtrainer werkt en in het verleden als jeugdtrainer bij Leones heeft geacteerd.

2e periode
De tweede periode lijkt te gaan naar Schijndel/de Wit dat met 19 punten uit 7 wedstrijden de perioderanglijst aanvoert. Ze moeten echter voor de periode nog naar Schadewijk en ontvangen in eigen huis nog Olympia’18. Margriet moet nog 4 wedstrijden voor de 2e periode spelen tegen Vitesse’08, Excellent, Nooit Gedacht en Handel. Op papier is het verschil te overbruggen, maar dan mag Schijndel uit hun laatste 2 wedstrijden niet meer dan 1 punt halen en zal Margriet ze alle vier moeten winnen. Onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk.  
Margriet verliest in Boekel
Boekel, 17 februari 2019

Margriet moest vandaag winnen om zicht te houden op de tweede plaats  en om mee te blijven doen om de tweede periode.  Zeer teleurstellend dat er niet de felheid was en men weinig geleerd had van het pak slaag dat vorige week door Schijndel was uitgedeeld.
Margriet zakte dan ook weer een plaats op de ranglijst en staat nu 5e. De tweede periode zou normaliter vandaag moeten eindigen, maar door de vele afgelastingen de afgelopen periode is dit nog lang niet het geval. Margriet loopt 4 wedstrijden achter, Nooit Gedacht zelfs 6. Toch is Margriet zo goed als uitgeschakeld voor de periodetitel want het staat daarin nu 10 punten achter op Schijndel met 2 wedstrijden minder gespeeld. De laatste wedstrijden van de 2e periode worden verspreid de komende maanden gespeeld en voor Margriet is dat op 10 maart tegen Vitesse’08, op 31 maart tegen Excellent, op 11 april tegen Nooit Gedacht en op 5 mei tegen Handel.

In een zeer slordige wedstrijd van 2 kanten was het Margriet die in de begin fase met wat speldenprikjes dicht bij de goal van Boekel kwam, maar na een half uur was het Boekel dat het voortouw nam, mede doordat het feller in de duels was. Eerst ging een grote kans maar net voorlangs. In de 31 min was het toch Boekel dat op 1-0 kwam via een uitbraak zou jeugdspeler Guus Goosens doeltreffend zijn. Op slag van rust was weer Boekel dat toesloeg via Twan Merks en op 2-0  kwam.

In de 2de helft ging Margriet proberen om het tij te keren maar kwam niet meer in de wedstrijd en beperkte zich tot slechts één doelkans die ook nog gemist werd. Boekel bleef met gemak overeind door verdedigend goed overeind te blijven.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Luuk Haas, Floris de Vries (Ramon Verbiesen), Roy Govers, Lars v.d. Kamp, Morris Landman (Fazli Ibis), Mitch Pennings, Kay van de Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Jessie v.d. Kamp (Rob Ooms).TC Nieuws (5)
Oss, 15 februari 2019

Naast alle eerder genoemden (zie TC Nieuws 1 t/m 4) hebben nu ook Rob Ooms en Lars v.d. Kamp aangegeven dat ze ook volgend seizoen bij Margriet spelen.
Een overzicht vindt U op de pagina "seizoen 2019/2020" onder het hoofdmenu "Margriet 1 " , of klik hier.Margriet naar Boekel Sport
Oss, 13 februari 2019
Voorbeschouwing

De grote vraag is of Margriet zich deze week herstelt heeft van de zeperd van afgelopen weekend tegen Schijndel/de Wit en nog sterker: hebben ze er wat van geleerd! Op papier zou Boekel een te nemen horde moeten kunnen zijn. Ze staan met evenveel wedstrijden gespeeld op de 11e plek met 15 punten, 6 punten achter de Osse ploeg, waarbij ze 19 maal scoorden en er 23 maal moest worden gevist, dus een saldo van -4.

Margriet  staat op met een saldo van +8 ( 22 voor en 14 tegen) op de 4e plaats. Theoretisch kan het de 2e plaats worden, maar dan moeten beide inhaalwedstrijden gewonnen worden. Daarin is op 11 april Nooit Gedacht en op 5 mei Handel de opponent en dat duurt nog een tijdje. Zaak is om nu de punten weer te pakken, want twee keer verliezen betekent dat je weer enorm terugvalt op de ranglijst.

Op 30 september vorig jaar speelden beide ploegen in Oss ook al tegen elkaar en toe werd het 1-1 en dat werd gezien de krachtsverhouding in het veld ervaren als het verlies van 2 punten. Boekel ligt Margriet niet zo, want het is een ploeg met vechtlust, mentaal sterk en minder gefocust op mooi voetbal. Het countert graag en heeft daar ook het materiaal voor met enkele snelle mensen voorin.

Noud van Stiphout is de topscoorder met 4 doelpunten (waarvan 1x tegen Margriet), Twan Merks wist 3 maal raak te mikken, Jelle Bouwmans en Tim Schuijers ieder 2 maal. 7 spelers 1x en 1x hielp de tegenstander.  Afgelopen weekend speelde Boekel niet omdat de wedstrijd tegen Nooit Gedacht in Geffen werd afgelast. Boekel Sport speelde voor het laatst competitie op 23 december j.l. , een inhaalwedstrijd uit bij Volkel en verloor daar met 4-1. December was geen goede maand voor ze, want thuis verloor men met 1-3 van koploper Olympia’18 en bij MULO werd met 2-0 verloren. Voor de laatste driepunter van Boekel Sport gaan we terug naar 25 november toen thuis met 3-0 van Excellent werd gewonnen.

Of Margriet zich herstelt en revancheert voor de slechte wedstrijd van afgelopen weekend kunt u a.s. zondagavond laat of maandag a.s. lezen op deze site.Margriet slap uit de winterstop
Oss, 10 februari 2019
Na 9 weken gedwongen rust mocht Margriet 1 weer aan de bak, direct al in een belangrijke wedstrijd tegen Schijndel/de Wit met als inzet de tweede plaats achter koploper Olympia’18.  Margriet, dat wel in de afgelopen weken enkele oefenpartijen speelde, leek echter nog gezapig te zijn blijven hangen in de winterslaap.  Met name in de eerste helft was het erg slecht en werden de duels met weinig pit aangegaan. De bal ging te vaak naar achteren, passes kwamen niet aan en te vaak werd de eenzame spits Kay v.d. Haterd met hoge ballen aangespeeld en vaak ook nog onzuiver. Dat juist terwijl van den Haterd op z’n gevaarlijkst is als hij over de grond wordt aangespeeld in de voeten.
In de 4e minuut ging het al gelijk mis, achterin knullig balverlies, waarna Tjeerd Pijnenburg de bal met een boogbal liet verdwijnen in de verre hoek. De hele eerste helft zou Margriet achter de feiten aanlopen, steeds weer balverlies en weinig kansen kunnen creëren. De enige noemenswaardige kans was een kopbal van spits Kay van den Haterd, maar die miste te veel richting en was een makkelijke prooi voor doelman Timo de Louwere.
Na rust was er iets meer felheid bij Margriet, maar veel te veel slordigheden om de hechte defensie van Schijndel het echt moeilijk te maken. Schijndel hield de defensie dicht en counterde er lustig op los.  Margriet had twee goede kansen op rij. Eerst was het Kay van den Haterd die kansrijk was, maar zijn schot werd met een katachtige redding door de Louwere uit de doelmond  gestompt. In de rebound was het Joey Schuurmans die zijn inzet wederom met een fantastische sprong van de Louwere over gestompt zag worden.  Margriet drong verder op en toen in de 77e minuut een diepe bal op Tijn Niemeijer werd gegeven, kwam de Osse doelman wel erg ver en misschien zelfs onnodig uit het doelgebied, miste de bal met zijn sliding, waarna Niemeijer de bal simpel in het verlaten doel kon deponeren. Margriet speelde hierna alles of niets, drong aan, maar strandde elke keer op een hechte muur van 11 Schijndelnaren, die bij de vaak van afstand geschoten pogingen er altijd wel een voetje tegen konden zetten. Vlak voor tijd is het Kaj de Visser die de eindstand op 0-3 bepaalt. Onnodig verlies op het middenveld, spelers die blijven staan terwijl juist Schijndel doorgaat en een terechte overwinning boekt.
Volgens trainer Mark Strik was het team hetzelfde als in de oefenwedstrijd tegen Heeswijk afgelopen donderdag, waarin het juist prima speelde en ongelukkig nipt met 0-1 verloor van de 2e klasser. Het leek echter geen schim meer van zichzelf.
Trainer Henry van Alebeek roemde na afloop zijn team over de inzet, beleving en het collectief en zag dat beloond met een klinkende overwinning.
Margriet 2 komt goed uit de winter en pakt direct 3 belangrijke punten
Oss, 10 februari 2019

Vandaag stond voor Margriet 2 een hele belangrijke wedstrijd op het programma. De competitie werd hervat en Budel 2 kwam op bezoek. Budel stond voorafgaand aan de wedstrijd met 4 punten achterstand op Margriet onder de bekende degradatiestreep. Margriet stond op haar beurt net boven deze streep. Een overwinning zou de Ossenaren dus enige lucht geven. De eerste ontmoeting tussen beide eindigde in een zinderende 4-4. Nadat Margriet in Budel met 4-1 achter kwam wist het toch nog in de slotfase langszij te komen.

Al na 10 minuten wist iedereen op sportpark Amsteleind dat er een wonder moest gebeuren wou Budel met 3 punten vertrekken uit Oss. Margriet was overduidelijk de betere partij en het was wachten op doelpunten. Toch kwam Budel er 2 keer gevaarlijk uit, maar daar was altijd nog keeper Dylan Heurkens die redding kon brengen. Margriet kwam na 20 minuten op voorsprong door Joey van Lith. Joey kreeg de val vanaf links en schoof binnen. Het bleef vervolgens lang 1-0 tot net voor rust. Ditmaal was het Pim Korner die Kevin van der Lee in stelling bracht en zo ging Margriet met 2-0 de rust in.
Na de rust kwam Budel er helemaal niet meer aan te pas. Margriet had heel veel balbezit en het was niet de vraag of Margriet ging winnen, maar hoeveel doelpunten er nog zouden vallen. De 3-0 werd gemaakt voor een speler van Budel. Kevin van der Lee ging op rechts voorbij de keeper en trok de bal voor. Voordat een Margriet-speler de bal kon raken gleed een verdediger van Budel de bal al binnen. Uiteindelijk werd het 4-0 en het slotakkoord was voor Rick van Rodijnen. Met een droge knal schoot hij de bal in de verre hoek.
Margriet had meer kunnen scoren vandaag, maar uiteindelijk is deze uitslag niks minder dan geweldig. Margriet slaat nu een groot gat met de degradatiestreep en brengt Budel dieper in de problemen. Volgende week wordt er niet gevoetbald aangezien Margriet tegen sv TOP zou moeten spelen, maar die zijn uit de competitie gehaald.


TC Nieuws (4)
Oss, 8 februari 2019

Ook Floris de Vries heeft te kennen gegeven volgend seizoen voor Margriet uit te blijven komen.
De Vries speelde vorig seizoen nog in de jeugd O19-1 en wist dit seizoen direkt een plek in de hoofdmacht te veroveren.


Oefenwedstrijd tegen Heeswijk 1
Oss, 7 februari 2019

Margriet oefende vanavond tegen tweede klasser Heeswijk en verloor nipt met 0-1, een stand die al met rust was bereikt.
Al met al een leuke, maar vooral nuttige oefenpartij.


Margriet – Schijndel, de topper van de week
Oss, 6 februari 2019
Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen Margriet en Schijndel/de Wit, met als inzet de tweede plaats achter koploper Olympia’18. Een belangrijke plek, want Olympia’18 lijkt af te stevenen op het kampioenschap gezien de grote voorsprong. De tweede plek zal dan aan het einde van het seizoen sowieso recht geven op nacompetitie, want de eerstvolgende op de ranglijst zonder periodetitel neemt de 1e periode dan over van Olympia’18. Ook voor de 2e periode is deze wedstrijd nog van groot belang. Schijndel voert die ranglijst aan met 4 punten meer dan Margriet, maar Margriet heeft nog 2 wedstrijden tegoed.

Ook in de totaalrangschikking staat Schijndel nu op de 2e plek met 1 punt meer dan Margriet, maar dus ook met 2 wedstrijden meer gespeeld dan de Osse ploeg.
De eerste ontmoeting tussen beide teams dit seizoen was tevens de openingswedstrijd op 23 september vorig jaar en eindigde in 0-0. De wedstrijd was toen van beide kanten matig, met een iets sterker Schijndel en aan Osse zijde een hoofdrol voor doelman Danny de Natris, die vlak voor rust en vlak voor tijd met goede ingrepen een achterstand voorkwam en zo een punt binnenhaalde.

Sindsdien zijn beide teams sterker geworden en gegroeid. Het doelsaldo is exact gelijk (11), maar Margriet deed dat in 11 wedstrijden en Schijndel in 13. Voor Schijndel was het afgelopen weekend wel competitievoetbal tegen Volkel werd met 2-1 thuis gewonnen. De Ossenaren zagen tijdens de warming up de wedstrijd in Geffen afgelast worden.
Schijndels trainer is Henry van Alebeek die nu aan zijn tweede seizoen bezig is en ook volgend seizoen aan het roer zal staan. Van Alebeek is bekend in de regio en trainde van 2007 tot 2013 het Heesche HVCH gedurende maar liefst 6 seizoenen om daarna te vertrekken naar NWC (Asten) waar hij 3 seizoenen verbleef, om daarna naar Schijndel te verkassen. Vorig seizoen wisten de Schijndelnaren zich ter nauwer nood te handhaven via de nacompetitie, maar de ploeg werd dit seizoen steeds sterker en kon zich na een matig begin opwerken naar de huidige 2e plek.

Topscoorders zijn Brent Blummel en Kay de Visser met beide 7 doelpunten, Martijn van Grinsven en Jordy van Kasteren scoorden ieder 2x en 5 andere spelers 1x.
Een voorspelling is moeilijk te doen, we hopen op een leuke wedstrijd zodat uiteindelijk het publiek de winnaar is. Moge de beste winnen, wij hopen op Margriet.

Scheefgroei competitie

De k.n.v.b. heeft besloten dat er later wordt gestart met de competitie en de winterstop is beperkt tot 4 weken. Wel gaat de competitie nu langer door tot eind mei. Het aantal inhaalmomenten is beperkt gehouden en er zijn nu al veel afgelastingen geweest. In de 3e klasse D zijn er maar 5 van de 14 clubs die 13 wedstrijden hebben gespeeld, de overige lopen 1, 2 of 3 wedstrijden achter, terwijl er ook al een keer een volledig programma is afgelast. Men had dus al komend weekend de 15 e wedstrijdronde moeten spelen.  Voor de meeste ploegen betekent dit dat ze veel moeten inhalen en als het niet goed uitkomt moet er al doordeweeks ingehaald worden. Het Paasweekend is voor een aantal ploegen (6) al een dubbele wedstrijd ingepland.  Margriet en Nooit Gedacht zijn doordeweeks de eerste “slachtoffers”, hun wedstrijd van afgelopen weekend wordt nu op donderdagavond 11 april ingehaald. Margriet moet zelfs op 5 mei nog een inhaalwedstrijd van wedstrijdronde 13 tegen Handel spelen, waardoor periode 2 mogelijk pas op die datum beslist wordt, met nog 3 wedstrijdrondes tot het einde van de competitie.

Dit alles omdat er maar 3 ploegen zijn die op kunstgras spelen en 1 ploeg die (pas) vanaf 1 januari jl. verplicht is naar z’n kunstgrasveld uit te wijken als het natuurveld afgelast is, iets wat eigenlijk gewoon altijd verplicht moet worden gesteld. De meeste ploegen zijn aangewezen op natuurgrasvelden, waarvan er een aantal zijn die echt uitermate slecht zijn. Excellent heeft pas 4 thuiswedstrijden gespeeld, Nooit Gedacht, Handel en Ulysses 5, daar waar bijvoorbeeld Schijndel en MULO al 7 thuiswedstrijden achter de rug hebben.
Voor Nooit Gedacht komt er hopelijk een einde aan de ellende als medio dit jaar het sportpark van een kunstgrasveld wordt voorzien. Iets wat we niet verwachten op de kleinere dorpen, waardoor dit soort scheefgroei van de competitie en de daarbij behorende periodes ook de komende jaren zullen door gaan. Misschien moet men bij de k.n.v.b. eens gaan nadenken hoe dit probleem op te lossen is.
Het besluit om vnaf weekend 30/31 maart iet doorgegane wedstrijden door te schuiven naar de donderdag er na is slechts een "noodverband" en geen werkelijke oplossing. Voor die tijd moeten nog 6 wedstrijdronden worden gespeeld en als daarin afgelastingen voorkomen loopt de competitie nog verder scheef.

Veld Nooit Gedacht afgekeurd door de scheidsrechter.
Oss, 3 februari 2019

We hadden het niet verwacht, maar na de zondagochtendkeuring van het veld om 10.00 uur kwam het bericht dat het veld goed genoeg was bevonden om de derby tussen Nooit Gedacht en Margriet door te laten gaan. Het bleef droog en er was af en toe een licht zonnetje met een briesje over het veld. Iedereen verheugde zich op een mooie voetbalmiddag, beide teams hadden al weken lang geen competitiewedstrijd gespeeld. Margriets laatste wedstrijd was thuis tegen Ulysses (4-0 winst) op 9 december jl. en Nooit Gedacht speelde op 2 december jl. haar laatste tegen en bij koploper Olympia'18 en verloor met 2-0.

Beide teams stonden al op het veld voor de warming up toen scheidsrechter De Wit alsnog het veld afkeurde, dit tot ongenoegen en teleurstelling van beide teams en de reeds aanwezige supporters, Margriet had een "schaduw"wedstrijd gepland tegen Ravenstein 1 mocht er een afkeuring zijn, maar had die wedstrijd overgezet naar Margriet 2 omdat de verwachting was dat op De Biescamp in Geffen gewoon gespeeld zou worden.  Margriet 2 speelde daarom al om 12.00 uur tegen Ravenstein 1, een wedstrijd die in een 3-3 gelijkspel eindigde met goals van Mounir El Mansouri, Rick van Rodijnen en Emiel van de Schepop.

De knvb en beide clubs waren het snel eens over het opnieuw vaststellen van de wedstrijd later in het seizoen. Margriet, dat inmiddels 2 wedstrijden achter loopt en Nooit Gedacht dat er zelfs al 3 achterloopt, hebben allebij al een aantal inhaalwedstrijden staan, waardoor alle inhaaldatums al opgebruikt waren. Zij moeten daarom op een doordeweekse avond inhalen, wat gezien de reisafstand geen enkel bezwaar is. De wedstrijd is dan ook opnieuw vastgesteld op donderdagavond 11 april 2019, aanvang 19.30 uur.

Hopelijk kunnen beide teams dan komend weekend eindelijk de winterstop achter zich laten. Margriet ontvangt dan Schijndel/de Wit en Nooit Gedacht ontvangt Boekel Sport. Gezien de te verwachten regenperiode komende week en een verwachting dat er totaal wel 25 tot 30 mm regen kan vallen, vrezen we het ergste voor de Geffense ploeg.  Voor Margriet zal het waarschijnlijk niet uitmaken, ze spelen thuiswedstrijden op kunstgras, Deze zomer moet het hoofdveld in Geffen voorzien worden van kunstgras, waarna hopelijk alle ellende voorbij is.

Margriet oefent a.s. donderdagavond 7 februari tegen 2e klasser Heeswijk, aanvang 20.00 uur.
TC Nieuws (3)
Oss, 31 januari 2019

Ook Jeffrey van Vlijmen heeft bekend gemaakt volgend seizoen bij Margriet te blijven.


Nooit Gedacht - Margriet door weersverwachting onzeker !
Oss, 30 januari 2019
Voorbeschouwing:
Hopen dat de verwachte sneeuw tijdig weg is, want als dat niet het geval is, zou het slechte veld van Nooit Gedacht zondag er weer snel uit liggen. In Geffen zal mogelijk later dit jaar een kunstgrasveld komen te liggen en dat is ook hard nodig. Bij afgelasting zal op enig moment doordeweeks de wedstrijd moeten worden gespeeld, want alle geplande inhaaldagen zijn voor beide teams al niet meer mogelijk.

Margriet heeft nog iets goed te maken met de Geffense ploeg. Op 18 november vorig jaar verloor Margriet in eigen huis met 1-2 na een van beide zijde slechte wedstrijd. De Osse ploeg kwam via Bas Bressers nog terug naar 1-2 en zag Kay van den Haterd vlak voor tijd onbestraft worden neergehaald net buiten de 16. Achteraf gaf de scheidsrechter toe dat rood op zijn plaats was geweest, er was sprake van een doorgebroken speler.

Na die wedstrijd begon Margriet aan een goede reeks van 3 winstpartijen op een rij tegen Olympia’18, Volkel en Ulysses.  Kan Margriet die goede reeks voortzetten na de verlengde winterstop? Dat weten we pas zondagmiddag, mits de wedstrijd doorgaat.

Nooit Gedacht heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat 6 punten achter op Margriet met doelcijfers die niet echt imponeren. 17 doelpunten voor en 15 tegen, waar Margriet er 22 maakte en er 11 tegen kreeg. Bob van Iersel is bij de Geffenaren de gevaarlijkste man, hij scoorde er 5. Perry van Herpen kwam tot 3 doelpunten, Bjorn Steenbergen, Dennie Strik en Tim Bissels maakten er ieder 2.

Met goede inzet en hard werken moet er een goed resultaat mee naar Oss kunnen.

Bij afgelasting:
Gaat de wedstrijd niet door en ligt er geen sneeuw op Sportpark Amstelhoef, dan oefent Margriet om 13.00 uur thuis tegen 4e klasser Ravenstein (mits de wedstrijd Cito-Ravenstein dan ook niet door gaat)


Wedstrijden van afgelopen weekend opnieuw ingepland.(Update)
Oss, 28 januari 2019

Het volledige speelprogramma van 3D in Zuid 2 is door de knvb verplaatst naar 10 maart a.s.
Op die datum stonden al andere inhaalwedstrijden, die zijn weer verplaatst naar 20 en 28 april en Handel-Margriet gaat zelfs al naar 5 mei.
Het nieuwe wedstrijdprogramma staat op onze website bij Margriet 1 (resterend seizoen programma)

Margriet 1 oefende tegen DAW 1 in Schaijk
Schaijk, 27 januari 2019

Margriet speelde vandaag tegen 2e klasser DAW in Schaijk, een gevolg van de algehele afgelasting van de k.n.v.b. Het won met 2-3.

De eerste kans is voor de Margrieters, de bal wordt ingespeeld op de zestien meter. Doelman Rick van Aalst heeft het doel verlaten, de bal komt aan de linkerkant, waar het voor Ramon Verbiesen een koud kunstje is om de 0-1 binnen te schuiven. Na een half uur, de gelijkmaker. Roel Janssen straft geklungel in de Osse defensie fraai af met een stiftje, 1-1 ruststand.

Na de pauze een groot aantal wissels aan beide zijden, balverlies voorzet aan de rechterkant, Kay van den Haterd rond fraai af 1-2. Dezelfde van den Haterd maakt de 1-3. Vlak voor het einde maakt Siem van Merwijk uit een overduidelijke buitenspelsituatie de 2-3, tevens de eindstand.

(bron: DAW-website)


TC Nieuws (2)
Oss, 27 januari 2019


Naast de eerder vermelden Kay van den Haterd, Veron Lionarons, Jessie van de Kamp en Rob van de Ven heeft nu ook
Max van Berkom laten weten ook volgend seizoen voor Margriet uit te komen.
Vanavond werd tevens bekend dat Joey Schuurmans ook volgend seizoen weer voor Margriet zal uitkomen.


Bij afgelasting op hoofdveld verplicht uitwijken naar goedgekeurd kunstgrasveld
Oss, 24 januari 2019
(bron: k.n.v.b.)
Standaard mannenteams die uitkomen in de 1e klasse en lager met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 25 januari 2019 verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras). De KNVB probeert hiermee de verschillen tussen het aantal gespeelde wedstrijden in de competitie zo klein mogelijk te houden zonder dat er nog meer midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.

Verenigingen die niet willen uitwijken, hebben op dit moment vaak al een achterstand opgelopen en het is niet eenvoudig om dit gelijk te trekken. Het aantal beschikbare inhaalmomenten is immers beperkt. In de periode van het weekend van 3 en 4 februari tot en met 4 en 5 mei staan er elke week competitieprogramma’s gepland. Om de competitie eerlijk te laten verlopen, is bovendien het streven om de laatste twee programma’s gelijktijdig te laten spelen. De publicatie van 3 december over kunstgras komt hierbij te vervallen.

Onzeker weekend door de weersvoorspellingen
Oss, 23 januari 2019

Gaat Margriet 1 – Vitesse’08 1 wel of niet door!
De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet gunstig, in de nachten blijft het vriezen en overdag komt het kwik nauwelijks boven nul. Pas zaterdag zou er dooi kunnen intreden, maar de voorspelling voor zondag is weer regen en/of sneeuw. Geen gunstig vooruitzicht voor de topper tussen Margriet en Vitesse’08.

Vitesse’08 staat op de vijfde plaats met 18 punten uit 12 wedstrijden. Margriet nog steeds 2e  met 21 punten uit 11 wedstrijden. Het staat dus dicht bij elkaar.
Vitesse komt wat opgewekter naar Oss, want zij kunnen nog terugzien op een 4-0 overwinning op Margriet in de eerste wedstrijdhelft op 4 november j.l. Over de hele wedstrijd genomen waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Vitesse’08 was effectiever in de afwerking, met name door verdedigende fouten stond het bij rust al 2-0 voor de gastheren. Wat vooraf leek op een spannende wedstrijd, draaide voor Margriet uit op een dramatische wedstrijd. Een dikke domper voor de Ossenaren die deze wedstrijd meer goals tegen kregen dan in de voorafgaande zes wedstrijden.

Vitesse is echter kwetsbaar als we kijken naar het doelsaldo van +5 door 25 voor en 20 tegen. Hier liggen kansen voor Margriet  om revanche te nemen voor die smadelijke nederlaag. Margriet had toen een slechtere periode, verloor vervolgens in de beker van EVVC en liep thuis tegen een nederlaag op tegen Nooit Gedacht. Daarna werd er beter gespeeld en wonnen de Margrieters vervolgens drie wedstrijden op rij. Een knappe overwinning op koploper Olympia’18 en dat deed dit seizoen verder nog geen andere ploeg. Vervolgens werd gewonnen van Volkel en Ulysses. Kunnen de Ossenaren deze reeks voortzetten en revanche nemen op Vitesse’08? Misschien weten we dat zondag !
Aan Vitesse-zijde is Gijs Giebels de gevaarlijkste man met 9 doelpunten op zijn naam.


TC nieuws
Oss, 21 januari 2019

De Technische Commissie is druk bezig om de selectie van het seizoen 2019-2020 vorm te geven. Kay van de Haterd, Veron Lionarons, Jessie van de Kamp en Rob van de Ven hebben aangegeven ook volgend seizoen voor Margriet uit te komen.

Technische Commissie
RKSV Margriet

Margriet oefende tegen Vianen Vooruit
Oss, 20 januari 2019

Er ging vandaag slechts 1 wedstrijd door in de 3e klasse D en dat was die tussen Vitesse’08 en Volkel. Die strijd eindigde in Gennep in een 1-1 gelijkspel, waardoor de tweede plaats van Margriet op de ranglijst in tact bleef. De Ossenaren zagen hun wedstrijd in en tegen Handel al bijtijds afgelast worden, waardoor er geoefend werd tegen Vianen Vooruit dat in de 2e klasse H op een fraaie derde plaats staat.

De eerste helft was het aantrekkelijkst met een goed spelend Margriet dat wat meer drang naar voren vertoonde dan hun tegenstander. De kansen bleven aan beide zijden echter beperkt tot ieder één. Aan Margrietzijde was Joey Schuurmans het dichtst bij een treffer, maar schoot vrij voor de doelman net over. Zo bleef de ruststand 0-0. Helaas moest spits Kay van den Haterd zich in de 32e minuut laten vervangen, hij kreeg last van de blessure waarvan hij net hersteld was.

In de 2e helft werd het spel wat rommeliger door de vele wissels  aan beide zijden. In de 59e min. nam Vianen een 0-1 voorsprong toen een aanvaller uit een voorzet vrij kon inkoppen. Kevin Korsten was de 2e helft er in gekomen en had de beste kans op de gelijkmaker. In de 74e min. versloeg hij de doelman, maar zag zijn inzet door een  verdediger al vallend van de lijn werd gehaald. In de 79e minuut zou uit een vrije trap op rechts de bal voorbij de tweede paal terug worden gelegd en kon een aanvaller Vianen Vooruit naar 0-2 tillen. Margriet drong het laatste kwartier nog wel aan, maar wist  geen echte kans meer creëren.
Toch een goede oefenpartij, waarin vooral in de tweede helft de wisselspelers een kans kregen.


Hervatting competitie tegen Handel
Oss, 15 januari 2019
Voorbeschouwing
Na een winterstop van zes weken ziet het er naar uit dat a.s. zondag de competitie kan worden hervat.  Ten minste, als het weer geen roet in het eten gooit. De verwachtingen zijn niet zo heel gunstig, mogelijk vanaf donderdag komen er winterse buien en daalt de temperatuur. Het is dus niet met zekerheid te zeggen.

Margriet gaat naar Handel dat voor het laatst op 25 november jl. een competitiewedstrijd speelde. Dat was op eigen terrein tegen FC Schadewijk en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daarna kende Handel alleen maar afgelastingen, waardoor ze 2 wedstrijden minder gespeeld hebben dan Margriet en nu met 12 punten uit 9 wedstrijden wat geflatteerd op een 11e plaats staan.
Handel is een ploeg, die zeker niet onderschat mag worden. Met 3 maal winst en 3 maal gelijk en 3 maal verlies zijn de prestaties van de ploeg van trainer Tom Jacobs nog grillig. Winst op Vitesse’08 en Nooit Gedacht zijn hier voorbeelden van, evenals nipt verlies tegen Boekel Sport en Avanti’31.
Het doelsaldo is slechts +2, door 17 voor en 15 tegen. De meest productieve speler is Teun de Graaf met 6 doelpunten, daarna volgen Mark de Waard en Rob Manders met ieder 3 en Koen Fonken en Peter v.d. Bosch met ieder 2 doelpunten. Totaal zijn dat er 16 op eigen kracht. Daarnaast maakte Nooit Gedacht een eigen doelpunt, waardoor Handel van hen met 3-2 won. Grootste winst was met 0-6 tegen het zwakke MULO, grootste verlies tegen koploper Olympia’18 met 1-6.

Margriet ziet de blessurebank langzaam aan leeglopen. Kay van den Haterd, Morris Landman, Rob Ooms, Fazli Ibis en Luuk Haas maakten afgelopen zondag weer hun opwachting in de hoofdmacht. Ook Kevin Korsten was aanwezig en maakte minuten na enkele maanden voor stage in het buitenland te hebben vertoefd. Inzet van Max van Berkom, Jessie v.d. Kamp en Jeffrey van Vlijmen is nog zeer onzeker. Met de terugkeer van het zestal is de selectie weer zo groot en kwalitatief breder dat er ruime keuze is voor trainer Mark Strik
.
Bij afgelasting oefent Margriet thuis tegen Vianen Vooruit
Bij afgelasting staat er een “schaduw-oefenwedstrijd” op het programma tussen Margriet 1 en Vianen Vooruit 1 op Sportpark Amstelhoef in Oss, aanvang 14.30 uur. Niet alleen moet dan de wedstrijd Handel-Margriet zijn afgelast, maar ook de wedstrijd tussen Vianen Vooruit en Venhorst in 2H ook zijn afgelast. Bovendien mag er geen sneeuw blijven liggen op het Osse kunstgrasveld, want in dat geval gaat ook de oefenwedstrijd niet door. Advies: hou zondag deze website in de gaten !

Maarten van Vugt tekent officieel zijn contract.
Oss, 14 januari 2019

Maandagavond 14 januari 2019 tekende voorzitter Gé Wagemakers en Maarten van Vugt het contract dat de oefenmeester het komende seizoen 2019/2020 officieel verbind aan r.k.s.v. Margriet als hoofdtrainer. Wij wensen hem veel succes en een prettige tijd bij onze club.


Margriet wint oefenduel van SES
Oss, 13 januari 2019

Een nuttige oefenwedstrijd tegen vierde klasser SES uit Langenboom, dat in 4H op de tweede plaats  staat achter koploper Hapse Boys. Nuttig zeker om een aantal spelers die terugkomen van de blessurebank weer speelminuten te geven. Kay van den Haterd speelde 90 min. , Morris Landman zou halverwege de eerste helft invallen en Luuk Haas kon de tweede helft meedoen. Verder was Kevin Korsten terug na een buitenlandse stageperiode. Max van Berkom is nog niet hersteld en helaas moest Jeffrey van Vlijmen zich halverwege de eerste helft laten vervangen door een blessure.

De eerste helft was Margriet oppermachtig en drukte vrijwel continue SES terug in de verdediging. Dat er geen doelpunt viel was deels de verdienste van de verdedigers uit Langenboom, maar ook de vele passes die niet aankwamen. Doelman de Natris moest slechts een keer in actie komen om een doorgeschoten bal ver op zijn eigen helft voor een aanstormende aanvaller weg te werken.

De tweede helft liepen de combinaties beter. Er kwamen kansen, zo schoot Joey Schuurmans hard in, de SES-doelman wist echter de bal met een fraaie duik uit de doelmond te werken. Uiteindelijk nam Margriet in de 62e min. een 1-0 voorsprong door een uitstekende combinatie, waarna spits Kay van den Haterd goed werd aangespeeld, knap wegdraaide van zijn tegenstander, langs hem schoof en hard uithaalde. Na een tiental minuten werd bij Margriet voorin onnodig balverlies geleden, vervolgens kon  de SES-speler  vanaf de middellijn doorlopen en alle ingrepen misten doeltreffendheid, waarna de bal achter doelman Dilan Heurkens werd gedeponeerd. Even later een goede redding van Heurkens toen uit een corner werd ingekopt en hij de bal over de lat kon tikken.
Uiteindelijk zou Margriet de 2-1 scoren. Jorn van Bakel zou hard uithalen vanaf zo’n 18 meter en de bal hoog in de touwen jagen.


Maarten van Vugt nieuwe hoofdtrainer Margriet
Oss, 21 december 2018

Margriet heeft met ingang van het seizoen 2019/2020 een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Het is Ossenaar Maarten van Vugt die het roer over neemt.
Van Vugt  is al trainer sinds het seizoen 1995/1996 achtereenvolgens van sv TOP, OJC Rosmalen, JVC Cuijk, Blauw Geel’38, Nulandia, OSS’20 en op dit moment bij HVCH.

Het Margrietbestuur en de TC zien in Maarten de ervaren trainer die ons als club sportief gezien op een hoger plan kan brengen. Zijn staat van dienst en zijn ambities zullen een positieve invloed hebben op de voltallige selectie en de club RKSV Margriet in zijn geheel.

Verder kunnen we mededelen dat we de samenwerking met Boy Hoefnagels met een jaar hebben verlengd. Ook komend seizoen zal hij trainer zijn van Margriet 2.

Veel afgelastingen afgelopen weekend.
Oss, 17 december 2018

Afgelopen weekend waren er veel afgelastingen door het slechte weer, zo ook de wedstrijd Excellent - Margriet.
Op zaterdagavond won Schijndel/de Wit bij MULO met 0-3 en zondag ging alleen Olympia'18 tegen Constantia door.
De koploper won met 5-0.

De komende weken geen voetbal, pas op 20 januari 2019 gaat de competitie voor Margriet 1 verder met en uitwedstrijd tegen Handel.
Mocht door weersinvloeden die wedstrijd afgelast worden is er een "schaduw"wedstrijd vastgesteld. Er wordt dan geoefend op Sportpark Amstelhoef tegen 2e klasser Vianen Vooruit, aanvang 14.30 uur.Excellent laatste tegenstander voor de winterstop?
Oss, 12 december 2018
Voorbeschouwing

Of de wedstrijd a.s. zondag doorgaat is afhankelijk van de weergoden. Lichte nachtvorst en een lage temperatuur overdag zal het weerbeeld gaan beheersen, met mogelijk nog neerslag op zondag. Dat in combinatie met een niet al te best veld in Oploo maakt doorgaan onzeker en is het afwachten. Een afgelasting zou jammer zijn, want Margriet zit net in een goede flow na de drie fraaie overwinningen op rij.

Excellent is een grillige ploeg die onverwacht wint of verliest en nu met 13 punten uit 10 wedstrijden de tiende plaats bezet. Vier gewonnen (Vitesse’08, Schijndel, Volkel, Constantia) en een gelijkspel tegen Schadewijk. Verlies van o.a. MULO en Ulysses is dan weer in negatieve zin opvallend. Met een doelsaldo van -4 ( 14 voor en 18 tegen) wordt ook al geen indruk gemaakt.
De winst afgelopen zondag op het immer sterke Vitesse’08 daarentegen maakt weer wel indruk en dan nog uit en met 1-3. Trainer John Janssen, die aan zijn tweede seizoen bezig is in Oploo, was daar door familieomstandigheden niet bij. Hij zag dus niet hoe zijn topscoorders alle drie voor de doelpunten tekenden. Frans Cuppers, Roel Verberk en Timo Cornelissen brachten ieder hun aantal op 3, daarnaast zijn er nog 5 spelers die 1x het net wisten te vinden. Dat gebeurd vaak in de omschakeling, de tegenstander komt en Excellent is dan meester in de lange bal met snelle uitvallen scoren. Margriet is daarmee gewaarschuwd.

De Osse ploeg zag afgelopen zondag Max van Berkom uitvallen die vermoedelijk nog niet in actie kan komen. Ook de langer geblesseerden Jessie van de Kamp, Luuk Haas, Kay van den Haterd en Morris Landman zullen nog niet hersteld zijn. Gelukkig heeft Margriet een brede selectie en ook nog talentvolle jeugdspelers, zoals o.a. Rob van de Ven, waar regelmatig een beroep op wordt gedaan.
Gaat de wedstrijd door, zal met oplettendheid, inzet en vechtlust de tweede plek op de ranglijst moeten worden verdedigd en daar hebben we alle vertrouwen in.
Margriet 2 ziet dat TOP 2 zich uit de competitie terugtrekt.
Oss, 11 december 2018


Helaas heeft sv TOP het tweede elftal uit de competitie teruggetrokken. Het team dat geen leider en trainer had stond in de eerste klasse reserve B op de laatste plek met 8 doelpunten voor en 43 tegen met 0 punten. Afgelopen weekend werd de wedstrijd afgelast, de week er voor kwam TOP 2 niet opdagen voor hun uitwedstrijd.
Voor Margriet 2 betekent het weinig verandering op de ranglijst, het blijft op de 8e plek staan.
Margriet doet wat het moet en wint van Ulysses
Oss, 9 december 2018

Het leek de eerste helft allemaal wat moeizaam te gaan bij de Osse ploeg, maar de tegenstander werkte niet mee. Van meet af aan was het duidelijk dat de ploeg uit Megen massaal op eigen helft bleef om de schade beperkt te houden. Dat is niet leuk voor een voetballende ploeg die ook nog eens nadeel heeft van de felle windvlagen waardoor passes regelmatig niet goed aankomen. Dan “splijt” je de verdediging ook niet open.

Toch was het Margriet dat snel op voorsprong kwam, Joey Schuurmans liep in de 5e minuut goed weg van zijn tegenstander en prikte de bal langs doelman Sven Rietveld. Margriet bleef aanvallen, maar in de drukte was er altijd wel een Ulysses-been dat de combinaties af brak. Een stand die met de rust op het scorebord bleef staan. Aanvallend was Ulysses sporadisch richting doelgebied en de eerste keer duurde ruim 12 minuten om te eindigen in een slap schot naast het Osse doel. Doelman Danny de Natris had weinig anders te doen dan enkele keren een te diep gegeven bal op te vangen en verder zich trachten warm te houden. Jammer dat Max van Berkom met een blessure uitviel en de rijk gevulde blessurebank weer aanvulde, net nu Fazli Ibis in de loop van de wedstrijd daar vanaf kwam na een langdurige blessure zijn entree maakte. Hij had tot nu toe dit seizoen nog niet kunnen spelen.

Na rust was het de ingevallen Yunusa Jarju die richting de Natris ging, maar jammerlijk faalde en de Natris tikte de bal voor weg, waarna Bas Bressers goed opruimde. Daarmee was bij Ulysses het kruit weer verschoten. Margriet liet ze af en toe wel komen, maar veel gevaar bracht dat niet voor het Osse doel. In de 51e minuut was het Roy Govers die de 2-0 op het scorebord bracht met een prachtig diagonaal schot vanaf de zijkant tussen twee verdedigers door die op de doellijn stonden. De ban was daarmee gebroken en Margriet kreeg kans op kans. In de 68e minuut was het Jeffrey van Vlijmen met een strakke pegel die de 3-0 optekende. Joey Schuurmans  en Rob van de Ven kwamen nog oog in oog met doelman Rietveld, maar deze greep goed in. In de 85e minuut was het Joey Schuurmans die uiteindelijk de 4-0 scoorde. Een terechte uitslag die eigenlijk wat hoger had kunnen uitvallen.
Na afloop werd Roy Govers benoemd tot de “Man of the Match".

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Rob Ooms, Roy Govers, Lars van de Kamp( Rob van de Ven), Max van Berkom (Veron Lionarons) , Mitch Pennings(Fazli Ibis), Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Ramon Verbiesen.


Margriet 2 toont enorme veerkracht en wint van de nummer 3, Rhode 2!
St.Oedenrode, 9 december 2018

Margriet 2 trad vanmorgen in Sint Oedenrode aan tegen Rhode 2 in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Margriet kwam met 2-0 achter, maar draaide in de laatste 35 minuten van de wedstrijd alles om en won met 2-3.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, maar de mogelijkheden waren er voor Rhode. Keeper Dylan Heurkens was een aantal maal belangrijk met een redding. Margriet kon de bal goed rondspelen, maar het kwam niet vaak in de buurt van de goal van Rhode. Rhode was zelf gevaarlijk in de omschakeling en kwam hiermee tot scoren na 25 minuten. Een aanval over rechts werd netjes afgerond door de rechtsbuiten.

In de rust kwam er noodweer uit de hemel vallen en zo was na de rust het (nieuwe kunstgras) veld anders bespeelbaar in dan in de eerste helft. In de 55ste minuut kwam Rhode op een comfortabele 2-0 voorsprong doordat een hoge voorzet vanaf links bij de tweede paal werd binnen gelopen. Margriet had het duidelijk moeilijk vandaag, maar gaf absoluut niet op. Al snel was het Rick van Rodijnen die oog in oog met de keeper koel bleef en met een wippertje de keeper verschalkten. Ware het niet zo dat de grensrechter met de vlag omhoog stond en de goal alsnog werd afgekeurd wegens buitenspel op het moment dat Dannie Aragon Rick van Rodijnen wegstuurde in de diepte. Of het ook daadwerkelijk buitenspel was, daar zijn de meningen over verdeeld...
20 minuten voor tijd maakte Margriet (eigenlijk Rhode) alsnog de aansluitingstreffer. Een lage voorzet vanaf links van Rick van Rodijnen was te scherp voor Wouter Bouwman, maar een verdediger van Rhode hielp een handje door de bal in eigen doel te werken. Even later was het Jurgen Pennings die met zijn tweede goal van het seizoen extreem belangrijk was voor de Ossenaren. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoof hij de bal laag onderin de linkerhoek van het doel. En zo stond het gelijk! De 2 doelpunten voor Margriet waren uiteraard belangrijk, maar ook keeper Dylan Heurkens was in de tweede helft mede verantwoordelijk voor deze stand door met een aantal uitstekende reddingen Margriet op de been te houden. Een punt zou vandaag, na een 2-0 achterstand, al een goed resultaat zijn, maar niks is minder waar, want Margriet maakte ook nog de 2-3. Zo’n 5 minuten voor het eindsignaal werd Emiel van de Schepop gevloerd en kreeg Margriet een vrije trap op een meter of 22 van het doel. Wouter Bouwman raakte de bal perfect en de bal krulde weg van de keeper de linker kruising in. Een enorme vreugde volgde en daarna moest Margriet er alles aan doen om deze overwinning over de streep te trekken en dat lukte!

Zo pakt Margriet in de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop nog 4 punten en heeft het weer wat lucht en vertrouwen om de 2de seizoenshelft in te gaan!Margriet – Ulysses zeker geen makkie.
Oss, 5 december 2018
Voorbeschouwing
Wie te licht denkt over het Megense Ulysses kan “de pin op de neus krijgen”. De ploeg, van de eind seizoen scheidend trainer Sander Janssen, bungelt wel onderaan in de 3e klasse D met slechts 5 punten uit 10 wedstrijden, maar weert zich steeds kranig en sprokkelt punten op momenten dat je het niet verwacht. Het wist gelijk te spelen tegen gerenommeerde ploegen als Avanti’31 en Vitesse’08 , ploegen die toch bovenin meedraaien. De enige gewonnen wedstrijd was van Excellent, de overige werden verloren.

Met 7 doelpunten voor en 31 tegen lijkt het makkelijk, maar de gelijke spelen bewijzen het tegendeel. Concentratie en uiterste scherpte is gewenst om een goede uitslag te verkrijgen voor de Margrieters. Immers het doelsaldo en de voordoelpunten kunnen op bepaalde momenten de doorslag geven, zeker in de strijd om periodetitels.

Topscoorder bij de ploeg uit Megen is oud-Margrieter Paul van Lith met 4 van de 7 doelpunten, de overige doelpunten kwamen op naam van Willem Brouwer (2) en Bernd van de Camp (1).

Margriet, dat eind van het seizoen ook afscheid neemt van haar hoofdtrainer Mark Strik, is het aan zijn stand verplicht om de 3 punten in Oss te houden want de verschillen tussen de 2e plaats op de ranglijst met de nummer 10 is maar 6 punten en heeft nog een inhaalwedstrijd te goed tegen nr.11 (Excellent- Handel wordt ingehaald op 23 december).
In deze situatie moet je natuurlijk ook de 2e plaats verdedigen en zorgen dat je in ieder geval in het kielzog van koploper Olympia’18 blijft. De Boxmeerse koploper gaat naar Boekel Sport dat iets goed te maken heeft van het onverwachte verlies afgelopen zondag bij MULO. Margriet moet wachten op een of meerdere missers van Olympia’18 om dichterbij te kunnen komen. Dan mag je zeker geen averij oplopen, want de achterstand is nu 7 punten.
Margriet op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Oss, 4 december 2018

Margriet 1 zal volgend seizoen niet meer onder leiding staan van Mark Strik.
De Technische Commissie gaat in opdracht van het bestuur op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.Margriet pakt bij Volkel de volle buit en de 2e plaats.
Volkel, 2 december 2018

Op een druilerige dag in Volkel, ging Margriet op bezoek bij de nr. 3 van de ranglijst, beide ploegen begonnen vol strijd aan de wedstrijd, waardoor de wedstrijd nogal rommelig leek, met veel kleine foutjes en balverlies aan beide zijdes.

Toch was het Margriet die in de 23e minuut op 0-1 leek te komen via een bal over rechts die beheerst ingeschoten werd door Joey Schuurmans, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de 2e helft ontsnapte Margriet aan een achterstand waarbij Jorn van Bakel de bal via de lat wegwerkte, toch was het Margriet die de 0-1 aantikte in de 62e minuut uit een vrije trap van Mitch Pennings, was het Jorn van Bakel die de bal vrij in mocht koppen bij de 2e paal.
Het spel ging hierna steeds meer op en neer, maar het was toch Margriet die aan het langste eind trok en in de 85e minuut de 0-2 binnenwerkte. Het was Max van Berkom die goed door ging over rechts en de bal knap binnenschoot. Door de goede resultaten van de laatste 2 wedstrijden heeft de trainer Mark Strik de mannen weer op het goede pad en is er weer geloof en strijd in de ploeg aanwezig.

Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Ulysses op het programma, thuis zullen de mannen weer vol aan de bak moeten om weer een goed resultaat te halen.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Max van Berkom, Mitch Pennings, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Ramon Verbiessen.
Margriet 2 pakt een punt tegen Deurne
Oss, 2 december 2018

Margriet 2 speelde vandaag alweer de een na laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was Deurne 2, dat bivakkeert op de 7de plek van de ranglijst. Margriet bezet zelf de 9de plek, ietwat tegenvallend.
Margriet begon de eerste 20 minuten best aardig. Het was veel aan de bal en Deurne kon moeilijk omgaan met de druk die het kreeg. Dit resulteerde ook in een aantal kansjes, maar helaas niet tot een treffer. Uit het niets kwam vervolgens Deurne op voorsprong. Een vrije trap kon vrij worden binnen gekopt bij de tweede paal. Margriet ging vervolgens wel rustig door met het eigen spel en al snel werd de verdiende gelijkmaker gemaakt. Het was Pim Korner die uit een voorzet van Wouter Bouwman knap binnen kopte. Keeper Dylan Heurkens hield de stand vervolgens gelijk met een knappe redding.
Na de rust waren beide teams redelijk in evenwicht en was het zoeken naar openingen in elkaar verdediging. De enige echte grote kans was voor Pim Korner, die met geluk een doorschietende bal voor zijn voeten kreeg en plots oog in oog met de keeper stond. Zijn inzet ging echter naast het doel waardoor de keeper niet in actie hoefde te komen. Deurne had in het laatste kwartier nog wat kleine mogelijkheden en Margriet had nog een vrije trap die in het zijnet belandde, maar gescoord werd er niet meer en zo werden de punten vandaag gedeeld. Je zou denken dat beide teams hier niet veel mee opschieten, maar toch stijgt Margriet door dit punt 1 plaats op de ranglijst. Het staat nu op gelijke hoogte met Nulandia 2 (dat vandaag verloor), maar heeft een beter doelsaldo.
Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterse onderbreking op het programma. Er wordt dan om 11:00 uur gespeeld tegen Rhode 2, in Sint Oedenrode.


Volkel is weer een nieuwe uitdaging voor Margriet
Oss, 28 november 2018

Komend weekend is Volkel de tegenstander van Margriet 1 en weer een nieuwe uitdaging om te laten zien dat de Osse ploeg het goede resultaat van afgelopen zondag kan doorzetten. Er staat wat op het spel, want Volkel staat met 1 puntje meer een trede hoger in de stand dan Margriet . De Osse ploeg staat op de 4e plaats met 15 punten, Volkel is derde met 16 punten. De winnaar neemt dus de derde plek in en afhankelijk van het resultaat van Vitesse’08 mogelijk zelfs de 2e plek.

Volkel is echter een goede ploeg die 5 keer won, 1 keer gelijkspeelde en 3 maal verloor. Opvallend hierbij is het 1-1 gelijkspel afgelopen zondag bij Ulysses. De verliespartijen waren tegen Excellent, Schadewijk en Olympia’18.
Het doelsaldo (+12) spreekt in het voordeel van Volkel, Margriet staat op +5. Topscoorders bij Volkel zijn Luuk van de Elzen (4) en Ruud Verstegen en Justin Damen (beide 3).

Of komend weekend Margriet weer kan beschikken over de aanvallers Kay van den Haterd, Morris Landman en Jessie v.d. Kamp is nog onzeker. De ploeg liet zien dat er voldoende spelers zijn die dit niveau aankunnen en ook een jeugdspeler als Rob v.d. Ven in ieder geval een deel van de wedstrijd goed kan meekomen.

Concurrent Vitesse’08  dat afgelopen zondag nipt thuis won van het Schijndelse  Avanti’31 (2-1), gaat nu naar Schijndel toe om het op te nemen tegen Schijndel/De Wit, een ploeg langzaam aan de weg omhoog heeft gevonden. Verder is de vraag of koploper Olympia’18 de zeper die ze afgelopen zondag in Oss bij Margriet opliepen te boven komt. Zij mogen het thuis opnemen tegen Nooit Gedacht dat de laatste weken het prima doet en inmiddels in punten op gelijke hoogte staat met Margriet, maar op doelsaldo de zesde plek inneemt.

Margriet brengt Olympia’18 eerste nederlaag toe.
Oss, 25 november 2018

1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Jo de Valk


            
"Man of the Match"
Jeffrey van Vlijmen
Het nog ongeslagen Olympia’18 vond in Oss zijn Waterloo in een mooie open wedstrijd met van beide kanten veel inzet en fraaie doelpunten. De ploeg uit Boxmeer had fraaie statistieken, maar die werden door de Margrietformatie gelogenstraft.  Na 2x 45 minuten+7 minuten extra tijd was Margriet winnaar met 3-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een korte herdenking van deze week overleden prominent Margriet lid, Erelid en fervent supporter van Margriet 1, Jo de Valk. Een indrukwekkende stilte op Sportpark Amstelhoef.

De eerste helft was er voor de Osse formatie al na 11 minuten een domper toen Jessie v.d. Kamp geblesseerd het veld moest verlaten met een blessure en dat terwijl de blessurebank al ruim gevuld is met vooral aanvallers. Afgelopen week haakten ook Morris Landman en Kay van den Haterd door blessures af. In de 15e minuut werd door Olympia’18 via Ramon Bulkens een 0-1 voorsprong genomen. Daarna golfde het spel op en neer, weinig echte kansen, maar wel aantrekkelijk om te zien.

Na rust zou Margriet al snel de gelijkmaker scoren. In de 57e minuut was het niemand minder dan Joey Schuurmans die een goede combinatie afrondde en de stand op 1-1 zette.  Nauwelijks 5 minuten later was het Jeffrey van Vlijmen die aan het eind van weer een goede combinatie de bal op de pantoffel nam en doelman Frank Beljaars kansloos liet. Met veel strijd knokte beide ploegen voor een beter resultaat. Doelman de Natris hield Margriet met enkele goede reddingen op de been en aan de andere kant was het Jeffrey van Vlijmen die zijn pegel via de paal het veld in zag terugkomen.
Uiteindelijk was het de topscoorder van de derde klasse D , Douwe Zwaan, die een goed genomen vrije trap, knap ingestudeerd, bij de tweede paal tegendraads inkopte en beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

Nog maar 4 minuten later en net in het veld voor de moe gestreden Joey Schuurmans werd invaller en jeugdspeler O19 Rob van de Ven de gevierde man toen hij een knappe aanval afrondde en de stand naar 3-2 bracht. Hierna uiteraard een furies aanvallend Olympia’18 dat te vergeefs beukte op de Osse verdediging die maar niet zwichtte. Margriet moest zich de laatste 10 minuten beperken tot enkele gevaarlijke uitvallen en na de extra tijd was de vreugde om de overwinning, binnen en buiten het veld, erg groot.


Margriet 2 weet niet te winnen in Horst
Horst, 25 november 2018

Het zit de laatste paar weken niet mee voor de mannen van Margriet 2. De punten komen niet vanzelf en ook vandaag lukte het niet om te winnen, ditmaal tegen Wittenhorst 2. Margriet was niet op volle oorlogssterkte vandaag met maar 2 wissels en zowel Ruud Dielis als Damy van Haren vielen al in de eerste helft uit met een hoofdblessure waardoor Margriet direct door de wissels heen was.

Margriet kende een valse start vandaag toen keeper Dylan Heurkens al na 5 minuten een houdbare bal door zijn handen liet glippen de goal in. Margriet pikte het daarna wel op en kwam snel op gelijke hoogte. Een vrije trap van Wouter Bouwman vanaf links werd door iedereen gemist en viel binnen bij de tweede paal. Daarna waren er 2 levensgrote kopkansen voor Margriet. Pim Körner kon vrij koppen uit een voorzet van Damy van Haren en Ruud Dielis uit een voorzet van Wouter Bouwman. Beide inzetten werden echter gekeerd door de keeper van Wittenhorst. Daarna was het, zoals zo vaak dit seizoen, de tegenstander die aan een kans genoeg had. Een vrije trap van Wittenhorst werd geweldig binnengeschoten en zodoende ging Margriet rusten met een 2-1 achterstand.

Na de thee kwam Wittenhorst snel op een comfortabele 4-2 voorsprong en wist Margriet dat het vandaag weer heel hard zou moeten werken om een of meerdere punten mee naar Oss te nemen. Joey van Lith had een grote kans vanaf 5 meter, maar schoot de bal over het doel en Wouter Bouwman was ook een aantal maal ongelukkig in de eindfase en afronding. 20 minuten voor tijd scoorde Emiel van de Schepop uit een vrije trap van Wouter Bouwman. Hij sneed voor iedereen langs en toucheerde de bal over de keeper heen. Tot grote teleurstelling bleef het hierbij vandaag en zullen de spelers van trainer Boy Hoefnagels weer een week vooruit moeten kijken. Hard trainen en toewerken naar volgende week zondag als Deurne 2 op bezoek komt op sportpark Amstelhoef. Dat wordt een belangrijke pot voor Margriet aangezien Deurne 2 punten meer heeft verzameld dan Margriet tot nu toe. Een overwinning zou wat lucht geven! De aftrap is om 12:00 uur en alle steun is welkom.In memoriam
Jo de Valk
Oss, 22 november 2018

Met grote ontsteltenis vernamen we het overlijden van ons medebestuurslid, Erelid, oud-voorzitter, oud-hoofdsponsor van rksv Margriet en goede vriend Jo de Valk op de leeftijd van 79 jaar.

Jo was een oprechte Margrieter en heeft de vereniging en de Stichting Amsteleind Promotion decennia lang gesteund, niet alleen financieel als hoofdsponsor , maar ook met raad en daad, moreel en in goede en slechte tijden. Met Margriet had hij altijd het beste voor en kwam altijd duidelijk voor zijn mening uit.
Jo steunde het eerste team van Margriet en bezocht zo veel mogelijk wedstrijden, uit en thuis. Naast het supporter zijn, dacht hij altijd aan de hele vereniging. Steunde nieuwe initiatieven zoals het G-team en de Old Stars.

Ten tijde van de renovatie van het Sportpark Amstelhoef heeft hij zich enorm ingezet om de realisatie en vooral de inrichting van het nieuwe clubgebouw te ondersteunen.

Jo was 9 jaar Voorzitter van de Stichting Amsteleind Promotion en wist op gedreven wijze de Stichting te leiden en hij nam in die functie in 2008 afscheid. Hij wilde het was kalmer aan gaan doen en genieten van zijn andere hobby’s het Golfspel en de Jacht. Wel bleef hij komen bij “zijn club” en bleef aanwezig in het Sponsorhome.
Na nog geen jaar begon het weer te kriebelen bij hem en kwam hij terug in het bestuur van de Stichting om de sponsorzaken te behartigen. Begin deze maand was de laatste vergadering en ook Jo was aanwezig, sprak nog over het wel en wee van de vereniging, over de ondersteuning die we nog konden geven en keek nog even terug op de voorwedstrijd de week er voor van de Old Stars van Margriet en de uitreiking van de door hem, in samenwerking met de Stichting, gesponsorde trainingspakken.

Regelmatig kwam Jo op bezoek bij de schoonmaakploeg op de maandagmorgen om even een bakkie te doen en een praatje te maken, maar gelijk om te adviseren hoe zaken het beste onderhouden konden worden. Juist die ploeg, met vele gelouterde Margrieters, had hij hoog in het vaandel staan.

Zijn inzet voor rksv Margriet zal immer zichtbaar blijven, bij de ingebruikname van het nieuwe clubgebouw werd de nieuwe tribune naar hem vernoemd.

Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Mirjam, naasten en familie.
Wij wensen hen alle sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Het Bestuur
Stichting Amsteleind Promotion
Koploper Olympia’18 op bezoek.
Oss, 21 november 2018
Voorbeschouwing
A.s. zondag komt de absolute koploper uit Boxmeer op bezoek op Sportpark Amstelhoef. De ploeg die vorig seizoen na 10 jaar weer terug kwam in de 3e klasse, wist meteen een derde plek te veroveren in de toch altijd moeilijke 3e klasse D. Dat was ook het eerste jaar van de ervaren trainer Wil Beijer, die ook dit seizoen de formatie aan stuurt en met succes.

Dit seizoen staat die ploeg nog ongeslagen aan kop in de competitie met 7 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel (tegen Vitesse’08) en de eerste periode op zak. De voorsprong op de nummer 2 op de ranglijst (Volkel) is al opgelopen naar 7 punten en ten opzichte van Margriet, dat op de gedeelde 5e plaats staat, is de voorsprong 10 punten.

Ook het doelsaldo is indrukwekkend, 40 voor en 8 tegen.  Absolute topscoorder bij de Boxmeerse formatie is Douwe Zwaan, die maar liefst de helft van de doelpunten maakte. Met deze 20 doelpunten staat hij dan ook ver aan kop in de topscoordersranglijst van de 3e klasse D, waarin Geert van Heeswijk van Avanti’31 de 2e plaats bezet met 8 doelpunten!

Het wordt komende zondag dan ook een spannende dag op Sportpark Amstelhoef.  Kan Margriet zich herstellen van de 2 nederlagen op rij? Voetballend zou het zich met Olympia’18 moeten kunnen meten. Dat liet de formatie van hoofdtrainer Mark Strik zien in de bekerwedstrijd tegen 2e klasser EVVC, die nipt verloren ging in de laatste minuut met 3-4.
Olympia’18 speelde in de beker ook tegen een 2e klasser. Tegen Volharding werd verloren met 0-2, het eerste verlies dit seizoen. Olympia’18 herstelde zich direct afgelopen zondag door met 10-0 MULO te declasseren.

Als trainer Strik alle neuzen dezelfde kant op krijgt en de Margrieters het geloof in eigen kunnen hebben, kan het zo maar een leuke wedstrijd worden. Immers vorig seizoen, was het Margriet dat in de 2e klasse rond deze tijd de nog ongeslagen koploper Rhode de eerste nederlaag toe diende. De andere nederlagen van Rhode kwamen pas nadat ze het kampioenschap al binnen hadden.

Gé Wagemakers nieuwe voorzitter Margriet
Oss, 20 november 2018

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 19 november jl. werd Gé Wagemakers benoemd tot bestuurslid van Margriet en is daarmee opvolger van Piet de Jongh die 8 jaar voorzitter is geweest van de vereniging.

Piet de Jongh en Jo v.d. Heijden namen afscheid als resp. voorzitter en vice-voorzitter en werden beiden benoemd tot resp. Lid van Verdienste en Ere-lid van de vereniging.

Daarnaast werd tot Ere-lid benoemd Leo Strik en tot Lid van Verdienste Willie van der Heiden, Ruud Pigmans, Jos Pigmans en Theo van de Heuvel.
Margriet zakt door het ijs tegen Nooit Gedacht ….. uitslag 1-2
Oss, 18 november 2018

De Margrieters stonden op een vierde plaats met 12 punten en kregen vandaag bezoek van Nooit Gedacht dat op een 10e plaats stond met 9 punten.
Dus je zou denken , een belangrijke wedstrijd waarin voor beide ploegen veel op het spel stond.
Maar al met al was daar weinig van te merken , en was het geen beste wedstrijd van beide kanten.

In het eerste kwartier kreeg Margriet drie goede kansen , maar men liet deze allen liggen om te scoren.
In de 31e minuut kwam Nooit Gedacht via Dennie Strik op 0-1 en in de tweede helft in de 65e min werd het zelfs 0-2 voor Nooit Gedacht via Bob van Iersel.
Tien minuten later in de 75e minuut was het Bas Bressers die Margriet terug bracht naar 1-2 , en even leek het erop dat Margriet meer gas ging geven , maar helaas was dat niet zo.
In de allerlaatste minuut ging Kay van den Haterd alleen op de doelman van Nooit Gedacht af en werd op forse wijze onderuit gehaald. Eenieder dacht ROOD , maar de Scheids, die niet was mee gelopen, dacht daar echter anders over.
Slechts een gele kaart en een vrije trap buiten de 16 meter.

De Margrieters zijn door dit verlies gezakt naar een gedeelde vijfde plaats , samen met Nooit Gedacht en Boekel Sport. De afstand tot de onderste plaatsen is nog steeds 6 punten, maar met kampioenskandidaten Olympia’18 (volgende week thuis) en Volkel (de week daar op uit) voor de boeg ben je  met de huidige strijdwijze die 6 punten zo weer kwijt en wordt het weer een gevecht in de onderste regionen.

UPDATE: De eigen camerabeelden van Margriet toonden na de wedstrijd aan dat het geen penalty was, de overtreding was buiten het strafschopgebied ingezet. Aanwezig daarbij was de scheidsrechter die, na de beelden te hebben gezien toegaf rood te hebben moeten geven ipv geel.Margriet 2 weet prestatie uit de beker niet te evenaren en verliest thuis van H.V.C.H. 2
Oss, 18 november 2018

Het tweede van Margriet nam het vandaag op tegen koploper H.V.C.H. 2. In de beker speelden beide ploegen al tegen elkaar en toen werd het 0-0. Vandaag verliep het echter anders voor de Ossenaren.
Een foutje net voor rust en een onterechte penalty net na rust deden Margriet uiteindelijk de das om.

Margriet begon sterk vandaag. Het speelde in de eerste helft grotendeels op de helft van de tegenstander en H.V.C.H. hanteerde voornamelijk de lange bal. Het was dan ook Margriet dat de beste mogelijkheid om de score te openen. Pim Körner kon vanuit een vrije trap inkoppen, maar zag zijn inzet via de keeper en de lat uit het doel komen. Vervolgens was het Emiel van de Schepop die van dichtbij de bal ook nog tegen de paal wist te werken. Margriet was in de eerste helft, zoals eerder aangegeven, zeker niet de mindere partij, maar toch was het H.V.C.H. dat op slag van rust op voorsprong kwam. Een lange bal van de keeper werd niet goed verwerkt waardoor H.V.C.H. ineens op keeper Dylan Heurkens af mocht, 0-1...

Direct na rust werd het nog erger toen de scheidsrechter besloot te fluiten bij een schouderduw van Rutger van Mierlo. Nadat de scheidsrechter erachter kwam dat het in het strafschopgebied was kon hij niet anders dan de penalty toekennen. Door deze kapitale fout van de scheidsrechter keek Margriet ineens tegen een 0-2 achterstand aan. Iedereen op sportpark Amsteleind wist dat het moeilijk zou gaan worden om nu nog een goed resultaat te halen. Met veel strijd probeerde Margriet nog van alles, maar het mocht niet baten vandaag. In de laatste minuten maakte H.V.C.H. zelfs nog de 0-3 en was het klaar voor vandaag.

Margriet heeft het zodoende moeilijk de laatste weken. Volgende week mag het naar Horst om tegen Wittenhorst 2 te spelen. Hopelijk worden de 3 punten weer eens meegenomen naar Oss!
Margriet – Nooit Gedacht, een leuke derby
Oss, 13 november 2018

A.s. zondag komt buurman Nooit Gedacht op bezoek op Sportpark Amstelhoef. Hemelsbreed liggen de clubs zo’n ruime 3 km van elkaar en over de weg nog geen 5. Afgezien van vorig seizoen hebben beide teams een historie met elkaar, met als dieptepunt het seizoen 2013/2014 waarin Margriet de titel behaalde, maar door een tumultueus einde van het onderlinge treffen de knvb besloot de Osse ploeg te straffen met 1 punt in mindering.
Hierdoor was een beslissingswedstrijd nodig die door Nooit Gedacht werd gewonnen en de Geffense ploeg promoveerde naar 2F, waaruit het een jaar later weer degradeerde. In dat seizoen bleef Margriet steken op een 9e plek.

Het seizoen daarop (2016/2017) werd Margriet alsnog kampioen en won het thuis met 6-2 van Nooit Gedacht, terwijl in Geffen met 4-1 werd verloren. De Geffenaren eindigden op de 3e plaats.

Sindsdien zijn er geen onderlinge ontmoetingen geweest en spelen nu beide ploegen weer tegen elkaar. Na 7 wedstrijden staat Nooit Gedacht op de 9e plaats met 9 punten, Margriet is 4e met 12 punten. Er staat dus wel degelijk iets op het spel. Niet alleen prestige, maar ook belangrijke stappen op de ranglijst. Bij winst van Margriet blijven ze op gepaste afstand koploper Olympia’18 volgen. Bij verlies komt Nooit Gedacht langszij maar zal de afstand met Olympia’18 toenemen. De Boxmeerse koploper zal zich toch niet verslikken in laagvlieger MULO !

Doelsaldo spreekt in het voordeel van Margriet dat 12 voor en 7 tegen heeft t.o.v. 12 voor en 10  tegen voor Nooit Gedacht. Topscoorder bij de Geffense ploeg is Bob van Iersel met 4 doelpunten.
De winstpartijen van Nooit Gedacht waren tegen Schijndel, Constantia en Ulysses. Verloren werd van Vitesse’08, Volkel, Handel en Boekel Sport.
Margriet verloor de laatste competitiewedstrijd ruim van Vitesse’08 en had een echte off-day. In de bekerstrijd werd weliswaar van 2e klasser EVVC verloren in de laatste minuut, maar was er ineens weer de oude strijdlust en goed combinatiespel. Als die er a.s. zondag ook zijn, zetten we er op in dat de punten in Oss mogen blijven.Margriet 2 doet zichzelf de das om in Boekel
Boekel,  november 2018

Margriet 2 kon vandaag minimaal 1 plaats klimmen op de ranglijst aangezien het tegen Boekel Sport 2 speelde dat 1 plaats en 1 punt boven Margriet stond. Helaas pakte het vandaag anders uit.
Margriet 2 was in het begin de iets betere partij en had een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Spits Morris Landman omzeilde de keeper en kon de bal in een leeg doel werken, maar zijn inzet was veel te zacht. Hierdoor kon een verdediger toch nog redding brengen en de bal naar voren schieten. Daar werd de bal door de grote spits van Boekel Sport doorgekopt op de rechtsbuiten die in buitenspelpositie verkeerde. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter liet de scheidsrechter doorspelen en schoot de rechtsbuiten de bal knap in de korte bovenhoek binnen. Margriet herstelde zichzelf gelukkig wel heel snel. Emiel van de Schepop gaf de bal vanaf links voor op de inkomende Kevin van der Lee en hij schoof de bal op zijn beurt in de lange hoek. Hierna werden er weinig kansen meer gecreëerd in de eerste helft totdat er achterin bij Margriet een communicatiefout was tussen Jurgen Pennings en Wouter van den Boogaard. Jurgen tikte de bal per ongeluk langs Wouter waardoor de spits van Boekel Sport met de bal op een leeg doel af ging. Hij presteerde vervolgens het onmogelijke door de bal via de lat over het vangnet te werken. Hier kwam Margriet nog heel goed weg, maar een aantal minuten later werd het toch nog 2-1 in het voordeel van Boekel. Rutger van Mierlo kreeg de bal niet goed weggewerkt waardoor Boekel het balbezit overnam en vervolgens dodelijk was in de afronding. Zodoende keek Margriet tegen een achterstand aan toen ze voor de rust naar binnen gingen.
Na de rust probeerde Margriet de gelijkmaker te produceren en daar kreeg het een aantal goede mogelijkheden voor! Wouter Bouwman ging vanaf de middellijn alleen op de keeper af, nadat Rutger van Mierlo na een aantal duels won hem diep stuurde, maar Wouter zag zijn inzet over het doel gaan. Daarna kreeg ook Joey van Lith nog een goede mogelijkheid nadat hij door Dannie Aragon werd bereikt met een balletje over de verdediging heen. Joey probeerde de bal over de keeper heen in het doel te liften, maar zijn inzet ging naast. En zoals gezegd, als je hem zelf niet maakt.... Dan valt ie aan de andere kant. Een lange crossbal naar de rechtsbuiten werd door Jurgen Pennings niet goed ingeschat waardoor hij onder de bal doorging. De rechtsbuiten van Boekel Sport bleef vervolgens wel rustig in de afronding en schoot de bal achter keeper Wouter van den Boogaard. In de laatste 10 minuten ging Margriet risicovoller spelen en kreeg het ook nog de 4-1 tegen.Margriet verliest nipt van EVVC in de laatste minuut voor de beker.
Oss, 8 november 2018

Beide teams lieten  een aantrekkelijke wedstrijd zien die in hoog tempo  werd gespeeld. Margriet begon met een ander basisteam dan afgelopen zondag en dat wierp vruchten af.
De eerste twintig minuten was Margriet eigenlijk de ploeg die licht de overhand had en brutaal op een 2-0 voorsprong kwam. In de 13e minuut ging Morris Landman goed door en vloog in hoog tempo langs zijn tegenstander, trok de bal voor, waar Kay van den Haterd verwoestend uithaalde (1-0). Nog geen 2 minuten later was het Max van Berkom die uitstekend langs twee tegenstanders soleerde en Vinkelse doelman Frank van den Boogaard  verschalkte (2-0).
Echter hierna ging er een kwartier het e.e.a. mis bij de Osse ploeg. In de 26e min. ging op links Roel Bouwens goed door, ging net binnen het beruchte gebied neer doordat Bas Bressers zijn tackel te laat inzette en scheidsrechter Maarten Bouw wees naar de stip. Rob van Dijk ontfermde zich hierover en liet doelman Dilan Heurkens geen kans. (2-1)
Margriet was uit het evenwicht, hanteerde even te vaak de lange hoge bal, die vaak niet aankwam of een prooi werd voor de boomlange verdedigers van EVVC.
In de 30e min. kwam EVVC langs zij. Uit een corner kon de boomlange Bart Haerkens ongehinderd in koppen en stond het 2-2. Dit was dan ook tevens de ruststand.

Na rust ging EVVC goed van start en was het even alle zeilen bijzetten. Doelman Dilan Heurkens wist twee maal goed te redden, maar in de 56e minuut moest hij toch grabbelen nadat er verdedigend een fout was gemaakt.
Margriet ging op zoek naar de gelijkmaker en herpakte zich goed. In de 65e minuut was het Jorn van Bakel die een uitstekende voorzet van Jeffrey van Vlijmen achter doelman van den Boogaard schoot en was de stand weer gelijk 3-3.
Lang leek het er op dat we naar een beslissing via strafschoppen zouden gaan. Over en weer waren er kansen. Beide doelmannen wisten zich te onderscheiden met diverse reddingen. Een vrije trap van Joey Schuurmans werd door de doelman met de vingertoppen uit het doel en over de achterlijn getikt, terwijl ook Dilan Heurkens met een katachtige sprong een doelpunt wist te voorkomen om later nog via goed uitkomen een tegenstander de bal van de schoen te plukken. Even later werd hij bij het pakken van een bal geraakt door een tegenstander die er met gestrekt been inging. Gelukkig kon de jeugdige doelman doorgaan.
De klok schoof al richting 89e minuut toen Vinkel de winst alsnog greep door een misverstand in de Osse defensie werd het op de valreep 3-4 en werd Margriet uitgeschakeld in de bekerstrijd.
Opstelling Margriet: Dilan Heurkens, Bas Bressers(59’Jorn van Bakel), Rob Ooms, Roy Govers, Ramon Verbiesen, Lionarons Veron, Max van Berkom(76’Lars van de Kamp), Mitch Pennings, Kay van den Haterd(55’Joey Schuurmans), Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.

Bekerwedstrijd Margriet – EVVC
Oss, 5 november 2018

Voor de bekerwedstrijd tussen  Margriet en EVVC is laatst genoemde de torenhoge favoriet op basis van de wedstrijden van vorig seizoen. De Vinkelse ploeg wist toen beide keren te winnen in de reguliere competitie in de 2e klasse. In Oss werd het 0-3 en in Vinkel 2-0 voor de ploeg van trainer  Stephan Hesemans, die in Vinkel al weer aan zijn vierde seizoen bezig is.  EVVC eindigde vorig seizoen op de 3e plaats en pakte een periode. Hierin liep het promotie naar de 1e klasse net mis.
Dit seizoen staat EVVC op de 12e plek in de 2e klasse  en wist in de bekerstrijd zelfs te winnen van HVCH met 4-3. In de competitie is de prestatie wisselend, 2 gewonnen (SSS’18 en Helvoirt), 2 gelijk (Vianen Vooruit en DAW) en 3 verloren (Erp, Venhorst en Emplina). In Vinkel staat het doelsaldo op -1, 13 voor en 14 tegen klinkt nog niet heel geweldig. Topscoorder is Gerwin van der Boom met 4 doelpunten.
Margriet wist afgelopen zondag bij Vitesse’08  niet te winnen, liep zelfs tegen het eerste verlies op en zal a.s. donderdagavond vol aan de bak moeten om kans te hebben op het bereiken van de volgende ronde.
Het Osse team is wel op veel plaatsen anders dan vorig seizoen in de 2e klasse. Veel jeugd is doorgebroken en een paar spelers die vorig seizoen het grootste deel daarvan nog geblesseerd waren, staan inmiddels weer in de basis. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een aantrekkelijk duel, waarin we uiteraard hopen dat Margriet revanche zal nemen voor de verliespartijen van vorig seizoen. De wedstrijd op Sportpark Amstelhoef wordt afgetrapt om 20.00 uur.

Margriet 2 wint thuis van Someren 3
Oss, 4 november 2018

Margriet 2 heeft vandaag goede zaken gedaan en scoorde maar liefst 5x tegen Someren 3, dat tot nu toe nog maar 1 schamel punt heeft weten te bemachtigen.
Margriet begon niet slecht aan de wedstrijd en was iets beter dan de tegenstander. Someren gaf Margriet veel ruimte om te voetballen, maar dit werd alles behalve optimaal benut door de Ossenaren. Someren werd zelf alleen maar gevaarlijk door snel de diepte te zoeken bij hun spitsen. Na 25 minuten wist Margriet te scoren vanuit een ingooi. Wouter Bouwman gooide de bal het zestienmetergebied in richting spits Pim Korner. Pim legde de bal met zijn hoofd panklaar voor de inlopende Dannie Aragon die met een drop-kick afdrukte.
In de tweede helft leek Margriet snel het slot op de deur te gooien toen het na 5 minuten een penalty kreeg. Na een handsbal ging de bal op de stip en Arne Dekkers schoof de bal linksonder in de hoek. Met deze goal leek de buit binnen aangezien Someren geen vuist kon maken vandaag, maar niets was minder waar. In de 65ste minuut kreeg Someren een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied en deze werd knap binnen gekopt. Zo was, totaal onverwachts, de spanning toch weer een beetje terug. Met nog 20 minuten op de klok ging trainer Boy Hoefnagels aan het wisselen. Hij haalde Pim Korner en Wouter Bouwman, respectievelijk spits en rechtsbuiten, naar de kant en bracht Rob van de Ven (O19-1) en Joey van Lith binnen de lijnen. Met dit verse bloed liep Margriet uiteindelijk makkelijk uit naar 5-1. Eerst was het Rob van de Ven die vanaf links een actie buitenom maakte en laag in de lange hoek binnenschoot. De 4-1 was van Joey van Lith. Hij mocht na een mooie dieptepass van Emiel van de Schepop alleen op de keeper af en schoot koel raak. Het slotakkoord was weer voor Rob van de Ven die na een mooie actie zijn tweede van de dag binnenschoot.
Margriet boekte dus een belangrijke overwinning waarmee het een gat slaat van 9 punten met de onderste 3 ploegen en zodoende weer omhoog kan gaan kijken. Volgende week staat er een mooie wedstrijd op het programma, uit naar Boekel Sport 2. Boekel staat 1 plaats boven Margriet (6e) en bij winst zal Margriet (in ieder geval) Boekel voorbij gaan op de ranglijst.Margriet verliest van Vitesse'08 omdat de Gennepse ploeg de kansen beter benut.
Gennep, 4 november 2018

Over de hele wedstrijd genomen waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Vitesse’08 was effectiever in de afwerking, met name door verdedigende fouten stond het bij rust al 2-0 voor de gastheren. Wat vooraf leek op een spannende wedstrijd, draaide voor Margriet uit op een dramatische wedstrijd.

Al na 6 minuten was het raak uit een corner door Jessie Wolf van Vitesse ’08, waarbij de verdedigers van Margriet niet goed stonden opgesteld. Na 13 minuten was er een kans voor Jeffrey van Vlijmen die zijn schot voorlangs zag gaan. Margriet kwam wat beter in zijn spel, wat resulteerde in een kans voor Jessie van de Kamp door het goede storen van Kay van de Haterd in de 18e minuut; helaas stuitte hij op de keeper. In de 28e minuut, na een goede bal van Roy Govers op Joey Schuurmans, stuitte Joey Schuurmans ook weer op de keeper. In de 32e minuut was het weer raak voor Vitesse ’08 door een corner die door dezelfde fouten van de eerste goal werd benut door  Gijs Diebels van Vitesse ’08.

Verder probeerde Margriet in de 2e helft door vroeg druk te zetten Vitesse’08 terug te dringen, maar door het onzorgvuldig omgaan met de basis was het toch weer Vitesse ’08 die in de laatste 10 minuten de 3-0 via Niek Hendriks en de  4-0 via Onur Gencalioglu wist te scoren.

Een dikke domper voor de Ossenaren die deze wedstrijd meer goals tegen kregen dan in de voorafgaande zes wedstrijden. Met dit resultaat zakt de ploeg terug van de 2e naar de 4e plaats en ziet koploper Olympia’18 niet alleen uitlopen naar 7 punten voorsprong, maar de Boxmeerse ploeg pakte door de winst op Avanti’31 ook de eerste periode.
Vitesse’08 een lastige tegenstander ?
Oss, 31 oktober 2018
A.s. zondag spelen de huidige nummers 2 en 3 tegen elkaar met als inzet de tweede plek op de ranglijst en de kans om koploper Olympia’18 te blijven volgen. De afstand tussen de koploper en Margriet is gegroeid naar 4 punten.

Vitesse’08 staat op een gedeelde derde plek samen met Avanti’31, beide met 1 punt minder dan Margriet. Avanti’31 speelt thuis tegen koploper Olympia’18, waar bij winst van de Boxmeerse ploeg al de eerste periodetitel veroverd.

Margriet reist dus af naar Gennep en ontmoet Vitesse’08 dat met 14 doelpunten voor en 8 tegen net een puntje minder heeft. Een gevaarlijke ploeg die tot 3 keer winst kwam (op Constantia, MULO en Nooit Gedacht), 2 maal gelijk speelde (tegen Olympia’18 en Ulysses) en thuis verloor van Boekel Sport.  Wat ze zo gevaarlijk maakt is het scorend vermogen. De ploeg creëert veel kansen en heeft veel spelers die scoren. Topscoorder is Gijs Giebels (5x), gevolgd door Rob Janssen(3x), daarnaast wisten 6 spelers 1x te scoren : Bjorn Hendriks, Jessy Wolf, Koen Theunissen, Niek Hendriks, Tom Verbeek en Joey van Krevel.

Trainer Fabian Krebbers is een ervaren rot in het vak met een NEC achtergrond leidde hij de amateurs van NEC in twee periodes om tussentijds bij NEC BVO jeugdtrainer te zijn of Ass.trainer. Hij is nu bezig aan zij derde seizoen bij Vitesse’08 en behaalde in 2016/2017 de vierde plaats met een periode in 3D om vorig seizoen als negende te eindigen.

Niet mis, al 14 doelpunten , waar Margriet er 12 scoorde. De zwakte van Vitesse’08 zit meer aan de verdedigende kant.  Doelman Lex Wever moest al 8 maal een tegentreffer toestaan, waar collega aan Margrietzijde, Danny de Natris, dit pas 3 maal zag gebeuren.

Bij Margriet is de selectie breed, wat steeds leidt tot moeilijke keuzes voor trainer Mark Strik. Afgelopen weekend zat spits Kay van den Haterd al weer op de bank na zijn blessure, maar mocht nog geen minuten maken, mogelijk komend weekend wel.
De ploeg met de meeste inzet zou komende zondag wel eens de punten kunnen vergaren en wij hopen uiteraard dat Margriet ze mee naar huis neemt.Margriet 2 verliest tweede wedstrijd op rij in de competitie, nu van Sparta ‘25 2
Oss, 28 oktober 2018

In het begin van de wedstrijd was Sparta ‘25 de betere partij en kon Margriet moeilijk vooruit voetballen. Sparta ‘25 kreeg ook direct wat kansen, maar scoren konden ze niet. Toen Margriet wat meer vat op de wedstrijd kreeg kwam de wedstrijd in balans. Halverwege de eerste helft kreeg Margriet een corner waar uiteindelijk gescoord werd. De corner werd eerst door Dannie Aragon vanaf de elfmeterstip op doel geschoten, maar werd geblokt. De bal kwam vervolgens bij Ruud Dielis die in tweede instantie het net wist te vinden met een harde knal. Heel lang kon Margriet echter niet genieten van de voorsprong, want na een dekkingsfout achterin kwam Sparta ‘25 er gevaarlijk over rechts. De rechtsbuiten schoot binnen in de korte hoek.

Na de rust begon Margriet ronduit dramatisch. Binnen 20 seconden, zonder de bal aan te hebben geraakt, was het 2-1. Sparta ‘25 trapte af en zocht over rechts de diepte. Er werd laag voor gegeven en de spits was attent bij de eerste paal om af te werken. Margriet kon in de tweede helft geen vuist meer maken en kwam halverwege de tweede helft zelfs op een 3-1 achterstand. De laatste 10 minuten ging Margriet het bekende ‘’alles of niets’’ spel spelen. Dit resulteerde toch nog in een aantal kansen, waarvan de grootste voor Ramon Verbiesen, die vrij in kon koppen vanaf 5 meter. Zijn inzet ging echter naast. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Margriet wel nog de aansluitingstreffer. Een vrije trap van diezelfde Ramon Verbiesen spatte uiteen op de paal en bleef voor de doelmond hangen. Uiteindelijk was het wederom Ruud Dielis die, al liggende op de grond, de bal met de hak over de doellijn werkte.

Uiteindelijk bleek het allemaal net niet genoeg om een punt mee naar huis te nemen vandaag. Margriet ontvangt volgende week Someren 3 op sportpark Amstelhoef en dan wordt het weer eens tijd voor 3 punten! De aftrap is om 12:00 uur.
Margriet moet late gelijkmaker “met een luchtje” accepteren
Oss, 28 oktober 2018

De eerste echte test is Margriet doorgekomen met een gelijkspel tegen Avanti’31 en blijft daarmee nog steeds ongeslagen. Beide doelpunten werden door de tegenstander betwist.

Margriet begon de eerste helft goed en zou dat een kwartier volhouden. Daarna werd Avanti’31 wat sterker. Kansen waren er ook , aan Margrietzijde zouden Mitch Pennings en Morris Landman de kans missen, aan de andere kant was het doelman Danny de Natris die tot twee maal toe met goed ingrijpen een doorgebroken speler wist af te stoppen. Rust ging dan ook dubbel blank in.

De tweede helft begon Margriet beter en ook nu waren er kansen. Mitch Pennings zag een inzet van de lijn gehaald worden door een verdediger en Joey Schuurmans zag een vrije trap rakelings over de lat gaan. In de 60e minuut was het Morris Landman die naar de achterlijn ging en de bal voorzette. Jeffrey van Vlijmen bracht de bal weer in, waar de doelman te traag reageerde en Roy Govers de bal van dichtbij over de lijn drukte. In eerste instantie leek  de scheidsrechter de bal af te keuren, de grensrechter van Avanti’31 zou voor de zoveelste keer vlaggen. Aanvoerder Schuurmans wees hem er op dat een speler van Avanti’31 zich nog bijna  op de achterlijn bevond en het dus geen buitenspel kon zijn. Vervolgens werd het doelpunt, overigens terecht, goedgekeurd. Dit ondanks protesten van Avanti-zijde die wezen op het vlaggen van hun grensrechter. Na consultatie wees de scheidsrechter gewoon naar het midden en was het 1-0. Het vuur was ontketend en de strijd werd harder en grimmiger. Avanti’31 begon furieus aan te vallen en Margriet moest zich beperken tot uitvallen. Deze uitvallen boden kansen, zo werd Schuurmans in stelling gebracht, startte duidelijk van achter zijn man, maar door wederom vlaggen van de grensrechter werd hij afgestopt.  Max van Berkom was inmiddels in de ploeg gekomen en stichtte enkele malen gevaar.
Aan de andere kant werd de druk steeds groter en toen in de 86e minuut Koen van Engeland uit een voorzet scoorde, was er tweeledig protest . Enerzijds omdat er sprake zou zijn van buitenspel, anderzijds dat de bal niet volledig over de lijn was gegaan. Ook nu bleef de scheidsrechter onverbiddelijk en keurde het doelpunt goed (1-1).
Achteraf gezien mogen beide ploegen tevreden zijn met dit resultaat.


Margriet Old Stars kregen nieuwe trainingspakken

Oss, 28 oktober 2018


Na de wedstrijd tegen de Old Stars van Top Oss en vooraf gaand aan de competitiewedstrijd tussen Margriet 1 en Avanti'31 1, kregen de Old Stars van Margriet compleet nieuwe trainingspakken van Sponsor Jo de Valk en de Stichting Amsteleind Promotion.

De Stichting verzorgde de ontvangst van de spelers van beide teams met een kopje koffie, waarna het richting kleedkamers ging om om te kleden en op het veld de warming-up begon. Inmiddels waren de beide veldjes uitgezet en werden de wedstrijden door twee teams van beide clubs gespeeld.
Sommige spelers hadden nog af en toe leuke acties tijdens het walking voetbal. De meesten zijn immers 55+, de oudsten al in de 80.
Meedoen, in beweging en fit blijven staat voorop. Daarnaast zijn de trainingen, maar vooral het napraten onder genot van een kop koffie,  een bron van oude verhalen over vervlogen tijden, mooie herinneringen  en soms ook sterke verhalen.

Na afloop was het Stichting Amsteleind Promotion's vooritter Gerard van de Kroon die beide teams toesprak, waarna Jo de Valk het nieuwe trainingspak symbolisch overhandigde aan de initiatiefnemer bij Margriet, Geertjan Princen. Na de teamfoto was het snel omkleden en werden beide teams door de Stichting soep en broodjes met koffie aangeboden, waarbij het gezellig napraten was.


Margriet gaat cruciale periode in.
Oss, 24 oktober 2018

Eerste “hobbel” is  a.s. zondag Avant’31
Zondag 28 oktober, nadat we de klok de nacht er voor een uurtje hebben terug gezet, is  Schijndels Avanti’31 te gast op Sportpark Amstelhoef. De eerste echte uitdaging voor Margriet om  te tonen dat ze bovenin een rol willen meespelen. Avanti’31 staat op de vierde plaats met slechts 1 punt minder dan de thuisploeg en speelde vorig seizoen in 3C, waar het op een 2e plaats eindigde met een periodekampioenschap.
Dit seizoen werd ruim gewonnen van Ulysses en nipt van Handel en FC Schadewijk. Tegen Boekel Sport werd gelijk gespeeld. Volkel was een maatje te groot voor Avanti’31 en er werd met 4-1 van verloren.
Van de 10 doelpunten die gescoord werden nam routinier Geert van Heeswijk (30) er 6 voor zijn rekening en staat in de klasse-topscoorderslijst op de tweede plek. De overige doelpunten kwamen voor rekening van Fabian Koenen, Teun van Doornik, Sam Habraken en de snelle Said Ali Hussein. Penalty-en vrijetrappen expert is Geert van Heeswijk.
Avanti’31 is ook kwetsbaar, verdedigend staan ze op 8 tegendoelpunten, waarvan de helft door Volkel is gemaakt.
Hoofdtrainer is Henry van Wanrooij, een zeer ervaren trainer door 16 seizoenen ervaring.  Ooit begonnen bij Herpinia en via SES, Nooit Gedacht, DAW, Boskant en Handel nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Avanti’31.

Margriet
Met de nipte winst op laagvlieger Concordia kwam Margriet tot de derde overwinning van het seizoen en met twee gelijke spelen blijft de ploeg van trainer Mark Strik nog ongeslagen, net als koploper Olympia’18, dat een overwinning meer boekte. Tegenstander Avanti’31 is een voetballende ploeg en dat ligt de Ossenaren beter dan het fysieke spel van Concordia.  Wel blijven opletten, want Avanti’31 is er om bekend dat het een wedstrijd altijd goed en fel begint en menig tegenstander in het begin verrast met goed combinatiespel.
Trainer Strik beschikt over een groep die nu nagenoeg fit is en het blessureleed van vorig seizoen is achter de rug.

Cruciale periode
Met Avanti’31 wordt een reeks geopend tegen de huidige topploegen van 3D, allemaal kanshebbers op de titel. Na Avanti’31 volgen in november Vitesse’08 (uit). Nooit Gedacht (thuis), Olympia’18 (thuis) en Volkel (uit). Tussendoor wacht ook nog op donderdagavond 8 november de bekerwedstrijd tegen 2e klasser EVVC (thuis). Na die periode kan op 2 december de balans opgemaakt worden en weten we wie de kanshebbers van dit seizoen echt zijn en of Margriet zich hierbij mag rekenen.Margriet via winst op Constantia naar 2e plaats
Wanroij, 21 oktober 2018

Tegenstander Constantia wist het Margriet moeilijk te maken en had goed geluisterd naar hun trainer, die al vooraf in de pers liet weten meer strijd en beleving te verwachten van zijn team. Dat resulteerde in fysiek voetbal, iets dat de technischere ploeg van hoofdtrainer Mark Strik minder ligt.

Het begin van de wedstrijd is lastig voor Margriet, door het compact spelen van Constantia en het vroege druk zetten op Margriet. Toch was het bijna raak in de 2e minuut door het schot van Morris Landman wat maar net voorlangs ging. In de 21e minuut was Margriet dichtbij de 0-1 door een snelle counter, waarbij Mitch Pennings bijna scoorde door een bekeken lob over de keeper van Constantia die deze met fraaie redding alsnog wist te voorkomen.

In de 2e helft kwam Margriet beter uit de startblokken wat resulteerde uit een grote kans voor Max van Berkom door een voorzet van de uitstekend spelende Jeffrey van Vlijmen. Dezelfde Jeffrey scoorde 2 minuten later via een assist van Mitch Pennings de 0-1 voor Margriet. Later in de 67e minuut werd er een penalty veroorzaakt na een lichte overtreding van Floris de Vries, waarna de nr. 9 van Constantia, Giel Martens, de 1-1 binnenschoot. Vervolgens werd 2 min. voor tijd er uit een vrije trap van Jeffrey van Vlijmen via een kluts de bal verwoestend binnenschoten door Max van Berkom. Dit resulteert in een 1-2 overwinning voor Margriet.


Zondag naar Constantia
Oss, 17 oktober 2018

Tegenstander a.s. zondag is Constantia dat speelt op Sportpark De Kwik in Wanroij. Via het kampioenschap van de 4e klasse G vorig seizoen promoveerde Constantia naar 3D. Uit dezelfde klasse volgde later via de periodekampioenschappen Ulysses dat  in de reguliere competitie  vlak achter de ploeg uit Wanroij eindigde.

Constantia heeft een moeilijk begin in 3 D gehad. De eerste kennismaking tegen Handel eindigde in een gelijkspel. Met 1 punt staat Constantia onderaan.
In Wanroij zal men de eerste keer dat men derde klasse speelt zich anders hebben voorgesteld. Waar vorig seizoen de topscoorders Milano v.d. Cruijsen was met 11 doelpunten, gevolgd door Ruud van Duijnhoven en Dennis Willems met resp. 10 en 9 doelpunten, blijft het aantal doelpunten dit seizoen beperkt tot 1 doelpunt van Dennis Willems met het hoofd in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Handel (1-1). Daarna alleen maar verlies van Excellent (2-0), Nooit Gedacht (0-3) en afgelopen zondag bij medekoploper Vitesse’08 met 4-0.

Op papier zal Margriet, dat de laatste twee wedstrijden vertrouwen tankt, de 3 punten uit Wanroij moeten meenemen. Dat is het aan haar stand verplicht, het blijft echter oppassen, want het team van trainer Niek Hermans moet ook weer niet onderschat worden, ze wisten  vorige seizoen niet voor niets veel te scoren(45 x). Bovendien heeft trainer Hermans zijn ploeg in de pers al onder druk gezet door meer inzet en beleving te eisen.

Margriet heeft nog al eens de neiging in het verleden gehad om dit soort ploegen te onderschatten en tegen een laagvlieger puntenverlies te lijden. Wil men bovenin mee blijven doen mag ze dat echt niet overkomen.
Margriet 2 weet niet te winnen van Nulandia 2
Oss, 15 oktober 2018

Margriet 2 speelde afgelopen zondag alweer haar 4de wedstrijd in de reserve 1ste klasse en stond tot vandaag knap bovenaan. Echter ging het onderuit in Oss tegen Nulandia 2 met 1-2.

Margriet 2 speelde geen fantastische eerste helft, maar ook zeker geen verkeerde. Het had veel meer balbezit dan Nulandia en probeerde door de verdediging heen te komen. Nulandia kon echter alle aanvallen makkelijk pareren omdat het bij Margriet ontbrak aan creativiteit. Op het middenveld kreeg Margriet niet genoeg vat op de wedstrijd en de eindpass liet ook vaak te wensen over. Net voor rust kreeg Margriet de spreekwoordelijke deksel op de neus. Nulandia kwam er in de omschakeling 1x uit en wist direct te scoren. Er hoefde vervolgens niet meer afgetrapt te worden aangezien de scheidsrechter direct floot voor het rustsignaal.

Vorige week stond Margriet met 1-0 achter in de rust tegen Mierlo Hout en kwam het knap terug in de tweede helft. Vandaag leek dat ook te gebeuren aangezien Margriet binnen de 10 minuten wist te scoren middels Rick van Rodijnen. Hij werd diep gestuurd door Dannie Aragon en schoof de bal in de korte hoek binnen. Margriet had weer het geloof en ging op zoek naar de voorsprong. Toch was het weer Nulandia dat wist te scoren. Na een aantal fouten op rij van Margriet’s zijde, kon er voorgegeven worden en bij de tweede paal was de spits van Nulandia attenter dan de verdediging, 1-2. Margriet wist hiervan niet meer terug te komen en verloor zodoende voor de eerste keer dit seizoen.


Margriet wint van MULO met 5-0
Oss, 14 oktober 2018

De Joey Schuurmans-show
Voor de wedstrijd werd aanvoerder Joey Schuurmans in het zonnetje gezet, want vorige week tegen Schadewijk wist hij voor Margriet zijn 100e doelpunt te maken. Een ware prestatie waarvoor Schuurmans dan ook werd gehuldigd (zie foto hiernaast).
Tijdens de wedstrijd liet de dertig jarige aanvoerder nog eens zien waarom hij de aanvoerder is van de scorelijst aller tijde van de club. Niet alleen scoorde hij drie van de vijf doelpunten, maar was ook de aangever van de twee andere doelpunten. Schuurmans was niet alleen doelpuntenmaker en aangever, ook excelleerde hij op het middenveld, was als spits een voortreffelijk aanspeelpunt en ook in meeverdedigend opzicht stond hij zijn mannetje. Kortom hij was overal, snel, alert, slim en  bovenal ook technisch begaafd.
Uiteraard was het niet alleen Schuurmans, het hele team groeit met de week en heeft zich nu vlak onder de beide koplopers ( Olympia'18 en Vitesse'08) gepositioneerd op de derde plaats met 2 punten achterstand.

De eerste tien minuten was het even wennen aan de aanpassingen die hoofdtrainer Mark Strik had moeten toepassen om spits Kay van den Haterd te vervangen die vorige week met een hamstringblessure uitviel. Vermoedelijk moet hij enkele weken herstellen. Het doorschuiven van Schuurmans naar de spits en de basisplaatsen voor Max van Berkom en Jeffrey van Vlijmen was kennelijk even wennen, want de Helmonders namen even het initiatief, evenwel zonder echt gevaar te stichten.
Daarna brandde Margriet los. Max van Berkom op rechts en Jeffrey van Vlijmen op links speelden hun tegenstanders dol, maar de echte scherpte ontbrak nog. Morris Landman had ook een uitstekende kans, maar doelman Daan Smits wist nog te redden.
Joey Schuurmans zou in de 18e min. de ban breken en na een goede combinatie de 1-0 aantekenen om dit een aantal minuten later te herhalen. De ruststand was dan ook slechts 2-0, want de Ossenaren hadden meerdere kansen gehad.

Na rust zou Jeffrey van Vlijmen in de kleedkamer achterblijven, hij kampte met een beginnende keelontsteking en kwam te veel lucht tekort.  Veron Lionarons was zijn vervanger en ging op het middelveld spelen en Landman schoof door naar de vleugel. MULO probeerde aan te zetten, maar had niet de aanvallende kracht om tot scoren te komen.  Wel liet Osse doelwachter Danny de Natris tot twee keer zien wat zijn kwaliteiten en vorm is. Hij voetbalde goed mee door de ruimte achter zijn verdedigers goed te bewaken en tot twee maal toe een diepe bal al buiten het strafschopgebied te onderscheppen. Toen de gevaarlijkste man van MULO, Baris Cevik, een keer doorbrak plukte hij keurig de bal van zijn schoen.
In de 62e minuut voltrok een combinatie tussen Morris Landman en Joey Schuurmans het vonnis over MULO.  Landman speelde Schuurmans aan die zelf had kunnen schieten, maar zag dat Landman net een iets betere positie kreeg, de bal op hem teruglegde en het was 3-0.
Nog geen twee minuten later werd het in een identieke situatie 4-0, nu een combinatie tussen Mitchel Pennings en Joey Schuurmans, weer teruggelegd door Schuurmans en Pennings verzilverde de treffer.
Bij vlagen werd MULO’s verdediging zoek gespeeld, veel vlaggen voor buitenspel voorkwam dat Margriet verder uit liep.  Ruim 10 minuten voor tijd was het Schuurmans die de eindstand op 5-0 bepaalde.

Opstelling Margriet:
Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Max van Berkom (71’Ramon Verbiesen), Mitch Pennings, Morris Landman(79’ Rob Ooms), Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen (46’ Veron Lionarons)MULO a.s. zondag de onbekende tegenstander van Margriet
Oss, 10 oktober 2018

Zondag speelt Margriet tegen MULO uit Helmond, en tegenstander die “geleend” is uit Zuid 1 en daarmee tamelijk onbekend. De Helmonders promoveerden de afgelopen drie seizoenen vanuit de vijfde klasse (kampioen), via een periodetitel in de vierde klasse naar de derde klasse C in Zuid 1 vorig seizoen waar ze op een verdienstelijke vijfde plaats eindigden. De club pendelde al jaren heen en weer tussen vijfde en derde klasse. Dit seizoen dan in Zuid 2 in de vaak smaakmakende poule van 3D.

Dit seizoen vergaarde MULO 3 punten bij Ulysses en verloor de thuiswedstrijden tegen Volkel (0-3) , waarin MULO weinig te vertellen had.
Tegen Vitesse’08 werd het 3-5 afgelopen zondag. Een “knotsgekke” wedstrijd, waarin MULO steeds op voorsprong kwam, maar Vitesse’08  hen in de tweede helft voorbij ging.
Topscoorder bij de Helmonders is Baris Cevik met 3 doelpunten van de 5 die er tot nu toe werden gemaakt. De andere 2 komen op nam van Jeremy Lammers en Wesley Smits.
Trainer van MULO is  voor het derde seizoen op rij Ralf v.d. Heuvel, die voor MULO een seizoen Hoofdjeugdtrainer bij ZSV was.

Hoe staan de Margrieters er voor ?
Met 5 punten uit 3 wedstrijden staan de Ossenaren op de 7e plaats op 2 punten afstand van de koppositie. Twee gelijke spelen (Schijndel en Boekel Sport) werden gevolgd afgelopen zaterdagavond met een klinkende 0-3 overwinning bij FC Schadewijk. Qua voetbal ging het elke wedstrijd beter en naast het goede resultaat tankte de formatie van trainer Mark Strik dan ook vertrouwen.

Minpunt van afgelopen zaterdag was het uitvallen van spits Kay van den Haterd met een hamstringblessure. Hij is nu onder behandeling bij verzorger Jason van Ieperen en bij fysiotherapeut Cees v.d. Linden.  Of zij hem voor het weekend speelklaar krijgen is nog maar zeer de vraag. Trainer Mark Strik schat die kans niet hoog in. Een gevoelig verlies voor de formatie, maar Strik kan terugvallen op een brede selectie met veel jeugdige spelers die de laatste twee jaar doorbraken. Wie van den Haterd moet gaan vervangen is nog niet bekend. Een optie is Jessie v.d. Kamp die afgelopen zaterdag na 60 min. een goede invalbeurt liet zien. Morris Landman zou dan kunnen verschuiven naar de spitspositie. Maar er zijn meer opties.

Margriet heeft de ambitie om bovenin om de prijzen mee te doen en dan kan het niet anders dan dat je over een brede selectie moet beschikken om het hele seizoen goed door te komen. Op Sportpark Amstelhoef is daaraan geen gebrek, de selectie is breed en de concurrentie groot.

Margriet 2 komt knap terug tegen Mierlo Hout en pakt brutaal de koppositie
Helmond, 7 oktober 2018

Margriet 2 speelde vandaag in Helmond tegen Mierlo Hout 2. Mierlo Hout had tot nu toe als enig team de volle buit uit de eerste 2 wedstrijden.

De eerste 10 minuten was Mierlo Hout iets beter, maar daarna nam Margriet het initiatief over en kwam het tot een aantal dreigende aanvallen. Toch was de eerste grote kans voor Mierlo Hout. Van rechts werd er op doel geschoten, maar keeper Dylan Heurkens redde knap. Margriet kreeg op haar beurt daarna ook een aantal grote kansen om de score te openen, maar zowel Pim Körner, Arne Dekkers en Ruud Dielis konden de kansen niet verzilveren. Uit het niets kwam Mierlo Hout op voorsprong. Na ongelukkig balverlies werd de rechtsbuiten diep gestuurd en hij ronde knap af! Margriet ging zodoende met een achterstand de rust in.

Na de ranja begon Margriet direct met aanvallen en na een paar minuten was het raak. Rick van Rodijnen legde vanaf rechts de bal bij de tweede paal neer, precies op het hoofd van spits Pim Körner die makkelijk binnen kon koppen. Meteen daarna werd een identieke aanval helaas niet beloond met een doelpunt. Beide teams waren vervolgens in de tweede helft erg aan elkaar gewaagd. Mierlo Hout had echter de grootste kansen, maar wist niet te scoren. In de 75ste minuut kreeg Margriet een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nadat Emiel van de Schepop, na goed doorgaan, werd gevloerd. De inmiddels ingevallen Wouter Bouwman nam plaats achter de bal en schoot raak in de korte bovenhoek! Mierlo Hout ging er na deze goal uiteraard alles aan doen om gelijk te maken. Margriet pakte dit laatste kwartier op als een team en overwon alle lange ballen en aanvallen van Mierlo Hout. Het kwam er zelf ook nog een aantal keer gevaarlijk uit in deze spannende slotfase. Na 92 minuten floot de scheidsrechter af en kwam de verdiende ontlading.

Door deze overwinning in Helmond pakt Margriet brutaal de koppositie in de reserve 1ste klasse als promovendus. Volgende week komt Nulandia op bezoek op sportpark Amstelhoef te Oss. De aftrap is om 12:00 uur.

Margriet wint met 0-3 bij FC Schadewijk
Oss, 6 oktober 2018

FC Schadewijk kon het Margriet alleen maar moeilijk maken in de eerste helft. Met de rust leidde Margriet met 0-1, maar na rust bleek Margriet slimmer en liep uit naar 0-3, waarbij het nauwelijks in de problemen kwam, zelfs niet toen de laatste 10 minuten Margriet met 10 man door moest na het uitvallen van Kay van den Haterd wegens vermoedelijk een hamstringblessure. De wissels waren al op.

Margriet had even moeite in de beginfase aan het kleine hoofdveld van Schadewijk, gewend als men is aan een veld van maximaal formaat met kunstgras. Schadewijk ging fel uit de startblokken en gaf de Margrieters nog weinig kans om hun combinatiespel te spelen. De eerste echte kans was voor Margrietspits Kay van den Haterd. Uit een corner werd ingeschoten, maar doelman Roelofs keerde de inzet. Van den Haterd zag in de rebound zijn inzet door een verdediger van de lijn gehaald worden. Kay draaide in de 29e min. van zijn tegenstander weg, kwam oog in oog met Roelofs , maar zijn schot werd door Roelofs gekeerd en in tweede instantie klemvast gepakt. In de 35e min. was het wel raak. Weer was het Kay van den Haterd die zeer attent op een terugspeelbal reageerde. De bal werd iets buiten bereik van Roelofs teruggespeeld, Roelofs reageerde ietwat traag en van den Haterd wist de bal voor de aanstormende doelman over de lijn te werken.Even later een gevaarlijk moment voor het Margrietdoel, waar ook de bal voor de lijn werd weggetikt.

Na de thee nam FC Schadewijk direct het initiatief en probeerde de gelijkmaker te forceren. Het bleef bij proberen, want de schoten ging naast, over of werden bekwaam door de Margrietverdedigers weggewerkt, terwijl ook Danny de Natris enkele malen goed ingreep. Floris de Vries, nota bene verdediger, had een goede kans de score voor Margriet te verhogen, zijn inzet werd net door Roelofs gekeerd en in de rebound was Kay van den Haterd ongelukkig in de afwerking en schoot net naast.
In de 60e min. bracht trainer Mark Strik Jesse van de Kamp in voor Morris Landman op links. Hij stond maar net in het veld toen Joey Schuurmans de bal vanaf het middenveld panklaar op zijn pantoffel legde. Van de Kamp spurtte door, kwam op de rand van het stafschopgebied en schoot via de paal naast. Enkele minuten later werd hij weer gelanceerd, nu door Jorn van Bakel met een loepzuivere pass. Weer was hij sneller dan directe tegenstander Wittenberg. Van de Kamp werd net binnen de beruchte lijnen in een ultieme poging omvergelopen door verdediger van Schijndel en de bal ging op de stip.
Achter de bal Joey Schuurmans die zijn inzet net weg gestompt zag worden door doelman Roelofs die de goede hoek koos. De bal kwam terug bij Schuurmans die niet aarzelde en de bal onhoudbaar in de andere hoek schoot (0-2).
De 100
Joey Schuurmans scoorde hiermee zijn 100e competitiedoelpunt voor Margriet in de twaalf seizoenen die hij voor Margriet 1 speelde, waarbij 2 onderbrekingen voor een uitstapje naar DESO (2007/2008) en OSS’20 (2014/2015). Telkens kwam hij het volgende seizoen weer terug op het oude nest.

Na dit jubileum-doelpunt zou het nog geen twee minuten duren voordat Margriet de 0-3 aantekende. Weer was spits Kay van den Haterd die rap wegdraaide van zijn tegenstander en op Roelofs af ging. Behendig deponeerde hij de bal in het doel (0-3).
Even later probeerde hij tussen twee man in weg te spurten, viel en greep gelijk naar de hamstring. Het ging niet meer en van de Haterd moest naar de bank. Margriet speelde de resterende tijd met 10 man, maar kwam niet in de problemen.

Opstelling: Danny de Natris, Bas Bressers (Rob Ooms), Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Morris Landman (Jessie van de Kamp), Mitch Pennings, Kay van den Haterd, Joey Schuurmans, Max van Berkom (Jeffrey van Vlijmen).Stadsderby op zaterdagavond a.s.
Oss, 3 oktober 2018

Voor het eerst in de Osse voetbalhistorie gaat de stadsderby tussen FC Schadewijk en Margriet. Beide teams hebben elkaar nog nooit ontmoet bij competitiewedstrijden, wel ooit in de bekerstrijd of bij een oefenduel. Schadewijk kende afgelopen seizoen een uitstekend resultaat en promoveerde na 11 jaar in de 4e klasse te hebben gevoetbald via het kampioenschap voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis naar de derde klas.

Margriet degradeerde na 1 jaar weer terug te zijn geweest in de tweede klasse terug naar de derde klasse D, waavan ze het seizoen er voor kampioen werden. Vorig seizoen was dan ook desastreus verlopen, met vaak slecht voetbal en te weinig spirit. Het nieuwe seizoen is nu twee wedstrijden oud en met twee gelijke spelen hebben de Margrieters, na een goede voorbereiding, maar één wedstrijdhelft op hun niveau gepresteerd. Dat was afgelopen zondag tegen Boekel Sport in de eerste helft.

Schadewijktrainer Gaby Kuijpers liet via een interview bij website "Kliksport" weten dat hij de Margrietselectie als favoriet ziet in deze ontmoeting en hoopt dat de beperktere selectie van Schadewijk het de Margrieters moeilijk kan maken. Hij zet Margriet daarmee neer als favoriet en Schadewijk in de underdog -positie. Hij zowel als de spelers kennen elkaar "van haver tot gort" en weten wat ze aan elkaar hebben. Gezien de resultaten van beide teams zien we echter een open wedstrijd, waarin beide teams voor de winst willen gaan. Liefst veel publiek, een goede sfeer en een aantrekkelijke wedstrijd.
Als Margrieters hopen we natuurlijk op een goed resultaat.

Afscheid van Mark Goverde
Oss, 1 oktober 2018

Op de bestuursvergadering van de Stichting Amsteleind Promotion van afgelopen maandag 1 oktober jl. werd officieel afscheid genomen van voormalig Penningmeester van de Stichting Mark Goverde.

Mark voerde gedurende 9 jaar de regie over het financiele deel van de Stichting en droeg per 1 september jl. zijn funktie over aan Robert Smulders.

Namens de Stichting zou Voorzitter Gerard van der Kroon Mark uitgebreid bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting, benoemde hem tot Lid van Verdienste en overhandigde hem de bijbehorende oorkonde, alsmede een dinerbon.Margriet doet zich tekort met gelijkspel
Oss, 30 september 2018.

Na de slechte openingswedstrijd van het seizoen , vorige week tegen Schijndel, was Margriet er op gebrand een goede wedstrijd te spelen en de punten in Oss te houden. Dat bleek achteraf te ambitieus te zijn. De eerste helft waren de Ossenaren de bovenliggende partij, de punten werden op het nippertje in blessuretijd gedeeld.


De eerste helft leek Margriet Boekel Sport weg te tikken en schiep kans op kans. Waarom dan het doelpunt niet valt is voor eenieder onbegrijpelijk, zeker als men bedenkt dat meerdere spelers oog in oog met de doelman  steeds weer faalden in de afwerking. Uitgerekend in deze periode met veel balbezit en een groot overwicht is het Boekel Sport dat op voorsprong komt. In de 32 e minuut is het Noud van Stiphout die uit een corner de bal uit een kluts voor de voeten krijgt en uithaalt. Onfortuinlijk en tegen alle verhouding in, want Boekel kon verder in de eerste helft weinig tegenover de Osse aanvalslust stellen.  Enkele uitvallen waren nimmer gevaarlijk en een afstandsschot werd door Danny de Natris over de lat getild.

Na rust gleed de wedstrijd af. Margriet werd slordiger en speelde de bal te vaak door het midden, waar het een prooi werd voor de verdediging. Wanhopig leek men meer en meer de lange bal te gaan spelen, maar veelvuldig werd dan de tegenstander in de voeten gespeeld of bijtijds met een ferme trap naar voren gespeeld. Dat resulteerde in wat meer aanvallend aspiraties door de Boekelse ploeg. Danny de Natris was weer van grote waarde en greep twee maal uitstekend in. De doelman werd dan ook naderhand de “Man of the Match”.
In de slotfase claimde Margriet tot twee maal toe een strafschop voor hands, maar scheidsrechter van Rossum wuifde dit weg. Wel trok hij ruim tijd bij voor de vele blessurebehandelingen en de spelvertragingen van Boekel. Margriet trok in de slotfase alles uit de kast en op een inzet van Joey Schuurmans kon Bas Bressers de bal uit een scrimmage over de doellijn werken.


Na aftrap trok Boekel nog een maal ten aanval, Danny de Natris kwam bekwaam zijn doel uit om in te grijpen. De jarige doelman kreeg daarbij wel op gemene wijze een elleboog in het gelaat en kon met een donkerblauw getint oog naar zijn verjaardagsfeest.


Achteraf was trainer Mark Strik tevreden over het spel in de eerste helft, maar had weinig goede worden over voor het tweede bedrijf. Gezien het totaalbeeld over de wedstrijd en de enorme kansen die zijn mannen lieten liggen vond hij het punt op zijn minst verdiend, maar had er veel meer in moeten zitten. Met rust had zijn ploeg zeker al met 4-1 kunnen voorstaan. Werk aan de winkel dus.
Margriet 2 pakt de volle buit in de Osse derby
Oss, 30 september 2018
Margriet 2 speelde vandaag thuis tegen sv TOP 2. Margriet speelde vorige week nog 4-4 in Budel, terwijl sv TOP met 6-2 onderuit ging tegen Nulandia.
Het was al snel duidelijk dat Margriet vandaag de bovenliggende partij zou zijn. Margriet begon sterk en kreeg in de eerste 25 minuten een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Het was uiteindelijk Cliff van Rodijnen die Margriet aan de verdiende voorsprong hielp. Een vrije trap van Wouter Bouwman werd knap binnengewerkt door Cliff bij de tweede paal. Na deze goal kreeg Margriet nog een aantal goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Jessie van de Kamp was een plaag voor de verdediging van sv TOP en kwam meerdere malen via links in de positie om een voorzet te geven. Echter konden deze voorzetten allen niet omgezet worden in doelpunten.
Direct na de rust kwam Margriet met 10 man te staan omdat Mounir El Mansouri zijn tweede gele kaart pakte na een harde charge op de linksbuiten van sv TOP. Dit was even schrikken, maar al snel had Margriet door dat het ook met 10 man de wedstrijd kon blijven controleren. Margriet ging nadrukkelijk op zoek naar de tweede goal om zo de overwinning veilig te stellen. Halverwege de tweede helft kreeg ook een speler van sv TOP zijn tweede gele prent en mocht zodoende ook gaan douchen. Nu kreeg Margriet echt de ruimte die het nodig had om de score te vergroten. Het was als eerste de ingevallen Joey van Lith die vanaf links naar binnenkwam en laag in de korte hoek binnenschoot. Daarna was het Alper Alici (ook ingevallen) die met een schitterende vrije trap keeper Roel Kuilder van sv TOP kansloos liet. Een paar minuten later werd diezelfde Alici diep gestuurd en schoof hij de bal in de lange hoek binnen. De score was zodoende 4-0 en het slotakkoord kwam op naam van Jurgen Pennings. Ook hij was in de tweede helft binnen de lijnen gekomen en schoot een paar minuten voor tijd van buiten het strafschopgebied de bal in de korte hoek.
Door deze goede overwinning heeft Margriet nu 4 punten verzameld uit de eerste 2 wedstrijden en staat het zodoende op de tweede plaats. Alleen Mierlo Hout uit Helmond heeft de volle 6 punten gehaald uit de eerste 2 wedstrijden en volgende week mag Margriet naar Helmond toe om daar de krachten te meten en wellicht de eerste plaats te veroveren.


(bron BD)

'Hockeyman' Gé Wagemakers wordt voorzitter bij voetbalclub Margriet

Een verrassende nieuwe functie voor oud-wethouder Gé Wagemakers. Hij wordt de nieuwe voorzitter van voetbalclub Margriet. Daar moet hij de opvolger worden van Piet de Jongh.
Roy van der Lee
Wagemakers, inmiddels raadslid namens LOF, was behoorlijk verbaasd dat hij begin deze zomer gevraagd werd om voorzitter te worden. ,,Maar ik zie het als een groot compliment", reageert hij. ,,Het is goed dat de club zich openstelt voor mensen van buiten het voetbal. Mensen met een frisse blik van buiten. Want ik ben eigenlijk een hockeyman en daarom regelmatig bij MHC te vinden."
De politicus zegt Margriet te kennen als een warme familieclub met een goede sfeer. Hij benadrukt op dit moment geen favoriete Osse voetbalclub te hebben. In de eredivisie heeft hij die overigens wel: PSV.
Besturen
,,Ik vind het leuk om na mijn tijd als wethouder weer een bestuurlijke functie te hebben", zegt Wagemakers. ,,En gelukkig vinden de mensen in mijn fractie dat geen probleem. Als ik voorzitter word, betekent dat waarschijnlijk wel dat ik over bepaalde onderwerpen in de raad niet kan meestemmen. Maar daar zal ik open over communiceren."
Op 19 november stemt de ledenraad van Margriet over het voorzitterschap van Wagemakers.Margriet speelt 0-0 bij Schijndel/de Wit
Schijndel, 23 september 2018

Vooraf was i.v.m. het drama van afgelopen donderdag in Oss de minuut stilte  indrukwekkend.

De eerste helft was zeer matig van beide kanten, maar toch was het Schijndel dat in deze helft licht de overhand verkreeg. In de derde minuut werd het al gevaarlijk met een schot op de paal.
Pas in de veertiende minuut kwam Margriet goed door via links, waardoor Jessie van de Kamp rakelings voorlangs schoot. Dat was aanvallend dan ook het enige wat de Ossenaren de eerste helft konden.  Vlak voor rust had Schijndel twee een enorme kansen, maar deze werden gekeerd door Danny de Natris.

Na rust zou het tot in de 71e minuut niet veel opleveren voor beide partijen, margriet kwam wat beter uit de startblokken en kreeg met vat op het Schijndelse spel. Totdat een schot van Schijndel goed werd gekeerd door  keeper de Natris van Margriet. In de 75e minuut was wederom de Natris belangrijk voor Margriet na een schot van Schijndel.

Het was de gehele tweede helft  zeer matig van beide kanten en was het eindresultaat een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Hoofdtrainer Strik trok na afloop de conclusie dat zijn ploeg ondermaats gepresteerd had en de goede resultaten in de voorbereiding geen vervolg waren gegeven.


Danny de Natris

A.s. zondag 30 september komt Boekel Sport op bezoek.
Hopelijk is de druk dan wat van de ketel en kan Margriet wat gedrevener voor de dag komen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Boekel Sport, een echte en hechte dorpsclub dat  voor elkaar door het vuur gaat. Dat ondervond afgelopen zondag het Geffense Nooit Gedacht dat door de Boekelse ploeg op een 3-0 nederlaag werd getracteerd. Margriet moet daardoor gewaarschuwd zijn en er zelf nog meer vechtlust tegenover stellen.

Margriet 1 bekert in volgende ronde tegen.......
Oss, 21 september 2018

Margriet 1 mag als poulewinnaar naar de volgende ronde in de k.n.v.b. districtsbeker Zuid 2 spelen.
Waren er de poulerondes nog scheiding tussen 1e/2e klassers en 3e t/m 5e klasse, nu worden beide groepen in de loting weer bij elkaar gezet.
Dit resulteerde er in dat Margriet 1 geloot heeft thuis tegen tweede klasser EVVC 1, een oude bekende van vorig seizoen.

De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 11 november a.s., aanvang 14.30 uur op Sportpark Amstelhoef in Oss.
Alleen de winnaar bekert door.


Margriet 1 door in de beker na 6-3 winst op Cito 1
Oss, 16 september 2018

Margriet begint goed en scherp aan de wedstrijd tegen Cito. Margriet nam een 6-0 voorsprong, maar verslapte richting eind van de wedstrijd en liet Cito in de laatste 10 minuten nog drie maal tegenscoren.

In de derde minuut opent Margriet de score uit een vrije trap van rechts door Ramon Verbiesen. Deze wordt afgemaakt door Jorn van Bakel. Meteen daarna in de vijfde minuut, verdubbelde Margriet de score door een goede actie van Kay van de Haterd. Drie minuten later na een goed schot van Morris Landman kan Kay van de Haterd de 0-3 binnenwerken.
In de 30e minuut wordt een goal afgekeurd voor buitenspel uit een vrije trap, deze werd in gekopt door Roy Govers. Verderop in de wedstrijd krijgt Cito nog een enkele kans. In de eerste helft raakt Kay van de Haterd geblesseerd en wordt hij gewisseld door Jessie van de Kamp.
Begin de tweede helft wordt Max van Berkom gewisseld voor Jeffrey van Vlijmen. Na zeven minuten komt Joey Schuurmans erin voor de geblesseerde Ramon Verbiesen. Cito krijgt ook nog een grote kans voor open doel, maar schiet deze over. In de 67e minuut komt een aanval over rechts door een goede combinatie van Morris Landman en Jessie van de Kamp, waarop Jessie van de Kamp de 0-4 scoort. Drie minuten later in de 70e minuut scoort Morris Landman met een schot van rechts.
In de 72e minuut, door een combinatie van Lars van de Kamp en Morris Landman, scoort Morris Landman beheerst de 0-6.

In de 81e minuut scoort Cito met een afstandsschot de 1-6. Daaropvolgend in de 86e scoort Cito nogmaals met een schot van afstand de 2-6. Waarna Cito nogmaals in de eindfase van de wedstrijd de 3-6 binnentikt.
Man of the Match van Margriet is Morris Landman.

Volgend week eindelijk competitie en dan uit tegen Schijndel
De zomerstop heeft nu lang genoeg geduurd en zondag 23 september start na 6 weken van voorbereiding echt het grote werk weer : de competitie.
Na 4 seizoenen in 3D te hebben gespeeld (en daarvoor jarenlang in 2H) promoveerde Margriet weer naar de tweede klasse, waar vorig seizoen een rampzalig seizoen uiteindelijk leidde tot het weer teruggaan naar de 3e klasse D. In die klasse is nog al wat gewijzigd ten opzichte van het seizoen waarin Margriet kampioen werd. Er zijn negen andere tegenstanders dan toen en dat moet kansen bieden. De Margrietselectie onderging sindsdien ook een aantal wijzigingen en afgelopen seizoenen braken enkele jeugdspelers door.

Over het afgelopen seizoen in de 2e klasse is al genoeg gezegd en iedereen wil positief vooruitkijken. De eerste wedstrijd is gelijk al een topper tegen Schijndel, dat jarenlang een bekende hoofdklasser was en door degradeerde naar de 3e klasse. Vorig seizoen kwam de ploeg uit in 3C en behaalde de 13e plaats en moest zich via de nacompetitie handhaven, wat dus lukte. Hoofdtrainer is Henry van Alebeek, een zeer ervaren trainer die voor Schijndel al 10 seizoenen alleen maar 1e en 2e klassers heeft getraind, o.a. HVCH en NWC. Schijndel verwacht dat het "dieptepunt" in de teloorgang is bereikt en met enkele nieuwe spelers en veel eigen jeugd de weg naar boven kan worden te gemoed gezien.

Margriet, dat toch vol ambitie zit, zal moeten zorgen voor een goede competitiestart, maar moet er rekening mee houden dat Schijndel niet te vergelijken is met Cito of Mosa'14 die men in de beker tegen kwam. Leuk om in twee bekerwedstrijden elf maal te scoren, maar nu begint het grote werk echt.
Mannen, spelers en begeleiding erg veel succes!Margriet 2 wint van Berghem Sport 2, maar komt doelsaldo tekort om door te bekeren
Oss, 17 september 2018

Margriet 2 speelde vanochtend tegen Berghem Sport 2 haar derde en, zo bleek later ook, laatste bekerwedstrijd van het seizoen. Margriet begon fantastisch aan de wedstrijd door vol druk op Berghem Sport te zetten en daarnaast aan de bal goed en verzorgd voetbal te laten zien.

Dit resulteerde na 7 minuten al in een voorsprong. Wouter Bouwman sneed op eigen helft vanaf links naar binnen en stuurde Rick van Rodijnen de diepte in. Rick snelde naar het doel en schoof de bal in de verre hoek binnen. Zo’n 10 minuten later werd de score verdubbeld. Nu was het Emiel van de Schepop die een diepe bal over de verdediging heen gaf. Kevin van der Lee stond hierdoor oog in oog met de keeper en ook hij bleef koel en koos de lange hoek. Kevin van der Lee maakte niet lang daarna ook de 3-0. Ruud Dielis speelde Wouter Bouwman in op links. Wouter gaf de bal direct voor en de bal viel bij de tweede paal neer. Kevin van der Lee controleerde en schoot binnen. Margriet had voor de rust nog meerdere 100% kansen, maar was niet scherp genoeg om er een te verzilveren.

Na de rust kreeg Margriet direct weer een levensgrote kans, maar ook deze kwam niet op het scorebord. Na deze kans zakte het collectief volledig in elkaar en kwam Berghem, middels een schitterende vrije trap, terug tot 3-1. Margriet kreeg het spel uit de eerste helft niet meer voor elkaar en ging slechter en slechter spelen. Hierdoor werd het op het einde zelfs nog spannend. Berghem Sport maakte namelijk ook nog de 3-2... Gelukkig bleef het hier wel bij en stapte Margriet gewoon als winnaar van het veld.

Helaas was dit wel de laatste bekerwedstrijd van Margriet dit seizoen. De poule waarin Margriet zit werd namelijk beslist op doelsaldo en H.V.C.H. won vandaag met 5-0 van sv TOP. Margriet had op zijn beurt met 6 goals verschil moeten winnen om op gelijke hoogte met H.V.C.H. te komen. Iets wat vandaag zeker mogelijk was, maar die kans hebben ze laten liggen.
Volgende week begint dan eindelijk de competitie. Na een jaar keert Margriet weer terug in de reserve 1ste klasse en neemt Margriet op speeldag 1 het op tegen Budel 2.

Margriet 2 wint tweede bekerwedstrijd wel, en overtuigend
Oss, 9 september 2018

Margriet 2 trad vanmiddag aan tegen sv TOP 3 in de beker. Al snel werd duidelijk dat Margriet vandaag ging winnen. De weerstand van sv TOP was niet genoeg om Margriet vandaag fatsoenlijk partij te bieden.

Met de rust stond Margriet al met 0-3 voor na goals van Rick van Rodijnen (2x) en Kevin van der Lee. Na de rust startte Margriet zwak waardoor sv TOP op 1-3 kwam, maar daarna pakte Margriet het weer op. Rick van Rodijnen trof nogmaals het doel, net zoals Kevin van der Lee en Pim Körner pikte ook zijn doelpuntje mee.

Volgende week zal bepaald worden wie er doorgaat in de beker. Het zal spannend worden tussen Margriet en H.V.C.H. nu Margriet vandaag met 1-6 won en H.V.C.H. met 1-7, nadat beide teams vorige week 0-0 hadden gespeeld tegen elkaar. Volgende week gaat H.V.C.H. naar sv TOP en speelt Margriet thuis tegen Berghem Sport 2.


Margriet pakt winst in oefenwedstrijd tegen Nulandia.
Oss, 8 september 2018

Dit weekend geen bekervoetbal voor zowel Margriet, als Nulandia, welke beide zijn ingedeeld in een bekerpoule met 3 i.p.v. 4 clubs. Dat betekende dat er maar 2 bekerwedstrijden zijn te spelen en beide teams dit weekend vrij zijn van bekerverplichtingen. Een goede gelegenheid om een oefenwedstrijd te spelen, zodat het wedstrijdritme niet verloren gaat en er voldoende kansen zijn voor spelers om zich te profileren bij hun hoofdtrainer.

Vooral de eerste helft was erg aantrekkelijk, het tweede bedrijf werd wat minder als schouwspel. Het eerste kwartier combineerden beide teams goed, echter zonder uitgesproken kansen te scheppen. Doelman Danny de Natris van Margriet schrok niet van een onverwachte inzet en pakte de bal keurig klemvast. Even later tikte hij een corner door naar achteren zodat een inkomende aanvaller niet kon inkoppen.

Daarna nam Margriet het voortouw via Kay v.d. Haterd die in een vloeiende beweging van zijn tegenstander wegdraaide en ineens schoot. De bal ging rakelings over de lat.  Nog geen minuut later eenzelfde situatie en v.d. Haterd schoot hard en laag in, maar nu stond de Nulandse doelman in de weg. Na 28 min. was het weer v.d. Haterd die een enorme kans niet kon verzilveren. Hij draaide weer van zijn tegenstander weg, kon alleen op doel af maar zijn harde schot werd door de doelman gekeerd en in tweede instantie klemvast gepakt.
De 30e min. was het Jorn van Bakel die een zuivere cross-pass gaf vanaf de middellijn naar links waar Joey Schuurmans uitstekend op reageerde. Hij trok door richting achterlijn en gaf een scherpe voorzet af die door Kay v.d. Haterd keurig werd ingetikt. (1-0)

In de tweede helft bleef het tempo hoog, maar na enkele wissels werd het aan beide zijden allemaal iets minder. Margriet combineerde beter, maar het ontbrak enkele malen aan een goede eindpass. In de 58e min. raakte v.d. Haterd uit een draai nog de paal, waarna de bal over de achterlijn sprong. In de 79e min. was het Roy Govers die goed was meegekomen en een gave voorzet direct op de slof nam om de bal met een fraaie boog in de verre hoge hoek te deponeren en de eindstand op 2-0 te brengen.

Volgende week weer een bekerwedstrijd voor Margriet, dan uit bij stadgenoot CITO. Deze wedstrijd zal beslissend zijn wie er in de bekerstrijd door zal gaan.


Margriet wint met 5-0 in éénzijdig bekerduel van MOSA'14
Oss, 2 september 2018

Margriet zou zo'n 70% balbezit hebben en ruim 90% van de speeltijd doorbrengen op de helft van MOSA'14. Al met al was het wel erg druk in het strafschopgebied en was het daardoor soms moeilijk combineren. Toch gingen de Ossenaren er voor en talrijke malen was er net een MOSA-voet die de vaak goed opgezette combinaties onderbrak.

De eerste helft had Margriet-doelman Dilan Heurkens vrijwel niets te doen en dat is best lastig als je plotseling wel er moet staan. Dat gebeurde in de tweede helft één keer toen Stan Koenders binnen de beruchte lijnen naar het kunstgras ging. Scheidsrechter Keijzer gaf terecht een penalty genomen door dezelfde Stan Koenders en schoot de bal hard en laag in de voor hem rechter hoek. Dilan Heurkens had de bal daar verwacht want met een ferme snoekduik stopte hij de bal en ook nog gelijk klemvast. Even later moest hij een forse sprint trekken om een diep gegeven bal halverwege de eigen helft voor de voeten van een MOSA-aanvaller weg te schieten. Dit waren dan ook de moeilijkste feiten van de hele wedstrijd voor hem.

In de 14e min. van de eerste helft nam Margriet een 1-0 voorsprong via Jeffrey van Vlijmen. Zijn afstandschot vanaf 20 meter vloog vlak onder de lat in het doel. Het duurde tot de 37e min.  als Kay van den Haterd na een goede combinatie de 2-0 scoort en op slag van rust kan hij een voorzet bij de tweede paal intikken (3-0).

In de tweede helft werd er meer gewisseld door beide ploegen en in de 53e min. is het  4-0 weer door  Kay van den Haterd, die zelfs in de 75e min. ook nog voor de 5-0  tekent.

naar de foto's

Monsterscore voor Margriet 2 tegen DESO 1
Oss, 28 augustus 2018

Omdat de oefenwedstrijd tegen EVVC 2 deze week niet door gaat en eerder al een oefenpartij tegen DESO 1 werd afgelast, doordat DESO nog onvoldoende spelers terug had van vakantie, werd deze laatste wedstrijd opnieuw ingepland op het laatste moment op de dinsdagavond jl.
Het werd een doelpuntenfestijn want Margriet 2 wist met maar liefst 0-8 te winnen.

Doelpuntenmakers waren:
Joey van Lith 3x
Jurgen Pennings 1x
Jessie van de Kamp 1x
Emiel van de Schepop 1x
Cliff van Rodijnen 1x
Ramon Verbiesen 1x
 


Margriet pakt eerste plaats op het RKDVC-openingstoernooi.
Drunen, 25 augustus 2018

Margriet won overtuigend het openingstoernooi van derde klasser RKDVC in Drunen met drie overwinningen.
De wedstrijden werden gespeeld op kunstgras en duurden 2 x 25 min. elk.

De eerste wedstrijd tegen HHC'09 (4e klasse) werd met 0-3 gewonnen door doelpunten van Kay van de Haterd (0-1 en 0-2) en Jeffrey van Vlijmen zorgde voor de eindstand van 0-3.

De tweede wedstrijd tegen RKVV Nieuwkuijk (3e klasse) werd met 2-1 gewonnen, hier zorgden Jeffrey van Vlijmen en Max van Berkom voor de twee Osse doelpunten.

De laatste wedstrijd was tegen gastheer RKDVC (3e klasse) dat met 2-4 het onderspit dolf. De Ossenaren kwamen aanvankelijk op een 2-0 achterstand, maar doelpunten van Morris Landman  en Mitch Pennings (penalty) stelden beide partijen weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk zegevierde Margriet nadat Morris Landman de 2-3 aantekende en Kay van de Haterd de eindstand op 2-4 bracht.


Uitslagen:
11.00 uur  RKDVC - RKVV Nieuwkuijk            0-0
11.00 uur  HHC'09 - RKSV Margriet                0-3
13.00 uur  RKSV Margriet - RKVV Nieuwkuijk     2-1
13.00 uur  RKDVC  - HHC'09                          2-0
15.15 uur  HHC'09  - RKVV Nieuwkuijk           0-3
15.15 uur  RKDVC   - RKSV Margriet                2-4

Eindstand:
1.RKSV Margriet      3-9   
2.RKVV Nieuwkuijk     3-4
3.RKDVC                    3-4
4.HHC'09                   3-0Morris Landman werd door de organisatie verkozen tot beste speler van het toernooi.Margriet neemt zaterdag 25 augustus deel aan het RKDVC-openingstoernooi
Oss, 20 augustus 2018

Voordat de bekercompetitie begint heeft Margriet nog één testtoernooi en dat is bij derde klasser RKDVC in Drunen.

Naast de gastheer zijn verder nog de derde klasser RKVV Nieuwkuijk en vierde klasser HHC '09 de tegenstanders in dit mini-toernooi. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur.

Sportpark RKDVC
Sportlaan 10
Drunen
0416 – 373071

Margriet kan terugzien op een geslaagd voorbereidingstoernooi.
Oss, 19 augustus 2018

Het was vandaag druk op Sportpark Amstelhoef, waar Margriet het eerste Osse voorbereidingstoernooi organiseerde. Al vroeg begon men op beide kunstgrasvelden en het weer werkte vandaag ook goed mee. In sportief opzicht was het voor Margriet minder geslaagd, Margriet eindigde op slechts een zesde plek in de eindrangschikking.

Margriet verloor een wedstrijd met 2-1 van Berghem Sport. Namens Margriet maakte Morris Landman de treffer. De twee andere poule-wedstrijden tegen Schadewijk en CITO (zo) bleven 0-0. In de finalewedstrijd zou Margriet tegen CITO (za) uitkomen en speelde 1-1 dankzij een doelpunt van Veron Lionarons.
CITO (za) pakte via strafschoppen de 5e plaats.

Winnaars werden de mannen van Berghem Sport. De kersverse tweede klasser mocht uit handen van wethouder Kees van Geffen en oud Margriet- en OSS'20-trainer Ton Kosterman de prijs in ontvangst nemen.
.

Bekerindeling Margriet 1
Oss, 7 augustus 2018

Margriet 1 is in de districtsbeker Zuid 2 alsnog ingedeeld.
Tegenstanders zijn CITO, Estria en MOSA'14.
Volledig programma klik HIER.


Margriet wordt alsnog geplaatst in de beker
do 2 aug 2018


 
OSS – We vonden het al merkwaardig dat Margriet niet was ingedeeld voor de komende districtsbeker. Dit berust op een misverstand en zullen nog meerdere teams alsnog geplaatst gaan worden. Het zit hem voornamelijk in de degradanten die om wat voor reden niet in de champagnekoeler kwamen. Wordt vervolgd…

Indeling bekervoetbal bekend gemaakt.
Oss, 27 juli 2018

Voor de k.n.v.b. districtsbeker is Margriet 1 niet ingedeeld. De reden hiervan is (nog) onbekend. Het is inmiddels dinsdag 31 juli en er is nog steeds een ijzige stilte rond het niet indelen van Margriet. Het ontbreken van communicatie op dit gebied wakkert de geruchten aan en komen er allerlei verhalen in omloop die nergens op slaan. Ook wij, de redactie van deze site, krijgen nergens duidelijkheid.


Voor de k.n.v.b. districtsbeker is Margriet 2 ingedeeld in een poule met Berghem Sport 2, HVCH 2 en TOP 3.
.Komend seizoen experiment met strafschoppenseries
Oss, 17 juli 2018

De k.n.v.b. heeft besloten tot experimenten met spelregels. In betaald voetbal zijn er 2 experimenten, waarvan er ook 1 geldig is in het amateurvoetbal. Strafschoppenseries worden volgens het ABBA-principe genomen komend seizoen.

ABBA-procedure
Bij de ABBA-procedure begint team A met een strafschop, is vervolgens team B twee keer aan de beurt, vervolgens weer team A twee keer, enzovoort. Ook als er na twee keer vijf strafschoppen een gelijke stand is, gaat de strafschoppenserie door volgens dit principe – uiteraard met sudden death. De eerste keer dat de ABBA-procedure bij een strafschoppenreeks kan worden toegepast is bij de Johan Cruijff Schaal, tussen PSV en Feyenoord op zaterdag 4 augustus.

De verwachting is dat met deze procedure beide teams een gelijkere kans hebben op het winnen van de strafschoppenserie, omdat de druk eerlijker verdeeld wordt over spelers van beide teams. De ABBA-procedure zal zowel in het betaald voetbal als bij de amateurs van toepassing zijn.

k.n.v.b. maakt indeling bekend
Oss, 13 juli 2018

De k.n.v.b. heeft de indelingen van de elftallen bekend gemaakt en gepubliceerd.

Voor Margriet 1 betekent dit een indeling in de Derde klasse D Zuid 2.
Voor Margriet 2 betekent dit een indeling in de Reserve eerste klasse B Zuid 2.

De eerste competitie wedstrijden worden gespeeld op zondag 23 september a.s.
Wie dan de tegenstanders zijn wordt op 17 augustus pas bekend gemaakt als de k.n.v.b. de nummeringvolgorde bekend maakt. Daarmee is dan het volledige programma voor het seizoen 2018/2019 bekend.

Voordien wordt de poulefase van de beker gespeeld op de zondagen 2, 9 en16 september. Poule indeling is 27 juli bekend, wedstrijdvolgorde een dag later.

5 augustus kunnen de kicksen uit het vet, dan beginnen de trainingen.


  

1e Bijeenkomst van de nieuwe selektie
Oss, 28 juni 2018

Op donderdag 28 juni jl. kwam de nieuwe selektie van Margriet voor de eerste maal bijeen voor een kennismaking.
Spelers, trainers en begeleiding werden voorgesteld.  Pascal van Druten, voorzitter van de TC, opende de bijeenkomst en na een engels-talige motivatiefilm was het trainer Mark Strik die vooral aangaf dat de spelers het moeten doen, een hecht team moet worden en zorgen dat ze er staan komend seizoen, waarna Cees v.d. Linden een gloedvol betoog hield over de medische kant en de conditie.

De selectie voor Margriet 1 en Margriet 2 bestaat komend seizoen uit:
Alper Alici (CITO)
Arne Dekkers
Bas Bressers
Cas de Bruijn
Cliff van Rodijnen
Damy van Haren
Dannie Aragon
Danny de Natris
Dilan Heurkens (OSS'20)
Emiel van de Schepop
Fazli Ibis (CITO)
Floris de Vries (Jeugd Margriet)
Jeffrey van Vlijmen
Jessie van de Kamp (Jeugd Margriet)
Joey Schuurmans
Joey van Lith
Jorn van Bakel
Jurgen Pennings (Jeugd Margriet)
Justin Ceelen (Jeugd Margriet)
Kay van de Haterd
Kevin Korsten
Kevin van de Lee
Lars van de Kamp
Luuk Haas
Max van Berkom (OSS'20)
Mitch Pennings (sv Top)
Morris Landman
Mounir Al Mansouri
Pim Körner
Ramon Verbiesen
Reinier Groeneveld
Rick van Rodijnen
Rob Ooms
Roy Govers
Rutger van Mierlo
Ruud Dielis
Veron Lionarons (jeugd Margriet)
Wouter Bouwman
Wouter van de Boogaard

De begeleiding bestaat uit:

Margriet 1 :  Mark Strik Hoofdtrainer,Ersin Kursunlu ass.trainer, Jeroen Scherpenzeel Ass.scheidsrechter, Gertjan v.d. Leest Leider, Jason van Ieperen                               Verzorger, Dirk van Egtelen keeperstrainer.

Margriet 2 :  Boy Hoefnagels trainer,  Rick Cornelissen Verzorger.

Margriet 1 zal uitkomen in de derde klasse .

Margriet 2 zal uitkomen in de reserve eerste klasse.
Margriet 2 wordt op extreem spannende laatste wedstrijddag kampioen!
Oss, 27 mei 2018

Het ongelofelijke is vandaag geworden, Margriet 2 is kampioen geworden. Het wist zelf zeer overtuigend te winnen van Schijndel 2 en DAW 2 kwam thuis niet verder dan 0-0 in hun kampioenswedstrijd. Hierdoor kwam Margriet op gelijke hoogte in punten met DAW, maar met een beter doelsaldo.

In de eerste helft liet Margriet direct zien wat haar intenties waren vandaag: duidelijk maken dat er vandaag niets te halen was in Oss. Spelend met volle pressie duurde het nog geen 5 minuten voordat de bal al in het mandje lag. Een corner van Wouter Bouwman werd door Kevin van der Lee ingeschoten. De bal werd geblokt en kwam omhoog waardoor Reinier Groeneveld zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Een aantal minuten later was het weer raak. Jordy Gutte verschalkte zijn tegenstander aan de linkerkant en gaf de bal laag voor. De bal werd door iedereen gemist en kwam bij de tweede paal terecht bij Wouter Bouwman die makkelijk binnen kon schuiven. In het halfuur daarna bleef Margriet maar doorgaan en wist Schijndel zich geen raad met het spel van Margriet. Kans op kans werd gecreëerd, de een nog groter dan de andere. Margriet liet het echt na om al voor de rust de score te vergroten tot 6/7-0. Hierdoor bleef het toch nog spannend, want Margriet moest minimaal met 2 doelpunten verschil winnen om op doelsaldo DAW voorbij te gaan. Gelukkig werd het net voor rust nog wel 3-0 door Reinier Groeneveld. Een diepe pass gaf hem de mogelijkheid om oog in oog met de keeper te staan. Dit keer faalde hij niet en schoof hij de bal onder de keeper door het doel in.

Na de rust was het een paar minuten billen knijpen omdat Schijndel was beter de kleedkamer uit kwam. Na een paar minuten schoot de linksbuiten van Schijndel een bal op prachtige wijze in de linkerbovenhoek. Hier door was de marge weer teruggebracht naar 2 en dus precies genoeg om bij eventueel puntverlies van DAW kampioen te worden. Inmiddels werd namelijk duidelijk dat het in Schaijk nog steeds 0-0 was. Margriet pakte daarna het spel van de eerste helft weer op, maar ook met het bijbehorende missen van kansen. Wederom werd er meer dan een handvol levensgrote kansen gemist en duurde het lang voordat de bevrijdende 4-1 viel.
Het was uiteindelijk  de naar TGG vertrekkende Jordy Gutte die de goal zou maken. Hij kreeg de bal ingespeeld van Wouter Bouwman, draaide en schoot de bal hoog in het doel. Even later kwam ook linksback Bas Princen op het scorebord. De bal werd het strafschopgebied ingespeeld en Jordy Gutte kon de bal verlengen op Bas Princen. Hij schoot op zijn beurt de bal hard binnen! Het laatste kwartier wist Margriet dat de overwinning binnen was en dat het bij DAW nog steeds 0-0 stond. DAW is wel een kwartier later gestart dus daar was nog een dik halfuur te spelen.

In Oss werd de wedstrijd uitgespeeld zonder extra goals en na het laatste fluitsignaal begon het wachten. Met nog zo’n 10 minuten te spelen in Schaijk verzamelden de mannen van trainer Boy Hoefnagels zich aan de rand van het veld. Iedereen zat vol spanning, want deze situatie was zeer onverwacht. DAW speelde namelijk tegen Nooit Gedacht dat nergens meer voor speelden. Iedereen ging ervan uit dat DAW makkelijk ging winnen. Trainer Boy Hoefnagels was druk aan het telefoneren met iemand die in Schaijk was kijken en de blessuretijd duurde daar natuurlijk extra lang. Maar toen kwam het, het beslissende fluitsignaal in Schaijk waardoor Margriet 2 kampioen werd en de ontlading was ongelofelijk. Op de laatste speeldag kampioen worden, waarbij het spannend is tot de allerlaatste minuut is het mooiste wat er is.

Door het behaalde kampioenschap gaat Margriet volgend jaar spelen in de reserve eerste klasse. Maar nu eerst: feest!!!Margriet komt veel te kort en is gedegradeerd.
Oss, 27 mei 2018

Margriet moest winnen  om nacompetitie af te dwingen, maar faalde in alle opzichten tegen een veel beter Volharding dat zich met de 0-4 overwinning veilig speelde.

Hoewel Margriet aanvankelijk goed begon, bleef Volharding met gemak overeind.  De kansen aan Margrietzijde waren sporadisch en faalden. Jorn van Bakel scoorde voor Margriet, maar zijn doelpunt werd op aangeven van de grensrechter ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Volharding profiteerde van een fout in de achterhoede en zette de ruststand op 0-1.

Na rust speelde Margriet eerst nog redelijk, maar kwam via een makkelijk gegeven penalty op 0-2.
Het geloof zakte verder weg en toen een reeks van overtredingen uiteindelijk eindigde in een onbesuisde overtreding van Rick van Rodijnen kreeg hij direct rood  en kon vervroegd douchen. Margriet was nu de schlemiel, liep achter de feiten aan en Volharding kon simpel uitlopen naar 0-4 omdat het goed gebruik maakte van de ruimte die achterin ontstond. Trainer Mark Strik besloot  met 3 verdedigers te gaan spelen, waardoor het achterin niet meer te belopen was.  Ook technisch gezien kwamen de Ossenaren te kort, regelmatig laveerden aanvallers door de achterhoede, maar werden te zelfzuchtig om te scoren of vonden een verder uitstekende keeper Danny de Natris op hun weg.

Helaas, maar waar, de ambitie van de club leek dit seizoen meer gestalte te krijgen door vorig seizoen in de derde klasse kampioen te worden.
Voor de winterstop kon men nog roepen dat er veel blessures waren, maar men wist na de winterstop maar 6 punten bij elkaar te sprokkelen in 15 wedstrijden. Voor de winterstop waren dat er dan 14 punten uit 11 wedstrijden. Je kan dus zeggen dat de ploeg gaande het seizoen niet beter, maar slechter ging presteren.

Nog een feit, thuis werden 9 punten gehaald, uit 11 punten. Ook qua doelpunten ging het niet naar wens, er werd 33 maal gescoord, maar ook 63 keer een tegendoelpunt. Een negatief resultaat van 30 doelpunten is jaren niet zo slecht geweest en wijst op een enorme kwetsbaarheid in de verdediging.

Gelukkig komt er aanvulling in de selectie, maar Teun van Grunsven en Jordy Gutte vertrekken. Er zullen een aantal jeugdspelers doorstromen die al enkele malen een invalbeurt in de hoofdmacht of bij het reserve team hebben gehad. Van buiten komen enkele spelers zoals Mitch Pennings (sv Top), Alper Alici en Fazli Ibiz (Cito), Max van Berkom en Dilan Heurkens (OSS’20).
De overige selectiespelers hebben allemaal toegezegd te blijven.

Op 15 juni a.s. is het einde van de overschrijvingstermijn en dan is alles pas echt duidelijk.
Er zijn ook een aantal pluspunten te constateren. Derde Klasse D is een prachtige klasse, met veel meer derby’s. Margriet 2 is kampioen geworden in de reserve tweede klasse en gaat weer naar de eerste reserve klasse terug, terwijl Margriet JO19-1 afgelopen zaterdag kampioen werd en promoveert naar de vierde divisie landelijk.


Einde van een tijdperk, afscheid van Martin Zorge
Oss, 27 mei 2018

Na afloop van de wedstrijd Margriet-Volharding nam het Bestuur van de Stichting Amsteleind Promotion afscheid van verzorger Martin Zorge.
Martin heeft 18 seizoenen lang de Margrietselectie verzorgd, was er doordeweeks 's avonds om geblesseerden te verzorgen, zondags bij de wedstrijd en op de masseurtafel hoorde hij vele spelers, klachtjes en andere zaken aan. Gaf spelers raad en stelde zich op als het luisterend oor en vertrouwenspersoon.

Na 18 seizoenen vind Martin het welletjes en gaat zich richten op andere zaken, o.a. zijn speldjesverzameling en uiteraard de kleinkinderen.
Uit handen van Voorzitter SAP, Gerard van der Kroon, ontving Martin een heel speciale speld, een uniek exemplaar voor zijn verzameling.
Voor zijn echtgenote, die al die seizoen hem steunde en zondags aanwezig was als trouw supporter, was er een fraaie bos bloemen uit handen van oud-elftalleider en SAP-bestuurslid Hans de Jong.


Margriet laat het aankomen op de laatste speeldag
St. Oedenrode, 20 mei 2018

Margriet kon zich vandaag definitief de nacompetitie om klasse behoud inspelen door zelf te winnen en als TGG verloor. Helaas was dit de Ossenaren niet gegund, want beide teams verloren, waardoor het nu aankomt op de laatste wedstrijddag a.s. zondag om de beslissing  te verkrijgen.

Margriet begon goed en zette druk, wat resulteerde in een goede kans voor spits Kay van den Haterd, maar hij zag zijn inzet op de lijn weggewerkt worden door een verdediger. Loon naar werken in de 14e minuut als Rick van Rodijnen een fraaie pass afgeeft en Ramon Verbiesen attent is om de bal in het doel te werken :  0-1. Op aangeven van Jeffrey van Vlijmen schiet Rick van Rodijnen rakelings over. Echter in de 20e min. Was het aan de andere kant raak. Koen van der Zanden scoort de gelijkmaker voor Rhode : 1-1. Het spel golft op en neer en Kyron Brus zet nu Rhode op voorsprong in de 26e min : 2-1.  Nauwelijks 2 minuten later is het Bas Bressers die weer op aangeven van Rick van Rodijnen de 2-2 van zijn slof laat komen. Joep van de Mortel zette in de 36e min. de stand op 3-2, waarna doelman de Natris in de 43e min. nog een fraaie redding liet zien  op een inzet van Brus.

Ook na rust bleef het spel aantrekkelijk met ploegen die wilden aanvallen, maar tot grote kansen kwam het niet, behalve in de 51e minuut als de goed meegekomen Teun van Grunsven  zijn inzet recht op de keeper ziet afgaan. Het venijn zat in de staart. In de 90e minuut scoort Rhode 4-2 via Daan van Dinthen en de in de 66e min. ingevallen Joey Schuurmans scoort nog in de 90+2 minuut en brengt de eindstand daarmee op 4-3.
Dit doelpunt is al weer zijn 99e doelpunt in Margriet 1 in de competitie. Dat moet volgende week een vervolg hebben. Schuurmans is net weer hersteld van een blessure en trainde afgelopen dinsdagavond voor het eerst weer voluit mee.  Mat het oog op een mogelijke nacompetitie is het een goede zaak dat hij er weer bij is.

Komen weekend bijltjesdag.

Margriet kan a.s. zondag zich definitief de nacompetitie inspelen als ze winnen, maar bij elk ander resultaat zijn ze afhankelijk wat TGG doet, dat 1 punt achter staat.  De Bossche ploeg kan alleen nog rechtstreekse degradatie ontlopen, maar moet dan zelf winnen van Heeswijk en hopen dat Margriet  dan gelijkspeelt of verliest. In alle andere gevallen gaat TGG rechtsreek degraderen. Dat gebeurd ook als beide teams op gelijk puntenaantal eindigen, want Margriet heeft een beter doelsaldo van -26 en TGG -34.  Volgens de nieuwe regels is bij gelijk eindigen het doelsaldo beslissend. TGG is gastheer voor Heeswijk dat 33 punten staat en minimaal 1 punt nodig heeft om echt veilig te zijn.

Pas 6 teams veilig.

Het slot van de competitie kan bloedstollend zijn en er zijn naast kampioen Rhode, nog pas 5 teams helemaal veilig voor de nacompetitie, t.w. Pr. Irene, EVVC, SSS’18, WSC en Venhorst. Op de 12e plaats, ook al goed voor nacompetitie, staat BVV dat Emplina ontvangt dat maar 1 punt meer heeft.

Helaas voor Margriet staat tegenstander Volharding  in punten gelijk met  BVV en zal ook alle zeilen moeten bijzetten om nacompetitie te ontlopen.

Erp staat ook maar 1 punt boven BVV en gaat op bezoek bij SSS’18. Opmerkelijk is dat Erp ook nog in de race is om de 3e periode, net als SSS’18. In die periode staat Venhorst er echter 1 punt beter voor en speelt tegen WSC dat ook kans heeft.

Helvoirt speelt  bij Prinses Irene. De Nistelrodese ploeg heeft de 2e periode al op zak en Helvoirt staat ook maar 1 punt boven BVV en heeft dus ook de punten hard nodig.

Kort om, het kan onderin allemaal nog raar en onverwacht uitpakken. De enige zekerheid onderin is dat de strijd om rechtstreekse degradatie tussen TGG en Margriet gaat.
Margriet 2 wint, maar ziet koploper geen fout maken
Volkel, 20 mei 2018

Op de dag waarop het moest gebeuren voor Margriet 2 zijn ze geen stap dichterbij gekomen. Nummer 1 DAW 2 speelde tegen Schijndel 2, de huidige nummer 3 van de ranglijst. Margriet had de hoop gevestigd op Schijndel. Als het punt(en) zou pakken tegen DAW dan kon Margriet de koppositie overnemen. Onder voorwaarden dat Margriet haar eigen wedstrijd tegen nummer 4 Volkel 2 moest winnen uiteraard.

En dat was niet zomaar even gedaan. Volkel, sterke subtopper, blijkt de afgelopen jaren vaak een lastige tegenstander. Margriet begon de wedstrijd rommelig. Het eerste kwartier was het zoeken en wennen aan de speelstyle van Volkel, maar daarna werd Margriet wat sterker. Na een halfuur spelen resulteerde dit ook in een doelpunt. Keeper Jimmy van Berkom trapte de bal ver uit en de bal schoot door op de diepgaande Jordy Gutte. Hij omzeilde de keeper en was de meegelopen verdediger te snel af alvorens hij kon scoren. Net voor rust kreeg Margriet de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar in een soort gelijke situatie als bij het doelpunt wipte Pim Korner de bal over het doel heen.

Na de rust kwamen beide ploegen wederom tot weinig kansen. Volkel maakten in de 70ste minuut wel gelijk middels een harde uithaal van 25 meter. Inmiddels werd ook duidelijk dat DAW geen fout had gemaakt tegen Schijndel en met 1-4 had gewonnen. Ondanks dit ging Margriet nog wel vol voor de winst. De ingevallen Jessie van de Kamp zorgde met een goede actie voor een voorzet die met de arm werd getoucheerd door een verdediger van Volkel. Een penalty volgde en Jordy Gutte nam plaats achter de bal. Hij bleef rustig en schoot de bal netjes binnen, 1-2.

Margriet wint en ziet DAW dus ook winnen waardoor er niks veranderd in de stand. Met nog een wedstrijd te gaan bedraagt de achterstand nog steeds 2 punten en is het afhankelijk van wat DAW volgende week doet. DAW speelt de kampioenswedstrijd thuis tegen Nooit Gedacht terwijl Margriet Schijndel ontvangt op de laatste speeldag.


Een zinderende wedstrijd eindigt in 3 punten voor Margriet 2
Oss, 13 mei 2018

Margriet 2 ontving vandaag E.V.V.C. 2 uit Vinkel. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 2 punten achterstand op de koploper was de opdracht vandaag duidelijk. Toch wist men dat er vandaag niet even 1, 2, 3 gewonnen zou worden van E.V.V.C. Vinkel heeft namelijk een team dat altijd veel strijd in de wedstrijd gooit en uit had het Margriet het dan ook moeilijk een half jaar geleden. Daar werd pas in het laatste kwartier de overwinning veilig gesteld.

Margriet begon sterk aan de wedstrijd. Het had veel balbezit en probeerde, al voetballend, de hechte verdediging van E.V.V.C. te doorbreken. Af en toe lukte het om in de eindfase de vrije man te vinden. Kevin van der Lee was zeer dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn uithaal op de paal uiteen spatten. Even later kon hij ook net niet bij een voorzet vanaf links zijn voet tegen de bal krijgen. Uit het niets was het daarna E.V.V.C. die op voorsprong kwam. Bij een counter van E.V.V.C. werd er niet scherp verdedigd waardoor de aanvallers van E.V.V.C. de bal achter doelman Wouter van den Boogaard kregen. Margriet heeft dit seizoen wel vaker laten zien dat het in staat was om terug te komen van een achterstand, maar dat mocht het vandaag dus maar weer eens bewijzen. Vol inzet en met veel strijd vervolgde Margriet het duel. Voor rust kwam Margriet ook op gelijke hoogte via Ruud Dielis. Hij schoot van een eind weg op het doel, zag zijn inzet licht aangeraakt worden en de bal over de keeper heen gaan. Nog voor rust kreeg Margriet een buitenkans om met een voorsprong de rust in te gaan. Na een handsbal werd een penalty toegekend, maar de inzet van Pim Korner, die vorige week nog wel een penalty verzilverde, werd ditmaal gekeerd door de keeper van E.V.V.C.

Margriet kwam vervolgens dramatisch uit de startblokken in het tweede bedrijf en keer na 2 minuten tegen een 1-2 achterstand aan nadat een voorzet vanaf links bij de eerste paal werd binnen getikt. Tot overmaat van ramp moest ook nog keeper Wouter van den Boogaard na een uur spelen de strijd staken wegens een blessure. Damy van Haren, normaal gesproken veldspeler, verving van den Boogaard in het doel. E.V.V.C. rook uiteraard bloed! Het deed er alles aan om met de bal in schietpositie te komen, maar de Osse verdediging stond vandaag als een huis met als uitblinker Cliff van Rodijnen, die de spits van E.V.V.C. (3 weken geleden nog actief bij E.V.V.C. 1 - Margriet 1) in zijn broekzak had. Ook de linksbuiten van E.V.V.C., normaal een van de gevaarlijkste spelers, werd vandaag knap tegengehouden door rechtsback Rutger van Mierlo. Margriet bleef hierdoor het vertrouwen houden in een goede uitslag. Voorin werd er gewisseld, Jordy Gutte en Pim Korner maakten plaats voor Reinier Groeneveld en Rob van de Ven. Dit verse bloed in de voorhoede zorgde er uiteindelijk voor dat Margriet nog 2 maal scoorde. Rob van de Ven kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, bleef rustig en plaatste de bal achter de doelman van E.V.V.C. 10 minuten voor tijd was het weer Rob van de Ven die raak schoot. Reinier Groeneveld gaf een strakke voorzet vanaf rechts en voor de spits van JO19-1 was het een eitje om binnen te werken. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er heel hard gestreden om de voorsprong staande te houden en het laatste fluitsignaal kwam dan ook als een verlossing.

3 zeer belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap vandaag. Concurrent DAW 2 won vandaag met 1-0 van Prinses Irene en zo blijf de stand precies hetzelfde. Volgende week staan er 2 zeer interessante wedstrijden op het programma en dan zal het waarschijnlijk moeten gaan gebeuren. Nummer 1 en 3 spelen tegen elkaar en nummer 2 en 4 ook. Dit betekend dat Margriet naar Volkel mag en DAW gaat richting Schijndel.


Ongelukkig verlies Margriet tegen Helvoirt
Oss, 13 mei 2018

Margriet had vandaag moeten winnen om nog lucht te krijgen voor de laatste competitiefase begint, het mocht echter niet zo zijn. Op ongelukkige wijze werd een achterstand opgelopen die uiteindelijk niet meer goedgemaakt kon worden.

Na de eerste tien minuten, waarin Helvoirt probeerde te drukken, ontworstelde Margriet zich hier aan en wist enkele kansjes te scheppen. De inzetten gingen echter rakelings naast. De 12e minuut werd echter fataal. Een terugspeelbal van Teun van Grunsven verraste doelman de Natris en de bal rolde in eigen doel.  Het tweede doelpunt was ook een misser in de verdediging, doelman de Natris probeerde zich er nog tussen te gooien, maar de bal schoof al naar rechts waar Rico de Laat simpel kan intikken. Margriet begint furieus toch op jacht naar een aansluitende treffer. Met risico, want de uitvallen van Helvoirt zijn messcherp, maar verdedigend blijven de Ossenaren overeind. Als het bijna rust is weet spits Kay van de Haterd knap weg te draaien van zijn tegenstander binnen de zestien en zet de ruststand op 1-2.

Ook de tweede helft wil Margriet op jacht naar de gelijkmaker en valt in het zwaard van Helvoirt. Balverlies op Helvoirtse helft wordt direct afgestraft met een messcherpe counter over weinig schijven en de stand is via  Thomas Lommers  weer 1-3. Margriet valt wel aan, maar de krachten nemen af en na enige heftige scrimmages voor het Osse doel is het uiteindelijk Kay van den Haterd die voor zijn tweede doelpunt tekent, waarna nog 5 minuten te spelen was, waarin doelman Kivit de bal nog over de kruising tilde en scheidsrechter Uitterhoven dit ontging.
Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Jorn van Bakel, Roy Govers, Kevin Korsten (Lars van de Kamp), Rick van Rodijnen, Rob Ooms(Danny Aragon), Kay van den Haterd, Ramon Verbiesen, Morris Landman (Bas Bressers).

Laatste fase gaat in:

Komende zondag gaat de reis naar St. Oedenrode dat echter op ander terrein zal spelen omdat bij Rhode wordt gewerkt aan de aanleg van een kunstgrasveld. Het adres van vv Ollandia is:

Sportpark Ekkerzicht te Olland: Den Ekker 1a
5491ZK Sint-Oedenrode

Sinds Rhode het kampioenschap binnenhaalde heeft het nog geen wedstrijd gewonnen en daar moeten de Margrieters moed uit putten, bovendien hebben ze voor de winterstop Rhode de eerste nederlaag (en enige voor het behalen van de titel) toegebracht. Toch blijft het voor Margriet en moeilijke opgave om dit tot een goed einde te brengen. De vechtlust zal de doorslag moeten geven en met wat geluk aan Osse zijde moet er iets in zitten. Trainer Mark Strik  kan niet beschikken over de geblesseerde Joey Schuurmans en Luuk Haas, terwijl ook Jeffrey van Vlijmen nog een vraagteken is sinds hij op Hemelvaartsdag geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Venhorst.

Opponent TGG, dat met 1 punt minder dan Margriet op de rechtstreekse degradatieplek staat, moet op bezoek bij Erp. Twee weken geleden ontmoeten TGG en Erp elkaar in Den Bosch en dat werd een 1-1 gelijkspel. Sindsdien heeft Erp zich op de ranglijst uit de gevarenzone gespeeld, maar staat maar 1 punt er boven. Erp moet niet alleen winnen om nacompetitie te ontlopen, maar maakt dan ook kans op de derde periode met recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie. De spanning zit in deze competitie duidelijk onderin en voor Margriet is alleen nog maar een positief resultaat te bereiken als het de nacompetitie haalt. Gebeurd dat niet dan is het rechtstreekse teruggang naar de derde klasse na één jarig verblijf in de tweede klasse. Gezien de doelen die de technische commissie heeft gesteld, zou dat een enorme domper zijn.


Margriet blijft op nacompetitieplek na gelijkspel
Venhorst, 10 mei 2018

Margriet zou er baat bij kunnen hebben om de wedstrijd te winnen en met die intentie begon het aan de moeilijke wedstrijd op een hobbelig veld en harde wind. Venhorst ving de eerste 35 minuten Margriet goed op.

Margriet begon ook met die intentie en hield dit in hoog tempo zo’n 35 min. goed vol, waarbij de ervaren Venhorst-verdediger Luuk van de Boogaard het de jonge Osse spits Kay van den Haterd erg moeilijk maakte met vooral fysiek spel. Margriet had de openingstreffer meerdere malen moeten plaatsen, maar de dragende wind deed rare dingen met de bal. Ook doelman Fonken moest een paar maal goed ingrijpen. In de laatste 10 minuten voor rust pakte Venhorst het initiatief even over met vooral lange ballen door de lucht, waarbij wind en veld hen gunstig waren, de Osse verdedigers een paar maal mis tastten en doelman Danny de Natris enkele malen ingreep.

Na rust zou het spelbeeld weinig wijzigen. Margriet had er echter steeds meer moeite mee om Venhorst echt onder druk te zetten. Doelman Fonken had het enkele keren moeilijk, maar stopte de van afstand geschoten ballen bekwaam, of zag ze over en naast gaan. Jorn van Bakel zag een hard schot via de lat over gaan en Teun van Grunsven kopte hard op de kruising. Venhorst kreeg betere kansen via vaak weer de lange bal en een paar maal een reeks corners, maar of ze misten, of doelman de Natris pakte de bal. Vooral de tweede helft leek de bal vaker door de lucht te gaan en niet over de grond. Uiteindelijk waren beide trainers blij met een punt en omdat TGG en Erp in hun duel ook de punten deelden wijzigde er in de ranglijst onderin niets.Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Jorn van Bakel, Roy Govers, Kevin Korsten, Rick van Rodijnen(81’Rob van de Ven), Rob Ooms(72’Bas Bressers), Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen(64’Ramon Verbiesen), Morris Landman.

Zondag ontvangt Margriet Helvoirt
Met nog 3 wedstrijden te spelen staat Helvoirt 9 punten voor op Margriet en is dus vrijwel buiten bereik. De ploeg heeft nog 25 minuten speeltijd te goed volgende week donderdagavond tegen Venhorst, na een gestaakt duel wegens een trieste dubbel beenbreuk. In dat tijdsbestek moeten ze echter wel een 1-2 achterstand proberen weg te werken tegen een Venhorst dat maar met 10 man mag aantreden.

Zoals gezegd eerst Margriet – Helvoirt, waarbij Margriet weer een driepunter op het oog moet hebben om het vege lijf te redden van rechtstreekse degradatie. Echt goede herinneringen heeft Margriet niet aan het uitduel in november vorig jaar. Hoofdtrainer Strik kwam terug uit Helvoirt met een 7-1 nederlaag en de kwalificatie van “collectieve wanprestatie” van het team.  Dat kan je je niet meer veroorloven in deze (en eigenlijk elke) fase van de strijd. TGG ligt op de loer om het punt achterstand goed te maken bij SSS’18 in Overloon. De Overloonse ploeg werd op Hemelvaartsdag  in Vinkel door EVVC met 6-1 afgeslacht en daar put het Bossche TGG mogelijk moed uit.


Margriet neemt de kansen weer in eigen hand.
Den Bosch, 6 mei 2018

Margriet moest vandaag winnen om de kansen weer te keren, zodat handhaving via nacompetitie weer binnen bereik is. Die wil was er vandaag wel, maar de eerste helft waren beide teams zenuwachtig in het spel en kon Margriet, dat beter speelde dan de laatste weken, de ruststand met een 0-1 voorsprong bereiken via spits Kay van de Haterd die op slag van rust scoorde.

Na rust werd het steeds meer eenrichtingsverkeer richting Bossche doel. In de 52e minuut werd Morris Landman onderuit gehaald en Kay van den Haterd nam vol vertrouwen de pingel, 0-2. Meerdere kansen ontstonden voor het TGG-doel, maar de bal wilde er maar niet in.  Nog geen tien minuten later was het Rick van Rodijnen die werd afgestopt op onreglementaire wijze. Hij was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Jeffrey van Vlijmen. Jorn van Bakel, net ingevallen voor Luuk Haas en na al zijn blessureleed terug op het veld, nam de vrije trap snoeihard en onhoudbaar in de bovenhoek. Hierna kwam TGG met 10 man te staan toen Roy Netten, na al geel te hebben ontvangen nu direct rood kreeg van de uitstekende  scheidsrechter Ploegstra. Weer een aantal kansen voor diverse aanvallers, maar in de 81e minuut toch weer raak. Rob Ooms komt goed op en zijn schot komt terug het veld in van de paal. Kay van den Haterd is er als de kippen bij en rond beheerst af met zijn derde doelpunt van vanmiddag.  Vlak voor tijd brengt invaller Robert Flokstra de eindstand op 1-4, maar dit doelpunt was alleen nog belangrijk voor de statistieken. De resterende 5 minuten kwam, Margriet niet meer in de problemen.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven, Luuk Haas (Jorn van Bakel), Roy Govers, Kevin Korsten, Bas Bressers, Rob Ooms, Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen (Rick van Rodijnen), Morris Landman (Ramon Verbiesen).

Komende week dubbel programma:

Hemelvaartsdag Venhorst uit.
Op donderdag 10 mei om 14.30 uur is Venhorst de tegenstander. Beide ploegen kennen elkaar goed en de Ossenaren weten dat het een moeilijke tegenstander is op een vaak aan het einde van de competitie hobbelig veld. Punten blijven hard nodig, want TGG hijgt in de nek van Margriet met maar 1 punt achterstand, maar speelt zelf tegen Erp dat ook nog niet veilig is. Venhorst heeft nog zo’n 25 minuten uit te spelen van de gestaakte wedstrijd van afgelopen zondag, maar verdedigd daarin wel een 1-2 voorsprong tegen Helvoirt. Deze wegens een dubbele beenbreuk van een speler van Helvoirt gestaakte wedstrijd zal nog uitgespeeld moeten worden op donderdag 17 mei a.s. om 19.30 uur, waarbij Venhorst met 10man verder moet.  A.s. donderdag staan er uiteraard gewoon 11 tegenstanders op het veld en blijft het opletten dat goaltjesdief Thijs van Sleeuwen in bedwang wordt gehouden. Als Margriet er net zo voor knokt als afgelopen zondag, het vertrouwen komt terug, dan zijn er misschien punten te verdienen. Maar ook Venhorst, dat maar een punt boven Erp staat, is nog niet veilig!

Zondag a.s. Helvoirt thuis
Zondagmiddag a.s. is Margriet op eigen sportpark de gastheer voor Helvoirt, dat met 29 punten en het uitspelen van de wedstrijd tegen Venhorst nog te goed, zich vrijwel zeker veilig mag noemen.
Ook hier zal Margriet weer een finalewedstrijd van moeten maken om de punten in Oss te houden.

Margriet 2 wint in Nistelrode en blijft de druk op DAW houden

Nistelrode 6 mei 2018

Vandaag speelde Margriet tegen Prinses Irene 2 uit Nistelrode. Margriet deed wat het moest doen en won overtuigend van de degradatiekandidaat met 0-6.

Al na 3 minuten was het raak. Een voorzet van Jordy Gutte bleef na de inzet van Pim Korner liggen op de rand 5-meter en de ingelopen Wouter Bouwman gaf de verdediger van Prinses Irene geen kans om uit te verdedigen waardoor de bal in het doel verdween via de voet van Wouter. Even later was het Jordy Gutte zelf die mooi diep werd gestuurd door Kevin van der Lee en de bal over de keeper heen tilde de goal in. Daarna kreeg Margriet een penalty. Jordy Gutte werd naar de grond gewerkt en Pim Korner verzilverde het buitenkansje. Prinses Irene had vandaag echt werkelijk niks in te brengen en nog voor rust werd het ook 0-4. Een mooie aanval over links eindigde bij linksback Bas Princen die eroverheen was gedenderd. Hij gaf de bal laag voor op Wouter Bouwman, maar hij vergat de bal te raken. Gelukkig was daar bij de tweede paal nog Pim Korner om alsnog binnen te werken.

Na de rust had Margriet zeer veel kansen om een monsterscore op het bord te zetten, maar in de afronding ging het niet helemaal lekker vandaag. Toch werd nog 2x het net gevonden vandaag. Een voorzet van Kevin van der Lee vloog er bij de tweede paal in Luc Reuvers zorgde met een mooie actie voor het begin van de laatste goal. Hij werd diep gestuurd het strafschopgebied in en wist met een aantal mooie schijnbewegingen zijn directe tegenstander flink te verwarren. Uiteindelijk kwam het tot een schot dat werd gekeerd door de keeper. In de rebound was het echter Emiel van de Schepop die binnenschoot.

Door de 6 goals van vandaag is Margriet inmiddels gelijk gekomen in doelsaldo met DAW 2. DAW heeft echter wel nog steeds 2 punten meer dan de Ossenaren en zodoende blijft het wachten op een Schaijkse misstap.


Margriet 1 na 4-0 nederlaag bij BVV in zwaar weer
Den Bosch, 3 mei 2018

Margriet moet vechten voor de laatste kansen om rechtstreekse degradatie te ontkomen, maar moest vanavond de meerdere erkennen in het Bossche BVV dat met rust al met 2-0 voor stond en de score in de tweede helft verdubbelde.

In de tweede minuut had Margriet eigenlijk op voorsprong moeten komen toen spits Kay van de Haterd de bal teruglegde op Bas Bressers die de goede hoek voor het uitkiezen had, maar ongecontroleerd uithaalde en tegen een tegenstander op schoot.
In de 18e minuut kwam BVV fortuinlijk aan een penalty toen Ilias Sadqi zich met veel misbaar liet vallen en scheidsrechter de Wit in het theater trapte en naar de stip wees. (1-0)
Vlak voor rust kwam via Guillermo Le Couvreur de stand op 2-0. Na een corner kwam uit een scrimmage de bal bij hem voor de voet en haalde hij effectief uit (2-0).

Na rust was het ook direct raak. Margriet viel aan, verliest de bal en wordt direct lang doorgegeven naar Sadqi die buitenspel stond. Scheidrechter de Wit, die toch op behoorlijke afstand stond, wuifde het vlagsignaal weg en liet doorgaan. (3-0) Twee minuten later maakte Dylano Dekker  nog de 4-0 en werd de wedstrijd uitgespeeld. Margriet viel wel aan, maar de overtuiging was weg en BVV kon makkelijk overeind blijven.

Margriet had deze wedstrijd ook tegenslag naast het wat ongelukkig fluiten van scheidsrechter de Wit verloor het verdediger Teun van Grunsven al vroeg in de wedstrijd met een blessure en misten ze Joey Schuurmans en Luuk Haas met blessures.

Opstelling Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven (38. Rob Ooms), Martijn Kuijpers (46. Ramon Verbiesen), Roy Govers, Lars van de Kamp, Bas Bressers, Kevin Korsten (75. Davy van de Leur), Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman

A.s. zondag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen TGG in Den Bosch. Wil men nog een kleine kans hebben om de nacompetitie om klasse behoud te halen staat er maar één ding op het programma en dat is winnen. Elk ander resultaat is negatief, maar zelfs bij winst is alles nog niet zeker. Er zijn daarna nog 4 wedstrijden te spelen.
Hoe ziet het programma voor beiden er uit:
10 mei   Venhorst-Margriet en TGG-Erp
13 mei   Margriet-Helvoirt en SSS’18-TGG
20 mei   Rhode-Margriet en  Erp-TGG
27 mei   Margriet-Volharding en  TGG-Heeswijk


Terug naar de inhoud